עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by hunted,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6500-6750 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, אבל לא בהגזמה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח, לא יותר מדי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. far cry 3, bioshock, battlefield, watch dogs, starcraft... ועוד בסגנון הנ"ל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? 1050X1680 בערך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בי…

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. היי, אני מחפש את הדרך הכי זולה לקנות את המחשב המכיל את המילה האחרונה מבחינת מפרט טכני, ויש לי ידע טכני כדי להרכיב מחשב. אני רואה שאני יכול להזמין מאמזון את כל הרכיבים ולהרכיב לבד (או לתת לטכנאי), זה עולה בערך 15K. (זה כולל מארז, ספק כוח וכו') אם אני מזמין מחשב מוכן מאחד מהמותגים (KSP \ אייבורי \ TMS) העלות זהה (15K) אבל המפרט מעט נמוך יותר (מעבד דור 12 במקום 13, SSD טיפה פחות מהיר וכד') בקיצור, נראה שהכי זול להזמין חלקים בנפרד. מה החסרונות של להזמין את החלקים ישירות מאמזון? (בהנחה שאני יודע להרכיב ויודע לבחור רכיבים שיודעים לדבר אחד עם השני).

3. שלום רב, הייתי שמח אם מישהו היה יכול לשפוך קצת יותר אור על התמונה, אני מחפש מחשב נייד, שיהיה חזק, בעבר הסתכלתי על מעבדי p8600, היום שכבר ה-i3 \ i5 בחוץ, השוק השתנה, אין צורך בכרטיס מסך (?) מעבדים חזקים וחסכוניים יותר מסדרת ה-P, הבנתי שמעבדי ה-i "נחים" כשהם לא בשימוש, מה שנותן חיי סוללה ארוכים יותר, כנ"ל כ.המסך המובנה בהם, זה נכון? בכללי, לבנאדם שמחפש מחשב חזק, לעבודה אינטרנטית אינטנסיבית מאוד (עבודה עם 2 דפדפנים וכ10-12 טאבים פתוחים במקביל) עם 3-4 תוכנות שרצות ברקע וגוזלות זיכרון יקר, מה עדיף? איזה מה-i? או אולי להשאר עם ה-P? בניגוד חשוב לי מאוד שהמחשב יחזיק לפחות 5-6 שעות עבודה עם מסך 15.4 או 15.6 (הייתי שמח אם מישהו גם היה מסביר על ההבדלים בין הגדלים הללו), ועדיין אני ל…

• 9 תגובות
    • 14.4k צפיות
  4. Started by Lev-UFO-Child,

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by ranrt,

רציתי את דעתכם למפרט המצ"ב. 2160 ש"ח תודה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 686 צפיות
  6. שלום לכולם, אשמח לעצתכם בנוגע לשדרוג מחשב לאבא שלי. מטרה: עבודה יומיומית (ללא משחקים כבדים). הפתרון הכי טוב שאני מצאתי הוא לקנות כונן SSD (או היבריד - את זה אתם תגידו). זה לדעתי ייתן את השיפור הגדול ביותר הנראה לעין לטובת מטרות המחשב במחיר הכי נמוך. וגם עוד שנה - שנתיים כשנקנה מחשב חדש - הוא יוכל להיות גם שם. להלן המפרט INTEL CORE 2 CPU 6420 2.13 GHZ GIGABYTE 965P-DS3P RAM 2GB NVIDIA GEFORCE 8600GT 1GB 300GB WD 3200YS תקציב - עד 750 ש"ח - אבל נראה לי שאין צורך. השאלות שלי האם יש סיכוי שהלוח אם של לא מתאים? האם יש לכם הצעה אחרת לשדרוג המהירות של המחשב (עוד זיכרון?) ועל איזה כונן אתם ממליצים? הדבר שהכי מפריע הוא שלוקח למחשב הרבה מאוד זמן לעלות ולפתוח תכניות …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום לכולם. אני קונה מחשב חדש בתקציב של 4000 שקל והמחשב מיועד למטרות משחק ועבודה קלילה אני מועניין במסך שטוח . מישהו יכול לייעץ לי בבקשה איזה מפרט טכני יתאים לי במחיר הזה, ואיפה יהיה לי הכי זול תודה רבה, יואב

• 8 תגובות
    • 771 צפיות
  8. Started by Murmur,

שלום, אני עובד עם לנובו T400 עם כרטיס גרפי היברידי Intel GMA 4500 / ATI Mobility Radeon 3470 ברצוני לעדכן את גרסת ה- ATI Catalyst. באתר AMD \ ATI אי אפשר להוריד דרייברים למחשבים ניידים (נאמר שם כי תמיכה עבור מחשב נייד מצויה באתר היצרן) ובאתר של לנובו אין דרייברים לכרטיס גרפי להורדה עבור ה-T400. מאיפה לעזאזל אני אמור לעדכן את ה- Catalyst? יוסאריאן

• 2 תגובות
    • 675 צפיות
  9. שלום לכולם! אתם יכולים להיות רגועים עשיתי חיפוש לפני שפתחתי את התרד כמובן שהיו דברים דומים אבל אף אחד מהם לא ענה על הדרישות... אז מה הדרישות מהפרט? 1. 4K ואי אפשר לחרוג מהתקציב *(כמובן שאם זו תהיה קפיצה משמעותית בשביל סכום זניח אני אשקול זאת... ) 2. השימושים הצפויים של המחשב- עריכה גרפית, תכנות, סרטים, שימוש שוטף ומשחקים בעתיד. א) פוטושופ, אילוסטרייטור עריכה גרפית דו מימדית. תהיה גם עריכה של תלת מימד אבל לא ברמה שמצריכה דגש. ב) בעתיד הקרוב (8 חודשים+- ) אני אהיה מעוניין להריץ משחקים ברמה בינונית\גבוהה ולכן כרגע אני לא ארכוש כרטיס גרפי ואעדיף להשתמש במובנה. 3. אין צורך בציוד היקפי 4. אין צורך בכרטיס מסך. אני אסתפק במובנה בחודשים הקרובים. (זה שאני בונה על הכר…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אני מעוניין לקנות מחשב נייח חדש לצורך גיימינג כבד, אפטר אפקטס ועוד. בלי מסך. כמה כסף כדאי להשקיע? המחשב הנוכחי שלי בן 4 שנים והוא עלה לי בזמנו 6800 ש"ח. עשיתי לו benchmark עם userbenchmark והתוצאות גרועות. הוא לא מסוגל להריץ משחקים חדשים.

• 1 תגובה
    • 519 צפיות
  11. יכול מאוד להיות שאם לחכות איזה שבועיים שלושה,המחירים טיפה ירדו.ונדע יותר על NF4 AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box 1,070 ש"ח Gigabyte GA-K8NXP-9 nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 1,259 ש"ח Samsung 512MB DDR 400 Original 550 ש"ח Gigabyte NVIDIA GeForce 6600GT GV-NX66T128VP 128MB DDR III 1,258 ש"ח GyroTech Midi Atx BOND II USB H7650 188 ש"ח Tsunami 350 Watt 149 ש"ח סה"כ 4,474 ש"ח דעתכם?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by MptMib,

שלום רב, אני קונה בימים הקרובים מחשב חדש, לא משתגע עם המחיר וכמובן שהוא לא כולל מסך. המחשב בעיקרון למשחקים. אני רוכש מסך 22' של אוטופיה מאוולה שופס ב-1200. ידוע לי שהחברה לא ידועה אבל המחיר מפתה. מה אתם חושבים ? http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IRutopia22w2mstuk תודה מראש לכל העוזרים !

• 5 תגובות
    • 758 צפיות
  13. Started by compman12,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? השאיפה שלא - במידה וכן 200 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב NAS לאחסון תכני בלוריי , גיבויים ותחנת הורדות - יפעל 24\7 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מערכת NAS 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כוננים קשיחים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? ישב בסלון 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפ…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. הרכבתי מחשב בתקציב של 5000 שקל, מבקש הערות והצעות לשיפור: רכיבחברהדגםהצעה של ksp מעבדamdaxp 2000580 לוח אםgigabytega-7vax (kt400)550 זכרון ramלא משנה256mb ddr 333410 כרטיס מסךatiradeon 9000 pro650 כרטיס קולcreativelive value 5.1185 דיסק קשיחmaxtor30 gb 7200420 כונן 1.44sony50 סי-די רום (dvd)LGx16260 מודםלא משנה56K60 מארזatx midi 400w170 מקלדתmicrosoft\logitechinternet\multimedia140 מסךsamsung17" 753 dfx flat1090 הרכבה190 סה"כ4755

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by Eli236,

בס"ד שלום לכולם, * מטרות המחשב? לדוגמה: לימודים, סטודנט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 מינימום. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רזולוציה רגילה, לא מתכוון לראות סרטי HD על המחשב או משהו כזה, רק ללימודים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? רצוי שיהיה כמה שיותק קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - כמה שיותר גבוה, יום לימודים שלי יכול להגיע ל12 שעות ככה שעדיף שיהיה כמה שיותר ארוך, גם…

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. ממש אתגר לדעתי, מה אתם אומרים? אני צריך את זה די דחוף... אולי אפשר ללכת על מסך CRT כדי לחסוך כמה שקלים. יש סיכוי?

• 4 תגובות
    • 616 צפיות
  17. שלום לכל התותחים! יש ברשותי מחשב נייד בן 4 שנים עם 16 ג'יגה ראם ומעבד Intel(R) Core(TM) i7-8550U CPU @ 1.80GHz , בלי כרטיס מסך עם זיכרון עליו, הבעיה כשאני עובד עם הרבה חלונות פתוחים (בעיקר חלונות של גוגל כרום), אז הוא נתקע לפעמים וחושב הרבה זמן ואני גם עובד עם תוכנת עריכת וידיאו כמו CAMTASIA שאני מסתדר איתה אבל היא עובדת יחסית לאט או נתקעת קצת והיה יכול להיות הרבה יותר כיף אם היא הייתה עובדת יותר טוב. אני רוצה לעבוד גם עם תוכנת עריכת וידיאו CAPCUT (הגירסא השולחנית) אבל היא בכלל לא נפתחת לי, ביררתי וזה כנראה בגלל שהחומרה שלי לא מספיק חזקה בשבילה. אני לא משתמש במחשב בשביל משחקים, אולי כן בעתיד אבל לא קריטי אם לא. חשוב לי שהמחשב יעבוד חלק ומהר הרבה יותר בלי תקיעות. …

18. שלום לכולם, רכשתי מערכת HTPC מאתר : http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=2080 השימושים הם :צפייה בסרטי HD,גלישה באינטרנט ותוכנות קלות כגון:אופיס וכתיבת מיילים. רציתי לדעת האם השימושים למחשב זה מספקים?ישל ציין כי מתוכנן OC קליל על המעבד ולכן המאוורר ה"משודרג" יחסית. האם לקחת כ.מסך חיצוני ואם כן איזה? (בתקציב עד 300 ש"ח שייתן תמורה יותר מהמובנה על הלוח) *אין את הלוח עם ציפ'סט G31 במלאי אז לקחתי לוח GAEG41 MG-US2H עם כ.מסך INTEL 4500 לשאלתי האם אוכל להריץ 1080P עם הכ.מסך הנ"ל או שאשדרג לכ.מסך חיצוני. *עדיפות לDDR2-1066 או DDR3 אם נכנס בתקציב סה"כ תקציב כ-3800 ש"ח כולל סט מקלדת ועכבר אלחוטיים איכותיים

• 2 תגובות
    • 759 צפיות
  19. שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייח שמיועד לעריכת וידאו ולשימוש בתוכנות - אוויד, כל התוכנות של adobe וכו' יש לי תקציב של פחות או יותר 5500 שקל (כולל מסך). אני צריך מחשב חזק שיוכל להתמודד בקלות עם התוכנות והעריכה ולא יקרוס. אשמח אם מי שיעזור ייתן פירוט קצר על החלקים, ואם מישהו חושב שהתקציב אינו מספיק כדי להרכיב מחשב חזק מספיק אז שירגיש בנוח להגיד באיזה חלק צריך להוסיף.. תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 877 צפיות
  20. זיכרון מותג סיני ב 4 שקל ? 8GB 1600 שידרוג למחשב ישן אם אני לוקח 4 = 32 GB ב 16 שקל מטורף .

21. אני פשוט מסתכל גם על דגמי מעבדים ויש שני סדרות, סדרת PXXX וסדרת TXXX מה ההבדל בניהם? איך זה משפיע ? מה סדרת יותר חדשה ? מה כדאי לבחור כשאני מחליט סופית לקנות מחשב ?

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. שלום, אני מחפש מחשב נייד לאישה מבוגרת, עם הבנה בסיסית במחשבים. מסך 14-15, לא משנה מט או מבריק. התוכניות המופעלות - office בסיסי כולל אאוטלוק, סקייפ, קצת גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים (לא מחייב HD ב 1080) ותמונות. אם יש כפתורי גישה מהירה, מה טוב. זמן סוללה לא פחות מ2.5 שעות. משקל ברוטו לא עולה על 3 ק"ג. wifi תקן N - בונוס נחמד אבל לא חובה. חיבור DVI\HDMI\display port - עדיף אחד מהם, שיהיה גם חיבור דיגיטלי ולא רק אנלוגי VGA, אך גם זה לא חובה. מצלמה built in - חובה. ניתן לחרוג מעט צפונה עם המחיר באם יש הצדקה ואין צורך במערכת הפעלה. תודה

• 1 תגובה
    • 838 צפיות
  23. Started by le011,

שלום לכם ברשותי מחשב HP DV6870 עם יציאת HDMI.החיבור למסך עם כבל מתאים הצליח אבל משום מה הרזולוציה מוגבלת ל1280*800 בילבד למרות שהמסך תומך בFULL HD האם המגבלה היא בכרטיס המסך?יש לי אפשרות לשנות את הרזולוציה אבל היא לא מתקבלת.כרטיס המסך הוא 8400 של NVIDIA תודה

24. שלום לכולם! אני מעוניין להרכיב קופסא בלבד ללא ציוד היקפי. יש לי מסך 19" של BENQ. זה המפרט שאני מתכוון לקנות מה דעתכם? מעבד: Core i5 750, s1156, 8MB Tray מאווררים וגופי קירור: Generic CPU Cooler For s1156 לוח אם: GIGABYTE P55-UD3L s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E זכרון: DDR III 1333Mhz 2GB Kingston דיסק קשיח: Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS כרטיס מסך: Zotac 8400GS Gen2 512MB GDDR2 DX10 DVI HDMI PCI-E כרטיס קול: On Board 5.1 Channel Audio צורב: LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA ציוד רשת: Wired Products On Board 10/100/1000 מארז: HJA-241 MIDI Black With 12cm + 8cm Fans (No PSU) ספק כוח: Golden Tiger 550W Real, 12c…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by shahar711,

חשוב לי לציין שאני מחפש מחשב נישא! 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנסות. אני אשמח, אבל לא על חשבון כרטיס גרפי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? פלוס מינוס 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לעבוד עם תוכנות גרפיות כמו solidworks, Autocad א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מ…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים