אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
כונני סדרת ה-PM1633a החדשים של היצרנית הקוריאנית שוברים את השיא אשר ראינו רק לפני מספר חודשים, ומציעים נפח שכמותו טרם ראינו עבור מוצר בודד בשוק האחסון לפני מספר חודשים סיפרנו לכם על כונן SSD מרשים מאוד מחברה בשם Fixstars, אשר הציע נפח אחסון אדיר של 13 טרה-בייט במארז יחיד וקומפקטי יחסית, ועם תג מחיר אסטרונומי לא פחות. כעת, נראה שבסמסונג החליטו כי טבעי שהיצרנית המובילה המובהקת בשוק ה-SSD תהיה גם זו שתוביל בשיאים שבו – ומתחילים למכור את כונני ה-PM1633a המהפכניים שלהם (שמיועדים בעיקר לחוות שרתי מידע למיניהן), אשר מגיעים גם בנפח של 15.36 טרה-בייט (!), שיא חדש בקטגוריה. הכוננים החדשים מתבססים על חיבור SAS בקצב של 12Gbps, ולצד הנפח העצום מציעים גם ביצועים נאים עם מהירו…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המותג Crucial לבית מיקרון מתעורר מתרדמת וסוף כל סוף יציע תחרות גם בקצה הגבוה של שוק האחסון המודרני לכתבה
-
- 4 תגובות
- 915 צפיות
-
-
לפי נתונים המתפרסמים לאחרונה, כמות הכוננים הקשיחים לשוק הביתי / Pc צנחה בשנת 2019 לחצי, יחסית לשנת 2018. זאת כמובן בגלל כונני ה - ssd. אמנם לשוק העיסקי / חוות אחסון למיניהן המצב עדיין יציב למדי ולא ממש צפוי להשתנות בעתיד הנראה לעין, אבל בכל הקשור לשוק הפרטי והצרכני, ניכרת מגמה של ירידה עקבית בכמות הקשיחים המיוצרים.
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכל חברי הפורום ותודה מראש לעוזרים.. אני אחרי החלפת לוח ופירמוט של המחשב, התקנתי מערכת הפעלה WIN7 , באטלפילד 3 כולל ההרחבות שלו(סביבות 35GB הכל ביחד) ואת המשחק קרייסיס 3. כרגע מתוך 120 GB נשארו לי רק 22GB מה שלא יכול להיות, אני נכנס ל-C מסמן את כל מה שנמצא שם ולוחץ על מאפיינים וזה מראה לי שהכל ביחד שוקל 67GB, אז לאן נעלמו לי עוד 31GB? פתחתי את האפשרות גם לראות קבצים מוסתרים ואחרי זה בדקתי כמה שוקל כל מה שב-C. אני לא יודע אם זה קשור אבל לא מצאתי בלוח עדיין איפה להגדיר אותו AHCI. אשמח לכל עזרה.. עדכון: הורדתי באפשרויות תקיה את הסימון מעוד מקומות ופתאום התגלו קבצים ותקיות שנפחם הכולל 95GB, שני הקבצים התחתונים שוקלים 28GB ואין לי מושג מה הם?
-
- 39 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
עומד לצאת מפלצת כזאת בחודשיים הקרובים ??
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן (: אני עומד לקנות בקרוב בפעם הראשונה כונן קשיח נייד ומכיוון שלא מתמצא בתחום הזה מאוד(רק קצת מהמדריך באתר wisebuy והלינקייה פה) רציתי לבקש המלצות(כמובן אם אפשר פה בפורום הזה, מצטער אם לא). אני מחפש כונן בנפח 1TB לפחות, רצוי עם יציאת USB 3.0, לא SSD ובגודל 2.5 אינץ'. אשמח אם תוכלו להביא לי גם המלצות לכוננים קשיחים עם אותם הפרמטרים גם בגדלים של 2.5-3TB(אני יודע שזה אומר כונן 3.5 אינץ'). אני יודע ש-WD וסמסונג נחשבים יצרנים טובים של כוננים חיצוניים אז יהיה נחמד אם הכונן יהיה מהתוצרת שלהם. תודה מראש ושבוע טוב
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן הצורב שיש לי (טיאק, X12) החליט שהוא צורב רק על דיסקים רב-פעמיים, כשאני צורב על דיסק רגיל הוא לא צורב, ניסיתי 3 תוכנות כבר.. ל KSP יש מחירים נחמדים וגם סניף קרוב לבית שלי השאלה שלי היא כזאת: על מה כדאי ללכת? Lite-on 52 x 32 x 52 שעולה 220 או COMBO (משלב צורב X48 + קורא DVD X16 אבל) אבל הוא של MSI, ולא שמעתי על הביצועים שלה בתחום הצורבים/DVD וזה עולה 270. (הפרש של 50 מהרגיל לקומבו) מה אתם אומרים? Lite-on 52 x 32 x 52 (box) או MSI 48 x 24 x 48 + DVDx16
-
- 5 תגובות
- 850 צפיות
-
-
שלום אחרי קצת שיטוטים ברשת מצאתי את זה. http://www.ginjfo.com/Publics/Actualites/Act1-343-%5BGinjFo-Flash%5D--Duel-Raptor-36-Go-contre-Raptor-80-Go.html אינני מבין את השפה אבל זה ניראה מאד אמיתי.באתר של WD הדגם הזה אינו קיים.למישהו יש מושג מה העניין?? עשו פה אוברקלוק ל36??? אני מאד מסוקרן !!!.
-
- 2 תגובות
- 590 צפיות
-
-
שלום! אני כניראה אלך לרכוש אחד מהצורבים המומלצים כאן : NEC 3540 או LG 4163 ( נידמה לי זה הדגם, יכול להיות אני מתבלבל במס'). אני לא אשאל מה אתם ממליצים משום שכבר שאלו את זה מיליון פעמים, לכן מה שמעניין אותי לדעת זה איזה צורב שקט יותר? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 704 צפיות
-
-
שלום,יש לי הארדדיסק חדש 250GB SATA 2 חיברתי אותו ללוח פלוס חשמל הביוס מזהה אותו וגם הווינדוס בהפעלה הראשונה אבל אני לא מצליח לראות אותו במחשב שלי . הווינדוס עצמו מזהה אותו כחומרה שמחוברת במנהל התקנים. מה הבעיה?
-
- 1 תגובה
- 652 צפיות
-
-
קניתי דיסקים של סילבר 16X שאני מנסה לצרוב הוא נותן לי רק מהירות 4X הצורב שלי דגם 4163B של LG זה כבר כמה פעמים שקורה לי עם דיסקים של סילבר האם יש פתרון תודה
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום מקווה שאתם יכולים לעזור לי. קניתי מחשב חדש עם ssd התקנתי את הwindows על הssd כמו שהמוכר אמר לי . עכשיו יש לי על הssd תיקיות כבדות ושאני רוצה שהם יהיו על הכונן קשיח כמו : user,program files . איך אני מעביר אותך לגמרי לכונן הקשיח? (כי יש שם הרבה יותר מקום) ? תודה לעוזרים .
-
- 1 תגובה
- 784 צפיות
-
-
לחבר שלי יש בעיה הוא בדק את ארדיק שלו ורושם לו שיש לו בעיה מה הבעיה ומה לעשות? http://img522.imageshack.us/img522/4084/96129640.jpg
-
- 2 תגובות
- 726 צפיות
-
-
סוג של וודו ??? ברשותי Sandisk Cruzer Blade 32GB חדש בן שבוע. פעם או פעמיים חיברתי אותו למחשב העיקרי שאני משתמש בו והוא עבד. כאשר ניסיתי להשתמש בו שוב, הוא פשוט לא מזוהה. הוא קיים ב-Device Manager אך הוא טוען שהכונן לא נמצא (גם ב-Explorer וגם ב-Disk Management). בדקתי בעוד 2 מחשבים שיש בבית והוא עובד בהם ללא בעיה שהיא. מאחר ואני צריך להשתמש בו במחשב העיקרי, ניסיתי אין ספור דברים ואפילו שילוב ביניהם-[list type=decimal] [*]פירמוט הכונן ל-NTFS, FAT32 גם מהיר וגם מקיף [*]Uninstall ל-Curzer מה-Device Manager והסרה של Mass Storage Device , אתחול ואז נתתי לו לזהות אותו שוב. [*]Uninstall לכל מה שתחת USB ב-Device Manager ואתחול (אז הוא מתקין את הכל לבד שוב) [*]החלפת אות הכונן…
-
- 0 תגובות
- 703 צפיות
-
-
אהלן, מחפש כונן SSD למחשב מדיה סנטר שיריץ עליו רק מערכת הפעלה OPENELEC. כבר קניתי אחד של 120 של סמסונג, שעלה 520 ש''ח מחפש כונן יותר קטן מבחינת מקום - כי זה בזבוז רק למערכת הפעלה. במידה ולא כדאי, אז המלצה לכונן 120 SSD איכותי ואמין - שלא קורע את הכיס. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין בדיסק קשיח 160GB ומההודעות בפורום הבנתי שסמסונג הכי שקטים אני לא יודע מה ההבדל בין שני אלה (וד"א, לא כתוב שזה SATA2, זה SATA2?) http://shopping.com/xPF-Samsung_Samsung_SpinPoint_P80SD_160GB_SATA_II8MB_7200RPM_NCQ או http://shopping.com/xPF-Samsung_Hard_Drives_160GB_7200_RPM_SATA_HD_bulk איזה יותר טוב, למה והאם יש אחרים יותר טובים של סמסונג 160GB?
-
- 12 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום, לוח האם שלי - Asus p5vd2-mx. כתוב על האריזה שיש לו חיבור SATA 3GB/S. כרגע אין לי צורב (בגלל זה אני רוצה לקנות ) אבל אני לא יודע אם החיבור הזה פנוי או לא. איך אני בודק את זה? עוד משהו, היתרונות והחסרונות של הצורבים לא אומרים לי הרבה... איזה צורב מומלץ לקנות? תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברים ראשית ברוכים הנמצאים יש לי בעיה עם הכוננים במחשב- כאשר אני לוחץ על מאפיינים בכונן D למשל הוא מראה שיש בו קבצים אך כאשר אני פותח אותו לא ניתן לראות שום קובץ אשמח לעזרה בכבוד רב HBIBO
-
- 1 תגובה
- 970 צפיות
-
-
חברים שלום אחרי הרבה עיכובים, ביצעתי סוף סוף את שדרוג מערך האיחסון במחשב - החלפת כונן C ל- Samsung EVO 850 250GB והחלפת כונני הנתונים מזוג WD 2TB Green לזוג Seagate Barracuda 4TB (כונני הנתונים בתצורת RAID1) מעבר מערכת ההפעלה נעשה ע"י התוכנה של סמסונג והגדרות ה-BIOS נשארו ב-RAID (מערכת ההפעלה לא עולה במצב AHCI) לאחר המעבר, התקנתי את ה- Magician וביצעתי אופטימיזציה למכסימום ביצועים. הרצתי בדיקת ביצועים והם כמובן לא מדהימים, אבל בנוסף , יש הודעות שגיאה ב-Magician והודעה שקופצת בהפעלת המחשב - ראו צילומי מסך מצורפים. אני מניח שכל הבעיות נובעות מהגדרות ה-BIOS, האם מצב AHCI יתמוך ב-RAID1 (לוח האם הא Gigabyte GA-H77-D3H) והאם יש אפשרות לעבור למצב AHCI בלי התק…
-
- 43 תגובות
- 4.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, קודם כל עשיתי חיפוש בנעוצים ולא מצאתי תשובה. יש לי לוח אם אינטל Q965 קניתי הארד דיסק Samsung Spinpoint F3 500GB וחיברתי אותו בכבל SATA לאחת היציאות בלוח אם, והווינדוס 7 לא מזהה את ההארד דיסק. ניסיתי להחליף כבלי SATA עם ההארד דיסק הנוכחי שיש לי במחשב וזה לא עוזר - עדיין אין זיהוי. ניסיתי גם להחליף בין 2 ההארד דיסקים את הכבלי MOLEX, שמתחברים לספק כוח - עדיין הוינדוס 7 לא מזהה. מישהו יודע מה הבעייה? אשמח לעזרה. תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 694 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לאחותי בעיה במחשב ,ולפני שאנחנו מפרמטים לה אותו ,רצינו לגבות כמה דברים שיש לה במחשב אבל אי אפשר להפעיל תמחשב (הוא נדלק ונכבה ..) אז חשבתי לקחת לה תכונן הקשיח ,לחבר אותו למחשב שלי ואז לגבות הכל .. אבל איך אני עושה את זה ? האם אני צריך להוציא תכונן הקשיח שלי ורק אז להכניס ולחבר את שלה ? או שאפשר להשאיר את שלי ולחבר בנוסף את שלה ? מותקנת אצלה מערכת ווינדוס כבר.. בנוסף , איך אני עושה זאת ? כי אני יודע שיש איזה ג'מפר שצריך לעשות וכו' .. והאם אני מחבר את 2 הכבלים ? כבר האפור -הרחב , וגם הדק (אצלי הוא אדום) ? תודה
-
- 3 תגובות
- 977 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני חדש בפורום, לפני שנתיים בערך רכשתי הרדיסק חיצוני בנפח 1 טרה בייט, של חברת סיגייט. לפני מספר ימים ההרדיסק פשוט הפסיק לעבוד, האורות היבהבו מעט ופתאום הוא שבק, לא הצלחתי לשחזר אותו וניסיתי מספר דרכים. כנראה שמה שאעשה זה שאפתח את המכסה פלסטיק ואחבר את ההרדיסק עצמו למחשב (שיפעל כהרדיסק פנימי). זה מה שהמליץ לי חבר שמתעסק בנושא קצת, מה אתם חושבים? זה יכול לעבוד? מעבר לכך, אשמח להמלצה להרדיסק חיצוני, בנפח טרה בייט, והכי חשוב שיהיה אמין. ועדיף USB3 וגם USB2, אבל USB2 בלבד גם יעשה את העבודה. אין לי בעיה שיעלה עוד 100-150 ש"ח, זה שווה את זה. שמעתי על כמה חברות מומלצות: WD, IOMEGA, SAMSUNG. חוץ מזה המון אנשים הציעו לי לרכוש 2 כוננים. מפני שאני עובד עם אחד מהם כמעט קבו…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כשאני מחבר את הדיסק הקשיח החיצוני שלי : HITACHI HTS541680J9SA00 זה מבקש ממני לפרמט . אני רוצה לפרמט ולכן אני לוחץ על אתחול ולאחר שאני מסיים לאתחל , זה מוציא לי הודעה שלwindows לא הייתה אפשרות להשלים את האתחול. אחרי שיוצאים מזה זה מוציא הודעה שלבדוק אם הדיסק הקשיח מחובר טוב ואם הוא לא מוגדר לקריאה בלבד. אני כבר שבועיים עם זה ואני חייב להצליח לפרמט ! ניסיתי להשתמש בתוכנה הזאתי : HP USB DISK STORAGE FORMAT TOOL אבל כשאני מנסה לפרמט שם (בFAT32 - זה גם ד"א מה שאני רוצה) זה רושם לי "Write - Protected" . לפי מה שאני מבין , כניראה הדיסק אולי מוגדר לקריאה בלבד ? איך אני יכול לבדוק ולשנות את זה ?! תודה רבה לעוזרים !
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מותקן לי כונן פנימי 2TB של WD הסדרה הירוקה בסטרימר. ניסיתי לעלות קבצים לכונן והוא טוען שהכונן מלא, בדקתי על המחשב את גדול המידע בכונן (דרך מאפיינים) ונכתב שיש עליו 1.15TB! איך יכול להיות שהכונן מלא עם לפי החישוב שלי אמור להיות לי עוד בערך לפחות חצי טרה פנוי או לא יותר? הכונן עובד תקין ובמידה ואני מוחק ממנו מידע ניתן לעלות עוד עד שנגמר המקום שוב. אולי יש מידע תקוע איפה שהוא בכונן שצריך לנקות? מה לעשות? על כל עזרה או הערה בנושא הודה.
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לפני כשנה קניתי כונן קשיח חיצוני של seagate בנפח 1.5 טרה FreeAgent Desk מאייבורי (כן אני יודע טעות של מתחילים) בכל אופן מהיום הראשון שהגיע הכונן עושה רעשי קרקוש וחריקה בעת חשיבה ויציאה מIdle ופעמים רבות הוא גם נתקע עם הרעש הזה כאשר הוא לא מצליח לחזור לפעולה (לעיתים נדירות). בנוסף כאשר אני מפעיל ישירות ממנו סרטים לפעמים הוא עוצר את הסרט באמצע... כאילו נתקע לכמה שניות עושה קצת רעשים וחוזר לפעולה רצופה שוב, מאוד מציק. האם יש בעיה עם הכונן? מישהו נתקל בזה? כדאי לפנות לseagate? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 914 צפיות
-