עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום נתקלתי במוצר הזה אבל הבעיה שלא שולחים לישראל http://cgi.ebay.com/LAN-Hard-drive-enclosure-Ethernet-USB-2-0-combo-NEW_W0QQitemZ390010300656QQcmdZViewItemQQptZCOMP_EN_Storage?hash=item390010300656&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1205%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318 האם אפשר למצוא משהו כזה בארץ ? מה זה ndas ? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by alfred3,

מחפש הארד דיסק חיצוני 1 טרה אשר ישמש אותי להעברת קבצים(די גדולים כמה GB) מהמחשב נייד להארד דיסק חיצוני שיתחבר לסטרימר בכדי להקרין סרטים. אודה לכם באם תוכלו להמליץ לי משהו מתאים (דגמים ספציפיים) לשימוש הנ"ל . האם מהירות ה MB או הRPM של ההארד דיסק משנה לשימוש שלי? תודה אלפרד

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by ofer_mat,

יש לי דיסק של WD 500GB שהוא עושה המון רעש כשהוא נמצא מחובר למארז - יש לו ברגים עם גומי אבל עדיין יש רעש. ניסיתי לשם אותו עם ספוג יש פחות רעש אבל עדיין איזה פתרונות יש להשתקת רעשים כאלה? דרך אגב הדיסק תקין( טפו טפו )והרעש הוא כתוצאה מהרעידות שלו

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by pchoresh,

שלום לכולם, יש לי מחשב ישן בן כ-4 שנים עם המפרט הבא: INTEL PENTIUM 4 3GH MOTHERBOARD ASUS P5GD1-VM MEMORY 1GB DDR 4*250MB HD: SAMSUNG SP0812C קראתי באיזשהו מקום שקניית HD חדש יכולה לעזור להאצת המחשב מה אתם חושבים על זה? ואם אכן כך הדבר, איך עליי לדעת איזה HD לקנות כדי שיתאים למחשב שלי (חיבורים מתאימים וכו') תודה מראש,

• 6 תגובות
    • 686 צפיות
  5. Started by kfirkb,

שלום לכם, במחשב שלי יש 4 כוננים קשיחים של 500GB כל אחד כאשר הויסטה מותקנת במחיצה של 200GB באחד הכוננים ואין לי במארז מקום לעוד כונן רגיל בגודל 3.5. אני מחפש אפשרות לרכוש כונן פלאש קטן מימדים ומהיר בגודל סביב ה 150GB שבו תיהיה מערכת ההפעלה ושאר ההתקנות וכל ארבעת הכוננים ישמשו לצורך איחסון בלבד. האם יש כיום אלטרנטיבה לכוננן כזה לצורך שיפור הביצועים ובמחיר שפוי יחסית?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by Roneng,

שלום אני מתלבט בין מספר כוננים לצורך הרכבת מערך RAID. המטרה להרכיב מערך מ 4 כוננים וליצור RAID5. (או לחלופין בעזרת intel matrix ליצור שילוב של RAID5 עם RAID0 ו RAID1) מצאתי את שלושת הדיסקים הבאים במחירים של כ300 ש"ח Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA II 7200RPM 16MB BUFFER SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST3500320AS 500GB 32MB SATA II SEAGATE NL35.2 ST3500641NS 500GB SATA II 16MB RAID EDITEON השאלה איזה מהם יתן לי אמינות וביצועים יותר טובים (אם בכלל יש הבדלים) ואם יש יתרונות לדיסקים מסוג RAID EDITEON במצב כזה? בנוסף אם יש לכם דיסק אחר שאתם ממליצים עליו לצרכים האלה אני אשמח. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 793 צפיות
  7. Started by PTTM,

אהלן, אני מתכנן לקנות הארדיסק חיצוני לצורך העברת קבצי וידאו לא מקומפרסים ממחשב למחשב. בגלל שהקבצים עצמם די גדולים (כ-80 GB), אני צריך שלכונן יהיה חיבור מהיר, ושהוא יהיה בנפח של 500GB לפחות. בינתיים ראיתי שני דגמים שמתאימים לצרכים שלי: Westren Digital WDH1CS5000 http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=beersheva&uin=6875 ‎Seagate ‎ST305004FPA1E3-RK‎ http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=talpiot&uin=5356 על מה אתם ממליצים?

• 3 תגובות
    • 836 צפיות
  8. שלום,יש לי 2 שאלות לשאול כאן בפורום: -האם כדאי בעידן שלנו לקנות כרטיס זיכרון SDHC בנפח של מתחת ל10GB? -האם צריבת קבצי ZIP גדולים בדיסק אחד עלולים לפגוע בקבצים שנמצאים בתוך ZIP? תודה ויום טוב

• 4 תגובות
    • 910 צפיות
  9. תודה רבה לכל מי שעזר לי (בעיקר נייק) לקבל את ההחלטה אם לקנות חיצוני או פנימי, ובסופו של דבר איזה פנימי לקנות. הוא כרגע מותקן במחשב שלי. בBIOS שני ההארדיסקים שיש לי (WD 250 שעליו נמצא למעשה כל מה שהיה במחשב עד עכשיו), והחדש, מופיעים כmaster, שניהם מחוברים בחיבור SATA2 ישר ללוח אם. הWD מופיע כmaster 0 והברקודה כmaster 2 יש גם master 1 שהוא ריק, ויש 3 4 5 ריקים, 6 שהוא הדיוידי, ויש לו slave שהוא הצורב. זה בסדר, או שאני אמור לחבר אותם אחד לשני ולהגדיר slave? עוד שאלה קטנה, שמעתי איפשהו שלהארדיסק חדש עדיף לתת שירוץ עם המחשב איזה יומיים שלושה ורק אז לפרמט אותו ולהתחיל להעביר אליו דברים. זה נכון או זה שטויות? תודה.

• 4 תגובות
    • 743 צפיות
  10. Started by shoosho,

יש לי 3 דיסקים קשיחים במחשב האחרון הוא דיסק SATA II שעליו התקנתי מערכת הפעלה דיסק נוסף SATA I לדטה ודיסק שהגיע עם המחשב ADE שמקונפג כ-primary slave שעליו היתה מערכת הפעלה שקרסה. איך עליי לקנפג את דיסק ה-ADE שלא תהיה בעיה בעלייה של חלונות XP? תוכנת הביוס לא מאפשרת לשנות את סדר העליה של הדיסקים.

11. אהלן, יש לי כמו שצוין בכותרת Maxtor II Touch 320GB כבר למעלה מ-4 שנים. הבחורצ'יק החל לעשות המון המון המון המון בעיות בזמן האחרון, ביניהן - - Dealyed writing failed X:/$MFT - מקשה על עליית המחשב, יש פעמים כאשר מחובר הקשיח המחשב גם לא עולה. אבקש תוכנות / מדריכים / הסברים שיעזרו לי לנקות את ידידינו טוב טוב ולהגיע למצב שבו כל ההגדרות שלו מאופסות, הכל כמו ביום שיצא מן המפעל. סופ"ש מהנה ותודה על העזרה

12. יש מחשב מנטרלים דרך הביוס את הדיסק קשיח שלו, האינטרנט האלחוטי והרגיל מחברים דיסק קשיח חדש עם ווינדוס רושמים כמה מסמכים על אותו דיסק קשיח מוציאים את הדיסק ומשמידים אותו (פיזית, שורפים עד שהופך לאבק) יש אפשרות כל שהיא (גם אם משקיעים הרבה כסף) לגלות מה היה באותו דיסק קשיח? ששרפנו?

• 3 תגובות
    • 524 צפיות
  13. Started by FastJack,

שלום. קניתי אתמול דיסק קשיח חדש Seagate ST3500320AS התקנתי אותו על מחשב שעליו מותקנת ויסטה, ופירמטתי אותו. לאחר מכן הסרתי אותו והתקנתי אותו במחשב שלי וניסיתי להתקין עליו XP (התקנה נקייה). ההתקנה זיהתה את הכונן עשיתי פירמוט מהיר (מכיוון שהוא כבר היה מפורמט) והתקנתי את הקבצים הראשוניים. לאחר מכן המחשב אותחל וכהוא ניסה לגשת לדיסק הקשיח הוא רשם לי: Read Eror. חזרתי על התהליך אך הפעם עשיתי פרמוט מלא אך הפעם הוא רק אתחל את המחשב מחדש (ללא הודעת שגיאה). כאשר ניסיתי להתקין את ויסטה, הוא כלל לא זיהה את הכונן. בשלב זה חיברתי את הכונן הישן שלי שמכיל את XP ונכנסתי לניהול הדיסקים וזה מה שאני רואה: שימו לב שאין לי אפשרות לפרמט את הכונן. בנוסף כאשר ניסיתי לפרמט את הכונן דרך …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. אני רוצה להוסיף מקום למחיצת מערכת ההפעלה והיות שהיא יושבת על RAID אף תוכנה לא מצליחה לזהות את המערך ע"מ להרחיב את מחיצת מערכת ההפעלה. האם יש תוכנה המאפשרת הרחבת מחיצה שעליה יושבת מערכת ההפעלה בזמן עבודה (ולא בזמן בוט) לחילופין תוכנה שנטענת בזמן הבוט ומאפשרת לקרוא דרייברים (כמו נורטון GHOST לדוגמא), או כל פתרון אחר?

• 1 תגובה
    • 877 צפיות
  15. Started by drorhazan,

במסגרת הקורס טכנאים שעשיתי בג'ון ברייס, התבקשנו להגיש עבודה למרצה הכוללת שטלות על חומרה לפי החומר שלמדנו. אחת מהשאלות היא: מהו sector 0 ומה הוא מכיל? התשובה שלי (ותקנו אותי אם אני טועה): Sector 0 בדיסק הקשיח או בדיסקט מכיל קובץ מיוחד המצביע על מערכת הקבצים, המראה את מיקום הקבצים על הכונן הקשיח/דיסקט ומודיעה על סידור האשכולות (clusters). לא ניתן להיכנס ל- sector 0 ישירות. תקנו אותי אם אני טועה. התקשרתי לבאג בגבעתיים לוודא את זה, כי לא הייתי בטוח בניסוח של התשובה. תשובת המוכר הייתה: "את האמת, אין לי שמץ של מושג". התחלתי לשאול אותו איך זה שהוא עובד בבאג והוא מנהל הסניף והוא לא מכיר את מבנה ההארד דיסק, והאם הוא שמע על הסמכת A+ של טכנאים. הוא אמר שהוא שמע על זה, אבל לא יותר מ…

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by redead,

כמה עולה בימינו צורב בלו ריי וכמה עולים דיסקים כאלה לצריבה? יותר ויותר תוכן בלו ריי מגיע לרשת העסק ממש מתקדם....

• 8 תגובות
    • 5k צפיות
  17. Started by leyaniv,

כרגע יש לי במחשב שלושה כוננים של 250GB מחוברים ב-RAID5. במטרה להפוך את המחשב לשקט יותר ומהיר יותר, הזמנתי כונן SSD 32GB מסוג SLC תוצרת Samsung וכונן WD 640GB. אני רוצה כמובן להתקין על ה-SSD את מערכת ההפעלה (Vista 32bit) ולהשתמש בכונן הקשיח לאחסון, אולי אפילו נשלף. יש לי התלבטות בין שתי אפשרויות שנראות לי הסבירות ביותר: 1. לקנות כונן קשיח נוסף זהה ולעשות משניהם RAID (שחלקו יהיה RAID0 עליו יהיה ה-Page File) אבל אז אני צריך לוותר על האפשרות לשלוף את הכונן הקשיח מהמערכת כשהוא לא בשימוש... 2. להשאיר את ה- Page File על ה-SSD, כשהפחד העיקרי הוא מקיצור חייו של הכונן. האם צריך לדאוג מאורך חייו של הכונן? מה לדעתכם עדיף? אשמח גם להצעות אחרות... אולי לבטל את ה Page File לחלוטין? בנוס…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by R3gM4n,

בידי הארד דיסק חיצוני בגודל 300 GB. מלפני כמה ימים הוא נפל ממטר~ על הרצפה. הכונן אמנם לא נשבר ומבחינה חיצונית נראה בסדר, אך בהכנסתו למחשב ניתן כבר לשמוע רעשים חלשים של היד קריאה/כתיבה. בנוסף לכך, העברת קבצים מהכונן או לכונן לוקחת הרבה מאוד זמן ולפעמים בכלל לא מתבצעת. השאלות: 1. האם יש דרך שבה ניתן לתקן את הכונן? אם לא, האם אפשר לשחזר/להעביר את המידע שעליו לכונן אחר/מחשב? 2. בין כה וכה, אני מעוניין לרכוש הארדדיסק חיצוני חילופי, מינימום של 300 GB שוב. יש המלצות? תקציב עדיין לא ידוע.

• 2 תגובות
    • 650 צפיות
  19. האם הספק שלי (יחד עם המפרט שמפורט בפרופיל שלי), יוכל לתמוך בתוספת של ההארדיסק הזה http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=st31000340as-barracuda-7200-11-sata-1t-hd&vgnextoid=0732f141e7f43110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD&vgnextchannel=47f281f8c0f43110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD&reqPage=Model ובאופן כללי, האם הוא מומלץ? הבנתי שיש איתו כל מני בעיות של קפיאות והתחממות? ואני מתכוון לקנות אותו בKSP, האחריות עליו היא שלהם או של היבואן? כי אם היא שלהם אני יכול לקנות בקצת יותר מזיגזג ולהיות רגוע יותר.

• 5 תגובות
    • 738 צפיות
  20. האם יש כונן קשיח חיצוני שניתן לחברו/בעל יציאה (חיבורים) לטלויזיה בצורה ישירה (בלי מתאם כלשהו)? כלומר משהו כמו HDMI/S VIDEO... תודה!

21. Started by id3232,

אני מנסה להכניס לתוכו קובץ של 6.95 גיגה ויש 7.54 גיגה פנוי והוא אומר שאין די מקום בדיסק היעד! מה אוכל לעשות? תודה

• 2 תגובות
    • 666 צפיות
  22. Started by sbtgn1,

אני רק רוצה לוודא שהבנתי נכון איך אני מבצע מעבר ל RAID 0 כשאר אני כבר ע ם מערכת עובדת כרגע יש לי WD 640 1 קונה את אותו הארד דיסק בדיוק 2 משיג עוד כונן לשמור את המידע הקיים(מחבר) 3 עושה IMAGE בעזרת אקרוניס לכונן הקיים ושם אותו על הכונן השלישי 4 מפרמט את שני הכוננים הראשונים 5 מעביר את שני הכוננים הראשונים ל RAID ב BIOS 6 פורש את את ה IMAGE דרך ה BOOTABLE של אקרוניס 7 מחזיר לחבר את הכונן השלישי

• 1 תגובה
    • 638 צפיות
  23. לא מצליח להכניס קובץ שהוא מעל 4 ג'יגה ! ...מה הבעיה ?<? יש אפשרות לסדר את זה?? תודה

• 4 תגובות
    • 707 צפיות
  24. Started by Infection,

שלום, אני מקווה שזה הפורום המתאים D: אממ אני קונה מחשב חדש בקרוב ובמחשב שאני משתמש בו כרגע קניתי דיסק קשיח בנפח 320 ג'יגה השאלה שלי זה אם אפשר להשים את הדיסק קשיח הזה במחשב החדש? זה יראה אם כל הסרטים והשירים שיש לי בדיסק?

• 2 תגובות
    • 581 צפיות
  25. אהלן, יש לי שאלה: אם אני צריך לקנות דיסק קשיח בנפח של 1TB, האם מבחינת ביצועים/מהירות עדיף לי כבר לקנות שני דיסקים קשיחים של 500GB ? תודה.

דיונים חדשים בפורומים