עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by er0101,

תחסכו את החוות דעת שלכם על החנויות- יש סמסונג 203 ב99 ש"ח בKSP / ב95 ש"ח באייבורי. אגב, יש במלאי בסניף KSP ר"ג, קניתי אחד ואז חבר ביקש שאקנה לו גם

• 3 תגובות
    • 743 צפיות
  2. Started by blixa,

הי, יש לי לוח Gigabyte P35-DS3L ואליו מחוברים 3 דיסקים וצורב אחד, כולם SATA. אני זקוק (טוב, רוצה) לעוד דיסק. מה האופציות שלי? אני חייב בקר נוסף? אם כן, האם בקר PCI יהיה מהיר מספיק או שצריך בקר PCIe? תודה על העזרה!

• 3 תגובות
    • 575 צפיות
  3. Started by LooseCannon,

קניתי כונן SATA חדש וחיברתי אותו ביחד עם כונן ה- IDE הישן שלי. כשאני מדליק את המחשב, שניהם מזוהים על ידי ה- BIOS, אבל כשאני נכנס ל- Windows (גרסה 98 המותקנת בכונן ה- IDE), הוא מזהה שם רק את כונן ה- IDE הישן ולא את ה- SATA. כונן ה- SATA מזוהה ב- Device Manager בתור כונן Dual IDE. באתחול המחשב במצב DOS כונן ה- SATA לא מזוהה כלל. מה עליי לעשות?

• 4 תגובות
    • 848 צפיות
  4. Started by Yaniv_Uzan,

אהלן חברה! (במיוחד בעלי כונני SATA) חיברתי את הכונן הקשיח שלי 160GB WD SATA והוא לא עושה לי BOOT כלומר: ה BOOT הראשון הוא כמובן מה CDROM (אני מדבר על ההתקנה של WINDOWS XP SP2) אחרי RESET הראשון של ההתקנה של WINDOWS הוא לא ממשיך את ההתקנה מהכונן הקשיח כמו שצריך פשוט אין לי BOOT!!! הגדרתי ב BIOS את הבקר של SILICON IMAGE הגדרתי עם הכפתור F6 בתחילת ההתקנה של WINDOWS ובחרתי את הבקר הנכון ניתקתי למקרה והבעיה היא בכונן הקשיח הישן שלי 80GB WD... ניתקתי אותו למקרה והוא דופק משהו מממ... יש לי בלי קשר את ה BIOS הכי חדש. בחרתי ב BIOS שקודם יעשה BOOT מ SATA... ובכלל ניסיתי את רוב הצירופים, כלום לא עובד קיצור אני רוצה שה SATA יהיה הראשי... ומן הסתם מגיע לי את זה... אני לא בט…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by R9547655G,

טוב הגיע הזמן לעבור למשהו יותר גדול. -- מה לעשות אם ה פורמט FLAC פשוט מרשש אותי מבחינת מקום אבל מזכה אותי באיכות חלומית. --- יש בערך כ 7GB של MP3 כפול 5 פעמים...בקיצר אני צריך מינימום 80GB אבל חשובה לי גם האיכות.(מאוד)

• 11 תגובות
    • 886 צפיות
  6. אם אני קונה כונן SCSI למחשב רגיל E6600 עם לוח P5W DH או כל לוח 680I אחר. איך אני מחבר אותו למחשב? אני יודע שצריך מתאם או משהו (מה הוא בדיוק עושה? איפה אני מוצא את זה? וכמה זה עולה?) אני רוצה לקנות את אחד משני אילו אם זה משנה http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822141134 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822111148 תודה מראש על העזרה

• 4 תגובות
    • 722 צפיות
  7. שלום לכולם. תהיתי לעצמי כונן scsi ultra 320 שמתחבר למחשב בבקר PCI או PCIX אם יש בכלל.. נגד raptor 10,000k בממשק SATA או SATA2. מה יהיה יותר מהיר? והאם באמת ירגישו הבדל בביצועים? ואם יש אתר שמראה סכמה של השוואה של הסוגים (כולל כוננים סטנדרטים של 7200 וIDE) אז אני אשמח לקישור.. דבר שני- האם כונני scsi שאני מחבר למחשב אישי דרך PCI איטיים יותר? וגם הביוס יודע לזהות אותם כbootable? דבר שלישי- אני אשמח להסבר על איזה תכונות משנות בבקרי scsi..איך בעצם בוחרים בקר? ואם אפשר גם כמה קישורים לבקרים מומלצים למשב ביתי.. תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 951 צפיות
  8. Started by gng,

יש לי מחשב שמותקן עליו windows server 2003 בכונן scsi. נשכחה הסיסמא של ה win server אז אני מנסה לגשת למידע שבכוננים מwindows xp. את הwindows xp התקנתי על כונן ide. הבעיה שכונני ה-scsi לא מופיעים במחשב שלי. במנהל ההתקנים הכל נראה תקין(הבקר,הכוננים). ובניהול דיסקים הוא מראה אותם ככוננים דינאמים וכותב במצב שלהם נכשל. האם יש למישהו פתרון? ???

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. הכונן, שמכיל 2 מחיצות, שעל אחת מהן מותקנת מערכת ההפעלה שלי (vista ultimate) עושה לי בעיות. לפני שהמחשב נכבה ונדלק מחדש אני לפעמים שומע מן קליקים ממנו, אך איני בטוח שזה מגיע מההארדיסק. זמן מה לאחר הקליקים המחשב נכבה ונדלק מחדש, ובעת שהוא עולה הביוס לא מזהה שהכונן מחובר למחשב. אני צריך לכבות אותו לחכות זמן מה עד שאוכל להדליק את המחשב מחדש ושהוא יזהה את הכונן. יש לציין כי ויסטה מראה על פעילות גבוהה של המעבד אף על פי שלא רצים שום תהליכים משמעותיים ברקע, וכך המצב רק לאחרונה. המפרט שלי הוא: intel duo 8200 gigabyte ga-p35-ds3l mushkin 2g 1066mhz ddr2 club3d radeon 4850 512mb WD 120 gb IDE WD 160 gb SATA seagate 320 16 buffer SATA אשמח לשמוע את דעתכם.

• 1 תגובה
    • 710 צפיות
  10. שלום. ברשותי כונן SH-203B של סמסונג עם קשוחה עדכנית (SB01) לפני בערך חודש הכונן הפסיק לקרוא דיסקים, בין אם מדובר בCD או DVD. ניסיתי לתקן זאת ע"י כל הפתרונות שמציעה מיקרוסופט (FIX IT, REGEDIT, מנהל ההתקנים) אך לשווא. הכונן בן 6 שנים סה"כ. זהו? הלך קפוט? האם יש טעם בכלל לרכוש דיסק ניקוי בכ20 ש"ח או שכבר צריך להחליף את הכונן? בברכה, אור כהן

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by jfkk,

https://www.amazon.com/dp/B0742BC3DQ אנני רואה את תקופת האחריות של המוצר . האם חבר ה אמינה תודה

12. Started by tidan31,

שלום! ברשותי לנובו y-70 אני מעוניין להוסיף לו כונן ssd 120gb המיועדת למערכת ההפעלה האם זה מספיק?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  13. Started by tidan26,

שלום רכשתי כונן של intel 120gb ssd 330 נכנסתי להתקנה של מערכת ההפעלה והוא מראה לי שגודל הכונן הוא 111gb והוא ייצר לי עוד כונן ללא שם של 100mb עשיתי פורמט לכונן זה ולאחר מכן התקנתי את מערכת ההפעלה על הכונן ששוקל 111gb האם עשיתי טעות שפירמטתי את הכונן ששוקל 100mb ולמה הוא משמש? ???

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by כפיר,

כונן SSD 4TB מה כדאי ומחיר טוב מה שמצאתי SAMSUNG 870 QVO SATA III 2.5" SSD 4TB במחיר 1711 ש"ח עד הבית כולל הכול האם זה כונן איכותי ? כדאי משהוא אחר ?

• 0 תגובות
    • 896 צפיות
  15. Started by NI4NI,

שלום אני רוצה לשדרג את המחשב שלי, אך מכיוון שאנחנו בדיוק על תפר בין טכנולוגיות מעבדים, אני מעדיף לחכות עם השידרוג הגדול ובינתיים לשפר את הביצועים באמצעים אחרים. אז חוץ מתוספת זיכרון (מ 2GB ל 4 GB) התחלתי לחשוב על קניית כונן SSD. ראיתי שבחו"ל ניתן לקנות כונן של 32GB בערך ב 100$ וזה נראה לי כדאי. האם למישהו פה יש ניסיון עם כונן כזה ? האם זה באמת משפר את הביצועים בצורה משמעותית ? בגלל גודלו של הכונן, אני מן הסתם ישים עליו את מערכת ההפעלה בלבד (אולי בצירוף אופיס) ואת כל השאר על כונן רגיל. האם תהיה לזה השפעה רצינית, בהתחשב שרק מערכת ההפעלה תהיה עליו ? תודה

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by ariel007,

יש לי לוח אם H87M של אסרוק שבעדכון ביוס האחרון הוסיפו לו תמיכה ב M2 וב NVME . כיום יש לי כונן של סמסונג - 840 איבו שעובד אצלי כבר ארבע וחצי שנים. המחשב לא משמש לגיימינג אלא בעיקר לאינטרנט אופיס ומוסיקה. בקרוב אני מתכנן לקנות SSD חדש ואני מתלבט בין ה-860 איבו לבין כונן NVME . הכונן יעבור למחשב הבא כשאני אחליף מחשב. בשביל ה NVME אני אצטרך מתאם מ-M2 ל-PCI וההתקנה תהיה נראה לי קצת יותר מסובכת. השאלה האם שווה להתעסק עם ה NVME ? והאם תקן ה SATA יהיה פחות רלוונטי כמו שהיה עם תקן ה IDE שיצא בכלל משימוש? תודה לעוזרים

17. קניתי SSD 850 EVO 500GB ללפטופ ואני רוצה לפצל את המחיצה אבל לא יודע אם זה יפגע בביצועים. אני רוצה לפצל את הכונן מטעמי נוחות בלבד, לזרוק חלק מההורדות וקבצים אחרים לכונן D ושאר קבצי התוכנות והוינודס יהיו בכונן C

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  18. Started by dor396,

אהלן, הכונן הפנימי שלי בלפטופ מתקתק לקראת קריסה ואני מעוניין להשתדרג ולהזמין לי כונן ssd חדש. אני מתלבט בין 250 או 500 גיגה - ה250 נשמע לי קצת גבולי, מאיזה קיבולת הכונן מתחיל להיות איטי מהרגיל(זה יעזור לי בבחירה)? ראיתי כאן המלצות לסדרות הבאות ואשמח להסבר מה ההבדל ביניהן (הדיון הראשי לא כל כך מעודכן): Crucial BX100 Samsung 850 EVO לגבי סדרת Samsung 850 PRO - ההבדל בינה לבין הEVO הוא משמעותי (שווה את ההפרש)? לגבי הקנייה - אני לא לחוץ על הכונן כי הכונן הישן עדיין מתפקד, מכירים אתר משתלם יותר עם עדיפות לאחריות על הכונן? תודה רבה, דור

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by SaXtoR,

KINGSTON SV300S37A120G לפי PerfectDisk 12.5 בסביבות 24 אלף קבצים לא מאוחים. קראתי שאסור/לא מומלץ לאחות כונן SSD, אז יש משהו אחר לעשות?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Wiz01,

שלום, אני רוכש את הנייד הזה השבוע והייתי מעוניין לשדרג אותו בכונן SSD. מן הסתם חשוב שיהיה אמין ומינימום 200GB, התקציב שלי הוא גג 1,000 ש"ח. עוד שאלה ששאלתי בפורום ניידים אבל אולי גם אתם תוכלו לענות לי עליה, האם ניתן להוסיף לנייד הנ"ל את הכונן או שאצטרך להחליף עם הקשיח? תודה מראש, אלון.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by TSLIL SHER,

שלום לכולם :). יש לי במחשב כונן SSD 120 GB שעלו מותקן הוינדוס עשר וכול שאר הדברים על כונן 3TB PURPLE יש לי כרגע כרטיס מסך 1070 של MSI ארמור . מה עדיף לי לשדרג השדרוג אני רוצה לעשות אותו באוקטובר או שכדאי לחכות לבלק פרידי זה שאלה ראשונה בקשר לשדרוג אם כדאי לי לשדרג להוסיף עוד כונן SSD 1TB או SLI 1070??

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  22. ברשותי מארז coolermaster sniper כיצד אני יכול לחבר ולעגן את הכונן בצורה ראויה ? תודה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by krispelj,

שלום, בעקבות הקניה הקבוצתית של כונני סמסונג, כונן הSSD הקודם עבר לHTPC. הHTPC מבוסס על מחשב ישן, בעל לוח אם http://il.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2178#sp. מערכת ההפעלה הועברה כבר והכל פועל. רציתי לדעת האם יש לי אופציה כלשהי להאיץ את פעולת הSSD על המחשב הישן? לצערי לא מצאתי את אופציית הAHCI בBIOS כך שזה כבר פחות טוב, אבל אם מישהו מכם יודע על איזה טריק או יש לו איזו עצה על מנת לגרום לגרוטאה הישנה לזוז אפילו מעט מהר יותר, זה יהיה ממש נחמד תודה!

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by iveco,

שאלה לגבי זיכרון DRAM של SSD : יש לי PATRIOT SSD 120GB ויש לו DRAM 32MB SDR מה זה SDR ? זה SDRAM ? זה ממש ישן לא ? זה מהתקופה של הפנטיום 3 והנפח 32 מגה ? ו SAMSUNG EVO860 יש DRAM של 512MB DDR4 יכול להיות שההבדל במהירות זיכרון ובנפח כל כך גדול?

25. Started by ya_pl,

שלומות, אני צריך לרכוש כונן פלאש למחשב נייד. הכונן צריך להיות בנפח של כ 250GB. ההתלבטות היא בין: 1. Samsung 840 evo 250GB 2. Intel 730 series 240GB הסמסונג יעלה לי 450 ש"ח. האינטל יעלה לי 550 ש"ח. מדובר ברכישה מארה"ב. מה מומלץ? בעד? נגד? חשוב לי נושא האמינות. הביצועים משניים בחשיבות ביחס לאמינות. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים