אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,915 דיונים בפורום זה
-
יש לי דיסק און קי 64GB וSSD 64GB שבוא נמצאת מערכת ההפעלה WIN8 עכשיו הייתי רוצה לעסות רייד במערכת ההפעלה ואני לא מוצה את האפשרות לUSB. עשיתי כבר רייד 0 לשני HHD לנפח כולל של 1.5TB והייתי רוצה לעסות אותו הדבר עם הSSD והדיסק און קי עכשיו האם לקנות בגרושים מתאם USB נקבה לנקבה וכבל USB לSATA והאם זה יעבוד או שיש אפשרות לUSB בWIN8 לעשות רייד 0. אם אין אפשרות בWIN8 אז אולי אם יש לי רייד בלוח האם P55-US3L 2.0. תודה למי שיעזור
-
- 2 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי דיסק 2.5" שהוצאתי מלפטופ ישן, ואני רוצה לחבר אותו למחשב עם חיבור IDE. הבעיה היא שהכבל שיש לי לא מתאים. בכבל יש 39 פינים בעוד שלדיסק יש 43, אני מניח שהארבעה הנוספים הם בשביל מתח MOLEX (ויש עוד ארבעה בצד שהם ג'מפרים, אז לא להתייחס אליהם) האם יש מתאם? אני יודע שהחיבורים הנ"ל נקראים PATA / UDMA / IDE, אך לא הצלחתי למצוא מתאם. האם יש לחיבורים שם ספציפי ? תודה רבה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז פתחתי את המחשב, ולכל הכוננים יש חיבור חשמל וחיבור ATA. כל החיבורים של ה-ATA שלי תפוסים והחיבור ATA של ה-CD שלי נכנס לתוך הדיסק קשיח. לצורב ולפלופי יש פיצול כמו אצל ה-CD. האם לשמה אני יכול לחבר את הדיסק הקשיח החדש? אגב איך אני מנתק את החיבורים האלו ושל החשמל?
-
- 2 תגובות
- 610 צפיות
-
-
אהלן. יש לי כמה מחשבים בבית. בין היתר מחשב אחד מיותר שאין לנו "שימוש" בו. יש לי את המחשב האישי שלי, שהוא גדול וחדש יחסית. הדיסק קשיח במחשב המיותר הינו בעל חיבור SATA (אם אני לא טועה האדום. החיבור היותר קצר.. לא מהישנים). בדיסק הנ"ל מותקנת מערכת הפעלה WIN7, יש שם כונן D וכונן C (יותר נכון על C מותקנת מערכת הפעלה וכונן D הינו גיבוי). ברצוני לחבר את הדיסק הקשיח של המחשב המיותר למחשב שלי, בעצם שאני יוכל להעביר את כל מה שבכונן D של הדיסק הקשיח של המחשב המיתר אל המחשב אצלי (על מנת שהוא יגובה אצלי) ולאחר מכן למחוק הכל משם ושהוא יהיה דיסק קשיח אצלי (מצידי שיהיה דיסק קשיח לגיבוי דברים). איך אני עושה זאת? לאחר שאני אחבר את הדיסק הקשיח של המחשב המיותר, מה עליי לעשות? תודה. אשמח לתש…
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מתאם בין דיסק קשיח ל USB. הבנתי שאני צריך חיבור חשמל לדיסק קשיח וכבל העברת נתונים SATA To USB. לכונן שלי יש חיבור 22 פינים. בכל חיפושי ב E BAY ראיתי מתאמים עם חיבור חשמל אבל לא חיבור 22 פינים. כל הכבלים שהם עם חיבור 22 פינים מגיעים ללא חיבור לחשמל. זה אומר של 22 פינים לא צריך חיבור חשמל או שאני צריך לקנות את הערכה עם החיבור לחשמל וגם את הכבל שמתאים ל 22 פינים? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה: יש לי CD וצורב DVD. יש כבל IDE שמחבר בין ה-CD שלי לדיסק הקשיח הנוכחי שלי וממנו למחשב. (כאילו הוא מפוצל). עכשיו מהצורב DVD שלי יש גם פיצול כזה. האם אני יכול לחבר את הדיסק הקשיח לשם? למעשה אני שואל אם אני יכול לקנות כבל מאריך ל-IDE ולחבר אותו לפיצול שיוצא מהכבל של ה-DVD? (בגלל שהפיצול רחוק מהמקום בו צריך לשבת הדיסק הקשיח - אז אני צריך מאריך). אין לי עוד אפשרות לחבר את הדיסק... מקווה שלא בילבלתי אותכם...
-
- 13 תגובות
- 957 צפיות
-
-
איך אני עושה זאת? אני אקנה מחשב חדש בעתיד הקרוב, ואני ארצה לחבר את הדיסק הקשיח שלי(PATA) ללוח האם שיהיה בעל חיבור SATA... צריך לקנות מתאם נכון? איפה אפשר לקנות, וכמה זה יעלה?
-
- 2 תגובות
- 771 צפיות
-
-
אם אני מחבר דיסק קשיח SATA III ללוח שתומך ב SATA II הוא יעבוד?
-
- 1 תגובה
- 673 צפיות
-
-
שלום ,יש לי לוח אם שתומך ב-SATA רגיל ואני מעוניין להחליף דיסק קשיח חדש בגודל 160 גיגה - SATA2 , במקום ה-80 ג'יגה הקודם. 1.האם ניתן יהיה לחבר אותו פיזית על הכבל של ה-SATA הרגיל וללא בעייה של זיהוי ב-BIOS ?? 2.לידע כללי, מה ההבדל SATA ל- SATA2 . יש הבדל משמעותי במהירות הדיסק או שזה קשור רק לגודל ה-BUFFER ? 3.קצת לא קשור.... האם יהיה אי פעם צורך בתמיכת כרטיס רשת ב- 1G שעל הלוח ? (אני מבין שהיום רוב כרטיסי הרשת שהם on board עובדים בפורמט 10\100 ? זה לתמיכה עתידית במהירויות הורדה\העלאה (אם יהיו כאלה שינויים משמעותיים..) ? תודה מראש לעוזרים .
-
- 2 תגובות
- 798 צפיות
-
-
שלום, יש לי במחשב Western Digital 250GB AAAKS אם אני לא טועה והוא מחובר כמובן ב-SATA . יש לי עוד הארד דיסק בחדר שאין לו חיבור Sata אלא רק IDE . הבנתי שזה חיבור הרבה יותר איטי מה-SATA . האם כדאי לחבר את ההארד דיסק בנוסף לקיים עם IDE ? (לא ביחד,הכוונה שאחד יהיה סאטה והשני IDE ) ? השימושים שלו יהיו רק לאכסון תיקיות\סרטים ומוזיקה. כי מבחינת ביצועים של משחקים עדיף לי לשים על ה-SATA נכון? תודה רבה מראש.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חיברתי דיסק של 250 GB מסוג ATA (לא SATA) במקביל לצורב שבחיבור כבל ATA על לוח אם G31 , את הצורב גימפרטי לSLAVE ואת הדיסק לא גימפרטי ביכלל , כך שיש לי בס"כ דיסק קשיח SATA מחובר ללוח + דיסק ATA שמחובר במקביל עם צורב ATA לחיבור ATA שעל לוח האם G31 , במערכת הפעלה XP אני רואה את 2 הדיסקים הקשיחים , רציתי לשאול אם זה תקין לחלוטין איך שחיברתי. רוני
-
- 2 תגובות
- 807 צפיות
-
-
יש לי שני דיסקים קשיחים Serial ATA שמחוברים ב-RAID-0 האם אני יכול לחבר דיסק קשיח רגיל נוסף שלא היה קשור לשני הדיסקים האחרים אני צריך אותו לאחסון
-
- 2 תגובות
- 709 צפיות
-
-
שלום, יש לי דיסק קשיח שאני רוצה לחבר למחשב. קודם כל רציתי לשאול, אם אני מחבר את הדיסק הקשיח איך אני מפרמט אותו? האם אני אצטרך לפרמט גם הדיסק הקשיח שכבר קיים לי במחשב? ועוד שאלה לגבי ה-RAID. אני מעוניין ב-RAID 0, יש לי במחשב דיסק קשיח של סמסונג 250GB SATA2 ועוד אחד של ווסטרן דיגיטל 200GB SATA, זה אפשרי? תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 655 צפיות
-
-
יש לי סטרימר nvidia shield גרסת 2018 יש לי שם 2 כניסות usb ב1 מחובר ssd ואותו רוצה להפוך כדיסק קשיח ראשי ביציאה השניה יש לי מפצל usb3, בלי שקע לחשמל ושם רוצה לחבר עוד דיסק קשיח השאלה אם הם יעבדו, או שאצטרך מפצל usb עם שקע, או דיסק קשיח עם שקע בנוסף nvidia shield, יש לפעמים בעיות תאימות עם כוננים מסוימים, ויש כל מיני שגיאות, בעיקר עם המון דיסק או קיי ולכן מתלבט בין 2 הכוננים האלה, אם למישהו יש נסיון איתם, אבל אם יש הצעה למשהו טוב יותר, אז לא שולל דיסק קשיח חיצוני נייד Seagate Expansion Portable STEA2000400 2TB https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=21231 דיסק קשיח חיצוני נייד Western Digital 2TB My Passport WDBYVG0020BBK https://www.ivory…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים, ברשותי משב נייד ונייח. בשניהם מוגדר גבוי על דיסק קשיח חיצוני מסוים. העניין הוא שאני נדרש בכל פעם לחבר את כבל ה- usb של הדיסק למחשב הרלוונטי, לצורך ביצוע הגיבוי. הדבר, למותר לציין, איננו נח כלל וכלל. אשמח לעת האם יש דרך לחבר את הדיסק הקשיח לשני המחשבים בו זמנית באמצעות כבל ייעודי? (אגב-על פתרון של גיבוי בענן או בכונן רשת שמעתי, אך אינני מעוניין בו). תודה.
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, קיבלתי היום מחשב חדש. הבעיה שלי היא שיש לי דיסק קשיח מהמחשב הישן שאני רוצה להעביר ממנו קבצים למחשב החדש. אני לא יכול לפתוח את המחשב ולחבר את הדיסק עקב תפוגת האחריות. אלו החיבורים של הישן: http://img402.imageshack.us/img402/6200/032vg4.jpg כיצד אוכל לחבר את הדיסק הקשיח הישן למחשב החדש? האם יש כבל מתאם לחיבור? (יש לציין שבמחשב החדש יש לי חיבור e-SATA) כמה עולה מארז/מתאם לעסק? תודה.
-
- 4 תגובות
- 682 צפיות
-
-
האם אפשר לחבר דיסק קשיח לשני מחשבים במקביל? ואם כן, יש אפשרות אפילו תיאורטית שיהיה אפשר בגלל זה להגיע למחשב השני (וירוסים וכו')? ואם יש לי דיסק און קי, יש אפשרות להפוך אותו לקריאה בלבד (עדיף ברמה הפיזית ולא ברמת התוכנה)? הבנתי שיש לו 2 חיבורים של העברת נתונים (d+ d-) זה in וout או לא קשור? האם יש זיכרון (הכוונה לזיכרון שמחזיק את הקושחה של המכשיר כגון הקושחה של הdok) שאותו א"א לשנות, כך שברגע שצרבתי בו משהו זה יהיה בלתי ניתן לשינוי? אם אפשר לשנות ע"י כלים פיזיים מיוחדים זה לא נורא העיקר שלא כ"א שזה יגיע לידיו יוכל לשנות את זה. תודה.
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי טלויזיה שתלויה על הקיר, והגישה ליציאות ה - USB קשה מאוד, לא משהו שבא לי להתעסק איתו על בסיס יומי. ברצוני לחבר לטלויזיה הארד דיסק נייד. האם ניתן לבצע זאת באמצעות כבר מאריך USB ? האם הנתונים יעברו כמו שצריך ? האם תהיה בעיית הספק (ההארד דיסק מהחדישים, לוקח מתח מהמכשיר אליו הוא מתחבר). האם יש לך המלצות כלשהן מנסיון, כיצד לפתור את הבעיה ? תודה !
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני צריך לעבוד עם המחשב גם מחוץ לבית.הבנתי שאפשר להכניס את ה-HD למארז מיוחד.מה האפשרויות שעומדות בפני?מה העלות שלהן ומה הזולה ביותר?היכן אפשר להשיג חלקים משומשים?האם ההצעה תעבוד גם עם טרמינל(תחנת עבודה ברשת)שיש לה יציאת USB??? בהמון תודה מראש....
-
- 1 תגובה
- 977 צפיות
-
-
אפשר להתקין דיסק קשיח "3.5 בפאנל "3.5 המיועד לכונני דיסקטים "3.5? מישהו ניסה?
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, המחשב שלי התקלקל, אבל אני צריך את המידע שנמצא בדיסק הקשיח שהיה בו. יש לי מחשב נוסף בבית, אז חיברתי אותו אל המחשב הזה, וציפיתי לראות את המחיצות של הדיסק הקשיח (של המחשב הישן) ב'מחשב שלי', אבל לא ראיתי כלום. אני רואה רק את המחיצות של הדיסק של המחשב עצמו. מה לא עשיתי נכון ומה אני אמור לעשות? תודה רבה
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, יש ברשותי מחשב בעל 3 דיסקים קשיחים. בנוסף יש ברשותי מחשב ישן שברצוני לחבר את הדיסק הקשיח שלו במחשב אצלי (שיהיה 4 דיסקים קשיחים). כאשר חיברתי אותו עלה לי מסך שחור שכתוב מה ברצוני לעשות. Windows 7 xp professional ועוד אופציה שאינני זוכר.. כאשר הוצאתי אותו המחשב עלה כרגיל. מה שאני שואל , איך בעצם אני מגדיר את הכונן הקשיח הישן כמאין "איחסון" נוסף? אינני רוצה שהוא יעלה ככונן ראשי, אלא שיופיע כאיחסון משום שיש שם קבצים רבים שמגובים מהמחשב הישן.. אשמח לדעת איך לעשות זאת תודה
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לחבר ללוח הא- אסוס P5K PRO דיסק קשיח נוסף(את הישן שלי) יש חיבורי SATA פנויים האם אפשר לחבר אותו לכל אחד החיבורים הפנויים ? או שצריך לחיבור מסויים? בחוברת של לוח האם כתוב שחלק מהחיבורים הם ל MASTER וחלק אחר ל SLAVE יש הבדל? ערן
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש אמצעי שיאפשר לחבר דיסק קשיח פנימי 3.5 ל-USB של מחשב אחר. נתקלתי בשני פתרונות פוטנציאליים: http://ksp.co.il/?uin=16581 http://ksp.co.il/?uin=19983 מאחר שהמחיר של שניהם כמעט זהה (99 ש"ח לעומת 100 ש"ח), אני מתלבט איזה מהאמצעים הללו כדאי לרכוש - או שבכלל ישנו אמצעי אחר מוצלח ו/או משתלם יותר שעונה על הצורך שהזכרתי. מה דעתכם?
-
- 16 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
אני רוצה להשתמש ב ESATA שבלוח אם שלי כדי לחבר דיסק קשיח רגיל איזה כבל אני צריך ? ESATA TO SATA ? האם יש צורך גם בחיבור מתח ? תודה
-
- 1 תגובה
- 931 צפיות
-