עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by 3d7,

איך פועל RAID 1? הכתיבה מתבצעת בו-זמנית לשני הדיסקים הקשיחים, או שמתבצעת כתיבה לדיסק קשיח אחד, ורק אם היא מצליחה אז המידע מועתק לדיסק הקשיח השני? במקרה ומתרחשת תקלה מכנית באחד מהדיסקים הקשיחים, אז הדיסק הקשיח השני ממשיך לפעול. אבל, מה קורה אם מתרחשת תקלה לוגית? האם קיים מנגנון שמונע מהמערך RAID לשכפל את התקלה הלוגית לדיסק הקשיח השני? האם אני צריך להכניס למערך RAID 1 שני דיסקים קשיחים מפורמטים, או שאני מכניס אותם לא מפורמטים ומפרמט אותם ביחד באמצעות המערך? כשאני רוצה להחליף דיסק קשיח פגום, אני צריך להכניס דיסק קשיח מפורמט, או שאני מכניס אותו לא מפורמט והמערך RAID 1 מזהה שהוא לא מפומט, ואז הוא מפרמט אותו בעצמו ומבצע שכפול של המידע?

• 10 תגובות
    • 987 צפיות
  2. Started by avner_s21,

קנייתי זיכרון misro sd לפלא4 ג'יגה, אחרי פירמוט של הזיכרון בפלא (990 uk ) הוא מזהה רק 2 ג'יגה. הבעייה שעכשיו גם שאני מכניס את הזיכרון ישירות למחשב (נייד) הוא מזהה אותו 2 ג'יגה יש למישהו פיתרון ??? תודה

• 2 תגובות
    • 819 צפיות
  3. יש לי בעחה מוזרה. כשאני לוחץ פעם אחת על הכפתור של כונן הדיוידי במחשב שלי, האור הירוק של קריאת דיסק נדלק, והכונן לא נפתח. רק בלחיצה שניה אחרי כמה שניות הכונן נפתח. מישהו יודע מה זה?

• 1 תגובה
    • 689 צפיות
  4. Started by Pingi,

אני מרכיב מערכת מחשב ורציתי לקנות את ה-500GB של Seagate עם 32MB buffer. בחנות המליצו לי יותר על ה-WD 500AAKS משום מה והסבירו בכך שהתגלו לאחרונה בעיות עם ה-Seagate-ים. למען האמת כרגע יש לי בבית Seagate דומה שעובד מצוין. מישהו יודע על מה מדובר? תודה.

• 4 תגובות
    • 748 צפיות
  5. Started by ~BaRaK~,

יש לי כונן קשיח 80GB מחולק לשתי חלקים וניסיתי לפרמט אותו דרך MS-DOS ושכחתי איך עושים את זה. עוד שאלה: כאני מפרמט אותו גם המחיצה נמחקת? תודה לעוזרים!

• 21 תגובות
    • 6.6k צפיות
  6. Started by daniel0089,

שלום, נגיד ואני קונה דיסק קשיח חדש, אז אין שום בעיה שאני יוכל להוסיף את הקיבולת שלו למחיצה אחרת, נכון? נגיד עם התוכנה פרטישן מג'יק... האם הדבר עלול גורם לבעיה מסויימת? עוד שאלה.. נגדי אני רוצה להעביר את כל החומר שיש לי ממחיצה אחת למחיצה שניה אז איך אני עשוה את זה, כי שאני עושה גזור הדבק אז זה עושה את זה אבל שאני בא להפעלי את התוכנה שהתקנתי ב-C ואז העברתי ל-D אז שאני פותח אותה היא לא עובדת טוב... מקווה שהבנתם ותוכלו לעזור לי. תודה.

• 9 תגובות
    • 962 צפיות
  7. Started by BoriTTo,

שאלה קטנה. האם אפשר לחבר כונן SATA רגיל פנימי לחיבור ESATA שיש לי במחשב וזה יעבוד? בהנחה שאני מחבר אותו לחשמל (או יצירת חיבור וספק כוח, או כבל מידלדל מיציאת PCI ריקה או משהו)

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. ידוע לי שזה דורש תקציב רב. מי שיוכל להפנות אותי אשמח מאוד

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by Jesper,

יש לי בדיסק הקשיח שגיאות שלא מאפשרות לי להריץ PARTITION MAGIC כשאני מפעיל פרטישן מג'יק מופיעה לי הודעה Init Failed: Error 117 Partition's drive letter cannot be identified והתוכנה לא נפתחת כשאי מפעיל את הכלי שמצורף לתוכנה, פשRTITION INFO, מופיעה לי הודעה Disk Geometry Errors were detected on the drive והפירוט שמופיעה אח"כ הוא Error #105: Partition didn't begin on head boundary. ucBeginHead expected to be 0 or 1, not 45. Error #106: Partition didn't begin on head boundary. ucBeginSector expected to be 1, not 59. Error #108: Partition didn't end on cylinder boundary. ucEndHead expected to be 254, not 116. Error #108: Partition didn't end on cylinder boundary. ucEndSecto…

10. Started by quantoM,

אני מדבר על דיסקים.

• 1 תגובה
    • 729 צפיות
  11. Started by ramboIL,

מישהו יודע אם יש איזה חנות מחשבים באזור גוש דן שפתוחה בשבת / מוצאי שבת ? אני צריך לקנות דיסק קשיח פנימי (ורוב החנויות שהן לא חנויות מחשבים מחזיקות רק חיצוניים) אה, ובאג פתוחים, אבל הם גנבים, הם לוקחים על WD 500 SATA, חמש מאות ש"ח, כשבמקומות נורמאליים זב בסביבות שלוש מאות חמישים ...

• 0 תגובות
    • 5.2k צפיות
  12. Started by Ghtm,

היי - מספר שאלות: - אחרי שקראתי את דיון המומלצים פה החלטתי לקנות את הצורב הנ"ל. כשאני צורב בעזרתו (משתמש ב-IMGburn), בהרבה מהמקרים הצריבה פשוט נעצרת באמצע - הפס של ה-Device Buffer יורד ל-0, המנורה שעל הכונן מפסיקה להבהב וקצב הצריבה יורד ל-0. נכון לעכשיו הבעיה מתרחשת עם כל סוג מדיה שניסיתי - DVD+R, DVD+R DL ו-CD-R. אחרי שהצריבה נעצרת הכונן לא נפתח עד שאני עושה ריסטרט למחשב, ולפעמים המחשב נתקע. לא קופצת שום הודעת שגיאה. התקלה לא מתרחשת כל הזמן, אבל היא מתרחשת באחוז גבוה מהפעמים ונמאס לי לשרוף דיסקים. כשאני מנסה לצרוב את אותו דבר פעם נוספת אם הצריבה נפסקת שוב היא בד"כ נפסקת באותו אחוז כמו הצריבה הזהה שנפסקה לפניה. לקחתי את הכונן לחנות והחליפו אותו אבל אותה בעיה מתרחשת גם עם…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. יש לי במחשב שני צורבי IDE על אותו כבל מסטר וסלייב עובדים חלק.אני רוצה לדעת איך אפשר להגדיר להם שכל אחד מהם יצרוב צריבה שונה בו זמנית כלומר שניהם יעשו עבודה כפולה.הגדרתי בתוכנת צריבה נרו 6.6 את המולטי (הוי בתוכנה עצמה בלשונית) השאלה אם צריך עוד משהו? האם פשוט פותחים צריבה ופשוט בוחרים כל פעם צורב אחר?? כלומר 2 צריבות ופעם בוחרים את הראשון ופעם את השני? יש לי מחשב יחסית חזק עם 3 גיגה זיכרון ומעבד דואלי תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by bears,

התקנתי תוכנת MAGIC ISO,שיוצרת כונן וירטואלי. עכשיו הצורב האמיתי לא מזוהה ,ולא עוזר כלום,הסרתי את התוכנה ועדיין הווינדוס לא מזהה את הצורב. בביוס הוא כן מזוהה,רק בווינדוס לא,גם לא דרך SAFE MODE מה עושים?

• 4 תגובות
    • 626 צפיות
  15. שלום, אני מעוניין בצורב DVD בעל חיבור IDE (ATA). חיפשתי ב ZAP ומצאתי צורב מומלץ של חברת ASUS http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=678795 השאלה שלי היא אם לצורב הזה יש חיבור ATA מלבד ה SATA. במידה ואין חיבור כזה, אני אשמח לקבל המלצות לצורב DVD טוב אחר עם חיבור ATA (בטווח מחיר של עד 200 שקל). תודה ושבת שלום.

• 5 תגובות
    • 656 צפיות
  16. הי אני רוצה להוסיף ל HTPC שלי כונן בלוריי, רק אין לי מושג אם הם קוראים סרטים של כל האזורים (יעני איזור 1 או 2) ואם יש את ההגבלה הזו בכונן, או רק בתוכנת ניגון. http://www.noacomp.co.il/Category.aspx?CatCode=53 תודה

• 8 תגובות
    • 2.9k צפיות
  17. בזמן האחרון אני חשבתי על לקנות דיסק חיצוני לגיבוי של מידע. עכשיו... יש כמה דברים מבחינת תמכור שאני לא מצליח להבין. הנה דוגמא: דיסק 3.5, 7200, 16MB, USB 2 של 500GB עולה 369 ש"ח http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1003&CatCode=405 ודיסק דומה אך עם 8MB ורק 250GB עולה 425 ש"ח. http://www.netshops.co.il/product.asp?productid=1781 כמובן שזה לא רק בחנויות האלה ולא רק הדגמים האלה. זה רק דוגמא. למה זה?

• 3 תגובות
    • 723 צפיות
  18. Started by portance,

יש לי דיסק קשיח פנימי אחד של 160 ג'יגה שכבר מתחיל להיגמר לי בו המקום ואני רוצה לקנות בימים הקרובים דיסק קשיח חדש, חיצוני או פנימי. עכשיו יש לי מארז ג'נרי לגמרי של אייבורי, המארז הקטנצ'יק, שזה די בלתי אפשרי להכניס בתוכו עוד דיסק קשיח וגם אם אני יכניס בו עוד דיסק קשיח אז נראה לי שהוא יתחמם בטירוף, ככה שזה לא אופציה. אז אני מתלבט אם לקנות דיסק קשיח חיצוני או פנימי. בכל מקרה אם אני קונה דיסק קשיח חיצוני חשוב לי לדעת אם אני יוכל לפתוח את הקופסה שלו ולהשתמש בדיסק שבתוכו כדי לחבר אותו למארז כי אולי אני ארצה שהוא ישמש לי בתור הדיסק קשיח שעליו מותקנת מערכת ההפעלה. כי הדיסק שיש לי כרגע הוא די רועש. אם אני אקנה למשל את הדיסק הקשיח הזה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=193…

• 10 תגובות
    • 951 צפיות
  19. Started by mescalin,

האם אפשר לחלק את הכונן החיצוני ולהשתמש בחלקו כמקום איחסון ובחלקו לגיבוי עם התוכנות המצורפות?

• 1 תגובה
    • 729 צפיות
  20. Started by Polk,

איבורי מחשבים מוכרים דיסקים חיצוניים שהם מרכיבים בעצמם מדיסק פנימי של SEAGATE ומארז פשוט כזה. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1051&CatCode=405 מישהו יודע אם זה משהו איכותי ואמין?

• 2 תגובות
    • 657 צפיות
  21. כשמפרמטים דרך ווינדוס יש אפשרות לבחור איך לפרמט(4096,8192 וכן הלאה) מה זה נותן ובאיזה סוג לבחור לויסטה 64? (כונן SATA 16 MB)

• 1 תגובה
    • 3.4k צפיות
  22. Started by davidreznic,

שלום. לאחר התלבטויות קלות החלטי לקנות את הדיסק Sandisk Cruzer Titanium 4GB (נפח אמיתי 3.7 GB) התרשמות חיצונית: הדיסק מגיע באריזה די פשוטה, כשעליה כתוב הגודל שלו ומהירותו, ובתוכה הדיסק עצמו, תעודת האחריות ומדריך מקוצר תקע ה USB נכנס לתוך הדיסק, והדיסק עצמו מורכב ממארז מתכתי להגברת עמידות (בביקרות אחרת נאמר שהוא יכול לשאת עד 900ק"ג אך לא מצאתי מידע שיאמת את העובדה הזו) בפעולה, הדיסק נדלק באור כחול בגוון חייזרי למדי שימוש: דיסק זה, בדומה לאחרים תומך בפלטפורמת ה U3 אשר מאפשרת להתקין על הדיסק תוכנות ללא התקנה, ובנוסף מציעה כלים כמו הגנת סיסמא, הורדת תוכנות, ותפריט דמוי Start ב Windows. Windows Vista זיהה את ההתקן ללא בעיות והתקין את הדרייבירם הנחוצים. במידה והוג…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by gmoshiko,

שלום קניתי לא מזמן דיסק קשיח חיצוני של 500 ג'יגה my book הבעיה שלי שאני לא יכול להעביר אליו קובץ שגדול מ 4 ג'יגה הוא אומר לי שהקובץ גדול מדי יש מה לעשות בנידון ? ולא אי אפשר לקבץ אותו עם winrar אוו משהו כזה אשמח לעזרה

• 11 תגובות
    • 3.6k צפיות
  24. Started by bears,

יש לי כונן ישן של מקסטור,IDE,עליו הווינדוס(ויסטה 64),ועוד כונן SATA של WD. המחשב נורא רועש,אני מאמין שזה מהIDE,אבל לא בטוח. בכל מקרה לוקח זמן עד לפתיחת קבצים,יכול להיות שבגלל שהוא IDE העבודה במחשב איטית ורועשת יותר? קראתי את הכתבות על ההבדל בינהם,אבל עדיין,לא ממש ברור,אם רק באופן תיאורטי הSATA יותר מהיר,אז אין ממש הבדל בינהם,מבולבלים?גם אני ..חח אז,למה איטי ורועש?

25. האם אני יכול לשים הארד דיסק במקום הריק של הכונן DVD ? שמעתי שאפשר לעשות איזה קומבינה ולהחזיק אותו עם גומיות גם...

• 2 תגובות
    • 623 צפיות

דיונים חדשים בפורומים