ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
שלום אני חדש כאן...רציתי לדעת איך המפרט הבא: מעבד E2160 לוח אםGIGABYTE 945GCMX-S2 זכרון 1gb קינגסטון 667mhz דיסק קשיח Hitachi Deskstar 160GB SATA II צורב - LG DVD±RW GSA-H62NK x18 Black SATA כרטיס רשת 10/100/1000 מארז 8018 Alien Black / Silver חייזרים עכבר+מקלדת רמקולים מסך 19 אינץ' lg 1900j מחיר 3235 שקל 5 תשלומים בכרטיס אשראי.... אז רציתי לדעת איך הוא בכללי,מה טוב יותר ומה פחות... לא כל כך משנה לי המחיר...אגב רציתי לדעת איך הוא אם אני מוסיף לו את הדברים הבאים [בנוסף] דיסק קשיח 500gb wd aaks כרטיס מסך 2600xt קירור artict freezer 7 pro ספק hec 300 art / fsp 400w רמקולים atp3 שוב,רציתי לדעת איך החלקים האלה.... שימושים: סרטי hd ,משחקים קלים [פיפא,סיבולז…
-
- 23 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה מחפש נייד לאחותי, גננת. בעיקר לשימוש משרדי ואינטרנט דרישות מאוד בסיסיות: מסך 14-15.6" שלא ישקול יותר מדי (נגיד גג באיזור ה 2 ק"ג) שיהיה כונן DVD אם יש משהו שיש לו מודם סלולרי אז יש לזה עדיפות. טאץ' לא צריך אבל אם יש אז גם טוב אפשרי טבלט עם מקלדת אם הוא עם מסך גדול זהו נראה לי. מה מומלץ? תודה ושבת שלום!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הזמנתי לפני כמה ימים את המפרט הבא לוח אם ECS L7VMM3 מעבד AMD 3100Pro Athlon XP 2000Plus זיכרון 256MB DDR דיסק קשיח 40GB 7200RPM מארז Super ATX כרטיס מסך 3D-Force 32MB S/M כונן תקליטורים CDROM x52 כרטיס קול AC97 סטריאופוני כרטיס רשת 10/100 4 יציאות USB 2.0 מסך 17 אינץ' במחיר של 2000 ש"ח. היום יצרו איתי קישר מהחברה והציעו לשדרג את המפרט לפני המשלוח בתחומים הבאים מעבד AMD 3300PRO (מה השם האמיתי של המעבד? כמו שהם קוראים ל XP 2000+ משום מה 3100pro) לוח אם ECS-L7VMM3+ דיסק קשיח 80 גיגה 2 מ"ב זכרון או 40 גיגה 8 מ"ב זכרון מארז אחר עם ספק כוח 400 ואט של LG. לשדרג את המהירות זכרון ל 400 מה"ז. מחיר: 399 ש"ח (אם אני בוחר רק בלוח אם ומעבד אז 299 ש"ח). המחשב יישמש לצור…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמו בכותרת אני מתלבט בין 2 מחשבים ניידים מצורף הקישור של שתיהם מKSP אם אני צריך את המחשב ללימודים אבל שיהיה אפשר לשחק גם משחקים כגון: wow lol diablo. התקציב כמו שראיתם הוא עד 5200 שאת הלנובו אני ירחיב את האחריות ל 3 שנים אז זה הבדל זניח ביניהם. אם יש מחשב אחר שהוא יותר מתאים אני גם ישמח לשמוע עליו, אני גם יכול לקנות מחנות אחרת במרכז אם זה יותר זול תודה מראש לכל העוזרים. http://ksp.co.il/?store=dizingof&list_compare=.23098..21689.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אז שלום לכולם..! אני צריך שתעזרו לי בבחירת מחשב נייד.. עיקר השימושים שלי בו זה יהיה לי גלישה.. עבודות(הכוונה ללימודים).. סרטים.. מוזיקה.. ומידי פעם משחקים.. יש לי התלבטות בין שני המחשבים הבאים: עם זיכרון של 4G ולא של 2 כמו שהם נותנים במפרט Dell studio 1535 2.1 ATI http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1535-t8100-ati.htm לבין "15.4 MSI GX600 Extreme 2.1GHz http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1263 קראתי כל מיני ביקורת באינטרנט שגרמו לי לרדת מהMSI.. כמו שזו חברה שטובה בלחות אם אבל לא בניידים.. ושלפעמים החלקים שלהם מזויפים.. ושהמחשבים שבאים לארץ הם מחשבים של חברה לא ידועה עם מדבקה של MSI.. ועוד כל מיני ביקורות רעות על איבורי.. היבואן והמפיץ שלהם בארץ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בדקתי גם באתרים שונים, והמפרט זהה גם בהם. יש הפרש של 470 ש"ח ביניהם. מישהו יכול להסביר? http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=16864 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=16810
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
לשימוש עבור משחקים, מסך "22, מתוכנן OC. כ.מ 4780 מארז Antec 300 ספק Crosair 550W דיסק Seagate 500Gb ההתלבטות היא לגבי הלוח אם + מעבד + זיכרונות : אפשרות אחת: Q9550 כ-1500 ש"ח 4GB DDR2 כ-400 ש"ח Asus P5Q Pro כ- 800 ש"ח אפשרות שנייה: I7 920 כ- 1500 ש"ח (מחיר זהה ל-Q9550) 6GB DDR3 כ- 1000 ש"ח Gigabyte UD5 כ- 1500 ש"ח עלות המפרט יחד עם האפשרות הראשונה: 5.8K עלות המפרט יחד עם האפשרות השנייה: 7.1K ברור לי שכיום, עבור משחקים, לא משתלם לרכוש את ה-I7 (תוספת של 1300 ש"ח) כי לא יתקבלו הבדלים בביצועים של המשחקים. אבל, ייתכן מאוד שבעוד שנה משחקים כבר ידרשו מעבד חזק יותר ואז יהיה יתרון ל-I7. ברור שאם שתי המפרטים היו באותו מחיר אז היה כדאי ללכת על ה-I7. השאלה היא האם שווה להוסיף עוד 130…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם לאחר התייעצות קלה הומלץ לי על המחשב הזה, למישהו יש ניסיון איתו? נפלתי כבר עם לפטופ אחד גרוע ואני תמיד בודק ובסוף אחרי קנייה ושימוש אני קולט שיש פאקים מסויימים בלפטופ שלא ידעתי עליהם לפני כן. אני מעדיף להימנע ממצב כזה כשאני רוכש לפטופ ב5500 שקל. אם למישהו יש המלצה אחרת ללפטופ בקאליבר שלו, שיכול להריץ לי מכונות וירטואליות בלי בעיה, משחקים חדשים בצורה טובה (נגיד סבירה), ועבודה רגילה ושוטפת בלי הרבה תקלות, עם זמן סוללה נורמלי אני מוכן לשמוע עוד הצעות
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך לדעת כמה שווה הלוח אם Gigabyte GA-Z68X-UD7-B3 והמעבד i5 2500K?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי , יש ברשותי מחשב נייד של לנובו חדש שקניתי בבלאק פריידי ועכשיו אני רוצה למכור אותו בגלל שקניתי אותו עם 8 ג'יגה ראם ואין אפשרות לשדרג אותו , כי בעתיד זה לא יספק אותי ואצטרך 16 גיגה לפחות עכשיו שמתי עין על שתי המחשבים האלה : lenovo thinkbook 15 gen 2 Asus vivobook pro 15 oled או לקנות את מה שיש לי ideapad 5 רק עם 16 גיגה עכשיו בthinkbook ראיתי שיש רק דגמים בארץ עם 250nits 45wat סוללה ושיש עוד דגם עם 300 nits עם 60wat ולא מוצא חנות אחת שמוכרת את זה ובasus יש כמה חסרונות המסך לא מט ושתי חיבורי USB 2.0 לעומת 3.0 למרות שיש עוד אחד ושהטעינה שלו היא לא בtype c כמו שתי הדגמים של הלנובו הasus על פניו ניראה יותר מרשים ב…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי (: בזמן האחרון החלטתי סופית שאני רוצה מחשב נורמלי לגיימינג, לאחר שהסתכלתי קצת על מחירים וחלקים הרכבתי את המפרט הזה: https://pcpartpicker.com/list/NF8z4q ניסיתי למצוא את החלקים האלה\חלקים דומים לקניה בארץ, אבל גם לtms לא היה, והחלקים שכן היו להם יקרים בהרבה יותר מהמחירים בחו''ל, ככה שבמקום לשלם 5500 ש''ח (כולל מסך וshipping) יצא שם 6800 (כולל מסך) ואני ממש לא מוכנה להוסיף את הכסף הזה. אז אני ככל הנראה אני הולכת להזמין את החלקים ולהרכיב בבית. אני רוצה חוות דעת על המפרט ושתגידו מה צריך לשדרג לכן מילאתי את הטופס: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 עם חריגה של עוד 500 2. מה שימ…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מטרות המחשב? אינטרנט, סרטים, משחקים( לא כבדים במיוחד- פיפא לדוגמה) * גודל המסך? בין 13.3-15.6 * רזולוציית המסך? עדיפות ל 1920\1080 אבל לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?לא * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? הבנתי שה SSD חשוב, אז אם אפשר להוסיף אז מצוין. * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? בין 3-5 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה, מעדיף חומרה חזקה יותר * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL או LENOVO או HP ASUS הייתי אמור לקנות לפני חודשיים אבל בסוף לא יצא, ואני חוזר לשוק ל…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, המלצה למחשב נייד שיקנה בארה"ב בימים הקרובים - תקציב עד 1100$. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, אינטנרט ,תכנות ופיתוח, צפיה בסרטים, משחקים קלים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לפחות 15.6, לא חשוב סוג המסך. * רזולוציית המסך? HD, עדיף FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? המחשב עצמו יהיה רוב הזמן נייח בבית, אבל מדי פעם צריך להסתובבב איתו. שלא יהיה מאוד כבד אבל אין צורך בultrabook. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB 3.0 * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעדיף מאוד שיהיה כונן SSD (אפשר נפח קטן בשילוב של כונן HDD רגיל). אם לא עדיף כונן במהירות 7200RPM. אם יש רק כונן SSD אז לפחות 128GB …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ממש עדיף שלא, גג עד 4300אם יש שיפור משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה יום יומית + סרטי FHD + משחקים חדשים שיצאו בקרוב, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DIA BLO3 GUILD WARS 2, ELDER SCROLLS SKYRIM וכד' לא כל כך בקטע של SHOOTERים ו GTA שאלה בד"כ המשחקים עם הדרישות היותר כבדות למיטב ידיעתי. -מהי הרזולוציה ה…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים. ה CORE I5 שלי מזדקן והגיע הזמן לשדרגו. רכשתי כבר מעבד (6700K) וזיכרונות, אני זקוק להמלצה על לוח אם ומארז. לגבי הלוח - מבוסס צ'יפסט Z170 (ארצה אופציה ל OC בעתיד) של ג'יגהבייט או אסוס, לא הכי יקר ולא הכי זול: http://www.gigabyte.com/products/list.aspx?s=42&jid=0&p=2&v=37 http://www.asus.com/il/Motherboards/Intel-platform-Products/ לגבי מארז, חייב שיהיה שקט, ושיהיה מקום למינימום 4 כוננים, רצוי 6. תקציב - כ 1000 עד 1500 ש"ח, נראה לי ש500 ש"ח למארז (ללא ספק) זה מספק וכ 500 ש"ח ללוח כנ"ל, אבל ניתן לחרוג בכ 200-300 ש"ח בערך.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכם. אני מחפש מפרט ל-HTPC, שיזרים סרטים מהמחשב הראשי (יש כבל רשת, לא צריך וויפי), כולל 1080p. אני מניח שאני לא צריך כונן גדול במיוחד, והייתי שמח לשלב SSD מינימלי למערכת ההפעלה. הייתי שמח למארז קטן, שחור, שוכב, עם חיבורי USB מלפנים. האם כרטיסי המסך המובנים בלוח האם מגיעים עם חיבור HDMI או שצריך כרטיס ייעודי? הייתי מעדיף לוח אם עם HDMI. 1. התקציב? 2500 ש"ח א) האם לנצל? לנצל ב) לחרוג? עד 3K אם הכרחי. 2. שימושים? HTPC, הזרמת סרטים דרך LAN, צפייה ב-HD, הזרמת בלו-ריי (כלומר סרטים שהם בגדול של 10-15GB) א) לתוכנות עיקריות. XBMC 3. ציוד הקפי. מקלדת אלחוטית עם פד עכבר. לא הכרחי. 5. שקט? 8 - שיהיה שקט 8. חנות? היה לי ניסיון חיובי עם TMS 9. מתי? השבוע
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שימושי המחשב : מוזיקה, סרטים, משחקים(לא יותר מדי) ואינטרנט. המפרט: CPU : Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1091.38 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT IS7-E Intel 865PE Motherboard (HT,FSB 800,SATA, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN, USB 2) [ ¤ 530.15 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 298.1 ] 2 Hard Disks : Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 585.07 ] 1 Floppy : Citizen Black 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 80.49 ] 1 CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/32/52 Black CD-RW [ ¤ 251.87 ] 1 Cases : Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front USB 300W Case [ ¤ 332.36 ] 1 Cooling / Modding : Ge…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הוצע לי המחשב הנייד הבא: Dell Latitude Dell Latitude CPx J750GT Pentium 3 E 600Mhz 256MB כרטיס מסך 64 MB HD 18mb DVD-Rom הוא מיועד לעבודה משרדית בלבד רציתי לדעת אם המחיר (1600) הוא סביר ? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, כיוון שאני הולך לאיבוד מהמבחר של המחשבים שיש אשמח לקבל המלצה. אני מחפש מחשב נייד עד 4000 ש"ח שיוכל להריץ בעיקר תוכנות סטטיסטיות כמו גם MATLAB, סימולינק וכד', חשוב שהסוללה תהיה מספיק חזרה ותחזיק מעמד ליותר מ3 שעות. אני לא מחפש תחליף למחשב שולחני אלא מחשב שיכול להתנייד בקלות. אשמח לכמה המלצות.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתחיל ללמוד בקרוב באוניברסיטה ואני אשמח לעזרה ויעוץ במה עדיף לי לקנות לפטופ או מחשב נייח. אני צריך לפטופ אולי בשביל השיעורים וכדי ללמוד עם חברים מחוץ לבית, מצד שני אני אוהב לשחק במחשב ולא יודע עד כמה הלפטופ יכול להיות נוח וחזק מספיק. אשמח אם תוכלי לעזור לי בהתלבטות ותודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי 2 כרטיסי GTX460 768MB שאני מחדש בעצמי. עבדו בSLI. (לינק לדף המוצר) הורדו מהמחשב דיי מזמן עקב מאווררים תקולים, החלטתי לעשות איתם משהו.. במידה ואני מחבר מאווררים חדשים מנקה את הPCB מנקה עם חול בהתזה (יבשה) את הצלעות. מורח MX4 על השבב ובכללי מביא את הכרטיס למצב שהוא יראה כאילו עכשיו הוציאו אותו מהניילונים כמה אני יכול לבקש עליו? רלוונטי גם לאיביי.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 - 6700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? נצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 7000 גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג נטו -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MMO RPG , LOL , FO4 וכו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה לא MAX 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת + עכבר + אוזניות ( אין צורך ברמקולים) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? רמקולים …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000~3000 לשדרוג משחב גרוטאה לגיימינג א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 100~ במקרים די קריטים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - המחשב מיועד בעיקר לגיימינג כבד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 crysis 3 FARCRY 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - מסך 24" בFULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - גבו…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הציוד מיודע למשחקים בעיקר יש לי מסך 20WFP של דל ספק seasonic 430 sII הכי חשוב שאפשר יהיה לשחק ברזולוציה הטבעית של המסך 1680 ואין צורך שיהיה מסוגל לסחוב אם פילטרים... אינטל או אמד לא משנה העיקר שיעבוד ויסחוב משחקים אם אפשר שיהיה בלוח USB3 אז מה טוב... מערכת הפעלה ווינדוס7 32 ביט אין דברים מיוחדים... העיקר שיהיה אפשר לשחק משחקים וזהו....
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3 000. חריגה של 100 שקל לא יותר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אך אם אפשר לחסוך ולהביא תוצאות דומות זה יהיה מעולה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל. לא יותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המשחקים שיושחקו בעיקר יהיו CSGO\BF4\ASSASIN CREED וכמובן שאם יצאו משחקים בעתיד ישוחקו גם הם -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מס…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-