עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by בייגל טוסט,

האם לדעתכם כדאי לי להוסיף צורב בנוסף לנוכחי (Nec 2510A) כדי שהנ"ל ישמש כונן נטו? או שהסרבול הקל לא מצדיק הוצאה של 200-300 ש"ח? תודה מראש לעונים

• 2 תגובות
    • 705 צפיות
  2. Started by kugi,

קיבלתי הצעה לכונן קשיח כלשהו שיש לו "16mb Cache" מה זה הזכרון Cache הזה ומה ההבדל בין 16 ל-8?

• 3 תגובות
    • 558 צפיות
  3. Started by b127,

אני מתכנן ליצור RAID0 דהיינו דיסק גדול ומפוצל (אני לוקח את הסיכון כי אני מתכנן לשמור עליו רק הורדות שזמינות ברשת) הבנתי שיש רייד תוכנה על ידי מערכת ההפעלה של XP שהיא הפחות מהירה, כך הבנתי מקריאה בפורום כאן ויש רייד על ידי בקר מיוחד או בלוח אם או בכרטיס מיוחד. השאלה היא כזאת. במקרה של קריסת מערכת ההפעלה או אפילו כשל חומרה רציני ואני אצטרך להציל את הנתונים במחשב אחר, איך עושים את זה? כי אם זה מסובך מידי, אז אני לא אכנס לזה בכלל, אז תענו לי בין על רייד של הXP ובין על הרייד המובנה של הלוח אם, במקרה של החלפת לוח אם וכדו'

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by eizik26,

שלום אנשים חיפשי בפורומים תשובה על השאלה שלי ולא מצאתי. אולי מישהו יכול לעזור לי. אני רוצה לבנות מערכת HTPC כמה שיותר קטנה רק כדי לנגן שירים וסרטים בLCD שיש לי בסלון. השאלה שלי היא האם אפשר להתקין מערכת הפעלה על דיסק און קי (1 גיגה) ולהשתמש בה במקום על הארד דיסק רגיל? תודה לעונים

• 0 תגובות
    • 631 צפיות
  5. Started by Drogba,

אני צריך צורב DVD עד 250 שקל . שיהיה שחור ומהיר , מהחנות - www.zigzag2000.co.il תודה

• 2 תגובות
    • 648 צפיות
  6. שלום לכולם!! כונן WD RAPTOR 10K + כונן 160GB SATAII, יתן לי שיפור ניכר בביצועי המחשב לעומת כונן יחיד של 16MB SATAII? אותותו אני קונה מחשב חדש ואני צריך שמערכת אחזת הנתונים שלו תהיה מהירה מאוד(!). זה הפתרון שבינתיים חשבתי עליו, לעשות כונן RAPTOR 10K ככונן C, ועוד הרד דיסק נוסף של 160GB ככונן D. זה אפשרי לעשות את זה? האם זה פשוט כמו שאני חושב ור אצטרך לשים כל אחד בערוץ נפרד? איך אני יצטרך לחבר את הדיסקים כדי לקבל את התוצאה הזו? האם זה באמת יתן לי את התוצאה הרצויה? (במצב שהווינדוס וכל התוכנות שיופעלו עליו כולם יהיו בC, ורק משחקים, הורדות, שאר יהיו בכונן D) או שכדאי לי ללכת לכיוונים אחרים כמו SEAGATE NCQ(אני לא בטוח אבל אני יודע שזה יותר מהיר) או כיוון אחר? אשמח לשמו…

• 3 תגובות
    • 626 צפיות
  7. Started by elena_ash,

שלום! יש נרו 6 וצורב של סמסונג דו לאייר. כשאני מתחילה לצרוב לא משנה איזו מדיה ולא משנה איזה משקל קובץ אפילו קטן ביותר הוא מקבץ לי אותו ולא חשוב אם זה דיסק רגיל או DVD . מה אני צריכה להגיר בתוכנה כדי שזה יצרוב בצורה רגילה. בעיה שניה שיש לי צורב מאפשר לצרוב עד 800 מגה . האם אני צריכה מדיה מיוחדת או דיסק DVD רגיל? כי אני לא הצלחתי לצרוב על דיסק DVD רגיל אשמח לתגובות ופתרונות. תודה ויום טוב!

• 0 תגובות
    • 600 צפיות
  8. Started by mz237,

האם תהיה השפעה של הרכישה של מקסטור על הכוננים הקשיחים שלהם?? כי אני מתכנן לקנות מקסטור ואם לא אז WD...מה כדאי??

• 2 תגובות
    • 701 צפיות
  9. Started by Lirans,

היי יש לי במחשב אחד שני כוננים אופטיים של LG - אחד צורב רגיל והשני צורב דיוידי. במחשב נוסף יש לי כונן cdrom (בין כמה שנים ולמיטב ידיעתי לא קורא דיסקים טוב במיוחד) של איזו חברה לא ידועה. נתקלתי בדיסקים מסוימים ששני כונני הLG מתקשים במיוחד לקרוא ולעומתם הכונן במחשב הנוסף קורא את אותם דיסקים בלי כל בעיה. האם זה אומר שיש בעיית תאימות של דיסקים מסוימים עם כונני LG? הערה: בדקתי שני דיסקים מאותה תוצרת שצרבתי על צורב של LG פעם וניסיתי עכשיו לקרוא מהצורב שלי שגם הוא LG כאשר אחד מהדיסקים נקרא ללא בעיה והשני עם בעיה - בכונן הנוסף אין בעיה לקרוא את אותו דיסק שעושה בעיות בכונן הLG. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 503 צפיות
  10. Started by amitaihasnes7,

שלום. יש לי כמה מושגים שאני ניסיתי להבין שקשורים למערך-RAID, ולא הצלחתי. אז אם מישהוא יוכל להסביר לי אני אודה לו. 1-מה הכוונה כשכתוב: Striping and Mirroring במערך-RAID, ברמה- 0+1. 2-מה הכוונה כשכתוב: Striping with parity, במערך-RAID מסוג-4 3-מה הכוונה כשכתוב: Striping with dual distributed parity במערך-RAID מסוג-6 4-מה הכוונה כשכתוב: Striping with distributed parity במערך-RAID מסוג-5. אני ישמח אם יפרשו לי את המושגים לעברית, כי חיפשתי את הפירושים במילון והם לא נישמעים לי הגיוניים. (אני כן בדקתי בסטיק של השאלות הנפוצות, אבל עדייןלא מצאתי תשובה לשאלות האלו).

• 0 תגובות
    • 499 צפיות
  11. Started by yotam.m,

יש לי שאלה קטנה בקשר לדרייבר של הארדיסק סאטא ניסיתי להתקין במחשב מסויים וינדוס(כבר היה בו וינדוס והוינדוס עבד חלק) פשוט כמו שאתם יודעים XP זה חרא של מערכת הפעלה לכן מידי פעם צריכים לפרמט. תכנית ההתקנה לא זיהתה כונן קשיח שאפשר להתקין עליו וינדוס אבל הוינדוס כן עולה. מה זה אומר שצריך דרייבר לסאטא? ואם כן באתר של WD אין משהו שנקרא דרייברים לHD.

• 2 תגובות
    • 919 צפיות
  12. שלום לכולם יש לי מחשב פנטיום 3 1000 מגה הרץ לוח של פיסי פרטנר עד היום היה לי סידירום רגיל וצורב של LG 24X10X40 הצורב כבר התעייף אז היום קניתי צורב חדש של LG צורב DVD לא זוכר את הדגם הוא עולה 250 אחריי שאני מחבר את הצורב המחשב נתקע במסך הפתיחה ולא ממשיך לווינדוס ושחיברתי את הצורב הרגיל הכול עבד רגיל הלכתי לחנות ולקחתי צורב אחר של חברת NEC גם צורב DVD וגם חיברתי אותו והמחשב לא עלה לווינדוס נתקע גם במסך הפתיחה איפה שרשום מהירות מעבד רציתי לדעת מה הסיבה שהמחשב לא עולה לווינדוס האם זה בגלל שהלוח ישן אז הוא נתקע או שזה לא קשור? תודה רבה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 609 צפיות
  13. Started by WhiteLen,

בנתונים על ה motherboard שלי רשום 2 UltraDMA/100/66/33 Bus Master IDE channels (supporting up to 4 ATAPI devices) 2 IDE channels supporting ATA33/66/100/133 האם אני יכול לחבר אליו SATA ? לפי מה שהבנתי הבדלי המהירות בין SATA ל IDE לא כאלו גדולים השאלה היא האם ניתן לחבר פיזית את הכונן? או שכדאי לי לקנות כונן IDE ?

• 1 תגובה
    • 584 צפיות
  14. Started by psxr,

כשאני מנסה לצרוב קובץ אימג' (אחד cue ואחד bin ) הנירו מעביר אותי באופן אוטומטי ממצב של dvd למצב של cd. האימג' הוא של dvd ככה שפשוט נירו לא נותן לי לצרוב אותו. הצורב הוא nec4550.

• 0 תגובות
    • 479 צפיות
  15. Started by WhiteLen,

שלום לכולם, לאחרונה החלטתי לרכוש דיסק קשיח חדש במקום האחרון שנפח את נשמתו ביום שישי. כמובן שכתוצאה מהמקרה המצער חיפשתי את הדיסק האמין ביותר אך גיליתי שאין תשובה סופית לשאלה, על כל ביקורת שמהללת חברה אחת אני מוצא שתיים שאומרות את ההפך. לכן החלטתי לפתור את הבעיה בצורה דמוקרטית. מה דעתך איזה כונן הוא האמין ביותר?

• 27 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. הכונן : Maxtor 200GB ATA 100 8MB Cache הכונן נקנה בערך לפני כ- 4-5 חודשים. בהתחלה הכונן היה שקט מאוד ולא עשה שום קולות מחשידים. בשבוע האחרון הוא החל לעשות רעשים מוזרים כאילו הוא טוחן את עצמו בלי סוף, יש לציין שהמחשב עובד בסדר ובלי בעיות. האם כדאי לפנות לאחריות? האם הכונן לאחר כמה חודשים אמור לעשות רעשים ? תודה

• 3 תגובות
    • 521 צפיות
  17. שלום, לאחר שפירמטתי את המחשב אחד הארדיסקים שלי ביצע כמה פעמים CHKDSK. לבסוף החלטתי לבצע בו איחוי, באמצע ביצוע האיחוי, האיחוי הופסק בטענה שיש להריץ שוב CHKDSK על הארד דיסק. איתחלתי את המחשב והוא ביצע CHKDSK ולאחר מכן הכונן הוצג כ"חדש", מצ"ב תמונה. הפתרון היחיד עכשיו הוא להריץ FORMAT על הכונן, דבר שאני ממש לא רוצה לעשות. האם ישנה דרך להגיע למידע שעל הארד דיסק? זה הארד דיסק של 200GB שמלא במידע. למה בכלל הארד דיסק מוצג בצורה כזאת? למה הוא לא כמו שאר הארדיסקים?תודה.

• 2 תגובות
    • 529 צפיות
  18. המפרט שלי בצד. המחשב כרגע ב-3.5 וזיכרונות 700MHZ,וכל פעם שאני עושה ריסטרט רשום לי-BOOT FAILURE PLEASE INSERT DISK. רק שאני מכבה את המחשב ומדליק אז המערכת עולה. היתה לי בעיית התחממות ב-HD והחליפו לי אותו,ועדיין אותה בעיה הטמפ' על 53-55 מעלות. המחשב עבד על 3.32 עד אתמול ולא היו איתו בעיות,רק אחרי העלאת המעבד+זיכרונות -שלא כללה העלאת מתח התחילה בעיה זו. האם יש מצב שהאובר קשור לכשל בעלית ה-HD ?

• 11 תגובות
    • 668 צפיות
  19. Started by shaynet,

איזה צורב עדיף ? NEC 3550A או LG GSA-H10AB ובבקשה תגידו לי שמה הצורבים האלה לא תומכים שצורבים יקרים יותר כן תומכים

• 2 תגובות
    • 583 צפיות
  20. Started by shaynet,

אני רוצה לקנות הארד דיסק 1.8"מהסדרה של טושיבה :http://sdd.toshiba.com/main.aspx?Path=810000000007000000010000659800000001/810000000B0C000000010000659C000026BD ואני לא מצליח למצוא איפה מוכרים אותם בבקשה תעזרו לי למצוא איפה אפשר השיג הארד דיסקים מהסידרה הזאת

• 0 תגובות
    • 847 צפיות
  21. Started by rabbit,

DVD±RW X16 LG GSA-4167B אני לא כל כך בקיא בנושאים האלה אבל אני יכול להביא אותו ב200 שקל שווה?

• 3 תגובות
    • 521 צפיות
  22. שלום קניתי כונן SATA והוינדאוס לא מזהה אותו. אוקיי אז קראתי את המדריך שב FAQ ושעה בדקתי כל דריבר נראה לי שיש על הדיסק של הלוח אם ואף אחד לא פעל.כל פעם שאני מכניס דיסקט הוא רושם please wait ואז שוב פעם please insert manufacturer-supllied hardware support disk into drive A: מישהו יכול למצוא לי את הדריבר המתאים ? בבקשה אני מיואש :ם קצת מידע טכני - לוח אם GA-7N400 PRO 2 HD - MAXTOR250GB צריכים עוד משהו? ישל י ביוס של award משהו כזה ואני מתקין windows xp pro תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 672 צפיות
  23. Started by MOFRA,

אז ככה תקציב:400 שקל ומטה דרישות: שטח אחסון נייד של יותר מ2GB מיקום:חיפה וצפונה *הערה:יש לי גם דיסק קשיח ישן של 4 GB (אז אולי כדאי לחשוב על מגירות)

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by anevsky,

קניתי היום WD2500KS - 16MB BUFFER SATA2 - בעל ביצועים מצויינים לפי ביקורות שונות שקראתי. שילמתי 470 שקל - לדעתי מחיר מצויין וחבל לי על אנשים שקונים כל יום דיסקים פחות טובים ביותר כסף. אין לי שום אינטרס בעניין כמובן ;D

• 3 תגובות
    • 700 צפיות
  25. Started by dids22,

יש לכם המלצות? תודה

• 6 תגובות
    • 756 צפיות

דיונים חדשים בפורומים