ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,362 דיונים בפורום זה
-
איזה מהם עדיף או יש לכם אחד יותר עדיף עד 47000 שקל... * מטרות המחשב? משחקים * גודל המסך? לא משנה אבל כמה שיותר גדול יותר טוב * משקל רצוי? לא אכפת לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך: עדיף כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא יודע * בלוטות? * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500+ * כונן CD/DVD? צורב? כן אבל לא חשוב * כונן Bluray? לא חשוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא ייודע שיהיה אחריות * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - כן אבל לא קריטי מחשב יותר חשוב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - ASUS-DELL ASUS N73SV-TZ227V Model Name N73SV-TZ227V CPU Intel® Core i5 2410M Processor, 2.3GHz, 3MB Cache,1066MHz FSB Memory 6GB DDR3 1066MH…
-
- 1 תגובה
- 684 צפיות
-
-
מטרות המחשב? גלישה באינטרנט בעיקר, סרטים ושירים. * גודל המסך? 15-17 * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שיחזיק לפחות 6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) שיכלול HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB * כונן CD/DVD? צורב? DVD+צורב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא הבנתי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא המחשב מיועד לאמא שלי, אני רוצה מחשב אמין וטוב שיחזיק זמן, ויספק בצורה טובה את כל הדרישות הבסיסיות כמו גלישה באינטרנט סרטים 720P ומוזיקה. המחשב ירכש בארץ.
-
- 5 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי רק לאמת, האם המחשב הנייד מזהה את הצורב החיצוני עוד בשלב ה-boot הראשוני, כך שיהיה ניתן לפרמט ולהתקין מערכת הפעלה מ"אפס"?
-
- 1 תגובה
- 913 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אפשר לחרוג עד +300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכול -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1050 * 1680 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: , רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן אופטי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 9 6. האם מתוכנן אוברקלוק? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אזור המרכז 9. האם יש בקשות מיוח…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב, שיהיה קל, עם מסך בין 11.6-12.1" לעבודה שוטפת ולא מאומצת למספר שעות בטריה 5-6 שעות. שמתי עין על מחשב של HP שגם בטווח של ~2500ש"ח. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5775 יש חוות דעת על המוצר או המלצות על דומה? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD MW3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנ…
-
- 2 תגובות
- 682 צפיות
-
-
<blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיך שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מוסיקה בעיקר וסרטים (DVD,HD,BluRay) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סרטים בתוכנה ייעודית כלשהי (מזדמן), מוסיקה בתוכנה ייעודית כלשהי בשליטה מרחוק ע"י טאבלט (תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא רלוונטי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). פלזמה 42 HD Ready …
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מבקש עזרה ואת מומחיותכם בבחירת דגם, מתוך הרשימה הנ"ל. הכוונה היא לבחור את הדגם האמין ביותר. ובביצועים המירביים. תודה מראש לכל העוזרים: IBM T61 IBM T60 IBM T43 IBM T42 IBM T41 IBM X61 IBM X60 IBM X32 IBM X31 IBM X30 IBM X200 IBM X220 IBM T400 IBM T410 IBM T420 IBM X420 HP Elitebook 2560p
-
- 1 תגובה
- 745 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CSS TF2 CS L4D2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לד…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש אולטרבוק זול יחסית עם מסך מט ורצוי עם THUNDERBOLT (לחיבור כרטיס מסך חיצוני) המלצות?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי מחשב של Packard Bell דגם dot s החדש. לאשתי יש מחשב LG דגם LGX13, המחשב שלה יחסית ישן יותר בשנתיים כמדומני, והיא גם משתמשת בו כבר שנתיים, ואף-על-פי שהמחשב שלי חדש, הוא משום מה עובד בצורה יחסית איטית יותר משלה, ואפילו פעם אחת הרצתי על המחשב עדכון לאנטי וירוס יחד עם עוד תוכנה שהריצה פעולה מסויימת, והמחשב נתקע והייתי חייב לעשות ריסטרט! השאלות שלי הם: 1. האם ישנה תוכנה שאיתה אני יכול לבדוק האם ביצועי המחשב תקינים? 2. האם התקיעה שהיתה לי במחשב מעירה על בעיה טכנית במחשב? תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 710 צפיות
-
-
מחפש נייד לאחותי, לצרכים די בסיסים: -סרטים, אופיס ואינטרנט.-מסך 15.6. -מצלמה ומיקרופון. -usb 3 רצוי אך לא חובה אם זה לא נכנס בתקציב. -HDMI נראה לי די בסיסי וברור אבל בכל זאת רשמתי. יש מי שיביא לי את זה מארה"ב אז לגבי משלוח אין מה לדאוג, רק שתיהיה חנות אמינה. תודה לעזורים!
-
- 3 תגובות
- 961 צפיות
-
-
אז אני חוזר אליכם בבקשת עזרה, אחרי חודש של חיפושים וניסיון להעמיק להבין מצאתי את עצמי ניצב בפני ההחלטה עד כמה אני מוכן להשקיע בנייד החדש שלי. אני מחפש מחשב שישמש אותי ב-5 שנים הקרובות לפחות כאשר השימושים שלי בו הם: צפייה בסרטים (לרוב ללא חיבר לLCD), האזנה למוזיקה (גם בחיבור לרמקולים חיצוניים), אינטרנט (בעיקר סקייפ והורדות), לימודים (מעבד תמלילים וכו..) גם קצת משחקים (רד אלרט למיניהם, משחקי בנייה של חוות/לונה פארק/עיר וכו...) כמו כולם גם אני מעוניין שהמחשב יהיה אמין ככל שניתן. (מעדיף את אלו עם האחריות ל-3 שנים) אני רוצה מחשב עם לפחות 500G, שהמסך שלו לא יהיה קטן מ-15 אינץ' ועדיף שלא ישקף אור וכו' (אני חושב שזה מה שנקרא מסך מט,לא?) כרגע אין לי תוכנות מיוחדות להתקנה אך ל…
-
- 4 תגובות
- 820 צפיות
-
-
ראיתי את המחשב הבא http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksprishonlezion&cat=2020 [table][tr][td][/td][/tr][tr][td] [/td][td][/td][td] [/td][td][table][tr][td]Lenovo IdeaPad G770 M533PIV[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table] האם הוא הכי משתלם בסכום הזה? אני צריך מחשב נייד לבית לראות סרטים בחדר אחד ואז לקחת אותו לעבודה לשחק ולקרוא לפעמים... לא משנה לי שהוא 3 ק"ג. האם יש עוד אופציות או במחיר הזה זה הכי משתלם? תודה
-
- 1 תגובה
- 820 צפיות
-
-
שלום רב, מעוניין במפרט למחשב בשביל אחי, שיענה על הצרכים הבאים: - עדיפות לאינטל (Tray) עם קירור סביר. - עיקר העבודה עם תוכנות גרפיקה (Illustrator, Photoshop). - כרטיס מסך: אין צורך בכ"מ לגיימינג אלא בעיקר לעיבוד גרפי (לאו דווקא אינטנסיבי, אבל ברמה חובבנית++). - מסך: רזולוציה גבוהה וסטנדרטית (לא רזולוציות מונפצות) עם איכות תמונה גבוהה וצבעים מדוייקים (24"+). הפאנל של המסך לא כל כך משנה, רק שלא יהיה יקר מדי. - אין צורך ברמקולים/מקלדת/עכבר. -מארז: שיהיה מארז יפה, לא מפלצתי מדי עם עיצוב נקי (sleek). -אשמח לקבל הצעה למכשיר הכולל מדפסת ופקס משולבים. - טווח תקציב: 3000-4000 ש"ח כולל הכל. תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 ש"ח,רק אם הכרחי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משחקי גיימינג כבדים מאוד,Crysis 2 לדוגמא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).לא רלוונטי,כרגע יש לי מסך 19" שכנראה אני אשדרג -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לד…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי כולם, מנסה לעזור לחברה לקנות מחשב. היא בלוגרית, לא איזו חייה טכנולוגית, וצריכה בעיקר משהו שאפשר להסתובב איתו ולשבת לכתוב בבתי קפה. * מטרות המחשב? עבודה משרדית * גודל המסך? לא אכפת לה גם 10'' העיקר שיהיה מה שיותר נייד * משקל רצוי? נראה לי שזה ברור כבר... * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שוב, הדגש הוא על ניידות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן כשיח? לא משנה מאד * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא הכרחי. למרות שאין כל כך מושג איך להתקין לה מערכת הפעלה בלי CD, אבל אני משער שנתמודד לא מכיר את השוק של נטבוקים ומחשבים זולים, אז אין לי כ"כ כיוון ואני לא יודע לעשות את הפשרות.…
-
- 3 תגובות
- 941 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך אם אפשר אבל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?אינטרנט,שירים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).27 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?לא צריך כרטיס מסך 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…
-
- 4 תגובות
- 803 צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי מחשב בן 3 שנים, ולמרות שהוא מספק אותי ועונה על הצרכים שלי כרגע, אני רוצה להתקדם ולשדרג למשהו יותר חזק, השימושים העיקריים של המחשב הם צפיית סרטים באיכות 1080p על מסך 42", משחקים ברזולוציות גבוהות וגלישה באינטרנט. מפרט קיים: CPU: Q9550 Rev E0 @ 3.8 GHz [450*8.5] Motherboard: Gigabyte GA-EP45-UD3P [Rev 1.0] ~ BIOS: F10 Memory: 2x2GB G.Skill TT PI DDR2 PC2-8500 (1066MHz) PI Edition @5-5-5-15 2.1V GPU: Gigabyte Radeon HD6950@70 Soundcard: Native Instruments Audio 8 DJ HDD 1: Hitachi Desktar 7200RPM 500GB HDD 2: WD Greenpower 7200RPM 500GB Cooling: Zalman CNPS10X Extreme PSU: Seasonic X-650 80+ Gold Case: Antec P182 יש כרטיס מסך חזק, יש ספק כח מצוין, קירו…
-
- 6 תגובות
- 831 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד טוב לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. החדשים בעיקר במיוחד עתירי הגרפיקה למיניהם, לא כ"כ מבין בגיימינג (המחשב לאחי) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך (סמסונג) -22 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות…
-
- 8 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב שייכנס למארז הכי קטן שאפשר בעלות של בערך 2000 ש"ח. המחשב יישב בתוך מגירה, כך שהוא צריך להיות מאוורר היטב או להתחמם פחות. השימושים הם עבודה משרדית-כמה תוכנות במקביל, סרטים וחיבור לטלויזיה(חובה יציאה דיגיטלית). שמעתי על מחשבי minipc שמגיעים עם ספק חיצוני. האם הם שווים משהו או שחבל על הכסף? תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני קורא המון טקסטים ישנים ושבורים בנייד שלי וזה מוציא לי את העיניים פניתי לחבר שמבין קצת והוא כתב לי אתזה "הבעיה אינה חדות\טיב, מה שאתה צריך זה מסך שגודל הפיקסל=הנקודה שבונה את האותיות תהיה קטנה ככול האפשר מתחת ל 0.25 הממוצע בשוק 0.31~0.23, גודל פיקסל מתחת ל0.20 נחשב איכותי ובמסכים לא LCD בעבר גודל 0.17 היה די מקובל,כיום במסכי LCD יידרש חיפוש טוב לגדלים כאלה ומטה." יש את הדבר הזה http://tech.walla.co.il/?w=/4003/1739394 שקראתי אבל לפי הבנתי זה עוד בחיתולים... שמעתי על משו שניקרא קינדל שאולי גם שייך לקטגוריה הזאת אז הדבר החשוב ביותר במחשב הוא המסך כרטיס מסך גם קשור לעניין? אני מאמין שאם יהיה לו מסך טוב אז לא צריך לדבר על שאר המפרט.. ללא הגבלת תקציב הואיל וזאת העבוד…
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מעונין לשמוע חוות דעתכם על המפרט הבא שימושים עיקריים א. פיתוח והרצת מערכות הפעלה וירטואליות ב. משחקים ג. גלישה דגם מחשב: Intel מעבדי אינטל: Core i7 2600K 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11848 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Scythe Mine 2 CPU Cooler http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12212 לוחות אם למעבדי אינטל: ASUS P8Z68-V s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 1600, 3xPCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13005 זכרונות: DDR3 1600Mhz 2x4GB Corsair Vengeance Blue LP Edition CL9-9-9-24 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13540 כרטיסי מסך: ASUS - nVidia GTX560 Ti 1GB DDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המחשב בן בערך שנה, ורוב החלקים עדיין באחריות. מעבד: AMD Phenom 2 955 קירור למעבד: ThermalTake ISGC-300 לוח אם: Gigabyte GA-MA770T-UD3 זיכרון: Transcend DDR2/2GB/1333 x 2 דיסק קשיח: Samsung Sata 1TB 7200 32MB כרטיס מסך: Leadtek GeForce GTX460 1GB DDR5 מארז: Antec Sonata 3 ספק: Antec True Power Trio 550W + צורב LG תודה
-
- 0 תגובות
- 704 צפיות
-
-
מכירים את זה שה-WIN7 מציג באמצע המסך כשלוחצים על הכפתור של ההגברה והנמכה והוא מעלה או מוריד בארים כמו במקבוקים (הלפטופים של אפל) למינהם. היה לי ככה מובנה מהלפטופ וזה נעלם משום מה לאחר ששיניתי כמה שטויות בהגדרות קול לפי מדריך פה של יוסי לשיפור הביצועים של הכרטיס קול עם FOOBAR ועכשיו זה נורא חסר לי אחריי תקופה שזה חסר ואני תוהה איך להחזיר את הדבר הזה... מקווה שהייתי מספיק מובן, תודה!
-
- 2 תגובות
- 974 צפיות
-