עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by yarivot26,

לאבא שלי בעבודה יש מחשב ישן שהכונן הקשיח שלו מתחיל להראות סימני גסיסה. רציתי לדעת איך אני יכול להעביר את כל המידע שיש על הכונן לכונן אחר (ווינדוס, מחיצות וכל שאר הדברים שיש על הכונן). תודה.

• 2 תגובות
    • 636 צפיות
  2. שלום, יש לי שני 250AAKS ב RAID0 בשתי מחיצות, אחת של 80GB והשניה של כ-380GB. אני מקבל היום את ה 1TB F1 של סמסונג ומעוניין להעביר את כל המידע משתי המחיצות הללו - אל ה F1, כנראה לתוך שתי מחיצות, אחת של 80GB, והשניה של השאר(840 בערך). יש לציין שאני אח"כ מפרמט ומממש אחריות על המערך, כיוון שיש בו סקטורים פגומים. השאלות שלי הן כאלו: 1: איך אני עושה זאת(האם דרך GHOST זה אפשרי?). 2: האם עקב כך שיש סקטורים פגומים, אך המערכת הפעלה יציבה(יחסית), יכול לגרום לבעיה בהעתקת ה IMAGE? תודה רבה רבה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 737 צפיות
  3. שלום יש לי כרטיס זיכרון PCMCIA שאני מעוניין לשכפל משהו ניסה לעשות את זה והצליח? קראתי בהרבה אתרים בחו"ל שזה לא אפשרי ובאיביי מצאתי מתאמים לזה אבל הם עולים הרבה כסף ואני לא בטוח שהם יעזרו לי בכל מקרה אני מנסה להשיג מחשב נייד עם חיבור כזה תודה לעוזרים!!

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. אני מקווה שזה הפורום המתאים. אני רוצה לגרום, ע"י תוכנה או סקריפט כל שהוא, שכל פעם שאחבר את הDOK למחשב, כל הקבצים שעליו יועתקו תלוך סיפריית גיבוי מסויימת. איך עושים את זה? אני בטוח שישנה דרך. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  5. צהריים טובים יש לי מחשב נייד של ASUS, ובדיסק קשיח קיימת מחיצה נפרדת בה מותקן הווינדוס, שדרכה יכולתי לפרמט את המחשב ולהתקין את הווינדוס מחדש (יש לי CD-KEY OEM מודבק בתחתית המחשב) אני רוצה לקנות דיסק קשיח חדש למחשב, אולם אז אני נכנס לבעיה: כיצד אפשר להעתיק את המחיצה הנסתרת שבה מותקן הווינדוס? מבירורים ברשת, ביצוע פעולת הClone לא תמיד מצליחה, וחלק מהתוכנות לא מצליחות להעתיק בכלל את המחיצה הנסתרת של הווינדוס - שתכלס, רק זה מה שמעניין אותי. חשבתי להוריד מהאתר של מיקרוסופט את הווינדוס, אבל אין אפשרות להכניס שם את הקוד הסיריאלי מאחר והוא OEM אז, מישהו מכיר ויכול להמליץ על דרך להעתקת הווידוס מהדיסק קשיח הישן לאחד חדש? תודה א…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by יניב51,

היי, רכשתי כונן קשיח חדש כתוספת למחשב, ותהיתי האם ניתן להעתיק את התקנת ה windows לכונן החדש ובעצם להפעיל את הווינדוס דרכו? ( windows 7 home premium ) הקטע שממש לפני חודש וחצי פירמטתי את המחשב, ועד שביצעתי את כל ההתקנות שהייתי צריך... לא בא לי שוב לפרמט ולהתחיל את התהליך הזה \: * תהיתי אם זה קשור יותר לכאן או לפרום windows, אם יש צורך להעביר את הת'רד... תודה רבה, יניב.

• 5 תגובות
    • 775 צפיות
  7. Started by llime,

היי. עדיין לא קניתי SSD ולפני שאני קונה חשוב לי לברר נקודה מסויימת: קראתי שכונני SSD לא מתפקדים היטב כשמעתיקים אליהם אימאג', ויש צורך בהתקנה נקיה (משהו שקשור ליישור...לא יודע מה זה בדיוק אומר). השאלה שלי שונה במקצת: אני לא שואל על העתקה של אימאג' קיים על SSD כדי לחסוך כמה שעות התקנה. אני מתכוון לבצע התקנה נקיה של מערכת ההפעלה על SSD ולאחר מכן להשתמש בכלי המובנה של W7 ע"מ ליצור אימאג' שלו, ולאחסן אותו בכונן רגיל. האם בצורה כזאת (אחרי שההתקנה בוצעה בפעם הראשונה על ה SSD ) גם כן תיווצר בעיה?.... אני שואל כי אני משחזר באמצעות system image בתדירות גבוהה יחסית...כל פעם שאני נתקל בבעיה שאני לא יודע איך לצאת ממנה (זה קורה לי הרבה) אני מעלה את האימג' הנקי שלי ותוך פחות מ 10 דקות…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. חברה אני חושב שזה בלתי אפשרי להעתיק די וי די בעזרת סי די רגיל אבל שמעתי מאנשים שאפשר לעשות את זה אז אתם יכולים לומר לי אם אפשר אם כן ? איך? בתודה מראש טומי

• 1 תגובה
    • 905 צפיות
  9. Started by X-TeNDeR,

שלום לכולכם, אני במצב בעייתי משהו עם כמה דיסקים קשיחים, ואודה לעזרתכם. אז ככה: יש לי כרגע שני דיסקים קשיחים במחשב. האחד של 40 ג'יגה והשני של 20. ה-40 מכיל את הווינדוס ומשמש כראשי ובו שני מחיצות סך הכל. ה-20 משמש כמשני ובו שני מחיצות נוספות. שני הדיסקים כמעט מלאים במידע חשוב (אין כוונה לפרמט). לפני כשבוע "החזרתי מן המתים" דיסק של 120 ג'יגה חדש יחסית, ששכב אצלי חצי שנה ללא שימוש, כי הוא עשה בעיות במחשב החדש, ופשוט חשבתי שהוא הרוס. מסתבר שהוא תקין ב-100% והייתה בעיית תאימות מסוימת עם הלוח/הביוס שמנעה מהמחשב לזהות אותו בBOOT. כעת הצלחתי להעלות אותו, הדיסק הוא מאקסטור דיאמונד מקס 9 פלוס, ATA133, 7200 סל"ד עם 8 מגה באפר. שני הדיסקים הקיימים שלי הינם איטיים משמעותית, ואני מעונין…

• 5 תגובות
    • 5.3k צפיות
  10. היי, אני מעוניין לשדרג את הכונן הקשיח עליו מערכת ההפעלה יושבת כעת ל-SSD ורציתי לדעת האם ניתן להעתיק את הכול מכונן C באופן מושלם ככה שאני אוכל לעשות שימוש בכל התוכנות שיר מבלי שאצטרך להתקין הכול שוב מחדש. מדובר על כונן קשיח שמפוצל לשלושה חלקים ורק את C אני מעוניין להעתיק לSSD (מה גם שלשאר לא יהיה מקום..). האם זה אפשרי ואיך? בתודה מראש (:

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by A.Iniesta,

יש לי הארדיסק שהיה שייך למחשב ישן, יש עליו הרבה קבצים שברצוני להעביר למחשב אחר. אפשר פשוט לחבר אותו למחשב הראשי, והוא יפתח לי כונן חדש במחשב שלי? יש לציין שהיה על ההארד דיסק הזה מערכת הפעלה וגם מחיצות... תודה רבה

• 2 תגובות
    • 880 צפיות
  12. רציתי להתייעץ בסוגיית SSD מאחר ותוכנת הדואר שלי אינקרידימייל יש בעיה לייצוא תוכן בתיקיה 32 נתקע ואינו משלים את הפעולה ויש לי חומר חשוב בדואר ובכמות ,אם מתקין על המחשב SSD ורוצה להעביר/להעתיק תוכן ה-C מ- HD רגיל את מערכת ההפעלה חלונות 7 ולהפוך את ה-SSD כמוביל ולא על בסיס של פירמוט והתקנה חדשה כך ישארו לי המיליים (מאד חשובים) האם יש דרך לביצוע או תוכנת ביצוע . אשמח לעיצה והמלצות על בסיס ניסיון אישי ולא תאוריות לא בדוקות .תודה HOLYO1953@GMAIL.COM

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. שלום, אני כבר כ8 שעות מנסה לגבות קבצים (סה"כ 731GB) מהארד דיסק פנימי WD Caviar Green 1TB לכונן נייד חיצוני StoreJet Transcend 1TB, שעל הנייר אמור לעבוד בUSB 3.0, אבל הקצב איטי מאוד ונע בין 9 ל15MB/s. כיביתי את כל התוכנות שרצו ברקע ולא עזר. האם זה זמן סביר או שכנראה שמישהו מהם פגום? הכונן החיצוני חדש והפנימי בן כ-3 שנים. יש אפשרות לבדוק בלי לעצור את ההעתקה?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by גולן ונטו,

העתקתי קבצים בגודל של כמה עשרות ג'גבייטים העתקה מ- SSD SAMSUNG 850 EVO 1 T ל - NVME (M.2) SSD SAMSUNG 960 EVO 1T שאילתא קטנה אז : מדוע כשהעתקתי מכונן זה לאחר (כמו שמפורט למעלה) הוא הגיע בטופ של המהירות ל360 מגה לשניה? האם זה קשור כבר למגבלות חיבורי ה SATA3 שמחובר לSSD הרגיל? *הרי ידוע שלכונן SSD רגיל של סמסונג מגיע למהירויות קריאה של עד 500 פלוס מינוס והכתיבה של 960EVO מגיעה עד 2900 תודה לעונים

15. יש לי קובץ ענק של 15GB ואני רוצה להעתיק אותו לסוף המחיצה (האחרונה בדיסק) שגודלה 50GB. האם יש תוכנה שמאפשרת לעשות את זה?

• 2 תגובות
    • 642 צפיות
  16. שלום לכולם, ברשותי דיסק מוזיקה ואני מעוניין להעתיק את השירים שבו אל המחשב, אבל כשאני עושה העתק->הדבק הוא יוצר קיצור דרך בלבד.. האם יש דרך להעתיק את הקובץ המלא מהדיסק אל המחשב? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. קניתי מחשב חדש עם כונן כשיח חדש ויותר גדול, ואני רוצה לעביר את השמירה שלי בTERRARIA לכונן החדש ,את המישחק כבר התקנתי אבל אני רוצה להעביר את השמירה שלי לשם. השמח לדעת אך עושים את זה עם זה ביכלל אפשרי. תודה מראש. :-)

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by Access Denied,

אני רוצה לגרום לדיסק און קי להיות מזוהה כקשיח. ניסיתי את השימוש ב-bootit באופציה flip removable bit ולא נראה שיש שינוי האם יש דרך לגרום לדיסקאונקי לעבוד כקשיח?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by rankomemy,

האם מישהו יודע כיצד להפוך את הדיסק און קי ל"קריאה בלבד"?Write Protect? (אין לחצן פיזי עליו). לחילופין, האם ניתן לאבטח אותו באמצעות דרך אחרת...? שבוע טוב (:

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. אני מעוניין להפוך דיסק קשיח ישן שלא בשימוש, לכונן גיבוי חיצוני. שאלות: 1. האם העובדה שהסל"ד של ה HD הוא 5400 משפיעה על העברת הנתונים? 2. האם המתאם הבא ממולץ לשימוש שכזה? (מתאם שכולל חיבור IDE וחיבור חשמל) אני לא רוצה לפרסם חנות, ניתן למצוא אותו ב 150 ש"ח. כנראה שהוא מקבל מתח מה- USB, זה מספיק בשבילו? יש המלצה למשהו אחר?

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. שלום, יש לי כונן קשיח 500GB של LACIE. עכשיו, בפעם הראשונה שהדלקתי אותו זה פתח אוטומטית תוכנת פירמוט ונתן לבחור או לשים 30 GB FAT32 והשאר NTFS או שהכל יהיה NTFS. אז בחרתי שהכל יהיה NTFS, ואז שכחתי שה PS3 קורא רק FAT32. עכשיו הבעיה שלי היא כזאת, אני רוצה שיהיו לי שתי מחיצות שאחת תהיה NTFS ואחת תהיה FAT32. דרך XP ו VISTA לא הצלחתי לסדר את זה, וגם לא עם Partition Magic. עכשיו ראיתי דיון על דבר דומה, ומישהו הציע תוכנה שאני אצרוב ודרך ה BOOT אפשר לסדר, אז צרבתי אבל אין לי מושג מה לעשות שם, התוכנה היא GPARTED. ואין לי מושג מה לעשות שם, ניסיתי כמה דברים שם ולא הגעתי למקום של פירמוט... אז אם אפשר בבקשה עזרה עם התוכנה הזו או עם דרך יותר פשוטה אני אודה לכם. אם זה משנה אז י…

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. האם יש איזו שהיא דרך להפוך את ה-SanDisk Ultra 8GB שלי לקריאה בלבד, על מנת שאוכל להכניס אותו למחשבים ציבוריים שעלולים להכיל וירוס, מבלי שהוא ידביק אותו? תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  23. היי חברים. בעקבות שדרוג ל 840 EVO החלטתי שכדאי להפוך SSD לחיצוני. ה SSD בנפח קטן של 40 גיגה ואם לא זה לא יהיה בו שימוש. לא הצלחתי למצוא בחנויות איפה יש מארז ל SSD 2.5" ואיזה חיבור כדאי לתת לו. ו אשמח אם תעזרו לי ואם אפשר אפילו אפשרות לחבר גם ל ESATA וגם ל USB אני אשמח. תודה.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by eladbu,

יש לי USB 4 גיגה פלאש ואני מעוניין להפוך אותו ל BOOTABLE כיצד אני עושה את זה???

• 12 תגובות
    • 2.9k צפיות
  25. Started by Shlomi32,

אני חייב להפוך דיסק של DVD לקובץ ISO כדי שאני יוכל להעביר אותו ברשת ולהתקין את התוכנה שלי בכל המחשבים בגלל שרק בשלי יש כונן DVD.. עם איזה תוכנה אני יכול לעשות את זה?

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים