אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
אני מעוניין לקנות דיסק קשיח חדש( של 0.5TB SEAGATE מודל ST3500418AS)למחשב שלי :פנטיום 4 ינטל 1.70Ghz ,ראמ384 השאלה שלי היא :האם אני צריך לקנות מעבד חדש או להוסיף זכרון ראמ כידי להפעיל את הדיסק הקשיח החדש כראוי? ועוד:קניתי את המחשב הזה לפני 9 שנים האם הדיסק הקשיח החדש יפעל ?
-
- 8 תגובות
- 778 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מקווה שאני במקום הנכון מבחינת קטגוריית הפורום. אני מחפש כרטיס הרחבה ל sata כדי להוסיף עוד hdd למחשב שלי אני מחפש שיהיה לו לפחות 2 חיבורים של sata ( אם יש 4 כניסות במחיר טוב-עדיף) דגם הלוח אם הוא: gigabyte EP35-DS3L pci-e אחד תפוס לי עם כרטיס הרחבה של usb 3 אז יש רק את ה pci הרגילים (לבנים) אני לא יודע מה הם. ** שאלה נוספת האם יש מצב לצוואר בקבוק בתעבורה ב HDD עם הוספת הכרטיס? ניסיתי לחפש בשתי רשתות גדולות מוכרות בארץ (אני לא יודע אם מותר לומר שמות) ולא מצאתי. אני לא מכיר חנויות ספציפיות ואמינות ואם בכלל יש להשיג את המוצר הזה. אני מאיזור המרכז... אם אפשר עזרה בנושא. תודה רבה לכל העוזרים שבת שלום
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי 2 דיסקים חיצוניים. אחד 80GB אחד 500GB הגיוני שהעברת וקריאת קבצים מהדיסק 500GB איטית יותר מהדיסק 80GB ? אני רוצה לוודא שלא עבדו עלי אני לא זוכר את הדגמים..על רמת העקרון...מה התשובה ?
-
- 3 תגובות
- 565 צפיות
-
-
הדגם הוא: Hitachi deskstar 7k3000 2tb יש לי שתי שאלות: 1. האם הכונן הזה נחשב עמיד לאורך זמן רב, לפחות 4-5 שנים? 2. האם אני יכול לסמוך על האחריות שלו במקרה שהוא יתברר כתקול? יש לי כמה סיבות לפקפק באחריות שלו: א. Hitachi נרכשה על ידי WD, כלומר שהיא כבר לא עצמאית, מה שאולי יביא לזלזול והתנערות באחריות שלה (אולי אני טועה).. ב. Hitachi היא יצרנית שולית יחסית ולא בולטת כל כך. ג. הכונן הזה הוא יחסית ישן וכמעט בכל החנויות הוא כבר לא קיים, ואני חושש שבמקרה שהוא יתברר כתקול, המוכר יגיד לי שהוא אזל ליבואן ואני אקבל במקום זה כונן נחות בהרבה, ולא את אותו הדגם. ד. החנויות האחרונות שמופיעות בזאפ - שמוכרות את הכונן הזה, הן KSP ואייבורי, שלפי מה שהבנתי הן לא הכי אמינות (שוב, או…
-
- 1 תגובה
- 892 צפיות
-
-
לא מזמן קניתי כונן חדש בנפח 750GB בעזרת האשכול הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=413191.msg3547485#msg3547485 העברתי את כל התכולה של הכונן הקודם (250GB) לחדש.. ניתקתי את הHDD הישן והשארתי רק את החדש, העלתי את המחשב והופתעתי לגלות שהכונן של ה750GB מופיע ככונן של 250 חברתי מחדש את הHDD הישן, סידרתי בבאיוז ככה שהבוט יהיה רק מהחדש (כדי שהOS תעלה רק מהישן ולא מהחדש) והפעלתי את המחשב לפי הסטיקי נכנסתי לכאן: http://blog.atola.com/restoring-factory-hard-drive-capacity/ והורדתי את התוכנה.. התקנתי, הפעלתי, בחרתי בכונן של ה750GB והופיע לי השגיאה הבאה : כמובן שניסיתי למחוק את הכונן ידנית, אבל הוא מבקש ממני לעשות ריסט כדיי להשלים את הפעולה.. ככה שכלום לא י…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איך אני יכול לבדוק עם יש לי במחשב SATA-2 יש לי SATA -1 יש מצב ש 2 מתחבר
-
- 1 תגובה
- 817 צפיות
-
-
או'קי, כמו ששמתם לב , שחכתי איך קוראים לחיבור הזה.. בכל מקרה יש לי לוח אם epox 8rda plus ושני הרדיסקים מסוג westren digital 30gb 5400 לא הכי מהירים בעולם :\ בכל מקרה , נפח לא ממש חשוב לי ואני יכול להסתפק ב30. אני זוכר שאפשר איך שהוא לחבר את שניהם ביחד , והם יהיו ממש מהירים. וכמובן שעדין יהיה לי 30gb השם של הדבר הזה ברח לי מהראש. אם מישהו יוכל להזכיר לי , אני יוכל לעדכן את הטופיק. ועוד כמה שאלות : איך עושים את זה? צריך כבלים מיוחדים? משהו? אני בכלל יכול לעשות את זה עם הלוח אם שלי? על הרדדיסק אחד כבר מתוקנת מערכת הפעלה (XP pro) והשני מפורמט... אין עליו כלום. אם אני יעשה את הדבר הזה , אני יהיה חייב לפרמט גם את ההרדיסק עם המערכת הפעלה? תודה.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות כונן קשיח ואני רוצה שתעזרו לבחור אחד בבקשה אני יודע שיש כמה סוגים של חיבורים ויש לי אוורסט אני צריך שתגידו לי איפה באוורסט אני צריך לראות איזה סוג של כונן אני צריך או שפשוט להביא לכם צילום של הכונן שיש לי עכשיו? תודה רבה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 700 צפיות
-
-
המקום הולך ואוזל לי, ואני שוקל לקנות הארד דיסק חדש. אני חושב לקנות אחד של 120GB (כך שבסך הכל יהיה לי 200 GB). חשבתי אולי לעשות איתו RAI Dיחד עם הדיסק קשיח הנוכחי שלי של 80BG. מה אני צריך בשביל לעשות RAID? הבנתי שצריך איזה שהוא בקר? אני לא רוצה להוציא עליו הרבה כסף, האם אחד זול יעשה את העבודה (אפשר המלצה?)? מה היתרונות של RAID על חיבור IDE רגיל ללוח? האם RAID ישפר את הביצועים? האם יש סיכוי לאובדן מידע במהלך פעולת הRAID? סליחה על כמות השאלות, מקווה שתעזרו, תודה!
-
- 3 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי די וי די נייד עם חיבור USB, חיברתי אליו דיסק און קיי של 2 ג'יגה עם סרטים ויכולתי לראות בקלות ובלי בעיה קניתי חדש של 16 ג'יגה כדי שאני יוכל לשים יותר סרטים והמכשיר לא קורא אותו למה זה ? הדיסק או קי של SanDisk גירסאת ה- Cruzer 16GB האם זה בגלל מערכת ההפעלה שבו (U3) ? אם אפשר לסדר את הדבר הזה אני מאוד אשמח ! תודה רבה !
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום חברים, קראתי את הת'רד המושקע של NIKE בנושא כוננים חיצוניים והגעתי למסקנה שאני צריך כונן 1TB חיצוני, 3.5 כמובן, חיבור סטנדרטי (לא מעוניין ב ESATA), לגיבוי ביתי רגיל של תמונות וכו'. כמו כן אינני מעוניין להתעסק עם הרכבה כלשהיא של כונן ומארז, אלא מחפש מוצר מוכן. אז על איזה דגם הייתם ממליצים? (מוכן להשקיע עד סביבות 600-700 ש"ח) והאם הדגמים הבאים שמצאתי הם בסדר מנסיונכם? http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=19345 http://www.cstc.co.il/Product.asp?productid=542 תודה על עזרתכם.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות כונן קשיח חיצוני של 2 TB עוד חודשיים אני בארה"ב ואני לא יודע איפה יותר זול לקנות בארץ או לחכות חודשיים לארה"ב ושם לקנות מישהו שמכיר אולי את המחירים בארה"ב!! תודה רבה על העזרה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
ברצוני לרכוש צורב DVD X20 ומתלבט.. בין ASUS DVD+-RW DRW-20B1LT לבין ASUS DVD+-RW DRW-2014L1T שניהם SATA LIGHTSCRIBE + SOFTWARE ומה השונה שיש בינהם - ומה מייחד אותם.
-
- 1 תגובה
- 665 צפיות
-
-
קיבלתי כונן קשיח SATA של סמסונג 160GB אבל אני לא מצליח לזהות אותו, יש לי לוח אם ASUS p4p800-e delux והוא תומך ב SATA אבל שאני מחבר את הHD הוא לא מזהה כלום, הוא רק מחפש את הכונן אבל אחרי 120 שניות של נסיון הוא ממשיך עם האתחול בלי לזהות אותו, בבקשה אם למישו יש כונן כזה או לוח אני נורא אשמח לקבל עזרה להתקין את הHD כבר יומים שאני לא מצליח לזהות אותו....
-
- 0 תגובות
- 577 צפיות
-
-
-
בארץ ב- TMS דגם evo במחיר 422 ש"ח : https://www.tms.co.il/ssd-drives/mz75e250b באמזון דגם pro מחיר כולל משלוח ומיסים לארץ 486 ש"ח : https://www.amazon.com/Samsung-850-PRO-2-5-Inch-MZ-7KE256BW/dp/B00LMXBOP4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1511610655&sr=8-1&keywords=samsung+850+pro+256gb תוספת של 60 ש"ח המהווים 15% על המחיר, כדאי להסתכן על יבוא מחו"ל וללכת על דגם pro ? דעת החברים מאד תסייע
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי כרגע 4 כוננים קשיחים (3 SSD ואחד HDD) ובאופן מדהים זה פשוט לא מספיק לי. הלוח שלי (GA Z87x-D3H) מגיע עם 6 יציאות SATA, אבל בגלל המיקום שלהם, בדיוק מתחת לכרטיס מסך, אני לא מצליח לגשת ליציאה האחרונה שנשארה פנויה. המצב הוא שיש לי כרגע SSD נוסף ששוכב על המדף ואני מעוניין להוסיף HDD של 2TB לפחות, אז חשבתי לעצמי שהיות ויש לי חריצי PCI פנויים, האם ניתן להשתמש בכרטיסי הרחבה? האם הם יהיו מספיק טובים או שיהוו צוואר בקבוק? חשבתי על משהו כמו זה - https://www.tms.co.il/a550 האם הוא יהיה טוב להוספת עוד שני כוננים? בנוסף אשמח להמלצה לכונן HDD עד 2TB, עיקר השימוש שלו הוא לאחסון ארוך טווח וגיבויים, אני לא מאמין שיותקנו עליו ספציפית תוכנות …
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי DVD טושיבה שאני מרוצה ממנו מאוד שקניתי לפני 3 שנים בערך , לפני כמה ימים קניתי צורב DVD ואני צורב סרטים הבעיה שה-DVD לא קורא אותם הוא רושם לי "ארור" לעומת זאת הוא מצליח לקרוא CD רגילים צרובים וסרטים צרובים בפורמט VCD . השאלה שלי קודם כל אם זה הגיוני (למרות שאני כמעט בטוח שה-DVD פשוט לא קורא סרטי DVD צרובים) ? השאלה השנייה היא אם אפשר לשים צ'יפ או משהו כזה ב-DVD (גם ה אני כמעט בטוח שאי אפשר)? עוד שאלת התייעצות , יש לי פלייסטיישן 2 אם אכן ה-DVD שלי לא קורא צרובים הוא יוכל להתחבר למגבר בנוסף ל-DVD של טושיבה ? כמובן אחרי שאני ישים בו צ'יפ.
-
- 76 תגובות
- 8k צפיות
-
-
מצידי שיהיו 160 GB כל אחד . רצוי עם פלטה אחת כל אחד. חשוב השקט והאמינות (אחריות) - פחות חשוב המהירות וכו'
-
- 0 תגובות
- 598 צפיות
-
-
יש לי KingSton USB 2.0 Flash ווינדוס 98 לא מזהה אותו , אני צריך את הדרייבר שלו והדרכה אין בדיוק אני מתקין ומוסיף ידנית אותו כי עבר הרבה זמן מאז שעבדתי עם 98
-
- 2 תגובות
- 754 צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות DOK בעל נפח 16GB ועם ממשק USB3 התקציב זה עד 100 ש"ח איזו מהירות אני יכול להשיג בתקציב כזה? אם תציינו דגם זה היה נחמד תודה...
-
- 1 תגובה
- 998 צפיות
-
-
שלום, אני יודע שלפי תקן SATA, יש תאימות קדימה ואחורה כך שלא צריכה להיות בעייה להתקין כונן עם ממשק SATA 2 או SATA 3 על לוח אם שתומך ב-SATA 1. בחנויות מחזיקים היום רק כוננים שהם SATA 3, ומפחידים אותי שלמרות הכל תיתכן בעיה בתאימות ויכול להיות שהכונן לא יעבוד עם לוח האם שלי שתומך רק ב-SATA 1. האם מישהו נתקל פעם בבעיות כאלה ? האם זה נכון שקיימות בעיות תאימות, או שאני יכול לקנות ולהיות רגוע שזה יעבוד בסדר? תודה, הטווס
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, לא הייתי בטוח אם לפתוח את הדיון כאן או בפורום מחשבים ניידים, מכיוון שהבעיה היא חוסר נפח אחסון במחשב הנייד שלי. יש בנייד קשיח עם 250 ג'יגה בלבד - מה שמספיק לשימושים רגילים אך ברגע שאני רוצה לאחסן בו סרטים ומוזיקה המקום נגמר מהר מאד. שקלתי להחליף את הכונן במחשב אך הגעתי למסקנה שכנראה עדיף לקנות קשיח חיצוני. הקשיח מיועד לשימוש תדיר, בעיקר באכסון, ניגון מוזיקה וסרטים. אני מאמין ש- 500 ג'יגה יספיקו, אין לי צורך בהרבה יותר מזה. אני לא יודע לגבי החיבור של הכונן, במחשב הנייד אין לי חיבורי USB3 לכן קשה לי לומר אם יש לתת לזה עדיפות או לא (מדובר ב- elitebook 2560p של HP). אני מעדיף להוציא כמה שפחות כסף אבל מחפש כונן שלא יקרטע כאשר אני מנגן ממנו תוכן ואמין במידה סבירה. אם הח…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות SSD בגודל 500GB למחשב. 1. אשמח להמלצה לכונן SSD עד 300 ש"ח בארץ או מתחת למכס מאמאזון..בגדול המחשב משמש בעיקר לאינטרנט / סרטים / אופיס וכו אז לא חובה שיהיה חיית ביצועים, אבל שיהיה אמין. 2. הלוח אם שלי ישן יחסית - זה הדגם: Gigabyte GA-770T-D3L אם הבנתי נכון אני יוכל לחבר את ה SSD לחיבור SATA רגיל כמו ההארד דיסק שמחובר היום? זה מונע ממני למעשה לקנות SSD מסוג NVMe? יש הבדל משמעותי בין הסוגים? תודה..!
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום... אני כניראה שיחקתי בוינדוס ויסטה אם האפשרויות של הארדיסק ומחקתי את מחיצה D לא עשיתי פירמוט פשוט מחקתי אותה והיא נעלמה לי והיה לי שם דברים ממש חשובים! אתם חייבים לעזור לי איך אני משחר את מחיצה D זה עניין של חיים ומוות! תעזרו לי....
-
- 0 תגובות
- 584 צפיות
-