עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. רקע: קניתי דיסק 500GB, 16MB SATA2 7200RPM קיבלתי 5400RPM, Samsung HD503HI בחנות אמרו שאני יכול לבוא ולהחליף ל-7200 אבל יש להם רק HITACHI. אין לי רכב אז ללכת ולהחליף פירושו נסיעה באוטובוס ובזבוז זמן יקר. השאלה: עד כמה משמעותי ההבדל ובאיזה נסיבות\שימושים יבוא לידי ביטוי? וגם האם הדיסקים של HITACHI מומלצים? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 737 צפיות
  2. Started by roeesnir,

קניתי SSD - 60GB. שמתי לב שאחרי התקנת WIN7 וADOBE CS5 - לא נשאר מקום בכונן !!! בדקתי קצת, ומסתבר שיש קובץ hiberfil.sys שתפס 15GB !!! וה-PF תפס לי 17GB !!! (יש לי 16GB RAM) טוב, אז איך מבטלים את ה-Hiberfil.sys? מפעילים CMD כמנהל (חשוב מאוד) וכותבים powercfg -h off. זה מעיף את הhiberfil. את ה-PF מקטיניפם לכמה שרוצים (הקטנתי ל-5GB) והופ! השתחרר לי המון מקום.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by בועזיזו,

יש לי כמה שאלות קצרות אשמח לעזרה מכם. רכשתי כונן קשיח חיצוני חדש "3.5 Verbatim, 640GB. 1. האם ה-XP אמור לזהות אותו מייד? 2. האם צריך לפרמט אותו? 3. האם אני אמור לכבות אותו בסוף כל שימוש? 4. לשמירת תמונות וסרטים התהליך הוא רק "גזור"-"שמור"? 5. איך אני נותן לו הוראה לגיבוי קבוע של כל המחשב?(אם צריך) 6. יש דרך להעביר את כל קבצי התמונות יחד, למרות שהם מפוזרים במחשב? אגב "הפיקסה 3" ריכז אותן, אם זה עוזר במשהו? אם מישהו רוצה להוסיף עוד משהו שיכול ללמד אותי על כונן-קשיח-חיצוני אשמח מאוד. חג שמייח לכולכם ותודה רבה על הבמה.

• 2 תגובות
    • 782 צפיות
  4. Started by davidz,

קניתי חבילה של 5 dvd+rw האם עשיתי טעות? ממה שקראתי פה מכשירי די וי די לרוב לא מצליחים לקרא דיסקים מסוג זה. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=149432.msg1258476#msg1258476 מה זה אומר ? שאם אני אצרוב על הדיסק סרט די וי די מכשיר הדי וי די לא יצליח לקרא אותו? מה לגבי סתם צריבת קבצים (mp3 למשל) גם אותם הוא לא יצליח לקרא? לגבי dvd-rw . הם לגבי סוג זה של דיסקים הכל עובד? אם זה חשוב אז יש לי צורב nec 4550

• 10 תגובות
    • 890 צפיות
  5. Started by ha,

במערכת שלי מותקנים 4 דיסקי SSD. שניים הם 128G ומותקנים בתצורת RAID 0 ועוד שניים הם 256G וגם הם מותקנים בתצורת RAID 0 (שניהם מגבים אחד את השני). אני משתמש ב MiniTool ShadowMaker Free שבעצם משכפלת דיסק על דיסק כדי לבצע גיבוי מערכת מלא אך כך אני יכול לנצל רק את הקיבולת של ה RAID 0 הקטן יותר (256G סה"כ) בלבד. האם ניתן ליצר RAID 5 שינצל את כל הדיסקים במערכת בתצורה של 256G + 256G + (128G + 128G) כך שאוכל לקבל דיסק אחד בגודל 512G ללא צורך בגיבוי ידני?

6. Started by e-Dough,

אהלן, אני עומד לקנות מחשב ביתי חדש שישמש בעיקר ללימודי עיצוב, כלומר גרפיקה ועבודות עיוניות. קיבלתי המלצה למפרט: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=474106.0ף אבל נשארה פתוחה שאלת הגיבוי. הרעיון שלי הוא לחבר שני דיסקים פנימיים ב- RAID1, ככה שתמיד יש גיבוי. היתרון הוא שתמיד יש לי דיסק מוכן לעבודה, בכל מצב קריסה ובנוסף המחיר יותר זול מדיסק חיצוני. האם זה כדאי או שעדיף בכל מקרה דיסק חיצוני? רק לציין, המחשב הישן כנראה יעבור בכל מקרה להיות שרת הורדות וגיבויים, כך שגיבוי משני יהיה, השאלה היא לגבי התאוששות מהתרסקות. תודה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. היי אני רוצה להשתמש בזכרון USB DOK כזכרון SWAP יתרון ברור - חסכון בחיי דיסק קשיח חסרוונת - לא יודע ??? האם מישהוא ניסה ? האם יש הצלחות? כשלונות? ??? תודה מראש, יהודה

• 5 תגובות
    • 811 צפיות
  8. Started by ykg,

היי, אני יכול לקבל emcl SSD ש"מדבר החוצה" בפרוטוקול SAS. הלוח אם שלי לא תומך בפרוטוקול אלא רק ב-SATA. האם המתאם הנ"ל http://www.ebay.com/itm/HP-SAS-to-SATA-Workstation-Hard-Drive-Converter-Adapter-Connector-HDD-398291-001-/220868696476 או משהו דומה יעשה את העבודה? אם לא, האם ישנה דרך להשתמש בכונן הנ"ל במחשב ביתי שהלוח אם שלו לא תומך ב-SAS?

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. יש ברשותי זיכרון CF 4GB KINGSTON. אין לי בו שימוש, אולי ניתן לחברו בתור כונן ל USB ולהשתמש בו בתור כונן שמאכלס זיכרון וירטואלי? מה אתם אומרים?

• 3 תגובות
    • 787 צפיות
  10. Started by wons,

איך אפשר לגרום למחשב לטעון את המערכת הפעלה מתוך זיכרון פלאש חיצוני?(ללא HD) ואיזה מערכות הפעלה אני יכול לטעון מתוכו בהנחה שהזיכרון יכול לפעול על 12MBPS מקסימום?

• 0 תגובות
    • 619 צפיות
  11. Started by saarhadad,

יש לי 2 גיגה ראם במחשב ואני עוד על win 7 64 bit ודיי בעיה במשחקים ואמרו לי שיש אפשרות בwin 7 לעשות שהdok שלי ישמש כתוספת זיכרון למחשב, איך עושים את זה איך מפעילים את האפשרות הזו ? ועל הדרך האם win 7 64 bit עם 2 גיגה זיכרון יכול להיות שהוא עושה האטה מסויימת בטעינת משחקים ? שווה לי לעבור כרגע ל32 ביט בגלל הזיכרון המועט?

• 5 תגובות
    • 865 צפיות
  12. Started by club_501,

אפשרי?, כדאי?

• 1 תגובה
    • 896 צפיות
  13. Started by Drek Boy,

יש לי MP3 של ARCHOS 20 GB מהישנים אבל ממש ישנים כאילו הדור הראשון של הMP3 עם הרדיסקים אקיצר נשבר לו המסך ובדקתי ובשביל לתקן אותו יוצא לי יותר זול לקנות אייפוד אפילו אז לא תיקנתי וקניתי חדש עכשיו סתם ראיתי אותו זרוק בצד והחלטתי לפרק אותו כי הוא בכל מקרה לא הועיל לי כי הוא גם לא עבד כל כך והיו לא פאקים אז לא יכולתי להשתמש בו כהרד דיסק נייד. אקיצר פירקתי אותו ועכשיו יש לי את ההרדיסק שלו מופרד משאר ה"מארז" של האם פי הפינים שלו דומים לזה של מחשב כאילו יש את אותו מספר אבל במקום שיהיה אחד חסר איפה שצריך כמו בקבל של הHD אז יש אחד חסר במקום אחר אז זה לא מתחבר לקבל איך שהו אבל רציתי לדעת אם זה אפשר לעשות משהו שאני אוכל לחבר אותו למחשב או שאני צריך להכין לו קבל מיוחד שיתחבר לחיבור ה…

• 7 תגובות
    • 793 צפיות
  14. Started by sprites30,

שלום רב, ברצוני לדעת אם ניתן לעשות שימוש ב raid1/5/10 , רק כאשר הדיסקים הקשיחים מחוברים על ידי SATA בתוך המחשב,או שניתן גם לעשות זאת בין כוננים חיצוניים שמחוברים על ידי USB? תודה.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by drorleon,

שלום אנשים, כיום אני משתמש בSSD למע' הפעלה ובשני WD של 1.5T בRAID1 השאלה, האם אני יכול לרכוש דיסק קשיח נוסף באותו הגודל, כאשר אני מחבר אותו כ"חבר" שלישי לRAID - זה מיד יאכלס אותו בתוכן האמיתי, כאשר הסנכרון יסתיים אני אוציא אותו ואשמור בצד לגיבוי. בפעם הבאה שאני רוצה לגבות אני אחבר אותו חזרה - כל שאר הזמן הRAID יחשוב שחסר לו כונן אחד אבל יעבוד ת'כלס כמו היום.. היתרונות: אפס מחשבה בנוגע לגיבוי גיבוי של 100% ו100% תאימות וכ"ו החסרונות: למרות שיש לי מגירה להכניס את הדיסק הנוסף - אני לא חושב שאפשר לעשות "החלפה חמה" בRAID - האם? אני מוכן לTRADEOFF הזה, השאלה - איך כאשר אני מחבר את הדיסק שמכיל מידע מלפני שבועיים (לצורך רענון) מובטח לי שהוא יעודכן ולא להיפך (אני חושש ממצב שהמחשב …

• 0 תגובות
    • 784 צפיות
  16. Started by ^DaRk-MiNd^,

אהלן, אחרי שנים של הסתמכות על הארדיסקים שאנחנו עובדיים עליהם כל הזמן ומעט צריבות אני רוצה לייצר כונן חיצוני שאליו אגבה את מיטב המסמכים, תמונות ואינפורמציה קריטית. אני מדגיש שאני רוצה גיבוי קר כך שהכונן רוב הזמן נמצא מנותק ממחשב (ואפילו במיקום אחר) כדי לקבל DRP מלא למידע ואף לחסוך שחיקה בפעולת הארדדיסק. מה הפתרון הכי אפקטיבי לתצורה זו? בהתחלה חשבתי על קניית HD רגיל של 1TB ומארז אבל הבנתי שמארז שכזה דורש מתח חיצוני וזה נשמע לי קצת מסורבל. האם כדאי ללכת על קונספט כזה או על HD חיצוני רגיל, בדגש על התפיסה שאני מחפש

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. השאלה בכותרת, קראתי על זה בPC MAGAZINE - יש לי פה כונן קשיח של 3 גיגה 5400 סל"ד - יש טעם להשתמש בו לSWAP ? http://www.pcguide.com/opt/opt/osSwapLocation-c.html

• 8 תגובות
    • 911 צפיות
  18. Started by ruler,

יש לי כמה סרטים במחשב שתופסים 800 מגה או 750 . הבנתי ש overburn לא כדאי כי הוא הורס את הצורב . אז רציתי להשתמש בדיסקים של 800 מגה או 900 . רציתי לשאול אם זה בטוח. תודה

• 2 תגובות
    • 580 צפיות
  19. שלום, יש לי הארד דיסק חיצוני של IOMEGA 1.5TB יש אפשרות להתשמש בו כהארד דיסק פנימי? החיבורים לSATA ומולקס קיימים בכלל בחיצוני?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by The-Fox,

ביום בהיר אחד החליט הארדיסק הישן שלי לעשות בעיות. הבעיה מופיעה כאשר מתבצעת פעולת קריאה/כתיבה על הארדיסק, ואז המעבד מתאמץ מאד (LOAD) בעצם מגיע ל 100% וככה גומר את המחשב מבחינת ביצועים. לשם ההמחשה לא הצלחתי לצרוב דיסק במהירות של X4 עם הצורבSCSI שלי שבחיים לא דפק לי דיסק. הבעיה קשה ולא סובלת דיחוי זה פשוט סיוט ככה. הארדיסק מדגם WD AC2640R בנפח 6.4 GB והוא עובד ב ATA 66 עם קבל תואם, והוא מוגדר כ Primary Slave. הארדיסק הראשי שלי הוא IBM GXP 75 15 GB 7200Rpm ATA 100 והוא מוגדר כ Primary master. אני צריך עזרה ומהר !, תודה לכל מי שיענה.

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  21. היי, אני קונה מחשב חדש אבל לא הרד דיסק חדש. אני לא קונה עכשיו כונן חדש בגלל מה שהולך בתילאנד...אני רוצה להשתמש בכונן מהמחשב הנוכחי שלי. זה אפשרי ? איך אני יודע אם הוא יתאים למחשב ? אני צריך עזרה בקטע הזה כדי לדעת שהמחשב יעבוד עם הכונן...מה אני צריך לבדוק ?

• 5 תגובות
    • 870 צפיות
  22. שלום, אני מתכנן לשדרג את המחשב בקרוב אך עד אז אני חייב קודם כל הרדיסק. אני רוצה לקנות את ה WD 250 GB SATA2 אבל אני רוצה לוודא קודם שבשלב הראשון הוא גם יעבוד לי עם הלוח הנוכחי (Gigabyte GA-K8NS). מה אתם אומרים... יעבוד?

• 2 תגובות
    • 638 צפיות
  23. http://www.anandtech.com/gadgets/showdoc.aspx?i=3301&p=4 אי אפשר לאלתר משהו בסגנון באמצעות איזה פלאש דיסק של נאמר 10 גיגה ולדחוף עליו את ה OS בשביל ביצועים מהירים ?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. יש אפשרות לחבר למחשב כונן FLASH (נגיד של 5GB) ולהתקין עליו XP? האם זה יאפשר למחשב "לעלות" מידית? (מאחר וFLASH לא מאבד את המידע בחוסר חשמל)

• 2 תגובות
    • 729 צפיות
  25. פעם היה לי שרת, והיו לי עליו כונני SAS מהירים מאד, אחר כך זרקתי את השרת והוצאתי ממנו את כל הציוד ועכשיו יש לי 3 כונני SAS שוכבים במגירה, ואני לא יודע איך לחבר אותם למחשב שלי. אני מעוניין להשתמש בהם לגיבוי, כלומר כהתקן חיצוני שאני יכול לחבר למחשב ולנתק אותו בקלות, בין אם רק לדסקטופ שלי, ובין אם גם לנייד שלי, ומאחר שאין מבחינתי חשיבות מכרעת למהירות, העדיפות היא לקלות ההתחברות, כלומר USB ולכן שאלותי הן: 1. יש איזו דרך לעשות את זה? 2. אני מתאר לעצמי שבמחשב הנייח יד בקר SATA, והבנתי שאלה ממשקים דומים ו\או תואמים - אפשר לחבר כונן SAS למחשב שלי? מה אני צריך בשביל זה? תודה, זיו

• 1 תגובה
    • 936 צפיות

דיונים חדשים בפורומים