עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by yonir,

במחשב חדש שקיבלתי לאחרונה מותקן כונן Seagate 500GB עם חיבור SATA (דגם ST3500320AS). כשהמחשב עולה הוא רושם: SATA is found running at IDE mode! SETUP option is available to set SATA to AHCI mode. Do you want BIOS to enable this option for you? מה זה בדיוק נותן לי והאם כדאי לאפשר את זה? (הערה- אם כדאי לאפשר את זה אז אני מניח שההערה הבאה שמצאתי בויקיפדיה רלוונטית.. Enabling AHCI in a system BIOS with Windows Vista already installed will result in a BSoD if SATA has been running in IDE mode during Vista's installation. Before enabling AHCI in the BIOS, users must first follow the instructions found at Microsoft Knowledge Base article 922976. אני מקווה שזה לא מתוסבך..)

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אהלן. אז הסכום, כפי שאמרתי קודם גג 450 ש"ח. יש את הסיגייט הפופולארי. אבל לפי חוות דעת זה מתחלק ל2: החצי הראשון אומרים שהוא פשוט טס, עם עומס מרביץ, כמעט ומגיע לראפטור בביצועים וכונן משתלם מאוד (רק 315 ש"ח בKSP עם אחריות ל5 שנים) החצי השני (שהבנתי קנה מאייבורי/KSP/סקייפיסי) טוען שהכונן התקלקל להם אחרי תקופה קצרה, ויש איתו בעיה. השאלה היא איזה כונן לבחור. ואם נגיד בחרנו בסיגייט 500GB 32MB, האם עדיף לי לשלם 80 ש"ח יותר כי קניתי מ'פנדה מחשבים' ולא מ'KSP' והסיכוי ששם המוצר יתקלקל קטן/אפסי. בכל מקרה, הכנתי כאן רשימה של 3 חנויות שיעזרו לכם להמליץ לי, ולי לבחור. KSP: DeskStar 500GB 7200RPM 16MB SATA II HDT725050VLA360 340 ש"ח Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS…

• 2 תגובות
    • 796 צפיות
  3. Started by y_a_n_i_k,

אמור לכלול איתו גם כאבל SATA לא?? או שהוא בא ערום??

• 6 תגובות
    • 669 צפיות
  4. אני מתכנן לרכוש מחשב פשוט וזול לשימוש משרדי, בכ 1,500 ש"ח בערך, אין לי צורך במקום אחסון נרחב, מכיוון שבעוד שנה/שנתיים אני כבר לא אצטרך את המחשב. אך מכיוון שדיסק קשיח של 250/320/500 גיגה עדיף מדיסקים של 160 ג'יגה ומטה, אני שוקל לרכוש דיסק של 500GB, למרות שאני לא צריך את מקום האחסון, מתוך ראייה שלאחר שהמחשב עצמו ילך לפח, אני אוכל להשתמש בדיסק הקשיח במחשב אחר, חדש. האם התכנון הוא ש SATA II ישאר איתנו שנים רבות, או שכבר יש תכנון לתקן חדש ברקע ?

• 8 תגובות
    • 880 צפיות
  5. שלום לכולם אני מחפש צורב טוב אפילו הכי טוב למשחב שלי אני רוצה שהוא יתמוך בצריבה של שני שכבות מהירות צריבה הכי גבוהה ושיתמוך בכל מה שקיים שיקרא את כל סוגי הדיסקים אין בעיה של כסף אני רוצה לקנות את הכי טוב תמליצו לי על ההכי טובים שיש בשוק

• 1 תגובה
    • 591 צפיות
  6. Started by aquas,

שלום ההודעה שבכותרת מופיעה לי כמה שבועות , קצת רקע....... לפני חודשיים בערך , xp לא עלה לי , מישהו שאני מכיר הצליח לעזור , היה צריך לפרמט את c - wd 120 gb , שמחולק ל 2 מחיצות C עבר פירמוט D- המחיצה השניה נשארה כמו שהייתה , כונן E - seagate 320gb גם נישאר אותו דבר - מה שנאמר לי זה שבסריקה של C התברר שיש bad sector וככל הניראה זה מה שגרם לבעיה. *רק כדי לתת מידע , אחרי שהותקן אקס פי , explorer.exe+ie היו קורסים , ויש עוד בעיה שנכנסים לכונן או מחיצה , לא משנה איזה אקספלורר לוקח כמה שניות של ריפרש , מה שלא היה קודם לגבי ההודעה , זאת הודעה "שקופצת" כשאני מנסה להעביר קבצים באחד מהצורבים שלי (ההעברה תמיד נכשלת) אני מתכנן להחליף את C בכונן של SEAGATE 320/250GB , ושוקל לקנות את ה -…

• 5 תגובות
    • 937 צפיות
  7. Started by bigdady,

יש לי wd 80jd שהחלפתי לא מזמן כי הישן התקלקל ושמתי לב שהוא מגיע לטמפ 44-47 אבל בדרך כלל זה 44 בעבודה. האם זה תקין? כי ראיתי שהמקסימום התקין זה .55 טמפ החדר היא יחסית חמה בהתייחס לימים החמים שיש לנו...

• 9 תגובות
    • 949 צפיות
  8. Started by Xstyle,

מה הצורב הכי מומלץ במחיר עד 200 שקל!

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by צקאאוט,

חישבתי את העלויות הבאות בהתאם למחירי הכוננים הקשיחים ב SkyPC : 160GB = 202 NIS => 1.2 NIS/GB 250GB = 252 NIS => 1 NIS/GB 320GB = 295 NIS => 0.92 NIS/GB 500GB = 423 NIS => 0.84 NIS/GB לדעתי נפח ה 250GB הוא הכי משתלם, אלא אם אתם באמת צריכים נפחים גדולים יותר, ולא רק מכיוון שהעלות לג'יגה יורדת. לידיעתכם :-)

• 0 תגובות
    • 819 צפיות
  10. Started by Swed,

אני לא יודע תאמת אם זה קשור לכאן אבל אם לא תעבירו.. יש לי כונן DVD שקניתי (הבעיה גם הייתי בצורב הישן). עכשיו שאני מכניס דיסק אני אמור לראות חלון קופץ נכון ? אז הדיסק לא מזהה לי אוטומטית את הדיסק מה אני עושה כדי לסדר את זה ?

• 4 תגובות
    • 716 צפיות
  11. שמתי לב שיש גאפר בכונן והוא מציין כמה מצבים של sata כמו איפשור ssc, או ssc ו-pm2 ביחד, או הן מבוטלות. מה האופציות האלה אומרות? ועוד שאלה בתוכנה WD Diagnostics אני מצליח לראות רק את הדיסק הקשיח שמחובר לsata 0 ,ובמקום לזהות בשני כונן אחר הוא מזהה לי את אותו הכונן שמחובר בsata 0. גם בתוכנות אחרות אי אפשר לקרוא מהsmart של הכונן השני (טמפ, מידע דיאגנוסטי, וכו). יש לציין הsata 0 זה 80jd והשני זה 250ks... האם מישהו יודע מה ההסבר לזה?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  12. Started by ido-nava,

שלום יש ילי במחשב 2 כוננים: 1. WD 200GB JS 2. WD 250GB YS אני צריך לקנות כונן קשיח חדש בעוד כמה שעות, ויש לי התלבטות, האם לקנות כונן 250GB YS נוסף ולעשות RAID 0 ואז להישאר עם 3 כוננים או שלקנות כונן 500GB של WD או Seagete ולהוריד את ה200GB...? ועוד שאלה, הכונן ה-YS שלי מפוצץ בדברים, האם אני יצתרך למחוק הכל ולפרמט אותו לפני שאני יערוך RAID ? תודה

13. Started by gal663,

מעוניין לרכוש כונן חיצוני של seagate מישהו יודע היכן רוכשים ובזול???

• 3 תגובות
    • 868 צפיות
  14. Started by Transfer,

שלום חברים יש לי כזו אפשרות בביוס והיא ב DISABLE כרגע should I put it on or "if it work, dont change anything"? mb : INFINITY NF ULTRAII-M2 HD : WDC WD2500KS

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by oded6188,

אני מצליח לעשות לו רק Quick Format כשאני עושה פורמט מלא, אז הוא מראה שהתהליך מתקדם (משהו כמו 10 דקות), ואז כתוב לי שהפורמט נכשל ווינדוס ויסטה

• 4 תגובות
    • 919 צפיות
  16. Started by waizman,

הגעתי למסקנה ש DOK יעזור לי קצת בחיים והגיע הזמן לקנות כזה. אני צריך לפחות 4GB (כמה שיותר יותר טוב) ושיהיה קטן ומהיר ובלי מכסה כי אני רואה כבר איך הוא עף לי. ראיתי גם שמדברים פה על אופצייה שאפשרי להריץ ממנו תוכנות או משהו כזה, לא בדיוק הבנתי מה זה - מישהו יכול להסביר? ומה זה U3? התקציב הוא בערך 200 עם עדיפות לפחות. תודה

• 37 תגובות
    • 2.8k צפיות
  17. שלום יש לי את הלוח אם(שרשום בצד) והוא תומך בSATA אחד. עכשיו השאלה שלי האם אפשר לחבר דיסק קשיח של SATA2 ללוח אם הזה והוא רק יעבוד במהירות נמוכה יותר(לדוגמה חיבור של USB2 ללוח אם שהוא USB1) או שזה לא אפשרי בגלל אי תאימות. אני שואל את זה בגלל שאני מתכננן לקנות דיסק קשיח חדש(אני חיב 160G לא מספיק לי כבר) כדי שיכול להישאר למחשב שאני ישדרג בעתיד תודה מראש

• 3 תגובות
    • 618 צפיות
  18. יש לי כונן חיצוני של WD120GB, בהתחלה הכל עבד מצויין והייתי מגבה עליו הכל. עכשיו אני יכול להעתיק עליו כמעט כל מה שאני רוצה אבל רק קבצי ISO הוא לא נותן לי. כאשר אני מנסה להעתיק הוא כותב לי " can't copy XXX the parameter is incorrect" XXX=שם הקובץ שאני מנסה להעתיק. ניסיתי עם 3 קבצי ISO שונים וזה לא עבד לי. בעבר כן הייתי מצליח להעתיק קבצי ISO. אם יש למישהו פתרון אני אשמח.

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. משום מה ה HD התחיל קצת להרעיש לאחרונה, חריקות לא נעימות ואני לא יודע אם לקשר את הרעשים לזה שסידרתי קצת את כל המארז ושיפרתי סריקולציה של אויר, אולי הוא קיבל מכה.. כאמור: WD2500KS בכל מקרה גם אני לא עומד על הרבה שטח פנוי בדיסק חשבתי לקנות HD חדש, שקט, קריר ואיכותי - עליו אני אשים את הVISTA וכל שאר השטח יהיה לי פנוי.. הלוח: INFINITY NF ULTRAII-M2 ועכשיו מתוך האתר אני (כמעט) מבין שהוא תומך רק SATA רגיל (הכוונה לא SATA2) http://us.dfi.com.tw/Product/xx_product_spec_details_r_us.jsp?PRODUCT_ID=4755&CATEGORY_TYPE=INFINITY&SITE=US (נכון?) מכאן, איזה HD כדאי לקנות היום בהתחשב בנסיבות שציינתי? במחיר של כ 250 בוא נגיד

• 5 תגובות
    • 776 צפיות
  20. אני באמצע פרוייקט ענק להגשה לאוניברסיטה והיום שהדלקתי את המחשב הביוס לא מזהה את אף אחד משני ההארדיסקים שלי שניהם SATA הוא פשוט לא מזהה אותם ואין לי מושג מה לעשות בבקשה בבקשה עזרה ! תודה מראש שיחקתי עכשיו עוד קצת הרבה עם ההגדרות בביוס והוא כן מזהה את ההארדיסק אבל עכשיו אין את הצורב מה לעזאזל הולך כאן

• 1 תגובה
    • 555 צפיות
  21. בין המוצר הזה : http://skypc.co.il/pl_product~1600AAJS~7~0.htm למוצר הזה : http://skypc.co.il/pl_product~1601ABYS~7~0.htm תודה.

• 7 תגובות
    • 883 צפיות
  22. אני אשמח לכל סוג אינפורמציה או הפנייה. המטרה שלי היא לדעת אם הביצועים של הדיסקים שלי עובדים במהירות טובה. החומרה שלי: quad 6600 בקר raid של אינטל על הלוח דיסקים: SAta II בraid0 תודה

• 0 תגובות
    • 591 צפיות
  23. Started by shuy,

הסיפור הוא שאני צריך להוציא מידע מדיסק קשיח של 15 מגה (כן, זו לא טעות), החיבור שלו אמנם IDE אבל משום מה המחשב לא מזהה אותו או מזהה אותו בצורה שגוייה, ניסיתי לחפש את הנתונים הטכניים שלו בגוגל, ע"מ לנסות להגדיר את הדיסק ידנית, ע"פ ה-PCB (צילינדרים ראשים וכו') כי המדבקה על דיסק כבר לא קיימת, אבל לא מצאתי. הדיסק עצמו לדעתי תקין, אבל אני אדע בוודאות אחרי שאחבר אותו ל-8086. תודה...

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by Swed,

אני מתלבט בין שני צורבים.. Pioneer DVR-215D Black X20 DVD לבין זה LG GSA-GH20L X20 DVD ההבדל מחירים בינהם זניח מאוד.. 4 שקל לא מפריע.. אני רק לא יודע מה יותר טוב אשמח להמלצות... תודה

• 1 תגובה
    • 651 צפיות
  25. האם דיסק DOUBLE LAYER יעבוד בדיוידי פיוניר 393? זה דיסקים של 8.5 גיגה סתם לידע כללי העניין הוא שאני רוצה נגיד לצרוב סידרה שהיא 5 גיגה אם אני יצרוב עליו זה יעבוד? ואם תוכלו להגיד לי באיזה תוכנה אני ישמח? כגון-נירו,כלון סידי תודה מראש eliran23

• 1 תגובה
    • 581 צפיות

דיונים חדשים בפורומים