עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. עד לפני זמן מה הרכב הכוננים הקשיחים במחשב שלי היה כך: 80GB IDE- primary master 120GB IDE- primary slave פירמטתי הארד דיסק חדש של 500GB IDE בטעות כ- extended ולכן הוא היה extended ל- 80GB, וגיביתי עליו מידע מה- 120GB, הכולל גם את ההקלטות של הקורס שלי. לאחר שפירמטתי את ה- 120GB והתקנתי עליו מערכת הפעלה והפכתי אותו ל- primary master, ראיתי שהוא לא מזהה את ה- 500GB. לאחר מכן, העלתי את מערכת ההפעלה דרך ההארד דיסק של ה- 80GB, ופירמטתי שוב את ה- 500GB, כ- primary. היה שם מידע שלא הספקתי לגבות כי ה- 80GB היה מאוד איטי ולכן אני חייב תוכנה לשחזור מידע. מכיוון שההארד דיסקים עברו טלטולים רבים, היו על ה- 500GB כמה סקטורים פגומים שלא נקראו (ה- chkdsk הודיע לי על זה) וכנראה יש שם את ספ…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by A-L-o-n,

שלום אני רוצה לקנות כונן קשיח 500GB אבל אני לא יודע מה טוב איכותי ומהיר... אני צריך המלצה! תודה לעוזרים. ואם אפשר לבחור אותו ב-tms אני אשמח...

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by kinduv,

שלום, יש לי פנטיום שלוש לוח אם של award וכנראה צריך לעדכן את הביוס בשביל שיקרא את הדיסק קשיח! רציתי לשאול אם אולי יש דרך אחרת? או אם למישהו יש חבילת עדכונים ואני יברר בדיוק את המפרט, תודה מאוד אם תעזרו לי!

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by yakir8,

שלום חבר שלי הביא לי כונן של WD כדי שאני יעביר אליו כול מני דברים עכשיו הוא היה במערכת קבצים של FAT32 ועשיתי לו איתחול מהיר לNTFS בגלל שאיתחול רגיל הוא ניתקע לי במשך שעות על אותו מצב. עכשיו כשאני מנשא להעביר קובץ גדול הוא פשוט מראה לי את השגיאה שבתמונה משהו יודע למה ואך אפשר לפתור את זה? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 766 צפיות
  5. Started by tiptipon,

התקנתי HD חדש מסוג סאמסונג SATA2 F1 1 TB לאחר חיבור ה BIOS זהה אותו וגם הויסטה אבל כאשר אני מנסה להגדיר אותו ב DISK MANAGMENT אני מקבל הודעת שגיאה THE SEMAPHORE TIMEOUT PERIOD HAS EXPIRED מה זה ??? :nixweiss:

• 3 תגובות
    • 717 צפיות
  6. Started by wooper,

היי אני רוצה לפרמט את הכונן ל ntfs הרצתי convert g: /FS:NTFS הנה מה שמקבל http://img165.imageshack.us/my.php?image=88357510nv5.jpg עשיתי ריסטרט וגם לאחר CHKDSK זה לא עובד תודה

• 0 תגובות
    • 656 צפיות
  7. שלום, אני רוצה לקנות כונן קשיח נייד בגודל של טרה-בייט, והסתכלתי על דגמים שונים אבל אני לא ממש מבין אז יש לי מספר שאלות. 1. ESATA וFIREWIRE - הבנתי שאלו חיבורים שהמהירות העברת קבצים בהם תהיה מהירה יותר. איך אני יכול לדעת איך יש לי במחשב את החיבור התואם לזה? 2. יש המלצות בנוגע לכונן טרה בייט טוב? בינתיים הסתכלתי על הדגמים של WESTERN DIGITAL, אבל העדפתי לשאול פה. אה יש לציין שנכון לעכשיו אני לא מחפש כוננים קשיחים ניידים עם חיבורים של ESATA וFIREWIRE. אני יכול להסתדר אם יהיה רק USB 2.

• 5 תגובות
    • 740 צפיות
  8. Started by iakovl,

טוב, אני משתגע כבר מהנושא הזה, אני עומד בפני הקניה הגדולה ביותר של נפח אחסון ואני לא מצליח להחליט עד הסוף עם ראש שקט מה לקחת מצד אחד יש את הסייגיט 1.5T ST31500341AS שעולה "רק" 675ש"ח כלומר 0.45אג' לגיגה אבל יש לו היסטוריה בעייתית בגלל הFW המקורי שלו שעשה בעיות מצד שני יש לנו את כל הכונני טרה למיניהם כמו WD10EACS, ST31000340AS, HD103UJ שעולים בערך 550 ש"ח כלומר 0.55אג' לגיגה ובשביל להשיג נפח דומה צריך יותר כוננים 1.5T x 4 = 675 x 4 = 2700nis = 4.5T (raid 5) 1T x 5 = 2750nis = 4T (raid 5) ההתלבטות בנושא כבר דפקה לי את המוח

• 3 תגובות
    • 766 צפיות
  9. אהלן, יצרתי מחיצה בכונן דינמי כדי לנסות את Windows 7. בעת ההתקנה אני מקבל את ההודעה שאין לי אפשרות להתקין במחיצה כיוון שהיא דינמית. מה הכוונה? מדוע אין אפשרות להתקין? תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. הכוונה היא שלדיסק הצרוב יהיה מראה של דיסק מקורי. אני יודע שיש מכשיר מיוחד (+תוכנה כמובן) שיודע לעשות את זה. איך נקרא המכשיר הזה?

• 2 תגובות
    • 842 צפיות
  11. Started by nissim60,

יש לי ניידים המגיעים עם דיסק קשיח בנפח 160G אני מבקש לשאול את מומחי הפורום האם ידוע לכם על כלי המאפשר לשנות את הנפח הנראה למשתמש ל-100G ולא באמצעות חלוקה למחיצות.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  12. שאלה קטנה אליכם: אני חושב שהגיע הזמן לגבות את הקבצים שלי באופן קצת יותר אמין מעל גבי דיסקים צרובים שאחרי שנה מפסיקים לעבוד. השאלה היא האם ניתן להשתמש בכונן קשיח חיצוני (שמתי עין על ה- WD Essential 2 של 1 טרהבייט) בתור אמצעי אחסון לטווח ארוך? הכונן לא יהיה בשימוש קבוע מדובר רק על גיבוי ואחסון בארון. תודה מראש.

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by Kirma,

חשוב שיהיה פנימי ו SATA 2 חשבתי ללכת על ST31000333AS, מה אתם אומרים?

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. שלום לכולם, ברצוני להתקין מעה"פ חדשה ונקיה Vistax64 על המחשב שלי שמפרטו די ישן לוח אם ASUS P5WD2 PREMIUM מעבד Intel Pentium 820 D 2.8GHz 90nm Dual Core [כפולי הליבה הראשונים מ 2005] זיכרונות 2 * 1GB של Kingston תדר 533 ו 1 * 2GB של Super Talent בתדר 800 כרטיס מסך 9800GX2 מסך DELL 2407 - גודל "24. יש לי במחשב 2 דיסקי SATA בנפח 200GB כ"א [נדמה לי שאחד מהם SATAI והשני SATAII] המזוהים תמיד ב BIOS, אך אחד מהם כנראה תקול, כי הוא אינו מזוהה בדר"כ ע"י מהע"פ XP [נבדק במחשבים שונים] וגם כשהגדרתי את שניהם ב RAID0 עם בקר MATRIX תוך כדי התקנת ה VISTA [שזיהתה את המערך] מתקבלת הודעת שגיאה בנוסח" Windows cannot be installed on this system" [אנו לא בטוח שזה הניסוח המדוייק]. (לעומת זאת כש…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by star010101,

שלום לכולם אני מחפש חברת אחסון אתרים טובה ומומלצת שתיתן לי נפח עד 50 מגה ותעבורה גבוהה מעל 10GB או בלתי מוגבלת. אשמח לקבל המלצות תודה

• 1 תגובה
    • 744 צפיות
  16. Started by Omry,

היי אנשים. אני צריך המלצה להארדיסק בנפח מינימלי של 500GB שיהיה כמה שיותר שקט ומהיר. השקט בעדיפות על המהירות. צריכת ההספק לא רלוונטית. תודה רבה לעוזרים.

• 9 תגובות
    • 664 צפיות
  17. 1. http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6771&perur=2&t=14&c=213 2. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2325&CatCode=405 בהנחה ששתיהם באותו המחיר 350 ש"ח תודה רבה לעונים

• 7 תגובות
    • 864 צפיות
  18. Started by Ananda,

שלום קניתי HD SATA 500 GB עכשיו אני רוצה לחבר אותו ולפי מה שקראתי צריך להגדיר אותו וכל מיני דברים כאלה יש מצב שמישהו מסביר לי מה אני צריך לעשות? תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 563 צפיות
  19. Started by PrefaceAlumni,

אהלן, ראיתי את המתאם הזה באייבורי: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=538&CatCode=66 האם לא צריך חיבור של מתח לכונן כדי שהוא יעבוד? אני רואה שיש שם רק חיבור אחד ואין יציאת מתח. מישהו גם התנסה בקצבי ההעברה של כבל מהסוג הזה? תודה!!

• 2 תגובות
    • 707 צפיות
  20. אני צריך להחליף לאח שלי במחשב דיי ישן בין איזה 6 שנים את הצורב ורציתי לבדוק מה לקנות לו.. בלי לבדוק אפילו מה הלוח אם אני משאר שאני יצטרך IDE... כרגע החרא שיש לו זה NEC 3500 שממש ממש עושה בעיות כל הזמן.. אפשר להיות שקט ולקחת את הPioneer DVR-116 נכון?..

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום לכם, הבנתי שהWD קצת עדיף, אבל יש את הסמסונג ב320 ש''ח בזיגזג, אז אם ההבדל לא משמעותי, נראה לי שאלך על הסמסונג. תודה.

22. Started by izikd,

שלום, כיום יש לי צורב NEC A7200S שנמצא במחשב HTPC בסלון. הבעיה שהוא מאוד רועש. הייתי רוצה להחליף אותו בצורב אחר שקט יותר: א. איזה צורבים מומלצים שהם שקטים במיוחד? ב. האם יש פשוט דרך להנמיך את הרעש שלו? ג. מה יהיה באמת ההבדל ברעש בין צורב זה לצורב חדש? בתודה, איציק.

• 1 תגובה
    • 821 צפיות
  23. Started by mani007,

שלום רב יש לי צורב חיצוני דק usb multiburner3 שכתוב עליו שהוא מחברת philips & benq אני מצליח לצרוב כול סוג של דיסק אבל מהסוג הנ"ל אינני מצליח אני משער שזה בעיה של עידכון קושחה אבל אינני מוצא שום עידכון קושחה המתאים למכשיר הנ"ל אולי זאת לא בעיה של קושחה אוליי זאת בעיה של משהו אחר צריך את עזרתכם בברכה

• 4 תגובות
    • 755 צפיות
  24. לא הצלחתי לקבל תשובה חד משמעית לשאלה הזו.. אני רוצה לקנות DOK בגודל של 16 ג'יגה, אבל אם אני לא אוכל להעלות אליו קובץ ששוקל יותר מ 4 ג'יגה (המגבלה של FAT32 ) אז בעצם אין לי מה לעשות עם הדיסק און קיי... ככה שזה קריטי בשבילי... U3 וכל הפיצ'רים של ה DOK לא מעניינים אותי. אני בסה"כ רוצה להעלות קבצים גדולים (נגיד 12 ג'יגה לקובץ בודד) לדיסק און קיי. אז בשורה התחתונה: האם אפשרי לפרמט DOK בשיטת NTFS ? תודה רבה

• 28 תגובות
    • 13.3k צפיות
  25. כלומר, להתקין לדוגמא על הכונן 2 תיקיות של מערכות הפעלה, ואז כשעולים בדוס שתהיה אפשרות בחירה, נגיד: 1. XP 2. Vista ואז בבחירה זה יתחיל בתהליך ההתקנה בדיוק כמו לשים דיסק התקנת חלונות רגיל חיפשתי לא מעט בגוגל אבל לא מצאתי משהו טוב ונוח...

• 0 תגובות
    • 624 צפיות

דיונים חדשים בפורומים