אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
מצאתי בפלונטר את אותו הצורב של פלקסטור, 48X24X48 אחד שחור אחד לבן, ההבדל במחיר הוא משהו כמו 200 (!!!) שקל.... מישהו יכול להסביר מה ההבדל? או שמשלמים רק בשביל הצבע? הדף של הצורב באתר של פלקסטור לא מוזכר הבדל בין השניים...
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני פותח דיון שונה כי פה מדובר על עניין המחירים שעולים כל הזמן - היה בפורום מסכים לפני חצי שנה או יותר רעיון "לאחד כוחות" מול גורמי השיווק וליצור כח קניה גדול ולאלץ אותם לתת מחיר אטרקטיבי.הדיון בעבר היה על מסך הדל 2007 בעל פנל IPS המיתולוגי... אני פה מדבר על הדיסקים 640 שכבר זכו לתהילת עולם והמחירים שלהם מתחילים לעלות. אם ניהיה בין 5 ל 10 אנשים יותר נוכל לקבל מחיר אחר מאשר אדם בודד. **למנהלים אני לא מקבל תגמולים ראיתי את התקנות החדשות - אני פשוט רוצה מחיר טוב**
-
- 2 תגובות
- 728 צפיות
-
-
כיום אני משתמש בהארד דיסק פנימי בנפח 250 שבזמן האחרון התחיל להתמלא (Full HD ומשחקים). החלטתי לשדרג אותו. ההתלבטות שלי היא בין פנימי או לבין חיצוני בנפח של 1 טרה. כיום אין לי כונן חיצוני וזה דבר שבזמן האחרון אני דיי צריך ולכן אני מעדיף לרכוש חיצוני. האם ניתן להשתמש בכונן 3.5 חיצוני לשימוש יום יומי, זאת אומרת מחובר קבוע לחשמל ולהוריד אליו ישירות קבצים וכנ"ל גם להתקין עליו משחקים ולהריץ אותם דרך המחשב? ושאלה נוספת: האם כבר יוחלט לרכוש כונן חיצוני, האם עדיף לרכוש כזה ייעודי או לרכוש כונן פנימי עם מארז מתאים? מה ההבדל בביצועים, צריכת חשמל, שקט? תודה על העזרה
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
החלפתי את כונני ה BR ביו שני המחשבים (אחד מהם לא הצליח לצרוב, רק לקרוא) וכשניסיתי לחבר את הכונן היותר טוב (צורב וקורא) גיליתי כי פס הפלסטיק בשקע נתונים של ה SATA נשבר... אני מחפש עדיין כונן איכותי כדי להחליף את השניים האלה, אבל האם ניתן בנתיים לאלתר איזהשהו חיבור?
-
- 5 תגובות
- 818 צפיות
- 3 followers
-
-
בס"ד בשעה טובה, רכשתי Seagate Barracuda 3TB ST3000DM001 מאייבורי באיילת, ב ₪542. איך אני יכול לדעת מתי יוצר הדיסק הקשיח? כתוב עליו שיש להיכנס ל www.seagate.com/beyond-2TB להשלמת ההתקנה. האם זה חשוב? אני משתמש במערכת הפעלה Windows 7 בגרסת 67 ביט שלא מותקנת על הדיסק הזה ומתכוון להשתמש בו ללא חלוקה למחיצות. אילו פעולות חשובות יש לבצע לפני השימוש בו? תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי, לאחרונה שמתי לב שהמחשב מתנהג באיטיות לא סבירה עבור כל מיני פעולות שמשתמשות בעיקר בהארד דיסק. בהתחלה ביצעתי פעולות ברשת אז חשבתי שאולי זאת הבעיה, אך לאחר שניסיתי להעביר קבצים מהמחשב לשני כונני USB שונים אני חושד מאוד בפעילות של ההארד דיסק עצמו. הוא מתחיל להעביר את הקבצים מהר/באופן רגיל ולאט לאט מוריד את המהירות עד שזה כמעט ולא זז. ההארד דיסק הוא הדגם הידוע של סמסונג SPIN POINT F3 500GB. אני עושה DEFRAGMENT ב TASK SCHEDUALER כל שבוע. יש לציין שהמקום הפנוי הוא 10/60 בכונן C ו 40/400 בכונן D. האם יש תוכנה שאפשר להריץ איתה בדיקה על ביצועי ה HD? האם יכול להיות שפרמוט יפתור את העניין? אשמח לעזרתכם, תודה.
-
- 5 תגובות
- 880 צפיות
-
-
אממממ אוקי ! אני רוצה לנקות את הכוננים שלי !! גם את ה CD וגם את ה DVD ! בשביל שהפעילות שלהם תהיה טובה יותר !!! איזה אפשרויות יש ? ? תודה רבה : )
-
- 8 תגובות
- 891 צפיות
-
-
מה רשום עליו ... אני יודע שצורב זה cd rw ואני יודע שה נגן dvd למחשב רגיל זה dvd cd אבל אך צורב dvd נראה ומה כתוב עליו
-
- 5 תגובות
- 779 צפיות
-
-
זו פעם ראשונה שאני צורב dvd יש לי דיסק של 4.7 אכשיו השאלה שלי כזאת, האם אני יכול להשתמש בכל ה4.7?
-
- 8 תגובות
- 823 צפיות
-
-
בבדיקת הדיסק במחשב שלי, קיבלתי דו"ח SMART המצורף. האם אפשר להמשיך להשתמש בדיסק ללא חשש, או שהדוח מראה שהדיסק כבר מראה סימני עייפות והא עשוי לקרוס בקרוב? תודה לעונים!
-
- 1 תגובה
- 992 צפיות
-
-
רציתי לשתף אתכם, מי זה זמן שרציתי לרכוש NAS, בעיקר לצורך אחסון מדיה, שרת הורדות, ובהמשך גיבוי. תחילה חשבתי לרכוש אחד מוכן של Senology ds224 , הוא קומפקטי, והיה אמור להספיק, אך חוסר בזמן דחיתי את הנושא. לאחרונה שוב חזרתי לקרוא להבין מה האפשרויות שעומדות היום בשוק, נחשפתי לNAS בבנייה אישית, מארזים קטנים, יכולת קסטומיזציה , יחס ביצועים לשקל. אז החלטתי שאני הולך על בנייה עצמאית, תחילה היה בכוונתי לרכוש לוח ITX עם מעבד מלוחם N100 (Alder Lake-N) , המעבד סה"כ חסכוני (TDP 6W) , ללוח יש 6 חיבורי SATA , חיבור NVME X 2 , ו PCIe אחד. היות וחיפשתי מארז קטן ככל האפשר חשבתי לרכוש את JONSBO N1, אך ג…
-
-
- 45 תגובות
- 33.2k צפיות
- 5 followers
-
-
אם למישהו יש פרטים \ נתונים על התקן, קישורים לאתרים, תוכנות, יצרניות ציוד, לוחות אם \ CHIPSETS. או בקיצור כל דבר על SATA. אני אשמח לקבל או בפרטי או במייל או בתגובה בט'רד.
-
- 0 תגובות
- 869 צפיות
-
-
http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7740467 איזה כונן יושב בפנים? של WD או חברה אחרת? מישהו יכול להעיד על ביצועי המהירות שלו? שנתיים אחריות זה מעט מדי, לא? לפני שלוש שנים רכשתי דיסק חיצוני של MAXTOR טרה אחד שהיה הכי זול שמצאתי והוא הגיע עם 3 שנים אחריות. דרך אגב, הוא עובד פרפקט בשימוש מאסיבי עד היום (טפו טפו!)
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
הארדיסק הזה שווה? המחיר בשביל הארדיסק הזה ממש זול. אבל מה יותר חשוב:המהירות של הRPM ? או המהירות של הזיכרון נדיף? והאם שווה לי לקנות את הארדיסק הזה?כי אם כן אז אני קונה בלי למצמץ. כי יש לי כבר הארבה זמן 150 גי'גה7200 של 8 זיכרון .אז במחיר הזול הזה...להארדסיק שנראה לי ממש שווה...אני יוכל לקנות.אני רק מחכה לדעה שלכם בנושא.הנה הפרטים והמחיר על המוצר הזה. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=867
-
- 6 תגובות
- 918 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב ישן עם חיבור IDE ישן בלבד. אני רוצה לקנות הארד דיסק SATA II 500 GB יחד עם מתאם SATA to IDE converter השאלה שלי היא האם תהיה ירידה בביצועים, ומהי, וכמובן אם יש עוד דברים שצריך לדעת כשמחברים הארד דיסק עם המתאם הזה תודה, אלעד.
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
אז ככה אני כבר שבוע עם Windows 7..אחלה מערכת הפעלה. בניגוד לXP, לוינדוס 7 יש כל מיני אפשרויות של עבודה על כוננים, כמו לחלק כונן ל2 מחיצות, למחוק וכו'.. אז ככה: בהארד דיסק שלי היו כוננים: C, שעליו ישבה מערכת ההפעלה, וE, שבו שמורים כל הקבצים החשובים שלי. עשיתי הקטנה(SHRINK) לC, והורדתי ממנו 60 ג'יגה. (אתם יכולים לראות בתמונה..זה הUnAllocated space השמאלי ביותר). אחרי הריסטרט והכל, פתאום אני מגלה שאין לי כונן E במחשב שלי. נכנסתי שוב פעם לניהול הדיסק, ושם אני מגלה שגם E הפך לUnallocated! ובכלל לא נגעתי בE!! איך זה יכול להיות?! חברים יש לי שם המון מידע חשוב...המון המון! הנה התמונה: http://forums.johnbryce.co.il/files/Unallocated.jpg
-
- 1 תגובה
- 778 צפיות
-
-
פרימוט רגיל לא מוחק לגמרי את הארדיסק? אם כן אז אך אני ממש מוחק אותו?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם כרגע אני עם WDC WD3200AAKS שעליו מותקנת מערכת ההפעלה במחיצה אחת + מחיצה נוספת רכשתי HD חדש מסוג WD1002FAEX שהבנתי שיש לו advanced format או משהו כזה אני עם מערכת הפעלה win 7 64 bit ואני רוצה להעתיק הכול - ממש קלון , האם ניתן לעשות זאת ללא בעיה עם acronis ? או שצריך לדעת משהו מיוחד ? יש צורך לעשות קלון אוניברסלי או רגיל . ? תודה רבה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 934 צפיות
-
-
לקחתי מחבר DVD מסוג NEC DV-5700A_ ושמתי אצלי. הוא אמר לי שאצלו ה-DVD ננעל על ZONE 1. האם גם אצלי ה-ZONE נעול או שכשמעבירים DVD למחשב אחר אז הוא נפתח מחדש? האם שינוי ה-ZONE קשור לתוכנה שבא אני משתמש או בסוג ה-DVD? אפשר לפתוח את ה-ZONE מחדש או שזה קבוע? באיזו תוכנה הכי כדאי להשתמש ע"מ לראות DVD ואיך אני פורץ אותה לשינוי ZONE כאוות נפשי? תודה מראש ערן
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי DVD ROM מדגם PIONEER 106S כידוע לכם היום לרוב כונני ה-DVD למחשב יש הגנה מפני אזורים וניתן להחליף רק 5 פעמים את האזורים. אז יש גם שיטה לפרוץ את ההגנה ע"י לעשות FirmWare ל-DVD ואח"כ להשתמש בתוכנה כדי לפרוץ את האזורים. אז הורדתי מאתר של פריצות כוננים את הקובץ המיועד לדגם של ה-DVD שלי ויש לי שאלה... [glow=green, 2, 300]ATAPI DVD-A06/106S Patched FIRMWARE UPGRADE 1.22 RPC-1 by Mr.Kirill Firmware Upgrade Instructions(DVD-106S/DVD-A06S[/glow] זה הכותרת שמופיע בקובץ ה-Readme של הקובץ אז מה שאני רוצה לדעת זה האם זה בעצם הפריצה או משהו אחר?
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שאלתי לא מתייחסת ל"איך לעשות זאת מבחינה טכנית"- את זה אפשר למצוא בכמויות ברשת, גם כאן אני מניח אלא מה בדיוק עושים בזה... דוד שלי- שעובד בבזק אמר לי שהגבלת המהירות היא לא דרך המודם, אלא דרך "פיצה" (זה הסלנג לנקודה אליה מתחברת קבוצת מודמים), ולכן אני לא מבין מה פריצת ההגבלה של המודם עוזרת... תודה מראש, נדב עריכה: להעביר לפורום "אינטרנט ורשתות", קצת התלבלבלבלי
-
- 1 תגובה
- 766 צפיות
-
-
שלום רב. יש לי HD של WD3200AAKS שיושב במארז חיצוני ומחובר בUSB למחשב,עכשיו אני מעוניין לפרמט אותו ולקבוע לו מחיצה היות שהוא חדש. עכשיו אני עושה זאת דרך ניהול ->ניהול דיסקים>יצירת מחיצה חדשה - והוא שואל אותי האם אני מעוניין שתהיה מחיצה ראשית או מורחבת על הHD,עכשיו לא כ"כ הבנתי מה לבחור,אם אני מעוניין בעצם שכל שטח הדיסק יהיה זמין לרשותי ומדובר על HD חיצוני שאינני מעוניין לעשות בו מחיצות - אז באיזה אפשרות עליי לבחור?
-
- 2 תגובות
- 613 צפיות
-
-
אני מנסה לפרמט דיסק של 1 טרה ב2003 ל64 K דרך COMMAND והוא לא נותן לי לאחר שאני בוחר לו איזה דיסק אני רוצה לפרמט הוא אומר שלא ניתן עזרה..
-
- 1 תגובה
- 778 צפיות
-
-
שלום לכולם, בקרוב מאוד אני מתכנן לקנות את הדיסק הבא: http://ksp.co.il/?uin=17091 למיטב הבנתי הוא תומך בתקני usb 2/3, והוא מתוכנן להכיל קבצים גדולים מ-4gb, כגון סרטי 720p ומשחקים כבדים. המשמעות לכך היא שאצטרך לפרמט אותו ל-exfat או ntfs, מה שמשאיר לי בעיה אחת - זמן שאין לי. אפרט את הבעיה כך: יש לי כונן 1 tb של אותה חברה רק בצבע ירוק (2.5), ולקח לי יום וחצי לפרמט אותו! בקיצור, יש לי 2 מחשבים: נייח ונייד. הנייח הוא עם מעבד i3, וממשק usb2, הנייד עם i5 ויציאה אחת של usb3. כך שברור שבנייד התהליך יהיה מהיר יותר. השאלה שלי היא כמה זמן? אני מודה לכל מי שיעריך בשבילי את הזמן.... גם בערך יתקבל בברכה. חיים
-
- 4 תגובות
- 737 צפיות
-
-
שלום לכל המומחים. יש לי בעבודה הארד דיסק מהדגם הבא: http://www.memoryamerica.com/301359u.html בזמנו, ההארד דיסק פורמט כך שיכיל רק 2TB, כנראה משיקולי מערכת (32 ביט). היום אני מעוניין לפרמט אותו מחדש ולקבל את ה4TB שהוא יכול לספק לי אבל לא באמת יודע איך עושים את זה. מישהו?
-
- 4 תגובות
- 934 צפיות
-