אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,924 דיונים בפורום זה
-
שלום, קניתי Crucial M4 128GB SSD ופרמטתי את המחשב, עברתי גם על המדריך הזה: http://hwzone.co.il/hardware/guides/ssdguide. יש לי גם כונן WD CAVIAR BLACK 500GB שקראתי לו "E", לא מותקן עליו שום דבר שקשור למערכת. כרגע נכנסתי ל"Computer" וראיתי שמתוך 465GB נותרו בכונן 461GB ונוצרה בו תיקייה עם סימן של מנעול בעלת שם מוזר, זה חלק ממנו: 28957cb5fe3e9 (יש עוד קצת). היא ריקה לגמרי (בדקתי גם עם קבצים מוסתרים) וכתוב שהיא שוקלת 0 bytes, אבל בכל זאת הלכו 4GB מהכונן... זה יכול להיות בגלל WINDOWS UPDATE? זה קרה במהלך התקנת 100 עדכונים... אשמח לעזרה או להסבר, תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי את הלוח GA-K8NF-9 של החברה GIGABYTE הלף לי הארדיסק ואנ י רוצה לקנות חדש את הדגם הבא: WD3200AAKS של western digital השאלה שלי אם הוא יתאים ללוח שלי
-
- 3 תגובות
- 851 צפיות
-
-
קודם כל יש לי שאלה קצת מטופשת כנראה: ראשית, האם כל הדיסקים הקשיחים הם באותו גודל? זאת אומרת לא אמורה להיות בעיה להרכיב כל דיסק קשיח במארז מהשנים האחרונות? אף פעם לא הרכבתי לבד כונן קשיח במחשב ואני רוצה להיות בטוח לפני שאני קונה. שנית, אני חושב שאני מתקרב למכסה של הספק כוח שלי אחרי שהחלפתי כרטיס מסך. עד כמה כונן קשיח נוסף הוא קריטי בנושא הזה? האם יש משמעות לנפח שלו או לפרמטר אחר? שלישית, איך הכונן הזה? http://ksp.co.il/?uin=15287 אין לי בעיה לרדת בנפח אם יש כונן טוב יותר במחיר דומה, 2tb זה קצת אוברקיל בשבילי. תודה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. על הארדיסק הנוכחי יש לי מערכת הפעלה XP ואני רוצה לקנות דיסק קשיח נוסף 500GB ולהתקין עליו WIN7 ושהוא ישמש אותי כדיסק קשיח ראשי. השאלה היא כזאת, האם במקום לגבות את הדיסק הישן, אני יכול להשאיר אותו כפי שהוא ולהגדיר אותו כדיסק משני וככה כל המידע שהיה לי לא הלך לאיבוד. הערה: איני מתכוון לחזור להשתמש במערכת ההפעלה הישנה, אלא רק שישמש לי כמקור מידע לכל מה שהיה בו, לדוגמא תמונות, סרטים וכדומה. תודה על העזרה, ואם אפשר אשמח לקבל המצלצה על דיסק קשיח, אגב אני טס בקרוב לחול, האם זול יותר לקנות בדיוטיפרי?. תודה.
-
- 3 תגובות
- 946 צפיות
-
-
כי אני משדרג צורב רגיל לצורב dvd ולא קיבלתי כבלים עם הצורב החדש. אז אפשר כאילו לנתק את הצורב הישן ולחבר את אותם הכבלים לחדש בלי בעיות?
-
- 3 תגובות
- 614 צפיות
-
-
הוא ניקנה לפני כחצי שנה מFOXPC. תמונה: http://i25.tinypic.com/maktn9.jpg ERROR SCAN: הכל תקין HEALTH: הכל תקין מה עושים במצב כזה?
-
- 3 תגובות
- 787 צפיות
-
-
קניתי מחשב עם הארד דיסק של 160 ג'יגה לא מזמן וחילקתי את ההארד דיסק למחיצות. יש לי מחיצה ראשית C: שמכילה 5 ג'יגה ועליה אני התקנתי רק windows , partition magic ודרייברים לחומרה שלי. את כל שאר הדברים אני אתקין במחיצות (לא ראשיות, אגב) D - G או D - H (לא זוכר כרגע.. אני לא כותב מהמחשב המדובר). בכל מקרה נכנסתי לC: וסימנתי את כל הקבצים (ולפני כן עשיתי "הראה קבצים מוסתרים") ובדקתי את הנפח שלהם. הנפח שלהם הוא 1.4 והנפח על פני הדיסק (size on disk) הוא 1.51. בחישוב פשוט 5 ג'יגה פחות 1.51 או 5 ג'יגה פחות 1.4 שווה ל 3.49 או ל 3.6. אבל הווינדווס מראה שיש לי רק 1.09 גי'גה פנויים. אין לי על המחשב temporary files או משהו כזה. ולא שכחתי לעשות איחוי להארד דיסק. איך אני מחזיר את המקום שנעלם…
-
- 3 תגובות
- 777 צפיות
-
-
כיום יש לי שני כונני טרה 3.5" שאני מחבר אותם עם מארז חיצוני למחשב שלי בעזרת USB/ESATA. המארז הוא לכונן אחד וכל פעם שאני רוצה משהו מהכונן השני אני צריך לפתוח את הקופסה והלחליף. לא כזה נורא כי כרגע אני מחליף פעם בשבועיים שלוש, אז זה לא מורגש. אני עכשיו קונה מחשב HTPC לסלון שיצטרך גישה מהירה לכוננים האלה(לפחות 20 מגה לשניה). יש לי ראוטר אלחוטי שנמצא בקומה השניה והHTPC ישב בקומה הראשונה ככה שלדעתי הקליטה של הWIFI לא תהיה מלאה. השאלה היא איך עדיף לי לחבר את הכוננים האלה לHTPC? להכניס לHTPC(יש לי מקום רק לעוד אחד כי יש שמה כבר אחד)? לקנות עוד מארז ולחבר בUSB3 את שניהם? בWIFI? משהו שלא חשבתי עליו? ומאוד יכול להיות שה-2 טרה האלה יגמרו בקרוב ואני אצטרך להוסיף עוד אחד לאוסף.. מה לד…
-
- 3 תגובות
- 752 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד דל לטיטוד 630 שהלך לו הדיסק הקשיח. (חדש! בן חודש!) הוא חזר היום מתיקון (אחרי 3 שבועות ראבק) והחליפו לו הרד דיסק. שאלתי: 1. איך אני יכול לדעת ששמו לי אותו דיסק כמו שהיה? היה לי דיסק של 7200 RPM איך אפשר לדעת שלא תקעו לי אחד 5400 RPM? 2. הדיסק עושה הרבה רעש באופן יחסי למה שהיה (3 שבועות, אב נראה לי), יש מה לעשות בנידון? הדיסק החדש הוא (לפי טיון אפ 2008) Hitachi HTS541612J95A00 תודה עומר
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב! לפני כמעט 3 שנים קניתי את הקשיח Western Digital Caviar Blue 500GB WD5000AAKS לפני כחודש ביצעתי בדיקה עם HDDTUNE והתגלו כמה כשלים. ניגשתי היום לחנות (אייבורי) ובלי שאלות מיותרות החליפו לי את הקשיח ל Western Digital Caviar Green 750GB WD7500AADS (הקשיח הגיע ללא אריזת פלסטיק אפילו וכנראה משומש), התלוננתי למוכר שזו גרסא ירוקה של 5400RPM שפחות תתאים למערכת הפעלה אבל הוא טען שהדיסק פועל ב7200RPM ,ובמידה ולא אהיה מרוצה יחליף לי אותו. לאחר בדיקה ברשת ראיתי שאכן הדיסק פועל במהירות 7200 אך יורד גם למהירות 5400 . האם כדאי להישאר עם הדיסק הנ"ל (לאחר שיעבור בדיקות כמובן) שיישמש גם למערכת הפעלה?? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה,בטיפשות גדולה ומיותרת להחריד,איחדתי בין שני כוננים D ו-E.חשבתי שהתוכנה עצמה לא תמחק דברים אלא פשוט תיצור לי כינון אחד ותאחד את כל החומר בשני הכוננים לכונן אחד.מה שהתוכנה עשתה זה לא רק שהיא העלימה לי לגמרי כונן אחד,אלא גם את 70 אחוז מהכונן השני.נשאר לי שם בקושי 3 תיקיות.הדבר היותר מוזר הוא כשאני עושה מאפיינים על אותו כונן מאוחד,הוא אומר לי שיש 115 ג'יגה בשימוש כאשר בפועל יש שם רק 15 ג'יגה בשימוש(ולא,אין קבצים מוסתרים). אפשר לעשות עם זה משהו?או שזה אבוד? :-\ תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 852 צפיות
-
-
שלום לא מזמן היה לי וירוס במחשב פירמטתי והתקנתי את ווינדוס מחדש על שלושת הכוננים הקשיחים שלי כבר הספקתי לשים מידע חדש יום למחרת אני מפעיל את המחשב ויש רק כונן אחד שני כוננים נעלמו עם המידע שהיה עליהם ניסיתי הכל אבל המחשב פשוט לא מזהה אותם מקווה שתוכלו לעזור לי תודה מראש yam2
-
- 3 תגובות
- 659 צפיות
-
-
עד לא מזמן לא היה לי בעיה לאחרונה שאני בא לעשות קובץ image הוא יוצר אכן קובץ image אבל ללא סיומת כך יוצא מצב שהנרו לא מזהה שזה קובץ image [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 583 צפיות
-
-
-
נכון כתבתם שיוצא טרה שאני ראיתי שזה כאילו 2 דיסקים של 500 אבל גם קראתי פה שדיסק לא הרבה זמן חיי אז אם נגיד הולך דיסק כאילו לא הולך לא עובד נו אז יש יותר דברים בפנים אז זה לא טוב נכון? או שכן? גם מזה השקה לא מצאתי בחיפוש.
-
- 3 תגובות
- 652 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש את הכונן Seagate ST3750330AS 750GB SATA2 32MB מskypc בהתחלה התלבטתי בין ה Samsung HD642JJ שעולה 404 ש"ח אבל אז שמתי לב שהseagate עולה 435 ש"ח ויש בו נפח של 750GB לעומת הsamsung 5 שנים אחריות ו32mb cache הבעיה היא שקניתי פעם את הseagate 500gb 32mb והיה לי איתו בעיות כנראה הכונן היה תקול מהתחלה וזה גרם להרבה ריסטרטים פתאומיים וקפיאות של המחשב אז החליפו לי אותו ל wd5000aaks אז השאלה שלי היא מה אני צריך לעשות כדי לדעת שאני לא יקבל הפעם הארד דיסק תקול .. ? תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום, המחשב שלי קרס ונתן הודעת שגיאה כלשהי של Windows paging ולאחר מכן לא זיהה את כונן D (גם לא בביוס). הווינדוס מותקן על כונן C שהוא SSD. שיחקתי עם החיבורים ועכשיו הוא כן מופיע אז כרגע אני מעביר את כל הקבצים החשובים לכונן חיצוני. הכונן הוא Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3 שנקנה באפריל 2014. יש טעם לנסות לתקן אותו או שעדיף חדש? יש כוננים חדשים טובים יותר או שעדיף לי לקנות את אותו דגם?
-
- 3 תגובות
- 941 צפיות
- 2 followers
-
-
יש לי דיסק עם 6 טרה של מדייה (רובם קבצים גדולים) ואני רוצה להעתיק את הכל לדיסק חדש ריק. אני מניח כי העתקה "רגילה" עם COPY של ווינדוס או אפליקצית TERACOPY יעתיקו כל קובץ בדיסק המקור ויכתבו אותו בצורה רציפה בדיסק היעד כך שלא תהיה פראגמנטצייה אבל איך אני יכול לבצע אופטימיזציה לאירגון הקבצים? הכוונה היא שקבצים בתיקייה אחת יועתקו אחד ליד השני. האם העתקת התיקייה הראשית מעתיקה את הקבצים לפי הסדר הלוגי שלהם? (הכוונה לסדר המופיע בהוראת DIR ללא פרמטרים)
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
- 4 followers
-
-
הכוונה מבחינת הארד דיסק פנימי או חיצוני. אני שוקל להרחיב את האחסון שלי במחשב (להוסיף עוד 2 או 3 טרה) ומתלבט בין פנימי לחיצוני (אין כ"כ הבדל גדול ביניהם במחיר) ורציתי לדעת אם יש עדיפות לזה או לזה מבחינת מהירות ואולי גם מסיבות אחרות... (בעיקר מבחינת אמינות אם יש הבדל) אני מניח שחיבור SATA יותר מהיר אבל לא כ"כ מצאתי על זה משהו חד משמעי באינטרנט.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
מה ניתן לעשות, אם בכלל ניתן? בתודה, יניב.
-
- 3 תגובות
- 706 צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש כונן קשיח חיצוני 250GB. התקציב הוא עד 400 ש"ח. אני מתלבט בין SEAGATE, WD ו-SAMSUNG .
-
- 3 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום לכם, ברשותי כונן DVD של טושיבה אשר נקנה לפניי כ 4 שנים לערך.. החלפתי בכונן את האיזורים הוא ננעל לי על איזור 1 כלומר סרטים ללא תרגום. האם יש אפשרות לשחרר את הנעילה המעצבנת הזאת כי אם אני לא יצליח לשחרר את הנעילה הזאת אני יעלץ לקנות כונן חדש. בשביל מה נועדה הנעילה הזאת בכלל?
-
- 3 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום יש לי צורב של NEC דגם 3550A שאני צורב דיסק הוא רושם בסוף שהכל בסדר. אני מכניס את הדיסק בחזרה לצורב ונפתח לי המסך של וינדוס ששואל מה אני רוצה לעשות לפתוח את התקיה, או לצרוב. כאילו זה דיסק ריק.. שאני יעני מנסה לצרוב עליו רשום לי מהירות 2.4 מקסימום , שבד"כ רשום 12 מקסימום. כמובן שאי אפשר לצרוב כי אז הוא רושם שהדיסק לא ריק. הכל אופן, שאני לוקח את הדיסק למחשב אחר , לדוגמא למחשב של אחותי שיש שם צורב פיוניר ישן X4 רואים שם הכל וזה עובד פיקס. לדעתי, זו לא בעיה בצורב אלא יותר בעיה במערכת ההפעלה אז התקנתי מחדש וינדוס... ועדיין לא השתנה כלום. אולי זה הנרו שלי, יש לי נרו שבא עם דיסק ויש שם מלא תוכנות יש למישהו רעיון? אני אובד עצות.
-
- 3 תגובות
- 554 צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב חדש שאמור להגיע השבוע ואני מתלבט ברכישת SSD למערכת ההפעלה ולתוכנות. (90-60gb). א.האם הCrucial 64GB RealSSD C300 SATA III עדיף על הכוננים האחרים בגלל ממשק הSata 3? ב.ממה שקראתי בפורום ראיתי לא פעם תגובות שאומרות להמתין עם קניית הSSD כי ממש "עוד שניה" יוצא הדור החדש. האם יש כבר תאריך להשקה או שזה דיבורים באויר?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי קריאה מהירה - החלטתי לקנות את הצורב DVD LG GSA-42N. היכן אני יכול לרכוש אותו בארץ ? ( לא מצאתי בגוגל) סליחה על הבורות - אבל מה זה overburning ? ועד כמה זה קריטי שהוא לא תומך בזה ? ועוד משהו - מה אתם אומרים על הדיסק און קיי הזה ?? גם אותו אני מעוניין לקנות... http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=4727&perur=1&t=14
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-