ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
אהלן, לפני 4 שנים השתמשתי בפורום הזה בשביל לבנות מחשב גיימינג נייח. החלטה מעולה - הייעוץ בפורום היה מעולה. מרוצה מאד מהמחשב. לאחרונה, המחשב מתקשה בהרצת משחקים חדשים למדי (Dishonored 2, Overwatch) בתנאי גרפיקה טובים מאד - מעולים. הבעיה שאין לי מושג ירוק מה כדאי לשדרג וכמה... לצורך העניין נניח מסגרת תקציב של כ-2,000 ש"ח. אני מעדיף לשדרג מרכיב יחיד ולא לבנות מחשב חדש דה-פקטו. המפרט של המחשב: CPU Intel Core i5 3570K @ 3.40GHz Ivy Bridge 22nm Technology RAM 8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 799MHz 9-9-9-24 Motherboard ASRock Z77 Pro4 Graphics 3072MB ATI AMD Radeon HD 7950 - Gigabyte מארז Antec P280 מקווה שלא…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייח מדהים בן כ-10 שנים, מתפקד מעולה. לפתע המסך הפסיק להגיב למחשב ולאחר התייעצות עם מסר מומחים בתחום נמסר לי שעליי להחליף את המעבד, ברשותי מעבד (שכנראה שלא עובד) am2 phenom (משהו כזה). אשמח לקבל פניות מאנשים שיש ברשותם מחשב עם מעבד מהסוג הנ"ל למכירה סוג המעבד שאני צריך ישן ולא קיים למכירה בחנויות. תודה רבה לעוזרים, גם לאלה שלא
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום דודה שלי ר"ח חשבון יש לה מחשב גוסס עם חלונות XP בן 100 שנה היא צריכה מחשב חדש לצורך העבודה שלה במחשב יהיה מותכן כל מיני תוכנות של רואי חשבון המחשב לא צריך להיות עם ביצועים בשמיים אבל חייב להיות יציב ואמין מבחינת החומרה והכוננים גם אשמח להמלצה למסך מחשב שטוב לקראית טקסט כנ"ל לגבי מקלדת ועכבר 1. תקציב מקסימלי : 2.5 K א. לא חייב לחסוך ב. ניתן לחרוג מהתקציב ב 0.5 K 2. שימוש משרדי א. חשבשבת ועוד כל מיני תוכנות של רועי חשבון פרנסה 4. אין צורך בכרטיס גרפי חיצוני 5. 8 יש לנסות ולהקפיד על השקט 7. הרכבת מחשב בחנות 8. אזור השרון 9…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל חוו"ד על המפרט שלהלן. מדובר במחשב לשימוש ביתי "פשוט", לכן בחרתי במעבד צנוע יחסית וללא כרטיס מסך. מדובר במחשב עבור אשתי, לא בדיוק גיקית מחשבים ומבחינתה עדיף שהמחשב ימשוך כמה שפחות תשומת לב (מראה, רעש); היות והמחשב חייב להיות ממוקם על השולחן שלה (אילוצים כאלה ואחרים), בחירת מארז קומפקטי ואסתטי ורכיבים שקטים הם שיקולים חשובים. שאלות ספציפיות שאשמח לקבל עליהן תשובה: האם יש צורך בקירור טוב יותר למעבד, או שהמאוורר שבא עם המעבד מספיק לצרכים הצנועים שלי? מה רמת הרעש שלו? האם הרכיבים האחרים שקטים יחסית? לא צריך דממה מוחלטת, אבל חשוב לי לא להכניס הביתה טרקטור 1. מה התקציב המקסימאלי? בסביבות 2500 ש"ח …
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי חברים אשמח לקבל המלצה על מחשב לצרכים משרדיים מתקדמים. אין שום צורך בגיימינג או קולנוע בייתי אבל מאוד חשוב שהמחשב יהיה מהיר מאוד (מאוד) ושיוכל לעמוד בהרבה משימות בו זמנית כמו לדוגמא תוכנת פוטושופ + הרבה לשוניות בשני דפדפנים שונים + אקסל + וורד + סקייפ + PDF EDITOR וכו'. ראיתי את ההמלצה למפרט מחשב 113643 מחשב ביתי ומשרדי מתקדם – Core i5 שמופיע באתר אבל אני מנסה להבין אם הוא באמת יספיק או שכדי להשקיע טיפה יותר כדי לקבל משהו אפילו טוב יותר לצרכים שציינתי. כפי שהסברתי, מה שבעיקר חשוב לי זו המהירות ושיעבוד חלק לגמרי. תקציב רצוי 2800-3800 ש"ח לא כולל מסך ומערכת הפעלה. תודה רבה לכל העוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, אני מחפש המלצה למחשב נייח חזק לעריכת וידאו באופן שוטף, מדובר על קבצי וידאו של 1080p לא יותר מזה. התכונה המיועדת לעבודה היא Camtasia. מאוד חשוב שהמרה הסרטונים יהיה במהירות מירבית ושתחסוך כמה שיותר זמן, גם בהמרה הסופית וגם בניגון הקטעים הערוכים תוך כדי העריכה עצמה לפני היצוא הסופי, מאמין שאנשי עם ניסיון בעריכה יבינו על מה אני מדבר, בכל אופן זה הפרט הכי חשוב. תודה רבה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי?17,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיפות ל15K אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) - עריכת סרטוני וידאו…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שח . א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל . ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שח . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. gta, fallout, doom, משחקים חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p 23 אינץ. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא . 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם הלפטופ שלי מקרטע, ואשמח לעזרה בקניית אחד חדש. אני צריך לפטופ שישמש לניתוח של כמויות גדולות של נתונים. שימוש כבד בתוכנת MATLAB, עיבוד אותות קול, והרצה של אלגוריתמים סטטיסטיים על מאגרי מידע גדולים (באיזור ה- 5-15GB של נתונים). אין לי שימוש ישיר בתוכנות גרפיות, אבל הבנתי שכרטיס גרפי טוב יכול להאיץ מאוד חישובים. תודה רבה לעוזרים! 1. מה התקציב המקסימאלי? איזור ה5-6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? יכול להגיע עד 7K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח א) במידה והמחשב מ…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD ו4K וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, The Witcher 3 , FIFA, COD ועוד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי שני מסכים: T260 26" FHD וטלויזיה מותג מדבקה 55" 4K ( המחשב ממש צמוד לטלויזיה ומחובר בכבל HDMI קצר) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב…
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, מעוניין לשדרג מחשב נייח שברשותי בכרטיס מסך, הנתונים של המחשב, מצורפים בתמונה מטה. יש לי ספק כוח מיותר של 550 ואט, במידה והכרטיס מסך צורך יותר. בכל אופן, השימושים שלי הם עריכת וידאו (לא מקצועית), פוטושופ ובעיקר משחקי פיפא. מעוניין לקנות משהו שמצד אחד ישרת אותי תקופה, ומהצד השני לא יעלה על 1000 ש"ח. אשמח להמלצות, תודה
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה מהתקציב. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנות - עבודה בפייטון בשפת R לעיבוד נפחים גבוהים של נתונים סטטיסטיים ,סרטים,עבודה שוטפת - office. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מיועד למשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מ…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי חבר'ה, אשמח לייעוץ לגבי המפרט המצורף. בגדול המחשב מיועד לתכנות (פייתון, web וכו') אולי אתקין עליו sql server קטן,גלישה,צפייה בסרטים וגיימינג קל (לא משחק משהו עדכני כרגע אבל רוצה לשמור את האופציה). יכול להיות שאני אעשה overclocking קל למעבד בהמשך הדרך הייתי שמח לדעת אם החלקים שבחרתי תואמים אחד לשני (לוח אם, זיכרון, הארד דיסק וכו') שהפתרונות קירור מספקים ושהמחשב לא רועש במיוחד. ראיתי שחסר בפלונטר את ה- ssd שבחרתי אז אשמח גם להמלצות ל ssd חלופי לגבי מסך יש לי כרגע מסך קיים של dell עם חיבור dvi-d. בקיצור כל עצה או הצעה לגבי המפרט תתקבל בברכה, התקציב הוא באזור 6000 ש"ח. תודה מראש! הצעת מחיר למערכת מחשב - www.…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים , אשמח להמלצה למחשב נייח למטרת גיימינג בסכום של עד 5000 ש"ח, אין צורך במסך... תודה ותבורכו.
-
- 7 תגובות
- 847 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח נוספים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכה גראפית, ומשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, Indesign, Illustrator - פרנסה \ Cuebase - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA5, DayZ ,Overwatch, Diablo 3, Starcraft2, Heroes of the Storm -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מס…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתחילה באוקטובר ללמוד אדריכלות ורוצה לקנות מחשב, בגדול אני הולכת להשתמש בתוכנת Revit ו Autocad, התקציב שלי באזור 6-7 אלף ש"ח בכל זאת סטודנטית. איזה מחשב אוכל לקנות שישמש אותי לצרכים הללו?
-
- 7 תגובות
- 779 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים די בסיסיים - הרבה חלונות פתוחים במקביל, קבצי אופיס, צפייה בסדרות וסרטים. אני מסתובבת איתו הרבה אז הוא צריך להיות קל יחסית. מסך FHD ומעלה. סאונד טוב. 13.9/14 אינץ' מחפשת נייד דק ככל שניתן, אופציה ל 2in1 אבל לא הכרחי. עדיפות למסך מגע. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו מש…
-
- 7 תגובות
- 913 צפיות
-
-
מסוף 2011 אני עם אותו המפרט שנמצא בפרופיל. עם השנים שדרגתי אותו ל-16GB RAM, כרטיס מסך חדש, ושני כונני SSD, החלפתי את הכונן של הטרה לאחד של שני טרה והסתדרתי איתו טוב מאוד. בשנה האחרונה התחלתי לעסוק בתכנות בצורה אינטנסיבית ובהרבה מקרים אני מגיע למצב שהמעבד פשוט נחנק תחת מולטיטסקינג ולא תמיד כזה שהייתי מגדיר ככבד במיוחד. אז אחרי הרבה חשיבה אני הגעתי לשלב שאני מעוניין להחליף את רוב הרכיבים, ביניהם השילוש, ספק כוח ומארז. בכל יום אחר הייתי מרכיב מפרט בעצמי, אבל החלטתי להתייעץ אתכם (למרות שיש לי מפרט מוכן שעבדתי עליו במשך כמה ימים, אחרי קריאה של ביקורות). אני מעוניין לתת לכם יד חופשית ולהמליץ לי על פי ניסיונכם, כי בשנה האחרונה התעסקתי מעט מאוד עם חומרה ולא יצ…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מקווה שאני לא עובר על חוקי הפורום ( אני חדש כאן וקראתי את החוקים) אני מחפש המלצה למפרט של מחשב סלוני. ראיתי את המומלצים פה באתר https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=113639 https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=113625 אני מחפש משהו ביניהם ( גם מבחינת מפרט וגם מבחינת עלות - למשל אני לא חושב שנאי צריך 4 טרה הארד דיסק וצורב BR) . בניתי את המפרט הבא ואשמח לדעת אם : א. כל החלקי םבאמת מתחברים ( אני לא באמת מבין את ההבדל בין כל המספרים וחושש שיש דברים שאולי לא מתאימים אחד לשני). ב. האם הוא עונה לצורך. להלן המפרט : מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 7100 3.9Ghz …
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים (מדעי המחשב) ועבודות שרטוט אדריכלי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות תכנות (Java, C וכדומה) - Visual Studio / Eclipse ובנוסף - AutoCAD (שרטוט אדריכלי) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן …
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי אני מבין שעוד חודש יוצא דור 8 אבל שבוע הבא אני באילת ויש פה ניסיון לחסוך עד 1000 שקל ככה שלא יחזור שוב ,, אני ארשום לפי המפרט אבל בגדול אני צריך מחשב עד 5500 שיריץ לי את כל התוכנות תכנות במהירות (visual, matlab( שיהיה בו מספיק זכרון והדבר היחידי שחשוב לי זה שאפשר לשחק בו פיפא שירוץ לי חלק חלק עם כל הדרישות . חוץ מזה בוודאות לא משחק במחשב . אין לי בעיה עם משקל ועדיף מסך גדול . 1. מה התקציב המקסימאלי?5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? fifa ותוכנות עריכה ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספ…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי אני מחפש מחשב נייד לבית. השימוש הביתי הוא שגרתי - אינטרנט, מסמכים, סרטים, אך נדרשת יכולת שמאפשרת עבודה משפטית מהבית - (וורד ודפדפן, ריבוי חלונות). חשובה לי המהירות, ולכן אני מעדיף כונן SSD (כחצי ג'יגה לפחות). בעיני מינימום של זיכרון למחשב חדש זה 8GB. חשוב לי שתהיה אחריות ל-3 שנים (רצוי עם איסוף והחזרה). אני מנסה להגיע למקסימום שאפשר להשיג ב-3200 ש"ח. כרגע ההצעה הכי מעניינת מבחינתי היא זו: https://www.pc365.co.il/product-13948-מחשב_נייד_HP_15_bs014nj_1ZL11EA?utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap זה כולל - מעבד מהיר ועדכני, זיכרון DDR4, כונן SSD, והכל במחיר שפוי. הבעיות: לא מצאתי אף ביקורת של הדגם הספציפי הזה, …
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מחפש מחשב חדש לגיסתי, המחשב ישמש אותה עכשיו ללימוד לפסיכומטרי ואחרי זה ללימודים באוניברסיטה (לא מדעים מדוייקים). 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500+- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, קודי, אינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD 13-14 אינטש -לאילו הגדרות גרפ…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הי כןלם מעןניין ברכישצ All in One מחשב בארה"ב.. ןלשאלןן: 1. מה התקציב המקסימאלי? $1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להשאר במסגרת ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? $500 2. מה שימושי המחשב? גרפיקה (photoshop, illustrator, after effects), פיתןח web, ישןמי word 3. האם יש צורך בציוד הקפי: מקלדצ + עכבר. עדיפןת ל windows מערכת הפעלה, רצוי "23 מסך ןמעלה עדיפןת לרכישה מ http://www.bestbuy.com/ תןדה לעןזרים
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
זה מפרט המחשב שאני עומד לקנות: מסך מחשב 23.6 1920*1080 samsung מארז+ספק 600W GX300-600+600W Antec זיכרון RAM 8*2GB HyperX דיסק קשיח 1TB seagate כרטיס מסך ASUS ROG STRIX GTX 1060 6GB מעבד 4.0 Ghz i7 6700K אס-אס-די intel ssd 600p m.2 256GB לוח M Gigabyte H170M-3DH-GSM אני מתגייס עוד 9 חודשים ואני מתלבט אם לקנות מחשב , כי בזמן שאני יהיה בצבא אני בקושי ייגע בו. …
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני מרכיב מפרט למחשב שאת חלקו אקנה ב-KSP ואת שאר החלקים שלו אקנה דרך חבר בבלאק פריידי בארה"ב. הבעיה היא שאת ספק הכוח ארצה שיחברו למארז ולמה שצריך עוד בקייאספי, אבל לא בטוח איזה ספק אני צריך, במיוחד בגלל שיש כמה נעלמים מבחינת כ. המסך והמעבד שאקנה בשלב מאוחר יותר. הנה מה שאני יודע שאקנה: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H170-D3HP LGA1151, Intel H170, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זכרון למחשב HyperX FURY 8GB DDR4 2400Mhz CL15 Kit 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III 1 מארזים: מארז ללא ספק Corsair SPEC-ALPH…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-