עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Sagui Jahn,

שלום, אני מעוניין לגבות את כל התמונות המשפחתיות שנערמו עם השנים בזכרון נייד אמין ולא יקר מדי. במידת הניתן אשתמש בו גם לאחסון סרטים וצפייה בטלוויזיה המלצות?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by doom26,

היי מתכנן קניית מחשב חדש, אני רוצה לקנות דיסק SSD למערכת ההפעלה כונן של 120 GB יספיק איזה סדרה הכי מומלץ ? בזמנו שמעתי שמומלץ לקנות רק INTEL או OCZ אבל אני רואה שהיום כבר קיימים הרבה סוגים בשוק הייתי שמח להמלצה אגב ראיתי את ההודעה בתחילת הפרום עם המומלצים. הINTEL 330 הוא דיי ישן, האם הסדרה של של אינטל 520 לא טובה ? (רשום שזה פי 2 מהירות ) תודה

• 1 תגובה
    • 771 צפיות
  3. אני רואה היום שמחירים של כונני SSD בנפח 240GB שיצאו לאור בשנות 2013 מבוססי על זיכרון MLC עולים אותו דבר כמו כוננים חדשים יותר משנת 2015 המבוססים על זיכרון מסוג TLC. נכון להיום מה עדיף לקחת ולמה? תודה אגב, אני מסתכל באתר של אייבורי לדוגמא MLC: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10055 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11502 TLC: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17763 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17175

• 13 תגובות
    • 2.8k צפיות
  4. Started by zaviv,

שלום לכולם, אני מתלבט ברכשית כונן בלו ריי למחשב האם מישהו יש לו כונן בלו ריי שהוא צורב והיכן ניתן לראות את הסרטים (נגן או PS3) תודה

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. שלום רב, טוב, אז החלטתי לרכוש את ה-103UJ וברצוני להתאים לו מארז מתאים לצורך חיבורו לכונן חיצוני הומלץ לי על http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1709 NIKE-בזמנו המלצת לי על מארז עם BRACAT -תוכל לעזור לי על מארז כזה ושוש הסבר קצר מהו ה-BRACAT ולמה הוא משמש... המחשב הוא מחשב ישן יחסית P4 1.8 והכונן החיצוני יורכב באמצעות USB (אני לא מכיר אפשרות אחרת) בכונן היצוני ישמש לכונן להורדת סרטי HD תודה על עזרתכם

• 3 תגובות
    • 676 צפיות
  6. אני מעוניינת להחליף את 2 הכוננים הקשיחים שלי - סיגייט 500GB, ל- כונן 1 או 2 בהתאם לגודל. ראיתי שיש המלצה על ה-WD 640AAKS באחד הפוסטים וגם דיבור על הדגם SAMSUNG 1TB SATA-2 32MB HD103UJ אני מעוניינת בדיסק אמין, מחיר טוב ממשק SATA2. וחנות אמינה שבה אוכל לרכוש את הכונן האם כדאי לרכוש כונן 1 בנפח של 1TB או 2 כוננים בנפח של 640GB? הייעוד הוא, תוכנת פוטושופ ועריכת סרטים, אימיול - המחשב שלי דולק 24/7 ומחובר לאל פסק.

• 5 תגובות
    • 852 צפיות
  7. חשבתי לרכוש כונן כזה (אין הגבלה תקציבית). האם משתלם? יש למישהו נסיון? טוב? רע? אשמח לתגובות/המלצות/הארות מועילות וכו...

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by Diniska,

שלום לכולם. אני מעוניין לרכוש כונן קשיח חדש בעל חיבור סאטא ברצוני לדעת מה הגודל המשתלם ביותר לרכישה היום, באופן עקרוני אחרי התבוננות במחירים אני חושב שההתלבטות היא בין 120 , 160לבין 200 מה דעתכם?

9. Started by ha,

התחדשתי בספר אלקטרוני אך הוא דורש שימוש ב SD-Card להתקנות וכדומה. הנושא לא מוכר לי ואשמח לדעת מספר דברים. -האם SD ו microSD זהים חוץ מהגודל הפיזי שלהם? כלומר עם שימוש במתאם הפלסטיק לא אראה שום הבדל? -האם ישנם איזו שהם סטנדרטים ל SD-Card? -האם ישנו הבדל בין הסוגים השונים (אורך חיים, אמינות וכדומה)? -איזה SD של 16G מומלץ?

• 2 תגובות
    • 844 צפיות
  10. Started by orlupo,

שלום, ביקשתי כאן לא מזמן המלצה על צורב DVD. קיבלתי המצלמה על ASUS DRW-2014L1T. בדקתי והוא אכן היה נראה צורב טוב שתומך ב-BitSetting ו-LightScribe. הלכתי היום ל-SkyPC והם אמרו לי שהוא לא זמין יותר ובמקומו יש דגם חדש: 20B1LT. חיפשתי קצת מידע עליו וגיליתי שהוא לא תומך ב-BitSetting וגם איכות הצריבה רק סבירה. הייתי רוצה המצלמה על צורב DVD אחר או מישהו שיודע על חנות טובה ואמינה שעדיין מוכרת את הצורב הנ"ל. תודה מראש, אור.

• 4 תגובות
    • 795 צפיות
  11. Started by The UnKnown,

יש לי חבר שעובד בחנות מחשבים והוא יכול לארגן לי צורב של NEC שחור ב150 שקל, שזה אחלה מחיר. ברמת העיקרון אני חושב שגם אפשר להשגי LG, אני לא יודע עד כמה כדאי ? אני אשמח לקבל המלצות, אגב, לא תמיד דעת הרוב היא הצודקת... כמה שהמליצו לי על LITE-ON הצורב הרגיל שיש לי... והוא צרב כל החיים שלו כ10 דיסקים מקסימום ונדפק לחלוטין, בכל אופן עכשיו כבר לאור המחירים החלטתי לרכוש לי צורב DVD נחמד. מה הכי כדאי ?

• 4 תגובות
    • 916 צפיות
  12. הזמנתי את ה-EVO, האם אפשר להעביר את כל התוכן של הקשיח שלי ל-SSD מבלי להתקין את מערכת ההפעלה מחדש? במידה וכן, לפני שאני עושה זאת אני צריך להגדיר AHCI בביוס?

• 52 תגובות
    • 10.1k צפיות
  13. Started by bneli,

שלום לכולם היום רכשתי סוף סוף SSD אני כל כך הרבה זמן מושך את זה..בהתחלה חשבתי לקנות OCZ או GSKIL ובזמנו ופה שיכנעו אותי לקנות בזמנו את הM4 אבל מאז גם כבר עבר זה וגם הוא מיושן אז קצת עברתי על הSSD המומלצים והיום לבסוף רכשתי את בקורסייר ניוטרון GTX 240 ג'יגה מה הדברים שאני צריך לעשות? עכשיו הוא פה בקופסא עוד ורציתי לדעת אם אני יכול לעשות גוסט מהכונן שיש לי את המערכת אליו? או שחייב לפרמט? גם המחשב מוגדר ממזמן על IDE ואני צריך לשנות את זה אני יודע ואז הבנתי שזה סרט להגדיר טיפה את המערכת שתזהה את הדרייבר יש עדכון קושחה בשבילו שכדאי לעדכן?( כי תמיד אומרים לעדכן לגירסה החדשה אבל לא מצאתי באתר של קרוסייר איפה להוריד) ושאלה אחרונה:באיזה צורה הכי מומלץ לפרמט את הכונן?(דרך…

• 21 תגובות
    • 2.5k צפיות
  14. שלום לכולם. אז קודם כל, אני יודע שהנושא הזה נטחן מכל כיוון אבל אני מקווה שהשאלה שלי מתאימה פה. (חיפשתי ולא מצאתי). התעדכנתי פה בפורום שאנשים פה קונים מדיות DVD-R מOffice Depot , של Verbatim (נדמה לי שככה כותבים) במבצעים שלהם. מחר אני מתכונן ללכת ולקנות כאלה מאופיס דיפו בתל אביב (מקווה שיהיו בחנות). השאלות שלי הן- 1. תוצרת איזו מדינה הכי מומלץ לקנות את המדיות הנ"ל? 2. אם הם לא יהיו על אילו מדיות אחרות אתם ממליצים מאותה חנות ותוצרת איזו ארץ ? (אשמח אם תסבירו איך לבדוק את המדיה קוד בחנות לפני הקנייה). 3. אילו מדיות CD-R אתם ממליצים? חשוב של חברה איכותית כי הקודמים היו של סתם חברה והצורב שלי (Nec3540) לא היה מסוגל לצרוב במהירות של יותר מ8X . 4. מה המחירים של המדיות (D…

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. התקנתי את החלונות 7 על ה ssd, קצת מקריאה בפורומים ראיתי שיש כמה הגדרות ראשוניות שצריך לבצע אבל לא ממש הבנתי מה אני אמור לעשות. מישהו יכול לשפוך טיפה אור על הנושא תודה

• 0 תגובות
    • 658 צפיות
  16. חברתי אותו מחשב הכל טוב ויפה עכשיו אני לא רואה אותו בספריית המחשב שלי !! הוא הארד דיסק גיבוי כאילו משני ועל הארד דיסקהראשון 320 גיגה wd יש את המערכת הפעלה!! מה צריך לעשות?אלו צעדים?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. חברים שלום, יש ברשותי 3 דיסקים: 1. WD Black 1TB 2. WD Green 1 TB 3 Segate 7200 3 TB (שרכשתי היום) ביצעתי בדיקת מהירות ונדהמתי לגלות מהירות איטית יותר של ה-WD BLACK האם זה יכול להיות? האם המהירות של ה-BLACK סבירה? ובכלל מה דעתכם על המהירות שקיבלתי בתוצאה הסופית. יש לי הרגשה שה-BLACK לא ממש בקו הבריאות..... מה דעתכם? תודה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by 890iu,

רכשתי היטאצי K30007 דיסק 2000 GB SATA 6 סדרה חדשה שיצאה בימים אלו ל- SATA 6 מהירה מכל מה שהיכרתי קודם דיסק שקט ומהיר http://www.hitachigst.com/internal-drives/desktop/deskstar/deskstar-7k3000 מחיר טוב 523 ש"ח http://eliad.org/viewer.php?id=1294896894.png http://eliad.org/viewer.php?id=1294981051.png http://eliad.org/viewer.php?id=1294958170.png

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. שלום לכל החברים, רכשתי אתמול כונן SSD של crucial m4 128gb. אני עומד להתחיל את כל תהליך ההתקנה במחשב, והתקנה מחדש של מערכת ההפעלה. עברתי על המדריך שקיים באתר, שהוא מעולה אגב, ובאמת עזר לי קצת לעשות סדר בנושא. עכשיו, למיטב הבנתי, הכונן עובד בצורה הטובה ביותר כשהוא לא מלא לגמרי, וגם כשמבצעים בו מינימום של מחיקות וניקיונות, לכן חפשתי עזרה בנושא תיקיית המשתמש שנוצרת בכונן של מערכת ההפעלה, וכל המידע שנשמר עלייה, בעיקר דברים שהם לא בשליטתנו (כמו הורדות) אלא דברים שאוטומטית נשמרים שם. מצאתי את המדריך הבא: http://www.newsgeek.co.il/windows-user-folder-ssd/ אשמח לשמוע את התייחסותכם, האם זה מדריך ששווה לעקוב אחריו ולבצע אותו. במידה ולא אשמח למדריך אחר, או להתייחסותכם לכל הנושא של ת…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  20. היה לי צורב פיוניר 07A יותר מ 4 שנים, שצרב כמות דיסקים שאף צורב לא יכול לעשות (רכשתי אותו בזמנו ב 1500 שקל). התחיל לעשות בעיות ורכשתי עכשיו פיוניר 112D. הוא צורב טוב אבל יש 2 בעיות מרגיזות: 1. הוא לא קורא דיסקים. יש לי המון גיבויים שצרבתי על DVD, והוא פשוט לא מזהה אותם. 2. לא מצליח לצרוב על מדיות CD רגילים. 3. לוקח לו 10 שניות לזהות דיסק ריק שנכנס. הבעיה הראשונה הכי מפריעה לי. זה בעיה ספציפית אצלי? האם יש עדכון קושחא שיכול לעזור? יש לי נסיון טוב עם פיוניר ולכן רכשתי אותו. אשמח לעזרה

• 2 תגובות
    • 711 צפיות
  21. שלום שלום רכשתי צורב של ASUS עם חיבור SATA וכשבאתי להחליף את הכונן שיש לי עכשיו גיליתי שהחיבורים שונים.. תמונה מצורפת.. מספר 1 ולי יש את החיבורים: תמונה מספר 2 מה עושים? האם יש מתאם? צריך להחליף את הצורב? תודה רבה [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 937 צפיות
  22. Started by OverclockedMyToaster,

בגלל שהמחשב שלי היה ליד הסאבוופר מתחת לשולחן, החלטתי להעביר אותו לפני השולחן (גם בגלל שהמאוורר צד הזה שאב למטה מלא אבק). יש סיכוי שרמקול 20W המסומן בתמונה יזיק באופן כלשהו לHDD או לרכיבים האחרים? הוא משנת 2000, אז אני לא יודע אם יש לו MAGNETIC SHIELDING. (ד"א - אלה וואחד רמקולים. איכות מדהימה. 2 רמקולים של 20W וסאב (רואים למטה) של 40W. הם שווים את ההון ששילמתי עבורם בשנת 2001.) תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by berner,

חברים :saint: אני חייב לפתוח כאן תרא'ד בנושא קבלת שירות . רכשתי HD דגם MAXTOR ATA133 \7200 הרכיב לאחר תקופה גילה סימני עצבנות והתברר שיש סקטורים דפוקים שלא ניתן לשקמם . פניתי למקור הרכישה "רוטל" בחולון והבחור שם טרטר אותי הלוך ושוב שאציג הוכחות שנרכש ממנו וכו' . פניתי ליבואן חב' CGR לבחור בשם מיכאל והוא בדק ואמר לי לפי מספר הS/N שאכן מקור הרכישה זה "רוטל" ויש אחריות שנדרש לממש שוב פניתי וקבלתי כל מיני תשובות. חזרתי ליבואן למיכאל והוא הבין שאני מטורטר והחליט" שלח לי הHD ואני מחזיר לך אחר" לזה קוראים רמת שירות וצל"ש ליבואן וחבל"ז לרכש מול רוטל. אז חברים הזהרו מאלה שיודעים למכור ולא לתת שירות. ואולי כדאי לפתוח כאן גם פורום בנושא רמת שירות ופינת ה…

• 2 תגובות
    • 937 צפיות
  24. Started by yotamavi,

שלום לכולם, הוספתי היום לדיסק קשיח ישן של סמסונג (160GB) עוד כונן גיבוי 1TB של סיגייט. אני לא יודע האם זה קשור לכונן החדש אבל לפתע מורגשת בשולחן העבודה ויברציות מחזוריות.. בערך כל מס' שניות מתחזקת תחושת הרעידה, דועכת וחוזר חלילה.. האם יש היגיון כלשהו לבעיה/דרך פתרון? תודה רבה

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by Polk,

יש לי שאלה כזו: כל איזו שהיא תקופה אני מגבה את כל החומר על ההארדיסק הפנימי שלי על הארדיסק אחר (גם פנימי). מה שאני עושה זה פשוט מעתיק כל פעם את הכל מחדש. השאלה היא האם יש איזו שהיא תוכנה או משהו כזה, שתסמן איזה קבצים חדשים הוספתי למחשב שלי מזמן הבאק-אפ האחרון ככה שאני אצטרך להוסיף רק אותם, ולא להעתיק כל פעם מחדש את הכל?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים