ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
אז אני חוזר אליכם בבקשת עזרה, אחרי חודש של חיפושים וניסיון להעמיק להבין מצאתי את עצמי ניצב בפני ההחלטה עד כמה אני מוכן להשקיע בנייד החדש שלי. אני מחפש מחשב שישמש אותי ב-5 שנים הקרובות לפחות כאשר השימושים שלי בו הם: צפייה בסרטים (לרוב ללא חיבר לLCD), האזנה למוזיקה (גם בחיבור לרמקולים חיצוניים), אינטרנט (בעיקר סקייפ והורדות), לימודים (מעבד תמלילים וכו..) גם קצת משחקים (רד אלרט למיניהם, משחקי בנייה של חוות/לונה פארק/עיר וכו...) כמו כולם גם אני מעוניין שהמחשב יהיה אמין ככל שניתן. (מעדיף את אלו עם האחריות ל-3 שנים) אני רוצה מחשב עם לפחות 500G, שהמסך שלו לא יהיה קטן מ-15 אינץ' ועדיף שלא ישקף אור וכו' (אני חושב שזה מה שנקרא מסך מט,לא?) כרגע אין לי תוכנות מיוחדות להתקנה אך ל…
-
- 4 תגובות
- 818 צפיות
-
-
ראיתי את המחשב הבא http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksprishonlezion&cat=2020 [table][tr][td][/td][/tr][tr][td] [/td][td][/td][td] [/td][td][table][tr][td]Lenovo IdeaPad G770 M533PIV[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table] האם הוא הכי משתלם בסכום הזה? אני צריך מחשב נייד לבית לראות סרטים בחדר אחד ואז לקחת אותו לעבודה לשחק ולקרוא לפעמים... לא משנה לי שהוא 3 ק"ג. האם יש עוד אופציות או במחיר הזה זה הכי משתלם? תודה
-
- 1 תגובה
- 814 צפיות
-
-
שלום רב, מעוניין במפרט למחשב בשביל אחי, שיענה על הצרכים הבאים: - עדיפות לאינטל (Tray) עם קירור סביר. - עיקר העבודה עם תוכנות גרפיקה (Illustrator, Photoshop). - כרטיס מסך: אין צורך בכ"מ לגיימינג אלא בעיקר לעיבוד גרפי (לאו דווקא אינטנסיבי, אבל ברמה חובבנית++). - מסך: רזולוציה גבוהה וסטנדרטית (לא רזולוציות מונפצות) עם איכות תמונה גבוהה וצבעים מדוייקים (24"+). הפאנל של המסך לא כל כך משנה, רק שלא יהיה יקר מדי. - אין צורך ברמקולים/מקלדת/עכבר. -מארז: שיהיה מארז יפה, לא מפלצתי מדי עם עיצוב נקי (sleek). -אשמח לקבל הצעה למכשיר הכולל מדפסת ופקס משולבים. - טווח תקציב: 3000-4000 ש"ח כולל הכל. תודה!
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 ש"ח,רק אם הכרחי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משחקי גיימינג כבדים מאוד,Crysis 2 לדוגמא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).לא רלוונטי,כרגע יש לי מסך 19" שכנראה אני אשדרג -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לד…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי כולם, מנסה לעזור לחברה לקנות מחשב. היא בלוגרית, לא איזו חייה טכנולוגית, וצריכה בעיקר משהו שאפשר להסתובב איתו ולשבת לכתוב בבתי קפה. * מטרות המחשב? עבודה משרדית * גודל המסך? לא אכפת לה גם 10'' העיקר שיהיה מה שיותר נייד * משקל רצוי? נראה לי שזה ברור כבר... * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שוב, הדגש הוא על ניידות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן כשיח? לא משנה מאד * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא הכרחי. למרות שאין כל כך מושג איך להתקין לה מערכת הפעלה בלי CD, אבל אני משער שנתמודד לא מכיר את השוק של נטבוקים ומחשבים זולים, אז אין לי כ"כ כיוון ואני לא יודע לעשות את הפשרות.…
-
- 3 תגובות
- 938 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך אם אפשר אבל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?אינטרנט,שירים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).27 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?לא צריך כרטיס מסך 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…
-
- 4 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי מחשב בן 3 שנים, ולמרות שהוא מספק אותי ועונה על הצרכים שלי כרגע, אני רוצה להתקדם ולשדרג למשהו יותר חזק, השימושים העיקריים של המחשב הם צפיית סרטים באיכות 1080p על מסך 42", משחקים ברזולוציות גבוהות וגלישה באינטרנט. מפרט קיים: CPU: Q9550 Rev E0 @ 3.8 GHz [450*8.5] Motherboard: Gigabyte GA-EP45-UD3P [Rev 1.0] ~ BIOS: F10 Memory: 2x2GB G.Skill TT PI DDR2 PC2-8500 (1066MHz) PI Edition @5-5-5-15 2.1V GPU: Gigabyte Radeon HD6950@70 Soundcard: Native Instruments Audio 8 DJ HDD 1: Hitachi Desktar 7200RPM 500GB HDD 2: WD Greenpower 7200RPM 500GB Cooling: Zalman CNPS10X Extreme PSU: Seasonic X-650 80+ Gold Case: Antec P182 יש כרטיס מסך חזק, יש ספק כח מצוין, קירו…
-
- 6 תגובות
- 813 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד טוב לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. החדשים בעיקר במיוחד עתירי הגרפיקה למיניהם, לא כ"כ מבין בגיימינג (המחשב לאחי) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך (סמסונג) -22 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות…
-
- 8 תגובות
- 738 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב שייכנס למארז הכי קטן שאפשר בעלות של בערך 2000 ש"ח. המחשב יישב בתוך מגירה, כך שהוא צריך להיות מאוורר היטב או להתחמם פחות. השימושים הם עבודה משרדית-כמה תוכנות במקביל, סרטים וחיבור לטלויזיה(חובה יציאה דיגיטלית). שמעתי על מחשבי minipc שמגיעים עם ספק חיצוני. האם הם שווים משהו או שחבל על הכסף? תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני קורא המון טקסטים ישנים ושבורים בנייד שלי וזה מוציא לי את העיניים פניתי לחבר שמבין קצת והוא כתב לי אתזה "הבעיה אינה חדות\טיב, מה שאתה צריך זה מסך שגודל הפיקסל=הנקודה שבונה את האותיות תהיה קטנה ככול האפשר מתחת ל 0.25 הממוצע בשוק 0.31~0.23, גודל פיקסל מתחת ל0.20 נחשב איכותי ובמסכים לא LCD בעבר גודל 0.17 היה די מקובל,כיום במסכי LCD יידרש חיפוש טוב לגדלים כאלה ומטה." יש את הדבר הזה http://tech.walla.co.il/?w=/4003/1739394 שקראתי אבל לפי הבנתי זה עוד בחיתולים... שמעתי על משו שניקרא קינדל שאולי גם שייך לקטגוריה הזאת אז הדבר החשוב ביותר במחשב הוא המסך כרטיס מסך גם קשור לעניין? אני מאמין שאם יהיה לו מסך טוב אז לא צריך לדבר על שאר המפרט.. ללא הגבלת תקציב הואיל וזאת העבוד…
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מעונין לשמוע חוות דעתכם על המפרט הבא שימושים עיקריים א. פיתוח והרצת מערכות הפעלה וירטואליות ב. משחקים ג. גלישה דגם מחשב: Intel מעבדי אינטל: Core i7 2600K 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11848 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Scythe Mine 2 CPU Cooler http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12212 לוחות אם למעבדי אינטל: ASUS P8Z68-V s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 1600, 3xPCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13005 זכרונות: DDR3 1600Mhz 2x4GB Corsair Vengeance Blue LP Edition CL9-9-9-24 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13540 כרטיסי מסך: ASUS - nVidia GTX560 Ti 1GB DDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המחשב בן בערך שנה, ורוב החלקים עדיין באחריות. מעבד: AMD Phenom 2 955 קירור למעבד: ThermalTake ISGC-300 לוח אם: Gigabyte GA-MA770T-UD3 זיכרון: Transcend DDR2/2GB/1333 x 2 דיסק קשיח: Samsung Sata 1TB 7200 32MB כרטיס מסך: Leadtek GeForce GTX460 1GB DDR5 מארז: Antec Sonata 3 ספק: Antec True Power Trio 550W + צורב LG תודה
-
- 0 תגובות
- 699 צפיות
-
-
מכירים את זה שה-WIN7 מציג באמצע המסך כשלוחצים על הכפתור של ההגברה והנמכה והוא מעלה או מוריד בארים כמו במקבוקים (הלפטופים של אפל) למינהם. היה לי ככה מובנה מהלפטופ וזה נעלם משום מה לאחר ששיניתי כמה שטויות בהגדרות קול לפי מדריך פה של יוסי לשיפור הביצועים של הכרטיס קול עם FOOBAR ועכשיו זה נורא חסר לי אחריי תקופה שזה חסר ואני תוהה איך להחזיר את הדבר הזה... מקווה שהייתי מספיק מובן, תודה!
-
- 2 תגובות
- 971 צפיות
-
-
היי כולם! חיפשתי וחקרתי וכמעט קניתי מחשב (סמסונג q330) אבל מסתבר שהוא לא טוב. אני לא מבינה כלום במחשבים ואין לי את מי לשאול אז אני סומכת עליכם. מסך: 13 אינץ'. משקל: עד 2 קילו. מעבד: הנטייה שלי היא כלפי i-5 דור שני ומעלה, אבל אני לא יודעת אם באמת צריך. סוללה: 4 שעות עבודה רגילה (הקלדה) זה סביר מבחינתי. תקציב: מוכנה ויכולה לשלם על משהו טוב. בלתי מוגבל. הנדסת אנוש: מקלדת נוחה להקלדה ממושכת ומשטח מגע שקל לתפעל. רעש והתחממות: פחות אכפת לי. בעיקרון אני סטודנטית אבל המחשב עומד להיות המחשב העיקרי שלי ולכן אני מחפשת משהו חזק יחסית. שימושים למחשב: - הקלדה בהרצאות, צפייה במצגות... - גלישה באינטרנט - עבודה בכמה חלונות פתוחים במקביל - צפייה בסרטים HD אני לא גיימרית ולא משתמשת בתוכנות…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קודם כל, שלום =) ועכשיו אני אענה על הדבר ההארוך הזה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה תמיד טוב. אבל אני מחפש המקסימום שאפשר להוציא מ 3k. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 פלוס מינוס 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - bf3, guild wars 2. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). האמת שאני לא בטוח. אני חושב 2048*1536 …
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. ברצוני לשדרג את המפרט הקיים שלי למשחקים. המפרט הקיים: Intel G620 GIGABYTE GA-H61-S2V-B3 4GB DDR3 1333 Seasonic 430W אני רוצה לשחק בכל המשחקים החדשים. כגון MASS EFFECT 3, BATTLEFIELD 3, DIRT 3. המסך שלי הוא 22" 1920X1200. תקציב השדרוג הסופי הוא 2000 שח. בניתי על ה6950 ו מעבד 2500 אך לא בטוח שהספק שלי יסחב.
-
- 6 תגובות
- 964 צפיות
-
-
שלום מבקש סיוע ברכישה מתאימה של מחשב לעריכת וידאו. תקציב של עד 5000 ש"ח ללא מסך.ניתן להוסיף להמלצה גם מסך. תוכנת העריכה היא PINICLE STUDIO 14. על ההמלצה להיות בדגש על רכיבי מערכת החשובים (לוח ,מעבד,זיכרונות,דיסק/אחד או שניים,ספק כח). אשמח לתגובה תודה
-
- 1 תגובה
- 552 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב שישמש אותי לכתיבת מוסיקה. כמה דברים שאני חושב שאתם צריכים לדעת מראש: - התוכנה תריץ CUBASE - הCPU צריך להיות חזק, על מנת שיוכל להריץ לי הרבה VSTIים ביחד. - אני צריך HDD גדול ( סביבות ה3TB ) - המחשב יחובר לטלויזיה 37 אינץ' ( צריך כרטיס עם יצאית HDMI ) - המארז צריך להיות שחור וכמה שיותר קומפקטי. - אני צריך הרבה חיבורי USB - צריך גם 2 כניסות FIREWIRE. - אני לא מעוניין בSSD תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, זקוק לחוות דעתכם על המפרט מטה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 + - 2. מה שימושי המחשב ? 90% משחקים + משחקי רשת, 10% צפייה בתכני HD -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל החדשים שיצאו ושיצאו BF3, MOH, WF3 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). דרוש מסך 22-23 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מקסימליות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? דרוש סט מקלדת ועכבר אלחוטי איכותי + מסך 22-23 אינצ' 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? המחשב…
-
- 5 תגובות
- 711 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3500-4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם תוספת כספית תוביל רק להבדל קטן בביצועים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים בעיקר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע יש לי כבר מסך בגודל 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא צריך ציוד היקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ס…
-
- 3 תגובות
- 512 צפיות
-
-
שלום לכם, אני משנה את המחשב לדגם אחר של דל. אשמח לקבל חוו"ד על המחשב הנ"ל. האם הוא מומלץ? השימושים הם משרדיים / לימודיים (אופיס) ואינטרנט ללא משחקים. אם יש המלצות אחרות אז בבקשה שיהיו על מחשב במשקל דומה. בתודה, אימא של
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היום רכשתי מחשב DELL XPS 152 ואיתו התקנה WIN 7 בעברית. ברצוני להחליף את שפת מערכת ההפעלה מעברית לאנגלית, לשם נוחיות. כיצד אני עושה זאת? תודה והמשך יום טוב.
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם היה לי מחשב נייד של LG R380 DUALCORE 2.1 320GB 2GB DDR2 לאחר שנתיים הלך לעולמו רכשתי במחיר מבצע השבוע LG S525 INTEL PENTIUM 2.2 320GB 3GB DDR3 המחשב החדש עובד פי 3 יותר מהר מאשר המחשב הישן למרות שהוא לא ליבה כפולה האם זה הגיוני?
-
- 3 תגובות
- 896 צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם ניתן לחסוך במעט, יהיה טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אין לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?סרטים,אינטרנט,אופיס ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.COD,GTA IV,FIFA,NFS וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המסך הוא DELL 23 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני-גבוהה 3. האם יש …
-
- 3 תגובות
- 628 צפיות
-
-
המטרות : בעיקר תכנות, סרטים וסדרות ולימודים . חשוב : זמן סוללה סביר לשימוש בנסיעות (לפחות כשעתיים). יתרון : 3 שנות אחריות. חשוב לי שיהיה 4GB זיכרון ( במחשב הנייח שלי יש 8 וגם לזה אני מגיע). כמובן שעדיף שגודל המסך לא יעלה על 14" כי אני הולך להשתמש בו בנסיעות באוטובוס וברכבת. ראיתי שישנם הרבה אפשרויות אך איזה מהם יותר איכותי מבחינת איכות בניה ועמידות ? זמן סוללה ? שירות לקוחות של היבואן ? אשמח להיעזר בניסיון של אחרים. msi cx400 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=4937 יתרונות : מפרט עשיר יחסית למחיר חסרונות : רק שנתיים אחריות תהיות : איך התוצרת של msi ? dell vostro v131 http://ksp.co.il/hmain.php?uin=14849 יתרונות : 3 שנים אחריות , האם זו גרסא עסקית ? חסרונות : מפרט פחות…
-
- 2 תגובות
- 854 צפיות
-