ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש ברשותי מחשב נייד של טושיבה, לאחרונה הוא לא נידלק, הוצאים סוללה וניסיתי להדליק אותו רק עם השנאי, אך זה לא עזר, הבאתי שנאי חילופי, אך גם זה לא עזר. פירקתי את המחשב, ואחרי התבוננות קצרה בלוח האם, זיהיתי רכיב שרוף, השאלה שלי מה זה הרכיב הזה ואם ניתן בכלל להחליף אותו. יש לי רקע באלקטרוניקה, חיפשתי שירטוט חשמלי של המעגל אך לא מצאתי. מצורפת תמונה של הרכיב השרוף שנמצא על לוח האם קרוב לזכרונות ולמקור מתח. (ריבוע אדום) אשמח אם מישהו יכול לעזור לי לפתור את הבעיה. תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
כבר מזמן הפסקתי להתעדכן בכל החומרה שמתפתחת מהר יותר ממהירות הקריאה שלי, וסתם מעניין אותי כמה המחשב שלי שווה ,ללא הציוד ההיקפי, למקרה שארצה למכור אותו. לדעתי משהו בסביבות ה-2000, אבל נתן לכם לדבר.
-
- 1 תגובה
- 798 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב ללימודים שיוכל להריץ VISUAL STUDIO וכו' ובנוסף לא יהיה מסורבל מדי, תקציב - 4.5k. חייב להיות בו : 13.3 i5 לפחות 4GB RAM יציאת HDMI כונן DVD! (המחשבים של דל באים בלי?) בנוסף עדיפות לדל או לנובו. יש למישהו רעיון? תודה,
-
- 0 תגובות
- 632 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ~500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת קול א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר עבודה בcubase אפשרי protools ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא כזה משמעותי - יש לי כרגע 17" שבינתיים מספק אותי -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…
-
- 5 תגובות
- 617 צפיות
-
-
הי חברים יש לי מחשב בן פחות משנתיים P55A-UD3 I7-870 Sonata Solo 550 Plus 8 GB RAM כרטיס מסך HD6950 2GB באחריות לכמעט שנתיים. מעוניין למכור כי אני צריך מחשב נייד.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה בסיסית - לסטודנטים, עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? 13-14 אינץ, * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות ? HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500 ג'יגה * כונן CD/DVD? צורב? אפשר, אבל לא חייב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הנייד האחרון שקינינו היה לפני כ 4 שנים, latitude של dell, מרוצים ממנו מאוד. קראתי בפורום ובדקתי קצת באינטרנט, והיה דגם אחד שחזר על עצמו מספר פעמים: Dell Vostro V3450 אז ראשית, הא…
-
- 5 תגובות
- 917 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך מחשב 1280X1024 LCD ו-LCDTV FHD שהמחשב החדש יחובר אליו ובעוד חודשיים קונה את ה-U2312HM -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד ה…
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מחפש לקנות מחשב נייד: מחיר - 3000-4000 ש"ח. מטרת שימוש במחשב - בעיקר עבודה משרדית וצפייה בסרטים. אם אפשר אז גם לשחק במשחקים בינוניים (או כבדים עם הגדרות נמוכות). הכי חשוב שהמחשב יישאר רלוונטי גם אחרי מספר שנים (לפחות לשימוש משרדי וצפייה בסרטים). גודל מסך - סטנדרטי (העיקר שלא יהיה קטן מדי). משקל - לא משנה. סוללה - לא משנה. כונן קשיח - לפחות 500G. חיבורים מיוחדים - כדאי שיהיה HDMI, אבל לא חייב. עוד נושא חשוב - מקלדת. אני ממש שונא מקלדות של ניידים, ואני מעדיף שהמקלדת תהיה כמה שיותר דומה לזו רגילה (לפחות בלי הnumpad). תודה.
-
- 3 תגובות
- 891 צפיות
-
-
דרוש מחשב נייד מארה"ב בתקציב של 800$ גודל מסך 14-15, משקל נמוך, זמן סוללה גבוה. אין צורך בכרטיס מסך ייעודי. נאלצתי לקנות לפני שנתיים את הSony VPCCW21FX בתקציב דומה ואני מאוד מרוצה ממנו אך ברצוני לדעת אם ישנן חלופות עדיפות כיום. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 479 צפיות
-
-
מטרות המחשב: אינטרנט, תכנות ב-Visual Studio, עבודה ב-Matlab (לא מאד כבדה), חיבור לטלוויזיה לצפייה בסרטים באיכות FULL HD. יהיה נחמד אם אני אוכל לשחק גם ב-Pro Evolution Soccer (אבל חוץ מזה - לא צריך משחקים..) מסך: עד 15.6. עדיפות למקלדת מלאה. רצוי מאד שלא תהיה בעיית השתקפויות. זמן סוללה: לא קריטי במיוחד. מן הסתם עדיף כמה שיותר.. יציאות מיוחד: HDMI - חובה. כונן קשיח: לפחות 500 ג'יגה. כונן CD/DVD: צריך צורב DVD. כונן Bluray - אין צורך. אחריות בינלאומית: לא צריך. מערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium לפחות. העדפה לחברות: אני רוצה את החברות המוכרות (HP, DELL, LENOVO, SAMSUNG, וכו'), חשוב איכות בנייה טובה! התקציב שלי לא ממש מוגדר. משהו בין 2000 ל-4500.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעבדי אינטל Core i5 2300 2.8Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור Zalman SZ CC92HS CPU Cooler לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P8H61-M LE B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA, DVI זכרונות DDR3 1333Mhz 2GB Kingston דיסקים קשיחים Seagate 500GB Barracuda 7200RPM 16MB Sata III ST500DM002 כרטיסי מסך ASUS - nVidia GT520 1GB DDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E כרטיסי קולOn Board 5.1 Channel Audio ציוד רשתות - כרטיסי רשת חוטיים On Board 10/100/1000 מארזים (Sharkoon Vaya Eco Black ATX Case (No PSUO) ספקי כח (Thermaltake TR2 450W PSU Active PFC (Retail ) (אין צורך במסך מקלדת וכו') האם עלי להוסיף\לשנות משהו? בכמה כסף (פחות או יותר) זה מסתכם? תודה ר…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, תוך כדי שאני מטייל בפורום ומחפש את המפרט שלי אני מגלה שהמחשב שלי כבר בן 4 שנים! קצת מפתיע אותי כי הוא עדיין ממש חזק וכיף לדעת שעשיתי בחירה טובה, אוקיי אז ככה, אני רוצה לרענן אותו קצת בשביל שיגיע לרמות של המחשבים של היום, אני לא גיימר אבל משחק פעם ב.., משחקים פחות מעניינים אותי, יותר חשוב לי זה עבודה חלקה ומהירה של המחשב, זה המפרט: Core 2 Quad Q9300, 1333MHz, s775, 6MB GIGABYTE P35-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, PCI-E 1GB Kingston ValueX2 Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II LG GH20NS DVD+-RW x20 Black sata HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) Chieftec 650W Active PFC, 12cm Fan (24pin) GIGABYTE 9600GT 512MB GDDR3 DX10 …
-
- 32 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי. ברשותי מחשב נייד מדגם Lenovo G550 2958. יש לי בעיה שניסיתי למצוא עליה כבר את התשובה באינטרנט אך טרם קיבלתי תשובה חד משמעית. הכיוונים שאני צריך לבדוק הינם: סוללה, מטען, ומחבר ההטענה. נתונים טכנים מעטים לפני שנתחיל: מטען עם בעיות במגעים, סוללה גמורה ומקשים שבורים (לא קשור). לאחר שאני מנסה להדליק המחשב מנסה להדליק את עצמו, הנורה הימנית (CPU) דולקת למשך שניות בודדות ונכבת ואילו רק הנורה של הטעינה והנורה של הPower-Up דולקות. השאלה היא מה יכולה להיות הבעיה? שאלה שנייה הינה, אני רואה שמקשים לנייד, מטען לנייד וסוללה לנייד זולים בכחצי מחיר באיביי לעומת המחירים באתרים ובחנויות בארץ. האם יש בעיה / לא מומלץ לרכוש אחד מהפריטים הנ"ל מאיביי? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב גימירים חזק.קיבלתי באתר זה המלצות לקניה אך נשארו מספר שאלות שאותן בררתי במקומות נוספים.בסיכן עדיין נשארו השאלות הבאות להן אשמח לקבל עזרה כדי לסגור את המפרט.מצורף המפרט והשאלות הפתוחות (לצערי נעלצתי לצרף כתמונה): לבקשתכם, הנה טופס המילוי מה התקציב המקסימאלי - 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) - משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - Battlefield…
-
- 1 תגובה
- 540 צפיות
-
-
היי, אני חייב להחליט סופית.. בפני עומדות 2 אופציות ואני חייב לשמוע את דעתכם האחד: Lenovo ThinkPad T420 4178-6VU - http://www.qsys.co.il/pl_product~41786VU~23~0.htm השני: http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-latitude-e6420-n2540m.htm - dell latitude e6420 האם ה Lenevo שווה את הכסף? אשמח לעזרתכם לבחור כבר מחשב תודה רבה, משה
-
- 2 תגובות
- 749 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? 13-14 * משקל רצוי? בסביבות 2 קילוגרמים. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3 שעות יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיפות ל-HDMI, לא חובה. * בלוטות? לא קריטי. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250. * כונן CD/DVD? צורב?- לא קריטי. * כונן Bluray? לא קריטי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא קריטי. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Lenovo. חשוב לציין שהמחשב ישמש גם כתחליף זמני למחשב הנייח שהתקלקל לאחרונה, העבודה שתתבצע בעיקר משרדית בלי גיימינג בכלל.
-
- 1 תגובה
- 651 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב ולא כל כך יודע איזה... מעבד 4 ליבות, 8 ג'יגה זכרון וכרטיס מסך בכ- 400-500 שקל ללא מסך תקציב גמיש, אבל לא יקר, כלומר רצוי לא יותר מ- 500-700 שקל למעבד משחקים בסגנון פרו לא משהו רציני מידי שימוש של גלישה באינטרנט ותכנות ב JAVA קצת עריכת תמונות.. תודה
-
- 24 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: עבודות משרדיות, משחקים כבדים (באטלפילד 3, קרייסיס 2 וכו) , צפיה בסרטים (HD) * גודל המסך? 14 - 15.6 * משקל רצוי? 2 - 3.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? ככל שיותר יותר טוב (עדיפות לאפשרות להחליף סוללה לסוג גדול יותר כמו 9 תאים וכו') * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI - ESATA חיבורי אוזניות + רמקולים סבירים בלוטות? נניח.. גודל מינימלי של כונן קשיח? 750 ג'יגה (חשוב שיהיה אפשר לשדרג) כונן CD/DVD? צורב? לא קריטי כונן Bluray? לא האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL - HP - APPLE - ASUS - עוד הצעות יתקבלו בברכה מחפש…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם , קיבלתי נטבוק כזה לתקן בתור טובה לחבר. התקנתי עליו win xp home edition sp3 , הבעיה היא שאני משום מה לא מצליח למצוא דרייברים לנטבוק הזה... באתר של HASEE הדגם הזה בכלל לא מופיע ב support . מישהו יכול בבקשה למצוא לי מקום שבו אוכל למצוא את הדרייברים? תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
התקציב הוא 2000-2500, מעדיף לרדת כמה שיותר. ציוד היקפי כבר יש לי. המחשב ישמש בעיקר עבודה משרדית, אופציה למטלב פה ושם, סרטי HD ובעתיד NAS (כשמחירי ה-HD יירדו). המארז צריך להתאים להרחבה העתידית. כרטיס מסך על לוח האם מספיק, אבל חשוב שיהיה אופציה לשדרג זכרון, כמות HD ואולי RAID בעתיד. רעש חשוב בצורה בינונית. רצוי שקט, אבל לא קריטי. אין לי העדפה לגבי אינטל / AMD... חובה חנויות באזור נתניה (tms, ksp, ivory, ...). בניתי את זה: מעבד: AMD Athlon X3 455 3.3Ghz 64Bit Tripple Core AM2+/AM3 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪456 קירור למעבד: בקניית מעבד בלבד- Cooler For AMD Original כמות: 1 - מחיר: ₪17 לוח אם: Gigabyte GA-880GM-D2H כמות: 1 - מחיר: ₪399 מארז: SilverStone Precision Black X1 120MM + …
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
[table][tr][td][table][tr][td] CPU[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel® Core i7 2670QM Processor, 2.2GHz, 6MB Cache,1066MHz FSB[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td] Memory[/td][/tr][/table][table][tr][td]8GB DDR3 1333MHz (2 x 4096MB), Up to 8 GB[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td] HD[/td][/tr][/table][table][tr][td]750GB (SATA) 7200rpm[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים וצפייה בסרטים בFHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ידוע עדיין -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ככל הנראה רזולוציה מקסימאלית למסך(32") -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציו…
-
- 9 תגובות
- 782 צפיות
-
-
אינני זוכר של איזה חברה הכרטיס, אם אני לא טועה של Sapphire, במצב מצוין, לא עבר OC אף פעם, הנה הפרטים המלאים עליו מה-Catalyst Control Center: Graphics Card Manufacturer Powered by AMD Graphics Chipset ATI Radeon HD 4870 X2 Device ID 9441 Vendor 1002 Subsystem ID E89A Subsystem Vendor ID 174B Graphics Bus Capability PCI Express 2.0 Maximum Bus Setting PCI Express 2.0 x2 BIOS Version 011.016.000.025 BIOS Part Number 113-AAE89Q-X101 BIOS Date 2008/12/11 Memory Size 1024 MB Memory Type GDDR5 Core Clock in MHz 750 MHz Memory Clock in MHz 900 MHz Total Memory Bandwidth in GByte/s 115.2 GByte/s תודה מראש נ.ב. שחכתי לציין שאין עליו כבר אחריות.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי חברים מה השווי של המפרט ? Intel Core i5-760 _ Scythe Yasya _ Asus P7P55D _ Gskill 2GB\1333 x2 _ Sapphire HD5870 1GB _ WD 500AAKS 500GB _ Seasonic 500ET 500w +80 _ LanCool Dragon lord K60B הערכה שלי בסביבות ה-2100~2400,מה אתם אומרים?
-
- 1 תגובה
- 907 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF 3 וכל החדשים ושיריץ חלק על הכי גבוה ב-FULL HD. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים…
-
- 3 תגובות
- 770 צפיות
-