עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. החלטתי שהמחשב שלי זקוק נואשות לעוד TB אחד. עכשיו, כמה שאלות: * מה בדיוק ההבדל בין באפר של 32 מגה לבין 16? לפי מה שקראתי, יש הבדל זעום בזמן כתיבה\קראיה של קבצים קטנים, וזהו. * קראתי איפשהו שהכוננים הדחוסים יותר (כלומר, 640GB ומעלה) מתקרבים לביצועים שלהם לכונני ראפטור למיניהם. כמה אמת יש בדבר? * אם אני אקנה כונן מהסדרה הפגומה של סיגייט (משיקולים תקציביים) ואעדכן את הקושחה - עדיין יש סיכון? אולי עדיף להשיע עוד 50-60 שקלים ולקנות כונן מחברה אחרת? תודה

• 7 תגובות
    • 903 צפיות
  2. Started by Shiker,

היי חברים בבעלותי כונן maxtor basics 1000GB שנרכש באייבורי בהמלצת אנשים ומנהל הפורום. לצערי היום לאחר חודשיים שהוא עשה צרות קטנות באה הצרה הגדולה, הווינדוס לא מזהה אותו..פשוט מת.. מחברים אותו ל- USB ואז הוא עושה קולות של מוות..או שהווינדוס עושה את הקול של כאלו הוא זיהה חומרה חדשה ולפעמים הוא מנסה להתקין אותו אבל הוא לא מצליח יש לי חומר של 800 גיגה עליו! אין אפשרות להציל? לתקן? איכשהו לתקן את הדבר המטומטם הזה? (תסלחו לי על השפה אני בעצבים על החרא הזה)

• 2 תגובות
    • 670 צפיות
  3. שלום לכולם! ;D סיפרו לי שהכונן הנ"ל אמנם מהיר יותר, אך רועש יותר: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=26_713&products_id=9256 האם זה נכון? האם ה CAVIAR GREEN אמור להיות שקט יותר? http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=26_713&products_id=9860 אני שם לב לשנות האחריות ולכונן הראשון יש 60 חודשים! לעמות 36! מה אתם אומרים? נ.ב-אני ישן ליד המחשב...כדאי שיהיה שקט שמה

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום.. בזה עוד לא נתקלתי. יש לי מחשב שלא עשיתי בו יותר מידיי שימוש עד עכשיו והחלטתי להחיות אותו קצת ולהשתמש בו כסוג של שרת אחסון.. אז ככה: לוח אם של WIN XP PRO , ASUS P4P800-E Deluxe קישור למפרט של הלוח: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=INIJUvLlif7LHp3g המערכת מותקנת על דיסק IDE של 40GB בגלל שעל הלוח יש סה"כ 2 יציאות SATA קניתי 2 דיסקים של 500GB SATA ועוד אחד של 500GB IDE כולם של חברת WD לא חשוב כמה דיסקים אני מחבר.. הביוס מזהה את כולם לפי הדגם שלהם אבל המערכת מזהה לי רק אחד ולא לפי 500GB אלה לפי 130GB וכשאני אומר מזהה אני מתכוון לזה שהיא מזהה דרך פרטישון מג'יק והמנהל דיסקים של ווינדוס - אני לא רואה אותם ישר במחשב שלי אלה צריך קודם להגדיר להם מחיצה כמובן. בבקש…

• 12 תגובות
    • 908 צפיות
  5. Started by pergola,

אני מתכוון לקנות 1Tib פנימי למחשב, יש חשיבות איזו חברה לקחת? אני מתכוון כנראה לקחת WD..

• 3 תגובות
    • 620 צפיות
  6. Started by אבי11,

אשמח לקבל הסבר מה ההבדל בין שני סוגי המדיות , האם יש תאימות ביניהן ומה מתאים למה. יש לי מכשיר DVD צורב (לא כונן) ואני רוצה להקליט איתו. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by a_a_aa,

יש לי במחשב 2 דיסקים קשיחים. הבעייה צצה בדיסק הקשיח הוותיק שהינו בנפח 160GB שהיה מחולק ל3 מחיצות:C-F-E כאשר ניסיתי בעזרת תוכנת PartitionMagic 8.0להכניס את מחיצת F לתוך E. התהליך כנראה לא עלה יפה ולאחר האיתחול נעלמו לי 2 המחיצות וכעת מהדיסק הקשיח הזה אני רואה רק את מחיצה C. האם מישהו מכיר את התוכנה ויכול לעזור שכן היו לי בתוך כונן E המון חומר[50GB] שאני לא מצליח להגיע אליו. [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 923 צפיות
  8. שלום לכולם. אני כרגע מרכיב מחשב חדש ואני מעוניין בחלקים השקטים ביותר שאוכל להשיג. אני מתלבט בין שני הקשיחים הללו,כי הבנתי מכאן שהם מאוד מומלצים וטובים. הנפח פחות משנה לי,אלא הרבה יותר השקט והאמינות של הכונן,שירעיש כמה שפחות. אז מי משניהם נחשב שקט יותר,ומי עדיף מבחינת ביצועים\אמינות? תודה רבה .

• 3 תגובות
    • 647 צפיות
  9. Started by SZLTF,

Samsung 640GB HD642JJ בסביבות 340 ש"ח או Western Digital WD6400AAKS ב 370 ש"ח מכאן http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2137

• 11 תגובות
    • 851 צפיות
  10. מוגדר לי דיסק של 160GB המחולק C: 20GB ו- D: 140GB איך אני משנה את היחס מבלי לפרמט מחדש ?

• 1 תגובה
    • 657 צפיות
  11. שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש כונן חיצוני 1TB לצורך גיבויים בעיקר. שמתי את עיני על הדגמים הבאים: Seagate Freeagent 1TB USB 2.0 ST310005FDD2E1-RK http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=22661 ועל: Seagate External Desktop Drive 1TB ST310005EXD101-RK http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=25447 רציתי לדעת מה ההבדל ביניהם, איזה דגם מומלץ והאם הדגמים האלו הם הדגמים עם בעיית האמינות שדובר עליה בפורום. בנוסף, אם יש לכם המלצות על דגמים נוספים, אשמח לשמוע... תודה רבה, נפתלי.

• 1 תגובה
    • 704 צפיות
  12. שלום: אני אודה לכם אם תוכלו להמליץ לי על כונן קשיח למפרט שאני עומד לרכוש: במידה וזה רלבנטי אז המחשב מבוסס בין היתר על: מעבד E5200 לוח אם Gigabyte GA-73PVM-S2H 4 גיגה זכרון (OCZ ככל הנראה) מארז של אנטק nsk6580 עם ספק של 430 ואט - בשביל השקט ! ו- צורב DVD המחשב ישמש לשימוש ביתי , מוסיקה, סרטים כולל HD, אופיס , הורדות וכיוצ"ב (לא למשחקים). גודל הכונן שאני חושב לרכוש יחד עם המפרט הנ"ל הוא - 500 גיגה . האפשרויות שמצאתי לגבי הארד דיסק - המחירים הם בחנות של skypc שממנה אני רוצה לקנות כי זה קרוב לביתי.: כונן קשיח Hitachi Deskstar 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤273 או כונן קשיח Seagate ST3500410AS 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤301 או כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500…

• 2 תגובות
    • 691 צפיות
  13. Started by menihen16,

שלום לכם... הורדתי סרט ובהגדרות המחשב מראה לי שהסרט הוא 702MB.. שמתי את הסרט בתוכנת הצריבה (Nero) וכשאני מגיע למצב של צריבה התוכנה מוסרת מידע שהסרט גדול מדי(703MB) והדיסק יכול להכיל רק 702MB! מה אני יכול לעשות בכדי לצרוב את הסרט?. ד"א, אני צורב במצב DATA..זה בסדר נכון? תודה לעוזרים, מאד חשוב לי. מני חן.!

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  14. האם ואיך ניתן לכבות הארדיסק דרך הוינדוס XP ? כלומר שהוא ממש יפסיק להסתובב עד שאצטרך אותו ?

• 5 תגובות
    • 728 צפיות
  15. Started by Yuron,

שלום לכל העוזרים אני מעוניין לקנות כוננן קשייח נייד, קיבולת של 250 ג'יגה ושלא יהיה יקר מדי מחכה להמלצותיכם. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 626 צפיות
  16. אני מחפש התקן /מוצר שאפשר לחבר אותו ב-SATA ולשים בתוכו זיכרונות FLASH וככה לעשות כונן SSD "זול" - מאולתר ? אם גם יש גם מוצר כזה שמתחבר על ה-PCI זה גם טוב. פשוט פעם שמעתי על מוצר של ג'יגהביט שנקרא iRAM או משהו כזה , ואציתי לדעת האם יש דבר כזה זול שאפשר לחבר אותו ולהתקין עליו WINDOWS .

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. שלום לכולם, רכשתי לעצמי כונן קשיח חדש והתקנתי עליו win7 . את הכומן הישן שעליו מותקנת vista פשוט ניתקתי. עכשיו אחרי שראיתי שהכל בסדר בכונן החדש אני רוצה לחבר את הכונן הישן ולהעביר ממנו חומר.(הכונן הישן יעבור למחשב אחר). היות ולשניהם יש מערכת הפעלה ובגלל ששניהם כונני SATA ללא ג'ימפורים של primary /secondary האם תהיה היתנגשות בין שניהם? מה עושים? תודה,חיים

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  18. שלום. ברצוני לרכוש הארדיסק חדש למחשב ולכן אני רוצה לשמוע חוות דעת והמלצות על: 1. ה-הארדיסק עצמו, איזה אחד כדאי לקנות. אני רוצה אחד של 500-640GB. אבל גם המלצות לגבי 1T יתקבלו בברכה. אני חושב על ה - Western Digital 640Gb 16MB AAKS - 7200RPM S-ATA שראיתי במפרטים המומלצים באתר, הוא נשמע לי טוב אבל כמובן אם למישהו יש משהו להוסיף אני אשמח לשמוע. 2. אני אשמח אם יוכלו להמליץ לי על חנות מסויימת, אני חשבתי על אייבורי אבל היות שיש כמה וכמה שמועות לגביהם אז אני רוצה לבדוק חנויות אחרות. אני גר באיזור באר-שבע ולכן חנויות באיזור יהיו אחלה, מה שכן חנויות בירושלים גם כן יהיו בסדר כי אני מגיע לשם הרבה. ההעדפה שלי היא חנות שבה אני יכול לאסוף את המוצר בעצמי מכמה סיבות אבל ב…

• 6 תגובות
    • 734 צפיות
  19. החלטתי לפתוח דף חדש - להתקין XP מחדש, להתקין RAID1 לזוג דיסקים של 1.5T, אבל לפני זה יש לי מספר שאלות ספציפיות שלא מצאתי להם מענה במנואל והרשת. 1. האם חובה לפרמט את שני הדיסקים של 1.5T לפני התקנת הXP? 2. יש על הלוח אם שלי http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2551 זוג חיבורי GSATA סגולים. האם הם חיבורים יעודיים לבקר של ג'יגבייט לRAID? או להשתמש בבקר של אינטל ICH9R ולהתעלם מהסגולים? האם ניתן לחבר למחברים הסגולים דיסקים SATA רגילים? בהנחה שאני אשתמש בזוג הדיסקים של טרהוחצי, האם אני יכול לחבר דיסק אחד לסגול והשני לרגיל? 3. ראיתי שצריך להשתמש בדרייברים יעודיים מדיסקט פלופי. בCD של הלוח אם מופיעים בתיקיית BOOTDRV דרך להעתקה ואחרי זה ב…

• 7 תגובות
    • 743 צפיות
  20. בשעה טובה קניתי את הכונן, אך משום מה אני לא רואה את הטמפרטורה שלו ב-EVEREST, יש סיבה ? אין לו חיישן טמפרטורה ?

• 6 תגובות
    • 690 צפיות
  21. Started by blixa,

הי, יש לי לוח Gigabyte P35-DS3L ואליו מחוברים 3 דיסקים וצורב אחד, כולם SATA. אני זקוק (טוב, רוצה) לעוד דיסק. מה האופציות שלי? אני חייב בקר נוסף? אם כן, האם בקר PCI יהיה מהיר מספיק או שצריך בקר PCIe? תודה על העזרה!

• 3 תגובות
    • 574 צפיות
  22. מספיק לי חיבור USB2.0 חשוב שיהיה קטן וקומפקטי, אך אם אפשר מעל 160 ג'יגה זכרון תודה

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  23. הדיסק הקשיח מחולק אצלי ל-3 כוננים C (כמעט מלא), D (כמעט מלא) ו-H (כרגע ריק) ויש עוד שטח של 20GB לא מנוצל - UNALLOCATED. אני רוצה לשנות את גדול המחיצה של כונן C ולהגדיל אותו אבל משום מה כאשר אני נמצא בתוך ה-DISK MANAGMENT הוא לא מאפשר לבצע הרחבת מחיצה (הפקודה EXPEND VOLUME "אפורה"/לא זמינה. איך ניתן להגדיל את המחיצה של כונן C בגל זאת? (מערכת הפעלה ויסטה ביתית 32MB).

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום.. צהריים טובים. אני בונה עכשיו מערכת I7 והתכנון הוא לעבוד עם שני מערכי RAID, אחד RAID-0 של שני כונני SSD למערכת ועוד אחד של 3-4 כונני HDD גם כן ב RAID-0 למידע. הלוח שאני רוצה בגדול זה ASUS P6T Deluxe V2 http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=iRlP8RG9han6saZx&templete=2 אם צריך להוסיף עוד בקר אשמח לקבל המלצות.. ובכלל לשמוע את דעתכם על הרעיון. תודה רבה ושבת שלום. מתן.

• 6 תגובות
    • 800 צפיות
  25. יש לי צורב asus drw-1608p35 והדלת היתה תקועה, פתחתי את הצורב שמנתי את הדלת ועכשיו היא עובדת חלק לגמרי אבל הצורב לא קורא דיסקים ריקים, דיסקים צרובים הוא קורא, ריקים לא, (גם דיסקים מקוריים הוא קורא) ולפני השימון הוא קרא וצרב מעולה. מה עושים?

• 4 תגובות
    • 717 צפיות

דיונים חדשים בפורומים