ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,387 דיונים בפורום זה
-
איך זה עובד? יש יצרנים שיש להם וכאלה שלא? או שזה תלוי בחנות שבה קניתי? או בדגם? לdell, aus וhp יש אחריות בינלאומית?
-
- 4 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אני רצית לשדרג את המחשב שלי להגדיל ל2 GB להחליף מעבד מהסדרה של FX אבל ככה בעוד קצת זמן שיפול השוק והדולר יגרד את ה3 בקיצור יש לי דילמה אני רוצה2GB אבל הלוח אם שלי תומך ל400 DDR עכישו השאלה מה יקרה אם אני אביא משהו בין MHz 500 ל600 DDR איך מקנפגים אם זה בכלל אפשרי ומה הפרוצדורה ולגבי כרטיס מסך אני מחפש משהו חריף של XFX 7950 G2 XXX שזה ספינת הדגל ולהכניס אותו בSLI אם מה שיש לי כרגע ואם זה בSLI אם זה כרוך בלהחליף את הספק הנוכחי ואם אניא תקין את ויסטה אני מצפה שהוא ירוץ לי כמו מטוס אפילו יותר ממה שעכישו רץ עליו הXP מכיוון שהבנתי שהויסטה יורד בו FPS במשחקים כי הוא מלבד הגרפיקה הוא טוחן עוד הרבה אז ככה שיהיה לי לעתיד הרחוק יותר
-
- 42 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 באילת!!!! א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שבא לכם ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה/לימודים/תיכנות מאוד חשוב תוכנות לתכנות אני משתמש בזה המון / פוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכונות יחסית כבדות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 14.0/15/17 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינויות + 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין …
-
- 5 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייד יריץ סרטים FULL HD בחיבור למסך חיצוני ויאפשר הרצת תוכנות שונות במהירות האם I3 מספיק או נדרש I5 מה ההבדלים מבחינת ביצועים לדוגמא DELL VOSTRO 3500 I3 מול DELL VOSTRO 3500 I5 ההפרש הוא כ 1000 ש"ח
-
- 2 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט למחשב חדש. התפקיד העיקרי של המחשב, בנוסף לפעילות השגרתית של גלישה וכתיבת מסמכים, הוא עיבוד תמונות בתוכנות מתקדמות. לכן, הדגש הוא על: 1. כרטיס מסך שיעשה את העבודה. 2.יכולת עיבוד וזיכרון פנימי מספקים. 3. בנוסף לכונן של טרה-בייט, רוצה גם SSD להתקין עליו את המערכת והתוכנות. 4. מסך אופטימלי. תקציב: 5000 ש"ח עם אפשרות להתגמש. תודה!
-
- 18 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ומתאפשרת חריגה קלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ברשותי מסך 27" 170Hz 1440p והמשחקים שאני משחק הם Overwatch 2, Returnal, God of War, Elden Rings, Cyberpunk, GTA V, Doom Eternal בנוסף המחשב ישמש לטובת עבודה עם הרצת כמה VM-ים במקביל 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב - היה לי מארז של Fractal Design שהיה שקט אפילו מעבר לציפיות, משהו ברמתו או אפיל…
-
- 3 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אשמח לסיוע בהכנסת כרטיס מסך מתאים ודעתם על המפרט. מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד מעבד: 1464 ₪ - * מבצע * - AMD Octa Core Ryzen 7 3700X 4.4Ghz AM4 BOX לוח אם: 424 ₪ - Gigabyte B450 AORUS M זכרון: 799 ₪ - Corsair Vengeance PRO 32G (2x16G) DDR4 3000Mhz CL15 RGB BLACK כרטיס מסך: 1499 ₪ - * בהרכבת מחשב * - ASUS GeForce RTX2060 6G Up to 1710MHz STRIX GAMING דיסק קשיח: 370 ₪ - XPG 512G M.2 NVMe R/W Up To 3000/3500MB/s SPECTRIX S40G RGB דיסק קשיח: 1296 ₪ - XPG 2T M.2 NVMe R/W Up To 3000/3500MB/s SPECTRIX S40G RGB ספק כוח: 399 ₪ - * מבצע * - Antec 650W HCG-650M 80+ GOLD Full Modular High Cu…
-
- 20 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום רב להלן המפרט: 1.מטרות המחשב - עבודות משרדיות,סרטים,משחקים כבדים ועבודה עם תוכנות 3D(סולידוורקס לדוגמא) 2.מסך - 13 אינץ,מאט,רזולוציה FHD 1920X1080 או מעט פחות-לא טאצ'. 3. אמצעי קלט מיוחדים-אין,רק מקלדת נוחה לשימוש. 4. משקל- לא יודע בדיוק אבל מעדיף מאוד קל ודק כי הוא ייסחב הרבה על הגב. 5. זמן סוללה - כ-5 שעות עבודה בלי הטענה . 6. יציאות מיוחדות - HDMI וכמה כניסות של USB זה חשוב 7. כונן קשיח - SSD,לא יודע איזה גודל לא מבין בזה 8. אין צורך בבלוטות' ובכונן אופטי 9. אחריות בינ"ל רצוי מאוד. אין עדיפות לחברה אבל לא אפל. קנייה בחו"ל והזמנה לכתובת בארהב ואיסוף משם היא אופציה מעולה מבחינתי. ממש תודה על העזרה ויום נעים לכולם! דניאל
-
- 9 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
-
אני מתחיל ללמוד הנדסת תוכנה שנה א' בבן גוריון, רציתי לדעת ממי שיודע, אם אני צריך לקנות מחשב נייד ללימודים, אני יודע שאצטרך לעבוד על מחשב אבל אני מתכוון לחזור כל יום הביתה, ככה שהשאלה שלי, בזמן השיעורים בכיתה יש צורך במחשב נייד? תודה מראש לכל העונים
-
- 3 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות על הדברים שלא יורגשו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מ7000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות (תחביב לא מקצוע), בעיקר משנה לי חיבור פנורמות. עבודה עם cuda (כמחשב שני לא מחשב עבודה עיקרי). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): lightroom, matlab - תדיר ב) המחשב לא לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך (מחכה בעקבות ההמלצות של…
-
- 11 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
הי, אני מתענין במחשב שאלה נתוני המסך שלו. אני מבין שזה די נמוך - אבל עיקר השימוש יהיה בבית סרטים ואינטרנט. זה מסך LED, לא IPS, והוא גם מבריק בנוסף לכל... תודה על העזרה
-
- 2 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי לכולם , חדש כאן בפורום ואשמח לעזרה מכם בבחירת מחשב. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 , ניתן לחרוג לצורך העניין עד 5300 במקרה הצורך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית , לימודים , הרבה אופיס , התחברות מרחוק וכו'. חשוב לי מאוד שיהיה רלוונטי לאורך זמן ולא יתיישן ממש מהר , שלא יתקע , שיהיה מספיק מהיר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי אבל שלא יהיה טרקטור 6. האם ישנה הגבלה או …
-
-
- 7 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אחרי שכבר הייתי סגור כמעט לגמרי על הDELL [קישור למפרט] עשיתי בדיקה על הכרטיס מסך שלו והוא לא נשמע מרשים מדי. עשיתי עוד קצת חיפוש ומצאתי את הASUS [קישור למפרט] שבא עם כרטיס הרבה יותר טוב. ההבדלים בניהם: בקצרה: DELL: i7-3612qm, readon 7670m 1gb, 500gb+32gb ssd. ASUS: i7-3610qm, geforce g650m 2gb, 750gb. בנוסף לDELL יש מקלדת מוארת שאין לASUS. השאלה שלי היא האם החומרה העדיפה של הASUS שווה את ההפרש? כמה נצרך זה מקלדת מוארת? ואיך איכות הבניה של האסוס לעומת הדל?
-
- 17 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
מעוניין לרכוש מחשב נייד ultrabook לשימושים בסיסיים יחסית - גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים וזהו בערך . חשוב לי שהמחשב יהיה קל משקל ובעל סוללה שתשרוד יחסית הרבה שעות (סטודנט). בדקתי ומצאתי 2 מחשבים של dell עם דגם שונה אבל מפרט כמעט זהה מישהו יודע להצביע על ההבדלים ביניהם? ואולי מכיר מחשב אחר שיכול להתאים לי? המחשב הראשון: Dell Inspiron 5423 14z UltraBook IN-RD33-6199 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=825802 המחשב השני: Dell Inspiron 13z 5323-23674G54IS http://ksp.co.il/?select=.268..271..542.&list=1&sort=2&glist=1&uin=16736&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice=4052 תודה !
-
- 17 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
לפני כמה ימים הייתי סגור על ה-Dell אבל ממה שקראתי פה הרמה שלהם נמוכה ביחס למחשבים אחרים. כרגע אני מתלבט בין שלושת המחשבים האלה, כאשר הצרכים שלי הם כללים (אין צורך במשחקים), בעיקר שימוש לסרטים ולנסיעות. המחשבים הם: Dell N3010 - http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n3010-380m.htm יתרונות - Dell (אמין), אחריות 3 שנים חסרונות - זמן סוללה, התחממות Asus U35f - http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKU35F יתרונות - מקלדת, זמן סוללה, בניה טובה חסרונות - השירות של האחריות בעייתי, אין כונן דיסקים, יקר Samsung Q330 - http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKNPQ330JS01IL אני חושב שאני קצת לכיוון ה asus אבל אשמח לשמוע את ההמלצות שלכם, תודה מראש (: יתרונות - כונן …
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי לכולם אחרי תקופה ארוכה, החלטתי סוף סוף לקנות את מחשב החלומות שלי! חבר מהעבודה סיפר לי שזה המקום לבקש עזרה, אז בבקשה! אז ככה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 12,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ותכנות (Visual studio, Android studio etc...) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. RPG, MMO, סימולטורים וFPS. …
-
- 25 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. אני רוצה לקנות לאחותי מחשב ליומהולדת. אני מחפש מחשב דק וקל, לישומי אופיס וגלישה באינטרנט. שללתי את הEEE כי התמורה שלהם למחיר לא מספיקה, אני צריך מסך יותר גדול ואיכותי, ומספיק זיכרון להריץ במקביל ישומי PDF וDOC די כבדים. המחיר גמיש, אבל לא להתפרע, אני אקנה מארצות הברית. אשמח להצעות. תודה רבה
-
- 45 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, זקוק למחשב לגלישה, אופיס, מוזיקה וסרטים, ללא ציוד היקפי. HD 500GB. רמת שקט - שלא יפריע לצפות בטלוויזיה שנמצאת ליד. לא מתוכנן OC, ללא מע' הפעלה. עדיף באיזור רחובות. קראתי כאן שלרמת השימוש הזאת עדיף AMD, אז הנה כמה מערכות להשוואה: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2239 http://skypc.co.il/pl_product~sky100~88~0.htm המפרט הראשון במערכות מומלצות - http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspbilu תודה!
-
- 27 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אהלן. אז יצאו הכרטיסים החדשים וזה הזמן לקנות מחשב חדש... לפני הכל; למה לכל מחשבי הגיימינג שמים i5 ולעולם לא i7? האם השיפור באמת כלכך זניח? אשמח למפרט שכולל גם i5 וגם לאחד שכולל i7 כך שאוכל לראות את ההפרש במחירים ביניהם. תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כולו. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מאות בודדים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא:משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: BF4, ARMA 3, ומשחקים עתידיים וכ…
-
- 18 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכולם,המחשב שלי יהיה 4 שנים עוד שבוע.אני מודע לעניין שהמחשב ישן מאוד ולא חזק בשביל להריץ משחקים באיכות המקסימלית.אני כרגע שנה שלישית בלימודים ועובד בו זמנית ככה שאין לי הרבה זמן לשחק במחשב ולא מעוניין בלהשקיע בקנייה של מחשב חדש כולו.הנה המפרט של המחשב שלי:https://imgur.com/a/88OH9 מארז: (CoolerMaster CM 690 III Side Window Midnight Black ATX Case No PSU (CMS-693-KWN1לאור הנתונים שאתם רואים במפרט הזה, איזה כרטיס מסך אני אוכל לקנות ככה שאני לא אזדקק לקנות גם ציוד נלווה למחשב?לא נראה לי שרלוונטי לציין תקציב כי אני לא חושב שיש הרבה כרטיסי מסך בשוק שיכולים לרוץ במחשב שלי בלי לקנות ציוד נלווה כמו ספק או מעבד.תודה רבה אנשים!
-
- 20 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי, האם לדעתכם קניית מחשב בחו"ל תהיה זולה משמעותית או יש המלצות בעניין? מתלבט לגבי רכישה באם בארץ או בחו"ל. התקציב לא מוגדר במדויק, אבל הבנתי שקשה למצוא משהו נורמלי בפחות מ-5000 ש"ח ולכן זה הגבול התחתון. בעיקר חשוב לי מחשב שיחזיק מעמד כמה שנים, סוללה שתחזיק כמה שיותר שעות ומחשב טוב לעריכת וידאו, לא מאוד כבדה, אבל גם לא פשוטה, משהו באמצע. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו AVID, PREMIERE וכן צפיה בתכני HD וגלישה כמובן. א) במידה …
-
- 15 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היתי רוצה לדעת האם מחשבים ניידים של MSI נחשבים לטובים למשל שתי הדגמים הבאים: "15.4 MSI M662 www.ivory.co.il/product.asp?productid=196&CatCode=132 "14.1 MSI S420 www.ivory.co.il/product.asp?productid=184&CatCode=132 מה אתם חושבים על המחשבים האלה עם שידרוג ל 1GB זיכרון? התקציב שלי +-5000שח
-
- 1 תגובה
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, רכשתי לפני למעלה משנה מחשב נייד של דל מדגם studio 1569 עם אחריות בינלאומית. אחרי כמה זמן הופיע פס לרוחב המסך, העברתי את האחריות לישראל אחרי שביקשו ממני לעשות ככה בתמיכה הטכנית שלהם. הם קיבלו את המחשב לתיקון ואחרי שבוע הודיעו לי שהם לא מתקנים את המחשב בארץ והפנו אותי לתמיכה העולמית של דל. אני טענתי שהם מחוייבים לתקן את המחשב כמו השם המחייב של האחריות הבינלאומית הם מצדם מתנערים מאחריות בטענה שאין את החלקים בארץ. אחרי שיחה עם אחד האחראים במעבדת יעל הוא טוען שהמחשב מדגם זה לא מכוסה בארץ ומשווק רק בחו"ל (חיפוש קצר בגוגל מגלה שזה שטויות). השאלה אם בסוף יש לי משהו לעשות מולם? לא פניתי לדל העולמית כי אני בספק אם שם יש פתרון מהיר וגם כי אני לא חושב שזה תפקידי לעשות הדברים הא…
-
- 5 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
המטען קיבלתי בקניית המחשב נגנב לי. אני מבולבלת מעט לגבי האפשרויות להחליף אותו: מקורי, אוניברסלי, וואט,כניסות, יצאות... אשמח לדעת איזה יתאים למחשב שלי וגם איפה אפשר לקנות בירושלים. תודה
-
- 8 תגובות
- 3.4k צפיות
-