עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אישתי מעצבת ועובדת על אוטוקאד ולאחרונה עם SketchUp להדמית חדרים ב 3D. כרגע לא במידה אינטנסיבית ולכן לא רוצה להשקיע במחשב חדש. המחשב מתקשה להתמודד עם ה 3D, הבנתי שמומלצים כרטיסי QUADRO, אבל לא יודע האם כדאי מבחינת חומרה להלביש על המפרט שלי כרטיס כל כך חזק. מחפש המלצה לכרטיס שכדאי להרכיב על המפרט הנ"ל ויתן מענה, גם אם לא מושלם לגמרי: מעבד AMD Athlon X2 +4400 לוח GA-MA69G-S3H http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2554#sp זכרון 4X1GB ספק thermaltake TR2 430W כ.מסך HD5450 HD עם WIN XP PRO 32 BIT HD לאחסון הקבצים תודה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום חברים, אני עוד כמה שעות טס לארה"ב ומעוניין לרכוש מחשב נייד. שלא ישקול הרבה, לא חשוב מותג, אני מתכנן לכתוב בו וליעל אותו לעבודה משרדים ואולי לצפות בו קצת בסרטים (לא יותר ומשחקים אשאיר מחוץ לנייד) חשוב מאוד שיהיה נוח לעבוד בו ונוח לכתוב בו. אין לי הערכת מחיר בעיקר כי אני לא יודע מה המחירים בשוק, אבל אשמח לכל המלצה מניסיון או מהיכרות (-: אני רוצה להזמין את המחשב הנייד הייעודי כמה שיותר מהר. תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. יי צריך סיוע בבחירה של לפ טופ ללימודי עיצוב - המשמעות שימוש רב בתוכנות תלת מימד ורינדורים תקציב עד 5000 בוחן ברצינות סדרת ה ASUS של N550. יש שם כל מיני ואני לא בטוח באיזה מהם לבחור לינק לדף ההשוואה http://www.zap.co.il/models.aspx?sog...837513&noidx=1 תודה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום, אני מחפש מחשב נייד high end שיספק אותי ללימודים וגם למשחקים ותוכנות שגוזלות הרבה משאבים מכרטיס מסך והדיסק קשיח. הדרישות שלי מהמחשב גבוהות אז אני גם מוכן לחרוג מהתקציב בעוד קצת אם יש משהו מתאים. מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, משחקים כבדים, ישומי postgressql. * גודל המסך מעדיף 14 בשביל הקומפקטיות בהרצאות באוניברסיטה. אבל מוכן להתפשר על 13 או 15 אינץ. * רזולוציית המסך? רצוי כמה שיותר קרובה ל1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מעדיף מקלדת מוארת וללא מספרים בצד * משקל רצוי? אין העדפה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? צריך סוללה כמה שיותר חזקה, 5-6 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין * Bluetooth? צריך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? צריך SSD לפחות 128GB, מספיק ל…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by yakirsh4,

שלום, המחשב שלי התחיל להיות איטי בזמן האחרון להגיע הזמן לשדרג אותו המפרט שלו כיום: ספק כוח: Corsair VS Series 350W זיכרון: Corsair DDR3-1600 2X4GB מעבד: Intel Dual Core G2020 Ivy Bridge Tray לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H כרטיס מסך יש כרגע ולא מעוניין בשידרוג שלו אז זה לא ממש מעניין המחשב משמש בעיקר לאינטרנט סרטים מוזיקה ו משחקים קלים (שוב הכרטיס מסך שיש כרגע מספיק לזה ולא נדרש שידרוג) בהתחשב בעובדה שהזיכרון ram יש מספיק אז חשבתי לשדרג את המעבד הבעיה היא שהלוח ם שלי לא תומך בדור הכי חדש של המעבדים אלא בדור יותר ישן ופה עולות לי שתי שאלות 1.אם יש טעם לקנות מהסידרה של ה3000 למרות שהיא לא הכי חדישה או שמע עדיף כבר להחליף לוח אם למעבד (שכמובן ידרוש יותר כסף ואני בונה פה על לח…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by dudik5,

שלום, רוב השימוש יהיה לאינטרנט, אני משחק מעט במשחקים כ call of duty אבל על הגדרות ממוצעות. יש לי מסך של dell 23 יש לי שני הארד דיסקים sata2 חצי טרה וטרה. יש לי צורב ויש עכבר ומקלדת אשמח להמלצותיכם על שאר הרכיבים. עד 3500 אלף

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by neomerdien,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, כל מה שחדש עכשיו לא משהו ספציפי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא צריך כלום 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 - רצוי שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפ…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4670K Haswell 3.4Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Box 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-Z87X-UD3H LGA1150, Intel Z87, DDR3 1600 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Ripjaws-X 2x4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9-24 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX770 2GB GDDR5 1 כונני SSD: כונן Silicon Power V70 2.5 Inch 240GB SSD SATA III 1 ספקי כוח: ספק כח מודולארי SeaSonic Platinum-660 660W Active PFC 12cm Fan Modular PSU 1 מארזים: מארז Thermaltake New Soprano Mid Tower Black Case No PSU 1 מחיר החבילה: 7110 שקל עמוד מוצר קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ב…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by avielkoz,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מארז 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? בינוני בע…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by לינדור,

. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD וסרטי תלת מימד משחקים בנוניים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אני לא גיימר כבד קונטר סטרייק -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קונטר סטרייק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 42 אינץ 3D -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by jeger01,

שלום חבר׳ה אני קונה עוד שבוע אולטרה בוק , ועכשין שיצאו כאלה עם haswell וזמן סוללה ארוך , בכלל זמן טוב. אבל אני צריך ייעוץ: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (מדי פעם Battlefield 3,starcraft 2), צפיה בסרטים בFHD * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? FHD יהיה נחמד * משקל רצוי: קל כמה שאפשר * האם נדרש זמן סוללה ארוך?6 שעות מינימום) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (לא, אבל שיהיה לי חיבורים של היום...) * Bluetooth מומלץ * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 128gb יספיקו, יותר יהיה מעולה * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אני מאמין שזה כבר כל…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. מתלבט בין שתי מחשבים לשימוש בייתי סרטים מוזיקה ומשחקים על גרפיקה נחמדה http://ksp.co.il/?cardfull=1 1. מה התקציב המקסימאלי? 1.4k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני hd קצת משחקים מוזיקה סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?נמוכות בינוניות 3. הא…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by foron,

אהלן, אחרי חודש של חיפושים מצאתי מפרטי מחשבים שתואמים את את מה שרציתי ואת המחיר. יש שני מחשבים שהמפרטים שלהם בדיוק אותו דבר. ההבדל הוא שאחד הוא של לנובו ב 3000 שח והשני ב2600 של אייסר. המפרטים הם בדיוק אותו דבר, אבל הבחור מהחנות אומר שעדיף לי את הלנובו. כמה זה משמעותי?? תודה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by zy2000,

שלום אני בונה מפרט לאחיין שלי הוא בכיתה ה וחשוב לו שהמחשב יריץ לו את המשחקים שלו. התקציב של ההורים שלו עד 3500 בערך ללא המסך. המפרט הבא יצא לי 2500 ללא מסך. האם הוא יסחוב לו משחקים בצורה סבירה? הוא לא גיימר כבד. מעבד: Core 2 Duo E7500, 1066Mhz, s775, 3MB Tray לוח אם ASUS P5QPL-AM s775 C2Q 1333Mhz, Intel G41, DDR2 800, PCI-E, HDAudio זכרון DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value הארד דיסק Hitachi DeskStar 320GB 7200RPM 16MB SATA II כ קול On Board 5.1 Channel Audio צורב DVD LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA מארז HJA-6000 MIDI Black (No PSU ספק כח ‏550W Real, 12cm Fan (24pin) ‎ כרטיס מסך GIGA-BYTE GTS 250 1GB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 760 ש"ח שלוש שנות אחריות סה"כ 2500 ש"ח ל…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום רב, אני מרכיב מערכת עריכה לעמיתה שלי. הינה ההצעה 2. לוח אם GIGABYTE GA-EX58-UD5 3. מעבד-Intel Core I7 920 2.66Ghz/8MB/4.8 GT/sec 4. מארז Antec 1200 5. ספק כח ®Antec 650W ATX12V v2.2 PSU 80 PLUS 6. זכרון- KINGSTON - 2GB DDR3 1333MHZ 7. זכרון- KINGSTON - 2GB DDR3 1333MHZ 8. זכרון- KINGSTON - 2GB DDR3 1333MHZ 9. דיסק - WD WD5000AADS 500GB/7200/32MB SATA II 9.1 דיסק - WD WD5000AADS 500GB/7200/32MB SATA II 10. דיסק -D WD1001FALS 1TB/7200/32MB SATA II Black 11. דיסק -D WD1001FALS 1TB/7200/32MB SATA II Black 12. כ.מסך Asus ENGTX260/HTDI/896MD3/A 15. צורב LG GH22NS30 Dual Layer x22 SATA DVD אני אוהב את המארז הזה הוא שקט זרימת אוויר מעולה ו…

16. אני צריך הצעה למפרט, השימוש שלי יהיה צפייה בסרטים (ואיחסונם אני רוצה דיסק קשיח גדול) ומשחקים.... ומעט שימוש בתוכנות פשוטות.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. שלום לכולם. בשבועיים הקרובים אני עתיד לקנות מחשב ואני רוצה להיוועץ בחברי הפורום לגבי המפרט שלי במגבלת התקציב. לפניכם המפרט: מעבד - INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6750) 1333MHz/FSB 4MB - BOX מחיר: 1029 ש"ח לוח אם - GIGABYTE GA-P35-DS3L מחיר: 587 ש"ח זכרון - 2x1GB OCZ Platinum Revision 2 XTC DDR II 800MHZ CL4 מחיר : 540 ש"ח ‏דיסק קשיח - WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS מחיר: 373 ש"ח כרטיס מסך - ALBATRON PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 - DX10 - RETAIL מחיר: 1551 ש"ח ספק כוח - ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT מחיר: 397 ש"ח קירור למעבד - THERMALTAKE BIG TYPHON 120 VX FOR AMD&INTEL S462/478/754/775/939/AM2 : TT-CL-P0310 מחיר : 256 ש"ח מארז כבר יש לי מאורגן…

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום לכולם אני צריך לבנות תחנת פיתוח שתוכל להריץ VISUAL STUDIO,VISTA , SQLSERVER ו-VIRTUAL PC חשבתי ללכת לכיוון של מפרטי המשחקים כשאני מפחית בדרישה לכרטיסי מסך אך מעלה בדרישה לזיכרון. הנה המפרט עליו חשבתי: Categories Products Price Qty ספקי כוח Enermax Liberty 400W 30A @ 12V ¤406 1 מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤1450 1 מארזים Raidmax Sagitta + Window 2x120MM+1x80 LED שחור - ללא ספק ¤327 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤604 1 זיכרונות Geil 2GB DualKit DDR2-800Mhz Value GD22G800K ¤588 2 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS ¤448 1 כרטיסי מסך Leadtek Nvidia Ge…

• 26 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Tilien,

היי, המחשב שלי כבר הזדקן ואני צריך לשדרג. כרגע החלטתי לשדרג רק את המעבד ולהישאר ולסחוב עם הכרטיס מסך עד הדור הבא (מה קרה למחירים? ה1080TI עלה לי 3600 בזמנו עכשיו ה4080 עולה 6000). אני משחק הרבה משחקי אסטרטגיה והמעבד שלי פשוט נחנק במשחקי הParadox למשל המפרט הנוכחי שלי https://pcpartpicker.com/list/GcbmkJ רוצה לשדרג את הלוח אם, ראם, קירור(אם צריך) ומעבד AMD Ryzen 7 7800X3D CPU Cooler: Notcua HD-D15S chormax black MOBO: Asrock X670E PG Lightning/Asrock B650M RIPTIDE / Gigabyte B650 Gaming X AX / MSI B650M Mortar RAM: G.skill Flare X5 32(2X16GB) DDR5-6000 CL30 / Kingston FURY Beast 32 GB (2 x 16 GB) DDR5-60…

20. שלום, אני יודע שהתקציב נמוך אבל אין צורך במחשב מפוצץ. דברים שחייבים להיות: ווינדוס מצלמה מובנית מקלדת עם אותיות עברית (אז אמזון וכו' לא בא בחשבון) אשמח להמלצות. תודה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by Cynicoren,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, עבודות בי"ס, 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 4 מתוך 5 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? כן. גודל המחשב הקיים גובה 50, עומק 55, רוחב21, המחשב החדש צריך להיות קטן יותר 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציי…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. אני מבקש המלצה למחשב בשביל אחותי הקטנה. השימושים יהיו בעיקר גלישה באינטרנט וקצת אולי משחקים (לא משחקים מטורפים). התקציב: עד 2,000 ש"ח ללא ציוד הקפי. תודה על העזרה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).יום יום ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כנראה 24 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כולם * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. קצת הקדמה אני הולך ללמוד בצפון שזה די רחוק מהבית שלי אני במרכז המחשב לא אמור להגיע איתי ללימודים אלא לחכות לי בבית כלומר בדירה שאשכיר בגלל זה אני מוכן להתפשר על כל נושא המשקל וזמן הסוללה כי רוב הניידות שלו תהיה בסופ"ש כשאני חוזר הביתה וכמובן ניידות בתוך הדירה עצמה.... מתלבט בין core i3 370 לבין core i5 520m וה core i5 430m מטרות המחשב? אז כמו שאמרתי בעיקר גלישה באינטרנט עריכת מסמכי אופיס ושימוש במדיה סרטים וכ'ו * גודל המסך בין 15 אינצ' * משקל רצוי 2.5 בערך(תמיד עדיף פחות) * האם נדרש זמן סוללה- כמובן שכמה שיותר ארוך אבל זה יהיה לכיוון 3-4 שעות אני מאמין * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? תמיד נחמד hdmi לא מחייב * בלוטות? לא מחייב * גודל מינימלי של כונן קשיח? סטנדרטי 3…

25. המחשב אמור לעבוד עם VISUAL STUDIO 2010 כול תוכנות ADOBE CS5 למינהן והרבה אינטרנט ואופיס בקיצור הרבה מולטי טסקינג המחשב לא נועד למשחקים/OC וכול מה שמסביב. יש עדיפות לשקט אבל יש לי כזה מארז בבית והוא מאוד שקט יחסית אז אין עם זה בעיה... אשמח לשמוע עצות לשיפור / האם זה מספיק טוב * לקחתי בכוונה את ה I5 עם כרטיס גרפי יש גם את ה I3 אבל נראה לי שווה להשקיע עוד קצת כסף בשביל מעבד יותר חזק :-) מה דעתכם [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים