אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,914 דיונים בפורום זה
-
טוב תקשיבו. הצורב בן כשנתיים. הגיע עם המחשב שלי. במשך כל הזמן הצורב לא התנהג כראוי, אבל זה לא ממש הציק לי. לדוגמה, אם אני משאיר דיסק בפנים (כל דיסק חוץ מדיסק BOOT או דיסק ווינדוס) כאשר אני פותח את המחשב או שאני עושה ריסטרט, לוקח איזה דקה יותר זמן למחשב לעלות, וכשהוא עולה, הכונן מתפצל בMY COMPUTER ל2 כוננים בלתי שימושיים-רק rewritable disk וcd-rom. עם זה עוד הסתדרתי, פשוט לא שמתי דיסק על הפתיחה. בזמן האחרון הצורב מעלה בעיות יותר חמורות. מדי פעם חברים מביאים לי מידע צרוב על דיסקי DVD-R או DVD+R. הצורב כמובן אמור לקרוא את שניהם לפי המפרט שלו. מה שקורה הוא שהצורב מזהה אותם כדיסקים ר-י-ק-י-ם, וגם לא של DVD, אלא של CD. אי אפשר לעשות כלום עם הדיסקים האלה והכונן חסר תועלת לחלוטין…
-
- 2 תגובות
- 477 צפיות
-
-
ואיך אני יודע שמה שאני קונה זה לא מזוייף כי שמעתי שיש הרבה זיופים בתחום הזה. http://www.lira.co.il/site/viewProduct.php?pid=136&cat=1 ואיך המחיר?
-
- 3 תגובות
- 743 צפיות
-
-
היה לי כונן SAMSUNG SP2504C מחובר ורציתי להתקן כונן נוסף WD2500JS WESTERN DIGITAL אז חיברתי אותו ללוח אם ולספק כשאני מעלה את המחשב רשום לי בבוט שהוא מזהה את ה-SAMSUNG כMASTER ואת ה-WESTERN DIGITAL בתור SLAVE אבל כשעולה לי הwindows אני פותח את המחשב שלי ואין זכר לכונן של WD ואני צריך עזרה איך לגרום לwindows לזהות את הכונן. תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 553 צפיות
-
-
אני רוצה המלצה לכונן קשיח IDE טוב למחשב ישן עד 400 ש"ח, מבחינת נפח, בערך 160GB יהיה סבבה בשבילי.
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מקווה שזה הפורום המתאים... התקנתי windows 64 עם raid עליו. במהלך ההתקנה הייתי צריך להשתמש כמובן בכונן A כדי לתת לו את הדרייברים של הרייד. עכשיו הרייד מותקן כמו שצריך. אני רוצה להתקין עכשיו Windows רגיל. השאלה היא אם אני יכול לוותר על התהליך התקנת הרייד עם התקנת הווינדוז ואז להתקין את הדרייברים אחרי שהכל עלה או שאני חייב את זה? ההתקנה תהיה על כונן שאין לו קשר לרייד.
-
- 1 תגובה
- 542 צפיות
-
-
לילה טוב לכולם! ברצוני לרכוש דיסק קשיח נוסף למחשב שלי (p4 1.6GHZ 865PE SATA RAID0/1 ) כיוון שמדובר במחשב מיושן יחסית אבקש המלצה להארדיסק משני בקיבולת של 160GB , נכון לעכשיו קיים WD 8 מגה באפר ו80GB קיבולת. אני מתלבט אם אני אקנה דיסק חדש SATA (תמיכת SATA 2 לא זמינה אצלי כנראה) ואחבר אותו כראשי זה ישנה משהו, ובמידה וזה לא משמעותי ההבדל אעדיף להפוך הדיסק למשני ובו כל גיבויי קבצי המסמכים והמוסיקה החשובים. אני צריך דיסק מהיר ושקט ובעל אמינות גבוהה אשמח להכוונה בהתאם. כמו כן יהיו כבר 2 דיסקים במארז ורק 3 מאווררים , האם כדאי להוסיף עוד אחד , מה מומלץ להוסיף אם בכלל? ***עריכה: האם ניתן לחבר דיסק התומך בSATA 2 לללוח אם התומך אך ורק בSATA רגיל? תודה רבה מראש והמשך לילה טוב , SPID…
-
- 3 תגובות
- 733 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את ה SEAGAT 10 BARAKODA 320GB. יש לי בבית 80GB של WD והוא 8MB BUFFER, אז אם אני יקנה את ה 320 שהוא 16, הוא יעבוד לי כמו 8MB ?? בקשר לRAID, ראיתי שיש לי תמיכה כזאת בלוח אבל לא הבנתי מה ההבדל בינה ל S-ATA2 רגיל ?< אני רוצה להשתמש בH.D כמו גיבויי ושמירה של קבצים.
-
- 5 תגובות
- 951 צפיות
-
-
רכשתי HD של SATA2 אבל משום מה יש לי רק חיבור אחד מהסוג שרואים בצד שמאל בתמונה והוא כבר בשימוש ע"י HD SATA2 אחר.. אבל יש לי עוד הרבה חיבורים לבנים שאפשר לחבר ל HD IDE רגיל.. איך אוכל לחבר את HD ה-SATA 2 השני שלי ?
-
- 2 תגובות
- 497 צפיות
-
-
כשאני מכניס דיסק לאחד הצורבים, המחשב נתקע לכמה שניות, ואז הכול קופץ בחזרה. וכשאני מנסה לצרוב, הוא לא מזהה אותו. מה לעשות? זה בעיה בצורב? או בנרו? תודה רבה. אחד מדגם LG, ואחד לא מזוהה.
-
- 4 תגובות
- 559 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי צורב של Memorex dvd+/-dlrwl1 f16 הצורב הזה עבר בערך 100 צריבות של דיסקים רגילים ועוד 5 -6 צריבות של DVD (המספרים בעקרון מדוייקים) עכשיו לא היתה לי בעיה לצרוב DVD או דיסק רגיל מאז שהגיע אליי הצורב לפני שנה וחצי היה לי הרבה פירמוטים לא זכור לי שזה בא עם דיסק הדרייבים. הבעיה: ניסתי לצרוב DVD היום , וזה לא נתן לי זה רשם לי בנרו תכניס דיסק דיוידי, ודיסק בתוך הצורב היה דיוידי הכנסתי סרט דיוידי לראות את הצורב בכלל קורא דיוידי, הוא לא קרא אותו הכנסתי דיסק רגיל לא דיוידי, כן קרא *ברגע שאני מכניס דיסק דיוידי לצורב הוא עושה קול קטן של ציפצוף פתרונות ? חיפשתי update' נכנסתי לאתר של החברה כל מה שהורדתי לא נתן לי להתקין, ניתקתי מהחשמל החזרתי כבלים הכל, לא עזר הסרתי א…
-
- 2 תגובות
- 589 צפיות
-
-
עדיין לא הספקתי להשתמש בדיסקים החדשים שקניתי של VERBATIM תוצרת טאיוואן אבל מה שכן שמתי לב שעשיתי BENCHMARK מסוים של הנרו שיש לי קפיצות ב BUFFERRATE עכשיו איך אמורים לסדר את זה? זה אמור להיות כל הזמן על 100% בעיקרון לא? קשור לזה שהצורב הוא על MASTER או על המשני ב IDE? תודה
-
- 2 תגובות
- 650 צפיות
-
-
טוב, אז מכיוון שהחבר'ה פה חושבים שאין כמו סמסונג בכוננים החלטתי להצטייד בכונן קוראני חדש (בעצם שניים) אבל, מכיוון שאני רוצה לקנות את הטוב ביותר במחיר סביר (SATA2 7200 RPM) צדו את עיני שני כוננים. האחד 160 ג'יגה במחיר 404 ש"ח. דגם HD160JJ http://www.samsung.com/Products/HardDiskDrive/SpinPointPSeries/HardDiskDrive_SpinPointPSeries_HD160JJ.asp השני 120 ג'יגה במחיר 421 ש"ח דגםSP1213C http://www.samsung.com/Products/HardDiskDrive/SpinPointP80Series/SP1213C.asp?page=Features ועכשיו לשאלה: למה הדגם הגדול יותר דווקא זול יותר. מנבירה מאתר של סמסונג נראה לי שדווקא הזול יותר הוא המתקדם יותר מלבד נתון אחד. Multi-Burst On-The-Fly Error Correction האם זה עושה את ההבדל? ומה זה הנתון הז…
-
- 1 תגובה
- 482 צפיות
-
-
טוב, אז מכיוון שהחבר'ה פה חושבים שאין כמו סמסונג בכוננים החלטתי להצטייד בכונן קוראני חדש (בעצם שניים) אבל, מכיוון שאני רוצה לקנות את הטוב ביותר במחיר סביר (SATA2 7200 RPM) צדו את עיני שני כוננים. האחד 160 ג'יגה במחיר 404 ש"ח. דגם HD160JJ http://www.samsung.com/Products/HardDiskDrive/SpinPointPSeries/HardDiskDrive_SpinPointPSeries_HD160JJ.asp השני 120 ג'יגה במחיר 421 ש"ח דגםSP1213C http://www.samsung.com/Products/HardDiskDrive/SpinPointP80Series/SP1213C.asp?page=Features ועכשיו לשאלה: למה הדגם הגדול יותר דווקא זול יותר. מנבירה מאתר של סמסונג נראה לי שדווקא הזול יותר הוא המתקדם יותר מלבד נתון אחד. Multi-Burst On-The-Fly Error Correction האם זה עושה את ההבדל? ומה זה הנתון הז…
-
- 1 תגובה
- 555 צפיות
-
-
יש לי הרד-דיסק קיים, התקנתי נוסף, ה-BIOS זיהה אותו, נכנסתי ליונדאוס גם פה הוא מזהה אותו, אבל ב MY COMPUTER, הוא לא מופיע, איך אני גורם לו להיות אקטיבי?
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-
-
-
ראיתי בת'רד למעלה את החסרונות שכתבתם על הצורבים המצוינים שם ולכולם לפי מה שהבנתי, יש בעיה של איכות צריבה אני מחפש צורב איכותי וזול..(200-250) בשביל לצרוב דברים על דיסקים כמו מוזיקה וסרטים ולמחוק מההרדיסק..כלומר הצריבות צריכות להיות עמידות לאורך זמן ושאם חצי שנה אחרי הצריבה אני אבוא אני לא רוצה שחצי מהדיסק יהיה פגום (מה שקורה לחבר לי עם צורב שהוא קנה לפני שנה וחצי, צרבנו איזה 150 סרטים מקוריים בערך שליש מהדיסקים נתקעים באמצע ועושים מלא בעיות בקריאת הסרט) אני רוצה להשתמש גם בצורב ככונן DVD כך שרצוי שתהיה לו יכולת קריאה טובה גם אם יש שריטות וכאלה תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 644 צפיות
-
-
אני חייב לקנות HDD חדש למה שלי דיי קרוב למוות וחלק נכבד ממנו מת. עכשיו הבעיה היא שהמחשב שלי ישן יחסית ואין לו חיבור SATA ואני מתכנן בכמה חודשים הקרובים על מחשב אבל HDD אני חייב עכשיו. בגלל זה אני צריך בקר SATA כי במחשב החדש אין טעם לשים ATA. אז אני לא יודע איזה HDD לקחת עם איזה בקר כדי שיהיה יחס מחיר ביצועים ומקום טוב. כי אני לא רוצה לקנו יקר מידי. 600 ש"ח זה ממש הגג. אני לא רוצה לבזבז את כל זה אז כל הצעה מתחת תתקבל בברכה. ולפחות 120 GB. תודה מראש! :]
-
- 13 תגובות
- 964 צפיות
-
-
הייתי סגור כמעט ב 100% על ה SEAGATE עד שקראתי שלהרבה אנשים הוא מתקלקל ויש תקלות רבות (וקראתי שהוא מרעיש בצורה מחרידה). בקיצור, אני חושב שאני יקנה את ה WD גם כי יש אותו ביותר מקומות במלאי וגם כי הוא יותר שקט. מישהוא כאן שראה ושמע את שניהם יכול להגיב לי כאן ?
-
- 9 תגובות
- 834 צפיות
-
-
אהלן! יש לי בעיה רצינית של איטיות מערכת ואני חושד בהרד דיסק..(האיטיות מתבטאת בפיתחת חלונות איטית ,עומס מורגש של המערכת וכו') פתאום לוקח לי המון זמן לפתוח קבצים מקווצים ולוקח לי המון זמן להעתיק קבצים.. עשיתי איחוי דיסק עם התוכנה DISKKEEPER וכלום לא עוזר.. גם סריקה וירוסים וספייוורים לא עזרה.. בכל מקרה זה לא היה ככה לפני חודש.. עשיתי גם בדיקת מהירות קריאה וקיבלתי ממוצע של 55 מגה לשנייה.. מישהו יכול לעזור?
-
- 7 תגובות
- 688 צפיות
-
-
-
שלום לכולם! אני מתכנן קניית מחשב המבוסס על מעבד אינטל E6400, לוח אם ASUS P5B Deluxe עם 2 ג'יגה זכרון כשמטרתו העיקרית היא עיבוד תמונה בפוטושופ. כדי לשפר את ביצועי המחשב אני שוקל קניית 2 דיסקים קשיחים במקום אחד, כשהתקציב עבורם הוא סביב 800 שקל. שתי האופציות להתקנת מערך האחסון העומדות על הפרק מבחינתי הן: 1. התקנת מערך RAID 0 על בסיס 2 דיסקים זהים - יתרונות: הפקת ביצועים מירביים, חסרונות: הרבה נפח שהולך לאיבוד בכפילות, סבירות גבוהה לקריסה ללא אפשרות Recovery. 2. התקנת 2 דיסקים, האחד קטן יחסית למערכת ההפעלה והשני גדול יחסית למאגר התמונות - יתרונות: יותר מקום אחסון, חסרונות: ביצועים? (אגב, במצב הזה האם תוכנת הפוטושופ עצמה מותקנת בדיסק של מערכת ההפעלה או בדיסק של מאגר התמונות?) …
-
- 1 תגובה
- 547 צפיות
-
-
שלום.. אני חייב לציין שנושא הביצועים של ה HDD לא ממש עניין אותי עד עכשיו, מעולם לא בדקתי ביצועים של HD ליפני קניה... אבל הפעם זה יהיה שונה ! מאז הקניה של השילש החדש הכל פועל ממש מהר וטוב.. עד שאני מתחיל לישמוע את ה HD ממש מרגישים שההרדיסק פוגע ביצועים.. אז סה"כ יש שתי דרכים לטפל בבעיה.. 1.ליבדוק תקינות של הHD הקיים. 2. להחליף אותו באחד מהיר יותר כי הם בוודאי נהיו כאלה בשנתיים + מאז שקניתי את שלי.. לגבי 1, חיפסתי ביקורת על הHD שלי והשוותי. להבין הרבה בביקורות של הרדיסקים אני לא מבין אבל זה ניראה דיי זהה . לגבי 2, זה כבר תלוי בתגובות שלכם .
-
- 0 תגובות
- 561 צפיות
-
-
יש לי את ה LG4163b ואני רוצה להתחיל לצרוב ב DL לפי מה שראיתי הצורב הזה תומך בטכנולוגיה אבל בדיסקים מסוג R+. האם למישהו כבר יצא לצרוב ב DL ? האם זה שקוף מבחינתי או עלי להגדיר משהו לפני הצריבה?
-
- 5 תגובות
- 689 צפיות
-
-
האם ניתן לבצע את המערך הנ"ל באמצעות כרטיס PCI RAID המשלב את שתי היציאות ATA ו SATA?
-
- 1 תגובה
- 703 צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח של WD SATA. חיברתי אותו, והתקנתי עליו WINDOWS. למחשב מחובר גם דיסק IDE של מקסטור. משום מה המחשב מזהה לי רק 131 ג'יגה שבפועל הדיסק הוא 160. קראתי פה בפורום שמדובר בבעיה של ווינדואוז ורק מ SP1 ומעלה אפשר להתקין דיסקים גדולים יותר מ 131 ג'יגה, אבל לי יש SP2 ועדיין הדיסק מזוהה כ131. מישהו יודע?
-
- 6 תגובות
- 783 צפיות
-