ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. אני מתכנן כבר כמה זמן להחליף את הנייד שלי במחשב נייח מודרני, והייתי רוצה המלצה שלכם לגבי מפרט. בגדול התחלתי לבנות מפרט בעזרת דיונים שראיתי פה בעבר, אבל אני לא בטוח בקשר לרכיבים הנותרים : http://www.tms.co.il/preview/spec/p9hfquzm הנה הפירוט של הדרישות : 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם ישנה אפשרות כזו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כרגע - משחקים ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). …
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אבי מחפש לפטופ לשימושים קלים כגון אינטרנט ,(בעיקר במרפסת שמש) וצפייה בסרטים. המחשב לא ייצא מ4 קירות הבית כך שמשקל המחשב אינו רלוונטי, אך יידרש להריץ סרטים על מסך טלוויזיה (42 אינץ). האם הכ"מ בדגם הנ"ל יספיק להרצת הסרטים ע"ג המסך הנ"ל? http://ksp.co.il/?uin=17148 *אם המחשב מתאים הרכישה תתבצע באילת* אם יש חלופה שתתאים אשמח לשמוע, בגדול התקציב עומד על 2700. גודל המסך לא כ"כ חשוב, אך שלא יירד מ13 אינץ. תודה עריכה: ישנה אפשרות יותר זולה שאשמח לדעת אם תתאים http://ksp.co.il/?uin=17317
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גלישה, מולטימדיה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת, עכבר ור…
-
- 7 תגובות
- 703 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אופיס אינטרנט וקצת סרטים * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 8 שעות +- * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא קריטי * כונן CD/DVD? צורב? לא חייב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא זה מחשב לאחותי לפי דעתי 8 שעות על סוללה זה דמיוני (אם אני טועה תתקנו אותי) אבל היא מח…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך אבל זה התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2600 עם ממש צריך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה משרדית סטנדרטית כמו אינטרנט ואופיס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA 13 , Call Of Duty. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא ידוע עדיין, כנראה 1680X1050. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/…
-
- 7 תגובות
- 855 צפיות
-
-
היי, כרטיס המסך חייב להיות בהכרח NVIDIA והלוח אם חייב להיות תואם SLI. אעדיף לרכוש את הכרטיס הכי חזק שיכנס לי במסגרת התקציב ובהמשך הדרך להוסיף שני. אם אפשר להכניס בתקציב הזה הארד דיסק SSD שיהיה גדול יחסית גם למערכת הפעלה וגם למשחקים אני אשמח. תודה, X
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי יש לי כרגע asus eee pc 1005ha המחשב מצויין, אני מאוד אוהב ת'עובדה שהוא קטן (10") ויש לו זמן סוללה שמחזיק לי כמעט 9 שעות הבעייה שלי איתו, היא העבודה שהוא intel atom, הוא קצת חלש לי ולא מצליח לנגן סרטי HD לכן החלטתי לקנות מחשב חדש, גם כן קטנצי'ק (10"-11"), שיהיה קצת יותר חזק ויוכל להתמודד עם סרטי HD. הדרישה הכי חשובה שלי היא זמן סוללה, 8 שעות ומעלה, עברתי על עשרות דגמים ולא מצאתי משהו ש"קנה" אותי. יש למישהו המלצה בשבילי, למחשב קטן ובסיסי אבל שיוכל להתמודד עם סרטי HD ותיהיה לו סוללה שתחזיק לי באמת כ- 8 שעות ? קנייה מחו"ל במידה ולא קיים בארץ - היא גם אופצייה .. תודה מראש לעזורים.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים וקצת עריכה גראפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכי כבדים שיש היום -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני קונה full hd -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? במשחקים להכי גבוהות שיש 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מ…
-
- 7 תגובות
- 866 צפיות
-
-
שלום חברים, בימים אלה אני מרכיב מפרט למחשב שייעודו העיקרי – לכידה ועריכה של וידאו (באמצעות פרמייר) ובנוסף לזאת ישמש גם לעריכה גרפית באמצעות פוטושופ, אילוסטרטור ואינדזיין. את המפרט שלהלן הרכבתי אחרי שעברתי לעומק על השרשור שמיועד לגרפיקאים (מידע רב שמתפרסם שם בפוסט הראשי, מחיייב ריענון), על רשימת המעבדים הגרפיים ש-Adobe ממליצה עליהם לצורך עניין זה (תמיכה ב- cuda, ב- openGL 2.0 ולפחות 1280 מ"ב זכרון גרפי), וכן על שרשורים חשובים בפורומים שעוסקים בלוחות אם, בספקים/מארזים, ובכוננים קשיחים. התקציב ההתחלתי שהגדרתי עמד על K5.5 ₪ אך לפי הרכיבים במפרט הנ"ל, תהיה ככל הנראה חריגה כלפי מעלה, אלא אם יתקבלו כאן המלצות מועילות. להלן המפרט: · מעבד - Intel core I7 3770 3.4GHz s1155 …
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מישחקים, עבודה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA 4/5 NBA 13 , Assassin's Creed -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך- 19 אינץ, אבל תיתן הגדלה(לא בטוח) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות גבוהות. 3. האם יש צו…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה קורה? המון אנשים המליצו לי על הפורום הזה ואמרו שפה יעזרו לי באופן מקצועי אז ככה: - מטרות המחשב: כמו שכתבתי המחשב מיועד ללימודים בעיקר אז office. חשוב לי מאוד שהוא יהיה מהיר וישרת אותי ל 4 שנים לפחות. הדרישות הכי גבוהות שיש לי זה שיהיה אפשרי לצפות בסרטים באיכות גבוה ! - גודל מסך: 14 מקסימום (אם יש גדול יותר אבל לא ממש כבד ומגושם אז אפשרי) - משקל רצוי: 2 קילו יכול להיות מעולה (לא קריטי) - זמן סוללה: שיחזיק 4-5 שעות עם office ולפחות סרט מלא באיכות גבוה. - יציאות: hdmi, USB 3. - בלוטות: לא מחייב. - נפח דיסק וסוג: לפחות 500gb ומערכת הפעלה על ssd (דיסק ssd בלבד מחייב USB 3 לכונן חיצוני) - כונן DVD: כן (עם צורב) - אחריות: רצוי - מערכת הפעלה: כן. - חברה מועדפת…
-
- 7 תגובות
- 978 צפיות
-
-
אהלן. אני צריך להחליף מאוורר לנייד שאני יודע את ה TYPE שלו (7458-cto) במדריך חומרה שלו מופיע הדבר הבא: הוא מופיע תחת שני מקטים שונים. איך אני יודע מה לבחור ? (פרט כמובן ללברר כמה W המעבד שלי..) מה המשמעות של המספרים כגון 22X, 23X וכו שמופיעים אחרי ה TYPE? (לא מזהה משהוא דומה במחשב שלי..) אשמח לעזרה!.
-
- 7 תגובות
- 841 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להרכיב מחשב שתהייה לו אפשורות לשלושה מסכים, שניים בו זמנית והשלישי בלחיצת עכבר (לא ניתוק כבלים או חיבור מפצלים). כמו כן על הלוח להכיל חיבור ל-5.1 (רמקולים), כרטיס רשת של GB. ריבוי משימות זה חשוב. SSD של 120GB. אין צורך בציוד היקפי או מארז. צריך ספק, כי שלי ישן. המחשב לא ישמש למשחקים בכלל, אך עם זאת לתכנות כן. תכנות בסיסי של מתמטיקאי. (התוכנות של המתמטיקה קצת כבדות לי על הנייד שיש בו I3 עם 4GB זיכרון, אבל זה סבבה). לא צריך משהו מפציץ, אני מודע לכך שהתקציב מוגבל. תודה (מקווה שרשמתי את ההודעה כמו שצריך, אם לא תגידו לי שאשנה)
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי להלן המפרט שלי (כרטיס מסך - GT630) למיטב הבנתי צוואר הבקבוק הוא המעבד. צריך גם להחליף לוח אם כדי שיתמוך, בסה"כ אני מתכוון לשלם עד 1300 שקל יש הצעות? תודה!
-
- 7 תגובות
- 679 צפיות
-
-
חייב את עזרתכם הוא עונה על רוב הרצונות שלי. יש מתחרים טובים שיש לכם להציע?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - מקסימום 4K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - השימוש העיקרי שלי במחשב יהיה לתכנות, אבל אני גם משחק במחשב מדי פעם במשחקים כמו Call of Duty וכו', אז אני צריך גם כרטיס מסך סביר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - אני מתכנת לפעמים פרוייקטים גדולים, ומשתמש לפעמים בגרסת הניסיון של ubuntu (בשביל להכין עבודות), אז אני מעדיף שיהיה 8GB ראם. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - החל …
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
התחלתי להסתכל חפיף לראות כמה עוד אנשים כתבו פוסט ולא קיבלו תשובה בכלל. מסתבר שהרבה... חבל, חשבתי שמהפורום הזה תגיע הישועה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? באיזור ה-2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שנראה יותר משתלם מבחינת עלות/תועלת ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בערך 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר, פוטושופ ו-3dStudioMax בצורה בסיסית (משמע לא צריך יכולת עיבוד היסטרית), זה מחשב להורים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ישוחקו משחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). נכון לעכשיו מסך 19 אינץ', יכו…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אוקי אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש אותי לעבודה... אני צריך להפעיל תוכנה אחת שהמפרט שהיא דורשת זה : Windows 7 (latest Service Pack, 32/64 Bit), 2.0 GHz Intel Core 2 Duo or AMD Athlon 64 X2, 2 GB RAM (4 GB recommended) חשבתי על המחשב הבא : http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=11940 עכשיו מה דעתכם אליו ? אפשר להשיג במחיר שלו מש'ו יותר טוב וחזק ?
-
- 7 תגובות
- 829 צפיות
-
-
intel haswell cpu i7 extreme(i7-4990X) overclocked asus x79 successor motherboard (asus rampage v extreme) corsair dominator platinum ddr3 16gb ram(2800mhz, 4 cards with xmp , overclocked) OCZ RevoDrive 3 X2 PCI-Express SSD 960gb asus gtx690 (x2 sli,overclocked)(nvidia keplar) Corsair H100 CPU liquid cooling seasonic Platinum 1000W psu (80 Plus Platinum) 2x seagate barracuda 3TB HD 7200rpm (with raid 1) (liteon/pioneer/asus) bluray drive nzxt phantom 410 case(white / blue) microlab m880 speakers Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD / Sound Blaster ZxR / Asus XONAR ESSENCE STX blackmagic design intensity pro (hdmi capture card) razer mamba mouse/lycosa mirror keybo…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, עברתי כאן על כל מיני מפרטים שראיתי ויש לי כמה שאלות (אני לא כ"כ בקיא בחומר). לפני כן אני רק אספר בקצרה על המחשב שאני צריך: מחשב למשחקים (בultra) ופיתוח: תקציב עד 8000 ש"ח אם אפשר לחסוך אז רצוי אבל ניתן גם לחרוג טיפה אם יהיה באמת שווה. תוכנות ספציפיות visual studio 2012, eclipse, ואולי עוד (CS5). זה לא לפרנסה הראשית אבל לא יכול לסבול מצב שזה לא יסחב את אלו. מעוניין במערכת שתוכל גם להריץ אימולטורים שונים. אם אפשר דרך VM אז אין בעיה. אין לי פשוט ניסיון עם VM אבל תמיד אפשר ללמוד. יש לי כבר מסך 16:10 22" (+\- לא זוכר) ללא יציאת HDMI. כאשר המסך במחשב האחר ימות (ימיו ספורים) אני אעביר את המסך הקיים למחשב השני ואקנה מסך חדש. לא יודע אם זה שיקול למפרט. בכל מקרה המסך ה…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתכנן לעבור למארז mITX ויש כמה חלקים במחשב שאני מתכנן למכור, נתתי הערכה גסה לחלקים ותתקנו אם צריך. כרטיסי מסך ( gigabyte gtx560ti SLI (gv-n560oc-1gi לוח אם gigabyte z68x-ud4-b3 קירור noctua nh-D14 מארז Coolermaster haf X חשבתי על 1400~ לכרטיסי מסך 300~ על הלוח אם 200~ על הקירור 500~ על המארז סה"כ 2400 שח ההערכה שלי ריאלית? אם לא אשמח אם תרשמו מחיר לכל חלק בנפרד! תודה וסופ"ש מצוין ורטוב לכולם
-
- 7 תגובות
- 61.6k צפיות
-
-
<blockquote>אהלן חברים ! המפרט שיש לי כרגע : DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz (9 x 333) MSI P45 Neo (MS-7519) 4x 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM ST3750330AS ATA Device (750 GB, 7200 RPM, SATA-II) SAPPHIRE HD 5850 Xtreme 1GB GDDR5 Antec Sonata Proto אני מתחיל לעסוק במוזיקה ברצינות וחייב מחשב שיתאים לי לעבודה כבדה עם Cubase וAbleton , והמחשב ישמש גם לצפייה בסרטים , אולי קצת אבל ממש קצת במשחקים . מה לשדרג איך לשדרג למה לשדרג וכמה זה יעלה לי ? נראה לי שאני לא אצטרך להחליף מארז , דיסק קשיח ואת הכרטיס מסך ! אלא אם כן משהו פה לא יהיה תואם . וחשוב שתהיה לי יציאה של USB 3 לחיבור כונן קשיח חיצוני ! תודה רבה חברים 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 . 2. מה שימושי המ…
-
- 7 תגובות
- 736 צפיות
-
-
המחשב הישן שלנו התקלקל והגיע הזמן להחליפו. המעבד שהיה בו הוא C2D 6320 ויש גם כרטיס מסך GeForce 8600GT. עקרונית המחשב ענה על הצרכים שלנו ולכן סביר להניח שכל מחשב חדש כיום יהיה טוב יותר. ייעוד המחשב הוא בעיקר צרכים ביתיים, כלומר אינטרנט, אופיס, קצת משחקים, קצת מוזיקה, קצת עריכת וידאו (ממצלמת הוידאו הביתית) וזהו פחות או יותר. התקציב הוא באזור ה-1500 ש"ח כאשר מצד אחד אנחנו מחפשים להוציא כמה שפחות ונשמח למפרטים זולים יותר, מצד שני אנחנו לא רוצים לקנות מחשב שעוד שנה יקרטע. מבחינת המעבד ההתלבטות היא בין סידרת ה-G ולבין סידרת ה-I3, כאשר ברור שעקרונית ה-G אמור לספק, מצד שני כאמור אנחנו לא רוצים מעבד שיהיה מיושן מדי בעוד שנה. לגבי כרטיס המסך, ההנחה היא שנוכל להשתמש בכרטיס הישן או ב…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, גילוי נאות - אני עוקב אחרי הפורום הזה כבר כמעט שנה ונחשף לרמה הגבוהה של העצות הטכניות והאנשים שתמיד שמחים לעזור. אז היום (!) נרשמתי סוף סוף ואשמח ביום מן הימים לעזור לאחרים כמו שעזרו לי.. אני הולך לקנות מחשב בקרוב (שבוע - שבועיים) ורציתי לקבל המלצה למפרט. עברתי כבר על המפרטים המומלצים שהופיעו בדיונים קודמים ויש לי כמה תובנות (ראו בהמשך) אבל בגדול אני די קלולס כי לא קניתי מחשב כבר כמעט 6 שנים (וגם אז, זה היה לפ טופ...) אז הנה התשובות לכמה שאלות נפוצות: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 6000 ש"ח לא כולל ציוד היקפי או מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עד 6500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב- מ…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-