ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
ככה קראתי לפני כן את האשכול הנ"ל: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=194614.0 יש לי עדיפות כמובן לחברות כגון, Fujitsu Siemens HP Gigabyte הבנתי שהיום בשוק המעבדים הכי חדשים של אינטל אלה הם: Intel Core 2 Duo בסדרת Penryn: T9XXX, T8XXX לעומת AMD: AMD Turion/Turion Ultra/Athlon X2 בסדרת: Turion X2 Ultra ZM AMD ו- INTEL משתווים במעבדים האלה מעבר וזה שהם מתחרים כמובן, העניין הוא שיש לי כמה קריטריונים שאני שם דגש עליהם לפני קניה ואני די מתקשה עם זה: 1. מעבד - אני מחפש מעבדים מסדרות T9XXX/Turion X2 Ultra ZM (לא מפריע לי לקנות AMD) 2. כרטיס מסך - אני רוצה כרטיס מסך יעודי ולא מובנה כלומר של Ati/Nvida עם זיכרון של 512 ולא 256 כמו כולם 3. זיכרון - בעקב…
-
- 7 תגובות
- 827 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1000-1200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט וחיבור למסך טלוויזיה, ניגון שירים וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא רלוונטי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…
-
- 7 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום, מחפש מפרט למחשב סטנדרטי - לעבודה רגילה של אינטרנט/וורד/שמיעת מוסיקה, כאשר המטרה העיקרית היא שמיעת מוסיקה לאודיופולית חובבת. איזה כרטיס קול מומלץ? איזה רמקולים מומלצים (מעבר למחיר המחשב)? תודה!
-
- 7 תגובות
- 860 צפיות
-
-
המפרט ישמש בתור HTPC - בעיקר מוזיקה וסרטים (כולל 1080p BluRay בפורמט mkv). חשוב שיהיה קריר ושקט. ללא OC. אני מוגבל מאוד מבחינת מקום ולכן אני זקוק למארז בתצורת mini ITX. זה אפשרי בארץ? תקציב: 3500 ש"ח, למארז ורכיבים בלבד, ללא ציוד היקפי כלשהו. תודה
-
- 7 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה למפרט הכי חזק ב - 2000 ש"ח כאשר הוא כולל רק: *מעבד *לוח אם *כרטיס מסך *זכרונות *מארז (בעיקרון יש לי אחד שהוא די טוב) *ספק כוח (גם, בעיקרון יש לי אחד די חדש של 500) חלקים שיש לי: *westran digital w500 *מסך 1680x1050 *צורב די.וי.די *ציוד הקפי *ובימינו מי כבר קונה מערכת הפעלה? =]... כמו כן, אני גר בירושלים...אז אם מישהו מכיר חנות שהוא יכול להמליץ עלייה, אני אשמח לדעת...
-
- 7 תגובות
- 929 צפיות
-
-
אני צריך מחשב למשחקים בעד 2500 ש"ח ללא מסך וללא כונן קשיח... אם 256 ראם מספיק אז גם ללא ראם...
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחשב בן 6 שנים... מכיוון שאני בצבא אין לי טעם לקנות מחשב חדש עד שאני משתחרר (חצי שנה). לכן אני רוצה לשדרג אותו שיוכל להריץ משחקים כבדים על 1680X1050 בכמה שפחות כסף, תקציב מקסימאלי 2000 ש"ח. ntel Core 2 Duo E6300, 1.8Ghz ( OC 2.333 GHz) Gigabyte GA-945P-S3 v1 (Intel Lakeport i945P) G Skill 2 GB DDR2-800 DDR2 Kingston 1 GB DDR2-800 DDR2 NVIDIA GeForce GTS 250 (512 MB) Dell 2209WA (Digital) [22" LCD] ST3500418AS ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-II) WDC WD1600JS-55NCB ספק כוח 400W (שחכתי את שם היצרן אבל אני יודע שהוא לא ג'נרי) 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מ…
-
- 7 תגובות
- 959 צפיות
-
-
1. תקציב מקסימלי : 2000 ₪ , אבל אנא בנו את המפרט בצורה חסכונית 2. המפרט מיועד לעבודה משרדית וצפייה בסרטים פה ושם, התוכנות העיקריות שיפעלו בו הן: ICQ, מסנג'ר, סקייפ, IE ו-Microsoft Office 2007/2010 והמדיה פלייר (לצפייה בסרטים ומוזיקה, למרות שראוי לציין שגם הרבה סרטים ייצפו דרך מגה-ווידאו). 3. אין צורך בשום ציוד הקיפי! 4. אין צורך בכונן דיסקטים, אך יש צורך בצורב (רק לא של LG). 5. זה לא מפרט חלקי! 6. רמת חשיבות השקט של המפרט היא 8 (שלא יתחיל לעשות רעש אחרי שנה) 7. לא מתוכנן שום OC ! 8. אין צורך המערכת הפעלה, אך יש צורך בהרכבת המפרט. 9. אני מאזור ירושלים הבקשה היחידה שלי היא שלא לבנות את המפרט ב-KSP 10. בקשות מיוחדות: **דיסק קשיח מינמאלי של 120GB, תשתדלו לחסוך בקטע הזה העיקר …
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שבת שלום חברים. נתבקשתי להרכיב מפרט מחשב חזק שיתן את התמורה הטובה ביותר בתקציב לא מוגבל ודי הלכתי לאיבוד. אני לא בקי מספיק בתחום כדי לתת מענה ולכן מבקש את עזרתכם. מנסיונותיי להרכיב מפרט בעצמי הגעתי לסכומים של 10,000 שקלים אבל שוב, אין הגבלה ממשית לתקציב. 1. מה התקציב המקסימאלי? אין תקציב מוגדר, נניח 10,000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להתפרע בחופשיות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך לתמורה הטובה ביותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח ובדיקת תוכנה, וירטואליזציה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופ…
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לאחר שהצלחתי לעדכן את ה- BIOS (פשוט התקנתי עדכון יותר ישן שעדיין תומך ב- XP), התקנתי את מערכת ההפעלה. כרגע הבעיות הן: 1. הכרטיס רשת אינו מזוהה. התקנתי את ה- install supplements וזה לא עזר. מישהו יודע איזה דרייברים אני צריך?
-
- 7 תגובות
- 684 צפיות
-
-
היי אני צריך מחשב חדש אז אני מחפש הצעות ללא מסך כי אני קונה 2 19" LCD (אם יש הצעות טובות אפשר לרשום) ללא מארז וללא צורב DVD כי יש לי חדש של LG אני צריך שני מפרטים אחד של INTEL ואחד של AMD מה יש לי ההעדפה לחלקים של ASUS (כן אני יודע שהם יקרים פשוט חבר שלי עובד אצל היבואן) הוא הציע לי כרגע שני סוגי כ.מסך שאמר שהוא יכול להזמין אותם מחו"ל NVIDIA http://ae.asus.com/products4.aspx?l1=2&l2=6&l3=0&model=1350&modelmenu=1 http://ae.asus.com/products4.aspx?l1=2&l2=6&l3=0&model=1062&modelmenu=1 ATI http://ae.asus.com/products4.aspx?l1=2&l2=8&l3=0&model=1335&modelmenu=1 http://ae.asus.com/products4.aspx?l1=2&l2=8&l3=0&mode…
-
- 7 תגובות
- 683 צפיות
-
-
שלום כולם! כבר הרבה זמן שאני לא כל כך מעודכן בעולם המחשבים (שנת שירות וצבא די מייבשים אותך ) בכל מקרה, הגיע הזמן למחשב חדש! אני יבצע OC מתון, ומשחקים כמעט ולא יהיו עליו. ככה שאני צריך מחשב שיחזיק לי להרבה זמן לשימושים של office, גלישה ולא הרבה מעבר... וללא ציוד היקפי אני הרכבתי את המפרט הזה מגיבורים: HEC 450TDT 450W ACTIVE PFC 20/24 PIN SATA 80MM X2 FANS 280.00 GIGABYTE GA-G33M-S2 (QUAD REDY) INTEL G33 VGA HD AUDIO+DTS GBL 602.00 HEC COMUCASE 6A19B NSP 120MM FAN FRONT USB X2 + AUDIO BLACK 228.00 INTEL CORE 2 DUO E6750 2.66GHZ 1333MHZ 4MB 64BIT LGA775 BOX 1073.00 INTEL CORE 2 DUO E6550 2.33GHZ 1333MHZ 4MB 64BIT LGA775 BOX 960.00 KINGSTON DDR2 2GB (1GBX2) 80…
-
- 7 תגובות
- 736 צפיות
-
-
מנסה שוב את מזלי - אשמח להמלצות על מפרטים למחשב נייח למשחקים ושימוש כללי עד 5000 שקל. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, אפשר לחרוג בקצת אם יש סיבה טובה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (Quake Champions, Doom, Starcraft2, etc), תכנות, ושימוש כללי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של ה…
-
- 7 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
ברשותי X110. הנייד איטי ומגמגם כל הזמן. עם XP המצב היה חמור יותר, כרגע הוא מריץ 7. הוא מגיע עם ג'יגה זכרון מובנה בלי אפשרות הרחבה. האם ישנן פעולות שניתן לעשות כדי לשפר את הביצועים שלו? ראוי לציין שהפעולות הנעשות עליו הן בסה"כ גלישה עם כמה דפים במקביל ואולי אאוטלוק פתוח.
-
- 7 תגובות
- 959 צפיות
-
-
אז ככה, בעיקרון אני לא קניתי מחשב בערך ב6-7 שנים האחרונות, מפאת כסף וכו' החלטתי שאני רוצה לקנות מחשב חדש, ובעזרה של חבר בנינו מפרט באתר skypc.co.il ורציתי לקבל דעה לגבי עכשיו לפני כן אני אדגיש, מפרט למטרות גיימינג, והמטרה הכללית היא ששוב יחזיק כמה שנים טובות, לא אומר שיריץ הכל כמו מלך , אבל שאני לא אצטרך לקנות שוב בקרוב, מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪910 לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 ₪581 כונן קשיח Westren Digital WD5000AADS 3.5" 500GB SATA2 32MB ₪273 זיכרון OCZ DDR3 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 7-7-7-16 Value ₪499 כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4890 1024MB DDR5 PCIe ₪1058 צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ₪118 מארז כולל ספק CoolerMaster CM 690 500W ₪581 קרור למעבד C…
-
- 7 תגובות
- 772 צפיות
-
-
אמנם כבר קניתי, רציתי לדעת אם זה מחשב טוב. יש לציין שקניתי את המחשב הזה לפני שנה, שהיה מחסור בחומרה בגלל הקורונה, אז התפשרתי על המחשב הזה. המטרה של המחשב זה משחקים. מפרט: Intel Core i5 10400f B560 AORUS DDR4 NVIDIA GeForce RTX 2060
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
מעבד כפול ליבה ומעלה, AMD או אינטל. כמה שיותר זיכרון, מינימום 8 ג'יגה דיסק קשיח ssd מינימום 80 ג'יגה כרטיס מסך מובנה ללא התקנה וללא מערכת הפעלה רמת רעש לא משנה, אבל חשוב שלא יקרוס אחרי דקה של עבודה מאומצת כמו הנייד שלי. יש לי מסך בעל חיבורי DVI וVGA לא ניתן לחרוג מהתקציב ועדיף להשתמש בכולו עדיפות לרכישה באיבורי, פלונטר וזיגזג
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד של IPC אצל שמיר. שאלות: 1.משהו מכיר את החברה? 2.כדיי לקנות מחשב נייד שלהם? 3.יש לכם הצעות למחשב אחר בסכום שעד 7500 ש"ח
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לאחי מחשב HP DV6620 מלפני שנה וחצי בערך, מעבד T5250 וג'יגה זיכרון. כמובן שהוא הגיע עם ויסטה וכבר מיומו הראשון לא עבד הכי חלק, אני מנחש בגלל ויסטה והזיכרון המועט... האם מעבר לחלונות 7 יטיב עימו או שזה יהיה אותה הגברת בשינוי אדרת??
-
- 7 תגובות
- 824 צפיות
-
-
הוא מבקש להכניס את ה credentials על מנת לוודא את הזהות שלי רק שאין לי מושג מה זו הסיסמא הזו מחשב E6400 עם זה משנה משהו
-
- 7 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
זהו המפרט של המחשב שלי : Pentium II 350mhz 128mb SDRAM CDROM LG X52 GENERIC IDE HARDISK 30GB AT +25 Voodoorush בלוח אחד. US ROBOTICS 56K WIN INT (מוחלף היום בADSL) MAG DJ530(מוחלף בימים הקרובים בMAG 770T) REALTEK ETHERNET ADAPTER 100/10 CREATIVE SOUNDBLASTER AUDIOPCI 64V זה גרוע, אני יודע... אני מתחיל במסע שידרוג מה כדאי לשפר קודם? ולמה? המטרות של המחשב הזה הם בעיקר למשחקים עבודות ואינטרנט(מחשב ישראלי טיפוסי 8) ) אין ממש תקציב, אבל הרכיבים צריכים להיות כמה שיותר זולים ואיכותיים, הכוונה היא שאני לא רוצה משהו ממש איכותי אבל יקר, או משהו טוב זול אבל עם איכות גרועה קודם באים איכות ומחיר, אח"כ אם זה טוב או לא. הכוונה באיכות היא לעמידות שלו בכל זאת צריך לתת תקציב אז נגיד בערך…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד: AMD 4600X2 AM2 לוח אם: ASUS M2N-SLI DELUXE NFORCE 570 זכרונות: 3GB=1GBX3 DDR2 667MHZ דיסק קשיח: WD 250GB SATA2 כרטיס מסך: 8800GTS 320MB מארז: לא משנה 250 שקל סה"כ 4470 האם זה טוב או שכדי להוריד את הזיכרון ל-2GB שזה פחות 220 שקל לקנות מעבד 4200 ואז לשדרג את הכרטיס ל- 8800GTS 640MB
-
- 7 תגובות
- 527 צפיות
-
-
המפרט הוא : http://www.tms.co.il/preview/spec/9yfw42ng המחשב לצורכי גיימינג כבדים אבל לא עד כדי כך לממש קצת עריכה גראפית עם התוכנה CINIMA 4D אשמח לחוות דעת 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו כך שבתקווה המחשב יחזיק לתקופה ארוכה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 אם זה ממש קריטי אז אפשר עוד טיפה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, טיפה ממש עריכה גראפית והחמשב יחובר למסך 1080P. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש ל…
-
- 7 תגובות
- 780 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? מזומן. 2. מטרות המחשב? עבודה עם סאונד. בעיקר cubase (לא משהו מטורף) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כרטיס קול - יש כבר ESI-Juli@ 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? העדפה לintel 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? ממש לא. שלא יעשה רעשי גריסה אבל 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? נאדה. שיעבוד אבל עם xp 64bit 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? לא חשוב 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינ…
-
- 7 תגובות
- 684 צפיות
-
-
החלטתי לשדרג את המחשב שלי התקציב הוא 2500שח אם יש אפשרות אז לחסוך המפרט הנוכחי שלי הוא: Asus p5b-VM SE 4GB 800mhz DDR2 285GTX E6600 Zalman ZM500-HP TT Armor JR את הכרטיס מסך ספק ומארז אני לא אחליף מן הסתם מה שנשאר זה מעבד זכרונות ולוח מעבד כבר החלטתי שאני אקח את הI5 760 עם הMUGEN2 ובזכרונות והלוח אני צריך את עזרתכם! לגבי הלוח לא חשוב לי שיהיה לו USB3 ו SATA3 אבל כן חשוב לי שיהיה אפשר לעשות איתו OC בינוני-גבוה ושיהיה לו 4 סלוטים לזכרונות כדי שאוכל לשדרג בעתיד בנוסף אני צריך ספק זול ואמין 300W כי אני אבנה מערכת אחרת עם הלוח מעבד וזכרונות שישארו לי תודה!
-
- 7 תגובות
- 800 צפיות
-