עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by erbu,

שלום לכולם, יש לי מחשב שולחני פנטיום שלוש בן 4 ונייד סנטרינו די חדש של IBM. השולחני מחובר לאינטרנט ומשמש כמאגר קבצים, מכשיר פקס ונגן ומחובר לנייד דרך כרטיס תקשורת אלחוטי על מנת שהנייד שעליו אני עובד כל הזמן יהיה בעל יכולת גלישה. עכשיו אני רוצה להוריד קצת חומר משני המחשבים ולכן מעונין לקנות צורב DVD. העניין הוא שאם אני אחבר אותו לשולחני אז אני אצטרך להעביר מהנייד כל מה שאני רוצה לצרוב אל השולחני וה די איטי, כך שברור שצורב חיצוני הוא אידיאלי. אולם זה מייקר את העסק. השאלה שלי פשוטה- המארז שמוכרים לכוננים פנימיים הרי בסופו של דבר ממיר את חיבור הIDE שבצורב לחיבור USB2. אי אפשר לעשות קומבינה ולעשות את לבד? האם קיים סוג של מתאם שימיר IDE ל-USB? תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by dtechno,

רציתי לצרוב דיסק מוזיקה שכל הטראקים יבואו אחד אחרי השני ללא הפרש זמן ביניהם. כמו בחלק מהדיסקים המקוריים שסוף של שיר אחד זה כבר ההתחלה של הבא... איך אני יכול לעשות דבר כזה?

• 2 תגובות
    • 740 צפיות
  3. Started by iyehuda,

אולי נעצור לרגע ונלך 10 שנים אחורה בשנת 1996 קניתי לחבר שלי ( עם הכסף שלו כמובן ) צורב CD רגיל במהירות X4 של חברת SMART & FRINDLY תחזיקו חזק ב 2800 ש"ח כן חברה זה לא טעות בשנת 1998 אני קניתי בשבילי צורב TEAC X8 ב 1300 ש"ח והוא אפילו לא צורב RW עד היום קשה לי למכור אותו מי היה מאמין ש NEC 3520A יעלה היום 270 ש"ח מעניין מה יהיה עוד 10 שנים ( צורב בלו ריי של נק X52 8.5 TERA ב 80 ש"ח )

• 6 תגובות
    • 821 צפיות
  4. האם מהירות כונן אופטי המחובר כMASTER משפיעה על מהירות כונן אופטי נוסף המחובר אליו כ SLAVE ? המהירות המתקבלת בפועל היא של הכונן האיטי יותר או שאין כל קשר ותעבורת הנתונים מושפעת מצוואר הבקבוק של לוח האם ?

• 3 תגובות
    • 603 צפיות
  5. Started by SaXtoR,

שלום, יש לי צורב LG DVD+R DL חיפשתי עליו מידע באינטרנט,ומצאתי וכתוב שהוא תומך בDVD-RAM עכשיו,מה הכוונה של זה? למחוק את המידע שאני שם על דיסק רגיל?(CD-ROM שאני צורב למשל.) ואם כן,איך אני מוחק בידיוק? זה לא מחיקה ישירה ,כמו דיסק און קיי וכאלה.. נכון? שנכנסים פשוט לכונן,מסמנים ומחוקים כי זה לא ממש נראה לי בטח יכתוב מוגן שמוגן כל אחד מוזמן לענות בשמחה,מחכה לתגובות שלכם. נ.ב אם זה לא קשור לפה,תעבירו ותייעדו אותי. תודה מראש!

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. רציתי בבקשה לדעת איך ניתן להציג את שורת הסטטוס של גודל הדיסק ב NERO v6.6.0.3 במידות של DVD ולא של CD רגיל? תודה :-) [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 751 צפיות
  7. יש לי דיסק של מקסטור 120 ג'יגה. לאחרונה הוא משמיע תיקתוקים (כאילו הוא נכבה ושוב נדלק). הוא אמנם באחריות אבל השאלה היא אם מתקנים דברים כאלו או שפשוט מחליפים אותם.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by YohaiM,

שלום לחברי הפורום! קניתי לפני כחודשיים מארז של 50 דיסקים רגילים לצריבה מבית Verbatim. הדיסקים הם מסוג Datalife Plus. הם מיוצרים בסין. לעומתם יש את ה-Datalife המיוצרים ביפן. אני חושב שאני עדיין יכול להחליף אותם,כי אני מכיר אנשים בחנות,וכן האריזה סגורה. השאלה כאן היא האם,למרות שמייצרים אותם בסין,יש ל-Datalife Plus שכבת הגנה יותר טובה? אני שואל כי יש כאלה שממליצים על Datalife Plus,ויש כאלה שממליצים על Datalife. בתודה מראש, יוחאי.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. יש לי משחק מסויםם, כאשר אני מכניס אותו ל DVD אצלי הוא עובד אך כאשר אני מכניס אותו לDVD של חבר שלי הוא לא מצליח לקרוא אותו ונותן לי את השגיאה כפי שתראו בתמונה . מה אני יכול לעשות בנידון? מה נראה לכם הבעיה כאן ? תודה רבה מראש [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 675 צפיות
  10. Started by אלעד ת.,

בבקשה, אם מישהו יוכל לענות לי קצת בסבלנות. 1. לא מזמן קניתי מחשב, די חזק, עם צורב דיוידי NEC 3520 ?(השחור, הנפוץ, אני לא זוכר בדיוק את הדגם) למען גיבוי אוסף דיוידים פרטי שיש לי. אז הלכתי, ובהמלצה קניתי חבילת DVD-R של ריטק. צרבתי קצת דאטה, צרבתי קצת מוזיקה, הכל הלך טוב ויפה. אמרו לי שאי אפשר לגבות כל דיסק, כי 8 גיגה לא יכנסו לי בתוך דיסק רגיל. בסדר. אז הצלחתי לגבות דיסק אחד, שכנראה היה פשוט לגיבוי, ושלא תפס שטח כל כך גדול. דיסקים אחרים כבר לא הצלחתי בכלל, אפילו לא את החתונה של אחי שצרובה על דיוידי התפריט נצרב, וגם ההתחלה, ואז זה נתקע. ואפילו להעתיק למחשב אי אפשר. מאיפה מתחילים? מה אני צריך להוריד? איזה מדריכים יש בלי לבלבל לעצמי את השכל? פשוט צעד צעד, בעברית צחה, או באנגלי…

• 1 תגובה
    • 659 צפיות
  11. Started by AMD 64,

שלום. יש לי צורב DVD חדש כבר איזה חודש.הבעיה היא שאף פעם לא צרבתי משהו ואין לי שום מושג איך לצרוב סרט,משחק או שירים. מישהו יכול להסביר לי(יש לי נרו 6 אגב,אם זה משנה)? תודה רבה לכולם.

• 3 תגובות
    • 859 צפיות
  12. Started by borg,

הזמנתי דיסק קשיח של מקסטור 120GB עם Buffer של 8MB מסידרת DiamondMAX 9 (חיבור ATA/133) דגם 6Y120P0. קיבלתי דיסק קשיח של מקסטור 120GB עם Buffer של 8MB מסידרת DiamondMAX 10 (חיבור ATA/133) דגם 6L120P0. באתר של מקסטור Maxtor כתוב שבסידרת DiamondMax 10 לא קיימים דיסקים קשיחים בנפח של 120GB. הדיסק הקשיח שקיבלתי שייך אמנם לסידרת DiamondMax 10, אבל משוייך לתת-סידרה שנקראת RoHS Compiant Version. השאלה שלי היא מה זה RoHS Compiant Version? לפי מה שהבנתי (תקנו אותי אם אני טועה), RoHS זה תקן של איכות סביבה (דיסקים קשיחים ירוקים?). מישהו מכיר דיסקים קשיחים כאלה שמוגדרים כ-RoHS Compiant Version? האם יש הבדל כלשהו בין הדיסקים הקשיחים האלה לדיסקים קשיחים מקבילים שהם לא RoHS Compiant Versi…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  13. היי אני מחפש כרגע הרדיסק ATA (לא S-ATA), בסביבות ה-100GB, שיחליף את ה-WD 80GB הנוכחי שלי (יש לי עוד 2 ב-SATA, אחד 120GB ואחד 200GB, למי שמתעניין, וזאת הסיבה שאני צריך אחד ATA). הסיבה להחלפה - רעש. ה-80GB הנוכחי פשוט מרעיש. הוא מוציא זמזום קבוע כזה (בזזז) של רעש הסיבוב ב-7,200 סל"ד... אני מחפש לו תחליף - שיהיה שקט כמה שיותר (לצורך העניין, שני ה-SATA-ים שלי, גם הם של WD, לא משמיעים כל רעש). אני אשמח לקבל המלצות רציניות מאנשים שיודעים להעריך שקט עשו את אותה השוואה וגילו מי השקט ביותר.. אנא חסכו ממני את "אחי יש לי את XYZ, הרדיסק משהו פיצוץ כדאי לך לקחת אותו"... אלפי תודות..

• 8 תגובות
    • 870 צפיות
  14. במידה וקיים דבר כזה בכלל. תודה מראש. עריכה: כנראה שלא קיים דבר כזה, למחוק בבקשה.

• 5 תגובות
    • 783 צפיות
  15. Started by borg,

קיימים דיסקים רגילים בגודל של 80mm בנפח של 210MB, ודיסקים בגודל של כרטיס ביקור בנפח של 50MB. האם קיימים דיסקים מסוג DVD בגודל של 80mm בנפח של 1.5-2GB?

• 7 תגובות
    • 737 צפיות
  16. Started by amisha,

אני מתכנון במוד שלי הקרוב לשים כונן אופטי בזוית מסויימת ( באיוזר ה 15-25 מעלות עם ציר האיקס אם נקרא לזה ככה ) אך הכונן יהיה מקובע ומחוזק למקומו האם ניתן להפעיל את הכונן בצורה בטוה שלא תפגום בו ? הכונן האופטי הוא צורב DVD ועוד כונן אחד שהוא CD ROM רגיל ........ שאלה נוספת : האם ניתן להציב דיסק קשיח על צידו ולהפעילו כשהוא מקובע למקומו ?

• 4 תגובות
    • 740 צפיות
  17. ^^ פשוט אני רוצה לקנות כונן 80GB חדש, זה ממש מספיק לי אני בערך מסתדר עם 40GB. רציתי לדעת אם הם נותנים שנה אחריות על הHD כמו הרבה מהמוצרים שלהם או שלוש שנים אחריות כמו כמעט כל חנות? תודה.

• 3 תגובות
    • 966 צפיות
  18. טוב אז ככה, לאחר שקראתי את הפורום הזה וחיפשתי שעות אני די סגור על הצורב של NEC. הקטע הוא כזה, יש את NEC 3540 ב 300 שקל בחנות ליד הבית אבל עם שנה אחריות. ויש את הצורב NEC 3520 ב 300 שקל במכירה קבוצתית עם שנתים אחריות. ברור לי שה 3540 יותר טוב קצת וגם ראיתי את ההבדלים הטכניים (הלא ממש משמעותיים) השאלה שלי היא האחריות. עד כמה עדיף ללכת על אחריות של שנתיים בשביל הצורב. עוד התלבטות בקשר ל NEC בכלל. יש את הצורבים של LG שהם אמורים להיות גם כן טובים. מה שטוב בהם שיש תמיכה טובה של החברה לגבי עידכוני FIRMWARE. המהירויות של NEC יותר טובות משל ה LG בשביל זה אני די סגור על NEC אבל כמה חשובים עידכוני FIRMWARE? תודה

• 3 תגובות
    • 673 צפיות
  19. אוקיי, אז תראו מה קיבלתי היום (MCC 03): בהתחלה אני הולך לגבות (NEC3520AW, FW: Dee's 1.0UF) משחקים שיש לי, המשחקים הם למחשב בלבד, לא לשום קונסולה. חלק אני הולך לצרוב כ- ISO על הדיסק, וחלק אני הולך לעשות כ- Autorun. ניקח לדוגמה את הגיבוי של רידיק - אני הולך לצרוב אותו כ- Autorun ישר מהדיסק. המטרה שלי: ללכת על בטוח, ומקסימום תאימות. האם להשתמש ב- DVD-R או DVD+R @ DVD-ROM? לפי האתר של החברות שיצרו את הכוננים שלי (3520A ו- ASUS 16x, הצורבים תומכים בצורה מושלמת בשני הפורמטים, אז לא תהיה בעיה). עוד משהו שאני צריך לדעת? (אגב, איפה אני מאשר את הביטסטינג?) תודה מראש

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. ההתלבטות מתחילה בעלויות בהנחה שאני אדם, שמוריד כל הזמן, אבל כל הזמן, המון מידע מהאינטרנט, ואני רוצה לשמור את כל המידע אצלי, חשוב שיהיה זמין. כרגע יש לי סה"כ 300 ג'יגה בהרדיסקים (80+200 על 2 הרדיסקים של WD, רגילים 720RPM0/8MB - ATA, ועוד 20 על ה IRIVER שלי) יש לי גם צורב DVD אם אפשרות לשדרג אותו שיצרבו DUAL LAYER (של NEC, רק צריך לעדכן לו FIRMWARE) את הצורב יש לי כמעט שנה, וכמעט לא צרבתי בו דיסקים, רק כמה סדרות מלאות, לא יותר מ 30 דסקים סה"כ. תמיד אני מוצא שחסר לי מקום אחסון, כרגע יש לי רק 4 ג'יגה פנויים.. השאלות הן : 1. האם יותר משתלם לדעתכם (כלכלית, וגם מבחינת נוחות, זמינות, מקום וכו') לקנות עוד הרדיסק 200 כל פעם, מאשר לצרוב את המידע על דיסקים ? 2. האם אחסון על גבי דיסק …

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by black colt,

קודם כל שלום לכולם אני חדש פה ומחובתי להגיד שלום בקיצור אני ישאל הרבה שאלות כי עכשיו קניתי מחשב חדש לפי מה שאמרו לי מתקדם מאוד (כנראה יותר ממני) לא ידעתי באיזה פורום לרשום את זה אז אני רושם את זה פה כי לדעתי הוא הכי מתאים אם זה לא קשור נא מהמנהלים להעביר לפי מה שהבנתי לכל צורב דיוידי יש את סוג הדיסק שלו לי יש צורב מסוג: RITEMASTER והייתי רוצה לדעת איזה סוג דיסק לצריבת דיוידי הכי מתאים לו ואם אין אחד ספציפי אז איזה דיסק הוא הכי איכותי וייתן לי אתץ התמונה והאיכות הכי טובה תודה עידן

• 10 תגובות
    • 705 צפיות
  22. Started by x-dude,

הגיע הזמן באמת,לפי דעתי אין שום דבר חדש...גם ה3500 מספיק (אלא אם אנשים מספיק חרמנים בשביל DL)....בסה"כ מהירויות צריבה קצת יותר גבוהות. http://www.cdfreaks.com/article/206

• 0 תגובות
    • 722 צפיות
  23. במפרטים המומלצים באתר, ממליצים ללכת על גירסת ה SATA, אבל במבחנים שנעשו עפ"י הלינקים הבאים, מוכח שלגירסת ה PATA ביצועים טובים יותר על מערכת P4 3GHz ומערכת שבבים 925 המערכת שאני קונה היא: Athlon64 3000+ (S-939) GIGABYTE K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) האם יחס הביצועים בין 2 הדיסקים ישמר? מה עדיף לקנות? למישהו יצא להשוות ביצועי דיסקים אלה על מערכות של intel ושל amd? והלינקים כמובן: PATA: http://www.pcplus.co.il/labs/product.php?pid=62 SATA: http://www.pcplus.co.il/labs/product.php?pid=63 תודה מראש, ערן

• 2 תגובות
    • 637 צפיות
  24. שלום, אני רוצה לקנות צורב DVD ורציתי לקבל המלצה על דגם + המחיר שלו (כדאי שהדגם הזה ישווק גם בצבע שחור) ואשמח אם תענו לי על שאלה קטנה, אני יודע שזאת שאלה טיפשית, אבל אני חייב להיות בטוח בזה, האם צורב DVD מסוגל לצרוב גם דיסקים רגילים ? אם כן, איך ניתן לדעת את כל מהירויות הצריבה שמספק המכשיר לפי סוג המדיה ?

• 1 תגובה
    • 730 צפיות
  25. שלום יש לי כונן דיסקים עם פאנל קידמי לבן : משהו כזה : ואני רוצה להחליף את הפאנל (הפלסטיק הזה מקדימה) לשחור. כמו זה : האם מישהו מכיר חנות שעושה שרות כזה (בתנאי שימצאו חלק שמתאים לכונן שלי) ? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 616 צפיות

דיונים חדשים בפורומים