עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by ady,

שלום יש לי צורב LG GSA-H22 X18 DVD ב SP2 XP עד היום הוא עבד כמו שצריך אבל בלי שום התראה המחשב לא מזהה אותו יותר כצורב אלא רק כ DVD-RAM DRIVE ואם אני שם דיסק ריק הוא הופך ל CD-ROM דיסקים קודמים שצרביתי איתו מאותו סוג הוא קורא אז לא נראה לי שזה הדיסקים. אין לי מושג למה זה קרה או איך לפתור את הבעיה ניסיתי להתקין מחדש אבל ללא הועיל חיפשתי עידכונים אבל אין כלום באתר של LG ולא נראה כאלו יש עדכון קשוחה. אם למישהו יש פיתרון אני ישמח בתודה מראש

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. ראיתי שיש הרבה שאומרים שהם יקנו שני הארד דיסקים למחשבים שמיועדים לעריכה גרפית, האם באמת יש עניין? ולמה זה משנה? נ.ב כמובן במידה ולא מדובר ב-RAID אלא על שני כוננים שבאחד יהיה ה-WIN ובשני כל תוכנות העריכה תודה רבה!!!

3. Started by Xilver,

אני לא יכול להגיד לכם של מה, אבל רשום בדר"כ לדוגמא: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - ATA 150 מה אומר ה16MB ומה ההבדל בין ATA150 לבין ?ATA100

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  4. רק אחרי שפרמטתי והתקנתי שוב את הווינדוס אז הוא עלה במחשב השני יכול להיות שהלוח אם לא זיה אותו בגלל שהתקנתי את הווינדוס ממחשב אחר?

5. Started by ziv_r,

מחפש מארז NAS עד 300 ש"ח. בארץ המארזים משום מה מתחילים ב 1000 ש"ח ומעלה. חיפוש פשוט בזאפ לא הניב תוצאות ריאליות. מישהו מכיר, יודע?

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by oran26,

טוב אז ככה כאשר אני נמצא במחשב שלי הוא מראה לי על כונן e שיש 61 ג"ב גודל כולל ופנוי 600 מ"ב (שאומר ש60 ג"ב תפוס) אבל אם אני נכנס לכונן עצמו ומסמן את התקיות הוא מראה לי שכל התקיות ביחד תופסות 47 ג"ב אז מכאן נעלמו לי 13 ג"ב מה אני עושה כדי להחזירן..?

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. אם יש לי שתי HD של SATA2 איך אני קובע מה יהיה המאסטר ומי יהיה הסלייב? אם יש לי בתשיהם ווינדוס ואני רוצה להגדיר באחד מהם בלבד לעלות איך אני עושה את זה?

8. התוכן בכותר. דוגמאות יתקבלו בברכה. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 680 צפיות
  9. Started by STi,

אז ככה הבעיה הזאת ממש מוזרה, ישבתי על המחשב (נייד-DELL inspiron 8600) סתם במהלך שימוש רגיל-גלישה . פתאו המחשב הציג לי מסך כחול של תקלת חומרה וזהו, עשיתי ריסטרט והוא רשם שהקובץ HAL.DLL לא נמצא או לא תקין, ניסיתי להעתיק את הקובץ מחדש לכונן אבל ללא הצלחה, הוא רושם שאין לו גישה או שהוא לא מוצא את הכונן, הקטע המוזר זה שבביוס הHD מזוהה כ-40 G וזה מה שצריך להיות אבל אחרי זה הוא אומר שהוא לא מוצא את הPRIMARY HD כשאני מעלה את המחשב דרך הדיסק של XP הוא מזהה את הכונן, אני יכול למחוק את המחיצות וליצור וכ"ו אבל ברגע אני מנסה לפרמט מחיצה הוא פשוט נתקן באחוז או שניים וגם בפרמוט מהיר ב-20 אחוז, ממש מוזר, עכשיו אני חושב שהארד דיסק תקין אבל אולי ישנה איזו תקלה ב-MBR או משהו כזה, אני לא ממש…

• 6 תגובות
    • 886 צפיות
  10. Started by barakv,

ההבדל היחידי שלו הוא במהירות? שהוא עושה 10 אלף סיבובים בדקה ולא 7200? או שיש משהו מעבר לזה? כי לא נראה לי הגיוני להוציא 650 שקל על 35 GB רק בגלל שהוא קצת יותר מהיר

• 1 תגובה
    • 619 צפיות
  11. ערב טוב. ברשותי דיסק קשיח 160 ג'יגה של wd הכונן מחולק כרגע ל-3 כוננים. השאלה שלי, האם ניתן לחלק את גודלם של שלושת הכוננים מחדש מבלי לפרמט אותם? נניח גודלו של כונן c הוא 29.2 ואני משתמש רק ב-6 ג'יגה חבל לי על כל השאר, אני רוצה שהוא יהיה 10 גי'גה ואת כל העודף להעביר ל-d וגם להשאיר 10 ג'יגה מכונן -e ואת העודף להעביר ל-d. יש אפשרות כזאת? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by FeedMe,

אהלן! D: מישהו יודע אם אפשר להשיג את המפלצתון בארץ? עם איזה זכרון הייתם משתמשים בו? תודה!

• 0 תגובות
    • 635 צפיות
  13. Started by lokation,

בעקבות אחד הדיונים פה על הזמן הגישה בRAID רציתי לשאול האם עדיף שאת מערכת ההפעלה להתקין בכונן רגיל ואת המשחקים או קבצים גדולים להתקין בRAID שאז אני ארוויח את מהירות הקריאה?

• 1 תגובה
    • 584 צפיות
  14. Started by shaynac,

אני מתכנן לקנות מחשב חדש למשחקים בתקציב של בערך 6500 ש"ח. מקריאה בפורומים למדתי ש-RAID 0 יכול לשפר את מהירות הקריאה\כתיבה של הכוננים הקשיחים. אני מודע לבעייתיות שבכך שבמידה וכונן אחד נופל אין תועלת במידע בכונן השני. ולשאלות: 1. האם ניתן להתקין מערכת הפעלה על כונני RAID 0? 2. האם תוספת של כונן נוסף, מעבר לשני כונני ה-RAID, יפריע לביצועי המחשב? 3. האם שילוב של כונני SATAII (בקונפיגורציית RAID) וכונן IDE יאט את ביצועי המחשב (כונן IDE לשמירת מידע חיוני)? 4. שאלה אחרונה. האם הפעלת מערך RAID פוגעת בכונן הקשיח ומקצרת את אורך חייו?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by The Coolest,

אהלן, אני מתכנן לקנות צורב DVD חדש, כי הNEC שלי החליט שהוא מפסיק לקרוא את ה-DVD הצרובים שהוא צרב, ולא צורב יותר DVD חדשים. אני קונה את ה-LG GSA-H30N ואני רוצה לקנות מדיה חדשה כי נשארו לי רק כמה דיסקים בודדים... אני קונה מלמיר, אז אני מעדיף גם שהמדיה תיהיה משם. http://www.lamir.co.il/?Subcategory=250 אני מעוניין בחבילה של ה-25 או 50 דיסקים DVD-R. ואני מניח שעדיף יהיה הוורבטים, אבל מה לגבי הTEAC שיש שם? יש לי כרגע דיסקים של TEAC, ועד הבעיה הנוכחית עם הצורב הזה עוד לא היו לי עם הדיסקים האלה בעיות (חוץ מזה הצורב גם נתב לצרוב אותם ב-X12) אם יש לכם הצעות אחרות טובות\משתלמות יותר לגבי המדיות, המלצות התקבלו בברכה. תודה.

• 27 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by levya1,

שלום רב יש לי מחשב חדיש שרץ עם חלונות XP SP 2. לוח אם 945P-S3 של GIGABYTE וכונן קשיח 160GB SATA 2. הביוס מזהה את הכונן כ SATA אך באמצעות device manager +EVEREST+SNANDRA +HD TUNE כולן טוענות כי הכונן שלי רץ רק במהירות UDMA 5 כלומר ATA 100 וזה במקום מהירות ATA 300 (sata 2 . כלומר הפסד גבוה בביצועים של הכונן . מה ניתן לעשות ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by tick tak,

היי מחר אני יקבל את הכונן הקשיח החדש שלי(seagate 7200.10 320gb)וזה בנוסף ל-120 שיש לי. ויש לי כמה שאלות.... ל-120 שלי יש 2 מחיצות c ו d,ועכשיו שאני יקבל את הברקודה 320 אני אצטרך לעשות מחיצות כמובן. אז השאלות הן: האם עדיף לעשות מחיצה שמיועדת רק למשחקים שככה יהיו ביצועים יותר טובים? האם זה בסדר לחלק כונן קשיח ל-4 מחיצות ....זה טוב....זה רע? מבחינת ביצועים?(ועוד בנוסף למחיצות בכונן של ה-120) הדיסק הקשיח שיש לי עכשיו הוא 120gb sata1 wd האם זה רעיון טוב להעביר את כונן c לברקודה מטעם שהכונן הרבה יותר טוב וככה יהיה ביצועים יותר טובים למערכת עצמה.....אם אני לא טועה קוראים לזה resize (קראתי FAQ) ועוד שאלה שבטח תגרום לכמה לצחוק.....אבל חופשי האם זה קשה לבצע את כל אלה...צר…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by shibby15,

מדוע כדאי ליצור מחיצות? שיפור בביצועים/אמינות?

• 1 תגובה
    • 615 צפיות
  19. אהלן, אני קונה מחשב חדש בעוד כחודשיים וחצי. חשוב לציין כי מטרת המחשב היא בעיקר משחקים. אני מעוניין לקנות 2 הארדיסקים של 250GB כל אחד ולהריץ אותם ב raid 0 בנוסף אני מעוניין לקנות איזה הארדיסק שיוכל להחזיק מערכת הפעלה כגון VISTA ו XP אני מעוניין שההרדיסקים יהיו שקטים וכמובן שינתו ביצועים טובים. התקציב הוא עד 1000 בשביל שני ההארדיקסים של ה raid 0 ו 250 שקל להארדיסק שיכיל את מערכת ההפעלה. כמה שאלות: 1)האם זה נכון באמת להריץ את מערכת ההפעלה על הארדיסק שאינו במערך ה raid 0? 2)בנוגע להתקנת הraid 0. לפי הבנתי כל מה שצריך לעשות הוא לעשות לאפשרות "enable" בביוס. לאחר מיכן שנמחשב עולה ללחוץ על CTRL s או f10 או מה שלא יהיה ושם לבחור את ההארדיסקים שרוצים לעשות להם raid 0. א…

• 0 תגובות
    • 730 צפיות
  20. ה-NEC 3549A שלי לא רוצה לקרוא דיסקים. הוא קורא אותם רק אחרי שאני עושה ריסט. העניין חוזר על עצמו, כאשר אני צורב דיסק, מנסה לקרוא אותו והופ... הוא שוב לא קורא, אני עושה ריסט ואז הוא קורא, ואז אחרי מספר דקות הוא שוב לא מוכן לקרוא יותר עד הפעם הבאה שאני אעשה ריסט. לא חשבתי שהוא יפשל ככה. קניתי אותו לפני שנתיים, אם לא יותר. מישהו יודע אולי מה הבעיה, המקור שלה, או איך פותרים את זה. תודה מראש.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. מה זה ה Buffer בצורב? מופיע בתוכנת נרו.. עכשיו הוא התחיל לרדת לי מ 100 ל 97,91,94 משחק.. אבל לא יורד מ 91... מה זה?? איך מסדרים? לפני שזה הופיע עשיתי 2 צריבות של אוברבורן.. והצורב הוא סמסונג DVD חדש..חודשיים ככה..... יש אפשרות לסדר את זה?או שזה יסתדר לבד... אפשר קצת הסבר??? חח הרבה שאלות אה.. תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by segevgabay,

ראיתי שיש כמהה שקנו הרדיסקים גדולים ועוד הרדיסק קטן מאוד רק לווינדוס ושמו אותו בRAID-0 משהו כזה. מזה RAID-0 והאם יותר טוב לשים רק את הווינדוס בהרדיסק קטן ונפרד?

• 2 תגובות
    • 688 צפיות
  23. אני צריך לצרוב 75 דיסקים=\ וזה הולך לרצוח אותי ............ אז יש לי שתי צורבי DVD חשבתי לנסות לצרוב במקביל כדי לחסוך זמן זה אפשרי ??? הדיסקים הם CD-R רגילים שאני יצרוב בהם קובץ ווידאו של 600 מגה + - כל דיסק זה משהו כמו 4 דקות צריבה על 24X (עדיין ווידיאו לא רוצה שיהרס בצריבה ,אני מקווה 4 דקות ) , אז 4 כפול 75 = התאבדות כפולה אלוהים ישמור למה הכנסתי את עצמי =\ :kopfpatsch: יש הצעת ??? (היה לי מחשב נוסף שהחליט לשבות דווקא עכשיו ואין לי כוח לבדוק מה קרה לו,(כנראה מיועד להיות מעצור לדלת עם ימשיך כך) , היה יכול לעזור לי )

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by JohnnyBravo,

אם זה לא בפורום הנכון-אני מצטער, לא ידעתי איפה לשאול

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים