עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - יהיה נחמד לחסוך אבל לא על חשבון המטרה של המחשב כמובן. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - כרגע נגיד ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - בעיקר אני רוצה אותו בשביל The Witcher 3. להריץ על הגדרות הכי גבוהות (ללא uber sampling כמובן ) אני מאמין שאם אני אבנה מחשב עבורו כל שאר הדברים ירוצו בדרך אגב. -מהי הרזולו…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי?7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים \ עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). השימוש רב כמובן למשחקים ותוכנות כמו פוטושופ , Sony Vegas , Cubase ועוד. רזולוציה שאני משתמש בדרך כלל זה 1980X1080 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?5 חצי חצי , המחשב בחדר והשימוש הרב באוזניות ככה שזה לא מפריע. 6. האם מ…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by kochsh,

תקציב עד 2500 ש"ח שימוש: ביתי לתוכנות אופיס, גלישה,הורדות סרטים ומוזיקה, הזרמת מידע ברשת ביתית קווית רשת: יש לי רשת קווית בבית לשני מחשבים ושני סטרימרים עם ראוטר K600 של בזק חיבור רשת: 40 מגה חומרה קיימת : מסך מקלדת ,עכבר,רמקולים, כונן חיצוני של WD USB 500G, צורב חיצוני של LG DVD מחשבים קיימים: פנטיום 4, נדרש מחשב אחד לפחות עזרה בבחירת רכיבים והמלצה על חנות במפרץ חיפה (חשבתי על אייבורי) מעבד: דיסק קשיח: לוח אם ( חשוב לפחות ערכת שבבים מעל 85, יציאות HDMI DVIׂ: זכרונות: כרטיס מסך או כזה שמורכב כבר על הלוח: כרטיס רשת: קרור אם מגיע בנפרד: ספק: מארז: יציאות נוספותמקדימה ומאחורה של -3 USB ואאודיו מקדימה

• 1 תגובה
    • 570 צפיות
  4. יש לי מחשב נייד של HP dv6510ej cpu= 2 GHz Intel® Core™ 2 Duo processor T7300 Memory 2 gb Video Graphics Intel® Graphics Media Accelerator X3100 כאשר אני מחבר את המחשב למסך LCD חיצוני אני רואה גלי עדווה על המסך החיצוני כאשר אני מנתק את הספק של המחשב הנייד הגלים נעלמים לגמרי אני חושב לקנות מייצב מתח שאני הבנתי מאנשים ששאלתי שיכול לפתור את הבעיה הזאת המייצב שמצאתי הוא Advice AVR PRO 1200 - Surge Protector מה שאני רציתי לשאול אם משהו נתקל בבעיה כזאת לפני כן ואיזה פתרון הוא מצא תודה רבה חברים

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. 1-יוצא לי משתלם מאוד לקנות מחשב בלי הרכבה ומכמה חנויות שונות האם כדאי אני רוצה לקחת NXZT TEMPEST מFOXPC ב375 ספק כוח מIQPC 500W SEASONIC ואת שאר המחשב מKSP... 2-האם כדאי לקחת AMD Q9950 או E8400 של INTEL אני פותח הרבה תוכנות ואני לא רק גיימר אז לדעי כדאי 4 ליבות. 3-תגובות על המפרט.. 4-האם יש מדריך איך להרכיב את המחשב לבד האם כדאי לעשות את זה ? 5- המפרט: מעבדי ‏AMD Phenom Quad-Core 9950 (Socket AM2+) לוחות אם למעבדי ‏AMD GIGABYTE GA-MA770-UD3 (AM2+, 770 Chipset, DDR2 1066, PCI-E, HDAudio, 1394a, GBL) זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Samsung Value זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Samsung Value דיסקים קשיחים Samsung 500GB 7200RPM, 16MB, Sata II כרטיסי מסך Sapphire HD 4870 512MB GDDR5 DX10.…

• 5 תגובות
    • 605 צפיות
  6. Started by Ac-Boy,

אוקי לפני הניתורים של חברי הפורום עליי, המחשב נועד בשביל הלימודים שלי שאוכל לקחת אותו לבצפר (אני כיתה י'[משמע תיכון]) כך שיהיה סיכון שלמחשב יקרו דברים כמו התעסקות של ילדים גניבה ושטויות. הוא עומד פה בסיכון לא קטן, לכן התקציב נמוך. המטרה שלו היא רק כדיי לשרת אותי משרדית, שזה וורד ושלל התוכנות של מיקרוסופוט+אפשרות של אינטרנט אלחוטי בבית שיש לי כבר ראוטר בבית. תודה מראש =]

• 8 תגובות
    • 933 צפיות
  7. Started by Nihil,

כמה המחשב הישן שלי שווה? לוח אם: Gigabyte GA-M55SLI-S4 מעבד: AMD Athlon 64 3500+ @ 2200MHz זכרון: 2048MB (2 x 1024 DDR2-SDRAM ) כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 7600 GT כונן קשיח: Hitachi Deskstar HDT22525DLA380 (250GB) כונן אופטי: LG HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55L ספק כח (חדש): Chieftec 550W 80+ A.PFC APS-550s יש לי את הBundle של הלוח אם, שבא עם Serious Sam אם אני לא טועה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by orca2000,

זה מפרט שהרכבתי למחשב שצריך לעבוד 24/7 עם VPC שיותקנו עליו שרתים וירטואליים במסגרת לימודי , הנדסת רשתות. מה שאני לא בטוח זה לגבי הלוח אם והזכרונות. כרטיס מסך לא מעניין אותי כרגע. סקאי מחשבים טוליפמן 2/5 ראשון לציון טלפון איזור תעשיה ישן (ליד טיב טעם החדש): 03-9507137 תאריך: 23/5/2006 הצעת מחיר מקוונת: סקאי מחשבים הדפס הצעת מחיר פריטים מק"ט תיאור הפריט סכום ביניים ______________________________________ צורב NEC-3550A DVD±R/RW X16 - ¤245.00 ¤245.00 מעבד Intel Pentium D 930 3.0GHz 2x2 MB - ¤1,175.00 לוח אם ASUS P5WD2-E PREMIUM - ¤1,416.00 ¤1,416.00 זכרון DDR2 1024Mb 533MHz CL3 Kingston - ¤606.00 ¤606.00 1 VB6000BNS מארז Thermaltake SwInG ATX MIDI Tower - 4…

• 7 תגובות
    • 763 צפיות
  9. Started by saarsa,

מטרות המחשב? אינטרנט משחקים כבדים על high כמו gta iv וBattlefield: Bad Company 2 , צפיה בסרטים * גודל המסך?16.4 Full HD * משקל רצוי?אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB eSATA VGA HDMI * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח?7,200 סל"ד 500GB * צורב DVD?כן עם LightScribe * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?hp

• 7 תגובות
    • 839 צפיות
  10. Started by avipaz,

מעוניינת לקנות נייד בסביבות 4k רצית חוות דעת על לנובו z70-80 FG004KIV i7/i5 וכן על השירות של לנובו ודה

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by Omer94,

שבת שלום לכולם!!! קניתי מחשב חדש לפני חודש בערך משהו כזה והיו לו כמה תקלות אבל סידרתי אותם רציתי לשמוע מה אתם אומרים עליו עם הוא יחזיק את CRYSIS 2 כמו גדול ואת המשחקיים העתידיים לשנתיים הקרובות? המפרט של המחשב בחתימה רק החלפתי את הזכרונות ל-KINGSTON HYPERX 4GB 1333MHZ DUAL CHANNEL DDR3 CL9 __________________ מעבד:Intel Core I5 750 2.66GHZ LGA1156 8MB TRAY לוח אם:GIGABYTE GA-P55-US3L זכרונות:G.Skill Ripjaws DDR3 4GB Dual Channel 1333MHZ כרטיס מסך:SHPPHIRE RADEON HD5770 1GB GDDR5 DUAL DVI/DP/HDMI מארז:LANCOOL K56WB NPS ספק כוח:Thermaltake TR2 RX 550W :xyxthumbs:

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  12. שלום רב לכולם! אני מעוניין לרכוש בימים הקרובים 4 מחשבים ניידים מאותו הדגם (קבוצת רכישה של חברים . המחשבים שהגיעו לקו הסיום הם: 1. Asus u31 עם מעבד 2230 +צורב ב-3300. 2. Dell vostro v131 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=799775 אשמח מאוד לשמוע את דעתכם מה עדיף. אני קצת חושש מהסוללה של דל כי היא נראת לי חלשה מעט ל-i5. כמו כן, אשמח לדעת אם מישהו מכיר חנות אמינה שתוכל לעשות מחיר טוב יותר לרכישה. תודה מראש!!

• 0 תגובות
    • 736 צפיות
  13. * מטרות המחשב? אדריכלות - אוטוקאד 2D וסקצ'אפ. לא לרנדרים. * גודל המסך? סביבות 14- 15" * רזולוציית המסך? - מעוניינים לחבר אותו למסך חיצוני רוב הזמן כך שרזולוציית המסך הטבעית אינה קריטית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? שלט למצגות זה יתרון * משקל רצוי? המחשב ישב במשרד רוב הזמן כך שהמשקל אינו קריטי, אבל כמובן שפחות זה עדיף * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) רגיל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) צריך יציאה גם למקרנים ישנים (VGA?) * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 GB …

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by Asaf.Y,

המפרט הוא לבן דוד שלי שהעיסוק שלו במחשב הוא שמיעת מוזיקה,אינטרנט מיילים ומסנג'ר... זכרון-מינימום 512..מן הסתם... כרטיס מסך לא משולב... צורב ... ללא ציוד היקפי כלשהו... ספק+מארז נורמלים הרדיסק בנפח 120 גיגה.. תודה לכל מי שייעזור לי למצוא את מבוקשי, אסף.

• 1 תגובה
    • 657 צפיות
  15. Started by Belgid,

אני קונה מחשב לאדריכל והוא אמור להריץ תוכנות שרטוט, פוטושופ אילוסטרייטור ואוטוקאד + תכנת תלת מימד rhino 4.0 לוח אם intel dp55kg מעבד core i5 750 2.66hz זיכרון g.skill 8gb ddr3 1600mhz דיסק קשיח samsung 1tb 7200rpm צורב lg dvd-rw x22 מארז corq 3335 full alo כרטיס מסך leadtek nvidia gt220 1gb ספק כוח zalman 500w full psu גוף קירור למעבד של zalman אם יכולים להמליץ גם על שיפורים/שינויים ואם מישהו יכול לתת הצעת מחיר . לי הציעו 5,000 אני יודע שאולי אשנה את המעבד לI7 ואת הכרטיס מסך לgt240 זה יוצא תוספת של 600 ש"ח

• 1 תגובה
    • 787 צפיות
  16. Started by liran22,

אתם יכולים לעזור לי לבנות מפרט של מחשב טוב ב 2500 שקל באר אס אם?

• 2 תגובות
    • 641 צפיות
  17. וואו אני מתרגש. המחשב האחרון שקניתי, שמשרתת אותי נאמנה, נקנה לפני קצת פחות מ 5 שנים, לבר מצווה שלי. היום אני בן 18 (תודה תודה!). הוחלט לקנות לי מחשב חדש, לפני כשנה הייתי ממש דיי בקיא בכל מה שהולך בשוק והשילוב של VIA KT333 ו ATHLON XP היה ה-דבר. אני מודה שבחודשים האחרונים אני בקושי מתעניין. רציתי לדעת האם AMD עדיין נחשב לבחירה משתלמת יותר ממעבדי פנטיום? אני כן מתכנן לעשות אוברלקוקינג, לא משהו אקסטרים אבל בהחלט אין לי בעיה להעלות באס ולשים מאוור יותר חזק. ובנוגע ללוחות האם, NFORCE2 הולך היום? או שאולי בכלל כדאי אינטל? בקשר לכרטיס מסך, האם הרדיאון פרו 9700 יהיה הדבר הנכון? אחרי יציאת ה 9800 מחירו ירד? או שאולי ה 9500 עם הטריק שקראתי שאפשר להפוך אותו ל 9700? אני זוכ…

• 45 תגובות
    • 5.6k צפיות
  18. Started by Marcovich,

חבר שלי מוכר מחשב שלו ושל אבא שלו ורציתי לדעת כמ ההם שווים: מחשב מסוג: Dell Latitude D510 1.73Ghz 1GB Ram 40GB דיסק קשיח כונן DVD כמובן Intel 915GM/910GML Integrated Graphics מסך 14.1' בנוסף המחשב הבא: Dell Latitude D410 Ultra Portable 12" 1GB Ram 40GB דיסק קשיח כונן DVD כמובן Intel 855GM/855GME Integrated Graphics מסך 12.1" XGA @ 1024 x 768 Resolution תודה חברים.

• 1 תגובה
    • 578 צפיות
  19. שלום לכולם, לאחרונה מצאתי מק-בוק מהדור הראשון (ככל הנראה בעל מעבד core duo או core 2 duo). לאחר טיפול במצבו האסטטי המחריד (מדבקות כעורות על המקלדת, זוהמה בלתי מזוהה על דפנות המכשיר ועל המטען, וסטיקר ענק ומטונף בשפה לא מוכרת), החלטתי לנסות להפעיל אותו. בניסיון להדליק אותו, הוא מפעיל איזה מאוורר, שמשמיע כמה זמזומים, ואז המכשיר כבה, תוך הבהוב עמום מאוד של המסך (שטרם דלק). עם זאת, כאשר מטעינים את המכשיר, והוא כמובן מתחמם, דולק מאוורר חזק ושקט שמפזר את החום. יש לציין שלמכשיר ישנו סדק בפאנל הפלסטי התחתון. אני שוקל לפתוח את הפאנל התחתון ולראות מה קורה שם בפנים, אך אין לי ניסיון עם לפטופים, בטח לא של אפל. מה אתם ממליצים לעשות?

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by meital_z,

שלום אחותי רוצה לקנות מחשב חדש (כי הישן מתחיל להיתקע מדי פעם) היא רוצה מחשב בסיסי לגלישה,,פייסבוק,סירטונים,סרטים וכאלה.. איך המחשב הזה לדוגמא?.. http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=BOXDN2820FYKH0-4-500&cart=143628288920388752〈=heb ואם הוא טוב בכלל?? אני לא כזה מבינה בזה.. או שלדעתכם עדיף בכלל להרכיב משהו ואם כן אשמח שתרכיבו.. אבל אין לה דרישות מיוחדות אולי שיזוז רק חלק ומהר בגלישה לא יותר היא מאוד מסתפקת במועט והיא גם לא צריכה הרבה מקום במחשב היום יש לה באיזור ה300GB במחשב וזה הספיק לה..כמובן שיהיה הכי זול שאפשר היא די קמצנית שזה מגיע לדברים כאלה

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום לכולם. אני רוצה לקנות מחשב חדש, לחלוטין. המחשב כעיקרון מיועד לתיכנות וגם למשחקים. חשוב לי בכללי שהמחשב יוכל להריץ משחקים כמו שצריך ובפרט שהוא יהיה טוב לתכנות, כלומר שהוא יוכל להריץ תוכנות רבות זכרון בקצב מאוד טוב. לדוגמא: VIsual Studio 2005 Photoshope. "סוס עבודה" (ככה אומרים?). התקציב יכול לחרוג קצת למעלה אבל לא יותר מידי. החלקים שאני צריך אם כן: מעבד, לוח אם (עדיף שיהיה מובנה בתוכו כרטיס קול וגם כרטיס רשת), מסך, זכרונות, דיסק קשיח (עדיף של 200 GB), כונן צורב, מקלדת ועכבר נוחים, כרטיס מסך, כמובן מארז, ספק כוח ומאווררים. חושב לי לציין כי המחשב אינו מיועד ל OVER CLOCKING כי אני לא ממש יודע איך להתעסק ולא בטוח שאני רוצה. תודה רבה לכל העוזרים. אני יודע שהתקציב ממש…

• 11 תגובות
    • 800 צפיות
  22. לשימוש ביתי סביר שמסוגל להריץ ויסטה ;D תודה.

• 10 תגובות
    • 918 צפיות
  23. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, או לשדרג את המחשב הנוכחי באופן מאסיבי (לוח אם, זכרונות, דיסק קשיח, מעבד וכרטיס מסך). כעקרון, התקציב שלי הוא בסביבות ה2000 שקלים, עם עדיפות לכרטיס מסך טוב (אני גיימר). מה שהבנתי שיהיה הכי משתלם בשבילי, הוא לרכוש את הדברים הבאים: מעבד AMD: Athlon 64 4800+ (Socket AM2) X2 DualCore לוח אם: GIGABYTE M52L-S3 AM2, nForce 520LE, DDRII800, PCI-E זכרונות: DDR II 800Mhz 2x1GB Corsair XMS2 TwinX CL5 (סה"כ 2GRAM). דיסק קשיח: Western Digital - שלוש שנות אחריות 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II כרטיס מסך: GIGABYTE 8500GT 512MB GDDR2 DX10 HDTV DVI PCI-E סה"כ 1950 ש"ח עכשיו, השאלות שלי הן: 1) מה דעתכם על הכרטיס מסך? האם אני אוכל להפעיל איתו משחקים שיצאו …

• 7 תגובות
    • 672 צפיות
  24. אהלן, ניתן לראות את המפרט הנוכחי שלי בצד. המחשב שלי הוא מסוף 2009 ומתחיל להראות את גילו, בעיקר מבחינת ביצועי הגרפיקה. אני מעוניין לשדרג את כרטיס המסך, אבל תוהה אם אני אאלץ לשדרג גם את הספק כוח (עקב הספק נמוך, או חוסר בחיבורים מתאימים). חשבתי לקנות HD7850. בנוסף לתהיות לגבי הספק, אני לא בטוח אם הלוח אם שלי מתאים לכרטיס (מבחינת הPCI). אשמח לעזרה. כרגע אני לא רואה בעיה עם המעבד שלי, הוא לא עבר אוברקלוקינג, ואם אני אראה שהוא מתחיל לפשל אני תמיד יכול לקנות קירור יותר טוב ולהעלות אותו ל3.4. למרות שכרגע הוא רץ יחסית קר. כמו כן אני כרגע משתמש במסך dell 2209wa, ומתכנן לשדרג אותו אחרי שאני אשדרג את הכרטיס מסך (למסך 23" של דל גם. בעיקר בשביל הרזולוציה הגבוהה יותר וגם בגלל שיש…

• 6 תגובות
    • 657 צפיות
  25. Started by dvirl,

טוב רבותי מלומדים להלן מספר שאלות 1. כרטיס מסך בתקציב של עד 600 ש"ח : איזה לקחת אני חושב על RADON 9200 128 אנא המליצו על דגם וחברה ומה ההבדל בין PRO ל PRO2 . 2. מפרט מחשב עד 4300 ש"ח כולל מסך ומדפסת שמיועד בעיקר לעבודה בסיסית אך לשמור אופציה למשחקים - ראיתיאת המפרט בהודעה הקודמת לשלי , מה הזה הלוח של ABIT והאם הוא טוב יותר מ - GIGABYTE כמו כן המלצה לגבי דיסק קשיח אמין וכל מה שתירצו להוסיף בתודה מראש דביר

• 5 תגובות
    • 995 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.