עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by dor17,

יש לי כרגע צורב של LG נראה לי GSA-H22N הוא דומה לו לפחות (מדובר בחיבור IDE) עכשיו מבחינת קריאת דיסקים אין איתו בעיה בכלל אבל שזה בא לצריבה באמצע הצריבה אני מקבל הודעת שגיאה בנרו והצריבה נכשלה התקנתי נרו כמה פעמים מאז וגם השתמשתי בתוכנות אחרות כולם אומרים שיש בעיה יש לכם אולי רעיון? יש לי לוח אם ABIT AB9 PRO אם המון יציאות SATA שלא בשימוש כדי לעבור לSATA או לחכות? מה לגבי ה LS? תודה דור

• 1 תגובה
    • 525 צפיות
  2. Started by Roeih12,

שלום לכולם, לאחרונה קניתי מחשב חדש וגיביתי על אחד ההארדיסקים הפנימיים שלי, משום מה אחרי שניתקתי אותו הוא הפסיק לעבוד לדעתי ולהבנתי אפשר להחליף מעגל חשמלי רק שצריך משהו תואם לחלוטין. ההארדיסק הוא: יש מישהו שיכול לעזור לי עם הנושא? רעיונות או מקום שבו אפשר למצוא כזה מעכל חשמלי?? תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by yakir4u,

יש לי כונן 160G של WD עכשיו הוספתי עוד כונן של WD 250GB עשיתי לו פורמט ויצירת מחיצה ע"י התוכנה של ווינדוס עבד במשך 12 שעות ולא הלך אז עשיתי לו ביטול ועשיתי לו פורמט ע"י MiniTool Partition אחרי שעשיתי לו פורמט הכונן נעלם גם מה Computer Management וגם לא מופיע ב MiniTool Partition אחרי שזה קרה עשיתי ריסט ואז בעליה של המחשב לוקח לו איזה דקה עד שהוא מעלה וטוען את הכוננים ואז ממשיך לעלייה (לפני היה עולה בשניות) בביוס מופיע רק הכונן המקורי עשיתי לו AUTO DETECTION על כל החיבורים והוא לא מוצא את הכונן השני במחשב עצמו מופיע לי רק אחד

• 3 תגובות
    • 994 צפיות
  4. קניתי SSD חדש. אני רוצה לקחת את כל המידע שיש על C (מחיצת מערכת ההפעלה) להעביר לSSD החדש. 1- אפשרי לעשות את זה בווינדוס? אם לא יש תוכנות יעודיות ומוכחות שעושות את זה? 2- העברת מערכת ההפעלה תכלול את כל ההגדרות,הדרייברים וכו, וגם את כל קבצי המדיה והוידאו בשלמותם במידה וקיימים כאלה במחיצה הזאת? 3- נניח והכל עבר טוב וחלק אפשרי לשנות את ה-SSD לכונן C כשהמערכת ההפעלה כבר עליו? 4- את מחיצת ה-C הקודמת לצרף ל-D ללא פגיעה בנתונים שעל D? בודק אם יש אלטרנטיבה להתקנה מחדש של OS ללא כל בלאגן הדרייברים וההגדרות. 5- משום מה בבנץ' AS SSD הדיסק מוצג SCSI Disk device במקום ATA. למה זה? ה-SSD מחובר ל-SATA3 בתצורת AHCI דרך בקר marvell 91xx. יש לציין כי יש שני דיסקים נוספים שמחוברים אחד בSATA2…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  5. Started by composite,

שלום. במחשב שבו אני משתמש ישנו כונן אחד של 1 טרהבייט. במחיצה אחת ישנה מערכת ההפעלה, תוכנות מותקנות, משחקים וכו', ובשנייה - תיקייה אחת עם כל המידע הקריטי, ושנייה עם מידע חשוב אבל ממש לא קריטי שעבורי לא שווה גיבוי. את התיקייה הקריטית, ששוקלת 100 ג'יגהבייט, אני מעתיק ידנית (פשוט מעתיק את הכל, copy+paste!) לכונן חיצוני (כונן פנימי רגיל שמחובר למחשב דרך מגירה, ורק לצורך הגיבוי, בשאר הזמן הוא כבוי ומאחוסן בחדר). אני עושה את זה כי במידה מסוימת אני לא סומך על התוכנות האלו שיוצרות image של הכל, יכול להיות שבתהליך יהיה איזה corruption של קובץ, או שחס וחלילה התוכן של הקבצים ישתנה. העתקה ידנית זה הכי פשוט. החסרון הוא שהמידע שלי מתעדכן לעיתים קרובות, ולכן כל פעם שאני מגבה אני מוחק…

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. מת לי לאחרונה הדיסק קשיח במחשב נייד IBM X23 ואני מחפש דיסק קשיח חדש. אני לא צריך הרבה מקום 20-30 גיגה. אני צריך עזרה בלהבין איזה סוג אני צריך. בנוסף יש יותר מסוג אחד של IDE בדיסקים קשיחים לניידים?

• 0 תגובות
    • 585 צפיות
  7. Started by jgrab,

קבלתי דיסק קשיח במגירה נשלפת עם חומר להעתיק למחשב שלי הכנסתי את הדיסק אבל לא מצאתי אותו ב"מחשב לי" ראיתי שהוא מופיע במנהל ההתקנים בדקתי בניהול דיסקים ומצאתי אותו מוגדר כ זר דינאמי ואם שני אפשרויות אחד לשנות אותו לסוג אחר (כל החומר הולך) או לייבא אותו מישהו יכול להסביר לי מה זה דינאמי ואיך עובדים איתו? תודה

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by AvIv`A,

קניתי הארד דיסק חדש בנוסף לאחד שכמובן יש לי והוא המאסטר. כשחיברתי את ההארד דיסק החדש בתור סלייב הוא לא הופיע לי בתור התקן שהמחשב מזהה אך בתוכנת אברסט הוא מופיע בתור הארד דיסק שקיים במערכת. מה עשיתי לא נכון או על איזה שלב דילגתי ?

• 0 תגובות
    • 497 צפיות
  9. Started by LIDOR_13,

אז ככה:זה סיפור דיי ארוך,אני קונה מחשב חדש,ובגלל המחירים המטורפים של הכוננים אני החלטתי להישאר עם הכונן שלי... יש לי כונן של סמסונג 160GB עם 7200RPM. היום גיליתי שלאחותי יש כונן של WD עם 320GB ו7200RPM...[היא מנצלת ממנו רק 80GB!] החלטתי שאני אתן לה את הכונן שלי ואקח את הכונן שלה.... השאלה שלי היא אם אני יכול סתם ככה לשים את הכונן שלי במחשב שלה...? את הכונן שלה אני אתן לחנות שהם יסדרו לי את זה עם המחשב החדש ושלום על ישראל... מה אני עושה?תודה רבה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 627 צפיות
  10. אני הכנסתי דיסק DVD+R , רציתי לצרוב משהו, פתאום אחרי איזה דקה ככה הוא עושה לי שיש PWER CALIBRATION ERROR, מוציא לי את הדיסק , ואז עושה רסטרט =S מה זה?? פעם ראשונה שנתקלתי בדבר כזה... חיפשתי בגוגל , מצאתי שצריך להיכנס ל CONTROL PANEL -> ADMINISTRATIVE TOOLS -> SERVICES ואז לדפדף ל IMAPI CD-Burning COM Service ללחוץ על זה קליק ימני , להיכנס ל PROPERTIES , ובSTARTUP TYPE לבחור DISABLED. בקיצור זה לא עזר =\ ניסתי לנקות את האבק מעל הכונן, יש לו גם עיגול לבן כזה, ניקיתי שם גם טוב מאוד את האבק...עדיין לא עוזר... צריך להוציא את הכונן לפתוח אותו ולהוציא את האבק חח?? אולי הכונן נדפק, צריך להחליף?? הכונן הוא Lite-On LH-18A1P תודה. יום טוב. עריכה: עם דיסק 700 MB הרגיל הצלחתי …

11. אהלן, רכשתי היום כרטיס SSD של Samaung דגם Msata EVO 850 ... ברשותי מחשב נייד של Asus דגם Zenbook UX31E קראתי באיזה פרום שיש מתאם בין הSSD שרכשתי לכניxה במחשב עצמו.. הוספתי תצלום מסך, אודה אם מישהו יוכל להגיד לי שיש מתאם ולתת לי קישור לאתר שמוכר או מפנה למתאם כזה אשמח לדעת. תודה מראש לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  12. Started by verynoti,

קניתי מחשב חדש ובלוח אם יש 2 סוגים של כבלים SATA השניים הרגילים האדומים ושניים כתומים צהובים ועבים השאלה שלי אם הצהובים הםכבלי SATA רגילים ואפשר לחבר אותם אותם במקום האדומים או שהם מיועדים למשהו תודה

• 5 תגובות
    • 966 צפיות
  13. Started by stojakovic,

קיצר אני ממש צריך שתעזרו לבחור כונן עם 200-250G ... הדברים שחשובים לי- 7200RPM וSATA2 אני לא כל כך מבין בנושא הזה אז אני צריך עזרה.. עדיפות ל NCQ... מחיר- עד 650 שקל... אם אפשר אז מהחנות הזו- http://www.iqpc.co.il ואיך אלה- שימו לב הם עם 5 שנות אחריות... וגם מה ההבדל ביניהם ומי משניהם יותר טוב? הראשון- http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=1854&Pname=SEAGATE השני- http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=1850&Pname=SEAGATE

• 0 תגובות
    • 654 צפיות
  14. Started by ariel-ro,

בן-דוד שלי קנה כונן ESATA של SEAGATE BLACKARMOR 1TB מהירות ההעברה מכונן SATA2 פנימי היא כ50-60MB לשניה, השאלה שלי מה יכולה ליהיות הבעיה? למה זה ככה? צריך להגדיר משהו? אריאל

• 6 תגובות
    • 910 צפיות
  15. Started by ifs2003,

שלום לחברה כאן. לא יודע עד כמה אנשים כאן משתמשים ב Raptor של WD. קניתי Raptor 150GB 10000rpm והתקנתי אותו על לוח ASUS P5W ויש לי מספר דברים שאני לא מבין. 1. יש לי הרגשה למה שהוא שהכונן לא נותן את כל המהירות הגבוהה שהוא אמור לתת או שכן ואני פשוט לא מרגיש את זה. האם שינם איזה שהם דריברים שצריך להתקין בשביל הכונן הזה ב WIN XP ? 2. יש בג'מפרים אופצייה שנקראת משהו כמו SSC - Spread spectrum Clocking מישהו יודע כאן מה זה ? תודה למי שיעזור לי.

• 3 תגובות
    • 554 צפיות
  16. Started by newyork3,

שלום יש לי כונן SATA במחשב .חיברתי כונן SATA נוסף . ששאלתי בחנות איך אני מגדיר אותו שיקרא כSLAVE ולא כMASTER המוכר אמר לי שבכונני SATA אין ג'אמפר וההגדרה נעשית דרך הביוס. ניסיתי דרך הביוס ולא כ"כ הסתדרתי . הלוח אם הוא IP35-E.ניסיתי גם באתר של אביט מישהו יוכל בבקשה לעזור ? תודה רבה

• 9 תגובות
    • 861 צפיות
  17. Started by Yossi Bitton,

היי ברשותי כונן ssd של סמסונג התקנתי אותו על לוח אם של אסוס x299_e. בביוס אני רואה אותו באפשרויות לboot. אבל המחשב לא מזהה אותו בהתקנים וגם לא בdisk manager.

18. טוב אז קניתי SSD ברוך השם פעלתי על פי איזה שהוא מדריך באינטרנט וככה עשיתי היה לי כונן קשיח רגיל 1TB עם ווינדוס עליו. ניתקנתי אותו מהמחשב וחיברתי רק את ה-SSD, שיניתי הגדרות בביוס עם ה-AHCE והתקנתי על ה-SSD את המערכת הפעלה. לאחר מיכן התקנתי דרייברים והכל טוב. חיברתי בחזרה את הכונן הרגיל למחשב, נכנסתי לביוס ווידאתי שהכונן SSD הוא זה שייפתח עם הפעלת המחשב. עד כאן הכל בסדר כרגע יש לי 2 כוננים אחד SSD ואחד הרגיל. על שתיהם מותקן ווינדוס. 1. איך אני מוודא שאני באמת מריץ את הווינדוס של ה-SSD?? כמו שרשמתי שיניתי הגדרות בביוס אבל יש דרך לוודא את זה? 2. איך אני מוחק את הווינדוס מהכונן של ה-1TB? (פשוט לסמן ולמחוק? )???? 3. הכונן של ה-SSD קטן, ולפי מה שהבנתי להתקין עליו רק א…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by mynis,

אספר לכם את הסיפור קצרה. במחשב הקודם היה לי 30.3 ג'יגה של שירים. רציתי להעביר את ההרד דיסק הישן למחשב הנוכחי אך הוא לא תואם. לכן, המוכר בחנות בה קניתי את המחשב המליץ לי לקנות כונן חיצוני, להעביר את ההרד דיסק לתוך הכונן החיצוני ולצרוב ממנו. הכונן הוא WD MYBOOK 250 GB ושאלתי היא.. איך!? חיברתי את הכונן למחשב וראיתי שמהמחשב אפשר לשים דברים על הכונן אבל איך אפשר לחבר אליו הרד דיסק שהיה במחשב קודם ולצרוב ממנו? תודה \=

• 1 תגובה
    • 582 צפיות
  20. Started by Proww,

אהלן, שבת שלום. היה לי בעבר מחשב ממש ישן (בערך 10 שנים.. +-) שהיה מותקן עליו מערכת ההפעלה XP. רציתי לנסות ולהתחכם ולנסות להתקין עליו WIN7 - מה שלא צלח. המחשב עשה בעיות, נפתח עם מסך שחור וכו' וכו'. עכשיו ככה, הוצאתי את הדיסק הקשיח מהמחשב הישן, הינה התמונה שלו: רציתי לדעת, יש לי מחשב שמחוברים אליו 3 דיסקים קשיחים (500 גיגה, 160 ו 80). האם אני יכול לחבר את הדיסק הקשיח מהמחשב הישן? פשוט יש שם כל-כך הרבה חומר (שאגב הוא מגובה, היו 2 מחיצות שם) חשוב, החיבור שלו הוא חיבור ישן (כמו שאתם רואים בתמונה). כאשר חיברתי את הכונן הקשיח הישן, המחשב זיהה אותו, אך הוא זיהה אותו ככונן קשיח ראשי (בעת עליית המחשב הוא מנסה לפתוח אותו ולא את הכוננים החדשים יותר..) כאשר חיברתי נכנסת…

• 2 תגובות
    • 686 צפיות
  21. Started by Fungus Funk,

מה ההבדלים בין: WD3200KS Western Digita - 575 WD3200YS Western Digital - 625 שמצדיקם את הפרש המחירים ? ה - KS הוא בממשק SATA 2 אבל זה לא אמור להיות יותר טוב מ - SATA 1 ? חוץ מזה אני לא רואה הבדלים, אז למה ה - YS בכל זאת יותר יקר?

• 4 תגובות
    • 502 צפיות
  22. Started by Shiker,

אהלן חברים בהמלצת אחד ממנהלי הפורום ב- HWZONE רכשתי את המוצר הבא כונן קשיח Maxtor Basics 1000GB לצערי היו כמה בעיות והגדולה שביניהן שהוא מחק לי פשוט כמה קבצים בלי רשותי פשוט סתם ככה.. מלבד זאת בכל פעם שהייתי מפעיל מחדש את המחשב, אז המחשב לא היה מזהה אותו רק אחרי שהוצאתי אותו מהחשמל והכנסתי.. דברתי עם "התמיכה הטכנית" שלהם והם לא לוקחים אחריות ומתחמקים מזה..התעצבנתי שהמוצר כל כך גרוע ורציתי לשדרג אותו למוצר אחר אפילו בהוספת כסף והנציג סירב ולא רצה להעביר אותי לאחראי מלבד שירות לקוחות ששם אחרי המתנה של רבע שעה ניתקתי את השיחה מעצבים! עכשיו חברים, יש דרך לשחזר את המידע אם בכלל ? מה אפשר לעשות במצב שלי? שווה למכור אותו ולהוסיף כסף ולקנות כונן קשיח חיצוני אחר ואמין יותר …

• 1 תגובה
    • 632 צפיות
  23. שלום! יש לי לוח asus-p5ql-e צורב של LG הקטע הוא שליפעמים שאני במחשב פיתאום יש תקיעה של איזה 3 שניות במחשב ואחר כך זה חוזר במיקרה ניכנסתי למחשב שלי וראיתי שהוא נעלם מישם ורק אחרי ריסטארט זה חוזר,ושמתי לב שתמיד שיש תתקיעה הצורב נעלם ואז הבנתי שזה מימנו,יש פעמים שאני ישר מדליק תמשחב והוא לא מזוהה,ב davice manger הוא ביכלל לא מופיע!!! בדקתי חיבורים הכל מחובר ניסיתי לפרמט לא עזר יש לציין הווידוס מקורי,וזה מעצבן הקטע שזה נעלם מישהוא יודע מה הבעיה?

• 3 תגובות
    • 685 צפיות
  24. Started by blue wings,

קיים ברשותי DOK עם נפח של 32GB של החברה Kingstone, ה-DOK במערכת הקבצים FAT32 ולכן אני לא יכול לאחסן בו קובץ שעובר את ה-4GB. ניסיתי כמה פעמים ובדרכים שונות לשנות את מערכת הקבצים ל-NFTS אך ללא הצלחה בסוף אני מקבל שגיאה שהפעולה לא הצליחה. עזרה בבקשה

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. היי!, יש ברשותי מחשב R50E IBM , קניתי לו הרדיסק חדש, התקנה פיזית היא מאוד פשוטה אפילו אין צורך במברג. הבעיה היא שאני צריך לפרמט את הכונן החדש לתקן ACCESS IBM ואת זה אני לא יודע לעשות. IBM רוצים על זה 250 ש"ח, אני קמצן מידי. מצאתי באינטרנט את המאמר הבא: http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-55165 אבל לא בטוח עד כמה זה מה שאני צריך. מישהוא יכול לעזור לי בנושא? תודה!!!

• 1 תגובה
    • 663 צפיות

דיונים חדשים בפורומים