ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
אני מעוניין להתקין בו את המערכת WIN8, אך אני רואה שהדרייברים אינם זמינים. מתי לדעתכם הם יתמכו? http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/DriverDownload.jsp?prodNameId=3764979〈=en&cc=us&taskId=135&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3764975
-
- 34 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סוף סוף מתכנן לקנות מחשב GAMING חדש בהרכבה עצמית. הרכבתי מחשב מידע אישי וקצת המלצות ורציתי לדעת אם אפשר אולי טיפה לשפר/להוריד דברים מיותרים/להתאים דברים. תקציב כללי סביבות 6000 ש"ח (כלפי החלקים שאני לא מעביר מהמחשב הישן) CPU - intel core i5 8600k/1151 tray CPU COOLING - Arctic cooling freezer 12 co MOTHERBOARD - gigabyte z370 aorus ultra gaming MEMORY - corsair ddr4 8gx2 2133 cl13 vengance CASE - NZXT Phantom 410 black POWER SUPPLY - Gigabyte PSU 750W PFC Gold 80+ Modular G750H CASE FANS - ??? SSD - WD 500GB 2.5 SATA3 Blue HARDDRIVE - WD 1T black מעביר מהמחשב הקודם! GPU - GeForce g…
-
- 24 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, החלטתי לקנות את המעבד הגרפי החדש Nvidia gtx 970 כדי להנות מגרפיקה ממוחשבת במיטבה. לשם כך אצטרך גם מחשב שיורכב מסביבו יש לי כמה וכמה שאלות שאשמח לעזרה לגביהן. חלקן אולי מתאימות למדורים אחרים, אבל אני חושב שכדאי לרכז את כולן כאן. אוקיי, אז יש לי מחשב בן כמה שנים והייתי רוצה להשתמש בחלקים שלו עד כמה שאפשר. לפחות לשמור את המארז, אם אאלץ להפטר מכל השאר. המערכת שיש לי כרגע: לוח אם עם תושבת LGA775:י GIGABYTE GA-P35-S3 מעבד: Intel Core2Duo E6600 2.4GHz זכרון: 2GB DDR2 מארז: GIGABYTE Triton ספק כח: Enermax Liberty 400W קירור למעבד: מאוורר שעלה לי כ-120 ש"ח (של Zalman אם אינני טועה). מסך: "Dell U2410 24, רזולוציה 1920x1200 השאלות שלי: …
-
- 10 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
להלן דרישות נוספות, מדובר במתנה לאישתי, הדרישות הקריטיות הן: 1. משקל עד 1.5 ק"ג (3.3lb). כולל הסוללה. 2. מסך - חייב להיות מאט. עדיף פאנל IPS (אני יודע שיש אולי שלושה כאלה בשוק שהם לא אפל). אבל אם כבר פאנל TN, אז עדיף עם בהירות טובה וקונטרסט סטאטי מעל 500:1. 3. מעבד i5 (סנדי או אייבי). 4. זכרון: 4 ג"ב. עדיף עם אפשרות הרחבה ליותר (6 או 8 ג"ב). 5. נפח אחסון: SSD 128gb אמור להספיק. אם לא, אפשר גם HHD מעל 500GB אבל מעדיף שלא. בהקשר הזה ראיתי שיש כוננים היברידיים כדוגמת 500gb+32gb MLC ב-VAIO. מישהו ניסה וראה כי טוב? 6. חיבורים: VGA, HDMI/DP, שלושה USB (לא חייב 3.0), חיבור LAN, יציאת אוזניות, כניסה לכרטיסי SD. עדיף שהחיבורים יהיו בגדלים הסטנדרטיים ולא מיני + מתאם. 7. מקל…
-
- 34 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אני מעוניין למכור את המחשב שלי ( ראו מפרט ). כמה אפשר להוציא עליו ? ומה אתם אומרים על המפרט הבא: 1,355 ש"חGigabyte GA-8KNXP Intel 875P 2,613 ש"חIntel Pentium 4 3.06Ghz 800Mhz 512K Box 456 ש"חGEIL 512 PC3200 400MHz DDR SDRAM 456 ש"חGEIL 512 PC3200 400MHz DDR SDRAM 1,741 ש"חMAXTOR 250GB 7200 8M ATA 133 2,496 ש"חGigabyte RADEON 9800 Pro 128MB DDR Retail 429 ש"חPioneer DVD 106SZ 1,855 ש"חLG 19 F900P NEW Flatron 1,095 ש"חAltec lansing ATP-5 (4.1) 406 ש"חLogitech MX700 Cordless Optical Mouse Retail 445 ש"חDRAGON DX 01-SLD SILVER 157 ש"חZALMAN CNPS6500B-Cu FOR PEN 4 סה"כ: 13792 ש"ח
-
- 35 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שני מפרטים האחד מבוסס אינטל והשני AMD... נתחיל מהאינטל (עזבו את המחיר, רק איזה חבילה כדאי) INTEL -------- לוח אם : GA-8INXP מעבד : P4 2.8 זכרון : שני סטיקים של Corasir 256MB DDR CMX256A-2700LLPT לניצול ה DUAL DDR ! AMD ------- לוח אם : Chaintech 7NJS ZENITH מעבד : AXP 2700 זכרון : שני סטיקים של Corsair CMX256A DDR 3200C2 לניצול ה DUAL DDR עכשיו תגידו לי מה אתם חושבים... וכן אני עושה OC אבל לא רצחני רצחני !!!
-
- 30 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום חכמי הפורום היקרים. לאחר שנים של הזנחה, החלטתי לחזור לתחום הגיימינג בקטנה. אשמח לשמוע את המלצתכם הראויה. להלן הפרטים: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500-4800 - חריגה נוספת רק אם הבדל הביצועים גדול מאוד 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל בינוני, יהיה מחובר למסך 22 אינץ fullhd 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? בינתיים לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6.…
-
- 19 תגובות
- 3.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ברובו לשימוש משרדי.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?אין 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? - לא מאוד חשוב, רק שלא יהיה רועש במיוחד. -4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (O…
-
- 18 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות בעיקר (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, * גודל המסך? חשוב מאוד שיהיה מסך מאט. 15" * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). עדיפות ל-HD 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? כמה שפחות במסגרת המחיר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא * כונן אופטי? רצוי שיהיה, לא חובה. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה, ואם כן רצוי שיהיה WIN7 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא
-
- 16 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 ולא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו , premiere pro ,lightroom ,photoshop 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור …
-
- 16 תגובות
- 3.5k צפיות
- 1 follower
-
-
אוקי אז ככה אני הולך לקנות מחשב דיי רציני אז אני לא מתפשר המחשב הוא לצורך עליון של גרפיקה אבל גם למשחקים אבל זה מישני אני רוצה מעבד AMD 64 X2 4800 זיכרון דאול של 2 ג'יגה מהריות 800MHZ (לא רוצה פחות) כרטיס מסך ATI X1900XTX זה עם ה VIVO חובה ! HD פה אני עוד לא יודע אולי שווה לי לקנות אחד של 140 ג'גיה עם 10000RPM או 320 ג'יגה של 7200 הקיצר זה אני לא סגור עדין היתר זה לא חשוב מה יהיה מסביב הבעיה שלי היא בבחירת הלוח אני רוצה לוח תומך גם במעבד וגם בזיכרון שיעבוד על 800MHZ הצ'פטס אני לא יודע מה זה נותן לי והשאלה אם כרטיס מסך של ATI יעבוד עם NFORCE יחד עם זה אין לי צורך בSLI אז אני לא מוצא לוח שיש בו את כל הקריטריונים שאני צריך הלוח היחידי שמצא חן בעיניי הוא ASUS…
-
- 56 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
הי, אני מתענין במחשב שאלה נתוני המסך שלו. אני מבין שזה די נמוך - אבל עיקר השימוש יהיה בבית סרטים ואינטרנט. זה מסך LED, לא IPS, והוא גם מבריק בנוסף לכל... תודה על העזרה
-
- 2 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי אני אתחיל רגע בחלק הזה של השאלון: * הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: א. במפרט אני צריך כונן אחד שבו תהיה מערכת ההפעלה ותוכנות נוספות, לא החלטתי איזה דגם הוא יהיה, וזה חלק מהמפרט שאני מבקש. אבל בנוסף לכונן מערכת הפעלה, וזה החלק החשוב: אני צריך עוד כונן SSD אחד שישמש כדי לשים בו חומרים כמו: סרטים, תמונות, מסמכים וכ"ו והם יישבו כאמור בכונן SSD נפרד שכבר החלטתי עליו שהוא יהיה: Samsung 870 EVO Series 2.5 Inch 2TB SSD SATA III MZ-77E2T0BW אז המפרט בעצם צריך לכלול 2 כוננים, שאחד מהם זה הסמסונג הזה. ב. יכול להיות שבעתיד אני ארצה לעשות שימושים אחרים במחשב כמו עריכת וידאו או אולפן ביתי (לא כרגע) ולכן אני רוצה שזה יהיה מחשב שאפשר לשדרג…
-
-
- 21 תגובות
- 3.5k צפיות
- 2 followers
-
-
היי, אשמח לקבל הערות/הצעות לשיפור על המפרט הנ"ל יצורפו אליו GTX 1060 וSAMSUNG EVO 850 ממחשב קודם מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 2600X Processor Box (Gen 2) כמות: 1 - מחיר: ₪ 975 קירור למעבדים: Arctic Alpine 64 PLUS For AMD כמות: 1 - מחיר: ₪ 64 לוחות אם: Asus PRIME B350-PLUS כמות: 1 - מחיר: ₪ 446 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 8G 2400 CL16 Vengeance LPX Black CMK8GX4M1A2400C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 408 מארזים: Corsair Carbide 200R Compact ATX Case כמות: 1 - מחיר: ₪ 241 ספקי כוח: ANTEC PSU 550W Neo Eco Modular 80+ כמות: 1 - מחיר: ₪ 257 …
-
- 16 תגובות
- 3.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש. המחשב ישמש בעיקר לעריכת תמונות ב-PS. עיינתי במפרטי העריכה הגרפית של 3K ו-3.5K ונראה לי שהם יתאימו לי. מה שכן, יש לי כמה שאלות ואולי בעקבותם אשנה את המפרטים הללו ואגיע בעזרתכם למפרט הסופי. בעיקרון, מה שמנחה אותי הוא מחשב מהיר ככל האפשר. רק שיהיה לכם פרופורציות, היום אני עם HD של 20GB וזיכרון של 0.5GB. קשה, קשה...... HD: 1. האם יש HD מומלצים של 10,000RPM במחיר סביר? הנפח לא חשוב (יש לי דיסק חיצוני של 0.5T וכנראה שיתווסף אליו עוד אחד) אז בעיקרון אין לי בעיה להתפשר על נפח בתמורה למהירות. למשל, שני דיסקים של 100GB כ"א יהיה מעל ומעבר אבל אם ההפרש בין 100GB ל-250GB אינו גדול אז נלך על זה. לא זוכר למה אבל אמרו לי שעדיף 2 דיסקים על אחד. 2. זיכר…
-
- 37 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2400 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כמו dota, raiderz, לא משחקים כבדים מדי. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 1024x768 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עד כמה שאפשר בכסף 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)…
-
- 13 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אהלן מחפש מחשב טוב לגיימינג שיריץ משחקים ברמה גבוהה לאורך זמן. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 5500 ש"ח עם חריגה קלה אם כדאי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כגון criss remaster 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צורך במסך שייתן חוויית משחק טובה אך לא יקר מידי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SDD למערכת הפעלה כונן קשיח ליתר 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא הכי חשוב, יותר חשוב ביצוע לעומת מחיר 6. האם ישנה הגבלה או הע…
-
- 12 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום ברצוני להרכיב מחשב HTPC שיהיה בעל צריכת הספק נמוכה, ויריץ בקלות תכני HD אני מתלבט כבר המון זמן על המעבד ולוח האם שעלי לרכוש, אין לי עדיפות מסויימת AMD או INTEL ואין לי בעיה לעשות שימוש בכ.מסך מובנה (יציאת DVI או HDMI בלוח האם) התקציב נמוך ביותר 1000-1500 ש"ח. ייעשה שימוש בWINDOWS 7 אשמח לשמוע הצעות תודה שי
-
- 16 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום ברשותנו מחשב מבוסס אינטל שנבנה לפני כ-3 שנים על בסיס XP והגיע הזמן לשדרג. אני מעוניין בהצעות רלוונטיות למערכת שתתאים בעיקר לעריכת סאונד ומעט לעבודת עריכה של תמונות/וידאו. אין לי צורך בכרטיס מסך חיצוני, לא במסך ולא במערכת הפעלה כמו כן אני לא צריך דיסקים קשיחים פנימיים. חשוב מאוד שהמארז יהיה שקט. חשוב מאוד חיבור FW ברשותי כרטיס קול מבוסס FW ואני מעוניין/רצוי FW של Texas Instruments זה יכול להיות מבוסס AMD (שיש לי איתם ניסיון טוב מהעבר) או אינטל המחשב לא ישמש למשחקים עיקר התוכנות שיותקנו בו יהיו כלי Vsti מהדגמים המתקדמים כ-Omnispher וכדומה. התקציב שאני מעוניין לנוע סביבו הוא כ- 2000-2500 ש"ח ואני מקווה שזה ריאלי. תודה מראש לכל התייחסות
-
- 15 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד שיתפקד טוב ולא יקרטע בתוכנות פלאש, פריימייר, פוטושופ. עיקר התוכנות שאני משתמש בהם והכי חשובים לי. * מטרות המחשב: סרטוני אנימציה, עריכה בפרימייר, עיצוב ואיור דיגיטלי * גודל המסך? 15.6 מאט * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? שלא יהיה כבד מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? USB3 לפחות 2 יציאות * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSHD/SSD לווינדוס נראה לי שgb128 יספיק. ו1 TERA למשני. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * הא…
-
- 6 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
-
אני קונה את המחשב DV5 1160קח ואני מעוניין לקרוא עליו ביקרות, עדיף בעברית, אבל אם אין גם אנגלית זה בסדר, אפשרי גם אם מישהו עם המחשב בפורום כתב עליו פה ביקרות, אני לא מצאתי לא פה ולא חיפוש כללי באינטרנט לכן אני מבקש פה.. לא ממש משנה לי אם זה יהיה על אחיו הקטן ה1060 כי הבנתי שההבדל היחיד הוא ג'יגה RAM יותר.. תודה רבה מראש =]
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אני צריכה מפרט ללא מסך, רמקולים, כוננים למיניהם ושאר ציוד היקפי. מתוכנן אוברקלוק, לא כרגע, אך בעתיד. התקציה הוא 5600. אני חשבתי על המפרט הבא: מעבד - AMD Athlon XP 2200+ Tray CPU - 691.51 לוח אם - Epox 8RDA+ NVIDIA nForce2 (DDR400, AGP8X, 5.1 Dolby Sound, ATA133, 1394, LAN, USB 2.0) - 764.39 זיכרונות - DDR-RAM 512MB 2700 Winbond Memory X2- 480.56 כרטיס מסך - Gigabyte RADEON 9700 Pro 128MB DDR Retail VideoCard - 2,099.36 הארד דיסק - Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD - 691.51 מארז - Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 Front USB 300W Case - 336.22 סה"כ: 5,649.09 רציתי לשאול אם יש איזשהם הערות או שינויים שצריך לבצע במסגרת התקציב. כמו-כן, שמעתי שלוח האם הזה עושה …
-
- 28 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי, אני אשמח למפרט חזק שיתאים ל GTX 780ti. את הכרטיס והמעבד אני אקנה בחו''ל, (אין לי מושג עדיין איזה מעבד לקנות, אבל אני בטוח שבארה''ב הוא נמכר בחצי מחיר, כמו הכרטיס.), ואת כל שאר החלקים אני כנראה אקנה כאן בארץ. חשוב לי כמובן שהמעבד יהיה חזק, ולא יווצר מצב של "צוואר בקבוק", גם אם אוסיף עוד GTX 780ti בעוד כמה שנים כשהמחיר ירד (לא בטוח שזה בכלל יקרה, אבל עדיין ). בקיצור, אני באמת מבולבל, ואני כמובן אשמח לראות מפרט חזק שיתאים (בעיקר מעבד מתאים)... תודה מראש
-
- 21 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי, אני מתחיל השנה לימודי הנדסת חשמל ומחשבים באוניברסיטת בן גוריון ואני צריך מחשב חזק שיחזיק לי לשנות התואר. לפי מה שהבנתי מאנשים קרובים אני אצטרך i7 אם אני רוצה מחשב לכמה שנים, תקנו אותי אם אני טועה. כרגע חשבתי על LENOVO FLEX 2 14 INCH http://ksp.co.il/?uin=23938 מה דעתכם? האם הוא מסך מט או מבריק? עד כמה זה משנה לסטודנט? 1) יירכש בארץ, תקציב עד 5000 ש"ח * מטרות המחשב? אני מתחיל לימודים באוניברסיטה אז המחשב הוא לצורך עבודות, גלישה, צפיה בסרטים (מעט), לא לצורך משחקים. * גודל המסך? הגעתי למסקנה ש14 משלב עבורי את הרצון שהמחשב יהיה קל יחסית לבין תצוגה נאותה, אך אם יש מחשב 15.6 במשקל של עד 2.3 אז גם הולך. * רזולוציית המסך? נראה לי ש1920X1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? …
-
- 15 תגובות
- 3.5k צפיות
-