עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Sunny Jim,

שלום לכולם, אשמח אם תעזרו לי לבנות מפרט כאשר חשובים לי הדברים הבאים: א. 2TB דיסק קשיח ב. אין צורך בכרטיס טלוויזיה ג. כרטיס מסך שיוכל להריץ משחקים בצורה מכובדת(אין צורך במפלצת של 1000 ש"ח) ד. אין צורך בשום ציוד היקפי. ה. עדיפות למפרט מבוסס INTEL, אך לא חובה במידה וזה בא על חשבון דברים חשובים אחרים. ו. כולל הרכבה(אין צורך במערכת הפעלה) ז. חנות אמינה מאיזור המרכז. ח. עדיפות(אך לא חובה) לאפשרות לכונן קורא blu ray ט. ניתן לחרוג בתקציב(עד 400 ש"ח) במידה וזאת תהיה הדרך היחידה למלא את כל בקשותי. י. ה-HTPC מיועד למערכת קולנוע ביתי ומסך 3D. תודה רבה מראש.

• 7 תגובות
    • 951 צפיות
  2. Started by ofiry,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, עם אפשרות חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לעבודה, אני מתכנת. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? יהיה נחמד אם המקלדת תהיה מוארת והמסך יהיה יחסית גדול 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה…

3. Started by דנוצה,

שלום לכולם, אשמח לקבל חוות דעת על מפרט. יש לי כרגע שלושה כרטיסי מסך Sapphire R9 280x toxic וספק כוח של 750W. אני מעוניין לבנות מערכת בעיקר בשביל משחקים והייתי מעוניין לדעת האם כדאי להשתמש באחד, שניים או שלושה מהכרטיסים שיש לי (באופן אישי התכוונתי לשים שני כרטיסים במחשב). את שאר החלקים עליי לקנות וזה המפרט שחשבתי עליו: מעבד: חודש הבא יוצא לשוק Core i7 5930K. האם שווה לחכות (או בכלל יש טעם לקנות) לו? אופציה אחרת היא ללכת על Core i5 4790K שזמין כרגע. לוח אם: Asus Z97-A LGA1150, Intel Z97, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI, DP זיכרון: G.Skill RipJaws-X 16GB Kit (8GBx2) DDR3 1600Mhz CL10 F3-12800CL10D-16GBXL זיכרון קשיח: כונן קשיח Sandisk SSD Extreme II …

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by azmerald,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 אין אפשרות חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מרבית העבודה היא עריכה גרפית 90% מהשימושים הגרפיים הם בפוטושופ. שימוש משני בניית אתרים ואפליקציות 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכ…

5. ראשית המון תודה, כבור בתחום אין לכם מושג איזה עזרה זה. זקוק למארז שיתאים פחות או יותר לכל תוכנות הגרפיקה והאדריכלות להלן הפירוט: Adobe: Photoshop Illustrator After effects Premiere InDesign Lightroom תוכנות נוספות: Maya Sketchup AutoCad Vray יש לי אפשרות לרכוש בארצות הברית, האם שם זה זול יותר? מה המפרט שכדאי לי על מנת שיהיה רלוונטי לשנים הקרובות בתקציב של עד שח 6000? האם בתקציב של בסביבות 1500 $ יש לי משהוא מתאים באתר הנמצא בלינק להלן? תודה https://www.woot.com/category/computers/desktops?ref=w_cnt_cdet_pc_2

6. Started by Randy Orton,

מארז COLORSIT מעבד : Intel Pentium 3GHZ 775 2MB - בטכנולוגיה 64 ביט לא 32 !!!! גוף קירור מעבד : DEEPCOOL ROBOT 775 לוח : ABIT SG-80 כרטיס מסך : Albatron FX5500 TV/O + DVI זיכרון : HYNIX 512MB PC400 כונן קשיח : HITACHI 160GB 7200 8MB SATA2 צורב DVD LG 1.44 איך זה ? חוות דעת תודה

• 7 תגובות
    • 616 צפיות
  7. אני מעונייין לברר אם משהו מתמצא באחריות למחשב נייד בארץ כמה שנים מקבלים אחריות למחשבים ניידים דוגמא DELL HP ASUS ACER מבדיקה הראשונית שעשיתי מול חברות שמייצגות את DELL ו ASUS בארץ אי אפשר להביא נייד מחול ולקבל עליו אחריות בארץ במידה ומשהו יקרה למחשב ב HP ו ACER עוד לא יצא לי כי אני לא משוכנע מי היבואן הרשמי של החברות אם משהו כבר הביא מחשב נייד מחול ובטח מבין באיזה הבדלים במחירים מדובר בהשוואה לארץ,ויכול להגיד לי בוודאות ולהמליץ לי על משהו בנושא אני מאוד מאוד אודה לו תודה לכולם מראש

8. Started by yuri1987,

חברים ערב טוב, עלה שיקול לקניית 2 לפטופים (אחד לאחותי ואחד לחברה שלי) מה לדעתכם שווה יותר לקחת? מפרט DELL: T7250 2GB 667MHZ X3100 160GB ללא מערכת הפעלה 3 שנים אחריות ------------------- מפרט GIGABYTE: T7250 2GB 800MHZ GeForce 8400M 160GB ללא מערכת הפעלה שנתיים אחריות שניהם אותו מחיר! על פניו הGB יותר טוב מבחינת חומרה, לעומת זאת לDELL יש אחריות לשנה נוספת. מה מבחינת שירות ללקוח? מי עדיף? מור לוי או היבואן של DELL?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. אחרי כמה שנים טובות שלא קניתי מחשב החלטתי להתחדש,עם המחשב הקודם גם עזרו לי פה בפורום והכל הלך פיקס ! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of Legends,Fallout -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). LG FLATRON E2441 24 אינצ' , רזו 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/…

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by vampirus,

שלום. אני הולך לקנות בימים הקרובים (בתקווה מחר ) מחשב חדש, וזקוק למספר המלצות. המחשב הולך לשמש בעיקר לעבודת סטודנט (כלומר תכנות .net, גלישה אינטנסיבית, טיפה עריכת תמונות). החלטתי על המעבד (p4;2.6 התומך ב HT, מכיוון שזו קניה חד-פעמית יקרה לשנים הקרובות) מכאן מתחילות הצרות... איזה לוח אם (אינני הולך להתעסק עם OC אז אני צריך אמין ויעיל, עדיף עם כ.קול עליו וכ.רשת ושאר תוספות. אבל חשוב האמין!) איזה HD, איזה כרטיס גראפי (מבחנתי גם Nvidia GF4 בסיסי יספיק כי אינני משחק לרוב עם המחשב). המחשב אמור לתפקד לשנים הקרובות בצורה אמינה וחשבתי להשקיע עד 5000 ש"ח (לא כולל מסך שיש לי כבר) אבל בפחות כסף יהיה יותר ממבורך ;D ... בתודה מראש....

• 7 תגובות
    • 978 צפיות
  11. Started by Ziv_o,

שלום, אני מקווה שזהו הפורום הנכון לרשום בו את השאלה הזו.. אז ככה- מה ההבדל בין 2 כרטיסי המסך הנ"ל 1) Gigabyte 8800GTS 320 MB DDR3 OC 2) BFG Nvidia Geforce 8800GTS 320MB OC DDR3 DualDVI נ.ב כבר יש לי עוד שאלות אז נרשום גם אותן פה.. מה מבין שני יחידות הקירור למעבד יותר טובות ושקטות?- 1) Zalman 9700 2) Asus Silent Square איזה מבין הזכרונות יותר טוב? 1) 2 יחידות של - 1Gb / 800 Kingston 2) Corsair 2GB Kit (1GBX2) XMS2 DDR2-675 CL4-4-4-12 מה ההבדל בין שתי לוחות האם הבאות? : 1)Gigabyte GA-P35-DS3 2)Gigabyte GA-P35-DS3L תודה לעוזרים!

• 7 תגובות
    • 807 צפיות
  12. Started by rb024,

אני סטודנט שחוזר ללימודים אוטוטו ומחפש נייד, אחרי כל התשלומים לאוניברסיטה נשאר לי פחות מ-3K ש"ח להשקיע על מחשב... לא מצפה למחשב מפלצת- רק שיעמוד בכבוד בשימוש בתוכנות אופיס, בגלישה ובסרטים מדי פעם. מעדיף לא להתעסק עם יד שניה! מצאתי את הדבר הזה: http://www.odeco.co.il/default.asp?catid=%7BFC704F52-0DBF-48E6-A23F-650EFA687FDC%7D מישהו יכול לספר לי קצת על מעבדי VIA? ובסה"כ האם המחשב שווה את הכסף? אם יש לכם הפניות להצעות אטרקטביות יותר במסגרת המגבלות אשמח לקבלן, אם מדובר בעסק שמאפשר מס' תשלומים מה טוב. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 927 צפיות
  13. Started by עירא איתם,

שלום קוראים לי עירא. אני סטודנט להנדסת מכונות יש לי מחשב נייח שקניתי אותו בשנת 2012 בזמן האחרון הוא לא כל כך בשימוש , אני רוצה לשפר ביצועים ולא להשקיע עכשיו במחשב חדש(יש מחשב נייד חדש ) המחשב יריץ בעיקר solidworks ו visual studio לוח אם- asus p8h61-mlx כרטיס מסך- nvidia geforce gt 520 מעבד -intel core i3 2120 זכרון ראם- ceon ddr3 1333 4gb זכרון של 500gb הדבר הראשון שחשבתי להוסיף זה כונן קשיח ssd 100/200 להוסיף עוד זכרון ראם(לפחות עוד 4 מאותו סוג) מעבד כדי להחליף? אם כן מה הדור המקסימלי שאני יכול להחליף? כמובן שעדיף שזה יהיה במינימום כסף אשמח להמלצות 🙏 יום טוב ושמח

14. Started by J0n1,

שלום. סבא שלי הרס תמחשב שלו ואני צריך מחשב חדש. מה שאני בעצם צריך זה שיריץ XP כדי שהוא יוכל לכבות עם הכפתור בצורה מסודרת. חוץ מזה כלום, המשחקים שלו עולים גם על 98 אני צריך שהוא יהיה כמה שיותר זול... (בלי ציוד הקפי, ואני לא חושב שהוא יעשה OC...) תודה!

• 7 תגובות
    • 906 צפיות
  15. קודם כל הקדמה גיימינג זה צורך משני בלבד יותר חשוב לי יכולת להריץ אינטרנט+ICQ+SKYPE+OFFICE+MEDIAPLAYER וכו' במקביל. האמת שאני לא מתכוון לקנות בסקאי ולא ב- TMSFOX (אלא מחנות מקומית) אני רק מביא מפרט בשביל הקישורים (את הלוח אם של אסוס למשל אני יכול לקנות ב-600 ולא ב-721...) אבל חוצמזה המחירים דומים פחות או יותר, אשמח לחוות דעת על המפרט ולחידוד השאלות שאני מעלה, תודה. מעבדים http://www.skypc.co.il/pl_product~BX80571E6300~3~0.htm ¤414 אינטל E6300 לא מצאתי גרסת TRAY למעבד הזה... קירור למעבד http://www.skypc.co.il/pl_product~10154~18~0.htm ¤ 130arctic cooling 7 pro ראיתי שגרסת אלפיין עולה חצי מזה, אני מתכנן OC מועט-בינוני, האם זה הקירור המתאים לי? לוחות אם http://www.skypc.…

• 7 תגובות
    • 857 צפיות
  16. Started by eran-,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, BF3, COD-Ghost, Crysis3 וכל שאר המשחקים החזקים שיש (שיחזיק הרבה זמן גם למשחקים חדשים !!). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980*1020 24אינץ. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות (שיריץ את כל המשחקים ע…

• 7 תגובות
    • 970 צפיות
  17. Started by ramkaro,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב, dota 2 , rome total war 2, skyrim, ועוד ועוד, פשוט משחקים חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).בעיקר בעתיד אני מתכוון לקנות מסך רחב של 23'' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הק…

• 7 תגובות
    • 889 צפיות
  18. שלום לכולם! אני קונה מחשב ביום ראשון. המחשב מיועד למשחקים ובנוסף במסגרת המשפחה אנו רוצים להעביר קלטות וידיאו לדיסקים של דיוידי. יש מתנדב\ת לשבור את הראש וליעץ לי למפרט מתאים. פירוט לגבי כל חלק יתקבל בברכה תודה אמיר.

• 7 תגובות
    • 673 צפיות
  19. Started by doreiny,

צהריים טובים לכולם, אני מתכנן מחר רכישה של אחד מהמחשבים הנ"ל בואותו סכום של 4000ש"ח (ליד שניה כמובן) שני המחשבים בני חודש עם אחריות לשנה סגורים בתוך קופסה אני דיי מעדיף את ה hp בעל מעבד משודרג לדגם שלו t7300 במקום t7100 הוא בעל גיגה זיכרון (שאני מתכוון לשדרג ל2 גיגה) +קורא טביעות אצבע יש לו רק חיסרון אחד לטעמי והוא הכרטיס מסך (intel x1300 256mb) חוץ מזה לדעתי הוא עדיף בהרבה מבחינה חיצונית גם על ה acer הacer בעל 2 גיגה זיכרון עם מעבד 1.8 כפול ליבה של amd וכרטיס מסך nvidia 8400gs המחשב הזה לדעתי ממש נשמע טוב חוץ מהקטע של המעבד שנראה לי שהולך לטובת hp החיסרון הנוסף שלו לטעמי הוא ה"לוק" שלו שממש לא מתקרב ל hp מה אתם אומרים ? על מה אתם הייתם הולכים? האם ה x1300 חלש משמעותית …

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  20. לפני חודש וחצי-חודשיים חבר שלי הרכיב לי מפרט. אני מניח שזה כבר לא עדכני והוא גם המליץ לי לשאול בפורום פה לראות מה השתנה במהלך החודשיים האחרונים. זה המפרט כדלקמן: אם תוכלו, כתובו לי מה אתם מציעים לשפר, להוסיף להוריד וכו'. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 503 צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 ש"ח. אפשר לנצל את הכל. חריגה אם נדרש עד 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? משחקים, תכני HD, אינטרנט, לימודים וכו'. המשחק העיקרי הוא Fifa, אך כן ארצה לשחק לפעמים גם COD/BF וכו'. רזולוציה FHD, מחובר למסך 47 אינצ'. שאיפה להגדרות גבוהות ככל האפשר. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי ספק כח שאני מעביר מהמחשב הישן של SeaSonic של 750W. גם בכונן DVD אין צורך, מי משתמש בזה היום? מקסימום אעביר גם כן מהמחשב הישן. דיסק קשיח - יש לי דיסק חיצוני של טרה שעליו אני שומר סרטים, סדרות וכו', כך שלצרכי המחשב מספיק לי גם 256G. אני מעוניין בכונן SSD בגודל הנ"ל, ואם התקציב יאפשר אז הגדלה ל-512G, אין צורך בכונן רגיל בנוסף. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 …

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. אחרי מלא זמן של חיפושים ושאלות אני מזמין את המפרט הבא לקח לי המון זמן להרכיב אבל אני מקווה שבחרתי תבחירה הטובה המחשב מיועד למשחקים כבדים ולתעסוקה עם סרטים המעבד מיועד לעבור OC למהירות 3 כנ"ל הכרטיס מסך ( עדיין לא ידוע המהירות ) אני קונה את הכרטיס מסך מאייבורי ושאר החלקים מקיאספי מקווה שיצא טוב אם אפשר תגובות :] מעבד Quad Q6600 910 ש"ח לוח אמ GIGABYTE EP43-DS3L 470 ש"ח זיכרון 2x2GB OCZ EL Platinum XTC Dual Channel 800 mhz 310 ש"ח כרטיס מסך SAPPHIRE HD 4870 1G GDDR5 PCI-E 1600 ש"ח קשיח Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II 305 ש"ח צורב LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA 125 ש"ח קירור למארז Arctic Cooling ArcticFan 12 PWM Exhaust ( או קירור אחר של 120 …

• 7 תגובות
    • 908 צפיות
  23. אחרי הרבה מחשבה הבנתי שתקציב של 2000שח לא יספיק לי לקניית מחשב מספיק איכותי ויתאים לצרכים שלי. אני צריך מפרט למשחקים בלי OC בלי ציוד הקפי המסך שלי 19'. לפי מה שהבנתי KSP חנות לא מומלצת לקניית מחשב, לכן ראיתי שהרבה כאן ממליצים על IQPC, מה אתם חושבים? עדיפות: מחשב AMD כ.סמך NVIDIA, אני חושב שזה השילוב הכי טוב גם מבחינת כסף (AMD זול) גם מבחינת ביצועים. תקנו אותי אם אני טועה. ראיתי באתר IQPC שכל המעבדים בסוף רשום אצלם BOX למה הכוונה?

• 7 תגובות
    • 713 צפיות
  24. צריך להחליף סוללה במחשב . ראיתי באייבי סוללה מקורית שהמוכר בסין האם אפשר לסמוך על המקוריות שו שזה מזויף? קישור לדוגמא http://www.ebay.com/itm/Original-Dell-Inspiron-battery-1310-T112C-312-0725-1320-Genuine-9-Cells-New-/260956760990?pt=Laptop_Batteries&hash=item3cc23c2b9e יש לי ניסיון בהזמנות רק מ- DX . המסחר דרך איביי ממוכרים סינים אמין הדברים מגיעים?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Athlon XP 2500+(512k 333) 550 NF7-SL (nForce2)sata,lan,usb2 530 512MB Samsung 510 GF FX5700 128MB AGPx8,TV,DVI 770 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) 440 Teac/SONY 1.44 50 LG X16 170 Samsung 52 x 32 x 52 (bulk) 220 Spire FridgeRock 40 ATX MIDI 400W usb,p.stab.,window 260 17'' E-430S TFT IIYAMA 2750 MS Internet + MS Mouse Optical 110 Total price 6590 ¤ מה דעתכם? הכרבתי …

• 7 תגובות
    • 969 צפיות

דיונים חדשים בפורומים