אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,914 דיונים בפורום זה
-
רכשתי השבוע מחשב חדש עם הארד דיסק של wd בנפח של 200 ג"ב. אני צריך את עזרתכם בכל הקשור לחלוקה למחיצות ולאופן הפירמוט: 1. לכמה מחיצות כדאי לחלק את ההארד דיסק ובאיזה גודל כל מחיצה? חשבתי לחלק את ההארד דיסק לארבע מחיצות: אחת למערכת ההפעלה בלבד (xp), אחת לכל התוכנות האחרות, אחת שהיא העיקרית והגדולה ביותר - תמונות (כל תמונה בנפח של 6-8 מ"ב), והרביעית והאחרונה לכל היתר (מסמכים, שירים וכל הזבל). זה בסדר לעשות חלוקה כזו? 2. האם צריך לפרמט כל אחת מהמחיצות? אם כן האם זה משנה האם בשיטת FAT32 או ב- NTFS? האם צריכה להיות אחידות בשיטה, קרי כל המחיצות ב- FAT32 או לחילופין, כולן ב- NTFS? תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 2 תגובות
- 693 צפיות
-
-
בס"ד לאיודע איך קוראים לקבל הזה אז מקווה שתבינו זה הקבל האפור הרחב הזה קבל גדול שמחבר בין הארדיסק ללוח אם. זה שיש לו 3 יציאות- system שמתחבר ללוח אחד slave master קיצר זה הכבל שמחבר בין הארדיסקים (כונני גיגה)לבין הלוח אם. בטעות היום פירקתי את המחשב והפעלתי קצת כוח ושברתי את הראש של ה slave ושניסתי לחבר לבד את המסטר להארדיסק שבו יש את הxp המחשב לא עלה היה רק מסך שחור. יכול להיות שזה בגלל שהראש של הslave נשבר? ותגידו רגע יש חשיבות אם זה מחובר לp5 או לp6? לא חושב שיש לזה חשיבות. ויש לי עוד שאלה במחשב החדש שלי החיבורים של הההראדיסק שונים מהחיבורים של הישן בלי הכבל הגדול הזה איך אני יוכל לחבר בין שני ההרדיסק ולהעביר מידע מאחד לשני? ההרדיסק במחשב החדש מחובר דרך כבל אדום כזה של…
-
- 2 תגובות
- 849 צפיות
-
-
-
מישהו אמר שהמבצע של וורבטים נגמר. אז מהיום יש מבצע חדש - קונים 3 חבילות משלמים על 2, כלומר 33% הנחה. קניתי 3 חבילות של 10 דיסקים X16 -R במחיר של 2X35 שקל כלומר 2.33 שקל לדיסק. היום בערב (מקווה) אבדוק אותם על 4163B ואמסור עוד אינפורמציה.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי הארד דיסק SATA ואני לא יכול להתקין דרייבר בשבילו כי אין לי כונן של דיסקטים יש איזה דרך אחרת? דיסק און קי אולי??
-
- 8 תגובות
- 722 צפיות
-
-
היי אני מעוניין לקנות צורב רגיל ולא יודע איזה הכי כדאי. חשוב לי שיוכל לצרוב על דיסקים של 100 דקות כי הבנתי שלא כולם יכולים. ברור שגם הכסף והאיכות שלו חשובים... אשמח אם מישהו יביע דעה מנסיון אישי. תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 511 צפיות
-
-
שלום לכולםםםםםם אני חדש פה חחחח.. אז ככה שמעו אני לא יודע בדיוק מה יש לצורב שלי .. אני מכניס דיסק בא לצרוב. ואין צריבה שהוא לא יתקע לי ב 5% ואחרי 20 דקות אפילו יותר פתאום הוא ממשיך ולפעמיים יש מצבים שהוא ביכלל לא צורב ואני חייב לצרוב אבל הוא פשוט לא נותן לי ויש לי ים דברים לצרוב בבקשה עזרהההה אני חייב לסדר תבעיה הזאת . :'( והצורב שלי של חברת MSI מי שמכיר עם הפאנלים 52X32X52 תודה לכל העוזרים והלוואי והוא יסתדר לי :
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם כדאי לי לקנות אותו במחיר כזה למחשב החדש שלי? הוא צורב DVD נכון?
-
- 1 תגובה
- 540 צפיות
-
-
שלום. בחנות אמרו לי שאני יכול לבחור בין seagate לsamsung כאשר הפרמטרים זהים: שניהם SATA עם 8 MB ושניהם בלי NCQ. תודה
-
- 0 תגובות
- 739 צפיות
-
-
יש לי HDD 80GB של סמסונג והוא מראה לי הודעה שהוא UNformated השאלה אפ אפשר לשחזר את המידע? זה דחוף!!! תודה לכל העוזרים...
-
- 0 תגובות
- 659 צפיות
-
-
יש לי 300שקל לצורב דיוידי מכיוון שהלך לי הצורב הרגיל(בדרך פלא של הידיים של חבר שלי) אני מתכנן על NEC 3540A, אבל אם יש משהו אחר במחיר הזה אני אשמח, לא מעבר ל300שקל, אני יכול להשיג את הNEC ב300 בידיוק. ועוד דבר, מה ההבדל בין הNEC 3540A ל3520A והאם הוא משמעותי?
-
- 32 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום. הזמנתי לא מזמן מחשב והוא עדיין לא הגיע. הזמנתי דיסק קשיח SATA ויש לי שלוש שאלות: 1. לפי מה שהבנתי מהFAQ, כדי להתקין את הדריבר של הSATA בBOOT, אני צריך כונן דיסקטים! אבל לא הזמנתי כונן דיסקטים. מה לעשות? 2. הזמנתי לוח אם שתומך בNCQ וב SATA 2 (מ.ס.י נאו 4 פלטיניום). אבל כאמור לקחתי SATA. עד כמה מומלץ לי לשנות לSATA2\NCQ? והאם הביצועים השונים משפיעים על ביצועים במשחקים עצמם, או רק בהעתקה/הדבקה/ וכו? 3. השאלה שבכותרת: בעדיפות עליונה!!!!!!! ראתי בנועה מחשבים ובלוג'יק פי סי את הכוננים הקשיחים של SEAGATE וראיתי שאין דבר כזה SATA של SEAGATE בלי NCQ. האם זה נכון לכל החנויות? כלומר כל SATA של SEAGATE הוא גם עם NCQ?
-
- 5 תגובות
- 896 צפיות
-
-
-
אני חייב עזרה בקשר לדיסק צריבה רגיל DVD-R שצרבתי עליו משהו, אבל השארתי אותו פתוח בנרו (multi session) אחר כך כ כשנשאר מלא מקום על הדיסק ורציתי לצרוב עוד משהו ועוד משהו שמתי לב שהווינדוס מראה לי רק את מה שצרבתי אחרון - כלומר המידע הקודם אבד, המקום שלו נשמר על הדיסק והוא נמצא אך אי אפשר להשתמש בו כי רואים רק מה שנצרב אחרון .. יש איזו דרך לסדר את זה? או להוציא את המידע שצרבתי בהתחלה? תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 910 צפיות
-
-
השאלה היא בעצם אם כדאי לשנות את ברירת המדחל ל-DVD-ROM כי יוצא שאני שוכח לשנות כשאני מעוניין לצרוב סרט. האם יש לזה איזשהו השפעה פרט לעניין של התאימות? האם צריבה כ-DVD-ROM של מידע (DATA) יכול לצאת פחות טוב מ-DVD+R?
-
- 7 תגובות
- 977 צפיות
-
-
אז ככה, היום הלכתי לקנות דיסקים, והיה איזה מוכר מתעלק שלא עזב אותי. קיצר מפה לשם הוא טען שמהירות הצריבה על דיסקים לא משנה. מכיוון שIDE לא תומך במהירות מעל 16x יענתו לא משנה כמה הצורב שלך מהיר, הוא יצרוב במהירות 16x. כי IDE לא מעביר מידע יותר מהיר את זה!!! אמרתי לו שזה בולשיט, לחלוטין אז ככה: 1- האם צדקתי? 2- מה באמת המהירות צריבה המקסימלית (אפילו תיאורטית) ש IDE כן יתמוך בה. אני כמובן מדבר על מהירות צריבה של דיסקים רגילים לא DVD. תודה
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך המלצה על דיסק קשיח בנפח של 120 GB פחות או יותר... שיהיה כמה שיותר טוב ושלא יהווה בעייה תקציבית כי אני לחוץ בתקציב. תתודה
-
- 4 תגובות
- 809 צפיות
-
-
הבעיה היא ככה.. יש לי במחשב 2 הארדיסקים: 1. SATA 10000 שממנו אני עושה BOOT 2. SATA 7200 שהוא סתם מחסן יש לי עוד חיבור IDE פנוי אחד. ראשית אני רוצה לחבר את ההארדיסק IDE מהמחשב הישן שלי כדי להעביר נתונים ואני לא יודע איך אני אמור לג'מפר אותו ואת כל השאר. ניסיתי כל מיני דברים, ולא הצלחתי... אחרי שאני אצליח לחבר את ההארדיסק הישן ולהעביר את הקבצים\ אני רוצה לחבר באופן קבוע צורב דיוידי (שאגב גם עושה בעיות, אני אשאל עליו בהמשך..) ואני לא יודע איך לג'מפר אותו ואת הסי די הרגיל שיש לי במחשב... אשמח אם תענו לי ! תודה ולילה טוב, אורן !
-
- 2 תגובות
- 580 צפיות
-
-
יש לי מערך RAID0 של שני RAPTOR 74GIGA זה למערכת בלבד!!!..שאלתי היא כזאת האם ה WD החדש עם ה 16MB BUFFER SATA II.יהיה מהיר יותר ממערך RAID0 של שני WD 7200 8MB BUFFER SATA I????......אני צריך את המערך השני רק בשביל DATA.לא בשביל שום דבר אחר.אשמח לקבל קישורים לWD 250 SATA II החדש...לא מצאתי כלום למעט מחירים. אבקש בלי להיות פלצני יותר מדי שרק מי שבאמת מבין יוכל לתת לי תשובה . תודה רבה עמית.
-
- 6 תגובות
- 757 צפיות
-
-
שלום. ובכן, צירפתי למחשב כונן חדש של WD 40GB, ג'ימפרתי אותו כסלייב. לפני זה היה כונן אחד של 160gb, והיו לו שני מחיצות, אחת של המערכת ואחת של גיבויים. עכשיו - לאחר שצירפתי את הכונן החדש, שהוא כונן הגיבויים, ברצוני למחוק את המחיצה שהייתה לי ולהוסיף אותה למחיצה של המערכת. אפשרי? עוד 2 שאלות: - נגיד ויש לי צורב DVD והארדיסק על אותו ערוץ IDE אחד, מה כדאי שיהיה סלייב ומה כדאי מאסטר? ואיך מאסטר וסלייב באים לידי ביטוי? - ההארדיסק הזה שהוספתי הוא WD Caviar 40GB.. בן 4 שנים, ועובד כמו בובה (הפרמוט.. הקבצים), אבל עדיין - הוא משמיע מן רעש חרישי כזה, ממש חלש, כמו של מסור... האם הוא תקין \ בטוח? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 678 צפיות
-
-
תראו אני משחק קאונטר כבר כמה זמן ויש לי מספיק כסף החלטתי שזה הזמן לקנות לי שרת לא סרבר שרת ממש הקופסא ואני ימכור שירותי איכסון וסרברים לאנשים שמעוניינים.. עכשיו רציתי לדעת לגבי המרכיבים של השרת כאילו מאילו סוגי חומרה הוא בנוי.. רציתי לדעת לגבי מכיר של שרת כזה עם איכסון של 120GB ובנוסף אני רוצה לדעת מה ההוצאות חוץ מחשמל אינטרנט והוצאה רישונית על המחיר של השרת.. ובעיקרון איך אני מתפעל אותו מה אני צריך להתקין עליו על מנת שאני יוכל לפתוח יוזרים כאילו איך אני הופך אותו לשרת באינטרנט.. אם מישהו יוכל להביא לי מדריך ממש טוב בעיברית רצוי.... כל הFTP וכל הבולשיט הזה אם מישהו יכול להביא לי מדריך או תענות על השאלות אני ישמח מאוד ואדמין תרגיש חופשי להעביר כי אני לא סגור על איזה נושא …
-
- 0 תגובות
- 508 צפיות
-
-
היי, יש לי התלבטות. רציתי לדעת איזה חברת הארדיסק לקחת בנפח של 200 ג'יגה. במידה ו200 ג'יגה זה לא דבר טוב(קראתי כאן שיש לו שתי דיסקיות שזה מקור לבעיות) אז המצב עובר ל160 ג'יגה. סיגייט(שמעתי דברים טובים עליו),סמסונג,וסטרן דיגיטל(תמיד ראיתי שהמון קנו הארדיסקים של וסטרן) או מקסטור. מה יותר טוב?שקל פה שקל שם זה לא משנה..העיקר שיחזיק טוב וכפי שראיתי יש 3 שנות אחריות על 3 כוננים,ועל סיגייט 5. אחריות זה דבר מאוד חשוב בישבילי מאחר והיה לי ניסיון מאוד רע עם כוננים קשיחים. ולגבי הצורב: המליצו לי על: http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=5894 זה בסדר? אין איתו בעיות? תודה.
-
- 10 תגובות
- 927 צפיות
-
-
יש לי בבית שתי צורבים שקיבלתי במתנה 1)PHILIPS 1625K-30 2)http://www.traklin.co.il/emall/product.asp?pc=55887&af=10(samsung) g
-
שלום ישלי סרט במחשב בפורמט divx ואני רוצה לצרוב אותו ולראות אצל חבר שלי בפלייסייטשן.. השאלה שלי היא באיזה פורמט אני אמור לצרוב כדי שאני אוכל לראות את הסרט, ויש לו צ'יפ בסוני.. אההה ועוד שאלה, הסרט שוקל 702 מגה יש איזה מצב להוריד 2-3 מגה כדי שאני אצרוב על דיסק של 700?
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מהם ההבדלים בין כוננן קשיח בגודל 2.5 אינץ' לבין כוננן בגודל אחר (אם יש הבדלים, ותעשו לי טובה.... בלי הבדלי גודל )?
-
- 0 תגובות
- 629 צפיות
-