ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500, קצת. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג - Call of duty, Apex וכו' פיתוח תוכנה - Python/C++ 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) GPU - RTX 4070 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 3 מתוך 5 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיף Mid-tower ולא מפלצתי מידי. 7. האם האם יש צורך לכל…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
ושוב שלום לכולם, בקשר למפרט מפרט בסכום של 3000 ש"ח בערך: על: מעבד AMD XP 1700 זיכרון SAMSUNG ORIGINAL 256MB PC2700 כרטיס מסך ATI RADEON 9000 PRO יש בערך קונצנזוס בכל האתרים אך השאלות הנוספות הן: לוח אם: LEADTEK NFORCE 2 WinFast K7NCR18D-Pro או Gigabyte GA-7VAX KT 400 או אולי יש לכם המלצות יותר טובות? ובקשר לדיסק הקשיח: IBM 120GXP Vancouver 40GB 7200RPM ULTRA ATA 10 או WD 40GB 7200RPM 8 MB Cache special version או Seagate Baracuda 40GB 7200RPM או H.D 40GB 7200RPM D740X Retail UATA 133 Retail kit include cable (ATA 66-133) and screws כל הצעות,המלצות,הערות למפרט תתקבלנה בברכה, תודה לכולכם!!! :AR15:
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברה, צריך את עזרתכם הבהולה, אני נוסע היום לכיוון TMS ואני רוצה להיסגר על המפרט. 1. כרטיס מסך -בהתחלה הייתי נעול על 650ti boost עד שראיתי את המחיר הנמוך של ה760 שלא קרוב בכלל אצל המתחרים, קצת מדאיג אותי.. למישהו יש ניסיון טוב איתו? 2. מארז חשוב לי שיהיה שקט (אני ישן עם המחשב בחדר), איך אינני מבין מספיק בשביל לבחור במארז(או באנדל) משתלם ושקט.. (הCoolerMaster Silencioלא קיים בTMS) 3. לוח אם -איזה פיטצ'רים אני מפסיד כשאני לוקח זול כמו זו ? Onboard mSATA slot for mSATA SSD זה הפסד גדול? 4. SLI- כמה אצטרך להוסיף על מנת לאפשר תמיכת SLI אם ארצה להוסיף עוד 760 בעתיד? 5. חנות -האמת שKSP ו IVORY קרובים יותר אלי אז אני מעדיף להזמין מהם. אך המחירים באתרים שלהם תחרותיים פחות…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני רושם זאת בשם בן דוד שלי שהוא צריך מחשב נייד למטרות עבודה של עבודה במספר מקביל של תוכנות שונות לפי מה שהבנתי ממנו. להלן מה שהוא רשם לפי המדריך * מטרות המחשב-עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים , צפיה בסרטים * גודל המסך- 13.3-14 האם חשוב מסך מבריק או מאט?לא חשוב * משקל רצוי-1.5-1.8 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך-רצוי 4-5 שעות עבודה * Bluetooth-רצוי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח-כ 500 GB רצוי שיהיה מהיר * תמיכה בתחנת עגינה ייעודית-לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית-לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה-כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי-לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם-חשוב שיעבוד מהר ושתהיה אחריות לפחות 3 שנים. תקציב-עד 4000 ש"ח כולל מע"מ …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בוקר טוב, יש לי מחשב נייד HP G7000. אני רוצה להגדיל את המקום בדיסק הקשיח מ-120 ג"ב למשהו כמו 300 ג"ב בערך. כמה העסק אמור לעלות? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב פביליון דיוי 6000 של HP אני מנסה למצוא דרייבר למעבד, מפני שלאחר שהתקנתי ןינדוס 7 מדד החווה בוינדוס מראה שהמעבד הוא 1.9 מתוך7 נ.ב כשאני מריץ חיפוש דרייברים אוטומטי באתר של אינטל הוא לא מזהה שיש משהו. אך כשאני INTEL PROCESSOR ID UTILITY הוא מזהה את intel core 2 duo T7500 2.2GHz אנא עזרו לי למצוא את העדכון האחרון למעבד זה. תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אשמח לעזרה. אני גר בחו"ל (אירופה) ומצאתי מחשב באמזון עם מפרט שנשמע לי טוב מדי ביחס למחיר (1700 יורו, או כ6.8K שקלים). יש לי ידע די בסיסי במחשבים (אני מבין מה כל רכיב עושה, אבל לא יודע נניח איזה לוח אם מתאים לשאר הרכיבים), ואשמח להבין האם זאת עסקה טובה ואם לא למה. הייעוד של המחשב הוא נטו גיימינג, כאשר אני רוצה להריץ גם משחקים שמקשים על המעבד (HOI4 EU4) וגם משחקים שדורשים כרטיס גרפי טוב. המפרט הוא בגדול פרה-בילט - אפשר לשנות מעבד, כרטיס גרפי, זיכרון ראם, וזיכרון רגיל, אבל לא את שאר הרכיבים. החבילה מגיעה גם עם ציוד היקפי שאני צריך, אז זה יתרון. מעבר לזה לא מתוכנן אובר-קלוקינג ולא צריך לשמור על אופק שדרוג. אשמח לכל חוות דעת, במיוחד אם אתם רואים נורות אזהרה במפרט ה…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! מאוד עזרתם לי פעם קודמת והמוכרים בחנות שיבחו את המפרט. השאלה שלי היא כזו: המפרט שקיבלתי מהם הוא כזה: INTEL P-4 LGA775 3.00GHZ 530 800MHZ FSB HT 1Mb ASUS P5GD1-VM P-4 LGA775 DUAL CHANNEL DDR PCIE*16 3Y WD 80GB S-ATA 7200RPM 8MB BUFFER WD800JD 3Y MUSHKIN GREEN LINE PC3200 DDR 512MB 400MHZ CL2.5 (256 X 2) COMPUCASE HEC CI-6919B SUPER MIDI 400W BLACK השאלה היא כזו: 1. הזכרונות של Mushkin טובים? 2. האם כדאי לקצץ במארז הזה שעולה כ-460 ש"ח למארז רגיל ולקנות ג'יגה זיכרון במקום חצי? זו שאלה שמאוד מטרידה אותי.. (יכול להיות שהדגם של המארז לא נכון, אבל זה אותו מארז עם 400W) המחשב הזה בלי כרטיס מסך כרגע כי הוא לא נועד למשחקים, אלא ל-multi tasking... אולי בעתיד הקר…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המפרט מאייבורי, אני חושב שזה הכי טוב בשביל המחיר הזה, מה אתם אומרים? -------- AMD Athlon 64 3200+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - BOX MSI K8N Neo4 Platinum OCZ DDR 1024MB 400MHZ CL2.5 DUAL CHANNEL WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII MSI NX6600 LE 256MB NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Chenbro Gaming Bomb + 350W AOC HT751 Logitech Internet Pro Keyboard Black Logitech® Pilot® Wheel Mouse BLACK רמקולים 2.1,איכות שמע טובה, אחרי שקצת שיחקתי עם האקולייזר =].. מצלמת רשת חמודה =]. ^^^^^^^^^^^^ כל זה בסה"כ 4300 ש'ח. ???
-
- 27 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי. אני מעוניין לרכוש זיכרון SSD בגודל 128 ולהתקין אותו על המחשב הנ"ל. מישהו יודע כיצד ניתן ואיפה ניתן לבצע? תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד מדגם G62-b50SJ של HP (נקנה לפני שנתיים). שבוע שעבר המסך החליט לפתוח בשביתה והוא פשוט לא נדלק. רק אחרי שמבצעים הרבה פעמים כיבוי והדלקה מחדש של המחשב הוא עובד (מספר אקראי, לא קבוע). כאשר מחברים את המחשב למסך חיצוני, הכל עובד רגיל. בדיקות שעשיתי (ולא עזרו): - פתחתי את המחשב וניסיתי לבדוק אם החיבור למסך רופף או משהו בסגנון, אבל לא מצאתי משהו בעייתי בחיבורים. - חיברתי לו מסך חדש (של מחשב נייד), והמסך החדש גם לא עבד. - החלפתי כבל VIDEO לכבל חדש, והמסך עדין לא נדלק. מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש לעצמי את המפרטים תביאו מSKYPC בבקשה השימושים של המחשב זה לשחק CS לראות סרטים לגלוש אייסיקיו וכל החרטא הזה.. לגבי מעבד יש לי כיוון אבל אני לא סגור כל כך מה לקחת AMD X2 3600\3800\4000 לגבי לוח אם מעדיף שיהיה של GIGABYTE (בהקשר הזה-מה זה FIREWIRE והאם אני צריך אחד כזה?) לגבי HDD שיהיה 160 GB לא יותר..של WD.. לגבי זכרונות אני לא בדיוק סגור אם 2GB או 1GB...אם ישאר כסף להרחיב אז 2GB...סומך עליכם.. כרטיס מסך אין לי ממש כיוון...סומך עליכם שתתאימו את זה לדרישות שלי ותשיגו את מלוא הביצועים לתקציב הנוכחי...וזה שאמרתי שאני משחק CS אל תתאימו את זה רק דווקא לCS אלא תשיגו בתקציב הזה כרטיס מסך שבטווח מחירים הזה מביא הרבה תמורה.. לגבי מארז אין לי אפילו כיוון...ראי…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, משחקים קלים כמו sims 3 וצפיה בסרטים. * גודל המסך?15.6 * משקל רצוי?פחות 3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך ?4 שעות יספיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi וvga חובה * בלוטות?לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? גודל מינימלי של 500GB * כונן CD/DVD? צורב?כן * כונן Bluray?לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?מהחברות המוכרות יותר... תודה רבה! שכחתי להוסיף את התקציב, עד 3500 שקל
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, עברתי על כל הפוסטים האחרונים בפורום המפרטים לקבל מושג ואני צריך המלצות להשלמה/שינוי של המפרט המפורט בהמשך. ראשית הצרכים: 1. אני מעדיף שלא לעבור את ה4.5K 2. המחשב ישמש בעיקר להתעסקות עם תוכנות גרפיות. לרוב של ADOBE כדוגמת פוטושופ ואילוסטרייטור, הכי קרוב ל3D יהיה שימוש לא כבד ב-AFTER EFFECT כמו כן, הוא יחובר בעתיד לLCD42 FULL HD על מנת שאוכל לצפות בסרטים וסדרות על הטלויזיה, אבל זהו שימוש משני. 3. אני משתמש בסמסונג T220. הוא מספק אותי כרגע אבל אני יכול לשדרג למסך יותר איכותי (22-24 עם פאנל יותר איכותי) מחוץ לתקציב במידה ותהיה סיבה מספקת. שאר הציוד ההיקפי קיים ואין צורך בחדשים. 4. רכיב נוסף - צורב DVD סטנדרטי 5. אני זקוק למפרט מלא - קופסה מלאה 6. השקט…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בעקרון המחשב הוא למשחקים, אני לא גיימר ולא חייב שכל המשחקים ירוצו על U.HIGH אני בסך הכל רוצה שהמשחקים ירוצו כמו שצריך (שיהיה כיף לשחק בהם) ושהמשחקים בעתיד יעלו על המחשב (שהמחשב יחזיק לכמה שיותר זמן). אני בעקרוןדיי סגור על המפרט אבל יש לי בעיה עם הלוח אם, אני לא חושב שאני צריך את הלוח הזה (הוא יחסית יקר) אני לא צריך OC\CF\CLI אז אם אתם יכולים בבקשה להציע לי לוחות אם אחרים שיתאימו לשימושים שלי ויהיו יותר זולים אני אשמח. *שמעתי גם שבעזרת חלק מלוחותהאם אפשר לפתוח ליבה רביעית במעבד (בחלק מהמקרים) אז אם אפשר לדעת באילו מן הלוחות אפשר לעשות את זה ואם מישהו יודע להסביר על זה קצת אני אשמח (מה הסיכויים?,אם זה מסובך או לא? ועוד כל מיני דברים שכדאי לדעת) בקשר ללוחות אם אם אפשר השוואה…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד לשימוש פשוט\משרדי (אופיס , אינטרנט וכו') עדיף איכותי ששווה את המחיר. אשמח לקבל הצעות של מפרטים מחנויות אמינות. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים\סדרות עבודה בתנאי שטח(אגרונום) * גודל המסך? 13.3" * משקל רצוי? 1-2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD 250 גיגה ומעלה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) מסך מט שלום רב, המחשב לאחי שהוא סטודנט וגם פקח מזיקים עצמאי שמסתובב בשטחים חקלאים. הוא רוצה מחשב בתקציב עד 4500, שזה נשמע לי גבוה מידי לצרכים שלו(ולתקציב האמיתי שלו), לכן אשמח בפחות, עד 3500. תודה
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, פתחתי דיון בחודש שעבר ובו נאמר לי לחכות להשקת המעבדים החדשים(בעיקר אני מאמין כדי לראות האם יורידו מחירים למעבדים הקיימים ולא דווקא כדי להכניס אותם למפרט). כרגע ראיתי שיש את המעבדים הללו רק בTMS ולצורך העניין מעבד i5 7400 מתומחר בכ100 שקלים פחות מבKSP/IVORY בכל מקרה אשמח למפרט רלוונטי מכל חנות שהיא,לגיימינג עד 3000 שח 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג בבקשה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פר…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4670K Haswell 3.4Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Box 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-Z87X-UD3H LGA1150, Intel Z87, DDR3 1600 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Ripjaws-X 2x4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9-24 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX770 2GB GDDR5 1 כונני SSD: כונן Silicon Power V70 2.5 Inch 240GB SSD SATA III 1 ספקי כוח: ספק כח מודולארי SeaSonic Platinum-660 660W Active PFC 12cm Fan Modular PSU 1 מארזים: מארז Thermaltake New Soprano Mid Tower Black Case No PSU 1 מחיר החבילה: 7110 שקל עמוד מוצר קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ב…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב נייד מסוג טושיבה L300-11L עכשיו המחשב בא עם וינודס ויסטה מובנה בוינדוס יש כמה תוכנות של טושיבה ויש תוכנה של טושיבה ליצירת דיסק אתחול יצרתי את הדיסק הכל עובד סבבה אני רוצה לשים על המחשב נייד XP ולהתקין את התוכנות של טושיבה יש אפשרות לעשות את זה? איך ? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, סרטים, לימודים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג כבד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל מה שחדש. GTA V, Saints Row IV וכו' וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). צריך גם המלצה למסך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן! אני לומד עיצוב תעשייתי וצריך לקנות מחשב לקראת שנת הלימודים הקרובה... מתלבט בין שני דגמים: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=24828 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=25347 מצד אחד, הOMEN מציע זכרון ראם DDR4 ובכרטיס מסך DDR5, אבל מצד שני 12GB ולא 16GB. מה דעתכם? אמור להריץ AUTOCAD, SOLIDWORKS, וכדומה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 ש"ח, אפשר לחרוג ב300 שקלים (3800). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא צריך כוננים קשיחים \ כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי שיהיה שקט.. לא היסטרי בנוגע לרעש. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות. 8. האם …
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אינטל. ASUS P5N32-SLI Deluxe (nForce4 SLI) - ATX INTEL Pentium 4- 3.0 (631) 64BIT-2MB Cache, 800Mhz FSB 775 - RET AMD DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D (Nforce 4 ultra) - 939 - ATX AMD Athlon 64 (3800+) - Dual Core 512 Cache [939 PIN]- RETAIL זיכרון - במקרה של אינטל אני מבין שכדאי DDR2 לא ? כרטיס מסך - X1800GTO שאר הדברים לא רלוונטים.
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ראיתי ביקורות של המחשב הנייד הזה, ואני לא הכי סגור עליו. השימוש במחשב הוא לעבודה משרדית וביתית בלבד. אופיס ואינטרנט בעיקר, אולי מדי פעם יוטיוב. חשוב לי שהמסך יהיה גדול (15 אינץ'). המחשב ישב על השולחן בסלון ולא יהיה נייד יותר מדי, זה בשביל אמא שלי. זמן בטרייה כן חשוב, כי במקום שהמחשב יהיה אין שקע, אז לפחות שעתיים של עבודה רצופה זה חובה. לא צריך טאץ', וכל השאר. מה שכן, אני רוצה שלנייד יהיה SSD. האסוס מגיע עם SSD מובנה כבר במחיר של 3250 ש"ח. אני אישית מוכן להשקיע במחשב בסיבות ה-3000 ש"ח פלוס, אבל לא יותר מזה. מחשב Asus דגם Transformer Flip Book TP500LN-DN051H מעבד Intel® Core™ i5-4210U Processor מסך "15.6 1920x1080 Full HD LED Touch Screen מצלמה יש מאיץ גרפי - Video NVI…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-