עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by zoharbe,

אוקיי...חיטטתי ב"קופסת הקסמים של החלקים הישנים של המחשב שלי" ומצאתי לי כונן קשיח של 160GB של SATA2. יש לי כרגע 320GB SATA2 במחשב,ואני מעוניין להוסיפו. שאלה לגבי מערכת הפעלה... אם אני מתקין WIN7 על הדיסק הקשיח של ה160GB(אחרי שאני מפרמט אותו,כמובן) ושומר את הקבצים האחרים שלי על הדיסק קשיח השני,המערכת הפעלה תהיה פחות עמוסה ותעלה/תעבוד מהר יותר?

• 6 תגובות
    • 782 צפיות
  2. Started by Lirans,

היי יש לי במחשב אחד שני כוננים אופטיים של LG - אחד צורב רגיל והשני צורב דיוידי. במחשב נוסף יש לי כונן cdrom (בין כמה שנים ולמיטב ידיעתי לא קורא דיסקים טוב במיוחד) של איזו חברה לא ידועה. נתקלתי בדיסקים מסוימים ששני כונני הLG מתקשים במיוחד לקרוא ולעומתם הכונן במחשב הנוסף קורא את אותם דיסקים בלי כל בעיה. האם זה אומר שיש בעיית תאימות של דיסקים מסוימים עם כונני LG? הערה: בדקתי שני דיסקים מאותה תוצרת שצרבתי על צורב של LG פעם וניסיתי עכשיו לקרוא מהצורב שלי שגם הוא LG כאשר אחד מהדיסקים נקרא ללא בעיה והשני עם בעיה - בכונן הנוסף אין בעיה לקרוא את אותו דיסק שעושה בעיות בכונן הLG. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 506 צפיות
  3. יש לי לוח אם עם כניסת SATA1 וכבל מידע SATA1 . ברצוני לחבר לו דיסק קשיח (פנימי). מאידך, רוב הדיסקים הקשיחים החדשים בשוק הם, לפי התרשמותי, מסוג SATA2 . השאלה שלי היא האם ניתן לקנות דיסק קשיח SATA2 ולחבר אותו ללוח האם הנ"ל דרך הכבל מידע הנ"ל, שניהם כאמור SATA1, ללא בעיות מיוחדות.? מה צריך לעשות בהתקנת דיסק SATA2 על הלוח הנ"ל ודרך הכבל הנ"ל כדי שאילו יפעלו ? הערה: זה יהיה ההתקן היחיד לפי שעה שמחובר דרך SATA ללוח האם הנ"ל, האם זה מחייב התקנת דריוור כלשהו ל- SATA או שהדיסק הקשיח יזוהה אוטומטית (כמו הזיהוי האוטומטי של דיסקים קשיחים דרך IDE ) ללא דרייורים מיוחדים ?

• 2 תגובות
    • 785 צפיות
  4. Started by מורן008,

אחרי שעשיתי שחזור מערכת במחשב להגדרות היצרן לא היה לי מושג שזה בעצם מפרמט את המחשב. למזלי מצאתי את תוכנת Recuva והוא באמת מצא לי יותר מ 70% מהתמונות שהיו לי חשובות. למרות שאני צריכה להגיד תודה שהוא בכלל מצא לי משהו, בכל זאת יש חלק גדול של קבצים ש recuva טוענת שהם במצב מצויין ושאפשר לשחזר אותם אבל כשאני משחזרת הווינדוס (7) רושם שאין אפשרות להציג את התמונה. יש דרך להציל את אותם הקבצים? אני מתארת לעצמי שעם קבצים שהוא מצא וכותב בפירוש שלא ניתן להשבה אין מה לעשות..

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by elior021,

שלום לכולם אני רוצה לדעת מה ההבדל בין תקליטור DVD-R לתקליטור DVD+R תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 631 צפיות
  6. Started by Polk,

ההרדיסק שלי מחולק לשתי מחיצות. למה כשאני מעתיק איזה קובץ גדול ממחיצה אחת לשניה, ואחרי זה משווה את הגדלים שלהם, ה-SIZE שלהם יוצא אותו הדבר, אבל ה-SIZE ON DISK יוצא קטן בכמה ביטים בהעתק מאשר בקובץ המקורי? כשאני מעביר מהארדיסק אחד להארדיסק אחר שיש לי, זה לא קורה. היכן אובדים הביטים האלה?

• 3 תגובות
    • 755 צפיות
  7. שלום לכולם, מכיוון שלא תתמיד ניתן למצוא באתרי היצרנים את ה-Minimum System Requirments, הייתי מעוניין לדעת האם אני עשוי להיתקל בבעיה אם ארצה לחבר למחשב שלי צורב DVD. המפרט שלי כולל (לא להיבהל): מעבד: פנטיום III של 1Ghz RAM: 1 GB OS: XP PRO למישהו יש המלצה לגבי צורב מסוים שעימו הוא עובד על מפרט דומה? תודה רבה מראש

• 2 תגובות
    • 669 צפיות
  8. אני עוד נמצא בעידן הפנטיום, ולוח האם שלי אינו תומך בממשק SATA כאשר נקרעה הגומייה (כנראה התייבשה מתנאי חום-קור בארצנו) בצורב הוותיק שלי מבית ASUS לאחר כ4 שנים קניתי צורב חדש מבית LG, שעושה עבודה נפלאה, אך כאמור מחובר בממשק IDE במחשבה עתידית לקניית מחשב חדש, ניתן לחסוך כ-120 ויותר שקלים בשימוש בצורב הנוכחי במפרט החדש או לחילופין, להשקיע את הכסף הנוסף הזה לקניית צורב SATA והרי השאלה שלי: במידה ואינני יודע שהחליפו לי את הצורב לאחד הפועל בממשק SATA, אבחין בכל שינוי בפעולתו בהשוואה לקודם המחובר בIDE? או במילים פשוטות: יש הבדל מורגש/מובחן בין שתי הטכנולוגיות? ואם כן, במה הוא מתבטא? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 729 צפיות
  9. Started by חיים37,

שלום לכולם קניתי דיסקים של DVDR ורציתי לדעת אם נגיד אני צורב פרק של סידרה על הדיסק ובדיסק נשאר עוד מלא מקום אם אחרי זה אני יכול לצרוב עוד פרקים או דברים אחרים על הדיסק? תודה וסליחה על הבורות

• 3 תגובות
    • 644 צפיות
  10. Started by Royz,

עשיתי new partition למערך RAID0 וזה נותן לי רק "SIMPLE VOLUME" וכתוב שהכונן DYNAMIC ולא basic ו simple volume ולא primary. אני לא מבין בכל העניין והייתי שמח אם מישהו יוכל להבהיר לי את הנושא. הנה תמונה: http://img163.imageshack.us/img163/8260/untitledul1.jpg מה כל זה אומר? זה נורמאלי?

• 0 תגובות
    • 618 צפיות
  11. Started by MetalB,

הורדתי משחק ISO וישנם 2 קבצים אחד עם סיומת BIN ואחד CUE כיצד אני צורב אותם על דיסק? ???

• 1 תגובה
    • 940 צפיות
  12. Started by GunBlade,

באותה הזדמנות, תוכלו לתת לי איזשהו אתר טוב שנותן הסברים לגבי חומרה? אני רוצה קצת להתעדכן על סוגי חומרה קיימים.

• 6 תגובות
    • 6.5k צפיות
  13. Started by m_g,

קניתי 2 דיסקים קשיחים מאותו הסוג (שניהם SATA 2) חיברתי את שניהם לחיבור ה SATA הרגיל שנמצא בלוח האם עכשיו מה שאני לא יודע זה מה עושים עם הבקר RAID שיש לי על הלוח אם יש לי P5N32 SLI DELUXE ויש עליו חיבור שנקרא SATA RAID1 איזה כבל אני מחבר לחיבור הזה ולאן אני מחבר את הצד השני?? תודה

• 7 תגובות
    • 647 צפיות
  14. Started by eyal00,

יש לי לוח תומך SATA2 ומחובר עכשיו הארד דיסק 80GB שהוא SATA. לא תהיה בעיה להוסיף עוד הארד דיסק,אבל שיהיה SATA2 נכון?

• 1 תגובה
    • 722 צפיות
  15. Started by b0nzZ,

אני יכול לבחור איך ה SATA יפעל בין ההפשרויות האלה IDE RAID ACHI במה הכי טוב לבחור עכשיו הארדדיסק עובד על IDE ואני לא מבין בזה בכלל אולי מישהו יכוטל להסביר לי בקצרה את ההבדלים בין המצבים תודה

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  16. עם שני מגה באפר והשני עם שמונה? או שתיווצר כלשהי התנגשות או משהו? כי יש לי כרגע 160 עם 8 מגה ויש לי מונח עוד 40 עם 2 מגה אז רציתי לדעת האם אני יכול לשלב ביניהם במחשב שלי בלי חשש.

• 4 תגובות
    • 630 צפיות
  17. Started by @guitarsuite@,

קניתי היום צורב דיוידי של lg בקיצור אני לא יודע אם יש לו את התמיכה של + - ואני אפילו לא יודע מה זה אומר ! אז למי שיש מושג על מה אני מדבר ויכול לעזור לי אז תודה מראש!

18. מה ההבדל בין שני הדגמים האלה של WD http://zap.co.il/model.asp?model_id=676817 http://zap.co.il/model.asp?model_id=599123 תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 688 צפיות
  19. Started by User_Name,

יש לי כונן DVD של Toshiba, במהירות 16x48, דבר קטן שמציק לי הוא המהירות שהכונן נפתח 2 , 3 שניות. אני יודע שזה סתם בזבוז כסף לקנות חדש, אבל האם הכונן של LG נפתח מיד כשלוחצים על הכפתור? יש דרך לסדר את הזמן שלוקח לכונן להפתח?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by R9547655G,

טוב אז ככה.. נתקלתי באינטרנט בלוח אם הזה... ASUS P5WDH DELUXE וראיתי שיש לו תכונה כזאת ASUS EZ-Backup כלומר עושים רייד 1 אז שאלתי את עצמי אם זה אפשרי לעשות ככה.. לקחת 4 דיסקים של חצי טראבייט... 500GbX2@Raid0 500GbX2@Raid0 לעשות רייד 1 ? - אני יודע שיש כזה דבר רייד 1+0 אבל אם זה אפשרי על לוח אם הזה? בלי כרטיס נפרד?

• 0 תגובות
    • 617 צפיות
  21. Started by jackhammer,

האם אפשר להפוך כונן USB U3 לרגיל ע"י פירמוט?

• 2 תגובות
    • 747 צפיות
  22. Started by whitiger19,

שלום לכולם.. אני זוכר פעם אבא שלי קנה לי דיסקים צרובים בכמה עשרות בודדות של שקלים. אבל זה לא היה נראה דיסק צרוב , היה על הדיסק מדבקה או תמונה של אותו המשחק. איך אנשים שמים את המדבקות/תמונות האלו על דיסקים צרובים? (אני מתכוון בלי הצורבים האלו שיש להם את הטכנולוגיה ההיא) תודה לעונים.

• 6 תגובות
    • 888 צפיות
  23. Started by yair1911,

האם ההארד דיסק של SATA 2 יעבוד בSATA 1 ?

• 4 תגובות
    • 892 צפיות
  24. אני תמיד גדלתי על ה"מנטרה" שחיבור פרללי(מקבילי) הוא עדיף על חיבור סריאלי(טורי) כיוון שבחיבור פרללי יכולה לעבור כמות מידע גדולה יותר(byte לעומת bit). אבל SATA עדיף על PATA... למרות שSATA הוא סריאלי וPATA הוא פרללי... אני יודע שזו נשמע כמו שאלה מפגרת, אבל היא: איך? למה זה ככה?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. באופן כללי - מה צריכה להיות מהירות הארדיסק כדי שיהיה מהיר כמו זיכרון ?

• 3 תגובות
    • 938 צפיות

דיונים חדשים בפורומים