ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
אהלן, רגע לפני שקניתי מחשב לנובו בארה"ב, שמתי לב שההבדל במחירים כבר לא כל כך גדול. ציפיתי לקנות בפחות מ-3000, אבל בתצורה שאני מעוניין בה כולל אחריות קשה לרדת מ-900$, לפחות בלנובו. המחשב בו התעניינתי: http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/thinkpad/s-series/s431/ בתצורה עם מעבד i7-3537, זיכרון מורחב ל-8, כרטיס מסך Radeon 8670.. * מטרות המחשב? בעיקר עבודות משרדיות, ייתכן ועריכת סרטים חובבנית gopro ולכן כרטיס המסך, צפי להיות סטודנט הנדסה שנה הבאה. כלומר: i5 ivy ומעלה... * גודל המסך? 14" או 13.3" * רזולוציית המסך? לפחות 1366. שוקל להרחיב ל-1600. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? פחות מ2 קילו, דק. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5 שעות בעבודה רגילה. * האם יש צורך ביציא…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב מיועד לילדה ביסודי. המשחק הכי כבד כרגע הוא SIMS2. אין צורך במסך, מקלדת, עכבר וצורב. אין צורך באפשרות ל - OC.
-
- 22 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם וחג שמח אחרי הרבה מחשבה הרכבתי את המפרט הבא: מעבד INTEL I5 – 760 TRAY מחיר – 950 ש"ח לוח אם P7H55D-M EVO s1156 ASUS מחיר 680 ₪ זיכרון KINGSTON 2GB 1333MHZ מחיר-260₪ כפול 2 סה"כ 520 ש"ח הארד דיסק WESTERN DIGITAL CAVIAR BLACK 1000GB 64MB מחיר – 435 ₪ צורב DVD DVD LG GH221S30 מחיר 110 ₪ קירור למעבד ARTIC FREEZER XTREME REV2.0 1336/1156 מחיר – 195 ₪ מארז 215 ₪ - COMPUCASE 6AG1 מאוור שני למארז ARTIC FAN 12AF2025 מחיר 45 ₪ ספק כוח 350 ₪ - SEASONIC S12II BRONZE 520W סה"כ מחיר סופי - 3500 ש"ח המחשב מיועד בעיקר לאינטרנט סרטים גם באיכות HD והמטרה הייתה להרכיב מערכת איכותית שתעבוד בצורה אמינה לאורך זמן. נכון שמדובר במעבד חזק מידי למטרות כאלה אבל מאחר ובמחשבה שלי מע…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום וברכה, שמעתי רבות על האתר והפורום הזה בפרט על המקצועיות שלו. מחשב שקניתי לפני 3 וחצי שנים ככה כנראה עקב התחממות נהרס (איימאדי 2500+, לוח אנפורס של אביט וכו.) בחנות הציעו לי לשדרג לשתי אפשרויות ואם תוכלו ועזור או להציע משהו משלכם זה יהיה אדיר amd 4200 gigabyte nforce m555-s3 2*521 ddr 2 800 הרץ או intel duel core 4400 לוח אם של אסוס שמתבסס על צ'יפ 945 או 965 שיותר יקר וזיכרון 2*512 667 הרץ או 800 אם אקח את הלוח היקר יותר תודה רבה ! =)
-
- 25 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד : i7 2600K לוח אם: asrock extreme 4 p67 ספק כח:1000W שתיי כרטיסי מסך 6950 SSD 120GIGA 8RAM תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב חבר'ה תנו חוות דעת מה אתם חושבים על מפרט הגיימינג הזה ? אני מתכוון לעשות OC איך הלוח אם טוב לOC ? כדאי לעשות OC לכרטיס מסך וגם לזכרונות או רק למעבד ? ומה בנוגע למסך יש חלופה אחרת שעדיפה ? Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 12Mb 1333MHz BOX, יחידות 1 ¤1560 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1348 ASUS P5QL -E P43 Chipset, יחידות 1 ¤610 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1617 G.skill DDR2 4096MB 1066MHZ PI CL5-5-5-15, יחידות 1 ¤395 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1258 Palit nVidia GeForce 285GTX 1GB PCIe, יחידות 1 ¤1790 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1783 Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive , …
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב חדש (אני לא יודע אם AMD או אינטל, עכשיו יש לי AMD ואני חושב שאני מרוצה ) בכל מקרה אני צריך שהמחשב יהיה ללא אביזרים נלווים (מסך , מקלדת ושות') רצוי שעל הלוח אם יהיה חיבור HDMI לחיבור הטלויזיה שיריץ הכל כמו שצריך ושיהיה בעל לפחות 3GB זכרון רצוי אפילו 4 לא מתכוון OC בכלל המסך שקיים הוא 226BW של סמסונג תודה רבה ארז
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט, הכוונה שלי היא לקחת אותו לשיעורים ולכתוב עליו סיכומים עם oneNote, בגלל זה גם 12" נראה גודל טוב, אני צריך מקסימום שבמקסימום 6 שעות עבודה אבל גם ככה ברב הכיתות יש חשמל.... פשוט לא מצתי ביקורות בגוגל על הדגם הזה- כנראה יש לו שם אחר בחו"ל... וגם לא ראיתי אנשים שמשתמשים בו, אז רציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון איתו ויכול להעיר/להאיר, אם אתם מכירים מקום שהוא נמצא בתצוגה ואפשר לשחק בו זה גם יועיל בנוסף מעניין אותי איך השירות של HP במקרה של תקלה, ואיפה הכי כדאי לקנות? תודה לעוזרים,
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי לבקש עזרה בבניית מחשב חדש לגמרי, אני צריך מפרט חלקים של תקציב בסדר גודל של 5000-5500 שקל. הייתי רוצה שהמחשב יסחוב את המשחק GTA 4 בצורה טובה (שלא יהיו תקיעות ושהגרפיקה תיהיה טובה), אבל שהמחשב לא יהיה בנוי בעיקר למשחקים, זאת אומרת שיעבוד טוב גם תחת לחץ של כמה תוכנות שפועלות בו זמנית ושיעבוד בכללי טוב גם אם אני לא משחק. אני מאמין שאם המחשב יסחוב טוב את GTA 4 הוא יסחוב טוב את כל המשחקים הקיימים כיום. הייתי מעוניין שגם כל החלקים שלו יהיו מסונכרנים בינהם בצורה המקסימאלית. תודה רבה למי שיוכל לעזור לי לבנות מפרט כזה. (:
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי,הנני מחפש מפרט של מחשב חזק,ב6,000¤ , המחשב מיועד בעיקר לעריכות סאונד,הקלטות,והשאר.(קיובייס) שהיא תוכנה מאוד כבדה,וצורכת עיבוד מאוד גובהה,והרבה זיכרון. ככה שאני צריך לפחות מעבד כפול ליבה,אך אינני יודע איזה,ו1GB פנימי לפחות,של חברה טובה . המחשב אמור לכלול ציוד היקפי,מסך דק 17 של חברה טובה,מקלדת , עכבר , ורמקולים . מארז לא צריך להגזים,אפילו משהו סטנדרטי יספיק. לגביי כרטיס מסך,לא צריך משהו רוצח,אני לא משחק במשחקים,בכלל בכלל . אבל רצוי שיהיה משהו דיי נורמלי,אך לא מוגזם,שיהייה אולי לעתיד הקרוב אז שוב,מעבד כפול ליבה חייב,זיכרון לפחות 1GB פנימי,ורצוי גם הארדיסק בנפח גדול מחברה טובה,ומארז לא עד כדי כך מוגזם,ספק טוב שיחזיק את המערכת,מסך דק 17 של חברה טובה,זכרונות (512X …
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
ההתלבטות היא בעצם בין 2 מערכות , באחת מהן המעבד חזק וכרטיס שכרגע נחשב לשוק הבינוני , לבין מערכת שבה הכרטיס מסך חזק והמעבד לשוק הבינוני. הדרישה היחידה שלי מהמערכת שתיהיה חזקה למשחקים זה הכל - mobile 2600 sp97 + enermax 92 + as5 ocz el platinum 3200 nf7 sl 9800 pro (The rest is the same) -going to overclock minimum to 2450mhz , max - 2600 Or AMD mobile 2600 volcano 12 geil value with heat spreaders nf7-sl X800 pro ( overclock to barton 3200) מה אתם אומרים? ועוד שאלה שלא כלכך קשורה לפורום.... האם לX800 פרו יש שיפור באיכות התמונה ביחס ל9800 פרו?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי כולם. אני צריך עזרה בבניית מחשב ללא ציוד הקפי לצורך סימולטור מכוניות. הסימולטור מקצועי וכלול בקניה נפרדת של בקרי משחק מקצועיים. (מושב מכונית ספורט, הגה, גיר וכו'..) אני מעוניין במחשב עם ביצועים גרפיים חזקים מאוד ומעבד טוב ע"מ להחזיק את הסימולטור. התקציב הוא 3000 ש"ח ואני מצרף את הפורמט מהסטיקי : 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של עד 300 שקל מעבר ל3000 במידה ולא ניתן עד 3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סימולטור מקצועי לרכב - משחק באיכות גרפית גבוהה - שידור למסך טלויזיה - יציאת HDMI א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיו…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, רכשתי לפני כחודשיים את הנוטבוק asus eee 1015pem. במפרט באינטרנט נכתב שהמחשב מגיע עם זיכרון מסוג ddr3 בגודל 1 ג'יגה. היום הורדתי תוכנה לבדיקת המערכת וכתוב שיש במחשב זיכרון מסוג ddr2! האם סלוט של ddr3 יכול בכלל לקלוט פיזית כרטיס מדור ישן? קיבלתי את המחשב בקופסה סגורה עם מדבקה מהיבואן, אז אין לי טענות כלפי החנות. בכל מקרה, האם רשום על הכרטיס עצמו את הסוג כדי שאוכל לשלול אולי פגם בתוכנת הבדיקה (speccy) במידה ואצטרך להתנהל מול היבואן ולהתחיל לחפש לו הוכחות.
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני די סגור על המפרט הזה אבל עם יש לכם המלצות לרכיבים יותר טובים אז אני אשמח לקבל(אולי רכיבים שיהפכו את המערכת ליותר שקטה), כול עוד לא תיהיה חריגה משמעותית מהתקציב של הרכיבים למטה. הנה המפרט: ViewSonic VP930 LCD Monitor Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box ASUS P5W DH Deluxe G.Skill DDR II PC6400 800MHZ 2GB Dual Channel CL 4-4-4-12 Sapphire Radeon X1900XT PCI-e 512 MB WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII ENERMAX LIBERTY 400W NEC …
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי 3-4 שנים מחוץ לעניינים (ומס' שעות לא מבוטל בניסיון חזרה) החלטתי שאני צריך קצת עזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500-700 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד, HD, פיתוח א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. crysis 3, tomb raider וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1650*1050 אבל איפשהו ב…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד high end שיספק אותי ללימודים וגם למשחקים ותוכנות שגוזלות הרבה משאבים מכרטיס מסך והדיסק קשיח. הדרישות שלי מהמחשב גבוהות אז אני גם מוכן לחרוג מהתקציב בעוד קצת אם יש משהו מתאים. מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, משחקים כבדים, ישומי postgressql. * גודל המסך מעדיף 14 בשביל הקומפקטיות בהרצאות באוניברסיטה. אבל מוכן להתפשר על 13 או 15 אינץ. * רזולוציית המסך? רצוי כמה שיותר קרובה ל1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מעדיף מקלדת מוארת וללא מספרים בצד * משקל רצוי? אין העדפה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? צריך סוללה כמה שיותר חזקה, 5-6 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין * Bluetooth? צריך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? צריך SSD לפחות 128GB, מספיק ל…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חבר׳ה אני קונה עוד שבוע אולטרה בוק , ועכשין שיצאו כאלה עם haswell וזמן סוללה ארוך , בכלל זמן טוב. אבל אני צריך ייעוץ: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (מדי פעם Battlefield 3,starcraft 2), צפיה בסרטים בFHD * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? FHD יהיה נחמד * משקל רצוי: קל כמה שאפשר * האם נדרש זמן סוללה ארוך?6 שעות מינימום) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (לא, אבל שיהיה לי חיבורים של היום...) * Bluetooth מומלץ * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 128gb יספיקו, יותר יהיה מעולה * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אני מאמין שזה כבר כל…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אנשים intel core e6300 1066 2mb lemont intel 965 ltck 512 *2 667 250 sata 2 ati x1600 512 dvd *18 מקלדת + עכבר +רמקולים מארז ATX מסך 17 LCD ב 4500 איך המחיר? זה לא מחשב שמיועד ל OC רק למשחקים ואשמח גם לקבל חוות דעת לגבי הלוח והכרטיס מסך? בתודה אמיר
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב עד 3500 לתכנות, קצת משחקים וכו'. ללא מסך. עם צורב ו-DVD, כרטיס מסף לא חייב להיות תותך - כמו שאמרתי משחקים לא כבדים. אני מעדיפה מפרט עם מעבד INTEL למרות ששמתי לב להעדפה שלכם לAMD .
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, בבקשה תמליצו לי על מפרט מתאים, למחשב לשימוש ביתי של אינטרנט וסרטים, עד 3000 ש"ח שיהיה מספיק חזק לתמוך בשימוש יחסית אינטנסיבי. (הרבה דברים פתוחים על המחשב בו זמנית). השאלון ממולא: 1. תקציב מקסימלי 3K ש"ח, מעדיף לחסוך. (מחשב בלבד, מסך יש לי ואני לא חושב להחליף). 2. שימוש המחשב - עבודה משרדית, גלישה באינטרנט וקצת צפיה בסרטים. אך לשימוש די אינטנסיבי. אני עובד עם הרבה טאבים פתוחים תמיד, לפעמים זה מעיק על מחשבים.. 3. ציוד הקפי - כולל מקלדת. 4. לא צריך לכלול - מסך, רמקולים, עכבר. 5. השקט- 6-8 בסולם החשיבות 6. אוברקלוק - לא מתוכנן 7. אין צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס. 8. אין העדפה לחנות ספציפית. איזור המרכז. 9. מתכנן לק…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD וסרטי תלת מימד משחקים בנוניים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אני לא גיימר כבד קונטר סטרייק -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קונטר סטרייק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 42 אינץ 3D -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זהו המפרט של המחשב שלי : Pentium II 350mhz 128mb SDRAM CDROM LG X52 GENERIC IDE HARDISK 30GB AT +25 Voodoorush בלוח אחד. US ROBOTICS 56K WIN INT (מוחלף היום בADSL) MAG DJ530(מוחלף בימים הקרובים בMAG 770T) REALTEK ETHERNET ADAPTER 100/10 CREATIVE SOUNDBLASTER AUDIOPCI 64V זה גרוע, אני יודע... אני מתחיל במסע שידרוג מה כדאי לשפר קודם? ולמה? המטרות של המחשב הזה הם בעיקר למשחקים עבודות ואינטרנט(מחשב ישראלי טיפוסי 8) ) אין ממש תקציב, אבל הרכיבים צריכים להיות כמה שיותר זולים ואיכותיים, הכוונה היא שאני לא רוצה משהו ממש איכותי אבל יקר, או משהו טוב זול אבל עם איכות גרועה קודם באים איכות ומחיר, אח"כ אם זה טוב או לא. הכוונה באיכות היא לעמידות שלו בכל זאת צריך לתת תקציב אז נגיד בערך…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
העלתי את התקציב מ 4 ל 5 והוספתי פירוט קצר לגבי דרישות נוספות מהמפרט 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 2. שימושי המחשב: משחקים [70%], תכנות [20%], וירטואליזציה [10%] (עבור סלולר, לינוקס, שרתים אחרים לבדיקות) א) תדירות כבדה ב) משחקים: Diablo 3, Battlefield 3, Prototype 2 (ועתידים לבוא מן הסתם) ברזולוציה FHD (מסך 22/24 שכרגע אין – ישודרג בעתיד הקרוב) ג) שואף להגדרות מקסימליות 3. ללא ציוד היקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין 5. שקט: 6-7 6. ללא OC 7. ללא מ"ה ואופיס 8. חנות: גר בפ"ת. לא KSP או אייבורי. חשבתי על TMS. צריך משלוח. 9. תוספות: חיבור USB3 כונ…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ראיתי את הנייד הזה Lenovo G580 MBBEBIV ורציתי לדעת מה דעתכם? * תקציב? עד 2000 ש"ח * מטרות המחשב? רוב העבודה היא משרדית. בחופשות סרטים. לא משחקים ולא עיצוב גרפי. * גודל המסך? מעל 15 אינטש והבנתי שעדיף מאט בגלל השתקפות * רזולוציית המסך? בהתאם למטרות העבודה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? רצוי מספרים נפרדים. * משקל רצוי? לרוב אני עם רכב כך שמשקל פחות קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שעתיים זה די והותר כי אני במשרדים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא מזהה צורך מיוחד, אולי מקרנים יציאת וידאו פשוטה תספיק * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין צורך קריטי * כונן אופטי? רצוי אבל לא הכרחי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? רצוי אבל לא ה…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-