ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
מבקש הצעה למפרט לגרפיקה 2D עד 5K ללא מסך וללא ציוד היקפי. התוכנות הגרפיות בשימוש הן בעיקר פוטושופ (אפילו לא גרסאות אחרונות, אבל יתכן שדרוג בעתיד), פריהנד, קורל דרו. אין עריכת וידאו וגם לא התמודדות עם קבצי ענק. אין חובה לנצל את כל התקציב, אך חשוב להקפיד גם על ספק ומארז איכותיים. אני מודע לדיון המתמשך בנושא מפרטים לגרפיקה בכלל, אך במקרה זה דומני שההתלבטויות אמורות להיות קלות יותר שכן הדרישות לא גבוהות והתקציב מאפשר. תודה מראש למתיחסים.[br]פורסם בתאריך: 3.03.2010 בשעה 13:49:15 שכחתי פרט חשוב:המסך הקיים הוא סמסונג 2333. כמו כן יש שימוש בסורק, סורק נגטיב, ולוח ציור USB.
-
- 4 תגובות
- 754 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? משחקים(WA TCH DOGS, משחקי FPS קלים ,COD AW) ,אופיס ,ADOBE PHOTOSHOP/AFTER EFFECTS וכ"ו. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?15.6/17.3 מעדיף יותר 17.3 אבל עם יש יותר ביצועים עם 15.6 אז גם טוב. * רזולוציית המסך?FULL HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?ל א * משקל רצוי?ל א משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) -ל א משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)-ל א * Bluetooth? אם אפשר אז כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?1 TB * כונן אופטי?כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?ל א * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?ל א …
-
- 20 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום לכל חברי HWZ, אני מעוניין להרכיב מחשב חדש ואשמח לשמוע את הצעתכם ועזרתכם. יצא לי לדפדף בקטגוריה של המחשבים המומלצים בתת נושא של התלת מימד והיו שמה מספר מחשבים שממש אהבתי, אך הבעיה המרכזית בכל הסיפור הזה היא בחירת המסך. עיינתי במספר אתרים שונים במטרה למצוא את המסך הטוב ביותר בתקציב המתאים אך לא הגעתי עם עצמי לשום פשרה. ופה אתם ניכנסים לתמונה :]. אז ככה התקציב שיש לי לתת כסטודנט עני שהצליח לסחוט את מיטב הלוואותיו הוא 8 עם חריגה מקסימלית ל8.5 השימוש המרכזי של המחשב יהיה לתוכנות תלת מימד ועריכה גרפית: AUTODESK MAYA , ZBRUSH ,ILLUSTRATOR ,PHOTOSHOP התדירות בשימוש התוכנות היא גבוהה במיוחד. הרזולוציה תיהיה רזולוציה מקסימלית ואני ישתדל למשוך ממנה כמה שיותר וגודל המסך …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד שיאפשר גם לשחק במשחקים (ברמה סבירה - לא חייב בHIGH) וגם בשביל שימוש יומיומי - אופיס/ סרטים/אינטרנט עם עדיפות לדגם עם זמן סוללה טוב. אפשר לחרוג עד כ300 שח פלוס/מינוס. הינה תשובות לשאלות שלכם לפי הפורמט: * מטרות המחשב? אופיס/ סרטים/אינטרנט +משחקים ברמה סבירה * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא קריטי עדיף עד 2.5 . * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4-5 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות? עדיף שכן, לא עקרוני. * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 320GB. * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD. * כונן Bluray? לא. * האם נדרשת…
-
- 5 תגובות
- 814 צפיות
-
-
התבקשתי להכין מפרט למישהו, שתקציבו מאוד מאוד נמוך. אני צריך מפרט בתקציב של בין 2500-300 ( כמה שיותר זול, בשום אופן שלא יעבור את 3000 ), התקציב בעייתי כי צריך להכיל שילוב כמעט בלתי אפשרי של: * כולל מסך * כולל ציוד היקפי ( מקלדת, עכבר, רמקולים פשוטים ) * מבוסס אינטל בלבד ( בעייתי, אני יודע ) * זיכרון של 1GB לפחות, אם אפשר 2GB, יותר טוב. * את המפרט אני צריך לפי המחירון של נעה מחשבים, המחירון נמצא באתר: www.noacomp.co.il אני אשמח אם מישהו ייתן לי רעיונות, ניסיתי כמה קומבינציות, לא ממש הלך לי. הייתי רוצה לנסות לשמור עד כמה שאפשר על רכיבים טובים, כולל מארז ומקלדת, לא לקחת רכיבים זולים של חברות לא ידועות. המחשב מיועד לסטודנט, כלומר: אופיס, אינטרנט, קצת תכנות ( C, Java ), אולי תו…
-
- 10 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום! מחפש לשדרג מחשב קיים כדי לשפר את הביצועים שלו קצת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? נאמר עד 100-200 ש"ח, אבל רק אם זה באמת באמת משמעותי. 2. מה שימושי המחשב? כרגע המשחק שאני הכי חורש עליו הוא EU4 ובמקום שני Civ:BE. שני המשחקים רצים על המחשב, אבל מאוד לאט ועם גרפיקה הכי נמוכה. זה המחשב המשני שלי (בבית של אמא) ולכן אני לא מתכנן לשדרג אותו לרמת-על, רק מספיק כדי שלא יהיה לי משעמם בסופ"שים שאני כאן. להלן מפרט החומרה הקיים(הוצאתי את החלק הרלוונטי מdxDiag): ------------------ System Information ------------------ Time of this…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הדגש הגדול במחשב הזה הוא מהירות עבודה (בעיקר עריכה גרפית 2D). התקציב הכולל הוא 10K אך המפרט כולל מסך Dell 2407 (כנראה יקנה בנפרד), מה שמשאיר אותי עם ~6.5K למחשב עצמו. מארז פשוט לחלוטין, חשוב רק שיהיה שקט ועם אוורור טוב. זיכרון 4GB (ירוצו עליו Vista/Xp 64bit ו- Linux). דיסק קשיח 0.5-1TB ללא ציוד נלווה. *אם יש איזשהו שינוי קריטי בזמן הקרוב, אני יכול לדחות את הקניה במקסימום 3 חודשים. תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 895 צפיות
-
-
ערב טוב. ברצוני לחבר את המחשב נייד לטלויזיה, הבעיה היא שאני גם רוצה לחבר אותו לרסיבר, רק מה הרסיבר לא תומך ב-HD אז חשבתי לרכוש את הכרטיס הנ"ל: http://uk.creative.com/products/productarchive.asp?category=209&subcategory=669&product=16642&nav=-1&listby= דגם הנייד המדובר הוא hp pavilion dv6-1330ej הבנתי שאין יציאה אופטית לכרטיס, אם כך איך אני אמור לחבר אותו לרסיבר? תודה.
-
- 3 תגובות
- 770 צפיות
-
-
שלום.. אני רוצה לקנות מחשב חדש שיהיה רק למשחקים ואולי שירים בקטנה, התקציב הוא עד 3500 פלוס מינוס. אז ככה.. .אין לי ממש העדפה ל amd או intel, שלא יתחמם, ושיעבוד חלק ומהר על half life 2 למשל fps 100 ו ping נמוך... הא.. ושכחתי.. זה לא כולל את המארז, מסך, רמקולים, עכבר ומקלדת. תודה... זה דיי דחוף
-
- 12 תגובות
- 984 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות תכנות,אם ימשוך גם משחקים חדשים מה טוב =] * גודל המסך? עדיפות ל15.6 * רזולוציית המסך? 1080P בלבד! * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפטופ ראשון שלי(כן כן..) אז אין לי ממש עומדן על טווח סוללה רצוי... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ואם יש USB3 מה טוב =] * Bluetooth? רצוי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? טרה+8אסאסדי * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? נופ * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? נופ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? המחשב מגיע עם מע' הפעלה כבר לא? (: * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? נופ * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם שיהיה I5 או I7 עם לפחות 8 ג'יגה זכרון כ.מ…
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, איך המפרט ? מעבד Intel Core 2 Duo E7300 Box ¤585 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7300 לוח אם GIGABYTE GA-73PVM-S2H ¤372 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39360 כונן קשיח Western Digital WD1601ABYS 160GB SATA2 16MB ¤274 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1182 זיכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 800MHz CL 4-4-4-12 XMS2 ¤244 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=C2G6400C4 צורב ASUS DRW-2014L1 X20 DVD ¤172 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=30909 מארז כולל ספק Antec NSK6580 430W ¤554 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=NSK6580 סה"כ מחיר לכל המוצרים:2201¤ המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.i…
-
- 6 תגובות
- 866 צפיות
-
-
טוב אז ככה המחשב הקים שלי עושה בעיות ואני ינסה למכור אותו בקרוב וצריך תחליף חשבתי בהתחלה על מיני מאק אבל בארץ זה מאוד יקר יחסית למה שהוא נותן במיוחד הדגם שרציתי (וכן אני יודע שמיני מאק לא מתאים למשחקים כבדים ) בכל מקרה אני רוצה לבנות מחשב קטן אבל שעדין יוכל להריץ משחקים כמובן רכיבים שלא מיצרים המון חום וצורכים טונות חשמל וניראה עם אפשר לדחוף הכל למארז קטן -לא מצפה לגודל של מיני מאק אבל כמה שיותר קטן לא משנה לי AMD או אינטל ולא משנה לי הנווידה או AMD בכרטיסי מסך
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, חבר שלי רוצה לקנות מחשב אז אני פה בשמו התקציב : 3500 שקל ( בבקשה לא לעבור את התקציב ), לא צריך ציוד הקיפי. יעוד: משחקים ועריכה גרפית הוא משתמש במשחק 19 אינץ. תודה לעוזרים. * לגבי ירידת המחירים של כרטיסי המסך, יש השערה מתי זה אמור לקרות ? הוא יקנה את המחשב בעוד כחודש - עד אז אתם מעמינים שהירידה תהיה גם בישראל ?
-
- 6 תגובות
- 675 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב קל ופשוט בגודל 11.6" יש לו 2 מטרות: Office אינטרנט תקציב עד 2500 שקל אין דרישות לביצועים או רכיבים שיהיה כמה שיותר קל, עדיף 1 קג, ושיהיה מסוגל לעמוד בהרצת office ודפדפן. מצטער שזה לא בפורמט הנכון, אני רושם מהטלפון. ואני מוכן לחכות עד אמצע סוף דצמבר אם יש טעם
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתכנן לקנות מחשב נייד חדש. השימושים שלו הם דיי כלליים, אינטרט, קצת משחקים ( לא כבדים כמובן ), והמחשב כניראה יהיה איתי בבסיס. מעדיף לקנות משהו דיי חזק שגם בבית יוכלו להשתמש בו בכיף ( לא יזיק עוד אחד ), ובגלל זה מעדיף להשקיע קצת. מכיוון שבמחשבים ניידים אני לא כ"כ מבין, קצת התייעצות לא תזיק יש לי אפשרות להביא מחשב מסוני HK, הינה האתר שלהם: http://www.sonystyle.com.hk/ss/product/vaio/index_e.jsp יש את המחשב הזה: http://www.sonystyle.com.hk/ss/product/vaio/vpcf115fg_e.jsp שסה"כ ניראה סבבה. האפשרות השניה היא לקנות בארץ, ודגם שניראה מעניין זהו ה HP 2130EJ: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8368&perur=2&t=1&c=320 איזה מהם עדיף? אגב, 11500 HKD הם בערך …
-
- 2 תגובות
- 824 צפיות
-
-
אם אפשר לארגן לי הצעות גם מהבלאק פריידי או סייבר מאנדיי או מה שלא יהיה... השימושים שלו בעיקר לאינטרנט , צפייה בסרטים, סרטונים וכו...שיהיה חיבורי HDMI וכו... אפשרי גם לקנות מאילת ככה שזה גם יהיה מחיר טוב...
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לכל מי שינסה לעזור (: קניתי לא מזמן מחשב חדש מבית lenovo. במחשב יש כרטיס מסך חזק יחסית של nvidia 860m gtx אבל הוא לא מסוגל להריץ משחקים כמו פיפא למשל (שרץ באופן חלק במחשבים ניידים חלשים בהרבה) . אני חושב שהבעיה היא שהמחשב פשוט לא מצליח להעביר בין הכרטיס מסך integrated של intel לכרטיס מסך של Nvidia. ניסיתי לשחק בהגדרות של nvidia control pannel שמתי שהכרטיס ברירת מחדל יהיה הכרטיס החזק וגם שהמחשב יעדיף ביצועים על פני "חסכון אנרגיה" ועדין המחשב לא מסוגל להריץ משחקים פשוטים מאוד כמו פיפא (אפילו ניסיתי להריץ בליפ ובלופ למי שמכיר והמחשב פשוט לא מסוגל לעשות זאת!!). - המחשב נשלח למעבדה של lenovo שנקראת cpm וכתוב שכל החומרה במחשב תקינה... אני מרגיש קצת מרומה…
-
- 4 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום זה המפרט שאני עומד לקנות INTEL CORE 2 DUO E2140 1.6GHZ 800MHZ 1MB 64BIT LGA775 BOX GIGABYTE GA-P31-S3L (S775) INTEL P31 SOUND LAN SATA SAMSUNG ORIGINAL DDR2 1GB 667MHZ CL5 LG GSA H62N SEAGATE ST3250620AS 250GB 16MB SATA II 7200 Barracuda 7200.10 GYGABITE GV-RX24T256HP ATI RADEON HD2400XT 256MB DDR3 PCI-E HDTV וכמו שאפשר לראות,אין לי מארז וספק.. אני מתכנן OC גדול למעבד,לאזור ה2.8 לפחות[בקירור סטוק],לכן חשוב לי ספק טוב איזה מארז וספק משתלים במחיר כולל של 400 ש"ח?תודה!
-
- 3 תגובות
- 548 צפיות
-
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? רק מעבד…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום זקוק בבקשה למפרט מחשב עד 6000 ש"ח מיועד בעיקר למשחקים (אני לא גיימר רציני שזקוק לשחק ברזולוצייה הכי גבוהה ועם anti ailasing וכו... אבל מעוניין במחשב שיריץ את רוב המשחקים החדשים - בעיקר משחקי גוף ראשון בשנתיים שלש הקרובות ) בנוסף אני מעוניין לנצל את המחשב לעריכת ווידאו . אני לא זקוק לציוד הקייפי , ולא לצורב DVD אנא המליצו במידת האפשר על מסך LCD אשר מנסיון אישי עובד עם משחקים ולא רק ברזולוציה הטבעית שלו (במידה וקקית חיה כזו) תודה
-
- 2 תגובות
- 586 צפיות
-
-
חבר שלי מחפש מחשב כולל מסך וציוד היקפי שיריץ משחקי אסטרטגיה בעיקר חדשים וישמש כמחשב בשביל עבודות לבית ספר.
-
- 5 תגובות
- 716 צפיות
-
-
אני שוקל לקנות מחשב HP עם מעבד AMD Turion X2 RM-74 Dual-Core Mobile Processor במהירות של 2.2 השאלה איך המעבד הזה בהשוואה לIntel P8400 או P8600 במהירות 2.2 ו2.4 בהתאמה. אני לא שואל בהשוואה של אינטל AMD אלא בקטע של יכולת עבודה האם זהה.? זה המפרטהמלא של המחשב: AMD Turion X2 RM-74 Dual-Core Mobile Processor 2.20GHz Processor 4096MB DDR2 System Memory (2 Dimm) Max supported = 8192MB 1MB L2 Cache Hard Drive and Multimedia Drives: 500GB (5400RPM) Hard Drive (SATA) LightScribe Blu-Ray ROM with SuperMulti DVD±R/RW Double Layer Audio, Video and Graphics: SRS Premium Sound ATI Radeon HD 3200 Graphics RS780M with up to 1918MB total graphics memory Connectivity: Integr…
-
- 4 תגובות
- 625 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב פשוט,לעבודה שוטפת של כתיבה במחשב,גלישה באינטרנט ועבודה משרדית רגילה התקציב הוא עד 2500 ש"ח הצעה שקבלתי מחברה היא כזו, אשמח אם תביעו את דעתכם עליה ומקביל תתנו מפרט עם הצעה שלכם. תודה מעבד אינטל מקורי פנטיום 775 ליבה כפולה מהירות2500 Mhz לוח אם לפנטיום 775של חברת Gigabyte כרטיס מסך גרפי תלת מימד INTEL P31 משולב בלוח אם זיכרון 2GBמסוגDDRII 800mhz של חברת קינגסטון דיסק קשיח WD 320 GB SATA2 7200 צורבDVD DVDRW X22 פאנל שחור של חברת סמסונג כרטיס קול 6 ערוצים מובנה בלוח אם כרטיס רשת 10/100 RealTek (הכנה לאינטרנט מהיר) מארז כסוף-שחור מהודר לפנטיום 4 אחריות למחשב 12 חודשים (חומרה בלבד) תודה
-
- 4 תגובות
- 602 צפיות
-
-
היי חברים צריך את עזרתכם למחשב HTPC שמיועד לסרטי HD בגדול חשבתי על מעבד AMD A6, מארז HTPC, ארבע גיגה זיכרון ודיסק קשיח רגיל בנפח מינימלי שמקובל היום 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גר…
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-