אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,924 דיונים בפורום זה
-
שלום הזמנתי מחשב מ-PCH אבל יש להם בעיה כרגע להביא כונני קשיח של WD אז רציתי לשאול האם כדאי לי להזמין במקום זה: Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD לזה : Maxtor 120GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA133 HDD
-
- 3 תגובות
- 876 צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה שהתחילה אני חושב אחרי הרפיר שעשיתי. הכוננים האופטים לא עובדים. כאשר אני נכנס ל"מחשב שלי" אותם כוננים לא מופיעים (אחד הוא צורב CD של סמסונג והשני צורב DVD של LG ) מה שמוזר שהכוננים כן תקינים. בדקתי זאת עם הביוס, שם ראיתי שהם מופיעים ואפילו עשיתי BOOT דרך הCD (עם הדיסק דריברים) והוא עבד. מה עושים?
-
- 3 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום, יש לי כונן חדש WD IDE 160 GB ואני רוצה להוציא את הכוננים הישנים שיש לי במחשב ולשים רק אותו (אני יודע איך לעשות את זה). 1. ברור לי שצריך לחבר את הכונן לחיבור ה IDE הראשי, אבל יש 2 מקומות שבהם ניתן לחבר על אותו כבל. לאיפה צריך לחבר לחיבור הקרוב יותר ללוח האם או לרחוק? 2. איך עדיף לחלק את הכונן כשאני מתקין את ה WIN XP עליו (partitation)? האם ל 80GB ועוד 80GB? 3. בעזרת איזה תוכנה אני יכול לבדוק שהכונן תקין ואין בו בעיות או פגמים כלשהם (תוכנת ביצועים) ? תודה רבה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 621 צפיות
-
-
מת לי היום הכונן הקשיח של ה htpc. (seagate barracuda LP 2 Tb) בדקתי באתר של סיגייט, ויש לכונן אחריות עד ספטמבר השנה. מצד שני, הם דורשים שאשלח אותו לשבדיה (או הולנד, או אוסטריה) בups מה שאומר שהמשלוח יעלה יותר מכונן חדש. יש להם איזושהי נציגות בארץ שאפשר לדבר איתה ? (אני לא זוכר ממי קניתי את הכונן)
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי HDD בנוסף לSSD שעליו המערכת מותקנת באמצע משחק שמותקן בHDD הוא קרס ואז אני רואה שהמחשב לא מזהה יותר את הHDD ריסטרט גם לא עזר, אחרי שניתקתי את הכבל והחזרתי מהHDD זה הסתדר אבל יש לי שם המון מידע ואני מפחד שהHDD ימות. יש לי סיבה לחשוש? בגדול זה עבד מעולה כבר שנים, התקנתי רק השבוע את הSSD, אז יכול שסתם הכבל היה רופף? למרות שעבד כמה ימים בלי בעיה השאלה אם קורה דבר כזה ועוד תוך כדי שימוש זה סימן רע או שלא בהכרח קשור לאי תקינות הHDD?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בוקר טוב, יש לי DOK של cruzer והוא מאוד איטי על המחשב שלי שיש בו ווינדוס 7. על שני מחשבים אחרים שעבדתי איתם הוא עובד בסדר גמור. מהיכן יכולה לנבוע הבעיה?
-
- 3 תגובות
- 872 צפיות
-
-
זה הכרטיס השני מדגם זה שנהרס לי לגמרי. אי אפשר להשתמש בכרטיס במצלמות שונות. אי אפשר למחוק תמונות או לפרמט את הכרטיס עם המצלמות. אי אפשר לפרמט ב win7 או XP. אי אפשר לפרמט ע"י SDFormatter4. הכרטיס מזוהה עם נפח של 30.6MB במקום 32GB. הודאות שגיאה אומרות שהכרטיס לקריאה בלבד למרות שבוודאות הוא לא במצב מוגן לכתיבה. ממה שחיפשתי באינטרנט זה מצב פטאלי סופי ללא יכולת תיקון. הכרטיסים נקנו ב KSP כך שהם מקוריים, מקווה שאפשר לממש אחריות עליהם (רשום באתר אחריות לכל החיים) רעיונות אחרים לפני שאני הולך אליהם?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קראתי כאן ת'רדים על ירידה באיכויות הדיסקים החיצוניים של WD (תקלות וכול'). האמנם? איך סמסונג נחשב לעומתו? מה האחריות שנותנים בד"כ בכל חברה?
-
- 3 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
שלום חבר'ה. אני שוקל לחבר כונן Zip לאיזה מחשב מבוסס Dos (שמחובר למכונת CNC ובלה בלה, בקיצור חסר מ"ה מתקדמת). לפחות זה מה שחשבנו לעשות עד שהסתכלתי עכשיו באתר של Iomega, ואני לא רואה תמיכה בדוס. אלה רק במערכות הפעלה של Windows, Mac, Linux.. אבל מצד שני בביוס ניתן להגדיר Zip בתור מכשיר boot.. נראה לי לפחות... :-\ בקיצור, מישהו יודע אם יהיה ניתן לקרוא קבצים מהכונן בסביבות Dos? ;D אני מניח שזה לא משנה אם זה כונן 100מ"ב, או 250מ"ב..
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
שלום , ראיתי בפורום כמה פעמים את המונח LIGHTSCRIBE בהקשר לצורבים אבל ללא הסבר מה זה. צריך מדיות מיוחדות בשבילו (סוג\עלות\אמינות) או שאפשר לצרוב על מדיות DVD רגילות ?
-
- 3 תגובות
- 999 צפיות
-
-
הקשיח של הלפטופ נפחת את נשמתו (ת.נ.צ.ב.ה) אני צריך חדש בגודל 2.5 כמובן. ראיתי את המבצע ב-KSP של החיצוני ב-362 ש"ח: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspjerusalems&uin=13880 (זה המחיר לפני המבצע) האם כדאי לרכוש קשיח כזה? או שיש משהו יותר זול? אני מחפש בעיקרון 500GB אבל עקב המחירים אני מוכן להסתפק גם ב-320GB.
-
- 3 תגובות
- 887 צפיות
-
-
אז ככה יש לי צורב דיוידי של נק יש לי כונן דיוידי של טושיבה מאסטר וסלייב מוגדרים יש לי ווינדוס איכספי עם הרחבה SP2 ופעם בכמה זמן [קבוע] המחשב פתאום [גם כשהוא דלוק] מפסיק לזהות לי את שני הכוננים ואחרי כמה ריסטרטים או כיבויים או כל מיני כאלה פתאום מזהה שוב וזה ככה מזהה בביוס...את הצורב לא מזהה בכלל ואת הדיוידי מזהה לי בתור מילה מוזרה שאני לא זוכר כרגע מישהו יודע מה זה לעזאזל ואיך אני מסדר את זה?
-
- 3 תגובות
- 610 צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לדעת למה בסטיקי יש לינק המראה כיצד להגביל את רוחב הפס של הSATAT ל1.5 במקום 3???? למה זה טוב להגביל את רוחב הפס ל1.5 במקום 3? האם זה מומלץ לעבוד רק על 1.5 במקום 3??????
-
- 3 תגובות
- 872 צפיות
-
-
היי אני רוצה לשדרג את הלפטופ שלי LENOVO G570 יש לי i5 (דור מעט ישן אבל עושה את העבודה) הזמנתי זכרונות לשדרג ל8GB במקום 4GB ועכשיו נשאר לבחור כונן SSD השימושים שלי הם: פוטושופ, צריך גם להפעיל עוד מערכת הפעלה וירטואלית (לומד QA). 1. הבנתי שיש 2 אפשרויות - כונן M2 שהאמינות שלהם מוטלת בספק (או שאני טועה?) 2. או כונן 2.5 שאוכל להתקין אותו במקום הרגיל. ואת הרגיל העביר למתאם יעודי במקום הכונן DVD (אני מוכן לוותר עליו) 3. אופציה אחרת??? מה מבין האפשרויות עדיף? אמין? הנפח הנדרש הוא מעל 200 ג'יגה תקציב באיזור ה 400-600 ש"ח אודה לעזרתכם, תומר תודה
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שימו לב לביצועים שאני מקבל על HD103SJ.. אני נדהמתי. מדובר ב RAID תוכנתי של Windows 7. עכשיו שאלה - מדובר ב Seq Read / Write והנתון הזה לא משפיע על ביצועי Boot Time ושימוש שוטף ב W7 - נכון? פה נכנס SSD לתמונה?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לי כונן חיצוני 2.5 wd my passport 2tr לפני מספר שבועות הוא פתאום הפסיק להופיע לי במקבוק, ניסיתי לעלות אותו דרך הדיסק יוטיליטי, הוא הצליח לעלות אבל לא העלה את הקבצים, ונכשל לעשות ריפייר. יש לי אופצייה לשלוח אותו לארצות הברית כי האחריות שלי עדיין בתוקף אבל מדובר על זמן וגם על כסף של משלוחים. יש מעבדה אמינה שמישהו יכול להמליץ?
-
- 3 תגובות
- 781 צפיות
-
-
כמו שרשמתי בכותרת... התקציב הוא עד 500 ש"ח עדיף עם חיבור firewire אם יש במחיר הזה... תודה רבה לכל העוזרים...
-
- 3 תגובות
- 813 צפיות
-
-
שלום לכולם, בעעיה מוזרה לי - עד לאחרונה הצורב שלי עבד מצויין, אך היום ניסיתי לצרוב דיסק אודיו - ובמשך שעתיים לא הצלחתי וזאת משום שהצורב קובע כברירת מחדל את מהירות הצריבה ל 2 ולא ניתן לשנות זאת. יש למישהו איזה שהוא רעיון לגבי טיפול בבעיה? האם לנרו 6 יש בעייה עם xp - או אולי דיסק ניקוי יפתור את הבעייה? תודה מראש :'(
-
- 3 תגובות
- 713 צפיות
-
-
יש לי הארדדיסק 80 ג'יגה (Maxtor DiamondMax Plus 9) שמחובר בIDE. ואני צריך עוד זיכרון (הגיוני). חשבתי על הMaxLine III אחרי כמה המלצות שקראתי בפורום, יש עוד מתחרים ברמה שלו? הדיסק החדש הולך לשמש ככונן משני, שעליו יהיו סרטים בעיקר. אני לא חושב שאני צריך 250 ג'יגה אבל בהפרש מחירים בין דיסק 160 ל250 אני מעדיף להשאיר מקום לשידרוג עתידי. יש לי לוח אם Intel D865GBF (לצערי), שבו יש תמיכה לשני IDE ושני SATA. יושבים אצלי כבר צורב וDVD (על אותו כבל IDE לדעתי). אני לא בדיוק סגור מה מערך RAID עושה, ולא מצאתי בחיפוש, ולכן אני לא יודע אם: הוא מתאים לי? איך עושים אותו? האם הMaxLine III יתאים לי?
-
- 3 תגובות
- 777 צפיות
-
-
האם אפשר לשחזר נתונים מדיסק און קי?ואם כן אז איך? זה ממש דחוף לי אבד לי שמה חומר ממש חשוב... תודה רבה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 898 צפיות
-
-
בתצורת TOWER: Raidmax Scorpio 668 Sunbeam Transformer Gaming ובתצורת MID-TOWER: Sunbeam Samurai Gaming Raidmax Scorpio 868 Black Midi Tower מה טוב יותר בכל קטגוריה? התמונה שבלוגי' למארז 668 לא מעודכנת.. היא של 868... אופס טעות שלי בפורום.. תעבירו בבקשה תודה לכל העונה אשמח לקבל עוד הצעות למארזים במחירים מלוג'יק
-
- 3 תגובות
- 909 צפיות
-
-
היי, יש לי הארד דיסק IDE ואני מתעתד לקנות מחשב חדש. ברצוני להשתמש בהארד דיסק הישן ככונן נוסף. האם אפשרי שהניו שני דיסקים אחד SATA והשני IDE ? האם צריך לבחור לוח אם עם תכונות מסויומות? תודה
-
- 3 תגובות
- 841 צפיות
-
-
אהלן, אני מתלבט בין שני הכוננים האלה בנפח 1 TB: WD1001FALS של Western Digital HD103SJ של Samsung קראתי את הסטיקי ואני עדיין מתלבט :s05: אין הבדל רציני במחיר, אז השאלה מי מהם יותר אמין/שקט/מהיר? קראתי כמה ביקורות של אנשים על הסמסונג, הרוב מאוד מרוצים אבל יש חלק שטוען שהכונן איטי ומרעיש, וזה מה שגורם לי להתלבט. הניסיון שלי עם WD הוא טוב. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי כולם, אני מנצל את השרשור הזה -כדי להמשיך לשאול: 1) אם נקבל שגיבוי על כונן אחד לאורך זמן אינו שיטה טובה - האם גם תסכימו שגיבוי לאורך זמן על שני כוננים (או ע"י RAID או פשוט ע"י העתקה כפולה) הוא מאוד אמין? (בתנאי כמובן שכשמגלים תקלה, מחליפים מיד ) 2) אם נגביל את השימוש בכונן לזמן מוגבל - שנתיים שלוש - מתוך מחשבה שהנפחים ממשיכים לגדול ומחירם לרדת, ואז נעביר שוב לכונן חדש כפול בנפח - האם זה לא מגדיל בהמון את האמינות? (או בצורה פשוטה יותר - מה אחוז התקלות בכוננים בני שנתיים - שלוש? האם בכונני סיגיט עם 5 שנים אחריות יש פחות תקלות בשלוש שנים הראשונות?) 3) האם יש דרך לוודא שכונן מסויים יהיה יותר אמין לשימוש כגיבוי? (נניח, לכתוב ולקרוא בעומס במשך שבוע, להריץ בדיקה וכו') 4…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-