עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם : חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש בתקציב של עד 4000 שקל , המחשב אמור להריץ הרבה תוכנות כגון וורד פוואר פוינט ותוכנות משרדיות שונות וכן גם משחקים {בלי דגש מיוחד כלשהו } . מה שחשוב שהטכנולוגיה של המעבד תהיה מהחדשות AM2 או Core2 Duo E6XXX של אינטל כמובן ששניהם ב DualCore. אני מצאתי בKSP את המחשב הבא : מעבדי ?AMD Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore לוחות אם למעבדי ?AMD ABIT KN9-S AM2, nForce 550, DDRII 800, PCI-E זכרונות DDR II 667 1GB Corsair דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 160GB SATA II כרטיסי מסך Powercolor X550 EZ 256MB, TV, DVI, PCI-E כרטיסי קול 5.1 Channel Audio צורבים DVD Recorders Samsung SH-W162Z DVD±R x16 Dual Layer ציוד רשתות On Board 10/…

• 3 תגובות
    • 581 צפיות
  2. שלום, אני עוזר לחבר לרכוש מחשב ואשמח לעזרתכם. עברתי על המפרטים המומלצים וגם אלה שבפורום וראיתי שכולם ממליצים על AMD. מדוע זאת? מדוע לא ממליצים על אינטל Core2 Duo או Quad Core למניהם האם קיים יתרון עד כדי כך ל-AMD? אשמח גם לאפשרויות מפרט עם מעבד אינטל. השימוש במחשב הוא בעיקר למשחקים וגלישה באינטרנט, אך תתרחש גם צפיה בסרטי HD לטלויזיה שתהיה מחוברת למחשב בנוסף למסך (הוא יצטרך HDMI בכרטיס המסך), אין צורך ביציאת 5.1 אם זה ישפיע על המחיר. להלן פרטים נוספים לגבי המפרט הדרוש: 1. התקציב הוא עד 3000 ש"ח שניתן למלא את כולו, חריגה של עד 200 ש"ח זה בסדר. 2. רזולוצית המסך לא ידועה, בעיקרון יש צורך לתמיכה במסך של עד 24 אינץ'. 3. משחקים שישוחקו הם Dragon Age, Mass Effect 2, Bio Shock 2, …

• 4 תגובות
    • 776 צפיות
  3. Started by elib,

היי אני מתלבט בין מסך מסך מחשב תוצרת Samsung דגם 2333SW גודל "23 ניגודיות 1:20,000 זמן תגובה 5ms מחירו 880 שח לבין מסך מחשב תוצרת LG דגם W2261V גודל "22 ניגודיות 1:20,000 זמן תגובה 2ms מחירו 899 ש"ח האם באמת יש הבדל נראה לעין במשחקים בין זמן תגובה של 5 לבין 2. אני צריך את המסך גם עבור משחקים. תודה

• 6 תגובות
    • 585 צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500-5500 צריך לחסוך בהתחשב בעובדה שאני קונה גם מסך 27" של דל(מסך לא כלול במחיר) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש כללי, עריכה גרפית ב2D ו3D ומשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop CS6, Illustrator CS6,Maya,zBrush ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גם. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of Legends/GW2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של…

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200+-. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 ואסטרטגיות למניהם כגון DOTA 2 דיבלו 3 הירוס -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…

• 3 תגובות
    • 782 צפיות
  6. Started by oridotan,

שלום לחברי הפורום אני מתכנן רכישה של מחשב נייח (מיועד בעיקר לפוטושופ, אינטרנט, אופיס וסרטי HD) והתקציב שלי הוא כ-2000 ש"ח (לא כולל מסך וציוד היקפי) הומלץ לי ללכת על הסט הבא בכל הנוגע למעבד-לוח אם (הכולל כרטיס מסך) -זיכרון מעבד ‏AMD: Athlon II x4 Quad Core 640 Socket AM3 3.0Ghz Box לוח אם: ‏ ASUS M4A88T-M AM3, 880G, DDR3 1333, VGA ATI HD4250, PCI-E, CrossFireX זכרון: DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skill SNIPER Dual Channel CL9-9-9-24 הבעיה היא שבדקתי ועושה רושם שהזכרון הזה לא מתאים ללוח אם (בהנחה ואכן הבדיקה שלי נכונה) השאלה היא האם יש משהו דומה (בביצועים ומחיר) שכן יתאים ללוח אם הזה (אני מניח שניתן גם לרדת ברמה של הזכרון בשביל הצרכים של המחשב) או לחלופין אם מישהו יכול להמליץ על לוח…

• 5 תגובות
    • 539 צפיות
  7. שלום לכולם קצת איבדתי את הידיים והרגליים מהשיטוט באתר... זקוק לעזרה.. השימושים שלי במחשב יהיו בעיקר לעריכת תמונות - שימוש בתוכנות כמו פוטושופ CS6, לייטרום - אולי פרמייר כרגע לא. מה שאני כן יודע שאני רוצה זה : א. שהמעבד יהיה I7 - בנוגע למודל - אני לא מבין בזה - מה שתגידו. ב. לוח אם - אני זקוק לחיבורים מהירים - שיהיו לפחות 4 חיבורי USB3 ; פירוויר ; HDMI ; לפחות 2 חיבורי SATA 3 ; הרחבה לראם - עד 16 GB ג. כ. מסך - שיהיה טוב, לא יודע מה מומלץ ומספיק - שיהיה מתאים גם למשחקים - סטנדרטים כגון modw 2 ; אסיסין קריד וכו' - ויותר חשוב שיהיה מספיק טוב בנוגע לעריכת התמונות ד. מארז - לא מבין בזה בכלל, כמו"כ בספק כוח - לא הצלחתי להבין מה טוב הבנתי מהקריאה באתר - שבהפעלת מערכות כבדות - צ…

• 0 תגובות
    • 543 צפיות
  8. המחשב מיועד למשחקים + OC. אני מתכוון לפשוט את כל מה שאפשר מהמחשב העתיק שלי (P3). וזה כולל מסך, כרטיס מסך , דיסקים, CD , צורב , מקלדת ועכבר. לכן אני לא זקוק לכל אלה. לכן מה שאני רוצה לקנות זה 1.מעבד 2.לוח 3.זכרון 4.מארז 5. ספק (אלה אם פספסתי עוד משהו ???) הכרטיס מסך שיש לי הוא 4200 ואני לא רוצה להחליף אותו בינתיים.עוד כחודשיים אני אוכל להביא כרטיס מחו"ל.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  9. שלו לכולם ;D עוד שבוע אני קונה מחשב חדש... צריך עזרה בבניית מפרט ב4 אלף גג! בלי מסך. צרכים:משחקים לא כבדים (GTA SA .NFS U2 וכאלה) , פוטושופ, קצת פלאש. המפרט שחשבתי עליו: תתקנו אותי עם צריך: amd athlon64 3200 s939 gigabyte K8NF-9 512*2 mb kingston Geforse 6600 256mb (gigabyte 160GB WD פלוס מארז 200 שח גג תודה לעונים!

• 5 תגובות
    • 647 צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לחסוך כמובן אבל לא רוצה להתפשר על רכיבים שלא יספקו אותי כמו שצריך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח +- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מידי פעם אני עורך סרטונים ומאוד חשוב לי שמחשב יוכל לעמוד בזה כמו שצריך, אני משתמש בתוכנות Cyberlink powerdirector וגם sony vegas pro ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA IV, Crysis, COD MW3 ועוד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימ…

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. ערב טוב! השימושים של המחשב: משחקים(לא כבדים) , תוכנות וסתם גלישה באינטרנט. כולל מסך, עכבר, מקלדת, רמקולים' חובה צורב. לא חובה CD-ROM. 10X!!!

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום, ברצוני לרכוש מחשב בתקציב הנ"ל (עדיפות עד 3K ) עבור המטרות הבאות : א. מה התקציב? 3-3.5K ב. מטרות המחשב : אינטרנט והורדות,קצת משחקים. ג. האם אתה צריך ציוד הקפי. : צורב DVD ד. האם יש לך העדפה לחברה או לחלק כלשהו? לא.אך מבקש תמורה מירבית לשקל . ה. האם נושא הקירור והיופי חשובים לך? קירור בסיסי וטוב. ו. האם צריך מערכת הפעלה? לא ז. האם צריך הרכבה של המחשב במעבדה ו/או התקנה של מערכת הפעלה? הרכבת מחשב בלבד.ח. . הערות- מה דעתכם על המפרט הבא?(ניתן להוריד את עלות המסך ב כ400 שקל. מהעסקה הכוללת.) פנטיום 4 3.0GHz 775 צורב+דיסק קשיח 120GB זכרון 512MB+מסך MAG 17 ניתן לבצע שינויים ותוספות מחיר רגיל: ¤4,780.00 מחיר מבצע: ¤3,590.00 לוח אם INTE או MSI מקורי CHIPSET INTEL 915 D…

• 11 תגובות
    • 877 צפיות
  13. שלום. אני צריך המלצות למפרט, מחשב בלבד (ללא מסך,מקלדת ועכבר) בתקציב של עד 5000 ש"ח. הדרישות שלי הן: לוח ברמה גבוהה עד גבוהה מאוד מעבד AMD (אפשרי בהחלט גם Dual Core) 1G זיכרון (Dual Chanell) HD 250G SATA2 וספק טוב ויציב מארז ממש לא משנה כרטיס מסך בינוני ומעלה (המחשב ישמש למשחקים רק לעיתים רחוקות- אבל ישמש) תודה רבה לכל מי שיעזור רועי shidlo@gmail.com

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  14. . מה התקציב המקסימאלי? 4500-5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל (מינית((סתם))) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשקים, וסטרימים של משחקים לTWITCH, וסיקור משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן! -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כולם, ובתקווה שיריץ בשנים הקרובות משחקים שיצאו על הגדרות גבוהות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)…

15. אני וחבר שלי בנינו שני מפרטים לשימושים שלי ורציתי שאתם תיעצו לי איזה מפרט לבחור או שתבנו לי מפרט בתקציב זהה עד 2.6K. בחרנו את המעבד E6300 כי אני מתכוון לעשות OC ל 3.5Ghz והבנתי שזה מעבד טוב לאוברקלוק ואני מתלבט גם במעבד Athlon 2 x3 425 ורציתי לדעת לאיזה מכפלה אפשר להגיע איתו אם הקירור המקורי של AMD וגם רציתי לדעת אם יהיה הבדל משמעותי בזיכרונות DDR2 או DDR3. אני לא ישדרג את המחשב בעתיד. אני ישמח לעזרה המפרט הראשון: מעבד Intel Dual Core E6300 2.8Ghz Box, יחידות 1 ₪335 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=931 Gigabyte GA-EP41-UD3L P41 CHIPSET, יחידות 1 ₪346 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1045 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחיד…

• 4 תגובות
    • 648 צפיות
  16. שלום לכולם, אודה לעזרתכם 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית,סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תוכנות ספציפיות, משחקים חדשים בהגדרות גרפיקה בינוניות, OFFICE, צרכי לימודים, סרטים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יחובר חלק מהזמן למסך טלויזיה HD 32" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד …

• 5 תגובות
    • 600 צפיות
  17. אלהן חברים אני מעוניין לבנות מחשב לצרכי אינטרנט משחקים קלים אופיס קצת עריכת מוזיקה ווידיאו צפיית סרטים והכי חשוב מסחר בבורסה רצוי שתיהיה העברת נותונים ופקודות מהירה ככל האפשר בנוסף אופציה לחיבור שני מסכים תודה על העזרה מספיק לי מארז פשוט עם יציאות מקידמה למיק אוזניות USB וכו' האם אפשר להוזיל את המפרט? התקציב שלי הוא 3000 כולל מקלדת עכבר ו700 למסך אשמח לקבל עזרה והכוונה מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLAWQ" - BOX ¤1423 לוח אם: GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤474 כרטיס מסך: GIGABYTE PCI-EX GeForce 9400GT 512MB DDR2 : GV-N94T-512H - RATAIL ¤333 דיסק קשיח: SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ ¤249 צורב DVD: LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ¤12…

• 17 תגובות
    • 3.4k צפיות
  18. Started by guycnaan,

כפי שהכותרת אומרת,מחשב ללא מסך עד 1500 שקל. דרישה: כוח עיבוד סביר זיכרון בינוני ומעלה כרטיס מסך סביר שיש לו יציאה לוידאו בנוסף ארצה לשמוע האם יש מכשירים שמאפשרים (בעזרת תוכנה תואמת) להתחבר לוידאו (vcr) ובעזרת זה להפוך אותם לפורמים מתאימים (dvd וכו') אשמח לדעת מה מחירם..

19. שלום חבר שלי קונה מחשב חדש ואני זקוק לעזרה לבנות לו מפרט 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 3500 שיטת תשלום לא ידועה 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות משחקים קלים סרטים מוזיקה 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. מקלדת ,עכבר,רמקולים. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי, DVD , צורב , כרטיס קול איכותי.5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כן, מעבד של אינטל 6. האם נושא…

• 3 תגובות
    • 549 צפיות
  20. שלום לכולם זקוק לעזרה בהחלטה לרכישת נייד מבים המפרטים הבאים: DELL STUDIO 1537 : מעבד P8400, זיכרון 2GB, דיסק 250GB, מסך WUGA LED 15.4 1920*1200, כ.מסך ATI RADEON 3450, ויסטה הום, סוללה 9 תאים ואחריות 3 שנים. או HP DV5 - 1060ej: מעבד P8400, זיכרון 3GB, דיסק 320GB, מסך WXGA 1280*800 15.4, כ.מסך GEFORCE 9200M GS, ויסטה הום, סוללה 6 תאים, אחריות שנתיים+ הרחבה שנה נוספת. ההפרש במחיר לא משמעותי כ- 300 ש"ח לטובת ה- HP. זקוק להמלצה מי עדיף??? תודה לכולם

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. היי! כידוע לכם (או לא) אני מתכנן רכישה של 7800GTX בקרוב, ולכן עלי להחליף את הלוח אם (AGP) ואני מנצל את המצב לעשות שדרוג כולל. כמה לדעתכם יעלה המחשב הבא? מעבד: אינטל פנטיום 4 2400MHZ 533MHZ באס, ליבת נורט'ווד. לוח אם: אסוס P4S533-MX. זכרון: סטיק של 512MB של מיקרון ועוד סטיק גנרי של 256MB. שניהם PC2100. כרטיס מסך: רדיאון 9800 פרו של הרקולס האגדית (עם קירור נחושת עם לד כחול וכו'...). דיסק קשיח: 80GB 2MB באפר, 7200 סל"ד של מקסטור. מארז של סימבדה (לא זוכר דגם)+ספק 480W גנרי. 1.44MB פלופי גנרי. כרטיס FIREWIRE עם 3 פורטים. עכשיו אני לא בטוח לגבי הכוננים האופטיים... יש לי צורב CD של ARTEC X48X24X48, צורב DVD של NEC דגם ND1100 וכונן DVD של LG X48X16. עכשיו, אני אעדיף לשמור את חלקם…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  22. אני חייב אינטל כי מי שיביא לי את החלקים עובד שם, ולא נעים לבקש ממנו AMD. בכל מקרה, אני זקוק להכל חוץ מציוד היקפי, שאותו אני אקנה בארץ. לא לחרוג מ1200, שיהיה כמה שיותר שקט. שיהיה מכוון לOC קליל. וקר.

• 0 תגובות
    • 521 צפיות
  23. שלום אני צריך מחשב שיוכל להריץ גם משחקים. התקציב שלי הוא 2500-3000 ש"ח.. אני צריך מעבד, לוח אם, זיכרון פנימי, HDD, כרטיס מסך, מארז וספק. אין לי בהכרח צורך להשקיע במחשב הכי חזק שיש ואני גם לא רוצה לשים יותר מידי דגש\להוציא את רוב הכסף על כרטיס מסך. תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 817 צפיות
  24. תודה לאל אני מחליף את הגרוטאה שמעתי כבר הצעה ממישהו, אבל אני אשמח לקבל חוות דעת נוספת. המפרט צריך לכלול הכל חוץ מעכבר, מסך וצורב, בלי לעבור את ה 7000 שקל. המחשב מיועד למשחקים, אם זה רלוונטי. תודה מראש, ומצטער אם עברתי על חוקים כלשהם ??? שכחתי לציין: אין צורך ב DVD, סורק ו webcam......

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים