עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by noamroze,

שלום, אני יודע שזו בקשה מאד בנאלית, אבל פשוט לא מצאתי באתר השוואה מרוכזת עדכנית. מעוניין להוציא כמה שפחות (כמובן ), אבל לא עבור משהו לא אמין או בעל ביצועים ירודים. לדוגמא מהיום: חיפוש ב KSP: http://ksp.co.il/?select=.152..375.&list=1&sort=2&glist=0&uin=0&txt_search=ssd&buy=&minprice=&maxprice= חיפוש באייבורי: http://www.ivory.co.il/catalog.php?orderBy=&act=cat&id=2672&filters%5B2526%5D%5B%5D=2528 אשמח לכל עזרה, חשבתי לרכוש אותו מחר.... תודה!

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by tmpusr,

http://www.kingspec.com/solid-state-disk-products/series-ssd18.htm לשימוש ב-ASUS R2H איך החברה הזו? משהו מוכר? ניתן להשיג ב-EBAY ממוכר top rated עם eBay Buyer Protection בכ~120$ לנפח של 32G שאמור להספיק לי בהחלט ל-XP במחשב הזה: http://cgi.ebay.com/1-8-PATA-SSD-32GB-ACER-ASPIRE-ONE-Motion-LE1700-SonyTZ-/270473896250?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3ef980213a הדיסק המקורי (מכני, 4200 RPM איטי בטירוף) עולה כ~90$ לנפח של 60G שאני לא ממש צריך (ממילא יש סלוט SD מובנה להרחבת איחסון במידת הצורך). אשמח לחוות דעת על ה-SSD הנ"ל ו/או המלצות על חלופות בטווח המחירים הזה.

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by Ashand,

שלום מעוניין לשמוע על פתרונות קירור ל ssd של סמסונג, ה ssd שלי יושב על לוח של אסוס x99 m ws בתמונה המצורפת כרטיס המסך ישב בחריץ השני שהוא גם x16 כך שלא יפריע לשים פתרון קירור על ה ssd תודה

• 4 תגובות
    • 3.1k צפיות
  4. Started by kipi25,

שלום! רציתי לאמת מה שאמר לי טכנאי במעבדה: "לעשות DEFRAG לדיסק הקשיח כמה שפחות, כי הפעולה מקצרת את החיים שלו ועלולה לגרום לו לתקלות". הטכנאי הסביר לי שפעולת ה DEFRAG היא פעולה מאוד אינטנסיבית על הדיסק הקשיח ובכלל לא מומלץ לעשות אותה באופן תכוף, אלא פעם בלפחות חצי שנה..... מה דעתכם על כך??? תודה לעונים.. 8)

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by scylla,

ככל הנראה הלך לי ההארדיסק (20GB, מיותר לציין כמה שהוא ישן) והופתעתי לראות את המחירים המגוחכים של ההארדיסקים כיום. אין לי צורך ב500GB ואני מאמין שגם חצי מזה אני לא אנצל. מצד שני, ההבדלים כל כך קטנים ואני מאמין שזהו הארדיסק לטווח ארוך מאוד. נכון לעכשיו המחשב שלי: 2.8C 2x256mb pc3200 9800p abit ai7 אני מתכנן בשנה הקרוב לקנות מחשב. אני עדיין לא יודע אם אני אלך על מחשב משרדי (או צרכי סרטים-מוזיקה) או על מחשב MID-END או מעט יותר מזה. (העניין הוא מאז הגיוס לא יצא לי לגעת במשחקי מחשב, ואני לא יודע באמת איך השחרור ישפיע על כך בעוד 3 חודשים) בכל מקרה ההארדיסק ישמש את המחשב הבא שלי כמובן, כך שרצוי שיתאים מבחינת טכנולוגית (תמיכה באפשרויות מתקדמות יחסית) בכל מקרה לא מתכנן על מפלצת ביצ…

• 6 תגובות
    • 796 צפיות
  6. Started by chook_rl,

אז ככה, בחברה שאני עובד בה יש "שרת" - Windows 2003 server עם DC מנהל 12 תחנות עבודה בעיקר כשרת קבצים אך בקרוב מאד נעלה לאוויר מערכת PRIORITY (ERP שמשתמשת ב SQL SERVER. השרת הינו מחשב P4 2.8 עם 1ג'יגה זכרון שנקנה לפני 3-4 שנים... עכשיו החברה של הERP ביקשה בכל לשון של בקשה שנתקין במחשב בקר SCSI וטייפ גיבוי 36/72 עם 5 קסטות בעלות המתקרבת ל 5000 ש"ח (עם ההתקנה ותוכנת הגיבוי מקורית) עכשיו, עזבו לרגע את המחיר אם הוא זול או יקר, האם זה לא נראה תמוה לשים מערכת גיבוי ככ מתוחכמת על מחשב שבקושי סוחב, וכל יום עלול למות? האם לא כדאי להשקיע את הכסף במחשב חדש ומודרני, בעל RAID חומרה ו2-3 הארד דיסקים, צורב DVD וזהו?

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. נתקלתי במידע סותר - חלק אומרים NTFS וחלק אומרים FAT32 - מה אומרים המומחים? מדובר ב-SSD יחודי בנפח 32GB המיועד למחשב ASUS R2H לשימושי אופיס ומדיה פשוטים בלבד - לא צפויים קבצים גדולים במיוחד ו/או עבודה מאומצת במיוחד. תודה.

• 35 תגובות
    • 7.5k צפיות
  8. Started by aloneg,

מה עדיף: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1003 או http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6295&perur=0

• 2 תגובות
    • 827 צפיות
  9. Started by KF,

שלום קניתי כונן DVD של LG דגם: GDR-8163B 16X-DVD 52-CD-ROM עכשיו קיבלתי עם זה דיסק .... עכשיו האם אני צריך להתקין אותו ? (כמו שאמרו לי בחנות) ? כי הכנסתי דיסק סי רום והוא עובד..... השאלה אם אני יכניס דיסק של די וי די (של משחק..) הוא יקלוט ?.. נ.ב כרגע אין לי דיסק DVD ... יהיה לי בקרוב... להתקין או לא להתקין ? תודה!

• 10 תגובות
    • 987 צפיות
  10. איזה מבין שני הארדדיסקים החיצוניים הבאים מומלץ? דיסק חיצוני Maxtor OneTouch 4 500GB 5 שנות אחריות גודל ''3.5 נפח 500GB 7200RPM 16MB Cache Buffer חיבורי USB 2.0 משקל 1.0Kg כולל תוכנת גיבוי 319 ש"ח (Ivory) חמש שנות אחריות Maxtor Basics Personal Storage 3.5 Inch External Portable U01H500‎ Hard Drive 3.5-inch External USB 2.0 Capacity (Model #) 500GB (STM305004EHAB01-RK / U01H500) RPM 7200.0 Cache Buffer 16MB 8MB Seek Time < 9.0 ms Sustained Transfer Rate up to 480Mb/sec data transfer rates Operating Temp 5C to 35C (41F to 95 F) Dimensions 1.75 x 6.0 x 8.75 inches Weight Weight 2.6 lbs (1.16kg) AC Voltage 100-240 VAC Compatibility PC 320 ש"ח (KSP) שלוש שנות אחריות

• 0 תגובות
    • 772 צפיות
  11. אני מחפש דיסק קשיח שלא יהווה צוואר בקבוק להרצת תכני המולטימדיה הכי כבדים היום (BLURAY ?). רצוי שיהיה כמה שיותר שקט, נפח לא קריטי. בדיסק הקשיח יהיו: מחיצה אחת למערכת הפעלה 1 מחיצה נוספת למערכת הפעלה 2 מחיצה נוספת לתכני מולטימדיה. חשבתי על Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ האם מבחינת ביצועים, עדיף לי לבחור משהו חזק יותר?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. אנשים תקשיבו אני צריך מכם בבקשה המלצה להרד דיסק נייד (בהתקן USB) בנפח של לפחות 160GB, ואני צריך בבקשה שגם תכתבו לי מה אני צריך לדעת בקשר לכונן נייד שכזה, כי שמעתי שקרינה של פלאפון יכולה לשרוף אותו, האם זעזועים (לא בזמן פעולה) יכולים לפגוע בו שכן הוא נייד?, ובכלל האם יש לכם אצעות שונות אבל בנפח שכתבתי שמתאימות. תודה רבה לכל המגיבים והעוזרים!

• 1 תגובה
    • 639 צפיות
  13. קניתי הארד דיסק WD 250. יש ברשותי הארד דיסק זהה לחלוטין בדגם. ההארד הישן יותר נמצא במארז ויש מולו מאוורר. המארז פתוח בצד אחד. לעומת זאת ההארד דיסק החדש לא נמצא במארז, אלא שוכב סתם ליד מארז המחשב (זה באופן זמני). באופן מאוד מפתיע הטמפ' של ההארד דיסק במארז היא 41 מעלות, בעוד שטמפ' ההארד דיסק בחוץ, שנמצא במקום מאוורר, היא 48 מעלות! ההארד דיסק לא נמצא בתהליך העברת קבצים או פירמוט כלשהו. מדוע יש הבדל משמעותי של 8 מעלות בין ההארד דיסקים?

• 5 תגובות
    • 803 צפיות
  14. השחקנית הקוריאנית לא מוכנה לוותר על שוק האחסון, ומכריזה על טכנולוגיה תלת מימדית חדשה ודחוסה בכדי להתחרות באינטל, סמסונג וטושיבה לכתבה

15. Started by tascam,

לאחרונה שלחתי ליבואן דיסק בן 3 חודשים בלבד מדגם 250KS ובמקומו היתקבל דיסק שכתוב עליו בקטן R ECERTIFIEDכלומר מחודש.... הדיסק המחודש הרעיש ומת אחרי שבועיים.... WDהיבואנים מזלזלים בלקוחות ומחליפים להם לדיסקים מחודשים ולא חדשים גם אים מדובר בדיסק בן 3 חודשים בלבד ולוקחים לעצמם את הדיסקים החדשים. לעולם לא אקנה יותר WD ביגלל שיטת השירות המוזרה דיסק קשיח זה רכיב רגיש מידי שמכיל חומר ונתונים חשובים מיכדי מכדי להיות מוצר מחודש ! אני עובר ל SEAGATE וממליץ לכולם לבדוק מה הם מקבלים לאחר החלפה באחריות המילה R ECERTIFIED ממש כתובה בקטן מעל שם המודל בצד ימין. אך אפשר ליסמוך על דיסק מתוקן שכבר היה אצל לקוח אחר וקרס ? מדובר בדיסק המאכסן נתונים מיסמכים וחומר ולא בלוח אם או מעבד ! …

• 63 תגובות
    • 8.4k צפיות
  16. Started by Shual,

שלום, רכשתי מחשב חדש מ-TMS. הדיסק קשיח לא יושב בצורה ישרה, התושבת שעליה שמו אותו התעקמה או משהו כזה. האם זה מסכן את המידע שעל הכונן? יגרום נזק כלשהו? או רק דבר אסתטי ? [זה הכונן - http://www.tms.co.il/product/12261] תודה

• 2 תגובות
    • 739 צפיות
  17. Started by Alexkmr,

איזה דיסקים DVD_Rכדיי ליקנות? המחיר הוא עד 5 שקל למדיי כי יותר מזה זה לא משתלם. הדיסק צריך להחזיק מעמד הרבה זמן. אתם אומרים ליקנות את VERBATIM כמה זה צריך לעלות למדיה אחת?

• 7 תגובות
    • 824 צפיות
  18. Started by rank,

אומרים שהוא יעלה 525 דולר בחול כמה אתם חושבים שהוא יעלה בארץ ?

• 0 תגובות
    • 980 צפיות
  19. Started by semi-t,

יש ברשותי: Western Digital WD1200JS 120GB, 8MB האם הוא SATA1 או SATA2 ? שאר הנתונים הם: הלוח אם שלי הוא MSI K8N Neo4 Platinum שנראה לי שתומך בSATA2... חיברתי את הדיסק הקשיח לחיבור מס' 1 מתוך ה- 8 האפשריים.. חיבורים 1-4 פועלים ב- 300MB לשנייה חיבורים 5-8 פועלים ב- 150MB לשנייה

• 6 תגובות
    • 826 צפיות
  20. Started by mosheva,

שלום, לאחר שקניתי דיסק קשיח חדש נותר בידי דיסק קשיח 2.5 עם 2 מחיצות שאני רוצה לאחד למחיצה אחת... ראיתי את המדריך שיש בסטיקי אבל הוא לא מדבר על איחוד מחיצות... אשמח לעזרה בנושא... תודה!

• 15 תגובות
    • 4.5k צפיות
  21. Started by ilstockman,

קניתי מחשב חדש עם דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - ATA 150 הוא טוב ומהיר הבעיה כשהוא עובד "יותר מידי" (מוריד קבצים גדולים והאינטרנט או פותח ZIP גדול) וסתם מידי פעם יש מן רעש כזה... המחשב עובד 24/7 ואני מוריד מהאינטרנט בסביבות ה 5 GB ביום? האם זה הגורם? כי על המחשב הישן שלי גם WD אין כזה רעש... בנוסף פיצלתי אותו ל 50 ו 200 גיגה האם זה טוב? (כל מה שאני מוריד הולך לדיסק של ה 200) או כדי פשוט לשמור הכל על דיסק אחד? האם זה משפיע על מהירות הקריאה/כתיבה של הדיסק והדפרגמנטציה של הדיסק???

• 1 תגובה
    • 790 צפיות
  22. שלום רב, הותיקים ביניכם אולי זוכרים בעבר חיבור כוננים קשיחים בשם SATA EXPRESS שהיה אמור להיות המשך ישיר לחיבורי SATA. החיבור היה קיים בלוחות דגל עד סוף 2014 ובשוק בקושי היו קיימים מוצרים שתאמו לחיבור זה שנזנח לטובת M.2 ופתרונות אחרים. הממשק תומך תיאורטית בקצבי קריאה וכתיבה של עד 10 מגה-ביט לשניה וחברת אסוס נכון להיום היא היחידה שמייצרת מתאם לחיבור זה. קישור לדף המוצר ההתקן של אסוס מאפשר לחבר בממשק RAID0 - שני כונני M.2 וחיבור ההתקן בכבל SATA EXPRESS ללוח האם. את ההתקן רכשתי, הוא אינו יקר. הבעייה היא שהביקורות על המוצר ישנות מאוד עם כונני M.2 ישנים ואיטיים ומערכת הפעלה ווינדוס 7 לא ידוע אם ההתקן תומך ב NVME. אם מישהו מכיר את ההתקן או חיבור SATA EXPRESS והתנסה בחי…

23. שלום , אני ניסיתי לקחת ארד דיסק של 400 גיגה ולעביר ידנית ממנו לארד דיסק נייד 2TB WD ELEMENT , לא הסתיים טוב . פעם אחת לא העביר את הכל. אם זה כן מעביר , מראה כמות גיגה שונה או מספר קבצים/תיקיות לא זהה , בלאגן שלהם ( אני עם WIN10 ) . עוד תופעה , שמראה לי 20 גיגה ואז שאני נכנס לתוך התיקיות ומסכם את כל התיקיות זה 34 גיגה , למה זה ככה? ( יכול להיות בגלל שזה כונן על WIN7 שהיה בעבר ואני חיברתי למחשב WIN10 ורוצה רק לגבות ? ) יש דרך שיעתיק את הכל בלי כל מיני הודעות מיותרות ( צריך הרשאה , אותו קובץ או כל מיני ) שצריך לאשר ולהיות ליד המחשב במשך ההעברה ? וגם אני מעוניין לעתיק מארד דיסק של 500GB חברת TOSHIBE לכונן נייד אבל שיעתיק אליו בלי…

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by UBS,

שלום יש לי שני כוננים כשיחים : 1 - RAPTOR 74 GB והשני SAMSUNG 80GB SATA עכשיו שאני מדליק את המחשב זה רושם לי S.M.A.R.T מכובה (באנגלית) עכשיו רציתי לדעת האם כדאי להפעיל את זה ואם כן אז איך ? תודה מראש לעוזרים !

• 5 תגובות
    • 751 צפיות
  25. Started by turtleman,

יש בKSP דיוידי LG X16 BOX ב170 שקל. למרות שבעיקרון אני מעדיף לקנוץ אולי LITE-ON. אני לא חושב שזה כל-כך קריטי, אבל עדיף בכל זאת לקנות משהו איכותי.

• 2 תגובות
    • 669 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.