עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by liornet,

האם אפשרי לחבר צורב DVD וכונן קשיח דרך כבל ide אחד? הלוח אם הוא gigabyte-p35-ds3. ליאור.

• 1 תגובה
    • 539 צפיות
  2. קראתי קצת על המדיות האלה, מבחינה רעיונית, נראה אחלה, רק חבל שהן לא כאלה נפוצות בארץ :-\ ועכשיו לשאלה שלי, מכיוון שאת המדיה ניתן לשנות כמעט איך שרוצים, האם ניתן להפעיל עליה DISK DEFRAGMENTER כמו שעושים עם דיסק קשיח רגיל?

3. Started by GuGuSH,

שלום. רציתי לשאול אם דיסקים (DVD וגם CD) נהרסים עם הזמן. שמעתי חלק שאמרו שכן וחלק שלא. אז, הם נהרסים או לא? אני מדבר על מצב שבו הדיסק נמצא בתוך קופסא (איכותית) ולא נשרט. הדיסק יחזיק מעמד במצב כזה 20 שנה? אם אפשר בבקשה גם הסבר. ז"א, למה הם נהרסים? אם בכלל יש לזה הסבר.. תודה רבה רבה מראש, גיא שמנסה להוכיח לחבר את טעותו (שוב. בפעם המליון).

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. אני זוכר שראיתי איפשהו אפשרות לבחור בין: העדפת ביצועים (שמחייבת הוצאה בטוחה). לבין העדפת נוחות (שבכלל לא דורשת הוצאה בטוחה). השאלה איפה היתה האפשרות הזאת, איפה אני משחק בינהם, ומה זה בתכלס משנה מבחינת ביצועים וכולי... תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 790 צפיות
  5. מתברר שכל הכבלים SATA בארץ לא תומכים בהעברה 300MB אלא רק 150 MB כך עולה מנתונים שמסר לי יבואן בטלפון כל הכבלים בארץ ל-SATA 2 תומכים עד 150MB ואלו שקונים ארד דיסקים עם SATA 2 עד 300MB לא יודעים שהם צריכים לקנות כבל מתאים , האם זה נכון ??? דרך הגב כבל כזה נמסר שמכירו 50שח בערך

• 50 תגובות
    • 12.4k צפיות
  6. Started by zoyaniv,

שלום אני צריל לדעת איך לשנות את האות שהמחשב מקצה לכל כונן יש במחשב כונן קשיח אחד צורב וקורא כרטיסים משום מה המחשב נותן לקורא כרטיסים את האות C ולא לכונן קשיח וזה יוצר כל מיני צרות בהתקנות רציתי לדעת אם ניתן ואיך לשנות זאת? תודה מראש

• 10 תגובות
    • 982 צפיות
  7. Started by Guarding angel,

היי חברתי לאחי HD IDE 160GB חדש אבל הWIN לא מזהה אותו, הביוס מזהה אותו,שיניתי את הJUMP לSLAVE והגדרתי אותו כSLAVE בביוס אבל בכול זאת הWIN אינו מזהה אותו, עזרתכם דרושה בברכת שנה טובה ומאובזרת G.A

• 8 תגובות
    • 744 צפיות
  8. אני רוצה שני ארדיסקים למערך RAID בנפח של 160 ג'יגה כל אחד בממשק SATA2 16MB ובטכנולוגיית NCQ התקציב כרגע עומד על 600שח+ אם אפשר נפחים גדולים יותר גם יתקבל בברכה שאלה נוספת היא אם הבקר של הלוח שלי יהיה טוב למערך RAID מדובר בלוח ASUS COMMANDO? בתודה מראש שגב שטובי!

• 7 תגובות
    • 806 צפיות
  9. Started by BarVaZ,

אז כמו שזה נשמע. לי יש ספק כח שעובד בלי מחשב. אני רוצה לחבר את הדיסק קשיח לIDE של הmother board ואת החשמל (מלוקס) לספק כח שלא במחשב! אני יודע שזה אפשרי מבחינה פיזית! אבל אני רוצה לדעת עם זה יכול להיות מסוכן לחומרה באיזה שהיא צורה. תודה לעוזרים.

• 9 תגובות
    • 894 צפיות
  10. Started by the king2006,

שלום ... תראו יש לי שני הארד דיסקים אחד מחובר ב IDE והשני ב SATA 2 עכשיו כשבאתי להתקין את הוינדוס לא זיהה את הסאטא חשבתי שזה יראה אחרי ההתקנה אבל עכשיו אין תכוננים שהיו קודם בהארד דיסק בוינדוס הקודם מזהה רק את ה IDE איך אני יכול לסדר את ה RAID הזה??

• 4 תגובות
    • 639 צפיות
  11. לפני הפרמוט היו לי שתי מחיצות בהארד דיסק, זהות בגודלן פחות או יותר. הכנסתי את הדיסק של Win XP כדי לפרמט את שתי המחיצות, לאחד אותן ולהתקין מחדש את מערכת ההפעלה. במהלך ההתקנה מחקתי את המחיצה המשנית, ומאז נעלם לי בערך חצי מנפח האחסון של ההארד דיסק. פרמטתי מחדש את המחיצה הראשית כ-NTFS, התקנתי את מערכת ההפעלה, התקנתי את Partition Magic אבל לא הצלחתי למצוא פתרון. כרגע המחשב לא מכיר לדעתי את נפח האחסון ש"נעלם". איך אני פותר את הבעיה?

• 7 תגובות
    • 618 צפיות
  12. Started by enzo,

אני רוצה לחבר את הכונן למחשב בנוסף לכונן הראשי שיש לי מסוג SATA2. לאילו חיבורים אני צריך לחבר אותו וכיצד אני מגדיר אותו ככונן נוסף במחשב?

• 1 תגובה
    • 586 צפיות
  13. Started by 1900GT,

שלום, אני מחפש שני צורבים DVD במחיר של 200 שקל בערך לכל אחד. בעיקרון אני צריך אחד בחיבור IDE ושני בחיבור SATA.

• 1 תגובה
    • 534 צפיות
  14. Started by yuvalaba,

מישהו מכיר תכנה שמאפשרת גישה מכניסת ה USB של DVD (למשל ) למחשב וקורא ממנו ישירות קובץ ,כאילו זה דיסק און קי כך שאוכל במקום להעביר את הסרטים לדיסק און קי, אצפה ישירות מהמחשב תודה

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. שלום לכולם, מי מכיר את הצורב הזה ? ASUS DRW-1814BLT DVD-RW X18 LIGHTSCRIBE SATA ראיתי שנועה מוכרים אותו עכשיו ב-180ש"ח (לא כולל משלוח), כדאי לקנות או שיש צורב טוב יותר במחיר דומה ? תודה לממליצים

• 39 תגובות
    • 2.9k צפיות
  16. אני מחפש לקנות HD חיצוני בתקציב של 350 ש"ח בערך ראיתי משהו כזה http://www.zap.co.il/models.asp?Sog=C-Harddrive&DB141821=141822&DB187326=187334&DB141804=141808 אשמח לשמוח דעתכם או לאופציה חלופית תודה

• 4 תגובות
    • 633 צפיות
  17. Started by xTz,

אהלן לכם. יש לי כ500 סרטי DVDRip. עד עכשיו הייתי מאכסן אותם בדיסקים רגילים. לא מזמן עברתי לדיסקים של DVD, צמצמתי את מספר הדיסקים פי 6 בערך(: עדיין, משהו מפריע. תמיד יש הסיכוי שהדיסק יהרס [ועל הדיסקים שלי איכשהו תמיד יש לפחות שריטה או שתים כבר בהתחלה] חשבתי, אולי אתם מכירים איזה אמצעי אחסון אחר? כמו דיסק נייד או משהו? אני לא ממש בקיא בנושא אז אשמח אם תוכלו להמליץ לי על אמצעי אכסון אחרים למדיות.

• 8 תגובות
    • 737 צפיות
  18. Started by composite,

שלום אם אני רוצה לאחסן כונן קשיח חיצוני בדרך הבטוחה ביותר (באמצעים הזמינים למשתמש הביתי), מה כדאי לעשות? לשים אותו בקופסת אלומיניום\מתכת או קרטון\עץ\פלסטיק? ולמה? כדי לבטל את החשמל הסטטי בכל פעם שפותחים את הקופסא ונוגעים בכונן הקשיח, שמתי על הכונן הקשיח שקית אנטי-סטטית, האם זה טוב? שמתי בפנים גם שקיק קטן של כדורונים למניעת לחות שמגיע עם כל מיני מוצרים (נדמה לי שגם אותו קיבלתי עם איזה HDD שקניתי מזמן). אבל עברו כמה שנים מאז שקיבלתי את השקיק הזה, ובטח הוא כבר לא אפקטיבי, אני מניח. האם גם זה טוב? ושאלות אחרות... עם כוננים קשיחים חיצוניים (מחוברים דרך USB2 ו- eSATA), מה כדאי לעשות דרך הווינדוס - Optimize for performance או Optimize for quick removal? ב- WD Diagnostics …

• 1 תגובה
    • 648 צפיות
  19. שלום, קיבלתי אתמול מחשב חדש, וברוב "חוכמתי" הוצאתי מהמחשב הישן את הדיסק הלא נכון, פירמטתי אותו (quick format), והתקנתי XP ורק אז הבנתי שמחקתי לעצמי את כל החיים בערך. מדובר על דיסק של 80 ג'יגה, כשבערך 20 ג'יגה מתוכם אני חייב לשחזר. השאלה - האם לנסות לעשות סריקה בעזרת rstudio או כלי אחר שלא כותב על הדיסק ולראות אם מה שאני צריך נמצא שם ולנסות לשחזר, או לפנות לחברה מקצועית שתשחזר לי את המידע? האם בכלל אפשר לשחזר משהו? כמה צריך לעלות שחזור כזה בחברה מקצועית? הדיסק תקין לחלוטין פיזית ומזוהה ע"י המחשב. תודה!!! (ושנה טובה!)

• 0 תגובות
    • 645 צפיות
  20. Started by naba,

עדכנתי לו קושחה בערך לפני שנה. אבל הם שינו את כל האתר שלהם ואני לא מוצא את מה שאני צריך להוריד. אפשר לינק להורדת העדכון האחרון? * למי ששואל, הצורב שלי בזמן האחרון דופק לי את כל המדיות DVD שאני צורב... תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 607 צפיות
  21. Started by XxehsomxX,

שלום חברה, ראשית, רציתי לדעת אם זה מעשי שאני אתקין בעצמי צורב dvd שאני אקנה, והאם תוכלו לסייע לי? שתיים, הציעו לי צורב sata, מה זה ה sata, ואיך אני יכול לדעת שזה יתאים למחשב שלי (המוכר אמר שבגלל שהמחשב שלי ישן לא מומלץ sata) ? תודה רבה לקוראים moshe

• 9 תגובות
    • 705 צפיות
  22. Started by dd7,

יש לי שתי מחיצות של 8 מגה שמסרבות להימחק מה זה המחיצות האלה [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 614 צפיות
  23. Started by iSneak,

אהלן, בעיה חמורה, שחיפשתי בפורומים כאלה ואחרים ולא מצאתי לה פתרון. פירמטתי את המחשב, התקנתי ויסטה (לא בפעם הראשונה, ועל אף שאני מת על לינוקס, אני חייב לציין שזאת אחלה מערכת הפעלה, יותר טובה מXP). יש לי הארד דיסק בגודל 300 ג'יגה, וכונן גדול של 211 ג'יגה, האמצעי אם זה משנה. הורדתי תוכנה שנקראת Paragon Partition Manager 8.5, ששמעתי שעושה אחלה עבודה על מחיצות, בעוד שהתעסקתי הרבה עם Partition Magic 8, אני יודע מה אני עושה. אז מחקתי את הכונן, ואז הוא עושה לי במקום הכונן: Unallocated Space, כמו שצריך. פה הבעיה. אני לא מצליח ליצור כונן חדש במקום. לא משנה הגודל שאני מכניס, לא עוזר כלום. ניסיתי להשתמש גם בתוכנת פירמוט שבתוך ויסטה, ניסיתי גם דרך ההתקנה של ויסטה עצמה. ניסיתי גם להכנס…

• 6 תגובות
    • 697 צפיות
  24. Started by מר מקלדת,

איך אני יכול לדעת אם בדיסק הקשיח שלי יש סקטורים פגומים? בגלל שהיתה לי בעייה בקבצי המערכת של חלונות הרצתי chkdsk /p ו- chkdsk /r וזה מצא שגיאות ותיקן אותם. למרות שזה לא פתר את הבעייה. (הייתי צריך לשחזר ידנית את הקבצים) ב-http://www.hddstatus.com/hdrepanalysis.php זה כותב לי: NOTE: not all warnings are reflected on fitness and performance overall values as relevancy is based upon the settings from the hard disk manufacturer who is the best entity deputed to define such relationships. NOTE : your hard disk has 5 pending sectors. Those are sectors that couldn't be properly read and that the hard disk logic is waiting for a write operation to try to remap to a spare sector (i…

25. Started by aaviran,

בגיליון האחרון של SMB PLUS [מין עיתון מחשבים שאבי מנוי עליו] הייתה ביקורת על HD חיצוני של TrekStor בעל חיבורים לטלוויזיה [חיבורים כמו שיש ל-DVD] תהיתי אם ידוע למישהו על עוד דגמים דומים לזה, אשר מתחברים ישירות לטלוויזיה ומסוגלים להציג סרטים, להשמיע מוזיקה ולהראות תמונות. חיבור אלחוטי לרשת יהיה תוספת מבורכת... יש חיה כזאת?

• 0 תגובות
    • 641 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.