עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Fanatic,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-150ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WoW, BF3/4, MiddleEarth -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מק…

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 12,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך, אבל לא היכרחי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני רואה את כל הסרטים/וידאו שלי בעזרת תכנת SmoothVideo Project, שמאמצת מאוד את כל ליבות המעבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחק הכי כבד (גראפית) שיש לי הוא Star Citizen. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 (עם תכנון ל-do…

3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר קצת לחסוך, מה טוב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (קלים?), עבודה משרדית, צפייה בסרטים גם פה ושם. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Football Manger -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). נדרש גם מסך בגודל 21, אין לי מושג לגבי רזולוציה. -לאילו הגדרות גרפיות מיו…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  4. Started by mic3mic4,

שלום, אשמח לדעתכם בנוגע למפרט שקיבלתי. שימושיו העיקריים של המחשב הוא לתוכנות תלת מימד - 3ds max, solidworks ולתוכנות אדובי (פוטושופ, אילוסטרייטור בעיקר). dell optiplex 7010 mini tower form chasis chipset: intel Q77 express chipset intel core i7 3770 (או core i5 3570) 8GB 1600 MHז DDR3 Nםמ-ECC 500GB 3.5 inch serial ATA III Internal Dell Business audio speaker והכי חשוב: Pny quadro 2000 D 2GB DDR-5 תודה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by ICייסי,

שלום לבאי הפורום. אני סטודנט לקולנוע, חי בתל אביב, ומכוון לקנות מחשב שיעזור לי לערוך מהבית. איש מחשבים מבית הספר בו אני לומד (מנשר) הציע לי לרכוש מפרט מסוים דרך חנות שבית הספר עצמו עובד איתה (WELLCOM בחולון) ולכאורה זה אמור להיות קצת יותר זול עבורי. המפרט ניתן לפני חודש ואולי המחירים ישתנו אך אשמח להיוועצות שכן מאז לפני עשור כבר איני מעודכן בעולם החומרה (גם תוכנה לא). מעבד: Intel Core i7-4770 processor Trey 1408שח מסך DELL U2312HM Ultra Sharp IPS 818שח לוח M GigaByte GA-H87M-HD3 LGA 1150 431שח (מקרר?) Arctic Freezer 11 LP 110שח דיסקשיח WD 3.5" 1TB SATA3 Cache 64MB WD10EZEX 588שח RAM Corsair CMX8G…

• 1 תגובה
    • 966 צפיות
  6. Started by amidanr,

דבר ראשון השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, אופיס, צפיה בתמונות, מוזיקה, ממש שימושים קלים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין, שימור יום-יומי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא מיועד לגיימינג כלל -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. Started by fectionn,

. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק חדש שיצא ושהולך לצאת, אני חושב שמיותר לציין שמות משחקים אני פשוט מחפש מחשב שיוכל להריץ הכל נכון להיום -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוה…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by yagelk,

בית ספר מעוניין לקנות מחשבים נייחים חדשים. מה אתם אומרים על המפרט הבא? צריך לכלול ציוד היקפי מסך וסט מקלדת ועכבר(לבנתיים לא כולל רמקולים). מחיר כמה שיותר נמוך - עם סיפוק לכמה שיותר שנים קדימה. (עד כמה שניתן) מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i3 4130 3.4Ghz LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪540 קירור למעבד: 1150-Intel Original LGA1155 - עד 65W כמות: 1 - מחיר: ₪28 לוח אם: Gigabyte GA-H81M-S2PH כמות: 1 - מחיר: ₪280 מארז: באנדל - Silverstone Presicion PS08 USB3 + FSP 400W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪335 זיכרון: Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪180 קשיח למחשב שולחני: WD 500…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. ניתן למחוק.

10. Started by palin,

היי, החלטתי לקנות את המחשב דרך אייבורי / KSP אילת. אחרי בדיקה של מספר מחשבים החלטתי ללכת על אחת מהאופציות הבאות: 3,700 ש"ח (עם אחריות ל-3 שנים) אחרי הורדת מע"מ Lenovo Yoga 500-14 80N40036IV 3,700 דרך אייבורי אילת: (זכרון 16G) "15.6 Dell Inspiron 5558 i7-5500U מסך מגע או כל מחשב אחר שמופיע כאן בלינק, עונה על הדרישות ועולה פחות מ4300 (מחיר אילת): רזולוציה 1080X1900 IPS, מאט 8G RAM + עדיפות SSD / היברידי סוללה חזקה משקל נמוך מעבד i7 https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?orderBy=&act=cat&id=2590&filters%5B1184%5D%5B%5D=1189&filters%5B1184%5D%5B%5D=1190&filters%5B2802%5D%5B%5D=2807&filters%5B3091%5D%5B%5D=3092 יום טוב חברים

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by omer672,

מה דעתכם על המפרט? אני אשדרג ל 7970, מניח שיצא 4100 בערך. אני רק רוצה חוו"ד, לא מפרט אחר. זה מחשב לגיימינג (אני לא רוצה למלא טופס, כי אני רק צריך חוו"ד). תודה

• 1 תגובה
    • 723 צפיות
  12. שימושי המחשב הם בעיקר לאינטרנט, אופיס ו מעט עריכת קליפים ב-GOPRO ללא עריכה "כבדה". ברור לי לחלוטין שמדובר במפרט OVERKILL לצרכים הללו, אולם יתכן שבעוד שנתיים ארצה להוסיף כרטיס גראפי ולהתחיל לשחק וחוצמזה אני קונה מחשב בערך כל 6-8 שנים ולא רוצה שייתיישן לי מהר מדי. קיבלתי לפני שבועיים שלושה המלצה בפורום על מפרט לצרכיי אולם אז כל מעבדי ה-skylake i5 היו בתאוריה בלבד וגם לוחות האם הרלוונטיים להם. עכשיו כשהגיעו לחנויות אני רוצה לקנות וחשוב לי לקבל חוו"ד האם המפרט "עובד". אשמח קונקרטית להתייחסות להבדלים בין מעבדי ה-I5 SKYLAKE השונים (ההבדים היחידים שמצאתי, פרט למחיר, הוא בתדרים שלהם - לא ברור לי כמה זה משמעותי). בחרתי מארז קטן משיקולים אסתטיים בלבד - העדפה ולא חובה. אשמח …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?ביתי/מדיה עם חישובים קלים , בעיקר ויזואליזציה, קצת משחקים: CIV, TES SKYRIM א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 20" של DELL 1600X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…

• 2 תגובות
    • 994 צפיות
  14. Started by Resized,

1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בערך כל המשחקים החדשים שהולכים לצאת בקרוב והשנה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? א…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. קיבלתי את הצעת המחיר הזו: http://www.tms.co.il/preview/spec/v146fmnq האם הוא מתאים לצרכים שלי על פי השאלון? יש איפה ואיך לשפר אותו? תודה! מה התקציב המקסימאלי? 2.5 - 3 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג משמעותית. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט (ריבוי טאבים), סרטים, משחקי מחשב (בעיקר משחקי ספורט). המסך הקבוע בגודל 23 אבל המחשב יחובר מידי פעם למקרן fhd. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים - לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד ע…

16. Started by מיטל2,

שלום, אני מעצבת גרפית, עובדת המון על המחשב, בעיקר על התוכנות Photoshop, Illustrator, Indesign CC. כרגע עובדת על מחשב נייד חזק. אבל הוא לא סוחב כשצריך להפעיל 2 או 3 תוכנות ביחד, או לעשות פעולה מורכבת מדי. קניתי כבר מסך DELL U2412M שאותו אני מחברת למחשב נייד, ואני עכשיו רוצה להשקיע במחשב. איך המפרט הזה? זה כמעט המקסימום במסגרת התקציב שלי. [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 20%]מעבד[/TD] [TD=width: 35%]Intel Core i5 4670 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 BOX[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪1108[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]לוח אם[/TD] [TD=width: 35%]Gigabyte GA-H87-D3H for 1150[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, …

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים, קצת עריכה גרפית וקצת עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר: PopcornTime, BS player, כרום. מזדמן: GIMP, ADOBE. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FARCRY4, WITCHER3, ועוד. מצפה שהמחשב יוכל יוכל להריץ משחקים בצורה טובה למשך כמה שנים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD, בעתיד, מן הסתם,…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by Nuntrig,

הגיע הזמן לקנות מחשב, אשמח אם תעזרו לי לבנות מפרט! הדרישות שלי הן: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שקל. א) האם לנצל את כל התקציב לחרוג מהתקציב? שדרוג משמעותי בשביל חריגה קלה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 23" 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. אהלן, הרכבתי מפרט ואשמח לחו״ד אם זה באמת אופטימלי. הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1151 CM8067702868535 - Intel - i7-7700K Kaby Lake Quad core CPU - 4.2 GHz - Max Turbo Frequency 4.5 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 8MB cache - 95W TDP - Tray... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 1498/1468 ₪ לוחות אם - Intel LGA1151 GA-Z170X-Gaming-3 - Gigabyte - Socket LGA1151 CPU - 4x DDR4 up to 64 GB at 3466Mhz - 3 x PCIe x16 - 2 x M.2 - 3 x SATAe - 6x SATA 6Gb/s - 7x USB 3.0 - 6x USB 2.0 - 2 x USB 3.1 type A and type C - VGA - DVI - HDMI - Killer Gigabit L... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 700/686…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601483645 - Intel - i3-4170 Dual core CPU - LGA1150 - 3.7 GHz - 3MB cache - 22nm - 54W TDP - Integrated HD Graphics 4400 - Haswell Refresh - Tray... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 576/564 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 B85M-P33-V3 - MSI - Socket LGA1150 CPU support - Intel B85 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memory - DVI, VGA video outputs - 1x PCIe 3.0 x16 slot - 8 channel audio - 4x SATA6 3Gb/s - 2 x SATA2 3Gb/s - Gigabit ... שלוש שנות אחריות כמות: - 1 - 256/251 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייח HX316C10F_8 - HyperX - 8GB DDR3 1600MHz CL10 - 1.5v - PC3…

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by מיטל2,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 כולל מערכת הפעלה ורמקולים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא רוצה להתקמצן, אבל אם משהו מיותר אז לא צריך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב גרפי דו מימדי, אולי קצת תלת ועריכת סרטים (רוצה ללמוד) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מחשב לעבודה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע יש לי מסך 1900x2200 או משהו כזה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכ…

22. מחשב נועד לילדה בת 14, שימוש ב- אופיס, אינטרנת, סרטים, משחקים כגון Sims3 מארז IN WIN שחור מנוקד עם USB וסאונד קדמי ספק כח 3Y JSP-TECH 450W 12CM FAN EZCOOL לוח אם G41M4-F מעבד אינטל 2.50GHz 4MB CORE 2 QUAD Q8300 זכרון 2GB DDR2 800Mhz כ.מסך Nvidia GeForce 9300GS 512MB דיסק קשיח פנימי 500GB SATA2 16MB HITACHI צורב SATA LG DVDX22 DL שחור GH22NS מחנות Ivory תודה מראש על העזרה

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. Started by cobara,

שלום חברים! אני שוקל לקנות נייד של ASUS (EEE PC). הייתי רוצה לשמוע חווד דעת מאנשים שיש להם אותו או עבדו עלו. תודה,

• 0 תגובות
    • 555 צפיות
  24. Started by Litalb,

היי, אם למישהו יש ניסיון עם הלפטופ הזה אשמח לשמוע חוות דעת. זה המפרט המלא http://m.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=903705 תודה

• 0 תגובות
    • 961 צפיות
  25. שלום לכולם, אשמח לקבל חוו"ד על המחשב הנ"ל - מצ"ב לינק לחברת איבורי שמוכרת אותו : http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2294&CatCode=315 עיקר השימושים שלי הם בייתים , בעיקר אינטרנט, ישומי אופיס האם הקניה הנ"ל היא אופטימלית ? תודה שרון

• 1 תגובה
    • 909 צפיות

דיונים חדשים בפורומים