ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
בס"ד שלום לכולם, * מטרות המחשב? לדוגמה: לימודים, סטודנט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 מינימום. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רזולוציה רגילה, לא מתכוון לראות סרטי HD על המחשב או משהו כזה, רק ללימודים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? רצוי שיהיה כמה שיותק קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - כמה שיותר גבוה, יום לימודים שלי יכול להגיע ל12 שעות ככה שעדיף שיהיה כמה שיותר ארוך, גם…
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
ממש אתגר לדעתי, מה אתם אומרים? אני צריך את זה די דחוף... אולי אפשר ללכת על מסך CRT כדי לחסוך כמה שקלים. יש סיכוי?
-
- 4 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום לכל התותחים! יש ברשותי מחשב נייד בן 4 שנים עם 16 ג'יגה ראם ומעבד Intel(R) Core(TM) i7-8550U CPU @ 1.80GHz , בלי כרטיס מסך עם זיכרון עליו, הבעיה כשאני עובד עם הרבה חלונות פתוחים (בעיקר חלונות של גוגל כרום), אז הוא נתקע לפעמים וחושב הרבה זמן ואני גם עובד עם תוכנת עריכת וידיאו כמו CAMTASIA שאני מסתדר איתה אבל היא עובדת יחסית לאט או נתקעת קצת והיה יכול להיות הרבה יותר כיף אם היא הייתה עובדת יותר טוב. אני רוצה לעבוד גם עם תוכנת עריכת וידיאו CAPCUT (הגירסא השולחנית) אבל היא בכלל לא נפתחת לי, ביררתי וזה כנראה בגלל שהחומרה שלי לא מספיק חזקה בשבילה. אני לא משתמש במחשב בשביל משחקים, אולי כן בעתיד אבל לא קריטי אם לא. חשוב לי שהמחשב יעבוד חלק ומהר הרבה יותר בלי תקיעות. …
-
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, רכשתי מערכת HTPC מאתר : http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=2080 השימושים הם :צפייה בסרטי HD,גלישה באינטרנט ותוכנות קלות כגון:אופיס וכתיבת מיילים. רציתי לדעת האם השימושים למחשב זה מספקים?ישל ציין כי מתוכנן OC קליל על המעבד ולכן המאוורר ה"משודרג" יחסית. האם לקחת כ.מסך חיצוני ואם כן איזה? (בתקציב עד 300 ש"ח שייתן תמורה יותר מהמובנה על הלוח) *אין את הלוח עם ציפ'סט G31 במלאי אז לקחתי לוח GAEG41 MG-US2H עם כ.מסך INTEL 4500 לשאלתי האם אוכל להריץ 1080P עם הכ.מסך הנ"ל או שאשדרג לכ.מסך חיצוני. *עדיפות לDDR2-1066 או DDR3 אם נכנס בתקציב סה"כ תקציב כ-3800 ש"ח כולל סט מקלדת ועכבר אלחוטיים איכותיים
-
- 2 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייח שמיועד לעריכת וידאו ולשימוש בתוכנות - אוויד, כל התוכנות של adobe וכו' יש לי תקציב של פחות או יותר 5500 שקל (כולל מסך). אני צריך מחשב חזק שיוכל להתמודד בקלות עם התוכנות והעריכה ולא יקרוס. אשמח אם מי שיעזור ייתן פירוט קצר על החלקים, ואם מישהו חושב שהתקציב אינו מספיק כדי להרכיב מחשב חזק מספיק אז שירגיש בנוח להגיד באיזה חלק צריך להוסיף.. תודה רבה.
-
- 8 תגובות
- 872 צפיות
-
-
זיכרון מותג סיני ב 4 שקל ? 8GB 1600 שידרוג למחשב ישן אם אני לוקח 4 = 32 GB ב 16 שקל מטורף .
-
- 18 תגובות
- 3.2k צפיות
- 4 followers
-
-
אני פשוט מסתכל גם על דגמי מעבדים ויש שני סדרות, סדרת PXXX וסדרת TXXX מה ההבדל בניהם? איך זה משפיע ? מה סדרת יותר חדשה ? מה כדאי לבחור כשאני מחליט סופית לקנות מחשב ?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לאישה מבוגרת, עם הבנה בסיסית במחשבים. מסך 14-15, לא משנה מט או מבריק. התוכניות המופעלות - office בסיסי כולל אאוטלוק, סקייפ, קצת גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים (לא מחייב HD ב 1080) ותמונות. אם יש כפתורי גישה מהירה, מה טוב. זמן סוללה לא פחות מ2.5 שעות. משקל ברוטו לא עולה על 3 ק"ג. wifi תקן N - בונוס נחמד אבל לא חובה. חיבור DVI\HDMI\display port - עדיף אחד מהם, שיהיה גם חיבור דיגיטלי ולא רק אנלוגי VGA, אך גם זה לא חובה. מצלמה built in - חובה. ניתן לחרוג מעט צפונה עם המחיר באם יש הצדקה ואין צורך במערכת הפעלה. תודה
-
- 1 תגובה
- 830 צפיות
-
-
שלום לכם ברשותי מחשב HP DV6870 עם יציאת HDMI.החיבור למסך עם כבל מתאים הצליח אבל משום מה הרזולוציה מוגבלת ל1280*800 בילבד למרות שהמסך תומך בFULL HD האם המגבלה היא בכרטיס המסך?יש לי אפשרות לשנות את הרזולוציה אבל היא לא מתקבלת.כרטיס המסך הוא 8400 של NVIDIA תודה
-
- 1 תגובה
- 728 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין להרכיב קופסא בלבד ללא ציוד היקפי. יש לי מסך 19" של BENQ. זה המפרט שאני מתכוון לקנות מה דעתכם? מעבד: Core i5 750, s1156, 8MB Tray מאווררים וגופי קירור: Generic CPU Cooler For s1156 לוח אם: GIGABYTE P55-UD3L s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E זכרון: DDR III 1333Mhz 2GB Kingston דיסק קשיח: Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS כרטיס מסך: Zotac 8400GS Gen2 512MB GDDR2 DX10 DVI HDMI PCI-E כרטיס קול: On Board 5.1 Channel Audio צורב: LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA ציוד רשת: Wired Products On Board 10/100/1000 מארז: HJA-241 MIDI Black With 12cm + 8cm Fans (No PSU) ספק כוח: Golden Tiger 550W Real, 12c…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חשוב לי לציין שאני מחפש מחשב נישא! 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנסות. אני אשמח, אבל לא על חשבון כרטיס גרפי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? פלוס מינוס 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לעבוד עם תוכנות גרפיות כמו solidworks, Autocad א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מ…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייח קשיש (בן שלוש וקצת)- המפרט הנוכחי שלו פחות או יותר הוא לוח אם- Gigabyte 965 S3 מעבד- C2D E6300 (מהדור הישן יותר- במהירות 1.86ghz) כרטיס מסך- GF7900gt זיכרון- 2GB 800mhz Kingston (אם אני זוכר נכון) וספק כוח- 400w Enermax Liberty. מסך- Samsung 2243BW (1650*1080) בן שנה וקצת עם דיסק קשיח אחד של רבע ג'יגה וצורב די וי די. המחשב מתפקד יפה בתור מחשב עבודה, אבל עם משחקים מודרנים כבר קשה לו. אשמח לקבל עצות איך, עם איזה חלקים, ואם בכלל לשדרג את המחשב בתקציב המצויין בכותרת. (לא בטוח שלא עדיף לקנות חדש)
-
- 3 תגובות
- 685 צפיות
-
-
מדובר במחשב שישמש לגיימינג, תקציב של כ- 5K. אחרי הרבה התלבטויות אם לשדרג את המחשב הנוכחי, והרבה שינויי תקציב, עכשיו זה סופי. מחשב חדש בתקציב של כ- 5K שיקנה בתשלומים. זה המפרט שבניתי: מארז: thermaltake chaser mk-1 full tower series black case 790 או antec dark fleet df-85 atx full tower black case 780 לוח אם: asus p8h67-m b3 s1155 core i3/i5/i7 intel h67 ddr3 1333 2xpci-e hdmi 590 ספקי כוח: thermaltake tr2 800w psu active pfc retail מעבד: core i5 2500k 3.3ghz s1155 6mb gpu core tray 1010 כרטיס מסך gigabyte gtx560 ti oc 1gb gddr5 dx11 2xdvi mini nvidia hdmi pci-e 1050 זכרונות: 2x4gb g.skill nt dual channel ddr3 1333mhz 245 דיסק קשיח: western digital caviar blue 500gb 7200…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני צריך מפרט למחשב עד 4000 ש"ח שמיועד לצורכי עיצוב גראפי (סימטרון וסולידוורקס למי שמכיר), זו לא גרפיקה כבדה אבל סבירה. אני בניתי את המפרט הזה: סה"כ 1 AMD Athlon 64 (2800+) - 512K Cache [754 Pin]- RETAIL 857.79 ש"ח 1 EPOX EP-8KDA3J (nForce3 250) - ATX 571.36 ש"ח 1 CREATIVE RADEON 9200SE - 64MB DDR TV OUT DVI AGPx8- RETAIL 299.13 ש"ח 1 WD 120GB-8MB JB - 7200RPM ATA100 503.55 ש"ח 1 NEC DVD-RW NEC 3500 x16 DUAL LAYER - bulk 436.81 ש"ח 1 .SONY 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 52.66 ש"ח 1 COMPUCASE CI-6a19 300w ATX SUPER MIDI (black) TOWER CASE 333.69 ש"ח 1 A-DATA 512MB DDR PC3200/400 - C2.5 543.91 ש"ח שמתי סטיק אחד של זיכרון כי אני יודע שהאנפורס 3 ל…
-
- 2 תגובות
- 753 צפיות
-
-
מפרט שהזמנתי ב-6K. עזרה לגבי לוח אם. הזמנתי את הלוח GIGABYTE GA-965P-DS3 והמוכר אמר לי שיש GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 (כלומר גרסה 3.3) והוא יותר טוב. האם מישהו מכיר את ההבדל בין גרסה 3.3 לגרסה 2.0 והאם יש בעיות עם הלוח גרסה 3.3 ? צריך להתעקש על גרסה 2? תודה
-
- 3 תגובות
- 557 צפיות
-
-
צריך מחשב עם יכולות לעריכת סרטים, מתלבט בין 2 מחשבים: TOSHIBA A300-17S - מחיר 4500 ש"ח מעבד Intel® Centrino® Duo Processor Technology featuring Intel® Core2 Duo Processor T8100 (3 MB Cache, 2.10 GHz, 800 MHz FSB) מערכת הפעלה Genuine Microsoft® Windows® Vista Home Premium Edition מסך 15.4 Toshiba TruBrite® WXGA TFT High Brightness display, resolution 1,280 x 800, 200 cd/m² דיסק קשיח 250 GB (5,400 rpm), Serial ATA זיכרון 2,048 MB, maximum expandability: 4 GB, technology: DDR2 RAM (667 MHz) כונן DVD Super Multi (Double Layer) drive כרטיס מסך ATI Mobility Radeon HD 3470 supporting HyperMemory technology, 256 MB dedicated VRAM (up to 1,…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) גודל המסך: 15.6 או יותר משקל רצוי: מיועד לשימוש רק במשרד ולכן המשקל לא חשוב האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - לא בלוטות? לא גודל מינימלי של כונן קשיח? לא חשוב * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. רצוי אחריות לשלוש שנים מבית הלקוח על ידי נותן שירות אמין * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא לפחות 4GB זיכרון
-
- 0 תגובות
- 703 צפיות
-
-
שלום , אני מוכר את המחשב הנייד שלי x61s thinkpad , אני רוצה למחוק את כל הקבצים על המחשב ובעצם לפרמט אותו עם ויסטה חדש לגמרי. מן הסתם כל ההתקנה של הויסטה נמצאת במחיצה הנסתרת על הכונן של המחשב. איך אני יכול להפעיל את ההתקנה משם ואיך אני יכול לפרמט את המחשב? דיי דחוף , תודה על העזרה
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני צריך מפרט חזק לפשוט עבודה שותפת יומיומית של גולש ממוצא, אינטרנט, מוזיקה אייסקיו ומשחקים כמו CS שלא דורשים כרטיסים מהדור הכי חדש.. הלכתי על משהו שיהיה ניתן להמהיר אותו בעתיד או אפילו עכשיו וג'יגה זכרון בעיקר בשביל זמני טעינה קצרים ועבודה יותר נעימה ושותפת על המחשב. כרטיס מסך אני לא צריך משהו מפוצץ כי אני סך הכל לא גיימר אני רק צריך 100FPS בCS ואולי עוד משחקים פה ושם. אז לקחתי את הR9550 128ביט שהבנתי שהוא גם אוברקלוקר מעולה, יש לי סינקים של TT לשים לו על הזכרונות ומארז 5מאוררים אני מאמין שאני יגיע איתו מספיק רחוק ככה שהוא יספק אותי. לוח אם של DFI כי הוא פשוט הכי טוב שמצאת שעולה סך הכל 660 ש"ח! אני לא רואה למה לי ללכת על לוח ב500 שקל של GIGABYTE. בכל מקרה זה המפרט, חלק מ…
-
- 5 תגובות
- 661 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט משחקים וסרטי HD המחשב גם יחובר לטלוויזיה * גודל המסך? 15 * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא רלוונטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 +- * כונן CD/DVD? צורב? צורב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא חשבתי על המחשב הזה עם חריגה קלה http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=8297 איך הוא? חשוב שגם משחקים יעבדו בו כגון TEAM FORTRESS CSS ואולי קצת משחקים יותר כבדים
-
- 1 תגובה
- 614 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?מחשב פשוט לפייסבוק ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).צפיית סרטים ואינטרנט ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).המחשב יחובר גם לסמך מחשב וגם לטלוויזיה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן …
-
- 0 תגובות
- 702 צפיות
-
-
חדש בפורום נתחיל בכך שהמחשב הנוכחי שלי עם מעבד AMD K6 שבק חיים בשבוע שעבר חשבתי שמדובר רק בספק כוח שנשרף, אולם מסתבר שהיו לו עוד כמה בעיות, לאחר ההדלקה (הספק הוחלף) הוא מסרב לעלות. מעוניין במחשב חדש, לשימוש ביתי, משרדי מערכת XP PRO - באם תלוי בי לא מתכוון להחליף לויסטה בזמן הקרוב משמש בעיקר לגלישה באינטרנט, עבודה באופיס, עבודה בVPN , צפייה בסרטים וכמובן, משחקים של הילדים, כאשר המשחק הכי כבד :"סימס חיות" אני משתשמש במסך LCD 17 של סמסונג שיש לו חיבור DVI (שאולי כדאי להשתמש בו?) לאחר קריאה ועיון בפורום, הבנתי שבתקציב נמוך ניתן עדיף להשתמש במעבדי AMD מכיוון שמקבלים תמורה גבוה יותר לכסף. מכיוון שהמחשב פתוח 24 שעות ביממה, יש העדפה למארז שקט. זה המפרט שהרכבתי , מעדיף ל…
-
- 4 תגובות
- 594 צפיות
-
-
ברכות. אני חושב שאני סגור על כל הרכיבים פרט ללוח האם שזה תמיד רכיב שמבלבל אותי.. יש המון וההבדלים בינהם תמיד נראים לי מינוריים (עד שאתה מגלה שבדיוק את הפיצ'ר שאתה רוצה בלוח שלך אין..). השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -במידה ואפשר חסכון יתקבל בשמחה, ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -אבל אם צריך - חריגה ב- 500 ש"ח תתקבל בהבנה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?-מחשב הורים. המחשב הנוכחי (e4300) לא סוחב. משחקים פשוטים, גלישה, צפייה בסרטים. המסך בסיסי למדי ולא ישודרג כנראה והרזולוציה היא 1280 אם אני לא טועה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?…
-
- 6 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שלום, יש לי אפשרות להביא מארה"ב (תוך שבוע את המחשב הבא): HP Pavilion dv6700t Operating system Genuine Windows Vista Home Premium (32-bit) Processor Intel® Core 2 Duo Processor T7500 (2.20 GHz, 4 MB L2 Cache, 800MHz FSB) Display 15.4" WXGA High-Definition HP BrightView Widescreen Display (1280 x 800) Memory 2GB DDR2 System Memory (2 Dimm)!! Graphics Card 256MB NVIDIA GeForce 8400M GS - For Core 2 Duo Processors!! Personalization HP Imprint Finish (Radiance) + Webcam + Microphone Networking Intel® PRO/Wireless 3945ABG Network Connection Hard Drive 160GB 5400RPM SATA Hard Drive Primary CD/DVD Drive SuperMulti 8X DVD+/-R/RW with Double Layer Support Primary Batt…
-
- 4 תגובות
- 824 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב שמיועד בשביל לגלוש וקצת משחקי קז'ואל, עד 2000 שקל ושכולל מערכת הפעלה הגרסה הכי פשוטה, ובלי מסך וצריך עכבר ומקלדת אלחוטיים, גם הכי פשוטים. אם אפשר בחנות IQPC. נושא זה לא קשור לנושא שפתחתי לפני כמה ימים. תודה מראש
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-