אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,917 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם אז ככה אני מתלבט בין כמה צורבים ויש לי כמה שאלות: איך הצורבים של AOPEN ? מענין אותי ה 48X32X12 שלהם שיש לו 8MB BUFFER ואיך הצורב של פלקסטור 40X12X40 ויש לו רק 4MB BUFFER לעומתו יש את הTEAC 48X40X12 ולו יש 8MB BUFFER ןיש גם את LG עם 40X32X10 8MB BUFFER הפלקסטור צורב דיסקים של מוזיקה בכפול 32 מקסימום מה אתם אומרים?
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
ערב טוב וחג עצמאות שמח לכולם ברצוני לרכוש צורב DVD. קראתי את כתבת הצורבים המומלצים על 5 הצורבים, אבל השאלה אזה צורב עדיף מבין חמשת אלה. תודה
-
- 3 תגובות
- 555 צפיות
-
-
אני צריך כונן חדש, ואני מתעניין בלקנות שניים ולהפעיל אותם בraid 0, ההתלבטות שלי היא בעיקר לגבי הלוח, הוא כבר בן שנתיים והדגם שלו הוא GA-8I945P-G-RH של gigabyte. האם זה צריך להיות פקטור בהחלטה האם לעשות רייד או באיזה קונפיגורצייה לבחור? [ קישור לעמוד שלו: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx? ClassValue=Motherboard&ProductID=1960&ProductName=GA-8I945P-G-RH ] ההתלבטות השנייה היא לגבי הכונן - חבר שלי משווק סמסונג. ראיתי שהדעות לגביהם קצת חלוקות. ולגבי הבאפר - שוב הבנתי שהדעות חלוקות לגבי 16 או 32. עוד משהו שחשוב להתייחס אליו? המחשב ישמש לפוטושופ, ויז'ואל סטודיו + שרת sql קטנטן. כרגע 4 ג'יגה ראם והמעבד הוא pentium D 3.0. אני מעוניין ב250 …
-
- 1 תגובה
- 546 צפיות
-
-
אפשר להבין מהכותרת שאני בדילמה. אני מעוניין לקנות כונן קשיח אחד, פנימי. כרגע יש לי Raptor 74gb ו - WD1600JD. (נתעלם לרגע מה-IDE) אני חייב עוד מקום פנוי (אני חיי על הגבול) ואני חושב לעצמי: 1. לקנות 500gb ולשכוח. (אם כן, איזה כדאי?) (במחיר שלו אני יכול להביא גם 320 וגם 160 ל-Raid0 אז נעזוב בינתיים) 2. אהה.. 320gb זה די והותר וחסכון משמעותי מ-500 (אם כן, איזה כדאי?) 3. אם כבר עוד HDD, אפשר כבר להביא 160gb בזול ולחבר ב-RAID0 עם זה שכבר יש לי. תוספת ביצועים - התפשרות על נפח. אני אשמח לכל הצעה, תמיד טוב לשמוע עוד דעות. בינתיים האינטרנט "סותם" אותי - כל הורדה באה על חשבון משהו אחר
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בעיקרון התקציב הוא עד 1000 שקל, רצוי מ KSP אני דיי סגור על ה SAMSUNG 840 250GB האם הבחירה טובה, ביחס ל CORSAIR FORCE GT או GS? ממה שהבנתי הסמסונג מהדור החדש ביותר ומבחינת יציבות הוא מעולה. בהתחלה רציתי לקנות את ה Corsair Neutron GTX 120GB או את ה SAMSUNG 840PRO 128GB אבל המחיר נראה לי פשוט לא משתלם ל 128-0GB שבתוספת של עוד 300 שקל אני מקבל פי 2 נפח. מבחינת ביצועים ה840 איטי יותר אבל ממה שהבנתי לא משהו מורגש למשתמש הממוצע, אז מה אתה אומרים ההחלטה נכונה? או שעדיף ללכת על ביצועים נטו ולרכוש את הכונן המהיר ביותר עם פחות נפח זיכרון? זהו ה- SSD הראשון שאני מתכוון לרכוש, לא רוצה להתאכזב, אשמח לשמוע את דעתכם. תודה.
-
- 1 תגובה
- 975 צפיות
-
-
יש לי עכשיו הארד דיסק 80gb 8mb, ואני רוצה להוסיף עוד 120gb 8mb או להחליף את מה שיש לי לאחד 200gb 8mb s-ata, השאלה מה יהיה יותר טוב מבחינת ביצועים? (ויש עוד משהו שרציתי לשאול אבל שחכתי אז אני ישאל אחר כך ).
-
- 8 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום, אני צריך לפרמט את המחשב שלי כי הוא כבר ניהיה איטי ואני גם צריך לגבות מידע. יש לי Green caviar בנפח 1.5TB, זה הספיק לי( נשאר לי 400GB פנוי אבל יש שם גם הרבה תוכן שאני כבר לא צריך). אני מתלבט עם לקנות Black caviar בנפח 1TB כי הוא מהיר יותר ולגבות עליו את התוכן ואז להחזיר חלק מהתכנים לירוק ולהתקין את המערכת על השחור, או לקנות כונן חיצוני ולגבות עליו את המידע ולקנות SSD בנפח 120GB ולהתקין עליו את המערכת הפעלה ושאר המידע ישאר על הכונן הקיים. מה אתם אומרים? יש המלצות לכונן נייד ו SSD? חשבתי על SSD של samsung מסדרת ה EVO ועל כונן נייד של WD.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני צריך אותו דיי דחוף לגיבויים מתלבט בין שלושת הדגמים : WD My Passport Essential 500GB 2.5 Inch External Portable HDD USB 2.0 3 שנים אחריות 480 ש"ח Seagate FreeAgent Go 500GB 2.5'' External Portable HDD USB 2.0 5שנים אחריות 545 ש"ח Samsung S2 Portable 500GB 2.5'' External Hard Drive USB 2.0 3 שנים אחריות 570 ש"ח בנתיים אני חושב ללכת עם ה Seagate בגלל האחריות.. אבל לא מצאת מבחני ביצועים אז אני ישמח לשמוע עם מישהו יודע מה יותר טוב או לקבל איזה קישור .. תודה על העזרה
-
- 6 תגובות
- 811 צפיות
-
-
אני מנסה להרכיב מחשב חדש לקנייה, לצורך עריכת וידאו ואודיו. בהתחלה חשבתי על דרייב SSD למערכת הפעלה+תוכנות, אבל ירדתי מהעניין בגלל תקציב. עכשיו, הבנתי שעדיף לקבוע מחיצה קטנה לSYSTEM על הדיסק, לגישה יותר נוחה ומהירה. השאלה שלי, בהנחה שאני בונה על 2 דיסקים קשיחים, היא האם יש איזשהי המלצה לדיסק אחד, קטן נפח אך מהיר, כדי שעליו יישבו המערכת והתוכנות, ודיסק שני, גדול יותר, לסאמפלים, פרויקטים, קבצי וידאו ענקיים ושאר המידע. רצוי ששניהם יהיו שקטים, מכיוון שאני מקליט עם המחשב באותו חדר. עוד הציעו לי, לקחת שני דיסקים של 1TB, ולבצע איתם משהו שנקרא RAID0. מה זה הדבר הזה, ולמה זה טוב לשימושים שלי, שמפורטים כאן- בשרשור המפרט שלי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=519487.…
-
- 0 תגובות
- 656 צפיות
-
-
אני מתכנן לבנות מחשב לחבר מבוסס Conroe E6300 ולוח אם P965-DS4 של ג'יגהבייט. (מבוסס P965). הבעיה היא כזאת: אותו בחור רוצה לבנות דיסק גדול מכ 3-4 דיסקים קשיחים, ולחבר אותם ב JBOD ע"מ ליצור דיסק לוגי אחד גדול. RAID0 לא פרקטי מבחינתו כי הוא הולך להשתמש ב 2 כוננים ובעתיד להוסיף, וכנראה גם כוננים בגדלים שונים. ממה שביררתי ה ICH8R של אינטל תומך רק ב RAID 0,1 ו 5. הוא אינו תומך ב JBOD ! ולכן הבעיה תופסת גם ללוחות של חברות אחרות (ASUS וכו.) הבקר היחיד על הלוח שתומך ב JBOD הוא הבקר הנוסף שאותו יצרן מספק והוא מאפשר חיבור של 2 דיסקים בלבד, בעוד הוא צריך 4. האופציה היחידה שלו ממה שאני רואה היא להוסיף בקר SATA שיאפשר חיבור של 4 דיסקים ויתמוך ב JBOD, אך הם יקרים, הדבר הכי זול שראי…
-
- 0 תגובות
- 704 צפיות
-
-
שלום , עקב מותו בטרם עת של ההארד דיסק הקודם שלי אני משתמש בהארד דיסק ישן מאוד שהיה לי זרוק על המדף(IDE 40 GB,2 platters), אחרי כמעט חודש וחצי שאני עם ההארד דיסק הזה זמני הטעינה של הווינדואס ושל משחקים(BF3 בעיקר) הפכו לבלתי נסבלים ואני כבר מעדיף לא לשחק מאשר לחכות את כל ה5-10 דקות עד שהמפה נטענת . אז אחרי התלבטות ארוכה ובדיקה עוד יותר ארוכה הגעתי למסקנה שכדאי לי לקנות SSD וחשבתי על הCRUCIAL M4 60GB כי ראיתי בפורום שמלא ממליצים עליו כי הוא גם מהיר גם אמין וגם זול (יחסית), אז רציתי לשאול כמה שאלות: 1.האם יש SSD אחר שכדאי לי להסתכל עליו או שהCRUCIAL זה הבחירה הטובה ביותר (תקציב עד ל600 ש"ח) 2.האם העובדה שהלוח שלי תומך רק בSATA 2 תגביל יותר מידי את הכונן או שזה לא גורם…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום היקרים, אני מתכוון לרכוש מחשב חדש בקרוב ובפעם הראשונה שוקל להוסיף כונן SSD לטובת מערכת ההפעלה. אני מחפש כונן בטווח ה 500ש"ח ומשיטוט בפורום נתקלתי במס' אפשרויות אך גם בבעיות כאלו ואחרות. כרגע ניראה לי שהכוננים של CROSAIR יכולים לעשות את העבודה (אלא אם תמליצו אחרת בפה מלא) בדקתי ונתקלתי ב 3 מועמדים (אנא ראו תמונה מצורפת) אודה לכם אם תמליצו מי מבניהם עשוי להיות הטוב. המשתלם ביותר. כ"כ אם יש לכם המלצות אחרות וסיבות למה כדאי -אם בכלל להתרחק מהכוננים האלו אשמח להמלצותיכם. ד"א אני מתכוון להתקין משחקים "כבדים" וחדשים על המחשב, האם כדאי \ לא מומלץ כלל להתקין אותם כל ה SSD? אשמח לדעת אילו דברים למעט מע' ההפעלה ואופיס אפשר ורצוי להתקין על הכונן או שהוא מומלץ…
-
- 0 תגובות
- 854 צפיות
-
-
אני מתלבט בין 3 הכוננים האלה: 1.כונן קשיח Seagate 1TB Barracuda Sata III ST1000DM003 - מחיר 241 ש"ח (אילת) 2.כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III - מחיר 246 ש"ח (אילת) 3.כונן קשיח Western Digital Caviar Black WD1003FZEX 1TB Sata III - מחיר 356 ש"ח (אילת) ברצוני לדעת מה ההבדל בין כל אחד ( במיוחד בין Caviar Blue ל- Caviar Black ) ואיזה עדיף יותר משלושתם ? *כרגע יש לי את מספר 1.
-
- 3 תגובות
- 815 צפיות
-
-
אני מחפש כונן קשיח חיצוני 1T או 1.5T, גודל 3.5 לגיבוי המחשב שיישב ליד המחשב. חשוב לי שיהיה אמין ככל האפשר, גם חשוב לי שתהיה תוכנת גיבוי, ועדיף שתהיה אפשרות לגיבוי אוטומטי (אני לא יודע האם אפשר להשיג את זה באמצעות תוכנה חינמית) יש לי התלבטות בין 4 דגמים: 1. רציתי בהתחלה את Western Digital My Book Essential Edition 1000GB WDBAAF0010HBK http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=741952 וכשבאתי לקנות אותו, המוכר אמר לי שהוא חוזר אליו הרבה עם בעיות שהחיבור של כבל ה-USB זז ומתנתק, אתם יודעים על זה משהו? 2. והוא הציע את Samsung 1000GB HXDU010EB 1000GB http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=731757 וטען ש-WD עושים בעיות ו-Samsung יותר טובים ואיכותיים. 3. והציעו לי גם את Seagate Free…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים. החלטתי לשדרג את המחשב ולהתחדש ב SSD. כרגע האופציות על הפרק הן הסמסונג 830, ה OCZ VERTEX 4 או ה CRUCIAL M4. על הכונן אתקין מערכת הפעלה, תוכנות ומשחקים. בחור שאני וסך עליו המליץ מהשלושה דווקא על הסמסונג 830. מה מהם הכי מומלץ ולמה? אמינות היא מבחינתי שיקול ראשון במעלה.
-
- 1 תגובה
- 824 צפיות
-
-
שלום לכולם, בכוונתי לרכוש כונן חדש בקרוב וישנה התלבטות בין שתי אפשרויות ושלושה דגמים. האפשרות האחת היא לקנות כונן חיצוני, והאפשרויות הןWestern Digital 1000GB WDBAAU0010HBK או Seagate 1000GB ST310005EXD101RK שניהם כוננים חיצוניים עם ממשק USB2. הסיגייט זול בכ-40שקלים. מי מהם עדיף? אפשרות אחרת נראית לי יותר אטרקטיבית כרגע וכוללת כונן פנימי HD103SJ של סמסונג, שנת אחריות נוספת (3 לעומת 2 בחיצוניים) וזכרון מטמון גדול יותר - 32 לעומת 8 בראשונים שציינתי. ככונן בלבד, הסמסונג נראה לי כאפשרות עדיפה. דעתכם? מלבד הכונן, אצטרך לקנות כיסוי. כמובן ששקלתי כיסוי עם ממשק eSATA כדי להתחבר לכניסה זו בנייד שלי, אך זה נראה לי הופך לסיפור יקר. גם עם כיסוי חיצוני עם USB2 בלבד, נדמה לי כי הבדלי ה…
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן עוזרים יקרים! אני מתלבט כרגע אם לקנות כונן קשיח פנימי או חיצוני כי אני רואה, מעיון לא מעמיק במיוחד, שחיצוניים עולים ממש מעט יותר מפנימיים. אז בנוגע להתלבטות הראשונית - האם אני צודק, או שאולי הסתכלתי על דגמים זולים ומחורבנים של כוננים חיצוניים? קושיה נוספת, בתוך תחום החיצוניים, האם שימוש בחיבור USB יהיה איטי במידה בלתי נסבלת לעומת חיבור של הארד דיסק פנימי? והאם יהיה זה דבר שיפריע לי לעשות את הדברים הצנועים שאני רוצה לעשות - לשמוע מוזיקה ולראות סרטים, בגדול? בנוסף, קראתי כאן שיש אפשרות למעין תותב כזה ללוח האם שמאפשרת להוציא את החיבורSATA החוצה ובעצם הופכת אותו ל-ESATA, זה זורם עם כל לוח אם, גם אחד בן כ-8 שנים? כי אם זוהי אפשרות פשוטה וטובה כמו שהיא נשמעת אז היא …
-
- 4 תגובות
- 723 צפיות
-
-
האם עדיף כונן קשיח אחד WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS או שני כוננים של 160 מבחינת מהירות ???
-
- 0 תגובות
- 514 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש הארד דיסק חיצוני בנפח 1TB, ולאחר התלבטות החלטתי שאני מעדיף לקנות שילוב של כונן ומארז חיצוני נפרד לכונן. לאחר עיון בפורום הגעתי למסקנה שאני אקנה את ה Samsung Spinpoint F3 - HD103SJ בעקבות המלצות רבות שהוא קיבל כאן. לגבי מארז לכונן אני פחות בטוח. מצאתי את המארז הבא: Thermaltake Vi-On http://tms.co.il/product/7494 וגם את המארז הזה: Thermaltake MAX4 http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=1125 שניהם נראים לי טובים ואיכותיים, ובמחירים סבירים יחסית, אך הייתי שמח לדעת אם למשהו יש ניסיון אישי איתם? כמו כן, אם למשהו יש המלצה על מארז אחר (עם יציאות usb ו- esata) אשמח לשמוע. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
למרות שיש מלא תגובות אני חייב לסגור את הנושא יש לי לוח P35-EP-DS3R ויש לי 3 דיסקים של 500 GB כל אחד אני רוצה לנהל את זה יותר טוב ואולי לשדרג לאיזה RAID עדין לא יודע ולא החלטתי בקיצור על מה אתם ממליצים ומה אתם היתם עושים. [attachment deleted by admin]
-
- 31 תגובות
- 7.4k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות HD , בגודל 320 או 500 ג'יגה (עוד לא החלטתי) ואני מתלבט האם לקנות HD חיצוני או פנימי (אין לי ממש צורך ב HD חיצוני אבל אם הוא יענה על הצרכים שלי אין לי בעיה להשקיע עוד קצת כסף) ולכן יש לי מס' שאלות: 1)מה בעצם ההבדל בין HD חיצוני או פנימי ? (חוץ מההבדל הטריויאלי) 2)האם ה HD החיצוניים עובדים באותה מהירות כמו הפנימיים 7200RPM? 3)במידה והתשובה ל 2 היא לא , אם למשל אני שם סרט באיכות 1080P או משחק על HD חיצוני , הוא ירוץ כמו על HD פנימי? 4)האם זה בעייתי שה HD יהיה מחובר באופן תמידי למחשב ולחשמל? (אני צריך HD לשם עבודה שוטפת לא גיבוי) על איזה HD חיצוני (פנימי תמיד אני לוקח WD) אתם ממליצים עד 600 ש"ח? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 560 צפיות
-
-
הזמנתי ביום שישי מחשב מ-KSP. אני יכולה להחליף חלקים עד מחר. הצורב שקניתי הוא: NEC 3550A DVD±RW x16, DL x8 Black 195 אני מתלבטת אם כדאי להחליף אותו לאחד מהצורבים הבאים: NEC AD-5170A DVD±RW x18, DL x8 Black 220 LG DVD±RW GSA-H10AK x16, DL x8 (Black) 200 PIONEER DVR-111Dbk DVD±RW Black 230 מה דעתכם? להחליף או להישאר עם מה שבחרתי?
-
- 5 תגובות
- 618 צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב נייד שיש בו מקום ל- M.2 NVME וכונן 2.5 אינץ' סטנדרטי. כרגע מה שיש לי במחשב זה 128GB NVME ודיסק קשיח בעל קיבולת של 1TB איטי להחריד (5600RPM) אני סובל מהקיבולת של שניהם (בעיקר מה- SSD) ומהאיטיות של הדיסק הקשיח. חשבתי להשקיע משהו באזור ה-200$ (בערך) ואני מתלבט איך שווה לי לגשת לזה. אני חוקר את הנושא הזה הרבה זמן והנטייה שלי כשקניתי את המחשב הייתה רק להחליף את ה- NVME ואח"כ חשבתי רק להחליף את הכונן 2.5 אינץ' ב- SSD. כרגע הנטייה היא לשדרג את ה- NVME בכונן בקיבולת של 240-512GB (מתלבט אם ללכת לכיוון של 512-1TB QLC או ללכת על 240-512GB TLC) ובנוסף ללכת על 2.5inch SSD בעל קיבולת דומה (למשל Samsung 970EVO 1TB) החסרון בגישה ה…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. רציתי למה ההבדל במחירים כל כך משמעותי בין שני הכוננים הנ"ל והאם ההבדלים הם משמעותיים. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6013 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7442 תודה רבה למגיבים. אני רוצה לקנות 2 כוננים בשביל RAID 1
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, כבר תקופה שאני רוצה שיהיה לי שרת ביתי לצורך הזרמת מדיה. מתלבט בין 3 אפשרויות: 1: raspberry pi. עלות - בסביבות 700 ש"ח כולל ערכת קירור ואחסון 2: לפטופ ישן שיש לי זרוק אצל ההורים שההתלבטות לגביו היא שהוא מאוד ישן, ואני לא יודע אם לפטופ בנוי להיות דלוק 24/7. היתרון שלו היא שאין עלות בכלל (חוץ מצריכת חשמל שאני מניח שהיא הרבה יותר מאשר שרת יעוד או PI). 3: שרת NAS יעודי כמו לדוגמה: https://ksp.co.il/web/item/105907 ההתלבטות שלי לגביו היא שיש לו זיכרון נמוך (512MB לעומת 4GB או 8 GB שיש ב PI או בלפטופ הישן) מערכת הפעלה שאני לא מכיר ולא יודע אם אפשר להחליף. ודבר אחרון מעבד יותר חלש מזה של ה PI או של הלפטופ. עלות כוללת כולל אחסון - ב…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
- 4 followers
-