עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. * מטרות המחשב? בעיקר עבודות משרדיות באופיס ובאינטרנט, חשוב שמקלדת המחשב תהיה נוחה לכתיבה מהירה בזמן הרצאות ושיעורים ושיהיה מספיק זכרון כדי להפעיל הרבה דברים ביחד בלי שהמחשב יקרטע * גודל המסך? לא חשוב, רק שלא יהיה מיני. * משקל רצוי? עדיף כמה שפחות כמובן * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זקוק לזמן סוללה ארוך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא קריטי * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 300GB לפחות * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הבנתי ש-HP וקומפאק אינן אמינות ולכן לא מעוניין בחברות אלו. זקוק לחברה שנחשבת אמינה מאוד. חשוב מאוד שיהיה אינטרנט אלחוטי מובנה WIFI עדיפות לו…

• 16 תגובות
    • 3.6k צפיות
  2. שלום רב לחברי הפורום הנכבדים! לפני כמעט שנתיים נועצתי בכם בנוגע לרכישת מחשב נייח פצצה, ואכן כולם נרתמו לעזרתי והתפתח שם דיון של ממש שהחכים אותי, ובסופו של דבר השתמשתי בהמלצות שקיבלתי שם, רכשתי את החלקים ב TMS והרכבתי אותו בעצמי, וב"ה עובד מצויין בלעה"ר. כעת ביקשה ממני אחותי עזרה באותו נושא, היא רוצה לקנות מחשב לילדים שישמש כעת בעיקר לצרכים בסיסיים כמו וורד, אינטרנט וקצת סרטים, לא הרבה מעבר. העניין הוא שאחת הבנות שם לומדת עריכת מצגות, והרצון הוא להרכיב מחשב בסיסי, אבל עם 'אופציה להרחבה', דהיינו שביום מן הימים בעוד שנה או שתיים כשירצו לשדרג אותו לא יצטרכו להחליף לו את כל הרכיבים והמארז, אלא רק כרטיס מסך ומעבד למשל, או משהו בסגנון. מקווה ש…

• 20 תגובות
    • 3.6k צפיות
  3. Started by aviyay,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500, חריגה עד 4000 אם יש סיבה טובה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות, בדגש על visual studio, android studio, Arduino, virtual machines, android emulators ועוד. מעוניין להיכנס גם לתחום של Machine learning, עם זאת זה מחשב נייד ולכן אני לא מצפה לתוצאות מפוצצות. בנוסף, שימושים רגילים כמו אופיס, אינטרנט, סרטים וכו', לא ממש משחקים, אם כי לא הייתי פוסל לגמרי על הסף... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונ…

• 15 תגובות
    • 3.6k צפיות
  4. Started by roy_dotan,

שלום אני מעוניין לקנות מחשב חדש, חשבתי על מעבד של אינטל I5-750 ומסך של 24' (לא TN), חשבתי בכיון של 5 אלף למחשב ועוד 2K למסך כרגע יש לי FLATRON L1932TQ של LG שחשבתי לשמור אותו כמסך שני (שיציג דפים באינטרנט או כול דבר אחר שאני צריך במקביל, אם אפשר גם את הטלויזיה, לא משחקים) ומכאן יש לי דילמה אם לקנות שני כרטיסי מסך או אחד יקר? בנוסף אני ממש רוצה להרכיב את המחשב לבד (סתם לכיף). 1. מה התקציב המקסימלי? 7,000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר אז לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 +- 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)?משחקים ,סרטים באיכות FHD, אינטרנט א) במידה והמח…

• 20 תגובות
    • 3.6k צפיות
  5. הרכבתי את המפרט הבא: כפי שניתן לראות, המפרט עולה 4,695 ש"ח ב KSP (וזה עוד לפני התוספת של התשלומים). הבעיה היא שחרגתי יותר מדיי מהתקציב. אני מוכן להשקיע עד 4,500 ש"ח כולל מסך 22". בנוסף לכך, המפרט לא כולל מארז, שיעלה לי כנראה עוד 150 ש"ח לפחות. התקווה שלי היא שהמחשב יוכל להעלות משחקים ברמה גבוהה ב-3 שנים הקרובות לפחות. אשמח לקרוא את חוות דעתכם בנוגע למפרט, מה ניתן לשפר, לשמר, לשנות ואולי אפילו לקנות ממקום אחר... אגב, אני לא בטוח שהזכרונות מתאימים ללוח, קצת הסתבכתי... תודה.

• 34 תגובות
    • 3.6k צפיות
  6. מדובר במחשב לאחי: התעניינתי במפרט שאייבורי מציעים ונראה לי שהוא די מתאים לו, רציתי לקבל קודם את דעתכם עליו. הוא לא שווה ביחס למחיר שהם מציעים? אמנם הוא לא כולל ציוד היקפי וכרטיס רשת אלחוטית שביקשתי בהעדפות, אבל הוא עולה 1500 שח, ואת השאר אפשר להוסיף לבד וזה עדיין לא יחרוג מהתקציב. וקחו בחשבון שאשדרג במפרט שלהם את כרטיס המסך ל520GT 1GB. זה המפרט של אייבורי: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5020 בכל מקרה אלו הן ההעדפות שלו למחשב: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה באמת יהיה משמעותי, אז תוספת של 100 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, …

• 44 תגובות
    • 3.6k צפיות
  7. שלום, אני רוצה לשדרג את המחשב הזקן שלי (נולד ב2009!!!) שימוש עיקרי הוא משחקים עריכת תמונות בPS ועריכת וידאו בPremiere Pro יש לי היום (ואני רוצה לשמור): GV-N760OC-4GD קירור לתושבת 1156 Ultra-120 eXtreme (הבנתי שיתאים ל1151 זה נכון?) כונן קשיח 1TB Black WD1003FZEX חשבתי לקנות: Asus Z170 PRO GAMING Intel Core i7-6700K Skylake Corsair HX850I (האם אני צריך יותר?) Western Digital Green WD20EZRX 2TB Corsair 16GB DDR4 2666MHz CMK16GX4M4A2666C15 תודה מראש לעוזרים...

• 11 תגובות
    • 3.6k צפיות
  8. Started by Sh1,

שלום, ראיתי באתר newegg מחשב כזה רציתי משהו מקביל לזה בארץ. שימושים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200/300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? יותר עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטו שופ, מידי פעם. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא משחק -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. שחמט -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא יודע מה זה?…

• 15 תגובות
    • 3.6k צפיות
  9. Started by dw3939,

מבקש את עזרתכם בהמלצה על מחשב נייד: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,500 ש"ח (חריגה עד 3,000) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט, עבודה משרדית, עבודה גרפית קלה כולל עריכה (Photoshop ו- Camtasia) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך "14. עדיפות ל- "15. משקל ממוצע, רצוי עד 2 ק"ג. 7.…

10. Started by talevi,

שלום מישהו יכול להרכיב לי בבקשה מפרט ? בשביל OC כמה שיותר ומשחקים מארז אני קונה בארץ.

• 46 תגובות
    • 3.6k צפיות
  11. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3.5K ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים SSD, קיים כרטיס מסך MSI RTX 2080 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? יש מצב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מג…

12. שלום לכולם. זו שאלה ממש פשוטה ואפשר לעזור לי תוך שנייה. יש לי כרגע מחשב גם כן לנובו דגם s206, ושם יש לי בעיה: הוא הגיע עם ווינדוס 8 אבל כשאני מעדכן אותו לווינדוס 8.1 משטח המגע לא עובד טוב. מה שקורה זה שהוא לא תומך בפתיחת תפריט עם לחיצה בשתי אצבעות על משטח המגע (מבינים למה אני מתכוון?) ואני חייב ללחוץ על הלחצנים בתחתית המשטח. עכשיו אני מתכנן לקנות מחשב חדש וחשבתי על הפלקס 2. מה שחשוב לי לוודא זה שאין שם את אותה בעיה כי אם זה ככה אני לא אקנה. אז אני מחפש מישהו שיש לו אותו רק שיגיד לי אם משטח המגע תומך בכל המחוות. תודה.

• 4 תגובות
    • 3.6k צפיות
  13. Started by star010101,

שלום לכולם קיבלתי את המחשב נייד במבצע של אורנג' (PVAILION DV6 1110EJ CPU T4200) ולאחר כמה בדיקות הבנתי שזה משתלם לשדרג המעבד לסדרה 8\9. אפשר לקנות מעבד ב200 דולר בEBAY. השאלה שלי היא איך אני מגלה לאיזה מעבד ניתן לשדרג ? עברתי על כל המסמכים שקיבלתי מHP , ועל כל האתר שלהם ואין שום אזכור לגביי הלוח, לגביי אפשרויות שדרוג של מעבד וכו. יש למישהוא מושג איך\איפה אני אוכל לקבל מידע מהימן מהסוג הזה ? תודה רבה לעוזרים!

• 8 תגובות
    • 3.6k צפיות
  14. מפרט לגיימינג בינוני+ איזה קירור לקחת? והאם כדאי OC? זה המפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פוטושופ, תוכן HD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 1080 (גודל מסך: ״24) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: , רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח (יש לי במחשב הישן 1.5TB, אטביר 1TB לחדש) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט…

• 33 תגובות
    • 3.6k צפיות
  15. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, חריגה של עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד בעיקרון ללימודים, תוכנות אופיס וכו' ושימוש כללי (גלישה, סרטים וכו') 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמובן שלא יהיה רועש בטירוף, אבל לא הכי חשוב כמובן. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות…

• 12 תגובות
    • 3.6k צפיות
  16. מחליף את המערכת הנוכחית, על בסיס כרטיס מסך קיים 1070GTX. משחק על מסך 1440P. לא צריך שהכל ירוץ על אולטרה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, ניתן לחרוג אם יש צורך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (RDR2), מוזיקה (כולל הקלטה של גיטרה, יש כ. קול יעודי), תכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כ. מסך, SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד, מוכן להשקיע במארז סופר שקט, אין צורך בלד, חלון שקוף וש…

17. היי, יש לי נייח Rayzen 5 3600 עם קירור סטוק מארז Antec עם שלישיית 120mm מלפנים + 1 מאחור המלצתי על אותו המחשב לחבר רק שהוא בחר במאיץ גרפי עצבני יותר (אצלי יש 1060 3G ואצלו 2060 SUPER) אך יש לו בעיית התחממות רצינית ולי קלה בלבד. * ההבדל המשמעותי במחשבים שלנו הוא דווקא - במארז אצלו יש זוג 120mm מלפנים במקום שלישייה ואגב רכשנו במקומות שונים, הוא ב-יהב מחשבים ואני ב-Start PC (ובהמלצתם הורכב הסטאפ שלי ללא קירור צד שלישי) ואני מאוד מקווה שיהב לא עשו לו טעות בהתקנה בהקשר של שימוש המשחה התרמית או משהו.. בקיצור ביצענו בדיקות מאמץ למעבד באמצעות OCCT ואחרי שעה קיבלתי max 85C והוא 95. אצלו המצב הרבה יותר מדאיג, ואני באמת תוהה הא…

• 17 תגובות
    • 3.6k צפיות
  18. Started by משה...,

רציתי לשאול אם יש מישהו שקנה מחשב בעודפים וזה באמת עבד לו טוב כי בעודפים יש פשוט מחירים מטורפים

• 17 תגובות
    • 3.6k צפיות
  19. זיכרון מותג סיני ב 4 שקל ? 8GB 1600 שידרוג למחשב ישן אם אני לוקח 4 = 32 GB ב 16 שקל מטורף .

20. Started by Stingray,

אשמח להצעת מחיר למחשב שאני מעונין למכור בימים. זה בדיוק המחשב: http://www.amazon.com/Lenovo-ThinkPad-129126U-13-3-Notebook/dp/B00535BU38 כרגע מריץ לינוקס אבל ניתן להחליף. המפרט: Lenovo ThinkPad X1 (129126U) 13.3" LED Notebook - Core i5 i5-2520M 2.50GHz - 4G DDR3 320G HDD - Black תודה!

• 3 תגובות
    • 3.6k צפיות
  21. Started by r.b.y,

שלום אני מחפש מחשב עד 5000ללא מסך לצורך אינטרנט ומשחקים בעיקר משחקים עם גרפיקה טובה כמו DIRT מחפש משהו טוב

• 44 תגובות
    • 3.6k צפיות
  22. Started by perlov1,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד מארה"ב עד 750 דולר,שיהיה די חזק כי אני לא הולך להחליף אותו בשנתיים הקרובות. אין לי דרישות מיוחדות מהמחשב שיתאים לסטודנט,מסך 15 יהיה טוב? כרטיס מסך סביר לא משהו מפלצתי לא מיועד למשחקים כבדים וכו',סרטים ודברים כאלה. אחריות גם חשוב אבל לא מרכזי. אם אפשר יהיה לצרף לינק לקניה זה יעזור. תודה רבה מראש

• 18 תגובות
    • 3.6k צפיות
  23. אני יודע שכמה פעמים בקשתי מפרט אבל הפעם אני קונה את המחשב בקרוב מאוד ואני לא רוצה לחכות לקונרו אמממ הדרישות שלי הם שיהיו 2GB זכרון מעבד עם סוקט של AM2 וכרטיס מסך X1900XT ואני רוצה את המפרט או מ-KSP או מחנות מחשבים אחרת טובה מתל-אביב(מי שאתם חושבים שעדיף לקנות מהם) שלא יהיה מחוץ לתל-אביב בבקשה תודה רבה מראש :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

• 44 תגובות
    • 3.6k צפיות
  24. שלום לכולכם, כמצויין בכותרת אני זקוק לעצת מומחי הפורום בהרכבת מפרט גיימינג בתקציב של 4,000 ש"ח. ברשותכם מעט רקע: לאחרונה, ניגש אליי אחייני בן ה 16 וביקש את עזרתי בהרכבת מחשב גיימנג הטוב ביותר שניתן בתקציב של 4,000 ש"ח. מכיוון שימיי כגיימר חלפו מהעולם בערך בתקופת DOOM 3:P (עבודה וילדים אתם יודעים...) וישובו כנראה רק בגיל הפנסיה, הדבר ההגיוני ביותר שעלה בראשי לצורך בחירת המפרט היה לבקש ממנו את רשימת המשחקים העכשווית ביותר. הרשימה שנתן לי מנתה את השמות הבאים: battlefield 4,call of duty ghost, sniprt elite 3,watch dogs, the crew, hitmaHitman: Absolution, meda; of honor war gighter; Assassin's Creed 4 Black Flag מבדיקת מפרטי המקסימום של אותם המשחקים הרכבתי את המפרט המיטבי …

• 27 תגובות
    • 3.6k צפיות
  25. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 שקל, אפשרות לחרוג עד 1500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש עיקרי - מסחר בבורסה. תוכנות - thinkorswim, trader workstation שימוש משני - משחקים. valorant, genshin impact 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יכול להיות נחמד, לא הכי חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. הא…

דיונים חדשים בפורומים