עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. זה SUMSUNG 840 PRO 256GB: כפי שאתם רואים המהירות קריאה בסדר בתוכנה של סמסונג, אבל בשאר המבחנים המהירות נמוכה. ב-AS SSD כל התוצאות נראות לי נמוכות, דעתכם???

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. שלום רב, אני אתחיל בכך שאומר שלא היה לי ניסיון עם SSD בעבר. רציתי לדעת האם לפני שאני מתקין מערכת הפעלה יש לבצע פעולות מסוימות? הבנתי שיש לעבוד בתקן AHCI. האם כדי לשדרג גירסה של Frimware לפני התקנה או בכלל? האם יש פעולות נוספות שיש/רצוי לבצע לפני התקנה? תודה מראש לכל העוזרים. גיל.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. אהלן אנשים.. התחדשתי בצורב DVD Sansung SH-S203S, הלכתי לKSP בעקבות הביקורות שקראתי על הS203B של סמסונג... נראה טוב, יושב במארז משהו לפנים, ורציתי לשאול מה ההבדל בין גרסת הS לגרסת הB? רק במקרה שחזרתי הביתה ראיתי שקניתי את הגרסא הזאת ולא מה שהומלץ עליה באתר, וראיתי גם שבS יש תמיכה בלייטסקרייב ומשהו TRUDIRECT... מה זה בכלל? מבחינת מהירויות הצריבה/קריאה יש הבדל בין הגרסאות? כי לפי מה שהבנתי גרסאת הB מומלצת בזכות מהירויות הקריאה והצריבה שלה וזה למה רציתי לקנות דווקא אותו... אם הS איטי יותר אז נדפקתי... ד"א לכל המעוניין - 140 ש"ח בKSP [אני קניתי מראשון] אבל הוא בא בשקית בלי כבלים בכלל ורק עם דיסק.... די אכזב אותי אבל חפיף... רק שיעבוד טוב...

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. היי קניתי ‏1.5TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD15EARS‎ אחרי שראתי כמה המלצות על זה ויש לי כמה שאלות .. 1 . קודם עשיתי אותו המאסטר ונכנסתי כאילו מתקין וינדוס כדי לחלק אותו , במסך הכחול זה הראה לי שהוא 1430797 מב , אבל עכשיו יש לי 50 ג'יגה (משום מה בוינדוס רואה 48.7 ), עוד מחיצה 683 ג'יגה (את זה הגדרתי במסך הכחול 700 ג'יגה ), והשלישית 664 שכולן ביחד 1396 שזה בדיוק 1500 - 1.073 = 1396 איך זה הראה לי במסך הכחול 1430797 ובוינדוס 1396 מגה ? , ואני בטחתי בכם שאמרת בסדרה EARS את מקבל יותר 7-12 % שזה לפחות 76 ג'יגה ......... שאני לא רואה ......?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. היום או מחר אני אקבל SSD חדש, Crucial M4 64GB. רציתי לשאול אם יש דברים מסוימים שצריך לעשות, כמו עדכון קושחה, כל מיני הגדרות למיניהם, TRIM וכל החברים שלו. אין לי כל כך מושג איך עושים את כל זה, אם תוכלו לעזור לי - אני אשמח, ואם יש לכם איזה מדריך קצר בעניין, זה בכלל יהיה מעולה. אני רק אציין שה-SSD יהיה מותקן במחשב נייד.

• 2 תגובות
    • 952 צפיות
  6. אחרי הטרד העתיק, בו חיפשתי מארז ובקר http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=492481.0 בסוף התחדשתי במארז XL של FRACTAL, ספק פאסיבי, ועוד כמה פיצ'פקעס. אחרי שהבנתי שחלונות 64 זה לא הכלי המתאים לשרת ביתי, רציתי לשאול מה המערכת הפעלה האידיאלית, היכולה לשמש כשרת דואר, ז"א להפעיל אוטלוק או דומיו, אימיול וטורנט, וכנראה גם אופיס בסיסי שיעבוד עם אופיס של חלונות. וכמובן יוכל להזרים לסטרימר ערמות של ריפים בבלוריי? תודה . ניסיתי כמה קופיגרציות של ריידים רק בשביל הבדיקה על דיסקים רגילים של SATA2: RAID0 - מהיר בטרוף - מהירות העתקה של 130 MB קבוע. RAID1 - משתנה בין 80-90 MB. RAID5 - גרוטאה - מהירות העתקה 40 MB קבוע. RAID6 - דומה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by mrraz,

רכשתי Caviar Black של WD מודל FAEX לא הייתי מודע לנושא של advance format זו כנראה הסיבה שלא הצלחתי לעשות לו שיכפול עם אף תוכנה גם מסתבר שהדיסק לא נתמך על ידי תכונת AHCI של הביוס ונאלצתי לבטל. בסוף התעצבנתי ופירמטתי אותו באופן מלא ואחר כך התקנתי הכל מחדש. התוצאה הסופית די טובה הדיסק הרבה יותר מהיר מה Caviar Black 640 שגם מחובר למערכת. מומלץ אבל לא במחיר הזה.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. לילה טוב, התחדשתי בדיסק קשיח חדש, ברצוני לדעת מה הפעולות הראשונות שאני אמור לבצע מרגע חיבורו למחשב. האם צריך לפרמט אותו קודם לכן? אם כן אז איך? הווינדוס שיותקן הוא ווינדוס 7, האם צריך לפרמט דרך הדיסק של החלונות? עוד שאלה, אני רוצה לחלק את הדיסק קשיח ל-3 כוננים, מאוד אודה לקבל הסבר על כך. תודה רבה וסליחה על הבורות.

• 3 תגובות
    • 887 צפיות
  9. ערב טוב, התחדשתי הרגע בהארדיסק חדש, אני מעוניין לחבר אותו באמצעות מארז חיצוני דרך היציאה ESATA בחיבור למחשב נייד. חיברתי הכל כמו שצריך בתוך המארז, כרגע אני מחבר אותו למחשב הנייד גם דרך ה-ESATA וגם דרך ה-USB רק שהם לא מופיעים לי "במחשב שלי". אבל אני שומע את הצליל שמשהו מתחבר לי למחשב ואני רואה את הכונן ב" הוצאת חומרה ושליפת מידע באופן בטוח". מה הצעדים הראשונים שאני אמור לבצע? תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 841 צפיות
  10. Started by z999,

היי, בהמלצתכם הוספתי למחשב שלי samsung F3 של טרה. אני רוצה להעביר מחיצה שלמה (כמעט 300GB) ותיקייה של steam (שהיא 45GB בקבצים קטנים), מה הדרך הכי טובה לעשות את זה? כרגע אני משתמש בteracopy אבל הוא מראה כל מיני דברים מוזרים כששואלים אותו כמה זמן זה ייקח. יש אלטרנטיבות יותר טובות? תודה, זיו ד.א. אני לא רוצה מירור, אני רוצה להעתיק תיקיות גדולות.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. אהלן, קניתי כונן 2 טרה של היטאצ'י (7200rpm 64MB cache) לפני כשבוע והרצתי בדיקות עם התוכנות HDTach וMHDD HDTach מצא מהירות ממוצעת של 120MB אבל אני לא יודע אם זה טוב וגם MHDD מצא כמה דברים מדאיגים: AVG 112417 kb/s ACT 73686 kb/s green blocks: 12 (50ms<block<150ms) brown blocks: 1 (150ms<block<500ms) red blocks: 0 כל בלוק זה 255 סקטורים, וזה מצא כמה אלפי סקטורים איטיים, זה אומר שהכונן הקשיח פגום וצריך להחזירו או שזה בדר"כ ככה? אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את הממצאים או להמליץ על עוד בדיקות עם תוכנות נוספות, תודה! נ.ב. למי שמתלבט לגבי קניית כונן 2 טרה, הכונן של היטאצ'י לפעמים רועש מאוד (ממש שומעים את הראש נוגע בדיסק וצורם)

• 3 תגובות
    • 720 צפיות
  12. האחד CRUCIAL MX 256 GB ( עליו יושבת מערכת ההפעלה WIN 7 64 ותוכנות הכרחיות ביותר: עיבוד ווידאו ותמונה) והשני SAMSUNG 850 EVO 500 GB ( משחקים - סימולטורים) 1. האם יש תפעול מיוחד לכוננים אלו ? ממה עלי להשמר ? 2. המלצות 3. נהלי עבודה קבועים בפרקי זמן מסויימים 4. האם מותר/כדאי לפרמט כוננים כאלו 5. האם מותר להשתמש בכוננים אלו באפשרות "נקודת שיחזור" של מערכת ההפעלה. אם קיים מדריך כל שהוא אשמח לקישור. תודה .

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  13. היום קניתי צורב די וי די LG דגם GSA-H10A אני מאמין שאתם מכירים את הפירוט עכשיו התענוג עלה לי 200 שקל האם זה שווה?? עכשיו חיברתי אותו למחשב ההתקנתי תנרו אקספרס שבא על הדיסק שבא עם הצורב עכשיו כל פעם שאני בא לצרוב הוא נותן לי הודעה שכדי לי להפוך את זה לDMA ואני מסמן בV את הכוננים והוא נותן הודעה שצריך להפעיל את המחשב מחדש ואני מפעיל ואז הוא עוד פעם אותה הודעה עכשיו ניסיתי לעשות NO אחרי זה שהוא הקפיץ עוד פעם תהודעה על הDMA והוא פתח תחלון צריבה פתחתי פרוייקט SVCD עכשיו משום מה הוא לא נותן לי לסמן V בצ'ק בוקס של האפשרות לעשות תפריט לדיסק ושאני צורב (בנתיים ניסתי רק צריבה רגילה לא על מדיה של DVD) הוא נותן לי לצרוב רק על מהירות 4 !!!!!#$@$ מה זה למה זה?? מצטער עם חפרתי תודה מראש…

• 5 תגובות
    • 757 צפיות
  14. קניתי לפני כשבוע ראפטור, היום קניתי את הראפטור השני. (שניים של 74 GB כ"א) התכנון שלי הוא לשים אותם ברייד 0, כדי להנות מביצועים גבוהים, רייד 1 לא מעניין אותי, מכיוון שהמידע שלי מאוחסן על דיסקים נפרדים הבעיה, שאני תקוע בלי כונן דיסקטים, האם יש איזושהיא דרך "לעקוף" את השלב הזה? האם לאחר שהכוננים הוגדרו בביוס ככונן אחד, הWIN לא מזהה את העסק ככונן אחד? עריכה: גם אני אשיג את הפלופי הארור הזה.. איך אני אמור להכין דיסקט?

• 4 תגובות
    • 681 צפיות
  15. אוקיי אני אנסה פה לקבל עזרה יש לי את הNAS הזה px6-300d Lenovoemc { קניתי אותו חדש לפרוייקט שלא יצא לפועל וניתקעתי עם ציוד, אז חשבתי במקום שזה ישב סתם אני ינצל את זה} בכל מקרה. אני רוצה לחבר את זה לרשת שלי. ולהפוך את זה למקום גיבויים שלי . זאת אומרת . שאני יוכל לגשת לNAS מכול מקום בעולם על ידי כתובת IP להקיש סיסמה. למשוך מהNAS ולהעביר מהNAS ולשנות קבצים הרעיון הוא כזה. יש לי מקום ל6 ארדסקים אני רוצה להקצות 2 ארדסקים לאבא שלי ששם הוא ישמור בתור גיבוי את התמונות והסרטים של המשפחה.. יש לו קרוב ל8 טרה קבצים 1 גיבוי והשני מגבה את הגיבוי 2 כוננים בשבילי . ששם יהיה כל הקבצים . תוכנות . תמונות . מסמכים. כונן אחד בעל גישה שלכל מי שאני יתן את הכתובת IP וסיסמה . יכול…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by Dan1989,

התקנתי לא מזמן צורב DVDR1625K של philips. יש לי דיסקים רגילים של 700MB ודיסקים 4.7GB dvd-r של philips. עם הצורב באה תוכנת צריבה של Nero ששמה המלא זה 'nero start smart'. אני מבקש לדעת דברים די בסייסים על צריבה בצורב dvd, כי אף פעם לא צרבתי בצורב כזה. א) מה כדאי לצרוב על הדיסקים של ה 4.7? ומה עדיף על האלה של ה700? ב) האם זה צריבה רגילה ב4.7? פשוט מכניסים וצורבים? ואם תוכלו בבקשה להוסיף עוד כל מיני הסברים פשוטים רק כדי שאני יבין מה לעשות (שוב אני מבקש הסברים פשוטים : ), זה יהיה מצויין תודה רבה מראש.

• 10 תגובות
    • 979 צפיות
  17. שלום לכולם! בטעות התחלתי לפרמט את ההרדיסק ה120G שלי ואחרי 2 אחוזים הפסקתי אותו עכשיו הוא לא נותן לי להכנס אליו ואומר שאני חייב לפרמט!! יש דרך להציל את המידע החשוב שיש לי שם???!! תודה!

• 1 תגובה
    • 656 צפיות
  18. Started by arkadur,

אני לא יודע אם זה קשור בצורה כלשהיא להאטת המחשב שלי בתקופה האחרונה ( או שהדיסק עומד למות, או שזה עקב הOC הכבד, נשמע מוזר, הא?) בכל אופן, הרכבתי לפני כמה דקות את הראפטור החדש שלי, ושמתי לב, שהלוח של המקסטור שלי, בוער, הדיסק עצמו די קריר, אך הלוח לוהט, ובייחוד הצ'יפים שנמצאים עליו, זה די מלחיץ אותי, שכן יש לי עליו מידע די יקר, לכן אשמח לשמוע את דעתכם בעניין לפני שאני קופץ מחר לקנות דיסק חדש, ולמסור את הנ"ל לבדיקה

• 0 תגובות
    • 707 צפיות
  19. Started by mmnetanya,

שלום לכולם, יש לי שתי דיסקים קשיחים אחד Segate 80GB והשני Samsung 160GB. ה-Segate מתחמם לי לטמפ' של 57 מעלות צלסיוס וה-Samsung מתחמם לי לטמפ' של 55 מעלות צלסיוס. (עפ"י תוכנת SpeedFan) זה לא מסוכן ???

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by roeijac,

שלום, אני רוצה לקנות כונן קשיח חיצוני. בינתיים אין הגבלת תקציב אבל יש לי דרישות: הכונן יהיה מחובר 24 שעות ביממה למחשב ורב הזמן הוא יעבוד. אני מעוניין בכונן שלא מתחמם מהר שלא יהיו לי איתו בעיות שהוא יפעל כל הזמן. החיבור יכול להיות USB 2.0 ויכול להיות ESATA או FIREWIRE. זה לא משנה אבל שיהיה קצב העברה מהיר - אבל שהמחיר לא יהיה גבוה מדי. אין לי בעיה עם כונני USB 2.0. נפח של 1TB. חברה אמינה שהכונן לא יתקלקל לי, ועדיף אחריות. אני מעדיף של חברה כמו WD או חברות אחרות אמינות. אחרי שאני אדע מה המחירים של כזה כונן, אדע כיצד להגביל את התקציב כך שאוכל לקנות משהו טוב שישמר לי להרבה זמן ולא משהו זול שיתקלקל אחרי חודש. תודה.

• 1 תגובה
    • 830 צפיות
  21. שלום שלום, ברשותי מחשב מסוג Lenovo Thinkpad E330, עם דיסק קשיח 500GB 7200 RPM. הביצועים לא משהו (סך הכול core i3, אמנם מהמתקדמים יחסית בסדרה הזו. לא זוכר את הדגם המדויק), והמחשב "קופא" מפעם לפעם כשאני מזיז אותו, אני מניח שבשביל להגן על ההרד-דיסק. חשבתי לקנות msata וכך לא להפסיד את נפח האחסון הנורמלי שיש לי ויחד עם זאת לקבל ביצועים מהירים יותר. מה דעתכם? שווה לי להיכנס לזה? אם כן, איזה גודל מומלץ לכונן שבסך הכול נועד לשפר את הביצועים? (אני לא גיימר או משהו כזה, אבל אני כן עובד על קבצי וורד גדולים וכיוצא בזה). 64 זה קטן מדי? 128 זה סביר? ואיזה מותג כדאי לקנות? האם כדאי לקנות מהרשת (Ebay וכיו"ב), או שעדיף שלא? ראיתי שיש הרבה כוננים שנופלים - אז אולי לא כדאי לי להיכנס לזה בכל…

• 44 תגובות
    • 4.1k צפיות
  22. מה המצב אנשים ?! תגידו הצורב DVD הזה ASUS DVDRW DRW-1612BL x16 Retail הוא טוב ?.. האם הצורב הזה תומך בכל מחשב ?.. (ראו את מפרט המחשב שלי מתחת לשם משתמש שלי) האם יש צורב טוב יותר מהצורב הזה במחיר שלו [224 ש"ח מחנות פנדה מחשבים (pandas.co.il)] ?.. במידה ויש צורב טוב יותר מהצורב הזה באותו מחיר האם הצורב הזה הוא מתאים למחשב שלי ?.. תודה מראש, משה עריכה: טוב אפשר לנעול עשיתי הזמנה =]

• 6 תגובות
    • 767 צפיות
  23. מי שראה את ההודעה שלי לפני שבוע, אז עכשיו זה סופי ואני לא אחכה לבחור שחשבתי לקנות ממנו... צריך ייעוץ אחרון לפני קנייה, על איזה צורב אתם ממליצים מהבאים: http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=4770 http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=519209 http://www1.zap.co.il/models.asp?sog=C-DvdWriter&keyword=H62N http://www1.zap.co.il/models.asp?sog=C-DvdWriter&keyword=20A1S http://www1.zap.co.il/models.asp?sog=C-DvdWriter&keyword=S183A תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 754 צפיות
  24. Started by steelmanx,

אני מעוניין לקנות זיכרון נייד USB של Sandisk רציתי לדעת האם יש הבדל בביצועים של הכוננים הבאים: Edge Slice Switch Blade Fit Cruzer בנוסף אני מעוניין לקנות כונן נוסף בנפח 16Gb מהיר בתקציב של עד 150 שקלים מה מומלץ?

• 1 תגובה
    • 713 צפיות
  25. Started by nec_000,

לאחר רכישת מותג IBM/Hitachi ע"י WD אשתקד, לצערי כוננים ממותג IBM/Hitachi כבר כמעט ואין להשיג זולת הגרסא הבכירה שלהם 4TB, אך זהו דיסק גדול מדי ויקר מדי עבור הדרישות שלי. כוננים חדשים ממותגים של segate ו- WD, יש לי נסיון רע רב שנים עימם במיוחד עם WD שלא היה אחד ששרד יותר מ 3 שנים בלי למות בדרך. מעולם כונני IBM/Hitachi לא מתו לי באמצע החיים, מעולם. מצאתי אפשרות לרכישת IBM/Hitachi משומש ללא אחריות בנפח 2TB מסדרה: http://www.hgst.com/tech/techlib.nsf/techdocs/155901D3B251D9A9862577D50023A20A/$file/DS7K3000_ds.pdf תת דגם HDS723020BLA642 המחיר המבוקש 300 ש"ח שזה בערך מחצית ממה שעולה כונן 2TB חדש כיום. אשמח לשמוע חוות דעת לכאן או לכאן בטרם הנני מסתכן עם רכישה שכזו, לרבות נסיונכם …

• 20 תגובות
    • 2.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים