ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, לאחר קניה מוצלחת של יותר מחמישה מחשבים כאן בפורום אני חוזר להתייעצות לקראת המחשב השישי! מאחר ועברו כבר שנתיים מאז הקניה האחרונה אני לא בטוח עד כמה אני מאורע בתחום. ניסיתי להשאר מעודכן אבל זה לא פשוט עם בקצב הזה... אז מה דרישות המחשב? : 1. התקציב המקסימלי: 5000 ש"ח 2. שימושי המחשב: עריכה גרפית ועבודה משרדית בראש ובראשונה, תכני HD, תיכנות, ואחרון חביב משחקים*(הרחבה בהמשך בנושא זה). א) תוכנות שיהיו בשימוש: פוטושופ, אילוסטרייטור, שיתוף קבצים, אופיס, C++ ,matlab ב) מטרת המחשב העיקרית: עריכה גרפית ותכנות לצורכי עבודה. *ג) הייתי שמח אם המחשב יהיה מסוגל להריץ משחקים. לא מחייב גרפיקה מטורפת, פשוט שיהיה אפשר לשחק! לדוגמא: קניתי לפני שנתיים +- מחשב…
-
- 28 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לשדרג את כרטיס המסך שלי. יש לי כרגע hd 4890 ואני מעוניין לשדרג לכרטיס חדש בסביבות 800-900 שקלים. הכרטיס מיועד לגיימינג. איזה כרטיס הכי טוב בקטגוריית מחיר זו? חשבתי על r9 270 או r9 280 מיד שנייה. מה דעתכם?
-
- 3 תגובות
- 984 צפיות
-
-
הלך לי הלוח אם של סוס העבודה הזקן שלי (2015) שמבוסס i7-4790 , GeForce GTX970 , Fatal1ty B85 Killer עם מארז איכותי של NZXT . אמנם זמינה כרגע גירסה פשוטה יותר של לוח האם, אבל השאלה האמיתית היא האם לא סביר לשמור את ה-650 ש"ח תיקון (ואולי 1000 אם רכיב נוסף נדפק), או שכדאי להשקיע כל שקל במחשב חדש? המחשב תפקד כעמדת גרפיקה ווגימינג באופן מעולה ושקט עד היום.
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
לוח-ecs k7som+ מעבד- amd duron pro 2000+ 1.3 זכרון=256 ddr נראה לי 266 הארד דיסק-אחד 40 גיגה שני 120 גיגה מבית w.d כרטיס מסך- xfx 5200 pci 128mb tvout סידי 52 צורב lg 32 כרטיס קול קריאטיב ויברה 128 כרטיס רשת עכבר אופטי a4tech מקלדת logitech -internet navigator מסך- 17 אינץ מאג 770v
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חבר'ה , מעבד - Amd בלבד. כ. מסך - העדפה ל-Ati. מסך - 17' CRT, עדיפות ל-Lg. אין צורך ברמקולים, אך יש צורך במדפסת - עדיפות ל-Hp. עריכה: ואם זה לא מובן, אז... אני זקוק גם למקלדת ועכבר. תודה מראש, אוראל.
-
- 11 תגובות
- 961 צפיות
-
-
אני מתלבטת בין שני הדגמים הבאים: Dell Inspiron 1520 IN-RC03-1807 4970 ש"ח Dell Inspiron 1520 IN-RC03-1810 5090 ש"ח שני המחשבים הללו זהים במפרט מלבד העובדה שהראשון מגיע ללא מערכת הפעלה והשני מגיע עם VISTA basic. ייתכן שלאחר ניסיון קצר עם ה VISTA ארצה להתקין XP, אך המוכר בחנות אמר לי שבדגם שאיתו מגיע ה VISTA מותקנים דרייברים לVISTA ואי אפשר להתקין XP, ולעומת זאת המחשב שבא ללא מערכת הפעלה מגיע עם דרייברים שמתאימים ל XP וגם עם דרייברים שמתאימים ל VISTA ורק שם אוכל להתקין מה שארצה. האם יש אמת בדבריו? האם אוכל לקנות את הדגם של VISTA ובכל זאת להתקין עליו XP בעתיד?
-
- 3 תגובות
- 664 צפיות
-
-
רציתי לדעת מה דעתכם על הדגמים הבאים: http://www.laptopdirect.co.il/item.asp?itemid=6053 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=791931 וכמו כן: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=791689 שנראה שהוא ממש זול ועם מפרט די טוב שעונה על הצרכים שלי. מה דעתכם עליו? והאם הייתם ממליצים לי על דגם אחר מאלו שציינתי? הצרכים שלי הם: התקציב - 3500 שימושים: מחשב לסטודנט. בעיקר גלישה ועבודה על תוכנות כמו אופיס. לפעמים צפיה בסרטים. חשוב לי שיוכל להחזיק הרבה משימות בו זמנית. גודל המסך: 14"-15.6". לא רוצה 13". משקל: רצוי שיהיה די קל זמן סוללה: שיחזיק לפחות 3 שעות בלוטות' וצורב DVD: רצוי אך לא חובה לא צריך יציאות מיוחדות HD: רצוי 500GB
-
- 0 תגובות
- 558 צפיות
-
-
פורסם לפני 2 דקות (נערך) שלום ללכולם בבקשה שלום לכולם מחפש את החוות דעת שלכם לגבי המפרטים שבנתי אם הם מאוזנים מה כדי לשנות התקציב לא ניתן לשינוי התקציב הוא 6600 ש"ח מה שיש במפרט זה מה שצריך להגיע איזה מהמפרטי יותר כדי זה מחשב לילד שיכלול לימודים אופיס סרטים משחקים מפרט ראשון אינטל : https://ksp.co.il/t/Lm68bQ מפרט שני של AMD : https://ksp.co.il/t/4A2uqG תנו את החוות דעת שלכם בכייף
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום רב, אחותי מעוניינת לקנות מחשב נייד בתקציב של 3,000 ש"ח, אשר ישמש בעיקר ל INTERNET / OFFICE ופה ושם אולי גם צפייה בסרטים. חשוב שהמסך יהיה לפחות 14-15 אינץ' ושיהיה למחשב כרטיס רשת אלחוטי (שנראה לי שזה די טריוויאלי היום בניידים). כמובן שמחשב קל יתקבל בברכה. אודה להמלצותיכם. תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי, לאחר 4 שנים החלטתי שהגיע הזמן לשנות מחשב אני קונה את המחשב באיזור ראשון לציון. המחשב מיועד למשחקים כבדים ולצפייה בסרטים וסדרות. אם מישהו יכול לתת לי חוות דעת על המפרט, או להציע אלטרנטיבה אני מאוד אעריך את זה תודה רבה. 1. מה התקציב המקסימלי? 5500 ש"ח. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד: המחשב ישמש לאופיס ואינטרנט, סרטים, משחקים, קצת עריכות בקיובייס. המסך ברשותי הוא DELL 2209WA 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד.לא. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? אני צריך צורב.5 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריט…
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי! העניין הוא כזה: יש ברשותי מחשב נייח ששירת אותי לא רע עד היום, אבל עם הזמן הבנתי שלהיות מוגבלת אליו בלבד זה לא נוח בעליל, להסתמך על המחשבים במכללה זאת טעות גורלית, ושמחשב נייד נהיה דיי הכרחי בשלב הזה. מאמינה שעל מרבית הדברים ה"כבדים" אוכל לעבוד מהבית, אבל אם יש אפשרות לעשות את זה גם על לפטופ בלי למכור את כל הרכוש שלי ונשמתי יהיה נחמד. רוב האנשים שהתייעצתי איתם התעקשו שמקבוק פרו הוא הדרך הטובה והזולה ("""""זולה""""") ביותר בתחום הזה, אבל אם יש אפשרות ללפטופ PC עם ביצועים דומים באותו טווח מחירים... אעדיף אותו, בכנות. אשמח לייעוץ לכאן או לכאן בכל אופן! מפה לשם: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בתכלס א…
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך מפרט שיחזיק משחקים כבדים לזמן רב, כלומר, כמה שנים. אין צורך במסך (יש), רמקולים (מערכת סטריאו מחוברת למחשב), עכבר (יש) ומקלדת (יש). אני מוכן להתפשר לכונן קשיח לא גדול במיוחד, אני לא מוריד סרטים ומשחקים אז הוא לא יתמלא מהר. (יש עדיפות ל AMD, אגב). כרטיס מסך הייתי מעדיף מסדרת ה 6800 ויש דגש על ה RAM. אגב, שכחתי להוסיף, אני לא מתעסק באוברקלוקינג. הייתי מנסה להרכיב מפרט בעצמי, אבל אני לא מבין בזה הרבה ואני צריך עה של מבינים. מחיר... ממ.. בתחום ה 8000 ככה, יכול לגלוש קצת למעלה. - תודה.
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט למחשב חזק ב5000 שקל לא כולל מסך , אני צריך אותו להכל (משחקים, תוכנות, סרטים, הכל..) הכרטיס מסך מאד חשוב לי ..., תודה לעונים ...
-
- 5 תגובות
- 622 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם. קיבלתי את ההצעה הבאה: התכלס: לוח אם: ASROCK 775VM VISTA PRO - DDR II SYSTEM BOARD 1066MHZ PENTIUM 4 ATX מעבד: INTEL CORE 2 DUO 1.8GHZ (E -4300) 775 SOCKET 64BIT זיכרון: 1024MB DDR - RAM II 667MHZ מארז: ATX FOR P-4 POWER 500W עם 3 גופי קירור (black-line) ויחידת קירור 12 ס"מ. בתקן UL מאושר ESTAR/MAGNETIC - INTEL. כרטיס מסך: GFORCE 7300 PRO 512 MB PCI-X (X16) DVI + TVOUT. דיסק קשיח: W.D/HITACHI H.D. SATA II 7200 PRM 160GB - 8MB כרטיס רשת: PC NET PRO 32BIT PCI 10/100 צורב דיוידי: ASUS/LG DVD DUAL LAYER R + /R- X16. וה"רגילים": כרטיס קול 8 יציאות full duplex . מקלדת על חוטית של לוג'יטק. עכבר אופטי אלחוטי של לוג'יטק. מחיר כולל משלוח והרכבה: 3790 ש"ח. מה דעתכם? המ…
-
- 6 תגובות
- 681 צפיות
-
-
רוצה לקנות מחשב נייד המטרה : עבודה משרדית בבית + בנסיעות תודה
-
- 4 תגובות
- 924 צפיות
-
-
כמו שכתוב בכותרת, מפרט בעיקר למשחקים, עד 10,000 שקל. תודה.
-
- 2 תגובות
- 777 צפיות
-
-
שלום בקרוב אני מתחיל קורס טכנאי pc+רשתות אני מעוניין במחשב נייד חזק וטוב לעבודה מסיבית ואנני יודע איזה דגם לבחור .. הבנתי שחברת dell טובה מאוד בתחום אבל... אשמח אם תוכלו לעזור סכומים ב2000-3500
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
intel p D 3.4ghz 945 mather bord abit 7600gs gigabyte 1gb 667hz מסך:19 של NEOVO 250 גיגבייט זה העיקר בערך
-
- 5 תגובות
- 706 צפיות
-
-
מחפש לקראת הלימודים מחשב נייד עד 7000K לצורך עבודות משרדיות והרצת סרטים בHD ללא משחקים בכלל. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית,) * גודל המסך: בין 13'' ל 15.6'' * מסך: מט * מעבד: i5 ומעלה *זיכרון RAM: רצוי 8 * משקל רצוי: כמובן שאשמח לכמה שיותר קל (אולי יהיה צורך לסחוב אותו לאוני') * זמן סוללה : מעל 4.5 שעות * יציאות מיוחדות: HDMI , USB 3.0 , * בלוטות: לא מחייב * כונן קשיח: SSD * כונן CD/DVD : לא מחיייב * כונן Bluray: לא * אחריות : 3 שנים אשמח לעזרה בעיניין.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה, אני משפר את המחשב ופתחתי פה נושא והציאו לי ואני רוצה להיות בטוח אחרי שינוי קטן שזה הכי טוב שאני יכול לקבל בכסף.. אז הינה מה שאני רוצה לקנות: 1)ספק כח corsair 450W http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=714 2)כרטיס מסך Radeon 3870 http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=869 3)זכרונות 2048MB http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=924 סה"כ יוצא 1901 כולל משלוח מהחנות FOXPC. האם זה השילוב הכי טוב שאני יכול לקבל לכסף? זה מתאים למחשב השיפורים? (המפרט בצד ימין.. כמובן שאני מחליף את הכרטיס החדש ביישן וכו'.. ולא מוסיף..) אם יש הצעות אחרות אני אשמח לקבל... אני רוצה להזמין עוד היום... אשמח לתשובות מהירות, דניאל.
-
- 12 תגובות
- 824 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מתכנן לקנות מחשב חדש שישמש לצרכים הבסיסיים יחסית (אני חייל שחוזר הביתה פעם בשבועיים/שלושה - אז אין זמן להתעסק עם המחשב הרבה) מה שכן חשוב לי במחשב : - מחשב מהיר שיוכל להפעיל מס' תוכנות בו זמנית, כלומר שאני אוכל לשמוע מוסיקה בווינאמפ, לגלוש באינטרנט דרך הפיירפוקס, לדבר במסנג'ר ושברקע האנטי וירוס קספרסקי יפעל. כל זה בלי שהמחשב יקרטע ויתקע כל שניה, אלא יעבוד עדיין חלק ומהר. - נפח, שיהיה בו לפחות 200 ג'יגה לשטויות. - שמשחקים בסיסיים+ יפעלו לי בצורה טובה וחלקה, כשאני אומר משחקים בסיסיים אני מתכוון לפיפא 2009/NBA 2009/FOOTBALL MANAGER 2009 בקיצור משחקים שהם באמת לא דורשים את הכרטיס מסך הכי חדש ומפלצתי בשוק. ודבר אחרון, אני צריך שזה יבוא עם מסך של 19 אינץ' מישהו י…
-
- 4 תגובות
- 574 צפיות
-
-
0 4467 Compucase 6920 (Hec 400LDT) Full ATX Case 551.98 ¤ 1 551.98 ¤ 1 4929 NEC ND-3500A 16/4/24//48/16/48 Bulk DVD±R/RW 420.00 ¤ 1 420 ¤ 2 4885 Intel Pentium IV 3.0 Ghz 1M Cache BOX Prescott 775 CPU 1118.00 ¤ 1 1118 ¤ 3 2428 Zalman CNPS7000A-Cu Cooler for PIV/AMD 236.81 ¤ 1 236.81 ¤ 4 245 Sony/Citizen/Panasonic/Teac 1.44MB 3,5" FDD 55.00 ¤ 1 55 ¤ 5 3251 Western Digital 160GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD 579.00 ¤ 1 579 ¤ 6 1179 Microsoft Multimedia Keyboard + Optical Mouse KIT 140.00 ¤ 1 140 ¤ 7 4108 Asus P4P800-E Deluxe 865PE Motherboard 722.26 ¤ 1 722.26 ¤ 8 4328 A-Data 512 MB DDR 3200 Memory 538.74 ¤ 2 1077.48 ¤ 10 640 Computer Assembly 160.00 ¤…
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000-3000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב למורה, בעיקר תוכנות אופיס וגלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? חשוב שיהיה קל ככל האפשר 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם... החלטתי לקנות מחשב חדש עקב גסיסתו ההדרגתית של מחשבי הנאמן בן ה7 שנים... לצערי הרב, הן מבחינת זמן והן מבחינה כלכלית אין ביכולתי לעמוד במחשב יקר ומגניב ולכן אני מכוון למשהו יותר זול אך אמין... השימוש שלו יהיה בעיקר משחקים, לא חייב להיות המשחקים הכי חדשים ברזולוציה הכי גבוהה... גם אם אני אצטרך להריץ אותם ברזולוציה יותר נמוכה ואפילו הנמוכה ביותר, העיקר שהם ירוצו חלק ונחמד ולא יתקעו לי כל שניה ויגרמו לי לחשוב מחשבות בהן מעורבת צניחת המחשב מחלון חדרי... בכל אופן, המחשב צריך לשמש גם לשימוש יומיומי של גלישה באינטרנט והורדה שטויות... עכשיו, אין לי שום צורך בציוד היקפי, לא מסך לא עכבר לא רמקולים ולא כלום... כמו כן, הנפח של ההארד דיסק לא חייב להיות כזה גדול כי השניה קני…
-
- 9 תגובות
- 797 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לקראת תחילת לימודי הנדסת תוכנה בבן גוריון. תקציב - באיזור ה-4,500 ש"ח, ניתן לחרוג עד 5,000. אשמח לעזרה * מטרות המחשב? תכנות ופיתוח, משחקים כבדים (במידת האפשר במסגרת התקציב), לימודים, עבודה משרדית, צפייה בסרטי HD * גודל המסך? עדיפות ל-15.6" אבל לא חובה. * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות ל-Numpad * משקל רצוי? עדיף כמה שפחות, לא הרבה מעבר ל-2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? חשוב שהסוללה תחזיק לפחות 4.5-5 שעות בעבודת תכנות (לימודים). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB 3.0 * Bluetooth? אין צורך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD - לפחות 500GB, אם אפשרי מבחינת תקציב אז גם SSD. או SSD בלבד וכונן חיצוני ב-U…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-