עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Guy232425,

אני חושב לקנות NEC 3500A, ויש לי כמה שאלות לגביו: יש צורב DVD שהייתם ממליצים לקנות יותר מאשר אותו? שמעתי שהוא לא תומך ב-DVD-RAM, מה זה בכלל? זה מהווה בעיה או שזה לא קריטי? הוא תומך טוב במדיות זולות? מה המדיות הכי זולות שהוא תומך בהן היטב?

• 1 תגובה
    • 681 צפיות
  2. Started by bubbleboy6,

בקשר לאחריות של דיסקים קשיחים של סיגייט. חיפשתי בפורום ועברתי כבר על די הרבה הודעות. ראיתי שרשום שהאחריות של Seagate זה שלוש שנים + שנתיים. 3 שנים ראשונות - אחריות מלאה - החלפת הרדיסק. שנתיים אחרונות - בחלק מההודעות נכתב שהשנתיים האחרונות זה די בלוף, מקבלים 10% זיכוי משווי ההרדיסק בזמן מימוש האחריות זאת אומרת בזמן התקלה... אז אם התקלקל לי הרדיסק של 120GB בן 3.5 שנים, שאז עלה 500-600 ש"ח, והיום עולה 200-300 ש"ח, אז מביאים לי 20-30 ש"ח זיכוי על קניית הרדיסק חדש של סיגייט!!! זה הגיוני?? אם כן זאת ממש בלוף/רמאות. בהודעות אחרות רשום שמקבלים זיכוי כספי של שווי ההרדסיק לקניית הרדיסק חדש. משהו בסגנון הזה. אז מה נכון? חיפשתי גם מי היבואן של סיגייט בארץ ולא מצאתי..

• 1 תגובה
    • 853 צפיות
  3. שלום, יש לי הארדיסק נייד Western Digital My Passport 4TB שקניתי לפני 3 שנים ומאז הוא מחובר קבוע לראוטר ומשמש בתור כונן רשת. לאחר שלא הצלחתי להתחבר אליו בימים האחרונים והראוטר לא זיהה אותו, חיברתי אותו למחשב: למרות שהוא מופיע ב "safetly remove hardware", אני לא רואה אותו ברשימת הכוננים שלי. ב device manager אני רואה אותו ורשום "This device is working properly" Computer Management מייד אומר לי "You must initialize a disk before Logical Disk Manager can access it" ב diskpart אני רואה אני רואה שהדיסק ONLINE בגדול 0B בקיצור, האם הדיסק מת? האם ניתן איכשהו לשחזר את המידע מהדיסק? תודה!

4. Started by T0xicPie,

תגידו, יש משמעות ל Defrag בכונני SSD?

• 1 תגובה
    • 2.6k צפיות
  5. Started by yotam360,

שלום, אני מעוניין לקנות הארד דיסק קשיח בנפח 1TB אבל לא יודע איזה מכיוון שיש המון סוגים. אני רוצה לקנות הארד דיסק מצויין שלא יתקלקל (היה לי WESTERN DIGITAL לא זוכר את הדגם עם 500GB והוא פשוט לא הצליח לעלות -המחשב לא עלה). כרגע אין לי הגבלת מחיר (משהו עד 900 ש"ח). תודה מראש!!

• 1 תגובה
    • 941 צפיות
  6. אני רוצה לקנות את המחשב הזה, ובעזרת מתאם להחליף את הכונן האופטי לדיסק קשיח. באתר של טושיבה לא כתוב שיש לו כונן אופטי: http://www.toshiba.co.il/he/laptops/satellite/satellite-p50-c/satellite-p50-c-17d/ אך בכל החנויות שמוכרות אותו בזאפ, כתוב שיש... הם טועים? או שאני מפספס משהו?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  7. Started by ToricBlade,

שלום, אני מתכנן לקנות דיסק קשיח של WD, מסדרת Blue, בנפח 3TB או 4TB שישמש בעיקר לאחסון ארוך טווח של קבצים גדולים (סרטים, מדיה וכדומה) https://www.wdc.com/products/internal-storage/wd-blue-pc-desktop-hard-drive.html ברשותי לוח אם של Gigabyte מדגם GA-P55-UD3L rev2.0 https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-P55-UD3L-rev-20#ov השאלה האם אוכל להשתמש בדיסק הקשיח הזה על הלוח אם שיש לי. (אני מריץ וינדווס 7), 1) הלוח תומך ב SATA2 והדיסק הקשיח הוא SATA 3 ,האם יש תאימות אחורה? להבנתי כן, אבל אני רוצה לוודא לפני הקנייה. 2) באתר של אייבורי כתוב שהדיסק דורש צ'יפסט H61 לפחות. זה נשמע לי קצת משונה, כי לכאורה הממשק SATA אמור להיות אוניברסלי ולא לענ…

• 1 תגובה
    • 883 צפיות
  8. Started by dagidag,

קנית היום את ההארד דיסק של סמסונג יש לי לוח אם של גיגה בייט עם חיבור SATA (כבל צהוב) הבעיה שלי היא איפה החיבור של החשמל על הכונן???? בכל שאר הכוננים יש חיבור שמגיע מספק הכוח והוא של 4 חוטים שצד אחד אדום וצד אחד צהוב. איפה מכניסית את הכבל של המתח לכונן של סמסונג ואיזה כבל צריך? תודה

• 1 תגובה
    • 718 צפיות
  9. Started by new1,

שלום רב, חזרתי מטיול מחו"ל ומחצית מהתמונות שהיו על הזיכרון של המצלמה - נמחקו האם יש תוכנת שחזור טובה שיודעת לפתור את הבעיה? תודה

• 1 תגובה
    • 803 צפיות
  10. Started by ghreg,

אני עים לוח asus p8z68 WD black ראשי WD blue לאחסון הכחול נראה לי נכנס למצב שינה או חיסכון כל פרק זמן מסויים שהוא לא בשימוש כי כשאני מקליק על תיקייה שם לוקח איזה 3-4 שניות להכנס אליה ושומעים רעש מהאר דיסק או שהסיבוב עולה אבל לא נראה לי או רעש אחר כזה התוכנית חשמל אצלי על ביצועים גבוהים אך אפשר לשלוט על זה ? תודה מראש :]

11. שלום! בעקבות כונן חיצוני WD שהתפגר, אני מחפש דיסק קשיח בגדול של 500-1000 ג'יגה שמגיע עם חיבור רשת. כל מה שמצאתי עד עכשיו זה בסביבות ה1000 שקל לכונן של טרה וזה נשמע לי המון. האם (ואיפה) אפשר לקנות קופסת מתאם ודיסק בנפרד כך שזה יצא יותר זול? לא במיוחד אכפת לי מהמהירות של הדיסק או הרשת, וכמובן שלא מRAID או חיבור של יותר מדיסק אחד. אני רק צריך משהו שיהיה אפשר להחביא בבית. גם, האם מישהו ירים את הכפפה ויעדכן את הסטיקי שיכיל מידע גם על דיסקים חיצוניים בחיבור רשת? (עכשיו מצאתי שם רק על דיסקים חיצוניים בחיבורים הרגילים).

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  12. Started by ydyehuda,

שלום קניתי את ה-LG4160 והוא הגיע עים כבל AUDIO של שלושה גידים להיכן אני אמור לחבר אותו? יש לי עוד כונן (צורב) במקביל, כמה פורטים יש בכרטיס שלי P4P800? בתודה ובברכה, יהודה

• 1 תגובה
    • 551 צפיות
  13. Started by devek,

אפשר קצת רקע על הדבר הזה? אם אני נגיד קונה עכשיו הארדדיסק חיצוני מבחינת איכות הוא מתפקד ממש כמו ההארד דיסק הרגיל שלי? מהירות קיראה והעברה איכות בשמירה על קבצים וכו'..?

• 1 תגובה
    • 831 צפיות
  14. Started by liroyperi,

קניתי מחשב חדש ללא כונן וצורב מכיוון שיש לי מהמחשב הקודם שאלתי היא האם אני צריך פשוט לחבר את הכונן והצורב הישנים ואז כבר הכל יעבוד ? או שאני צריך לעשות משהו נוסף כדי שהמחשב יקרא את את הכוננים ? שאלה נוספת - אין לי אופיס על המחשב. אני עובד עם ווינדוווס 7. איזה אופיס להתקין ? האם זה משנה ? והאם התקנת אופיס הינה פשוטה ? תודה מראש לירוי

• 1 תגובה
    • 684 צפיות
  15. Started by aviss7,

שלום! יש לי לוח אם שלא תומך ב SATA. אני מעוניין לקנות בקר PCI שיוסיף לי את התמיכה ב SATA (יש לי דיסק קשיח SATA שאני מעוניין לחבר) 1. האם אוכל לבצע BOOT מהדיסק הקשיח שאחבר לבקר SATA??? 2. אני מעוניין לקנות צורב DVD חדש האם לקנות IDE או SATA (שאוכל לחבר לבקר החדש)?? 2. האם אוכל לבצע BOOT מצורב SATA שאחבר למחשב??? 3. יש הבדל מעשי בין SATA1 ל SATA2???? 4.המלצה לבקר SATA תודה ויום טוב!

• 1 תגובה
    • 592 צפיות
  16. יש לי כונן DVD IDE של LG ישן מלפני 4 שנים. יש לי גם צורב ASUS 2014L1T הוא בחיבור SATA. הוא לא קורא דיסקים בבוט (של הווינדואוס למשל, כשבאתי לפרמט). ה- IDE קורא וה SATA פשוט לא עושה כלום. ככה זה אצל כולם או שצריך לסדר משהו בביוס?? ???

• 1 תגובה
    • 588 צפיות
  17. אם אני יכניס דיסק של 900 מגה אני יכול ליצרוב אליו ?

• 1 תגובה
    • 799 צפיות
  18. Started by iSolt,

240GB Intel SSD 535 http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=SSDSC2BW240H601 אם מישהו מכיר חנות אחרת בארץ שמוכרת במחיר הזה אשמח ללינק (אייבורי החליטו לגנוב ב670 שקל ללא סיבה.) האם יש כונן SSD טוב יותר בנפח/מחיר הזה? לגבי הבקר, האם הבקר של 535 נחשב איכותי? האם כדאי לחכות למבצעי הבלאק פריידי או שלא צפוי להיות על הכונן הזה הנחה כי זה אינטל? האם צפויים לצאת בקרוב כונני SSD חדשים של אינטל או דגמים של חברות אחרות? לגבי המהירות, באתר userbenchmark לא מצאתי את הכונן 535, רק את הכונן 530. http://ssd.userbenchmark.com/Compare/Intel-530-Series-240GB-vs-Samsung-850-Evo-250GB/m3104vs2977 התקציב הוא עד 700 שקל.

19. אז ככה אני מחפש כונן שיהיה מהיר קצת ועדיף שיהיה 3.5 מתפשר גם ל2.5 אני חשבתי על my book או על My Passport כי אני רוצה מארז חיצוני שיהיה בינוני כזה לא גדול ולא קטן מעוצב כי הוא יהיה גלוי על השולחן

• 1 תגובה
    • 608 צפיות
  20. Started by devil2052,

חשבתי לקנות צורב דיוידי של חברת NEC ND-1300A (BLACK) Internal DVD+/-RW 4X OEM הוא עולה 100$ בחו"ל מה אתם אומרים עליוו...? שווה תכסף ןיעשה את העבודה אם לא תנו הצעות תודה... זה הלינק של הנתונים שלו http://www.accupc.com/itemDetail.jsp?pid=DRNEND1300AB יש לי עוד 2 הראשון זה LG GSA-4040B Super Multi 4x DVD+/-RW / RAM / CD-RW Internal (Retail Box) הנה הנתונים שלו http://www.accupc.com/itemDetail.jsp?pid=drgsa4040bi הוא עולה 120$ והשלישי הוא Pioneer DVR-106 4X DVD +/- R/RW (BLACK) Internal IDE Drive OEM (No Software) מה הכי טוב? יחסית לכסף אפילו שאין הבדל גדול מאוד בסף..... תודה!

• 1 תגובה
    • 695 צפיות
  21. גם לא חשובה המהירות . אם בתוספת עד 10 אחוז רעש המהירות עולה משמעותית אז גם זה יתקבל. תודה מראש אגב הדיסק הראשון יהיה SSD כנראה revodrive

22. קיבלתי החלפה של דיסק חיצוני סיגייט go flex החדש עם מתאם של firewire 800 במחשב יש לי firewire 400 ( ישן יותר)/ האם יש דרך או מתאם שאפשר יהיה לחבר את המחשב הישן לדיסק החיצוני בfirewire? האם מישהו יודע אם באמת כבר לא מיצרים דיסקים חיצוניים עם ESATA???

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  23. Started by dell,

שלום לכולם. יש לי 3 HD, אך אין לי מספיק חיבורי חשמל בשביל לחבר את הHD השלישי. אני לא מוצא משום מקום מפצל חשמל. מה אני יכול לעשות כדי לחבר את הHD השלישי .? או איפה יש מקום שאני יכול לקנות מפצל חשמל. תודה רבה ..

• 1 תגובה
    • 626 צפיות
  24. שלום, כמו שכבר כתוב בכותרת הטמפרטורות של ה-WD5000KS שלי הם בין 49 מעלות לבין 51 מעלות. מספר שאלות: האם זה נורמלי? עד כמה מעלות הדיסק יכול להחזיק מעמד, האם הטמפרטורה יחסית רחוקה מלהיות 'מסוכנת' בשביל להרוס את הדיסק? מה יכול לגרום לכך? יש לי 2 דיסקים קשיחים אחד אחרי השני. האם כדי להפריד בניהם כלומר במקום 7 ס"מ מרחק עדיף לעשות 20 ס"מ? תודה.

• 1 תגובה
    • 546 צפיות
  25. יש לי הארד דיסק 320GB שמחולק לשתי מחיצות, על האחת מותקנת מערכת הפעלה, על השנייה ישנם קבצים בעיקר תמונות. הדיסק הוא פנימי לא חיצוני. לאחר שניתקתי וחיברתי כמה פעמים את ההארד דיסק (אני מדבר בשם חבר, אז יותר נכון הוא עשה את זה), אני כבר לא רואה את המחיצה השנייה שמכילה את כל התמונות, פשוט לא ניתן לגשת אליה יותר. רואים אותה אבל אי אפשר לעשות כלום. בנוסף יש לי תחנת עגינה וכשחיברתי את הכונן אליה ואז למחשב MAC אני יכול לראות את שני הכוננים, גם את זה עם הקבצים האבודים. אבל אני לא מצליח להעתיק את הקבצים למחשב. ממש חלק קטן מהם הצלחתי כמו שצריך, על כל השאר הוא נותן לי הודעה שהקבצים מוגנים, או שההעתקה שלהם למחשב מפסיקה באמצע. ניסיתי להשתמש ב-Windows commander אך ללא הצלחה. יש דברים נוס…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.