עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן, אני מעוניין לשדרג את המחשב הקיים שלי, בשדרוג אני רוצה לשפר את המעבד,כרטיס מסך, ולום אם. כל מה שמסיס כבר יש, ונראהלי שזה מספיק לי בנתיים [לשיקולכם]. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD בעיקר, ומשחקים קלים. [הכי כבד פיפא 2012] א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).בעיקר משתמש בBS PLAYER לסרטים, קצת אינטרנט ומשחקים קלים מאוד.. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא 2012 במק…

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Intel® HD Graphics 3000 with up to 1.6GB Dynamic Video Memory vs 2nd generation Intel®Core™ i5-2450M 2.50GHz vs AMD Radeon™ HD 6490M graphics with 160 cores + ultra-fast GDDR5 memory האם יש הבדל משמעותי ביניהם?

• 2 תגובות
    • 697 צפיות
  3. Started by zozo17,

1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MW3 BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920-1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפו…

• 9 תגובות
    • 979 צפיות
  4. Started by guyl3,

1. מה התקציב המקסימאלי? - 3k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - וירוטליזציה של יותר מ 3 מחשבים ,עבודה משרדית , א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - פרנסה /כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - 1440*900 2Xשני מסכים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (…

• 3 תגובות
    • 724 צפיות
  5. Started by Shacta,

אהלן אני צריך המלצה למחשב נייד יחסית קל ודק למטרות: סרטים, אופיס, עריכה, גיימינג בסיסי (כלומר כרטיס מסך נורמלי יותר טוב מהintel graphics 3000 השכיח אצל הניידים הדקים.. עד 2 קג , עד 1 אינץ גובה, 13-14 אינץ.. מחיר פחות בעיה.. כמעט קניתי את vaio sa אבל בגלל ביקורות רעות שהמאורר ממש מרעיש. והz series טיפה יקר מדי.. תודה רבה!!

• 0 תגובות
    • 527 צפיות
  6. שלום, אני מעוניין לקנות את הנייד הזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8663&CatCode=315 שמתי לב שיש לו מעבד B950 חלש. הנייד לשימוש ההורים ולכן אין צורך להריץ משחקים או משהו בסגנון. מה שחשוב לי זה האחריות (במקרה הזה היא 3 שנים). אפשר לקנות את אותו הנייד עם זיכרון 4GB (לזה יש 2GB) ומעבד I3 בתוספת של 500 שח בערך. האם מומלץ? מה בדבר חיסכון בחשמל? האם ה B950 חסכוני יותר? תודה לעונים.

• 5 תגובות
    • 906 צפיות
  7. Started by falken,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA IV NFS וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני עד גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות ל…

• 12 תגובות
    • 906 צפיות
  8. Started by toms9563,

שלום לכולם אני מתלבט אם לשדרג את המחשב הישן שלי או לקנות חדש אוקיי אז אני רוצה לציין שהמחשב מיועד לגיימינג כבד לכן צריך כרטיס מסך חזק המפרט של המחשב הנוכחי שלי : מעבד: Intel Core 2 Quad Q8200 לוח אם: P43 NEO-F 7.1 1 GLAN MSI ספק כוח: AMD/INTEL 300W REAL זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333 כרטיס מסך: MSI HDMI GF9400GT MD1G 1G PCIE המפרט שאני מתלבט אם לקנות : מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪929 קירור למעבד: Scythe KATANA 3 1156 / 1366 only כמות: 1 - מחיר: ₪120 לוח אם: Gigabyte GA-Z68A-D3H-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪632 מארז: ARMOR A60 2X 120mm + 200mm TOP Vent + USB 3.0 + eSATA HOT SWAP HD CAGE כמות: 1 - מח…

9. ברכות. אני חושב שאני סגור על כל הרכיבים פרט ללוח האם שזה תמיד רכיב שמבלבל אותי.. יש המון וההבדלים בינהם תמיד נראים לי מינוריים (עד שאתה מגלה שבדיוק את הפיצ'ר שאתה רוצה בלוח שלך אין..). השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -במידה ואפשר חסכון יתקבל בשמחה, ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -אבל אם צריך - חריגה ב- 500 ש"ח תתקבל בהבנה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?-מחשב הורים. המחשב הנוכחי (e4300) לא סוחב. משחקים פשוטים, גלישה, צפייה בסרטים. המסך בסיסי למדי ולא ישודרג כנראה והרזולוציה היא 1280 אם אני לא טועה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?…

10. Started by manenbu,

לאחר מותו של הלפטופ הקודם שלי, הגיע הזמן לקנות חדש. אני מחפש משהו באיזור ה 13-14 אינץ', שיהיה עם כמה שיותר זמן אחריות (עדיף בינלאומית), לא חובה כונן אופטי אבל שיהיה עם I/O נדיב (USB, eSATA, DP/HDMI). לא צריך דברים כמו מצלמה או קורא טביעות אצבעות או משהו בסגנון. שיהיה קל ונייד מן הסתם. לא צריך עוצמת מעבד מטורפת, זה הולך לשמש לאינטרנט ואופיס בגדול. אין לי כרגע תקציב כלשהו, אבל בואו נגיד שעד 4000 זה המקסימום. עדיף פחות כמובן. איזה אפשרויות יש לי? ומה דעתכם על מערכת מבוססת AMD ולא Intel?

• 4 תגובות
    • 798 צפיות
  11. Started by AdiD,

מחיר: 2500~3000 מטרות המחשב? עבודות משרדיות גודל המסך? 15.6+ כונן CD/DVD? צורב? כן האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אפשרי האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כדאי חנות מועדפת:KSP/IVORY/משהו שנמצא באזור חיפה הערות: שיהיה מחשב אמין וחברה אמינה. ראיתי הרבה מחשבים בטווח מחירים הזה אבל אני לא בטוח מי עדיף, יש הרבה מחשבים ושינויים קלים אבל יש גם שינויים שמוסיפים במחיר מצד שני יש כאלה שמוסיפים במקום אחד ומחסירים במקום אחר,יש כאלה עם מעבד חזק יותר, אני לא מבין גדול כל כך בניידים ולא מבין מה כדאי יותר, מעבד יותר טוב או שאר המפרט..

• 2 תגובות
    • 745 צפיות
  12. Started by zam,

ראיתי את זה במפרט מחשב מחו"ל. האם זה דבר הכרחי?

• 1 תגובה
    • 738 צפיות
  13. Started by BandiT,

שלום, יש ברשותי מחשב נייד של טושיבה, לאחרונה הוא לא נידלק, הוצאים סוללה וניסיתי להדליק אותו רק עם השנאי, אך זה לא עזר, הבאתי שנאי חילופי, אך גם זה לא עזר. פירקתי את המחשב, ואחרי התבוננות קצרה בלוח האם, זיהיתי רכיב שרוף, השאלה שלי מה זה הרכיב הזה ואם ניתן בכלל להחליף אותו. יש לי רקע באלקטרוניקה, חיפשתי שירטוט חשמלי של המעגל אך לא מצאתי. מצורפת תמונה של הרכיב השרוף שנמצא על לוח האם קרוב לזכרונות ולמקור מתח. (ריבוע אדום) אשמח אם מישהו יכול לעזור לי לפתור את הבעיה. תודה. [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  14. Started by Cha0stAlker,

כבר מזמן הפסקתי להתעדכן בכל החומרה שמתפתחת מהר יותר ממהירות הקריאה שלי, וסתם מעניין אותי כמה המחשב שלי שווה ,ללא הציוד ההיקפי, למקרה שארצה למכור אותו. לדעתי משהו בסביבות ה-2000, אבל נתן לכם לדבר.

15. אני מחפש מחשב ללימודים שיוכל להריץ VISUAL STUDIO וכו' ובנוסף לא יהיה מסורבל מדי, תקציב - 4.5k. חייב להיות בו : 13.3 i5 לפחות 4GB RAM יציאת HDMI כונן DVD! (המחשבים של דל באים בלי?) בנוסף עדיפות לדל או לנובו. יש למישהו רעיון? תודה,

• 0 תגובות
    • 634 צפיות
  16. Started by Nadler,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ~500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת קול א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר עבודה בcubase אפשרי protools ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא כזה משמעותי - יש לי כרגע 17" שבינתיים מספק אותי -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…

• 5 תגובות
    • 620 צפיות
  17. Started by Nahum2,

הי חברים יש לי מחשב בן פחות משנתיים P55A-UD3 I7-870 Sonata Solo 550 Plus 8 GB RAM כרטיס מסך HD6950 2GB באחריות לכמעט שנתיים. מעוניין למכור כי אני צריך מחשב נייד.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by erezb84,

* מטרות המחשב? עבודה בסיסית - לסטודנטים, עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? 13-14 אינץ, * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות ? HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500 ג'יגה * כונן CD/DVD? צורב? אפשר, אבל לא חייב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הנייד האחרון שקינינו היה לפני כ 4 שנים, latitude של dell, מרוצים ממנו מאוד. קראתי בפורום ובדקתי קצת באינטרנט, והיה דגם אחד שחזר על עצמו מספר פעמים: Dell Vostro V3450 אז ראשית, הא…

• 5 תגובות
    • 921 צפיות
  19. Started by corefff,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך מחשב 1280X1024 LCD ו-LCDTV FHD שהמחשב החדש יחובר אליו ובעוד חודשיים קונה את ה-U2312HM -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד ה…

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. מחפש לקנות מחשב נייד: מחיר - 3000-4000 ש"ח. מטרת שימוש במחשב - בעיקר עבודה משרדית וצפייה בסרטים. אם אפשר אז גם לשחק במשחקים בינוניים (או כבדים עם הגדרות נמוכות). הכי חשוב שהמחשב יישאר רלוונטי גם אחרי מספר שנים (לפחות לשימוש משרדי וצפייה בסרטים). גודל מסך - סטנדרטי (העיקר שלא יהיה קטן מדי). משקל - לא משנה. סוללה - לא משנה. כונן קשיח - לפחות 500G. חיבורים מיוחדים - כדאי שיהיה HDMI, אבל לא חייב. עוד נושא חשוב - מקלדת. אני ממש שונא מקלדות של ניידים, ואני מעדיף שהמקלדת תהיה כמה שיותר דומה לזו רגילה (לפחות בלי הnumpad). תודה.

• 3 תגובות
    • 895 צפיות
  21. Started by andeimirqhan,

דרוש מחשב נייד מארה"ב בתקציב של 800$ גודל מסך 14-15, משקל נמוך, זמן סוללה גבוה. אין צורך בכרטיס מסך ייעודי. נאלצתי לקנות לפני שנתיים את הSony VPCCW21FX בתקציב דומה ואני מאוד מרוצה ממנו אך ברצוני לדעת אם ישנן חלופות עדיפות כיום. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 483 צפיות
  22. מטרות המחשב: אינטרנט, תכנות ב-Visual Studio, עבודה ב-Matlab (לא מאד כבדה), חיבור לטלוויזיה לצפייה בסרטים באיכות FULL HD. יהיה נחמד אם אני אוכל לשחק גם ב-Pro Evolution Soccer (אבל חוץ מזה - לא צריך משחקים..) מסך: עד 15.6. עדיפות למקלדת מלאה. רצוי מאד שלא תהיה בעיית השתקפויות. זמן סוללה: לא קריטי במיוחד. מן הסתם עדיף כמה שיותר.. יציאות מיוחד: HDMI - חובה. כונן קשיח: לפחות 500 ג'יגה. כונן CD/DVD: צריך צורב DVD. כונן Bluray - אין צורך. אחריות בינלאומית: לא צריך. מערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium לפחות. העדפה לחברות: אני רוצה את החברות המוכרות (HP, DELL, LENOVO, SAMSUNG, וכו'), חשוב איכות בנייה טובה! התקציב שלי לא ממש מוגדר. משהו בין 2000 ל-4500.

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. מעבדי אינטל Core i5 2300 2.8Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור Zalman SZ CC92HS CPU Cooler לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P8H61-M LE B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA, DVI זכרונות DDR3 1333Mhz 2GB Kingston דיסקים קשיחים Seagate 500GB Barracuda 7200RPM 16MB Sata III ST500DM002 כרטיסי מסך ASUS - nVidia GT520 1GB DDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E כרטיסי קולOn Board 5.1 Channel Audio ציוד רשתות - כרטיסי רשת חוטיים On Board 10/100/1000 מארזים (Sharkoon Vaya Eco Black ATX Case (No PSUO) ספקי כח (Thermaltake TR2 450W PSU Active PFC (Retail ) (אין צורך במסך מקלדת וכו') האם עלי להוסיף\לשנות משהו? בכמה כסף (פחות או יותר) זה מסתכם? תודה ר…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by hananmori12,

שלום לכולם, תוך כדי שאני מטייל בפורום ומחפש את המפרט שלי אני מגלה שהמחשב שלי כבר בן 4 שנים! קצת מפתיע אותי כי הוא עדיין ממש חזק וכיף לדעת שעשיתי בחירה טובה, אוקיי אז ככה, אני רוצה לרענן אותו קצת בשביל שיגיע לרמות של המחשבים של היום, אני לא גיימר אבל משחק פעם ב.., משחקים פחות מעניינים אותי, יותר חשוב לי זה עבודה חלקה ומהירה של המחשב, זה המפרט: ‏Core 2 Quad Q9300, 1333MHz, s775, 6MB‎ GIGABYTE P35-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, PCI-E‎ ‏1GB Kingston Value‎X2 Western Digital ‏500GB 7200RPM, 16MB, SATA II‎ LG GH20NS DVD+-RW x20 Black sata HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) Chieftec 650W Active PFC, 12cm Fan (24pin) GIGABYTE ‏9600GT 512MB GDDR3 DX10 …

• 32 תגובות
    • 3.2k צפיות
  25. היי. ברשותי מחשב נייד מדגם Lenovo G550 2958. יש לי בעיה שניסיתי למצוא עליה כבר את התשובה באינטרנט אך טרם קיבלתי תשובה חד משמעית. הכיוונים שאני צריך לבדוק הינם: סוללה, מטען, ומחבר ההטענה. נתונים טכנים מעטים לפני שנתחיל: מטען עם בעיות במגעים, סוללה גמורה ומקשים שבורים (לא קשור). לאחר שאני מנסה להדליק המחשב מנסה להדליק את עצמו, הנורה הימנית (CPU) דולקת למשך שניות בודדות ונכבת ואילו רק הנורה של הטעינה והנורה של הPower-Up דולקות. השאלה היא מה יכולה להיות הבעיה? שאלה שנייה הינה, אני רואה שמקשים לנייד, מטען לנייד וסוללה לנייד זולים בכחצי מחיר באיביי לעומת המחירים באתרים ובחנויות בארץ. האם יש בעיה / לא מומלץ לרכוש אחד מהפריטים הנ"ל מאיביי? תודה

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.