עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by ztakram,

שלום לאחרונה הזמן שלוקח לי לצרוב dvd עלה מ- 5 דקות בממוצע ל- 30 דקות. הצורב (LG) חדש יחסית - כבן שנה. אני משתמש גם ב-Nero וגם ב-BurnAware ובשתיהן התוצאה דומה. ניסיתי מס' מדיות צריבה אך ללא שינוי. האם הבעיה מקורה בצורב עצמו או אולי במקום אחר?.

• 1 תגובה
    • 842 צפיות
  2. Started by stas12,

איך אני צורב DVD (מטריקס 2 למשל...) אשר מוןגן מפני צריבה? האם יש תוכנה שפורצת את ההגנה ומאפשרת לצרוב?

• 2 תגובות
    • 891 צפיות
  3. Started by pringles,

חשבתי הארדיסק נייד זה כמו מיני מחשב... שאלה שלי כבר לא רלוונטית אפשר לסגור

• 0 תגובות
    • 967 צפיות
  4. Started by pitte,

שלום. יש לי Nec 3500 שעבד מצוין עד לפני שפירמטתי את המחשב. אחרי הפורמט, Nero Express (5.5.10.13) לאמצליח לזהות את הצורב, ומציע לי רק image drive. אני כן מצליח לקרוא דיסקים של DVD בצורב, וגם לצרוב בעזרת תוכנה אחרת - Alcohol 120%. ניסיתי להתקין מחדש את ה Nero Express אבל זה לא עזר. יש פתרון?

• 3 תגובות
    • 591 צפיות
  5. Started by yakirsh4,

שלום, רציתי לדעת למה יש קצב העברה יותר גבוה לDOK מבוסס USB 3.0 או לכונן SSD ?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by אריה7,

שלום, אני צריך לקנות צורב DVD. חשוב לי שיהיה SATA (ושיהיה שחור). על איזה צורב הייתם ממליצים (רצוי שיהיה זול...) תודה,

• 2 תגובות
    • 738 צפיות
  7. Started by Garbil,

NEC 3550A DVD±RW x16, DL x8 מה דעתכם עליו? 195 ש''ח מ KSP.. נראה לי לא רע, אם יש משהו יותר טוב אתם מוזמנים להמליץ במחיר של 195 -:P230 תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 752 צפיות
  8. Started by yed.k77,

אני צריך כונן קשיח של טרה לשמור על החומרים החשובים שלי במחשב ..... המהירות פחות חשובה לי יותר חשוב לי העמידות והאמינות של החומר הוא נשמע מאוד נכון לי פשוט אני לא כל כך מכיר ולא מצאתי ביקורות ענייניות עליו ואשמח לדעת אם שמעתם על זה משהו טוב או רע והאם הא שווה בטווח מחיר שלו? המחיר שלו הוא 490 ש"ח תודה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  9. Started by A1eX,

שלום.. ברשותי 2 כוננים קשיחים פנימיים, אחד יחסית חדש, ואחד ישן. הבעיה שלפעמים קורה שלאחר איתחול המחשב הכונן הישן פשוט לא מופיע בוינדווס. כאשר אני מרסט את הWIN הכוננים חוזרים... האם זהו סימן שהכונן עומד ללכת לעולמו עוד מאט?

• 2 תגובות
    • 625 צפיות
  10. Started by benma,

למה הלכו על Universal Serial Bus ולא Parallel? הרי Parallel הוא הרבה יותר מהיר?

• 0 תגובות
    • 700 צפיות
  11. Started by nir.zamir,

אהלן, רציתי לשאול האם זה מזיק או מאט לחבר דיסק IDE של 80G בנוסף לדיסק SATA2 חדש 250G. אני קונה מחשב חדש ואמרו לי שאם אני עורך וידאו מידי פעם, כדאי דיסק נפרד למערכת הפעלה. האם זה נכון? פשוט רציתי להשתמש בדיסק הישן שלי למערכת ההפעלה. תודה, ניר

• 5 תגובות
    • 733 צפיות
  12. אולי יש לי קארמה שלילית אבל חוץ מDOK אחד של סנדיסק שקניתי בזמנו (2 גיגה קרוזר מיקרו) כל שאר ה6-7 DOK שברשותי פשוט בלתי אמינים בעליל. חלקם של קינגסטון, חלקם ג'נריים שקיבלתי כמתנה אבל פשוט כולם סובלים מאותה תופעה. חלקם בכלל לא עובדים, חלקם פתאום נדפקים עם כל החומר שעליהם וחייבים לעבור אתחול, חלקם פתאום מייצרים קבצי "Something" בלתי מזוהים בעלי תו אחד ששוקלים 18 ג'יגה או משהו כזה בלתי הגיוני בעליל. יש דרך או איזה כלי שירות לבדיקת תקינות של DOK? אולי לפרמט אותם עם מערכת קבצים כלשהי שתיהיה יעילה יותר?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by Ck3,

אני עומד להוסיף להארדיסק 40GB שלי HD חדש בגודל 120GB, ואני מתלבט איך לארגן את כל עניין המחיצות כרגע יש לי מחיצה של ~12GB למערכת הפעלה, ועוד ~25GB לDATA.. שתי המחיצות הן FAT32 (אני משתמש ב WINXP). ההתלבטויות שלי הן: א) ההארדיסק החדש שאני אקנה הוא בעל 8MB Buffer, לעומת 2MB בנוכחי. האם ארגיש שיפור משמעותי במהירות גישה לנתונים אם מערכת ההפעלה תשב על ההארדיסק החדש? (פחות מעניין אותי boot time, אלא בשימוש יומיומי..) ב) במידה ואני אתקין את מערכת ההפעלה מחדש, כדאי ליצור מחיצת Swap? זה משפר ביצועים? תודה רבה מראש..

• 1 תגובה
    • 792 צפיות
  14. Started by mani007,

שלום רציתי לדעת אם מישהו מכיר תוכנות כיווץ זאת אומרת להכניס 720 מגה לדיסק 700

• 4 תגובות
    • 809 צפיות
  15. Started by deluxe,

אהלן במארז המחשב שלי די נגמר המקום לכוננים קשיחים ואני זקוק למעין מארז חיצוני עם אוורור שיכול להכיל את הכוננים עם אופציה להרחבות בעתיד. מבחינתי שיהיה מעין יחידת אחסון שאוכל לחבר גם למחשבים אחרים עם כבל. האם יש מוצר שעונה על הצורך הזה? מה סוג החיבור המהיר ביותר להעברת נתונים במצב כזה? אני לא ממש מכיר את האופציות. תודה רבה.

16. היי, יש לי את המחשב הבא: Mainboard : Gigabyte Z68MA-D2H-B3 Processor : Intel Core i7 2600K @ 3400 MHz Physical Memory : 8192 MB (2 x 4096 DDR3-SDRAM ) Hard Disk : Western Digital WD1002FAEX-00Y9A0 ATA Device (1000GB) רציתי לדעת האם תוספת של SSD ייתן שיפור בביצועים בעבודה שוטפת על המחשב? אם כן, איזה כונן מומלץ תודה

• 36 תגובות
    • 5.5k צפיות
  17. קניתי צורב nec 3540AW חיברתי את כל הכבלים לאן שצריך (את כבר הנתונים חיברתי על אותו הפס של הצורב הישן) עכשיו יש 2 בעיות: 1) המחשב לא מזהה את התורב ולא קיבלתי דרייבר איתו... חיפשתי באתר של nec אבל לא מצאתי דרייבר למי שיודע איפה אפשר למצוא אותו אז בבקשה תעזרו לי :'( 2) בקשר לצורב הישן... יש איתו בעיה... כשהמחשב עולה הצורב עובד וגם כשהווינדוס עולה הוא עדיין עובד ומופיע בתוך המחשב שלי (כונן :F) אבל אחרי כמה שניות הצורב נעלם מהמחשב שלי והכונן כבר לא נפתח... אני חושב שהלוח אם מפסיק להעביר לו מתח בגלל שחיברתי את הצורב החדש.. אני לא יודע איך לטפל בזה אז גם פה אני צריך עזרה.. :'( תודה מראש לכל העוזרים.... העניין דיי דחוף כמו שרשמתי בכותרת אז בבקשה עזרה

• 2 תגובות
    • 645 צפיות
  18. Started by Mr.Angel,

שלום, יש לי מחשב ישן עם חיבור IDE ישן בלבד. אני רוצה לקנות הארד דיסק SATA II 500 GB יחד עם מתאם SATA to IDE converter השאלה שלי היא האם תהיה ירידה בביצועים, ומהי, וכמובן אם יש עוד דברים שצריך לדעת כשמחברים הארד דיסק עם המתאם הזה תודה, אלעד.

• 1 תגובה
    • 632 צפיות
  19. אני רוצה לעשות רייד במחשב החדש שעומד לקנות ולא יודע איך עושים אז חשבתי לתומי אולי כדאי שיעשו פה איזה מדריך בסיסי שמסביר איך לעשות רייד.... תודה רבה

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. שלום! ברשותי מחשב חדש יחסית (i5) המשתמש בעיקר למשחקים בעיקר, ולפעמים עריכת וידאו/תמונות ומכונות וירטואליות. כרגע יש ברשותי את הדיסקים הבאים במחשב: WD 160GB SATA 8MB WD 250GB SATA 16MB כאשר על ה160 מותקנת מערכת ההפעלה. מבחינת מקום הם סה"כ מספיקים. אך אני מעוניין לעבור לדיסק קשיח יחיד - ומהיר יותר 1TB F3. האם כדאי לעבור ממערך של 2 דיסקים למערך של 1 מבחינת מהירות וכדומה? (הרצת משחקים שנעשית במקביל למערכת הפעלה מאותו דיסק קשיח לדוגמא, מה שאולי יכביד יותר). ושאלה נוספת - כדאי ללכת אולי על דיסקים של SATA3 ? (הלוח שלי תומך).

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. שלום.מעונין לדעת מה הבדל.בין שתי גירסות. WD20EARX לבין WD20EZRX ומה יותר מומלץ. מדובר בחברה Western Digital.

• 1 תגובה
    • 785 צפיות
  22. Started by yuri1987,

שלום, יש לי 2 כונני WD320GB YS הכונן שיושבת עליו מערכת ההפעלה מרעיש בצורה מרגיזה, למעשה זה הרכיב שמרעיש הכי הרבה במחשב, באיידל לא שומעים אותו, אבל שמתבצעים עדכונים, התקנת תוכנות והפעלת משחקים הוא מתחיל להרעיש מאוד, לעומת זאת הכונן השני שעליו אני מאכסן קבצים פשוט חרישי, גם שאני מאמץ אותו בהפעלת סרטים או מעתיק קבצים עדיין לא שומעים כלום. השאלה שלי, האם זה אמור להיות ככה כי יושבת עליו מערכת ההפעלה או שמשהו לא בסדר איתו? עשיתי defragment וזה לא עזר. יש תוכנה שאני יכול לבדוק שהכונן תקין?

• 0 תגובות
    • 546 צפיות
  23. היי, ראיתי בסטיקי המלצה על ST3500410AS אבל כשבאתי להזמין מהחנות הם טענו ש WD5000AAKS יותר אמין והמליצו עליו. מה דעתכם?

• 4 תגובות
    • 848 צפיות
  24. החברה האמריקאית מביאה את השם BarraCuda גם אל עולם כונני האחסון שאינם זקוקים לחלקים מכאניים נעים לכתבה

25. השאלה בכותרת

• 2 תגובות
    • 569 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.