ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
היי חברה, צריך מפרט לשרת עד 2500 ש"ח. מעבד רצוי מרובע ליבה Q6600, עם לוח אם OnBoard. לוח אם שיתמוך ב SATA2 רצוי - בכל זאת זה לשרת. - לא צריך לוח יקר. זיכרון 4 ג'יגה רצוי Dual Channel. הארדיסקים כמה שיותר גדולים. לא חובה בתצורת RAID. כמובן שכל ה"רצוי" זה בהתאם למחיר .. מעדיף שזה יהיה מפרט ב SKYPC. חריגה: עד 500 ש"ח. כעיקרון מפרט עד 2500. תודה רבה לעוזרים.
-
- 25 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בעיקרון הרכיבים שאני צריך הם: מעבד(intel)+קירור, לוח אם(רק gigabyte), זיכרון, כרטיס מסך(nvidia) כל השאר יש לי. המחשב הוא מחשב למשחקים כבדים ללא צורך בOC מטורף ישמש גם כHTPC! תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 563 צפיות
-
-
צריך מחשב חזק מאוד שלא יעבוד את התקציב מסך מקלדת והשטויות האלה לא צריך, כרטיס מסך לא צריך. שהמחשב יהיה שקט ומהיר רוב הזמן הוא יריץ עבודה משרדית.עדיף כרטיס קול וכרטיס רשת מובנים.
-
- 4 תגובות
- 597 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכני HD תכנות והרצת מכונות וירטואליות לצורך בדיקות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?…
-
- 6 תגובות
- 940 צפיות
-
-
השימושים שלי במחשב הם בעיקר משחקים, סרטים ומידי פעם גם עיצוב גרפי וקידודי וידאו. התקציב שלי הוא 6K עם מסך, ואם יש צורך אז אפשר לחרוג. אני לא צריך ספק, כבר יש לי אחד מתאים, אני לא מתכוון לעשות OC. חשוב לציין שהמחשב יהיה בחדר שלי ולכן חשוב לי השקט, אבל אני לא פנאט בעניין הזה). אשמח לסגור על מפרט עד יום ראשון (אז אני מתכוון לקנות את המחשב) זה המפרט שבניתי: מעבדי אינטל Core 2 Quad Q9550, 1333Mhz, s775, 12MB לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5Q s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, PCI-E, HDAudio זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2x2GB OCZ Vista Upgrade Copper Mirrored XTC Heatspreader דיסקים קשיחים Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II כרטיסי מסך GI…
-
- 7 תגובות
- 737 צפיות
-
-
שלום, מזמן לא הרכבתי לי מחשב כך שממש לא עוקב אחרי החידושים בתחום אבל אני זקוק למפרט למחשב שישמש בעיקר לתיכנות,עריכת תמונות (פוטושופ) עם קצת צפייה בסרטים. לא משחק עם המחשב כך שלא ממש צריך מחשב לגיימרים. חשוב לי מאוד השקט של המחשב,מתכנן לרכוש מארז של ANTEC P183 וצריך המלצה על ספק איכותי ושקט. לא זקוק לאביזרים חיצוניים כגון מסך,מקלדת וכו". התקציב להוא בשביל החומרה הנוספת לא כולל המארז. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודת תכנות,אופיס,אינטרנט,VISUAL STUDIO …
-
- 6 תגובות
- 840 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סוף סוף קונה מחשב חדש. אז בבקשה תעזרו לי עם המפרט. אז ככה: 1. תקציב: עד 4000 מקסימום (בלי מסך) ! 2. רכיבים לפי סדר עדיפויות (הראשון הכי חשוב, האחרון הכי פחות חשוב) א. לוח אם. ב. כרטיס מסך. ג. מעבד. ד. מארז. ה. זיכרון. ו. הארד דיסק. ז. DVD. ח. כונן דיסקטים. : 3. חשוב לי שיהיה לוח אם טוב עם כרטיס קול onboard כי חבל לי להשקיע עוד 300 שקל על כרטיס קול. 4. במסגרת התקציב אני מעדיף INTEL. 5. אני צריך את המחשב ל- משחקים, מולטימדיה, אינטרנט, קצת תיכנות. 6. בלי מסך, רמקולים, עכבר, מקלדת וכו'. רק את המחשב עצמו. ודבר אחרון אני ישמח מאוד אם תבררו לי איפה אפשר להשיג (עדיין) Radeon 9500 Pro 128 DDR אבל שתהיה שחורה טובה, ולא פגומה או סחורה שחז…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במחשב בעיקר לצורך צפיה בסרטים, הורדות אינטרנט, קולנוע ביתי ויישומים ביתיים (קבלת פקסים, צילום דיגיטלי וכו'). המחשב ממוקם בחדר עבודה, וברשותי מערכת שידור אלחוטית לטלביזיות בסלון ובחדרים. אני מעוניין במערכת מחשב אופטימלית לצפיה בסרטים ולצריבה של תוכנות וסרטים, CD ו- DVD (כולל כמובן כרטיסי קול ומסך מתאימים). יש ברשותי W.D 7200 RPM של 120 GB (לא SATA), כך שאני יכול לוותר על רכישת דיסק קשיח חדש. אני מוכן להקציב לצורך העניין 5,000 ש"ח. כמו כן אני רוצה לקנות מסך 19 רגיל או שטוח (בכל מקרה לא LCD) בסכום של עד 1,500 ש"ח נוספים (אם אפשר פחות).כמו כן אני רוצה לקחת בחשבון תשלום להרכבת המערכת. האם לשימושים מהסוג שתיארתי עדיף מערכת מבוססת AMD או אינטל? אודה לקבלת מפרט …
-
- 11 תגובות
- 925 צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לרכוש מחשב לחדר שישמש אותי לשימושים הבאים: * שימושים ביתיים סטנדרטיים (אינטרנט, חיבור כרטיס מסך לטלוויזיה וצפייה בסרטים וכו') * משחקים דוגמת civilization,heroes,fifa,nba (אני משחק ברזולוציות סטנדרטיות) את המחשב רציתי לקנות לפני מספר חודשים אך למען האמת העדפתי לחכות על מנת לרכוש כרטיס DirectX10. חשוב לי מאוד כרטיס Directx10 כיוון שאני לא משדרג בתכיפות וכיוון שמחשב אצלי מחזיק מספר רב של שנים. (שכן המשחקים שאני משחק לא דורשים ביצועים שמימיים) ההתלבטות הגדולה ביותר שלי היא: א. בנוגע לכרטיס מסך, האם יש לי צורךב8600GTS או ש8600GT תהיה בחירה טובה יותר. ב. האם כדאי לי לבחור בE4300 במקום מעבד מסדרת ה6000. נקודה נוספת: אוברקלוקינג לא בא בחשבון הערה: התקציב שלי באמת …
-
- 13 תגובות
- 902 צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר שלי רוצה לקנות מחשב למשחקים (כבדים.. כלומר החדשים של היום) ובנוסף הוא רוצה מסך טוב (עדיפות ל EIZO). העיצוב והשקט לא חשובים לו -העדפה ל SKYPC צריך הרכבת מחשב + WINDOWS במעבדה לא מתוכנן OC תודה
-
- 15 תגובות
- 913 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 6,500 ש"ח עם יכולת חריגה של מאות שקלים בודדות (אם באמת מצדיק את זה). התקציב כולל מע"מ. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לחסוך. אפשר אפילו לקבל הצעות חריגה, אבל אני אשמח אם אפשר לעמוד בתקציב של -6,000 בלבד. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? המפרט המוצע צריך לעמוד בתקציב, וניתן להציע חריגות בנפרד. 500-600 ש"ח חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מדיה סנטר ואמור להתחבר לרסיבר ולטלוויזיה HD (בכניסת HDMI) סימולטורי טיסה ומשחקים בסיסיים משמש כתחנת עבודה (אמור להתחבר לשני מסכי 22" ב-RGB או DVI, חוץ מהטלוויזיה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה אני זקוק למפרט...המפרט עצמו הוא לשימושיים של איייסיקיו אינטרנט משחקים של וואלה...מוזיקה וכו' ממש לא משחקים כבדים או משחקי גרפיקה וממש לא לאוברקלוק!! אז ככה מעבד יש לי Intel 2.4 והלוח אם הזה: Intel Rexburg D845GRG אני צריך את כל השאר... בקשר לתקציב אין ממש...כאילו תתנו מפרטים כמה שיותר זולים!! וכרטיס מסך ממש לא משהו לכיוון של גרפיקה...אפילו ג'יפה 4 יספיק אני חושב העיקר פה הוא ההוזלה של המפרט...תודה רבה לכל העוזרים! *עריכה* כמו כן לא צריך שום ציוד היקפי! כמו כן לא צריך צורב! רק כונן רגיל וזול וכונן דיסקטים!
-
- 6 תגובות
- 707 צפיות
-
-
אהלן, אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בהרכבת המפרט: 1. התקציב המקסימלי - 6000 ש"ח ניתן לחרוג מהתקציב במקרה הצורך. 2. השימושים הצפויים של המחשב הם בעיקר משחקים כבדים (Mass Effect, Fallout:NV, CoD:BO ,Dead Space וכו') בהגדרות המקסימליות וסרטים ברזולוציות FHD. 3. יש צורך בציוד היקפי: מסך FHD בגודל 22' או יותר, רמקולים ועכבר גיימינג סביר. 4. יש צורך בצורב די.וי.די רגיל וכרטיס רשת אלחוטי. 5. יש צורך במפרט מלא. 6. השקט לא חשוב למפרט כל עוד לא יעשה רעש ברמה חריגה. 7. לא מתוכנן אוברקלוקינג של המחשב. 8. אין צורך במערכת הפעלה או הרכבה. 9. אין העדפות לחנות, מגורים באזור ירושלים. 10. מעוניין לעשות שימוש במארז CM690 של קולר מסטר (למרות שאני מוכן בהחלט לשמוע אם מישהו חושב שיש …
-
- 17 תגובות
- 3k צפיות
-
-
השרת ישמש כשרת לחדר מחשבים של עד 20 מחשבים ולמשימות בסיסיות. אני לא ממש מבין בשרתים, ולכן אין לי ממש מושג מה צריך ומה לא אז בבקשה רק אנשים שמבינים להגיב מכיוון שאני סומך פה עליכם לחלוטין. התקציב לשרת הוא בין 6K-8K שוב ללא מסך, ואם אין צורך בכול התקציב לא לזרוק סתם כסף. אשקול שרתים של חברות כמו IBM/HP וכ'ו אם אפשר הפניה לדגמים שיתאימו לי ולעלויות.
-
- 1 תגובה
- 716 צפיות
-
-
שלום לכולם! המחשב שלי כבר מאוד מאוד ישן והגיע הזמן להשתדרג. אני כרגע בצבא אז רוב הפעילות של המחשב תהיה משרדית (גלישה באינטרנט, ישומים אופיס, צפיה בסרטים וכ''ו) אבל בסופי שבוע שאני בבית אני רוצה לשחק משחקים כדוגמת Civilization, היטמן4, ומשחקים אחרים שדורשים פיקסל שיידר 2.0 . לצערי, התקציב שלי די נמוך ועומד על כ1400 שקל. מבחינת ציוד היקפי, אני זקוק למקלדת, עכבר (אין צורך באלחוטיים) ורמקולים (רמקולים הכי פשוטים שיש). נושא הקירור חשוב אבל שהקירור לא יהיה יקר מידי. משהו סביבות 50-100 שקל. נושא נוסף שהוא ברמת חשיבות בינונית זה השקט. אני צריך מחשב שיהיה יחסית שקט. זה מפרט נחמד שמצאתי באתר של KSP שנראה לי שעם שידרוגים קלים יכול להתאים לצרכים שלי: מעבדי אינטל Core 2 Duo E7200, 106…
-
- 1 תגובה
- 616 צפיות
-
-
ייעוד המחשב הוא בעיקר משחקים (לא כבדים מאוד), אך גם צפייה בסרטים, הורדות וכד'. התקציב, כאמור, עד 3k. ניתנות חריגות קלות מאוד. אין צורך בציוד היקפי, לא מתוכנן OC לטווח הקרוב, אך אולי בעתיד יתבצע OC בינוני. חשוב שיהיה שקט יחסית. המסך בו אני משתמש הוא 19 אינץ'. מעבד Intel Pentium Dual-Core E5200 Box ¤372 כמות:1 לוח אם Gigabyte GA-G31M-ES2L ¤271 כמות:1 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤300 כמות:1 זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 Reaper ¤294 כמות:1 כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe ¤863 כמות:1 צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD ¤126 כמות:1 מארז כולל ספק CoolerMaster CM 690 500W ¤593 כמות:1 הרכבת מערכת מחש…
-
- 2 תגובות
- 603 צפיות
-
-
היי, אני צריך מפרט או מחשב מוכן, נייד, לצרכים משרדיים אבל חשוב שיהיה מספיק מהיר כדי להריץ הכל חלק. בנוסף חשוב זמן הבטריה וגם ווי פיי. אם אפשר אז אני רוצה כמה מחשבים בכמה טווחים, אבל אם דרוש תקציב, אז כ4000ש"ח. תודה רבה!!!!!!!.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות או לשדרג את המחשב ויש לי כמה שאלות. קודם כל, זה המפרט: פנטיום 4 1.7 GF2MX 400 256 SDRAM (כנראה בשני סטיקים של 128) לוח אם לא ידוע (לא היה רשום בסנדרה) דיסק קשיח 15 גיגה, שני דיסקים (שני דיסקים של 15 גיגה, אבל בסנדרה רשום 14.3 ורנאה לי בעוד מקומות...) בנוסף גם מסך מאג 17, רמקולים גרועים לבנים וכו'. נראה לי, לפי דעתי, שהדבר היחיד שאפשר לקרוא לו "בסדר" או "טוב" במחשב זה המעבד. אבל בגלל זה אני שואל אתכם. אז מה כדאי לפי דעתכם? להשאיר את המעבד ולקנות את כל שאר הרכיבים או לקנות הכל חדש? בכל מקרה, אם אתם מציעים לקנות הכל חדש או להשאיר את המעבד, הייתי רוצה שתבנו לי מפרטים... לוח אם חשוב גם שיהיה טוב, אם כרטיס קול טוב עליו (לא צריך מי יודע מה, אבל שיהיה כרטיס קול ט…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, הגיע הזמן לקנות מחשב חדש ואני זקוק לייעוץ.... המחשב מיועד בעיקר למטרות גיימינג בתקציב של 4500 בערך למרות שאם יהיה טיפה יותר יקר ומשתלם עדיין תופס.... אין צורך לפרט את המשחקים אבל הכי חדשים וכבדים. יש לי מסך סמסונג 23HD משולב גם למחשב וגם טלוויזיה. אין לי כוונה לבצע אוברקלוקינג, אני מחפש מארז שקט יחסית(מחשב קרוב למיטה), בנוסף לכך מעדיף מעבד I5 זכרון של 1T, ומכיוון שמערכת הפעלה היא ווינדוס 7 חשבתי על כרטיס מסך שתומך ב DX11. אני כנראה קונה בב"ש לכן אין לי יותר מדי אופציות לנסוע(סטודנט בלי רכב), לכן אייבורי הם כנראה החנות למרות הביקורות השליליות. אשמח אם תעזרו לי.....
-
- 3 תגובות
- 508 צפיות
-
-
בוקר טוב אני צריך מפרט למחשב לסרטים, אינטרנט, וגיימינג אבל לא כבד מדי. התקציב המקסימלי הוא 4K אפשר לחרוג קצת עד 4.2K יש צורך במסך בלבד בלי שאר ציוד היקפי שקט 7-8 OC אפשרי אך כרגע לא מתוכנן בלי מערכת הפעלה ושהמפרט יהיה מKSP נהריה כי זו החנות הקרובה אלי (אלא אם אתם מכירים משהו אחר) בתודה ושבת שלום
-
- 2 תגובות
- 527 צפיות
-
-
התקציב: 4500 ש"ח באשראי (כמה שיותר תשלומים ללא ריבית) מטרת המחשב: משחקים כבדים כדוגמת Crysis,Farcry 2,GTA4,NFS Undercover והמשחקים העתידיים לשנתיים הקרובות. וכמובן גלישה באנטרנט+צפייה בסרטים באיכות HD. *לא זקוק לציוד היקפי! זקוק לצורב DVD! אין ממש העדפה לשום חברה (כמה שיותר זול ואמין) אני מניח חברות כמו KSP וSKYPC... רצוי מאוד שיהיה מארז יפה אבל השקט והביצועים באים לפני... לא צריך שום מערכת הפעלה וגם אני לא מתכנן לעשות OC. ד"א אם זה עוזר לכם יש לי מסך של Samsung דגם: SyncMaster 203B גודל:20 אינץ' (נראלי )
-
- 14 תגובות
- 805 צפיות
-
-
טוב אז הגיע הזמן לסגור על מפרט סופי, קונה בתחילת שבוע הבא . מה אני צריך ? אני מתכנן להשתמש ב PC סטנדרטי (לא משחק) קצת עריכת וידאו, וחיבור בסלון לטלויזיה לצורך צפייה בסרטי HD . אני חשבתי על משהו בכיוון של ... מעבד Athlon 64 X2 Socket AM2 לוח אם ASUS M2A-VM HDMI או Gigabyte GA-M55S-S3- 3Y (עדיף כי אני חייב יציאת Pdif לא הכנה ל.. אלה יציאה) זיכרון DDR-2 - 1024mb 667\800mhz כפול 2 (יעני 2GB) של מותג חברה מוכרת דיסק קשיח Westren Digital SATA2 7200 RPM 16 MBWD3200AAKS 320GB הערה : יש לי כבר דיסק כזה חדש - אולי נשים עוד איזה דיסק הכי טקן שיש, שיהיה יעני הקטן יהיה למערכת הפעלה, וזה שיש לי כבר לכל השאר .... מסך 19, מותג... דק כמובן כרטיס מסך Radeon HD2600XT…
-
- 14 תגובות
- 988 צפיות
-
-
שלום. בימים הקרובים אני קונה מחשב חדש.. אני רוצה שהמחשב יחזיק משחקים כבדים העדפה ל AMD ציוד נלווה: אני רוצה עכבר mx 510 ( אם יכנס במחיר גם ה518 יהיה טוב) ללא רמקולים. ללא מסך מקלדת מולטימדיה הרכבה במעבדה. וללא מערכת הפעלה התקציב למחשב הוא 5500 ללא חריגה גבוהה
-
- 9 תגובות
- 833 צפיות
-
-
שני המחשבים יהיו מחוברים ברשת משרדית קטנה. המחשבים מיועדים למפעל ובעל העסק מעוניין להחזיק במצלמות במעגל סגור (כ- 7 מצלמות). כלומר המצלמות צריכות לעבור ברשת. האם יש צורך בחומרת מיוחדת? לגבי המחשבים עצמם: חשוב שהמפרט יהיה חזק, המחשבים הולכים להריץ הרבה גרפיקה (AotoCAD) לכן מדובר במחשבים מבוססי אינטל. כמו כן מדובר בשני מסכים דקים אייכותיים. מחיר: בסביבות ה6000 שקל כולל המסך! (ליחידה)
-
- 45 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
שלום, חבר שלי מעוניין לקנות מחשב לאינטרנט, סרטים, אופיס (בעיקר וורד) ומשחקים קלים עד בינוניים (fifa,pes,gta...) הוא רוצה להשקיע 2000-2500 ש"ח גג, יש לו מסך 19' שטוח, מקלדת, עכבר ורמקולים והוא רוצה רק את המחשב (לוח אם, מעבד, צורב, הארד דיסק, כרטיס מסך,כרטיס קול). ניסיתי לשכנע אותו לקנות amd משום שהיא מציעה יחס גבוה יותר של ביצועים לעומת המחיר, אך הוא רוצה intel ואמרתי לו שזה יהיה יותר חלש מamd. לבסוף הסכמנו לבנות שני מפרטים, אחד של intel והשני של amd, אז אם תוכלו לבנות 2 מפרטים שונים אחד של אינטל והשני של amd ואז הוא יבחר. המחשב אמור להיות שקט, אבל בגלל הסכום הקטן שהוא מוכן להשקיע, אני יודע שהחלקים לא יהיו הכי שקטים שיש. הוא לא משאיר את המחשב דלוק בלילה, וזה רק לכמה שעות ב…
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-