עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. צהריים טובים לכל העונים ברשותי הארד דיסק של מחשב נייד 2.5 , המחשב נייד שבק חיים ויש לי מלא מידע על ההארד דיסק . האם אפשר לחבר אותו למחשב נייח דרך כבל סטה וחיבור חשמל תואם כמו כן האם יש אפשרות לקנות מעטפת שאז רק דרך יואסבי אני מחבר אותו למחשב ואם כן איך זה נקרא תודה לכל העונים

• 2 תגובות
    • 12.2k צפיות
  2. האם אפשרי לחבר דיסק קשיח של מחשב נייד למחשב הרגיל שלי? אני חייב להוציא מידע מסויים מקשיח מאוד ישן שיש לי והנייד לא עובד. זה חיבור דומה ל IDE אבל קטן יותר. אין לו חיבור מתח 4 פינים כמו לדיסק רגיל,נראה לי שהחיבור IDE הקטן נותן לו מתח. אני חיפשתי מתאמים ולא מצאתי.. השאלה שלי: ישנה דרך כלשהי לחבר את הדיסק למחשב רגיל ולהוציא את מה שאני צריך? צירפתי תמונות של החיבור בדיסק שיש לי. -פבל. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by AcidBurn10,

שלום חברים , שאלה קטנה לגבי חיבוא 2 דיסקים במערך RAID. האם אפשר ליצור RAID בין 2 דיסקים כאשר יש מידע על אחד הדיסקים מבלי שימחק ?? (דיסק אחד מלא , השני חדש וריק) תודה !!!!

4. Started by XEON123,

חיברתי 3 דיסקים חיצוניים בנפחים שונים למפצל עם מתח DLINK.המפצל מחובר ל-USB של המסך OLED LG.הכל עובד פיקס סבבה. השאלה שלי,למרות שהמסך לא דולק הנוריות של הדיסקים כל הזמן דולקות,אבל אין את הזמזום שהם מסתובבים והם קצת חמים.האם לא יגרם להם נזק כתוצאה של חיבור רצוף למפצל גם שהם לא פעילים. אני מבין שהנוריות מקבלות את הזרם של המפצל,לכן הן דולקות.אבל האם מומלץ להשאיר אותם כך ללא דאגה לשלומם?

5. Started by din707b,

שלום אנשים יש לי דיסק SATA2 7200 250GB NCQ והשני - 7200 IDE 40GB איפה כדאי להתקין את מע' ההפעלה? ה- IDE אני חושב יכול לשבת רק על הצורב- לוח P5B ASUS המטרה כמובן שהמחשב יעבוד הכי מהר. מבחינת נפח האחסון אני לא צריך את ה- 40 GB השאלה היא האם כפי שהצעתי יועיל מבחינת מהירות? טנקס

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. יש לי מספר דיסקים קשיחים , חלקם sata וחלקם ide. זאת עובדה ידועה שקיימים תמיד נזקים קטנים ומצטברים מקפיצות מתח כמעט יום יומיות ברשת החשמל החיצונית וגם הביתית (כמו למשל בעת הפעלת מזגן שיושב על אותו מעגל חשמלי). בתור אחד שיש לו ניסיון מר עם דיסקים קשיחים שהתפגרו טרם זמנם ,אני כיום מצויד ב-ups איכותי , יחד עם זאת אי אפשר להימנע בשיטת העבודה המקובלת (שבה כל הדיסקים הקשיחים מקבלים אספקת מתח בעת הדלקת המחשב) מבלאי הנגרם עקב הסיבות הבאות : בלאי מצטבר בלתי נימנע הנובע מעצם הסיבוב הרציף של הפלטות והמאמץ נידרש מהמנוע החשמלי אשר כידוע כמו כל חלק אלקטרו-מכני סובל מבלאי מצטבר . בלאי נוסף נגרם כל פעם בעת הדלקת המחשב ותחילת סיבוב הפלטות של הדיסקים הקשיחים. עכשיו ,היות ואני ניגש לעיתים…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. ארגון ה-SATA-IO מחליט על שם מסחרי קליט יותר לחיבור ה-SFF-8639, שיקרב אותו ליום בו נראה תמיכה רחבה בכונני 2.5 אינץ\' עם מהירויות של עד 4 ג\'יגה-בייט לשנייה לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%97%d7%99%d7%91%d7%95%d7%a8-%d7%94-u-2-%d7%94%d7%9e%d7%a2%d7%95%d7%93%d7%9b%d7%9f-%d7%99%d7%91%d7%99%d7%90-%d7%9c%d7%a0%d7%95-%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%a0%d7%99-ssd-%d7%a7%d7%95%d7%9e%d7%a4%d7%a7%d7%98/

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by Raanan30,

היי. קניתי שלשום מחשב "משני" פשוט ביותר מכאן - http://www.pc-4u.co.il/product.asp?productid=3479&CatCode= אני רוצה לחבר הארד דיסק ישן ממחשב אחר ככונן משני נוסף, במקום להעתיק את כל הקבצים שיש עליו אל ההארד דיסק החדש. החיבור שלו הוא כאמור IDE ובמחשב יש רק כניסות SATA. קניתי מ KSP את ממיר כלשהו - http://ksp.co.il/?uin=5269 אני מחבר את הצד של חיבור ה IDE אל ההארד דיסק הישן, ונותן להארד דיסק חשמל, בצד השני של הממיר יש שתי כניסות SATA וחיבור קטן לכוח (חשמל לממיר עצמו). חיברתי כבל SATA מהממיר אל לוח אם ולא עובד. לא ברור לי למה יש שתי יציאות (אשמח אם מישהו יסביר), אבל ניסיתי את שתיהן ושום דבר. ההארד דיסק הישן נדלק, אני שומע ומרגיש אותו עובד, הנורה על הממיר עצמו נדלקת כאינדיקצ…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by gameplan,

מצב קצת מסובך בשבילי אשמח אם תעזרו יש לי הארד דיסק כרגע של 120 ג'יגה שמספק אותי בהחלט,אני הולך לקנות מחשב חדש ואינני רוצה לקנות הארד דיסק(חיסכון של מינימום 200 שקל זה תמיד טוב) הקטע הוא שהדיסק הקשיח הזה (120) הוא בחיבור ide ואני מנסה להבין איך לחבר על הלוח שלי החדש גם אותו וגם את הצורב הישן שלי (גם הוא ide) יש איזה דרך לחבר את ההארד דיסק אולי לusb דרך איזה מתאם או משהו?,חשוב לציין שאני רוצה שהוא יהיה ראשי והשהווינדוס יותקן עליו האם זה יוריד מהמהירות שלו? יפגום בביצועים או משהו? אשמח ללינקים והסברים מה לקנות תודה רבה לכם. זה המפרט שאני הולך לקנות: 1 twin667 זיכרון TWINMOS 1024MB DDR2 667MHz Cl5 5300 - ¤580.00 ¤580.00 1 I820 מעבד Intel Pentium D 820 2.8GHz 2x1 MB - ¤5…

• 4 תגובות
    • 860 צפיות
  10. Started by beniloew,

קניתי מחשב לפני שנתיםם ואני רוצה לשדרג את ההארד דיסק. האם הארד דיסק sata דורש חיבור מיוחד, או שאפשר לחבר אותו לכבל הרגיל(ide) אני לא יודע מה הלוח אם שלי. יש לי פנטיום 4 . השאלה היא רק לגבי החיבור עצמו.

• 1 תגובה
    • 750 צפיות
  11. Started by tomystein,

קניתי הארד דיסק WD 250 SATA2 בנוסף על הארד דיסק קיים שבו מותקנת מערכת ההפעלה. אני רוצה לחבר אותו למחשב אבל לא יודע איך. כמה שאלות: 1. שני כבלים צריכים לצאת לי מההארד דיסק? כמו בתמונה כאן..? 2. צריך לחבר כבל אחד לספק וכבל שני ללוח אם? חובה? 3. צריך לתאם איפשהו שהוא יהיה SECONDARY או משהו כזה? 4. צריך להתקין דרייברים או שהוא פשוט יפעל כרגיל אחרי אתחול המחשב כשWIN יזהה אותו? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by kupo,

שלום אתמול קניתי הארד חדש מתוצרת western digital ולהפתעתי גיליתי שהוא מגיע בלי השקע הסנדרטי להעברת כוח אלא רק עם שקע של SATA POWER שבחיים לא שמעתי עליו איך אני יכול להתחבר לשקע הזה האם אני צריך לקנות מתאם מיוחד או משהו כזה או שיש דרך אחרת?

• 2 תגובות
    • 641 צפיות
  13. Started by abc2007,

שלום יש לי לפטופ HP מדגם 1340 שיש לו חיבור SATA אם אני רוצה לחבר הארד דיסק מהמחשב הנייח(זה הארד דיסק פנימי כמובן)לחיבור החיצוני של הלפטופ כדי להעביר מידע אני פשוט מחבר ללפטופ עם אותו כבל שיש בנייח?או שאמור להיות גם חיבור של המתח?ואם כן אז איך? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. קניתי בשעה טובה הארד דיסק 200 גיגה.(sata) אני רוצה להתקין אותו במקביל להארד הדיסק הקיים שהוא ata הלוח אם שלי הוא: MSI 875P Neo-FIS2R (MS-6758 לאן לחבר את הכונן החדש? לsata1 או לsata 3? ואם אני מחבר את זה לsata 3 , אז האם צריך לחבר את הata לחיבור של ide3 (החיבור הצהוב)?

• 4 תגובות
    • 942 צפיות
  15. Started by moskitos,

יש לי הארד דיסק SCASI 136G 10K ויש לי כמה שא' : 1 האם יהיה הבדל בינו לבין ההארד שיש לי כרגע (7200) ? 2 איך אני מחבר אותו ? כמה בקר עולה ? (אגב יש לי לוח של DFI X48) תודה.

16. שלום , אני קונה הארד דיסק SATA 2 וצורב SATA , יש לי לוח אם תומך SATA (מלפני 4 שנים). הבעייה היא שאני לא יודע איפה לחבר אותם , חיברתי בעבר זכרונות , כרטיס מסך - אבל לא הארד דיסק נוסף. התמונות שאני מביא הם של המחשב כרגע , בלי תוספות... אודה לכם אם תענו לי על השאלות (יש תמונה עם שאלות). אז איך אני מחבר את ההארד דיסק? כבל אחד אני מניח שמגיע עם ההארד דיסק והולך ישירות ללוח אם ... אבל מה עם החיבור לספק? איך זה מתבצע? לגבי הצורב: אני מניח שכבל אחד הולך ללוח אם (כבל שיש לי - תוכלו לראות בתמונה) , מה עם הספק? * בתמונה paintop1 כתבתי בצהוב בצד ימין משהו שלא רואים טוב בתמונה , קיצר כתוב: "חלק מהחוטים שם מחוברים לספק וחלק מחוברים לשום מקום , מה זה?" תודה רבה לעוזרים [attachment del…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by elad-r,

שלום, אני רוצה לחבר הארד דיסק יחסית חדש בעל חיבור sata למחשב ישן ובלוח אם אין חיבור כזה, יש דרך לחבר אותו בכל זאת? מצאתי כבל שמתחבר לכבל חשמל ומשנה את החיבור שלו כדי שיתאים להארד דיסק אבל לכבל sata לא מצאתי כזה דבר... תודה

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by Jar with me,

שלופ , פירקתי לא ממזן את הספק של המחשב הישן שלי בשביל המאורר והחלטתי כבר לפרק את כל המחשב , לכם הוצאתי גם את הארד דיסק הישן האם אני יכול לחבר אותו למחשב החדש? הארד דיסק הישן הוא של סיגייט , ונראה לי שהגדם הוא ST33232A (זה מה שכתוב)

• 11 תגובות
    • 6.1k צפיות
  19. Started by S L I P Y,

שלום חיברתי הארדיסק חדש (Seagate 500G 32Mb) למחשב (SATA2). מה אני צריך לעשות עכשיו כדי שהווינדוס יראה אותו ? (כרגע תוכנות זיהוי רכיבים מזהות אותו אבל הוא כמובן לא מופיע ככונן) מקווה לעזרה. תודה

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Overkiller,

שלום לכולם! יש לי הארד דיסק מהמחשב הישן שהייתי רוצה לחבר למחשב הנוכחי, ההארד דיסק הוא איזשהוא IDE בנפח 40 ג'יגה ויש לי עכשיו SATA2 בנפח 250; זה לא שאני רוצה להוסיף מקום, אני יודע שיהיה פשוט יותר לקנות חדש בגרושים, אני פשוט צריך את המידע שנמצא על הכונן הישן, הכונן היה כונן ראשי, ז"א שיש בו מערכת הפעלה מותקנת ושאר רקות....העניין הוא שאף פעם לא ביצעתי פעולה כזו....מה אני צריך לדעת? האם יש לי חיבור מתאים (דהיינו IDE) על הלוח אם? (מפרט מימין), אם וכאשר אני אצליח לחבר, איך אני רואה את המידע שעל הדיסק? איך אני מעביר מידע מאחד לשני? תודה רבה לעונים -רון

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by Tal14,

שלום לפני שבוע הלך לי לוח האם במחשב שלי והחלטתי לקנות מחשב חדש הזמנתי אותו ועכשיו ההתלבטות היא האם לחבר את ההארד דיסק הישן שעובד טוב (ומותקן עליו ווינדוס) למחשב החדש בלי לפרמט. תודה

• 4 תגובות
    • 588 צפיות
  22. Started by shtrum,

היי קיבלתי מחבר הארד דיסק. רציתי לחברו למחשב אבל פתאום ראיתי שחיבור ה-POWER שיש לי (שניהם) לא מתאימים למה שיש בהארד דיסק. לי יש את החיבור הלבן הגדול (זה שמחברים ל-CD ROM ולהארד דיסק) וזה שנראה כמוהו רק בקטן, גם כן לבן (זה שמחברים לכונן הדיסקטים). החיבור POWER שיש בהארד דיסק החדש נראה כמו חיבור SATA טיפה ארוך יותר. יש איזה שהוא מתאם שאפשר לקנות, או שמחברים את זה בכלל ללוח אם במקום לספק, או שאני צריך ספק עם חיבור מתאים? תודה

• 4 תגובות
    • 613 צפיות
  23. Started by edi17,

שלום לכולם! ברשותי הארד דיסק 60 ג'יגה שמחולק לשתי מחיצות: 1. 35 ג'יגה - עליו קיים כל המידע 2. 25 ג'יגה - עליו מותקן וינדוס + תוכנות היום הוספתי הארד דיסק נוסף של 40 ג'יגה. אשמח מאוד אם תעייצו לי מה כדאי לעשות? חלק אומרים לי לפרמט את הדיסק של ה- 60 ג'יגה ולהפוך אותו להארדיסק של הורדות בלבד ומשחקים ואת ה- 40 ג'יגה לחלק לשתי מחיצות שבאחת מהן תהייה מערכת הפעלה ובשניה כל התוכנות! אשמח מאוד לשמוע רעיונות, הצעות וכדומה! בתודה רבה, אדי

• 5 תגובות
    • 748 צפיות
  24. Started by Nullity,

כרגע יש לי שני כונני sata שפועלים מצויין. ניסיתי לחבר עוד כונן pata לצורך גיבוי מידע שנמצא עליו, ובעוד הוא מזוהה בביוס, הוא לא מופיע בווינדוס האם צריך להגדיר אותו בצורה כלשהי? עוד כמה פרטים מזהים שעולים לי בראש - * ההארדיסק כאמור אינו ריק * ההארדיסק הנוסף והצורב מחוברים בנפרד לשתי כניסת ה-ide, ושניהם מוגדרים על מאסטר * ברגע שווינדווס עולה הוא מדווח על התקן ide שזוהה ולא מותקן, אבל בקשה להתקינו לא עולה בהצלחה, ונטען שהדרייברים לא נמצאים * כניסה ל- control panel > administrative tools > computer managment > storage > disk managment לא מראה שום דיסק חדש, אלא רק את ה- sata הישנים שלי

• 1 תגובה
    • 855 צפיות
  25. Started by Big_Guy7,

אני יודע שזה יישמע דיי מטומטם ואידיוטי מצידי שאני בכלל שואל את השאלה הזו.. יש לי חיבור של SATA על הלוח אם, אבל ההארד דיסק שלי מחובר ב IDE. אם אני אחבר הארד דיסק נוסף לחיבור ה SATA, הוא יעבוד?

• 7 תגובות
    • 901 צפיות

דיונים חדשים בפורומים