ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
היי, אני מחפש מחשב נייד קטן שישמש אותי בעיקר לסרטים/אינטרנט/ מטלות תכנות. רוב הזמן המחשב ישמש כמחשב נייח ויתחבר למסך חיצוני. נתקלתי בשני המחשבים האלו [h=1]Lenovo IdeaPad M30-70 MCF27IV[/h] [h=1]Lenovo IdeaPad S310 5943-5390[/h] ההפרש במחירים זעום (בסביבות 5 שקלים), אבל אני לא מצליח להבין מה ההבדלים בניהם. חוצמזה, מאחר ורוב הזמן המחשב הזה הולך להיות באותו מקום, התלבטתי אם לא כדאי לקנות intel NUC במקום מחשב נייד. תודה רבה, מאיר
-
- 9 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייד יריץ סרטים FULL HD בחיבור למסך חיצוני ויאפשר הרצת תוכנות שונות במהירות האם I3 מספיק או נדרש I5 מה ההבדלים מבחינת ביצועים לדוגמא DELL VOSTRO 3500 I3 מול DELL VOSTRO 3500 I5 ההפרש הוא כ 1000 ש"ח
-
- 2 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, לידידה טובה שלי שעברה לחו"ל יש לפטופ דל דגם 5323 הלפטופ לא מגיע לוינדוס והמקלדת לא עובדת, ניסיתי מקלדת חיצונית אבל גם לא עובד. אני רוצה לממש את האחריות של דל אבל לפני כן אני רוצה לגבות את המידע של ההארד דיסק שלה דל לא מוכנים לגבות את המידע לפני שיסדרו את הלפטופ ואלו תמונות מאוד מאוד חשובות לה ... פירקתי את הלפטופ והוצאתי את ההארד דיסק אבל יש לו חיבור מוזר ומיוחד של לפטופים שאני פחות מכיר. לפני מימוש האחריות והרכבת ההארד דיסק בחזרה אני רוצה לגבות את המידע בצורה הטובה ביותר והזולה ביותר. כל מה שיש לגבות זה תיקיה בשם "תמונות" שנמצאת בשולחן עבודה שלה שאני לא יודע כמה היא שוקלת עדיין. השאלה מה כדאי: 1) ללכת לחנות כמו אייבורי ולבקש שהם יגבו. 2)להזמין איזשה…
-
- 18 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי, בחלק מהמודעות על מחשבים ניידים עם כונן משולב שכולל SSD קטן, רשום שהדיסק של הSSD הוא לCACHE ואינו נגיש. האם אני רואה אותו בווינדוס? חשבתי שאני אמור להתקין עליו את המערכת הפעלה..מה זאת אומרת "אינו נגיש"?
-
- 5 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אהלן חברה רציתי עזרה בבחירת מערכת בעיקר לגיימינג, כולל שני מסכים ושיהיה מעולה גם לוירטואליזציה (עובד עם מספר של VMים שרתי ווב סרברס ועוד). אני מעדיף מסכים 27" שניהם ככה שיראה כמה שיותר יפה אחד ליד השני, המסך "המשני" צריך להיות יותר דגש על איכות תמונה, פחות על קצב רענון וsync כי אני כנראה לא אשחק עליו אבל אצפה בו הרבה ואשתמש בו כמשני פשוט. המסך הראשי כן חשוב יותר שיהיה יותר שלם, איכות תמונה פלוס ביצועים לגיימינג. הקציב עד 12K עם, במידת הצורך, חריגה של עד 1000 שקלים. אני בדר"כ עושה OC למעבדים שלי ולכרטיס המסך, תלוי בדגם של הזיכרון לפעמים גם לו אך עם מעבדי AMD אני פחות אוהב להתעסק עם OC, אני נותן לתוכנות שלהם לעשות לי את ה-OC האוטומטי אני לא חושב שיעיל לעשו…
-
- 13 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם ברצוני לרכוש מחשב חדש. 1. מה התקציב המקסימלי?בסביבות 3.5 K לא כולל מסך! 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף:המטרות הן משחקים שירים וסרטים. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו.משחקים הכוונה ל: call of duty,PRO 2010,Crysis. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).משתמש בעיקר לשירים וסרטים,מעט מאוד למשחקים. ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. כרגע יש לי מסך 17 " ואינני יודע יכול לדעת מה הרזולוציה שלו. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. יש צורך בהמלצה למסך,…
-
- 44 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
המטען קיבלתי בקניית המחשב נגנב לי. אני מבולבלת מעט לגבי האפשרויות להחליף אותו: מקורי, אוניברסלי, וואט,כניסות, יצאות... אשמח לדעת איזה יתאים למחשב שלי וגם איפה אפשר לקנות בירושלים. תודה
-
- 8 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי לכולם אחרי תקופה ארוכה, החלטתי סוף סוף לקנות את מחשב החלומות שלי! חבר מהעבודה סיפר לי שזה המקום לבקש עזרה, אז בבקשה! אז ככה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 12,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ותכנות (Visual studio, Android studio etc...) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. RPG, MMO, סימולטורים וFPS. …
-
- 25 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אני אשמח מאוד אם ירכיבו לי מפרט אני לא קונה מסך אני ואני קונה את הכרטיס מסך Radeon X1900XT 512MB, 2xDVI, VIVO, PCI-E? אני אשמח מאוד אם יתנו לי חלקים טובים(לוח אם מעבד דיסק קשיח וכל הדברים האלה) עד התקציב שציינתי תודה רבה מראש:):)
-
- 58 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אני יודע שדיון דומה קיים מהזמן האחרון בתקציב 7K, העתקתי את הפוסט הפותח לכאן ושיניתי את הפרטים הרלוונטיים ובמיוחד את המחיר - ל 4K: * מטרות המחשב? עבודה עם תוכנות CAD למיניהן, וכו' עבודה משרדית, עריכה גרפית, אינטרנט סרטים ומוזיקה. * גודל המסך? בטווח ה-15 - 15.X אינץ' * רזולוציית המסך? 1920X1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעדיף SSD גודל מינימלי 256GB * כונן אופטי? לא צריך ומעדיף שלא יהיה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? …
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
זה פעם ראשונה שאני קונה מחשב נייד ככה שאין לי ניסיון כל כך - הצרכים שלי הם בעיקר אינטרנט, אופיס, סרטים (כולל סרטי FULL HD) וכנראה גם VISUAL STUDIO לצורכי לימוד - זה לא מחשב למשחקים. בהתחלה חשבתי לקנות דל INSPIRON 1525 עם מעבד CORE 2 T7250 ללא ספק מעבד חזק שאני בטוח שהיה עונה על הצרכים שלי - הבעיה שהמחיר הכי זול שמצאתי למחשב הזה זה 3920 שקל (אולי לא כזה יקר בשביל אנשים מסוימים אבל בעיני זה לא הכי זול) בין השאר לדל יש שם טוב, יש הרבה ביקורות טובות על המחשב הזה וגם 3 שנים אחריות. אבל עכשיו שאני מסתכל על המחשב הזה Acer Aspire 5715Z (שעולה רק 2625 שקלים) http://www.gamaoffice.co.il/products/111253 ואני מסתכל על המפרט של המחשב - אז בגדול למעט ההבדל הבולט של המעבד (Pentium Dual …
-
- 1 תגובה
- 3.4k צפיות
-
-
שלום חברים. אנחנו חלשים בתחום ונשמח מאוד לעזרתכם- מה חשוב לנו? 1. שימוש בפוטושופ. 2. מחשב חזק שירוץ בלי תקלות. 3. יכולת הקלטה ועריכת מוזיקה בצורה טובה. 4. לא כבד מידי- 2 קילו פלוס מינוס. 5. 15.6 אינטש. תודה רבה!
-
- 16 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:csgo rocket ,divison gta v -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…
-
- 7 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי רציתי לדעת איך המפרט הבא שימושים עיקריים משחקים סרטים אינטרנט ו-VISUAL STUDIO. יש לי מארז כבר כמו כן יש לי ספק כח 550W של ENERMAX האם הוא יספיק למערכת הזאת? [ATTACH=CONFIG]9890[/ATTACH] תודה.
-
- 17 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
יש לי ולחבר שני לפטופים, האם ניתן לחבר ביניהם בכבל מוצלב/כלשהו וכך יהיו מזוהים כרשת ונוכל לשחק אחד נגד השני כשכל אחד במחשבו הוא?
-
- 4 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד מארה"ב עד 750 דולר,שיהיה די חזק כי אני לא הולך להחליף אותו בשנתיים הקרובות. אין לי דרישות מיוחדות מהמחשב שיתאים לסטודנט,מסך 15 יהיה טוב? כרטיס מסך סביר לא משהו מפלצתי לא מיועד למשחקים כבדים וכו',סרטים ודברים כאלה. אחריות גם חשוב אבל לא מרכזי. אם אפשר יהיה לצרף לינק לקניה זה יעזור. תודה רבה מראש
-
- 18 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום... אני צריך עזרה בקניית מחשב נייד בין 3אלף ל4אלף.... *אני קונה אותו בישראל.. מעדיף גם שתמליצו איפה בדיוק כדאי לקנות אותו.... *מטרות המחשב... אממ בעיקר משחקים... וכמה שיותר כבדים שיוצא מהתקציב שלי... *גודל המסך... לא כלכך חשוב לי.. אלה אם כן זה ממש משנה.. אבל אולי 14+ *משקל לא חשוב *לא כלכך חשוב... אבל שלא יהיה קצת מידי... שלא יהיה פחות משעתיים? שעה וחצי אולי כמובן עדיף יותר... אבל אם זה משהו שממש משפיע על המחיר אז לא *דיסק קשיח? אני יודע?? 120GB +? *שיהיה צורב DVD... אבל אם זה ממש משפיע על המחיר אז עדיף להעלות בביצועים ולוותר על זה *שתהיה אחריות... בישראל... אבל שתהיה לכמה שיותר זמן... *אין העדפה לשום חברה כלשהי.... שיהיה אמין ומוכר.... תודה רבה לכולם....
-
- 7 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
מבקש את עזרתכם בהמלצה על מחשב נייד: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,500 ש"ח (חריגה עד 3,000) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט, עבודה משרדית, עבודה גרפית קלה כולל עריכה (Photoshop ו- Camtasia) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך "14. עדיפות ל- "15. משקל ממוצע, רצוי עד 2 ק"ג. 7.…
-
- 6 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
מעבד - ATHLON_XP_1800PLUS-OEM - AMD - Athlon XP 1800 - 1533Mhz - OEM - SOCKET A - With Fan CD-RW - CRX-175A - Sony - 40*10*24 CD-RW IDE CDrom - CD-MAXX52 - MEMOREX - 52 CDROM OEM - Case - FS-710-B_V430W - ENERMAX - FileServer ATX Black Case - EG-465E-VE Power supply 430W - 5 fans (2 in PS and 3 in case) Hardisk - WD400BB - Western Digital - 40 GB 7200 RPM UATA 100 2 MB Cache Memory - TR-DDR-256-333 - TRANSCEND - 256MB PC333 DDR 2.5v CL2.5 Motherboard - GA-7VAX-PLUS - Gigabyte - 3DDR 400 - SOCKET A AMD 333MHZ - AGP*8 - 3 FIREWIRE - 6 CHANNEL AUDIO - 4*UDMA ATA133 - PROMISE Raid - LAN - 3USB 2.0 - VIA KT400 - comes without firewirecable Floopy - PANASONIC - FLOPP…
-
- 23 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום אבא שלי ביקש ממני להכין לו מפרט לשרת החדש שלהם בעבודה הם צריכים שרת ל25-30 משתמשים שמריץ אפליקצית מסד נתונים כבדה למדי יש רק שתי הגבלות: המחיר ושתהיה מבוססת אינטל אין לי מושג כמה מערכת כזו צריכה לעלות אבל הבנתי ש5K $ זה נמוך למדי האם אני טועה?
-
- 25 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי, נכנסתי למנהל התקנים וראיתי שיש בעיה ב vinyl ac'97- אם אני זוכר נכון איך קוראים לזה... מה אני יכול לעשות כדי לתקן את זה? אגב, הסרתי ממנהל ההתקנים את זה כי רציתי להתקין מחדש, חיפשתי דרייברים אך ללא הצלחה
-
- 1 תגובה
- 3.4k צפיות
-
-
צורבי DVD Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black SATA ספקי כוח Chieftec 550W Active PFC,80+, 14cm Fan (Retail) מארזים CoolerMaster Elite 335 Black (No PSU) כרטיסי מסך GIGABYTE GT240 1GB GDDR3 DVI HDMI PCI-E דיסקים קשיחים Western Digital My Passport Elite 500GB 2.5 Inch External HDD USB 2.0 זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE P55-USB3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For s1156 מעבדי אינטלCore i5 650, 3.20GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray לאחר שבפורום של ילדים שלא מבינים כלום סקלו אותי לכן באתי לכן לקבל חוות דעת מקצועית מאנשים שבאמת מבינים. נ"ב מפרט עלה 3250 ש"ח
-
- 29 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
התיעצות אחרונה אחרי התלבטויות רבות הרכבתי את המפרט הבא . אשמח לחוות דעתכם השאלות הספציפיות שלי הן לגבי: התאמת הספק למארז ולצרכיי המערכת? האם ההבדל בין ה6700 ל6600 לא OK מצדיק את הפרש המחיר? עכשיו שמתי לב שלא כללתי כונן אופטי שאני חייבת. השאלה אם המארז שבחרתי מאפשר כונן אופטי? מארזים נוספים שחשבתי עליהם הם הp9 של אנטק והdefine r5? המפרט: מעבד: 1885 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i7 6700 3.4Ghz + Gigabyte H170-Gaming 3 S1151 זכרון: 370 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8G) Kingston HyperX FURY DDR4 2400Mhz CL15 כרטיס מסך: 2250 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GeForce GTX1070 8G D5 1594Mhz G1 Gaming דיסק קשיח: 429 ₪ - * מבצע * - SSD …
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב ותודה לעוזרים. מבקש המלצה למחשב נייד לאדרכלית אוטקאד דו מימד. קנייה מתוכננת עד מחר 2/12 תקציב כ5000 אין צורך לנצל, רק כמה שצריך בשביל הדרישות. (אם יש צורך בחריגה פתוח להצעות) אין חשיבות למשקל ולבטריה, (ישמש כנייח, אבל אל תציעו נייח בבקשה) דרישה שישרת בצורה החזקה והמהירה ביותר. מסך רצוי 17.3 אלא אם יש בחירה משמעותית הרבה יותר משתלמת ב 15.6 כרגע המועמד המוביל , עד מחר ב4750, האם הבחירה נכונה? https://ksp.co.il/?select=.268..271..159..413..5274..447..442.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=68325&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= @napoleon45 אשמח…
-
- 17 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
הי, אני מתענין במחשב שאלה נתוני המסך שלו. אני מבין שזה די נמוך - אבל עיקר השימוש יהיה בבית סרטים ואינטרנט. זה מסך LED, לא IPS, והוא גם מבריק בנוסף לכל... תודה על העזרה
-
- 2 תגובות
- 3.4k צפיות
-