עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Peri228,

שלום! לאחרונה ראיתי אצל חבר כונן קשיח (500 ג'יגה) בעל חיבור וממשק לטלוויזיה. הכונן מסוגל להתחבר לטלוויזיה, להציג תמונות וסרטים בכל פורמט כמעט ולקרוא כתוביות. רציתי לדעת אם מישהו מכיר כונן שכזה, ואם אפשר המלצות לאחד בתקציב של עד 600 ש"ח.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. היי חברים , מחפש לקנות כונן קשיח גדול ומהיר ומתלבט כרגע בין האם לקחת M2 מאליאקספרס בגודל 1TB שעולה סביבות ה 400 שקלים שיתן מהירות אבל מבחינת גודל זה עדיין 1TB או לקחת סיגייט באראקודה בגדול 2TB שעולה סביבות ה 300 שקלים אבל יותר איטי. דילמה נוספת היא שיש לי רק חיבור SATA3 אחד, שאליו מחובר ה SSD של המערכת הפעלה , ככה שאם אני אקנה כונן מכאני הוא יהיה מחובר ב SATA2 שזה לא יתן לנצל את המהירות שלו עד הסוף . המהירות קראיה כתיבה מאד משמעותית בישבילי בגלל שאני עובד עם קבצי וידיאו 4K ורבצי EXR שהם כבדים גם כן . תודה

3. שלום... במהלך שידרוג המחשב שלי אני רוצה לקנות כונן קשיח חדש חדיש ומחודש שהיה גדול ומרווח (80 ג'יגה זה יקר?).... שיהיה של חברה טוב... שיהיה אמיד ואמין... גם מהיר תומך S.M.A.R.T ו uDMA... וגם שלא יהיה ממש יקר בסביבות 500 שקל פלוס מינוס

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by berner,

הי חבריה לאחרונה קרה לי שהמחשב איבד את מקור הזיהוי של כונן מערכת ההפעלה והייתי צריך דרך הBIOS לקבוע מחדש בבדיקה של הHD התברר שיש לי כ52 סקטורים פגומים יתכן בגלל זה התקלות שגורמות לאיבוד הזיהוי של הHD ובכן אשמח לקבל המלצה לHD חדש נפח של 640 לפחות עבור מחשב שהוא כל הזמן עובד אני חייב כונן אמין וחזק ואחריות מרבית האם יש HD לשרת האם יש חשיבות למספר הפלטות אודה לקבל במיידי המלצות ??? בברכה

• 1 תגובה
    • 747 צפיות
  5. שלום, מדובר בכונן קשיח של חברת היטאצ'י deskstar 320GB. כונן זה למעשה הכונן הראשי שלי, עליו מותקנת מערכת ההפעלה. פעם בכמה זמן, (פעם בכמה ימים), הכונן עושה תקתוקים ונראה כאילו המחשב תקעיה אחת גדולה והכל זז לאט. בדקתי את זה בתוכנת hd tach וכשכונן במצב הזה מהירות הקריאה שלו עומדת על 1.4 מגה בשנייה. לעומת 60-70 שהוא אמור לעבוד בהם. הבעיה נעוצה בכך שכשאני מנתק את הכונן ומחזיר אותו הוא "מסתדר" לכמה שעות. ככה שאני משוכנע שאם אלך איתו לחנות שממנה רכשתי, לצורך העניין מדובר בKSP אבל לא משנה יותר מידי, אני מניח שבכל חנות יגידו לי שזה בסדר וזהו. בכל מקרה אשמח לעזרה. מיכאל.. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by noa5551,

היי, ההארד דיסק שלי החליט לאמץ כמו סקטורים גרועים ונשארתי בלי זיכרון... יש למישהו המלצות על הארד דיסק ללפ טופ של דל משהו כמו 250 GB כמה שיותר אמין, וכמה שיותר זול? ומישהו יודע מתי ירדו המחירים, אם לא פה כי כולם נצלנים פה, אז בחו"ל?? תודה , נועה

• 2 תגובות
    • 669 צפיות
  7. Started by rtirti,

שלום, אני קונה מחשב חדש ורציתי להיעזר בכם, איזה כונן קשיח הכי טוב שיש ל-500 ג'יגה?? (אמור לעלות בערך 250-300) ואיזה צורב הכי טוב עד ל-150 ש"ח??

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by rank,

אני קניתי כונן חדש ואני לא רואה אותו במחשב שלי למרות שהמחשב זיהה אותו מישהו יודע איך לגרום שאני יראה אותו בתור כונן במחשב שלי ?

• 1 תגובה
    • 584 צפיות
  9. Started by 2shu,

קניתי כונן קשיח חדש,אחד שיחליף את הישן שלי עד פה הכל טוב ויפה. עכשיו חיברתי אותו-הוא ראשי והישן הוא "עבד" שלו וסבבה אנחנו מפעילים את המחשב מתקינים את הוינדוס אבל הוא מזהה רק את החדש ולא את הישן'הוא לא מראה אותו בכלל ואני חייב להעביר חלק מהדברים שהיו על הישן אליו כי אלה דברים שממש חשובים-עבודה וכדומה. יש מצב שחיברתי את הג'מפרים לא-נכון או משהו שהוא לא מזהה? ו מישהו יכול בבקשה לעלות איזה תרשים של איך לחבר את זה או של איך הג'מפארים צריכים להיות או פיתרון אחר שצריך לעשות? -תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. אז ככה, הזמנתי לאחרונה כונן קשיח חדש: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_78&products_id=5036 טרם קיבלתי אותו אבל עלו במוחי כמה שאלות חשובות (לטעמי לפחות). אני ממש אודה לכם אם תעזרו לי... 1) מבחינת התקנה, אני פשוט מוציא ישן ומכניס חדש? 2) איך אני מפצל את הכונן לכמה חלקים כך שבמערכת ההפעלה יהיו לי כמה כוננים (C, D, E וכאלה)? 3) יש מצב שאולי עדיף בכלל לא לפצל ולהישאר עם כונן אחד? 4) צאו מנקודת הנחה שמעולם לא התעסקתי בחומרה, איזה עוד דברים קריטיים אני צריך לדעת לפני החלפת הכוננים? המון תודה מראש, אורי טרטאקובסקי, ערוץ ניקולודיאון (ערוץ 47, רק ב YES).

• 5 תגובות
    • 944 צפיות
  11. Started by Vlad3,

אני רוצה לקנות כונן קשיח 1TB החנויות שקרובות אלי הם IQPC וKSP(מעדיף להתרחק כמו מאש) תקציב עד 400 שקל

• 4 תגובות
    • 762 צפיות
  12. Started by nvered,

שלום רב, אחרי שהכונן של חברת Seagate מת אחרי פחות משנה ... אני מעוניין לקנות כונן חדש 1T. חשבתי על הכונן WD10EADS‎. חשוב לי שהכונן יהיה שקט ומהיר. תגובות? תודה, נמרוד.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by barakmda,

שלום רכשתי כונן קשיח חדש מדגם WD30EFRX של ווסטרן דיגיטל. כיום במחשב (לוח אם GA H97 D3H) ישנם 4 חיבורים בשימוש: 1. כונן דיסקים 2. כונן SSD 256GB 3. כונן קשיח 500GB 4. כונן קשיח 2TB המטרה היא לחבר את הכונן הקשיח החדש במקום כונן הדיסקים (להבנתי יש בלוח האם עוד חיבורים שאפשר להשתמש בהם, אבל כרגע אין לי כבל נוסף לכן אני רוצה להחליף את כונן הדיסקים) חיברתי את כונן הדיסקים, ולמס' דקות הוא אכן זוהה במנהל ההתקנים ובניהול המחשב (הופיע במחשב שלי וכו'). כעת אני לא מצליח לגרום לו להופיע. אני מנסה להחליף בין כבלי הSATA והמתח השונים לכונן הזה ובין הכוננים האחרים אך לא מצליח לגרום לו להופיע במנהל ההתקנים, וגם אם לעיתים הוא מופיע אני לא מצליח לגרום ל-4 כוננים להופיע בו זמנית. שאלתי: 1. הא…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Adam18,

אז בגלל שטות שעשיתי הלך לי הכונן קשיח. יש איזה כונן מומלץ? המחשב הוא Lenovo B50-70, הכונן שהיה לי לפני (זה שהגיע עם המחשב עצמו) הוא Western Digital WD5000LPCX. בעיקרון אני צריך לנפח אחסון של 500GB ואני רוצה לבזבז גג 250 שקל על העניין (לא מעוניין ב-SSD) ואני חייב שזה יהיה פה בארץ באזור המרכז (רחובות-תל אביב) כי אין לי זמן לחכות למשלוח מחו"ל. מחפש משהו אמין ורצוי שיתן ביצועים טובים (לא שאמורים להיות הבדלים משמעותיים בטווח המחירים הזה). אני בעיקרון מצאתי את הכונן שהיה לי ב-250 שקל, רציתי להתייעץ אתכם אם יש אולי כונן עדיף בטווח המחירים הזה, חיפוש בזאפ הביא אותי בנוסף לדגמים הבאים: Western Digital WD5000LPVX, Toshiba MQ01ABF050, Seagate ST9500325AS, …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. רכשתי מאמזון כונן קשיח של 3T כחול לצורכי גיבוי וכשתחלתי תהליך של פירמוט על מנת להשמיש אותו מתברר שהוא בנוי כשני כוננים (לא מחיצות) שלא ניתנים לאיחוד. מישהו מכיר את זה ? כך בנויים הכוננים של WD ? זה פגם ? זה יתרון או חיסרון ? למה שמישהו ירצה להחליט עבורי איך תראה החלוקה של הדיסק ? אודה על כל הסבר הבהרה או הארה תודה

16. Started by maoram9,

שלום לכולם יש ברשותי כונן קשיח חיצוני של חברת Western Digital בנפח 2 טרה בייט עם USB 3.0 הדגם הוא MyPassport. הכונן נמצא אצלי כ3-4 שנים בערך ועושה עבודה מאוד טובה כמובן שאני לא מפוצץ אותו עד הסוף,אתמול הוא התחיל להתנהג מוזר מאוד. שאני מחבר אותו המחשב קולט אותו כמו תמיד אבל ברגע שאני מנסה להעביר משהו מהכונן אל המחשב הוא נתקע על 0בתים לשניה ולא זז יותר גורם לתקיעות במחשב המהירות שלו הייתה בדרך כלל 100 מגה בייט לשניה אני לא מבין איך זה קרה הוא לא קיבל מכה ולא כלום. מרגישים שהוא עובד אם נוגעים בו הוא מסתובב ויש מנורה דולקת עשיתי סריקה לסקטורים פגומים וגם לוירוסים, מבחינה של וירוסים הוא היה נקי לחלוטין מבחינת סקטורים המחשב כתב שיש פגמים ועשיתי תיקון הוא חזר לעבוד טוב …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. יש לי הזדמנות לקבל את הכונן הזה מארצות הברית במחיר טוב. האם הוא מומלץ ? מישהו שמע עליו משהו? ראיתי שבארץ הוא נמכר רק בחנות אחת. תודה

• 4 תגובות
    • 812 צפיות
  18. אני מחפש המלצות לכונן קשיח חיצוני למחשב הנייד, USB 2, בנפח 150-250 (תלוי במחיר מול נפח..כמובן עדיפות למשקל מינימלי) המוצר יקנה רוב הסיכויים ב L.A לכן המחירים בארץ לא כל כך מעניינים אותי, אשמח לשמוע המלצות מכל סוג. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 739 צפיות
  19. Started by Nahum2,

אני רוצה לרכוש הביתה כונן קשיח חיצוני. אמין ביותר. ככול הנראה ברייד. המטרה גיבוי של המחשבים שלי ושל אחי ובקרוב גם של אחותי. כאשר הדגש העיקרי הוא הגנה על המידע בגודל של טרה או שתיים וגישה נוחה מכל מחשבי הבית.משהו בסגנון שרת קבצים נראה לי זה נקרא? התקציב הוא רף עליון +++ אני רוצה לצאת מהעסק בפחות מ 1000. מה מומלץ? תודה קבה מראש. נחום.

• 2 תגובות
    • 753 צפיות
  20. Started by Ash Binary,

אני רוצה כונן קשיח חיצוני וכנראה אחד של western digital elements באיזור ה 640 MB 1 אני הייתי מעדיף כונן שלא מחייב חיבור לחשמל ויכול לעבוד מהחשמל של ה USB למקרים שאני משתמש איתו במחשב הנייד אל סוללה (מובן שהוא יטחון את הסוללה) 2 אני רוצה שהוא יהיה אמין מ 1 אני אמור לקחת כונן 2.5 '' אבל יש לו חיבור של mini USB ואני לא ממש בטוח שהחיבור הזה אמין אחריי הרבה חיבורים וניתוקים של הכבל אני גם לא בטוח שהוא יכול להחזיק בצורה אמינה את ה 450 mA (נתונים מכונן 2.5 אקראי של סיגייט) או כמה שהכונן לוקח (הבעיה היא לא במחשב - אני יכול לעשות לו כבל שמחבר את ה USB למחשב ולוקח 5 V מספק כוח חיצוני. הבעיה היא החיבור בכניסה לכונן הקשיח) בכונן ה 3.5 '' יש חיבור USB מרובע גדול (כמו של מדפסת) והייתי …

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by danezeq,

שלום לכולם. אני רוצה לקנות כונן קשיח של 2 טרה. ראיתי שההבדל במחיר בין תקן USB 2 לUSB 3 הוא כ -50 ש"ח. האם התוספת משתלמת? בכמה יהיה הכונן מהיר יותר בתכלס (לא תיאורטי)? יש לציין שהלוח אם שלי Gigabyte X58A-ud3r טוען שהוא כבר תומך בUSB 3. תודה לכם

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by ליקר1983,

אהלן אנשים אני רוצה לקנות כונן קשיח אבל.... מבולבל בהתחלה חשבתי פנימי אבל אז חבר אמר לי יש לך נייד עם תקנה חיצוני תוכל לחבר לנייד(יתרון) אז... מה כדי ? חיצוני ? פנימי?? ועוד דבר ראיתי כונן קשיח חיצוני 500GB עם MY BOOK של WD מה אתם אומרים עליו? תודה אנשים ויום טוב

• 1 תגובה
    • 477 צפיות
  23. קראתי כאן ת'רדים על ירידה באיכויות הדיסקים החיצוניים של WD (תקלות וכול'). האמנם? איך סמסונג נחשב לעומתו? מה האחריות שנותנים בד"כ בכל חברה?

24. שלום חברים, אני מעוניין לקנות כונן קשיח חיצוני ואחרי קצת קריאה בפורום אני נוטה לכיוון הסמסונג 103SJ + מארז חיצוני עם יציאת E-SATA. אני יקנה כנראה מ KSP והמליצו לי שם על Spire Gigabod VIII ב 130 שקל. http://www.spirecoolers.com/main/product_detail.asp?ProdID=892 מישהו יודע\מכיר עם המארז הזה הוא סבבה או שאני יכול למצוא טובים יותר? האמת היא שאני לא ממש בטוח מה הנתונים שאני צריך לחפש במארז לכונן קשיח... התקציב שלי למארז הוא עד 200 שקל ואני אשמח לקבל המלצות למארזים אחרים אם מניסיון אישי או ביקורות באינטרנט. תודה מראש! אלמוג.

• 4 תגובות
    • 895 צפיות
  25. Started by ylehman,

מה ממומלץ ??

דיונים חדשים בפורומים