אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! אני רוצה לקנות כונן קשיח פנימי של 1TB, חשבתי על SAMSUNG F3 מה דעתכם? האם כדאי לקנות אותו ב KSP? ולשאלה העיקרית: יש לי כרגע כונן 250GB די ישן שבעיקר משמש לאחסון ועוד כונן 500GB שטיפה יותר מהיר והוא מחולק ל2 מחיצות, אחת 100GB שעליה מותקנת מערכת ההפעלה VISTA 64BIT והשאר כ 340GB שמותקנים תוכנות ומשחקים וגם קצת אחסון. בגלל שנגמר לי המקום לגמרי אני קונה את הטרה. השאלה שלי היא איך להגדיר את הטרה החדש שהוא כמובן הרבה יותר מהיר מהכוננים האחרים, האם לחלק אותו למחיצות נפרדות? האם כדאי לי להתקין את מערכת ההפעלה מחדש עליו? בעתיד אני אשדרג ל7 אז אני יוכל כבר להתקין אותה על החדש. האם לעשות מחיצה נפרדת למשחקים ותוכנות או שעדיף להתקין אותם על אותו כונן או מחיצה שעליו מותקנת מע…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כרגע יש לי HD 250GB, ומעוניין להוסיף לו HD 320GB לאיחסון ופינוי דברים מה-HD המקורי. לוח האם שברשותי: Intel Core 2 Duo E6750 (S775) - 2.66GHz 1333MHz 4MB Shared Cache 64bit Box מחיר שאני מוכן להשקיע 300-400 מספר דגמים שנראים לי: כונן קשיח WD3200AAKSוWestern Digital כונן קשיח WD3200KSוWestern Digital (לא ממש מבין מה ההבדל בין שני הדגמים האלו) ^ כמובן כל דגם אחר שעדיף על הנ"ל ועומד בטווח המחירים יתקבל בברכה תודה מראש רון
-
- 1 תגובה
- 630 צפיות
-
-
אני מתלבט האם לרכוש את הST31000528AS של SEAGATE ב400 ש"ח או לחכות לSPINPOINT F3 ? האם ישנם הבדלי ביצועים גדולים בין השניים, ומתי לעזאזל כבר יגיע הF3 ?
-
- 4 תגובות
- 878 צפיות
-
-
http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=7871 שווה או שעדיף משהו אחר? הכונן נראה נח מאוד ולא דורש שנאי חיצוני והמחיר סביר
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. יש לי HD ישן של 40G ואני מעונים לרכוש לו מארז כדי להפוך אותו לנייד. השאלה שלי האם יש מארז שלא דורש ספק כוח חיצוני? כי זה כבר לא ממש נייד... ראיתי את זה http://www.dragonpc.co.il/product.asp?productid=3081 הוא מומלץ? מה יש לבדוק שמחפשים מארז לדיסק קשיח? והאם בכלל כדאי להשקיע מחיר כזה בHD 40G? (פשוט חשבתי להכניס את כל המידע שיש לי בקייס דיסקים לזה אבל יש לי שם גם מערכות הפעלה אז בכל זאת צריך דיסקים)
-
- 1 תגובה
- 601 צפיות
-
-
שלום רוצה לרכוש עוד שתי צרובים בשביל למנוע עומס(צורב הרבה) ושוקל האם כדאי אותו דגם כמו שיש לי עכשיו יש לי DVR-212DBK 18X בממשק SATA של פיונר. השאלה אם אני אביא עוד שני צורבים, לא יהיה יותר מדי עומס על המחשב והלוח אם עצמו?(ASUS P4P800) כי כבר עכשיו הוא די מקרטע, מחוברים ארבעה הארדיסקים פנימיים(שלושה מתוכם IDE ואחד SATA) ועוד שתי הארדיסקים חיצוניים 500 ג'יגה בUSB. מה שנשאר לי זה עוד שתי חיבורי SATA לעת עתה. מה ששקלתי לעשות בשביל למנוע עומס על הבקרים עצמם, להביא בקר PCI בנפרד של USB, שאפשר לחבר אליו עוד 2-3 והוא יהיה בנפרד(שלשם אני אחבר את שתי הכוננים החיצוניים בנפרד ולא שכל פעם הם יפילו לי את המודם[שגם מחובר בUSB] מתי שהם יצאו ממצב סרק ויתעררו לחיים[כן זה קורה...] ) לא ממז…
-
- 10 תגובות
- 997 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד lenovo 510s , מעוניין לשדרג את הדיסק קשיח לSSD, אפשר בבקשה המלצות לכוננים אמינים? עדיפות ל500 אבל אשמח גם לקבל הצעות של טרה, תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
הצעות? יש לי HD SATA והHD שאני רוצה להוסיף הוא IDE 4 GB.
-
- 13 תגובות
- 946 צפיות
-
-
היי, יצא לי במקרה לשמוע שקיים דבר כזה SSD שמתחבר בחיבור PCI-E 3.0 ויכול להגיע למהירות קריאה של עד 2150MB/s ו-1500MB/s מהירות כתיבה. הבנתי שזה מתאים ללוחות שתומכים בסוקט M.2. אני לא מכיר את הסוקט הזה ולא מבין אם זה מתאים למחשבים פרטיים. האם זה בכלל מיועד לשרתים? ומה עוד כדאי לדעת על זה?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי כונן אחד fat 32 ואני רוצה לשנות אותו לntfs , הבעיה היא שיש המון קבצים בכונן הזה ואני לא רוצה שימחקו, יש דרך להפוך אותו לntfs בלי לפגוע בחומרה? ושהמחשב לא יעשה לי בעיות אחר כך?
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אם מישהו יכול להסביר לי על זה קצת תודה
-
- 4 תגובות
- 778 צפיות
-
-
היי חבר'ס.. נמאס לי מהרעשים של הכוננים השקיחים. אני רוצה להגיע למערכת כמה שיותר שקטה לחדר שינה, ומבחינתי אם SSD יקר מדי כיום אפשר גם להשתמש בכרטיסי CF. את התוכן (סרטים/סדרות) אני אקרא ממחשב מרוחק דרך הרשת. מתאם מ-CF ל-SATA תומך UDMA זה לא סיפור רציני לפי המחירים ב-EBAY. השאלה בקשר לכרטיס CF, מה לקחת שיהיה מהיר מספיק ולא יעלה יותר מדי ויתן פתרון הולם ל-XP, ואם יש אפשרות אולי גם לויסטה (כמה בכלל לוקחת התקנה של ויסטה עם המדיה סנטר?) אני מקווה להשקיע בעניין פחות מ-100$ כדי לא באמת להשתגע, נוכח העובדה שמחירי הזכרונות גם רק יורדים כל הזמן, ויהיה אפשר להשתדרג ל-32GB מהיר יותר בעתיד. כרגע בסכום הזה יש כמה אופציות: Sandisk 4GB X250 Extreme IV - עולה בארץ 315 ש"ח, וקצב העבר…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לפני כמה חודשיפ הבאתי לפה ידיעה על הטכנולוגיה ההולוגרפית. אמרו לי שאני חולם ושיקח עשור. אז.... הדגמה ראשונה של דיסק HD בגודל 300 גיגה מתחילה היום 18 באפריל :o :o :o :o :o http://www.cdfreaks.com/news/11673 http://sg.hardwarezone.com/news/view.php?id=1143&cid=10
-
- 1 תגובה
- 840 צפיות
-
-
-
כן כן, נושא קצת מטומטם, אבל מעניין אותי התחלתי להשתמש בדיסקים של סילבר-ליין לפני כמה זמן, ומשום מה יש לדיסקים שלהם ריח נוראי. בהתחלה חשבתי שנפלתי על חבילה בעייתית, אבל זה קרה גם בעוד שתי חבילות. זה טבעי שיהיה ריח כזה, או שפשוט החנות קיבלה סטוק גרוע? הדיסקים בסדר גמור, אבל מסריחים
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, יש לי צורב Samsung SH-S203B. אתמול צרבתי על דיסק רב פעמי (CDRW) שצרבתי עליו מספר רב של פעמים והבחנתי בריח שרוף מהדיסק לאחר הצריבה וכן ריח שרוף במהלך הצריבה. ניסיתי לצרוב במחשב אחר עם צורב אחר (NEC ND-3550A) וגם הבחנתי בריח שרוף מהמדיה. יכול להיות שזה קשור למדיה? כי הרחתי מספר מדיות לפני הצריבה והיה לחלק מהן מעין ריח לוואי. יכול להיות שהריח הזה בשילוב עם התחממות הצורב יצר אשליה של ריח שרוף? מדובר בצורב חדש (הסמסונג) שנקנה ממש לאחרונה. כבר החלפתי אותו פעם אחת כי הראשון לא היה תקין (לא קרא/כתב) ולא בא לי לחזור שוב לחנות. יש אפשרות שזה תלוי בסוג המדיה או בהתאמת המדיה לצורב? כי אחרי זה ניסיתי מדיות אחרות (לדוגמה DVDRW של VERBATIM) ולא הבחנתי בריח שרוף או בריח לוואי כלש…
-
- 0 תגובות
- 605 צפיות
-
-
מבחינת ביצועים ומהירות. מה טוב יותר למערכת ההפעלה, כונן במהירות סיבוב של 10KRPM או מערך RAID-0. כשיש לי שני אפשרויות לרייד א. על ידי בקר זול של סיליקון אימאג' בחיבור IDE. ב. על ידי שבב מובנה בלוח P5B דלוקס, שזה כמובן בחיבור SATA2. ידוע לי שמבחינת השקעה כספית אני אקבל פחות נפח איחסון פר שקל, באופציית הראפטור, מאשר באופציית הרייד. אבל אם ההבדל משמעותי לכאן או לכאן זה לא נורא.
-
- 69 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
אהלן אני מתלבט או יותר נכון טיפה מבולבל , אני מעוניין לעשות רייד ככה ששני הכוננים יעבדו ככונן אחד ( שני כוננים של 500) ושהם יעבדו יותר מהר . האם זה רייד 0 או רייד 1 ? יש לי בקר רייד . עכשיו בנוגע להתקנה של חלונות, אני בהתחלה קובע ששניהם יהיו ברייד ורק לאחר מכן אני מתקין את מערכת ההפעלה ? ככה זה עובד ? אשמח לשמוע עוד טיפים ודגשים לפעולה הזו . תודה
-
- 8 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
כמובן שאם יש דרך בעזרת בקר מסויים אני אשמח לקבל עליו מידע... תודה לכולם.
-
- 29 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
אני הייתי עם מערכת P45 לוח של DFI עם E8500. ללוח היה רייד, ועשיתי איתו רייד 0. המהירות קריאה שלי בHDTUNE הייתה בממוצע 220MB לשניה ברייד עם 3 כונני Samsung שתיים ה103SJ ואחד 103UJ כל אחד 1TB. אבל עכשיו עברתי למערכת Core I7 הלוח אם הוא Asus P55P7D-E Pro עם CORE I7 860. מאוד מאוד מוזר לי שעכשיו אני גם ברייד 0 (וזה אחרי שמחקתי את המערל הקודם כמובן ועשיתי חדש), המהירות קריאה היא בממוצע 124 בעוד שהממוצע של הדיסק כשהוא לא ברייד הוא 115~. מה יכולה להיות לדעתכם הסיבה? יש מצב שזה איזה שהיא הגדרה שאני לא מודע לה? *עריכה: עדכנתי את הביוס לגירסא הכי אחרונה, ועדיין זה לא עזר, יש מצב שאני אצטרך לעשות מערך חדש בגלל שעדכנתי ביוס בשביל שזה יסתדר? אגב הייתי מחובר עם כבל של SATA 3 ו…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. האם זה אפשרי לעשות רייד 1 בין 2כונני ssd של 250 ברייד 0 לבין כונן מכאני יחיד של 500. האם זה אפשרי והאם זה נכון לעשות דבר כזה כדי לקבל את הגיבוי של רייד 1 אבל לחסוך בעלויות?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם אפשר לבנות מערך רייד 5 עם 4 דיסקים? אם כן אז איך זה יהיה בנוי? יהיה PARITY אחד על 3 דיסקים?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
:'( אני חייב עזרה, יש לי בקר PERC5I, עם 4 כונני 1T . עשיתי הרחבה לרייד אתמול והכל עבר בהצלחה . מה שנשאר לי זה רק לחבר יחד את הטרה החדש יחד עם הכונן לוגי הישן 1.8T הפעלתי תוכנה בשם ACRONIS אשר ביקשה ממני בסיום ההתקנה להדליק את המחשב מחדש . כאשר הדלקתי מחדש את המחשב דבר הראשון הבולט שראיתי זה שחלק מהכתב בוינדוס השתנה לכתב כהה (B) לאחר שנכנסתי למחשב שלי, לא ראיתי את הכונן לוגי עם 1.8T ולא היה לי גישה לכל הקבצים שלי אני חייב עזרה להחזיר את המצב למצב שבוא יש לי גישה לקבצים שלי ולמחיצה עם ה1.8T יחד עם כל החומר שיש שם בבקשה עזרה מכל מי שיכול לעזור זה נורא חשוב לי תודה רבה מראש לכל מי שיוכל לעזור . וכמה תמונות להבנה: http://i29.tinypic.com/24ec96q.png http://i26.tinypic.com/etx…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זהו, אחרי תקופה יפה שבילינו ביחד, הלך לי הכונן. היו לי 3 כוננים שמחוברים עם Raid-0 ואחד מהם הלך. איכשהו הצלחתי לגבות את המידע לכונן גיבוי אחר (לפחות את הדברים החשובים לי באמת) ועכשיו צריך לעבור לשלב התיקונים, מה שאומר שצריך להחליף כונן. אגב, הבעיה היא שהוא התחיל לעשות לי קליקים עם הפעלת המחשב וגוגל אומר שיש איזה משהו שנשרף בתוכו ואפשר זמנית לתת לו כמה מכות כדי שזה יסתדר עד הפעם הבאה וככה למעשה הצלחתי לעשות את הגיבוי... עכשיו השאלה שלי היא אם 2 הכוננים האחרים עם WD 250GB, השאלה היא אם אני יכול לקנות אחד חדש של 250 של חברה אחרת כמו מקסטור או היטצ'י ולחבר או שאני חייב WD. שאלה נוספת היא אם יש אפשרות לחבר כונן יותר גדול של 2 טרה אל שני הכוננים של ה-250 ג'יגה ואם כן מה ההשלכות…
-
- 3 תגובות
- 996 צפיות
-
-
בעקבות הרבה משחקים שלי אתמול על בניית הכוניים, למדתי באמצעות מדריך ברשת שניתן לעשות רייד ללא שינוי בביוס בכלל אלא רק על ידי הגדרת מערכת הכוננים בווינדוס ל-striped. האם כך הדבר? כי מעולם לא שמעתי על זה ועכשיו אחרי שניסיתי אני רואה שזה עובד. אז מה בדיוק נעלם מעיני כשאני עושה את זה?
-
- 2 תגובות
- 836 צפיות
-