ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,428 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים אינטרנט וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Gta v , cod , heroes of m&m. נראה לי שהמסך שלי 24 אינץ׳ , כנראה אקנה מסך גם בזמן הקרוב. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:…
-
- 18 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
הבנתי ש Xiaomi Mi Box 4K מאוד מומלץ אך הוא ללא חיבור LAN קווי האם יש סטרימר לפחות באותה רמה עם חיבור LAN קווי ? תודה,
-
- 5 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אהלן, לפני שאני אכתוב פרטים על מה אני מחפש אני צריך לומר שאני ממש לא מעודכן בזמן האחרון לגבי מאיזו חנות כדאי לבצע את הרכישה, בנוגע למקצועיות ואמינות בעיקר. ^ אז אשמח גם להמלצות בהקשר הזה פרטים: 1. תקציב מקסימלי 7,000 ש"ח, אם אפשר לחסוך אז רצוי, מצד שני אפשר גם לחרוג עד 7,700 ש"ח. 2. צריך מחשב למשחקי hardcore שדורשים מחשבים חזקים (תחשבו על המשחקים שדורשים הכי הרבה כיום, משהו בסגנון Battlefield 4 ודומיו), כמובן גם צפייה בסרטים וסדרות באיכות HD. 3. שיהיה למחשב כניסת HDMI (אם קיים כזה דבר כיום במחשבים שהם לא ניידים), פשוט אני משתמש בטלוויזיה בתור המסך, אבל רק בגלל שאני משתמש בטלוויזיה זה לא אומר שאני מחפש כרטיס מסך חלש יותר. 4. חשבתי על כרטיס מסך מבית Nvidia (פשוט הי…
-
- 25 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, אשמח אם תוכלו לתת לי המלצה למחשב נייד חזק עבור סטודנט להנדסת חשמל בעל העדיפויות הבאות: - עד 5,000-5,200 ש"ח - בעדיפות של DELL בגלל האחריות (ואמינות) - מסך של 13-14 אינץ' - בעל מעבד חזק שיחזיק לאורך 4 שנות הלימודים. - 16 ג'יגה של ראם (לפחות 8 עם אפשרות הרחבה) - פרט לדיסק הקשיח שיהיה לפחות 32 ג'יגה של דיסק קשיח SSD - כרטיס מסך- לא חובה משהו חזק מדי, לא מאמין שהולך לשחק בו משחקים כבדים. - סוללה חזקה. - לא כבד מדי. עד 2 ק"ג. - לפחות 500 ג'יגה של דיסק קשיח. - כולל מערכת הפעלה בגדול, שיהיה מתאים לתוכנות שבהן אצטרך להשתמש (הסטודנטים מבינכם שיודעים). תודה, ליאור
-
- 11 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה,יש מצב שאני משיג נייד מארה"ב אבל חשוב לי שהאחריות תהיה תקפה בארץ.....ASUS ן TOSHIBA מצהירים על אחריות בינלאומית האם זה תקף גם בארץ???
-
- 20 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 2800. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא יודע.. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? במיוחד צפייה בסרטים וסדרות באיכות גבוהה, לגבי משחקים רוצה שירוצו משחקים חדשים אבל לא חייב הגדרות גבוהות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). צפייה בסרטים וסדרות באיכות גבוהה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים בסגנון טומב ריידר ומשחקי אסטרטגיה חדשים למיניהם. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גר…
-
- 21 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, אני צריך את עזרת הפורום בהשלמת המפרט אשר הרכבתי, אני אנסה לרשום את כל המידע הרלוונטי בצורה ברורה ומסודרת שיהיה לכם יותר נוח: [list type=decimal] [*]תקציב 8,000 ש"ח לא כולל ציוד הקפי. 2,000 ש"ח +/- למסך מחשב. [*]צורך ושימושים צורך ראשי- גיימינג כבד, צורך משני- גלישה, וופיס וכדו'... [*]מטרה הרכבת מחשב גיימינג כבד, תוך התמדה על מזעור עלויות ללא הורדה בביצועים, באופן פרופורציונלי כמובן. [*]אופציה לשדרוג עתידי הכרחי, מחשב זה בעתיד (שנתיים) ישודרג בהוספה/החלפה של כרטיס מסך וזכרונות. [*]מפרט אשר הרכבתי - מעבד CORE i7 2600K 3.4Ghz, 8M http://ark.intel.com/products/52213/Intel-Core-i7-2600-Processor-(8M-Cache-3_40-GHz) - לוח אם G1.A…
-
- 23 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום חברה. יש לי מחשב נייד מארה"ב שכבל מקורי שלו הוא של ארה"ב (NEMA קוראים לסוג זה אני חושב): יש לי גם מחשב נייד ישן של HP שתיקנתי אותו לאחרונה כאשר לפני את כבל שלו עם תקע ישראלי השתמשתי במחשב נייד הנ"ל כי כבל שלו היה עם תקע NEMA. עכשיו כאשר מחשב HP תקין אני רוצה להשתמש בו עם כבל שלו ואני לא יודע מה לעשות עם כבל של מחשב מארה"ב. יתרון שכבל מקורי בעצמו לדעתי והייתי רוצה להשתמש בו גם בארץ וגם בחו"ל. ראיתי מתאם הזה בקיי אס פי ואני לא יודע אם איתו את המחשב נייד עם כבל NEMA אוכל להשתמש בארץ וגם בחו"ל, דהיינו באסטוניה ששקעים שלה הם "Schuko". דרך אגב, האם זה בטוח להשתמש במתאם אוניברסלי באופן קבוע עם כבל NEMA במקום לקנות בחנות כבל לשימוש במדינה? מה עדיף לעשות יותר? יום טוב!
-
- 7 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
המפרט שלי כיום הוא Intel Core i7 4790 Asus Z97-KG.Skill 1600Mhz 8Gx2GIGABYTE GTX660 2GB GDDR5Seasonic M12G-550Samsung EVO 250GB מחשב זריז מאוד לכל הדעות. השימושים שלי הם סטנדרטיים: פתיחת 20-30 טאבים בכרום בו זמנית, וצפייה בסרטים. מידי פעם עריכת תמונות. המפרט הנוכחי מושלם מבחינתי ופחות ממנו מורגש בחוויית המולטיטסקינג שלי. עוד אצייץ שהמחשב דולק 24 שעות, והמשפחה עובדת עימו הרבה שעות ביממה. הוא מחובר לטלויזיה 51" ודרכה נעשית רוב העבודה. אני מעוניין להחליף את המחשב הזה במחשב נייד מקביל, כדי שאוכל מידי פעם לקחת אותו עימי מחוץ לבית. בבית ארצה שהוא יתחבר לתחנת עגינה, שתחובר ל 51", מקלדת ועכבר אלחוטי. כלומר, אניח את המחשב כשהוא סגור, והוא יעבוד כמו ה…
-
- 2 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייח לעבודה משרדית. (גלישה באינטרנט בלבד) בנוסף אצטרך מסך חדש, 24 אינץ'. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1800 (כולל מסך) - חריגה גג עד 2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט. צפייה בנטפילקס . 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שלא יהיה רועש 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכל…
-
- 15 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
בס"ד שלום אנשים ! אז ככה.. יש לי מחשב ני'יד של DELL סדרת LATITUDE ויש במחשב לוח עכבר.. אם אני לא מובן אז הנה תמונה: עכשיו מדי פעם העכבר מתחיל לקפוץ לי ולזוז לבד.. (אין מצב שפרצו למחשב.. זה גם מתי שהוא לא מחובר לאינטרנט) מישהו יודע למה?
-
- 5 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000-4000-5000 תלוי עם/בלי כרטיס מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים, סטרימינג, אולי תכנות מזדמן וקצת וירטואליזציה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Fallout4, Rocket League, Helldivers, GRIP, Battlefield, Witcher -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות ג…
-
- 5 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים יום יומיים של סרטים ואינטרנט אבל גם יידרש להפעיל 1-2 מכונות וירטואליות לצורכי לימודים. (המכונות הוירטואליות לא יריצו דברים כבדים. על אחת יהיה windows server ול השנייה ווינדוז) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אנדרואיד סטודיו,GNS ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזול…
-
- 25 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכולם 1. מה התקציב המקסימלי - התקציב הוא 5000 ש''ח בלי חריגות 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - המפרט צריך להריץ משחקים חדשים \ המסך שאני משתמש בו כרגע הוא Samsung SyncMaster T220 ברזולוציה של 1680X1050 3. האם יש צורך בציוד היקפי - לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט - צריך הכל 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 - השקט לא חשוב אבל שהרעש לא יהיה מוגזם 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד) - לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות - לא מערכת הפעלה ולא הרכבה בחנות 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית - אני גר במרכז אז חנות שקרובה לתל אביב כמו Skypc 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן - אני רוצה…
-
- 24 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום רב, האם מישהו יודע מהם ההבדלים בין 2 המעבדים הנ"ל? כשביררתי בחנות, המוכר טען שהם פחות או יותר שווים מבחינת היכולות, פשוט AMD זו החברה המתחרה של INTEL. אני לא מספיק מבינה בתחום אז אשמח לשמוע את דעתכם. תודה מראש!
-
- 14 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
מבקש את עזרתכם בהמלצה על מחשב נייד: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,500 ש"ח (חריגה עד 3,000) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט, עבודה משרדית, עבודה גרפית קלה כולל עריכה (Photoshop ו- Camtasia) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך "14. עדיפות ל- "15. משקל ממוצע, רצוי עד 2 ק"ג. 7.…
-
- 6 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
קראתי, חיפשתי, בחנתי - וזה רק עשה אותי יותר מבולבל מצד אחד, הרבה הצעות על מחשבי DELL למיניהם, מצד שני ביקורת מפחידה על שירות ואחריות. מטרות המחשב - המטרה המרכזית ביותר היא שימוש משרדי (אינטרנט ואופיס), המחשב נקנה לצורך לימודים/פסיכומטרי. מטרה משנית היא צפייה בסרטים. אין לי כוונה להפעיל משחקי מחשב כבדים על המחשב אם יהיה ניתן להפעיל לדוג' Counter strike 1.6 ומשחקים ברמתו - מה טוב. בכל מקרה, אין לקחת מטרה זו על חשבון שאר הדרישות. גודל המסך - לא ממש מכיר את הגדלים אבל שיהיה בינוני, 15 אינץ בערך משקל רצוי - שלא יהיה כבד מאוד, אני לא צריך שיהיה קליל כמו נייר, כנראה שהוא יהיה יותר בבית מאשר שאני אסתובב איתו זמן סוללה - שוב, אני לא יודע ביחס למחשבים ניידים אבל שיחזיק מספר שעות וש…
-
- 11 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
חבר שלי צריך מפרט בתקציב באמת לא מוגבל.... אני מדבר איתכם על סכום של 20000-30000 ש"ח אהה...זה אתגר...ועוד אמיתי מפרט שכשהוא יריץ את דום שלוש כמו משחק מלפני שלוש ארבע שנים.. פשוט המפרט הכי חזק שאפשר להוציא בסכום הזה... המפרט מיועד לאוברלוקינג רצחני באמת...משחקים!!! טוב אני מניח שהבנתם את הכוונה שלי דרישות: AMD כולל ציוד היקפי כרטיס קול ומסך הכי חזקים וטובים... פשוט הכי הכי הכי הכי הכי טוב!!! מי מקבל את האתגר???? נראה למה אתם מסוגלים???!!!!.... תומר בכר
-
- 47 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
תקציב:5000 שח אפשרי חריגה עד 6000 שימושים:משחקים ו הגדרות משחק מקסימליות מיועד לטלוויזיה 32 אינץ רזולוציה 1080fhd אין צורך בציוד היקפי מרכיבים: מחשב קומפלט צריך בלי ציוד נלווה רק כונן ותכולתו אוברקלוק: כרגע לא מתוכנן אין צורך בוינדוס או תוכנות למיניהם קנייה בקרוב תלוי כמה מהר אקבל תגובה אופק שדרוג וכו לא קריטי אבל שיהיה במידת האפשר(עדיפות לביצועים מאשר לאופק שדרוג)
-
- 6 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 דולר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 דולר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, הרצת סימולציות בMatlab ותכנות בR, צפייה בסרטים ושימושים לעבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Fallout4, Witchter3, Starcraft 2, Warhammer totalwar -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתלבט לגבי 4K לבין FHD. -לאילו הגדרו…
-
- 7 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה, יש לי לפטופ LENOVO 3000 C200, הייתי צריך לפרמט אותו, פירמטתי ויש עליו כרגע XP SP2. אבל הוויפי לא עובד. ניסיתי המון דרייברים, אפילו הדרייבר שהורדתי מהאתר יצרן שלהם של הדגם הזה לא עזר.. לא מופיע הwireless network connection בחיבורי הרשת. במנהל ההתקנים תחת מתאמי רשת מופיע לי 2 שורות 1. realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC 2. מתאים 1394 NET וחוץ מזה בהתקנים אחרים(לא מזוהים) מופיע לי 1. PCI Device 2. בקר רשת 3. בקר אפיק SM 4. התקן מערכת בסיסי
-
- 1 תגובה
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. גיימינג בעיקר כמו BF4 CIV5 וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין לי מסך ולכן אני רוצה מסך טובץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ברמה של משחקים עם אפשרות לSLI בעתיד. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט …
-
- 22 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך הצעות לשני מפרטים שני המפרטים מיועדים למשחקי מחשב וקצת לעבודה שני המפרטים לא כוללים שום ציוד הקפי המפרט הראשון יהיה במחיר של 6,000 והמפרט השני יהיה במחיר של 9,000 לא משנה לי AMD או INTEL העיקר שיהיה הכי טוב תודה רבה רבה לכל העוזרים
-
- 44 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 900 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עריכה גרפית,תכנות,סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בצד התכנות: Visual C#,Eclipse (תדיר) בצד העריכה גרפית: Photoshop,Sony Vegas העריכה תהיה חובבנית (מזדמן) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Far cry 3,Far cry 4,Call of duty AW, וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גו…
-
- 26 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב?צפיה בתכני HD, גלישה, אופיס, אולי תכנות בסביבת Visual. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות: לא משהו שעולה לי בראש - בכל מקרה המחשב Core2Due שלי הספיק לכל דבר שהשתמשתי בו בעבר אז אני לא צופה פה לבעיה - גם שעבדתי עליו עם מטלב וסימולציות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: מסך 32 אינץ FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - 3. האם יש צורך בציוד הקפי? כן, בתקציב נפרד (אשמח להצעות על מקלדת אלחוטית ועכבר טובים למדיה סנטר). 4. האם …
-
- 15 תגובות
- 3.4k צפיות
-